came_lia Re: Wstaje nowy dzień. 27.01.20, 07:49 W radiu mówili żeby nie sprzątać okuszków ze stołu, mróweczkom coś zostawić Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Wstaje nowy dzień. 27.01.20, 08:52 A zamiast mróweczek przylezą prusaki. Też fajne tylko większe . Za pierwszym razem ten mem przeczytałem tak : Niech twoja kawa będzie moją kawą, bo piateczek już na widnokręgu Ale bez obaw ja kawy nie pijam , najwyżej zimne mleko z lodówki Niech Wam się wiedzie tegoż dnia Odpowiedz Link
engine8 Re: Wstaje nowy dzień. 27.01.20, 18:45 No a ten sznureczek z karteczka to cos mi na herbate a nie na kawe wyglada? Ja swoja pije absolutnie religijnie kazdego ranka... wlasnie koncze kubek. Odpowiedz Link
came_lia Re: Wstaje nowy dzień. 27.01.20, 19:07 Ty kończysz kubek kawy porannej a ja zaraz będę pić herbatę wieczorną tą z karteczkęą i sznureczkiem 😊 Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Wstaje nowy dzień. 27.01.20, 19:16 Ja nie wiem jak wam ,ale mnie ta kartka ciagle ładuje się do środka kubka , kto to wymyślił ????? Odpowiedz Link
engine8 Re: Wstaje nowy dzień. 27.01.20, 20:25 Zalezy jak to robisz...... Mnie nie laduje bo ja herbaty pijam bardzo rzadko (uwarzam ze to napoj dla chorych) ale zonie robie.... No wiec jal leje wode to trzymam za ta karteczke a potem kubek na kilka minut przykrywam spodkiem - a on trzma sznurek. Jak robie w dzbanku to podpbnie bo dzbanek ma pokrywke.. A potem za karteczke wyperdzielam ten worke do kubla.... No i zawsze mozesz sobie kyupic takie siteczko glebokie i razem z tym wkladasz i wyciagasz.... Odpowiedz Link
came_lia Re: Wstaje nowy dzień. 28.01.20, 07:17 Z cytatów Marii Czubaszek: ,,Nigdy nie wypiłam szklanki herbaty .Gdy ktos mi proponuje żebym się napiła herbaty,od razu przed oczami staje mi sikający koń '' Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Wstaje nowy dzień. 28.01.20, 14:56 A moja sentencja brzmi : Kobieta bez mężczyzny jest jak ryba bez roweru . Napis na murze Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Wstaje nowy dzień. 28.01.20, 21:14 jak to ??????????????????????????????????????????? Odpowiedz Link
came_lia Re: Wstaje nowy dzień. 29.01.20, 09:59 Tak oględnie. Kobiety wyzwolone tak mówią a prawda jest zawarta , w cytacie z filmu seksmisja ,,Nie warto być kobietą, kiedy nie ma mężczyzn.'' Odpowiedz Link
stasi1 Re: Wstaje nowy dzień. 15.03.20, 21:19 Mi prawie nigdy. Stawiam kubek na karteczce i zalewam wodą Odpowiedz Link
came_lia Re: Wstaje nowy dzień. 29.01.20, 09:40 Przemieścilam się już. Na dworze szaruga ,śnieg z deszczem.Drzewa, ,świerki ,dachy i płoty pobielone .Auta rozchlapują błoto śnieżne. Odpowiedz Link
banitka51 Re: Wstaje nowy dzień. 29.01.20, 12:00 Taka, choćby śladowa zima w PL?? U mnie wiosenne słońce, chociaż chłodno. Odpowiedz Link
engine8 Re: Wstaje nowy dzień. 29.01.20, 18:35 U mnie tez wiosenne slonce. Dzis ma byc +23C a weekend +26C... Snieg widze na czubkach gor - ladnie to wyglada na tle palm.. Odpowiedz Link
banitka51 Re: Wstaje nowy dzień. 29.01.20, 19:27 Ktoś wpadł na pomysł, żeby palmy we Wrocławiu posadzić, jeśli zrealizują (a już śmieszniejsze pomysły udało się przepchnąć), to niedługo zdjęcia z Wrocławia będą zagadkowe Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Wstaje nowy dzień. 29.01.20, 19:48 No trzeba przyznać że w deklach niektórych kryją się niezwykłe tajemnice. Jak zrealizują w Warszawie tęczowe łąwki to trzeba będzie do parku z własnym stołeczkiem popinkalać . Boże daj Polsce następnego Piłsudskiego . Odpowiedz Link
came_lia Re: Wstaje nowy dzień. 30.01.20, 13:19 Bez Ciebie pasjans nie wyjdzie mi w pochmurne dni... youtu.be/VjpWtOVKe-4 Taki dzień ni to jesień ni wiosna podobno ptaki do nas wracają Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Wstaje nowy dzień. 30.01.20, 21:15 Leci bocian borem lasem wymachuje swym .......dziobasem Leci leci już jest blisko więc szykujcie przytulisko. dobranocki Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Wstaje nowy dzień. 31.01.20, 06:01 "Historia jest wyciągiem z niezliczonych biografii." (Thomas Carlyle) Dobrego dnia Odpowiedz Link
came_lia Re: Wstaje nowy dzień. 01.02.20, 11:19 Ty mógłbyś już książkę napisać z dziejów forumowicza ,,Bezstronność płci '' Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Wstaje nowy dzień. 01.02.20, 14:51 W sprawach płci to ja nie jestem bezstronny. Absolutnie. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Wstaje nowy dzień. 03.02.20, 06:59 Nasz los jest jak piesek . Przybiegnie do każdego kto o nas wspomni , nawet w myślach a nie będzie miał żadnej mocy sprawczej i czym prędzej wróci o ile będzie miał do czego. Dobrego dnia Mimo wszytko Dobrego dnia Odpowiedz Link
came_lia Re: Wstaje nowy dzień. 03.02.20, 07:49 To ten zły los przyszedł do Ciebie...Wszystkiego dobrego Sagi . Odpowiedz Link
banitka51 Re: Wstaje nowy dzień. 03.02.20, 15:08 Przegoń to, co złe! Nie daj się Sagi!! Odpowiedz Link
banitka51 Re: Wstaje nowy dzień. 07.02.20, 04:44 Czy w dobrym dniu mieści się wizyta u dentysty? Tak tylko pytam, bo życzenia przyjęłam, a na wizytę (swoją drogą zwyczaj nazywania konsultacji medycznej wizytą trochę śmieszy) wybieram się z lekką obawą, że skończy się rwaniem. Odpowiedz Link
came_lia Re: Wstaje nowy dzień. 07.02.20, 10:49 Jak dla mnie to taki dzień do miłych nie należy.Życzę aby ta konsultacja odbyła się bez rwania. Odpowiedz Link
engine8 Re: Wstaje nowy dzień. 07.02.20, 17:48 O rany..... Rwanie? U nas za cos takiego dentysa by poszedl do wiezinia.. Jak juz potrzeba to zeby sie "delikatnie usuwa" Ale to tak powazna sprtawa ze zanim to robi to zwykle robi sie konsultacje z drugim dentysta.. Usuniecie zeba to podobne i tak powazne jak odciecie nogi.. A pamietam w Polsce to "Rwali" ile sie dalo. Odpowiedz Link
x94x Re: Wstaje nowy dzień. 07.02.20, 22:41 www.youtube.com/watch?v=uPyVrykVH4w Pozdrawiam Odpowiedz Link
x94x Re: Wstaje nowy dzień. 10.02.20, 17:02 Teraz to można tylko zaśpiewać: www.youtube.com/watch?v=cs2NI52an-I Udanego wieczoru Odpowiedz Link
engine8 Re: Wstaje nowy dzień. 10.02.20, 19:37 Zimno jakos i wieje chociaz slonce swieci to o 10:00 tylko +15C ale po poludniu ma sie ocieplic do ponad 20... czyli wroci normalnosc.. Odpowiedz Link
x94x Re: Wstaje nowy dzień. 11.02.20, 06:52 Kto rano wstaje, temu Pan Bóg daje, wzajemnie, udanego dzionka Odpowiedz Link
engine8 Re: Wstaje nowy dzień. 12.02.20, 18:57 No te czasy sie dl anas skonczyly.... Jestesmy teraz w domu oboje ale ukaldy w domu sie nie zmienily pod wzglegem kto tu rzadzi i kto sluzy.... Tak ze ja jak Antek u kowala zaczynam od zmywaka i odkurzacza.. Odpowiedz Link
x94x Re: Wstaje nowy dzień. 12.02.20, 19:10 Na wsi "panowie" niewiele robią, tak zostali wychowani, cóż, trzeba pchać ten wózek czasami pod górkę Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Wstaje nowy dzień. 11.02.20, 19:20 A ja go ledwie znoszę ....ale za to lubię takie tam klimaty Odpowiedz Link
sagittarius954 lub 11.02.20, 19:23 spokojniejsze klimaty o zabarwieniu procentowym Dobra bo niedługo następny dzień nadejdzie i znów Krawczyk zastuka w okienko Odpowiedz Link
banitka51 Re: Wstaje nowy dzień. 11.02.20, 22:46 To ja też się wypowiem - Krawczyka wolę od krzykacza Nie odnoszę się do repertuaru, ale głos wspaniały. Violetty nie darzyłam "lubieniem", a jej głos też doceniam. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Wstaje nowy dzień. 12.02.20, 05:16 Dobrego dnia Pst...zaraz Krawczyk zacznie śpiewać swoją piosenkę o parostatku . To ja sie odmelduję .... Odpowiedz Link
came_lia Re: Wstaje nowy dzień. 12.02.20, 06:38 Mój mąż również nie cierpi Krawczyka Ja tylko parostatku .Za to z dziewczynami jak jesteśmy same z młodszym i starszymi ,,puszczamy ''Krawczyka 😁 Moja ulubiona to...bo jesteś Ty zaczynasz że mną dzień.. Odpowiedz Link
x94x Re: Wstaje nowy dzień. 12.02.20, 07:33 Przyjdzie czas na parostatek... latem W oczekiwaniu na wiosnę zostawiam uśmiech radosny www.youtube.com/watch?v=e0TInLOJuUM Odpowiedz Link
came_lia Re: Wstaje nowy dzień. 13.02.20, 12:44 ,,Wstaje nowy dzień, Jeszcze jeden dzień! Czy uleci jak wiatr, Czy nadzieję nam da Na lepszy świat? " Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Wstaje nowy dzień. 13.02.20, 14:14 Nadzieja na lepszy świat jest tylko dla poetów i naiwniaków . Dobrego dnia Odpowiedz Link
banitka51 Re: Wstaje nowy dzień. 13.02.20, 19:25 Aleś walnął, Sagi! Nadzieja jest najsilniejszą emocją wszystkich ludzi na całym świecie, także tych stąpających twardo po ziemi bogatych biznesmenów, którzy mają nadzieję nie stracić tego, co mają, a i powiększyć majątek, co dla nich osobiście oznacza "lepszy świat". Nikt by ich naiwniakami ani poetami nie nazwał W sumie wszyscy, którzy mają nadzieję na lepszy los, mają nadzieję na lepszy świat Odpowiedz Link
x94x Re: Wstaje nowy dzień. 13.02.20, 20:52 Z nadzieją na udany wieczór www.youtube.com/watch?v=lI9mLhI_Sgs&feature=em-lsp Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Wstaje nowy dzień. 13.02.20, 21:08 Andre i wszystko jasne tylko dlaczego on kazał swojej orkiestrze przechodzić pzrez swoją limuzynę ? Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Wstaje nowy dzień. 13.02.20, 21:07 Wybacz ,ale potrafię jeszcze rozróżnić swoje szczęście od lepszego świata . Moje szczęście to nie jest lepszy świat , moje to moje a nie świata . Kropka . A biznesmeni? To jakaś szczególnie szkocka rasa bardzo spokrewniona z naszymi południowymi centusiami Odpowiedz Link
engine8 Re: Wstaje nowy dzień. 13.02.20, 21:17 Ja tam nie narzekam. Pewnie ze Swiat moglby byc lepszy ale porownujac nasz i innymi np w Afryce czy Azji to wcale on taki zly nie jest... Odpowiedz Link
banitka51 Re: Wstaje nowy dzień. 14.02.20, 16:35 Walentynek miłych, świątecznego wieczory, przerywającego codzienność wszystkim tu zaglądającym! www.youtube.com/watch?v=cBpHMZOxodI Odpowiedz Link
x94x Re: Wstaje nowy dzień. 14.02.20, 18:23 Dzięki, lubię tę piosenkę, wzajemnie życzę udanych Walentynek, choć ja kocham cały rok Odpowiedz Link
x94x Re: Wstaje nowy dzień. 15.02.20, 08:07 Chyba wiosna idzie, ptaszki za oknem coraz radośniej śpiewają, pozdrawiam Odpowiedz Link
x94x Re: Wstaje nowy dzień. 18.02.20, 06:20 Wcześnie wstajesz, wzajemnie, udanego dzionka Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Wstaje nowy dzień. 18.02.20, 10:22 Nie powiem żeby to była moja szczera ochota no taka robotnicza wola Ale póki gołąbki na dachu... Odpowiedz Link
x94x Re: Wstaje nowy dzień. 18.02.20, 17:52 Ja codziennie wcześnie wstaje, chociaż nie muszę, taki mam rytm dnia Odpowiedz Link
engine8 Re: Wstaje nowy dzień. 19.02.20, 20:43 Wlasnie wrocilem z porannego spaceru. niecale 4 km... Mozna zaczynac dzien... JEst pieknie i slonecznie jak zwykle.. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Wstaje nowy dzień. 19.02.20, 21:38 Lepiej piecz pączki na jutro Dobranoc ... Odpowiedz Link
engine8 Re: Wstaje nowy dzień. 20.02.20, 00:30 Paczki? Jutro? ????? Ja wogole paczkow nie jem.... OK..... ale cs musi w tyn byc... i tak mysle ze to pewnie "tlusty czwartek" bo za tydzen popielec? Sorry po tej stronie kaluzy to nie dziala... poszlo w zapomnienie. bo jaki to w tym sens.... niezdrowe preciez a robty ile.... Mozna lupic ale to nie to... i nikt ze znajomych Polakow nic nie piska.... .. Poszlo w zapomnienie.. A jak ma byc post to przeciz treb stekami sie naladowac a nie paczkami jakimis? Eh... Ide sie znow przejsc.... dopuki slneczko swieci. .Niech to wino z miesnego luchu wyparuje. Odpowiedz Link
came_lia Re: Wstaje nowy dzień. 20.02.20, 09:32 Wszędzie pączki dzisiaj od rana, a do wieczora daleko . Miłego 😊 Odpowiedz Link
engine8 Re: Engine 20.02.20, 19:09 No i wlasnie tu jest problem Ci ludzi nigdy sie nie odcieli pepowiny.. Ja jem i dobrze i zdrowo... ale zycze smacznego. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Engine 20.02.20, 20:21 Pępowina mówi : W tłusty czwartek jedz niezdrowo a nie zdrowo , na to masz czas cały rok . Zdrówka Dobrej nocy tfu.. dobrego dnia bo u cierbie dopiero południe wybije na zegarze A pępowinie dobrej słodkiej nocy Odpowiedz Link
came_lia Re: Wstaje nowy dzień. 29.02.20, 09:47 Dzień Dobry😊 Ranne ptaszki się pochorowały ,bo nic nie cwierka ani na forum ani za oknem? Odpowiedz Link
x94x Re: Wstaje nowy dzień. 29.02.20, 10:35 No, co Ty! Byłam na spacerze, tak ok. 4 km, są bazie, ale ich nie zrywałam, niech nacieszą inne oczy Piękny dzień się zapowiada, pozdrawiam z Podkarpacia Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Wstaje nowy dzień. 29.02.20, 18:04 Chciałoby się powiedzieć dobrego dnia ,ale pozostało mi tylko Dobrego wieczoru i słodkiej niedzieli Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Wstaje nowy dzień. 10.03.20, 19:49 Witajcie Wpadłem bo po tygodniu ostrego garnkowania wreszcie mam chwilę dla siebie i nic nie koi mnie jak ten utwór wybijam rytm łyżką drewnianą a z oczu i tak lecą mi łzy , nie wiem czy to od ciętej cebuli czy pętlę zatacza historia Dobrego dnia Dobrych dni Odpowiedz Link
x94x Re: Wstaje nowy dzień. 11.03.20, 07:34 Witam wszystkich i życzę udanego dzionka. U nas pochmurno, deszczowo, ale najważniejsza jest pogoda ducha Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Wstaje nowy dzień. 12.03.20, 05:55 Dobrego dnia Dzisiaj niebo obudziło się w kolorze złotym , kiedyś ze swojego okna mogłem czubek Pałacu Kultury oglądac dzisiaj dzięki rosłym drzewom oglądam przez gałęzie bezlistne wschody słońca a kiedy listki wzejdą no cóż zielone pozostaje tylko do oglądania . Setka z rana za wasze zdrowie Odpowiedz Link
x94x Re: Wstaje nowy dzień. 12.03.20, 06:28 Nie mam alkoholu w domu, za oknem mam widok na las, piję za wasze zdrowie mineralną Pozdrawiam i jadę za chwilę do prawdopodobnie pustej szkoły, większość dzieci nie przyjdzie. Odpowiedz Link