20.10.15, 19:59
https://fbcdn-photos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xta1/v/t1.0-0/p403x403/12115995_473441732835909_8475607141376377671_n.jpg?oh=b3880f779ad9a500941d6e5df74e246f&oe=56922B78&__gda__=1455150349_06b5c83e73689a335751fca8a4ae0633

Nie sprawdziłam ile dziś rabatu dają big_grin big_grin
Obserwuj wątek
    • natla Re: Okazja ? 21.10.15, 08:41
      No, w takich okolicznościach na pewno doszłoby do "mordobicia" big_grin Każda okazja dobra do picia za póldarmo big_grin
    • izis52 Re: Okazja ? 21.10.15, 17:40
      Po poniedzialkowych recytacjach miałam nie oglądać wczorajszej. Oczywiście nie wytrzymaliśmy. Zaciekawil nas Adrian z Razem, który mówił całkiem senownie. Nie wiedzialam nawet, ze istnieje taka partia.
      • natla Re: Okazja ? 21.10.15, 23:20
        Też mi się facet spodobał. Ma charyzmę, mówi nieźle po polsku donośnym glosem, więc przykuwa uwagę. Ale już program Razem jest bardzo dyskusyjny:
        natemat.pl/158951,obwolaliscie-adriana-zandberga-z-razem-nowa-gwiazda-a-teraz-ochloncie-i-przeczytajcie-program-przejdzie-wam
    • natla Re: Okazja ? 21.10.15, 23:31
      Fajna zabawa z tym barometrem. Wprawdzie na 1. miejscu wyszła mi Nowoczesna, ale już na drugim Korwin smile, a tego nie zdzierżę big_grin PIS przedostatni, a Razem zamyka stawkę. To w 80% zgodne z moimi preferencjami.
      • sagittarius954 Re: Okazja ? 22.10.15, 09:02
        No to u mnie 75 % PiS 68% Kukiz 53 % Nowacka ( kurcze suspicious) razem a ostatnie PO big_grinbig_grinbig_grin Uf chociaż u mnie big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
    • sagittarius954 Re: Okazja ? 22.10.15, 09:04
      Ale to jest dobra myśl na niedziele kupię 10 flaszek piwa big_grinbig_grinbig_grin
      • izis52 Re: Okazja ? 23.10.15, 21:12
        Tak też myślałam o twoich wyborach Sagi. Powiem więcej, nie jestem w stanie zrozumieć, że tak ich obdarzasz zaufaniem. Przy twojej wrażliwości, wyobraźni, idealizmie, naprawdę chcesz skoczyć do gara z wrzątkiem ?
        W moim przypadku w teście jedynką jest Nowoczesna, ale na równi z Korwinem, co jest dosyć nieoczekiwane, gdyż nie lubię oszołomów i kuglarzy. PIS mam na końcu listy i tu akurat niech tak zostanie. Podobno jasnowidz Jackowski przewiduje wielką niespodziankę wyborczą. Czyżby Korwin z Kukizem ?
        • sagittarius954 Re: Okazja ? 23.10.15, 22:26
          Ale co tu jest do zrozumienia ? big_grin Programy wszystkich partii sa zbiorami zachodzącymi na siebie . Prosta matematyka . Ale jakim zaufaniem , jeśli moje wybory od któregoś tam roku bodajże 2000 albo cos koło tego nie pokrywają się z rzeczywistymi . No powiedz sama jakim zaufaniem ja obdarzam partię PO PiS albo inną . Zbyt łatwe pieniądze zostały ustalone , bo nie wypracowane, w Sejmie , Senacie, Min isterstwach , urzędach , spółkach i tym podobnych . ale czy lepiej jest w prywatnych . Smiem wątpić .
          Wracając do Sejmu , który za tej kadencji stał się maszynką do głosowania ustaw rządu . Przepraszam jeśli w dodatku tenże rząd ma większość w Sejmie i senacie to nie jest śmiechu warte ?? Przecież to brak demokracji bo odwrotnie powinno być . Każda sroczka swój ogonek chwali . Nie poprę Nowoczesnej bo musiałbym przynajmniej zarabiać 7000 miesięcznie i mieć w zanadrzu z 400 000 odłożone , PO nie poprę bo to mafia która swoim da dużo resztę ma w dupie . A ta reszta to mimo wszystko ludzie . Korwin to głupek który dorwawszy się do włądzy tak da popalić wszystkim że ho a już o Nawrockiej nie będę się wypowiadał bo ta TA kobieta promuje Palikota i Millera i całą ta watachę licząca na dmuchane a nie zapracowane . Zelinger doszedłszy do wąłdzy załamałby się bo i komu by zaufał w samorządach . Przecież by go okradli złupili i głlego zostawili w rok albo i pół roku . I jak istnieje mozliwośc ? Dyktatura . Pamiętaj w przeciągu 10 lat mamy w POlsce dyktaturę Wojskową . I będziesz bić czołem o dywanik żeby utrzymać swoje zasoby zgromadzone w banku . Tak więc dalej głosujcie na PO .
          • natla Re: Okazja ? 23.10.15, 23:48
            http://i60.tinypic.com/2ailpu1.jpg

..... dodam jeszcze, że program spójny, logiczny i w 100% realizowany big_grin
            • sagittarius954 Re: Okazja ? 24.10.15, 12:24
              Ja takiej pralki nie chcę . Ona ma zaworek tak nisko a grzbiet już nie ten . czapkować nie będę big_grinbig_grin Samoczyszcząca biorę w ciemno big_grinbig_grinbig_grin
    • sagittarius954 Re: Okazja ? 26.10.15, 08:52
      Kto to podpowiedział o tym piwie ?

Dzisiejszy poranek był ciężki ... bardzo ....

• filip505 Re: Okazja ? 27.10.15, 14:56
        ......jednym slowem sagi gdyby ci ktos dal kupe kasy to zmienilbys poglady,
        BRAWO,ale chyba wiesz ze jak ty dostaniesz za duzo to moze niestarczyc
        innym,np;twojej corce i wnukom,.....no ale moze manny spadnie wystarczajaco
        dla kazdego,jak myslisz????,
        • natla Re: Okazja ? 28.10.15, 18:12
          Znalazłam w sieci. sad
          "W sumie Kaczyńskiemu należy się jakiś specjalny order za….spryt.
          25 lat po zerwaniu Polski powrozów bolszewizmu, gdy już młodsze pokolenia kompletnie nie pamiętają tamtych czasów chwytu za ryj społeczeństwa mającego inne zdanie , w tym opozycji zastosował Kaczyński nieprawdopodobnie prosty manewr…. plagiatu.
          Co splagiatował ? Raczej kogo.
          Otóż Kaczyński i PIS splagiatował po prostu BOLSZEWIKÓW.
          Któż nie kupi hasełek o dumie… o dobrej i sprawiedliwej zmianie aby bankierzy nie wyssali wszystkiego, o potrzebie dania WSZYSTKIM – WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO , z konkretnymi pieniędzmi w tle.
          Kaczyński doszedł do tego po kolejnych przegranych wyborach. Zauważył , że Polacy nie kupują tego.
          Podobnie było z JKM ,który przyjeżdżając w roku 1993 do mojego liceum w Poznaniu został przywitany przez…. wychodzących ze spotkania z Nim licealistów. Wtedy młodzi zbyt mocno pamiętali czym się kończy brak demokracji i zamordyzm.
          Obecnie Kaczyński zastosował starą dobrą metodę PZPR i SB prawdopodobnie zainstalowanie podsłuchów. Zaczęto podsłuchiwać u Sowy po kolejnych przegranych wyborach przez PIS i po….2 tygodniach od chwili potwierdzenia przez Sejm immunitetu Mariuszowi Kamińskiemu.
          Zorientowano się, że głupie i infantylne media komercyjne zamiast mocno drążyć kto nagrywał będą trąbić miesiącami o facecie, który „robił Amerykanom laskę”. To zadziałało. Stare ubeckie metody zadziałały. PIS do tej pory udawał, że nie zna słowa „bolszewickie metody” , choć dał Ich próbkę w 2005-2007. Za chwilę podlewając całość patriotycznym sosem ( jak bolszewicko-nacjonalistyczne Stowarzyszenie Grunwald za czasów Bohdana Poręby) stopniowo zacznie chwytać ludzi na mordę.
          I tych lemingowatych i tych pissowskich ,którzy zorientują się , że oszukano Ich.
          Bolszewicy w Polsce tak zadziałali, gnębiąc i „żołnierzy wyklętych” i „swoich”.
          Na szczęście, Polska jest w Unii a granice w razie czego nadal są otwarte. Tylko co z tego?
          Media obecnie zapewne sądzą , że jeśli zaczną się bzdury rządzących to będą sadzić tak jak w Tuska czy w Kopacz. Są w błędzie i za rok – dwa boleśnie się o tym przekonają. Nie przypadkowo w lutym 2007 Kaczyński i Ziobro zapowiedzieli utworzenie Urzędu ds. Mediów i Internetu ( tak! tak!).
          Teraz zdążą bo żadne „izmy” nie znoszą sprzeciwu.
          Celem ekipy Kaczyńskiego nie jest dobrobyt Polaków. Celem jest znalezienie sposobów aby utrzymać władzę na lata. Zapewne już myślą jak „zaaranżować” wybory w roku 2019. Cóż, już w roku 2007 OBWE pytała polską opozycję czy przysłać obserwatorów. Nie bez przyczyny. Obecne rozczarowanie PISem nawet wśród wyznawców przyjdzie szybciej niż po 2 latach. Jednak przeliczyli się Ci, którzy uznali ,że demokracja zadziała i zrobimy zmianę. No, nie zadziała. Po prostu…."
          • sagittarius954 Re: Okazja ? 28.10.15, 19:52
            Powiem tak ,przez te 25 lat transformacji uwierzyliśmy najpierw solidarności później poszczególnym partiom. I nie było grupy społecznej która nie dostała po dupie , a nawet powiedzieć powinienem brutalniej . Dymali nas na okrągło i że nas tyłki nie bolały to cud .
            Co z tego wyniknie ? Może być tak , jeśli przez 4 lata za wiele się nie zmieni , można oczekiwać dyktatury jaką zafundował np. Pinochet w Chile . Jeśli tego nie zrozumieją partie uczestniczące w Sejmie i mające wpływ na życie polityczne i ekonomiczne to straciliśmy cały ten zysk uzyskany kiedyś w latach 80 tych . Głupio i wstrętnie .
          • izis52 Re: Okazja ? 28.10.15, 20:27
            L.K. mówił o bracie: to wielki strateg, który ma wizję.. Tyle, że ta wizja niekoniecznie jest dobra. To na pewno nie misja umacniania obywatelskiego społeczeństwa, tylko koncepcja silnej władzy prezydenckiej, kontrola swobód i własności. Populistyczne hasła to zwykła demagogia, bo przecież nie liczy się metoda tylko cel. Nie sądzę aby nowe władze "pochyliły się " nad bytem zwykłego człowieka. Coś tam wyskrobią dla maluczkich na odczepnego, jak kasy starczy. O roli Mariusza K. w aferach podsłuchowych było i jest głośno w tzw. zorientowanych środowiskach, a nawet nazywano podsłuchy pełzającym zamachem stanu. Teraz mimo wyroku wypływa na szerokie wody, a prezes go reklamuje jako ofiarę PO.
            Ech szkoda słów, tym bardziej, że chyba już czas uważać sad.

• sagittarius954 Re: Okazja ? 28.10.15, 19:46
          No i widzisz w tym problem ,że bym nie zmienił . ale nie zapieram się . W latach 80 tych pracując prywatnie widziałem jak właściciel u którego pracowałem zmieniał się i z takiego do rany przyłóż obrócił się na wściekłego kapitalistę którego zona zza firanki wpatrywała się o której przychodzimy do pracy .
          Sorki ja wiem że ośmiorniczki były kupowane z moich pieniędzy . Nawet jeśli była tam jeden grosz . ale mój .
          Widzisz ja się nie martwię o byt materialny . Już przestałęm.
          • filip505 Re: Okazja ? 29.10.15, 18:17
            .....to uwazasz sagi ze pracodawca nie powinien wiedziec o ktorej jego
            pracownicy zaczynaja i koncza prace??????,dzisiaj firanki zastepuje elektronika
            co prawda,ale wiedziec powinien,co prawda przez ostatnie cwierc wieku
            zadnej listy obecnosci ,elektronicznej tez,nie podpisywalem ale w malych
            prywatnych firmach zaufanie najwazniejsze,zona odciskiem palca podpisuje,
            corka okiem,
            • sagittarius954 Re: Okazja ? 29.10.15, 20:22
              Widzisz nie znasz całej otoczki tej pracy a na opowiadanie ci szkoda czasu , no zanim napiszę to skleroza zadziała i zapomnę na początku co było big_grinbig_grin
              Nie mówimy tu o firmie kilkudziesięcioosobowej a kilku nie przekraczającej 5 palcy u jednej ręki albo nawet połowy tej reki big_grinbig_grin Więc wiesz . Inwestowanie w czułki jest głupotą , stawia się zadania przed pracownikami po których wykonaniu chce ci się iśc do supermarketu , chyba tak działa praca w juesej co? big_grinbig_grinbig_grinsuspicious
    • sagittarius954 Re: Okazja ? 28.11.15, 21:23
      Świeże krówki od ręki big_grin
      • sagittarius954 Re: Okazja ? 28.11.15, 21:36
        Cytrynówkę w każdej ilości wypiję big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka