Dodaj do ulubionych

Szczęście

18.06.23, 04:34
Czy szczęście rodzinne i powodzenie w życiu zależy od majętności w portfelu .
Obserwuj wątek
    • taniarada Re: Szczęście 18.06.23, 05:27
      Takie mnie coś natchnęło zastanowienie ?
    • irsila Re: Szczęście 18.06.23, 05:48
      No cóż
      • irsila Re: Szczęście 18.06.23, 05:51
        powtórzę banał, "że szczęścia nie dają ale bardzo życie ułatwiają"
        (post mi sam się wysłał, niedokończonysmile
        Za darmo jedzenia nie dają w sklepie, ani leków, wszędzie trzeba płacić.
        • taniarada Re: Szczęście 18.06.23, 06:41
          irsila napisała:

> powtórzę banał, "że szczęścia nie dają ale bardzo życie ułatwiają"
          > (post mi sam się wysłał, niedokończonysmile
          > Za darmo jedzenia nie dają w sklepie, ani leków, wszędzie trzeba płacić.
          To chciałem usłyszeć Urszulko .Być może nie dają ,ale ułatwiają .Za to Ty mi dałaś pozytywną energię na niedzielę .Dzięki 🌹
          >
    • friend_of_women Re: Szczęście 18.06.23, 06:24
      >Czy szczęście rodzinne i powodzenie w życiu zależy od majętności w portfelu .

Oczywiście, że tak, na brak pieniędzy nie narzekam, praca dostarcza mi wiele satysfakcji i mogę powiedzieć, że jestem szczęśliwy. Więc jest to informacja z pierwszej ręki, wiarygodna i Boguś tego nie obali wink Kobiety potrafią docenić, że facet nie jest skąpy i potrafi o nie zadbać, one są tego warte.
      • taniarada Re: Szczęście 18.06.23, 10:18
        friend_of_women napisał:

> >Czy szczęście rodzinne i powodzenie w życiu zależy od majętności w portfel
        > u .
        >
        > Oczywiście, że tak, na brak pieniędzy nie narzekam, praca dostarcza mi wiele sa
        > tysfakcji i mogę powiedzieć, że jestem szczęśliwy. Więc jest to informacja z pi
        > erwszej ręki, wiarygodna i Boguś tego nie obali wink Kobiety potrafią docenić, że
        > facet nie jest skąpy i potrafi o nie zadbać, one są tego warte.
        Tak to już się robi nudne. Nic nie pomaga ,nawet pisanie na priv .To nie jest promocja samego siebie trolliku .Bo dobrze wiesz że nie pracujesz .Załóż swój to się pośmiejemy .
    • kochamzapachfrezji Re: Szczęście 18.06.23, 06:26
      Zdecydowanie nie.
      • friend_of_women Re: Szczęście 18.06.23, 08:35
        kochamzapachfrezji napisała:

> Zdecydowanie nie.

Potrafisz zadziwić, ale być może wieś rządzi się innymi prawami. Nie wyobrażam sobie przeżyć w dużym mieście nie mając pieniędzy. A kłopoty w rodzinach z jakiego powodu się biorą??? Pierwsze to brak kasy...więc bujasz w chmurach urocza Danusiu wink
        • irsila Re: Szczęście 18.06.23, 09:02
          Pieniądze są dobrym sługą ale złym nauczycielem.
          Gdybym ich więcej miała to bym sobie kogoś do pomocy w domu zatrudniła,
          i od prac domowych bym się odciążyła.
          Jeszcze daję radę ale z trudem a z wiekiem, sił ubywa.
          • irsila Re: Szczęście 18.06.23, 09:08
            W sumie szczęśliwi jesteśmy, żeśmy się prawie wszystkich pieniędzy z konta pozbyli
            i przelali synowi na mieszkanie.
            Przy dzisiejszej inflacji pieniądze topnieją niczym śnieg.
            Emerytury póki co, nam starczają.
            • kochamzapachfrezji Re: Szczęście 18.06.23, 09:22
              Ja też poczułam się szczęśliwa, gdy w ubiegłym roku wyczyściłam konto. Moim rodzicom zawsze brakowało pieniędzy i byli szczęśliwi. Nie brakowało na jedzenie ale całe życie musieli oszczędzać , by wychować i wykształcić 7 dzieci a tak się złożyło, że nauka nam lekko przychodziła i szliśmy na studia. Niemniej żyli w trudnych warunkach, bez wody bieżącej, bo nie mieli pieniędzy na to. Niemniej większość ludzi wtedy na wsi nie miała bieżącej wody i centralnego ogrzewania. Byliśmy wszyscy szczęśliwi w domu pełnym miłości, ciepla, bezpieczeństwa.
              • taniarada Re: Szczęście 18.06.23, 10:36
                Tak było .Rodziny wielopokoleniowe .Biednie ,ale wesoło .Tak jak Ty z mężem dałaś wychowanie swoim córkom i dalej im pomagasz i się martwisz .To samo ja .Swojemu synowi i córce .Oczywiście kosztem czegoś .Bo pracowałem ciągle daleko od domu .Nie brakowało im ptasiego mleka .Córka skończyła studia to samo syn .Mają swoje rodziny ,swoje problemy i czasami trzeba im pomóc .Mam jeszcze siostrzeńca taki duży chłopak .Ten najbardziej wymaga opieki .Ojciec pracował na dwie trzy zmiany .Gdy miał pierwszą to latał do prywaciarza co produkował dewocjonalia .Ja nie skończyłem studiów bo chciałem jak najszybciej pomóc tacie .Kto nie ma dzieci to może pitolić o pieniądzach . Póki człowiek żyje i ma dwoje zdrowych rąk to nic nie brakuje .Gorzej jak przyjdzie starość i choroba .Dobrze mieć coś na czarną godzinę .Rozumiem Urszulkę syn miał być tym opiekunem rodziców ,a jest inaczej .
                • irsila Re: Szczęście 18.06.23, 11:12
                  Zapewne siostra załamała się niepełnosprawnym dzieckiem,
                  popadła w nałóg nikotynowy i wiadomo jak się to skończyło.
                  Nie każdy jest w stanie, takie coś wytrzymać.
                  Są przypadki dzieci bardzo chorych, ludzie dzwonią, kasy potrzebują, zbiórki robią na drogie.leki,
                  czy operacje.
                  • taniarada Re: Szczęście 18.06.23, 13:33
                    Nie akurat bardzo go kochała.To ja dałem ciała nieinteresujac się jej życiem .Anna była wesołym dzieckiem .Brakowało jej matki bardziej niż mnie .Nikt jej nie wytlumaczył czym jest okres dla kobiety na początku życia . Miała zawał tylko że był lekarz w katedrze na mszy to uratował jej życie . Paliła bo lubiła . Moja żona miała awersję na nią ,chyba ze dwa razy zaprosiła ją na obiad .Ja się ograniczalem tylko do dawania kasy i reszta mnie nie obchodziła .Ojca też zabiłem . Miał żelazne zdrowie .Zmarł w zakładzie opiekuńczym przy szpitalu zespolonym dr .Władysława Biegańskiego .Żona mu załatwiła to miejsce przy mojej zgodzie .Oboje pracowaliśmy .Ojciec już leżał ,poszedł jak baran ,wrócił w trumnie .Co ciekawe ,że w tym szpitalu umarła matka ,teść i ojciec .W drugim siostra .A były jeszcze cztery w okolicy .Podszedłem po tym wszystkim do spowiedzi ,ale tak ryczałem ,ze paulin na Jasnej kazał mi odejść .Kasa ,kasa rozdawałem na lewo i prawo by zabić sumienie .Na nic nigdy czasu nie było by porozmawiać z najbliższymi .Tylko to się liczyło kuźwa w moim życiu i praca .Gówno więcej .
                    • kochamzapachfrezji Re: Szczęście 18.06.23, 13:53
                      Nie zabiłeś nikogo, ludzie chorzy umierają w szpitalach i zakładach opiekuńczych. Mój tatuś też zmarł w szpitalu, choć tego samego dnia miał wyjść do domu. Byliśmy u niego we wtorek a w środę nad ranem zmarł. Pacjent leżący na wprost na łóżku nawet tego nie zauważył. 10 minut wcześniej był obchód, zmierzono mu temperaturę, ciśnienie, wszystko było n normie. Zmarł na spaniu, po cichutku.
                      • taniarada Re: Szczęście 18.06.23, 17:56
                        Ludzie umierają w szpitalu .Ty miałaś trochę szczęścia bo w pierwszym nie bardzo się opiekowali ojcem .Mojego zabili nikt nie karmił ,tyle co dzieci moje wpadły .Dostawał na talerzu i taki mu zabierali .Moja jak przyszła go nakarmić to salowa powiedziała tu cytat ! nie można tak karmić tatusia bo musi pózniej sprzątać .Zdrowi pensjonariusze chodzili po salach i wybierali mu szafki owoce i słodycze .Telewizor który mu załatwiłem bo nie było wtedy na salach, to kto inny to oglądał .Nic nie dały pieniądze do łapy . Póki był w domu to żył .Po śmierci znaleźli mu tyle chorób ,nawet raka podstawnokomórkowego .Jedynie serce miał zdrowe .Pierdolety .
                    • irsila Re: Szczęście 18.06.23, 13:59
                      Nie obwiniaj się, wybacz sobie, wybacz innym, w ten sposób doznasz oczyszczenia.pokochaj samego siebie.
                      Od dzieciństwa się nie układało, nie zabiłeś nikogo, takie zbiegi okoliczności, takie życie.
                      Bóg wybacza wszystko, czas leczy rany, choć nieraz koszmary wracają.
                      Myśleć trzeba jedynie pozytywnie.
                      • irsila Re: Szczęście 18.06.23, 14:05
                        Ku pokrzepieniu ducha czytaj codziennie medytacje.
                        Tekst linku
                        codzienne-motywacje.pl/odwaga_do_zmian.php
                        • irsila Re: Szczęście 18.06.23, 14:08
                          Nie sugeruj się , że to dla alkoholików,
                          to również dla wszystkich, ,poszkodowanych przez los.
                      • taniarada Re: Szczęście 18.06.23, 18:10
                        "Bóg wybacza wszystko, czas leczy rany, choć nieraz koszmary wracają.
                        Myśleć trzeba jedynie pozytywnie .Dzięki Urszulko .Dzisiaj byłem w polskim kościele. www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.poloniahannover.de/polska-misja-katolicka-hannover&ved=2ahUKEwjx3KDmmc3_AhUGyosKHVCLBnIQFnoECB8QAQ&usg=AOvVaw2qp8v832687bE-pWie7oN6
                    • friend_of_women Re: Szczęście 18.06.23, 14:08
                      taniarada napisał:

> Nie akurat bardzo go kochała.To ja dałem ciała nieinteresujac się jej życiem .
                      > Anna była wesołym dzieckiem .Brakowało jej matki bardziej niż mnie .Nikt jej ni
                      > e wytlumaczył czym jest okres dla kobiety na początku życia . Miała zawał tylko
                      > że był lekarz w katedrze na mszy to uratował jej życie . Paliła bo lubiła . Mo
                      > ja żona miała awersję na nią ,chyba ze dwa razy zaprosiła ją na obiad .Ja się o
                      > graniczalem tylko do dawania kasy i reszta mnie nie obchodziła .Ojca też zabił
                      > em . Miał żelazne zdrowie .Zmarł w zakładzie opiekuńczym przy szpitalu zespol
                      > onym dr .Władysława Biegańskiego .Żona mu załatwiła to miejsce przy mojej zgod
                      > zie .Oboje pracowaliśmy .Ojciec już leżał ,poszedł jak baran ,wrócił w trumnie
                      > .Co ciekawe ,że w tym szpitalu umarła matka ,teść i ojciec .W drugim siostra .
                      > A były jeszcze cztery w okolicy .Podszedłem po tym wszystkim do spowiedzi ,ale
                      > tak ryczałem ,ze paulin na Jasnej kazał mi odejść .Kasa ,kasa rozdawałem na l
                      > ewo i prawo by zabić sumienie .Na nic nigdy czasu nie było by porozmawiać z n
                      > ajbliższymi .Tylko to się liczyło kuźwa w moim życiu i praca .Gówno więcej .

No! Wzruszyła mnie twoja historia, powinieneś wydać tomik autobiograficzny!
                      • irsila Re: Szczęście 18.06.23, 15:29
                        Ironia i cynizm dobra,ale nie w takich przypadkachsad
                        • friend_of_women Re: Szczęście 18.06.23, 17:33
                          Moja wrodzona skromność i dobre wychowanie nie pozwalają mi zrewanżować się i być niegrzecznym w zachowaniu, przemilczę więc wszystko by cię nie urazić, choć milczenie bywa również wymowne.
                          • irsila Re: Szczęście 19.06.23, 05:30
                            friend_of_women napisał:

> Moja wrodzona skromność i dobre wychowanie nie pozwalają mi zrewanżować się i b
                            > yć niegrzecznym w zachowaniu, przemilczę więc wszystko by cię nie urazić, choć
                            > milczenie bywa również wymowne.

Ja również już będę milczała i nie będę się w wasze dialogi na cztery nogi wcinała,
                            jednak mam zdanie swoje, że to Ty nękasz Bogusia a nie on Ciebie,
                            choć w sumie trudno się już w tym wszystkim rozeznać.
                            Chwalby na swój temat nie palnę,
                            nie jestem Zosia samochwała,
                            jednak jak się mówi, że się jest dobrze wychowanym i kopie się leżącego i drwi z jego uczuć bolesnych,
                            to jest tylko cynizm a nie skromność.
                            Amen.
                      • taniarada Re: Szczęście 18.06.23, 17:44
                        "No! Wzruszyła mnie twoja historia, powinieneś wydać tomik autobiograficzny .Co cię tu trzyma ? Ani nie masz szans znaleźć tu jakąś kobietę .Ani na forum kobieta też .Specjalnie się nie starasz .Prosili cię bo tu się marnujesz .Na forum emama też pełno kobiet.A ty niezmiennie przy mnie tkwisz .Doceniam misiu twoje starania i twoją pracę na gazecie GW .Ale naprawdę nie musisz 🤣
                        • friend_of_women Re: Szczęście 18.06.23, 17:55
                          Tobie się fora mylą biurami matrymonialnymi. No takich jaj to jeszcze nie było, czy zauważyłeś bym składał kiedykolwiek swoją ofertę? Masz jednak nierówno pod sufitem, czy ty przypadkiem nie nadużywasz alkoholu, lub innego środka zmiękczającego umysł?
                          • taniarada Re: Szczęście 18.06.23, 18:04
                            Tobie się myli .Już się zameldowałeś .Ja wróciłem ze spaceru ,a ty już jesteś .Zajmij się czymś nie mną .Bo tylko siedzisz i się czaisz .Dobrze wiesz że nie piję .Znalazleś sobie kącik na swoje nudne życie i mnie prześladujesz .Pierdolisz bez sensu te swoje wypociny o PIS i kościele .O niczym innym nie umiesz .Nawet tu wątku założysz .Tylko się w cudzch wpisujesz .Napisałem ci coś na pocztę i tego się trzymaj .
                            • friend_of_women Re: Szczęście 19.06.23, 06:44
                              Raczej to ty pierdolisz bez ładu i składu, słowem bez sensu te swoje wypociny. Odnoszę wrażenie, że masz jakieś urojenia na punkcie PiS i kościoła, na co wskazują twoje wpisy w innych wątkach. Nie musisz nam się reklamować bo kogo to interesuje? Mnie to lata, jak latem latawce...
          • engine8t Re: Szczęście 19.06.23, 04:22
            A skad moze miec wiecej skoro postapilas wbrew zdrowemu rozsadkowi rozdalas to co mialas?
            Teraz juz nie tylko nie tylko nikomu nie jestes w stanie pomoc ale samo mozesz tej pomocy potrzebowac.

Jesli latalas samolotem to pierwsze co sie zauwaz to to ze obsluga instruuje ludzi ze w razie problemow jak spadna maski z tlenem z sufotu to maja sie zatroszczyc o siebie i je zalozyc najpierw sobie a dopiero potem pomoc innym.
            I w zyciu tez tak jest.
            • irsila Re: Szczęście 19.06.23, 05:24
              Engine8t, pieniądze należy dobrze zainwestować.Ceny mieszkań ciągle rosną a w banku to się tylko dewaluują.
              Dzieci zawsze pomogą, dobre mam, potrafią się odwdzięczyć.
              Niech dobrze nas kiedyś wspominają i świeczkę nam na mogile zapalają i dobrze nas pamiętają.
              • taniarada Re: Szczęście 19.06.23, 05:54
                Zainwestować w dzieci to zawsze dobra inwestycja .Nie brakowało im ptasiego mleka ,żona była przy nich .I to zawsze ona dla moich dzieci jest tą pierwszą .
                • friend_of_women Re: Szczęście 19.06.23, 09:06
                  >Zainwestować w dzieci to zawsze dobra inwestycja .

Znam lepsze inwestycje, które przynoszą pewny zysk, a nie czasami stratę.
                  • irsila Re: Szczęście 19.06.23, 09:35
                    friend_of_women napisał:

> >Zainwestować w dzieci to zawsze dobra inwestycja .
                    >
                    > Znam lepsze inwestycje, które przynoszą pewny zysk, a nie czasami stratę.

Znów cynik przez ciebie przemawia.
                    Widocznie jesteś zimnym , bezuczuciowym, bezdzietnym panem
                    i nic dla ciebie nie znaczy uśmiech na dziecka własnego twarzy
                    i pełnia szczęścia, że na nowe mieszkanie się w zaraz wprowadzi.
                    Zimny materialista, który tylko innych potrafi poniżać, dając ujście swemu cynizmowi.
                    • taniarada Re: Szczęście 19.06.23, 10:12
                      Dzięki skarbie .Widać że ma ewidentny problem .Z takim podejściem nikogo nie znajdzie i on o tym wie .Miłego dnia Urszulko .
                      • irsila Re: Szczęście 19.06.23, 10:23
                        To taki Scrooge z "Opowieść wigilijna" Dickensa
                        Ebenezer Scrooge, znany ze swego skąpstwa, powraca w Wigilię Bożego Narodzenia do domu po pracy w swoim kantorze. Tam zjawia mu się duch jego wspólnika, Jakuba Marley'a, który ostrzega: jeśli Scrooge się nie zmieni, po śmierci czeka go wieczna męka. Zjawa zapowiada także odwiedziny....
                        Niech sobie przeczyta razem z Engine8t,
                        nie podaję linkabig_grin

Czytaj więcej na www.bryk.pl/lektury/karol-dickens/opowiesc-wigilijna.streszczenie-krotkie#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
                      • friend_of_women Re: Szczęście 19.06.23, 12:16
                        taniarada napisał:

> Dzięki skarbie .Widać że ma ewidentny problem .Z takim podejściem nikogo nie
                        > znajdzie i on o tym wie .Miłego dnia Urszulko .

Problem to masz ty, ja nikogo nie szukam lizusie, już ci o tym pisałem. Do ciebie też nie dociera prosty przekaz? Trzeba się edukować, a nie być niereformowalnym tłukiem.
                    • friend_of_women Re: Szczęście 19.06.23, 12:12
                      irsila napisała:

>Znów cynik przez ciebie przemawia.
                      >Widocznie jesteś zimnym , bezuczuciowym, bezdzietnym panem
                      >i nic dla ciebie nie znaczy uśmiech na dziecka własnego twarzy
                      >i pełnia szczęścia, że na nowe mieszkanie się w zaraz wprowadzi.
                      >Zimny materialista, który tylko innych potrafi poniżać, dając ujście swemu cynizmowi.

Nie obraź się, zawsze uważałem, że z wiekiem ludzie stają się dojrzali, potrafią obiektywnie oceniać sytuacje, być tolerancyjni i wyrozumiali, ale...? Ty jesteś tego zaprzeczeniem. Jeżeli myślisz, że mi dopieczesz to jesteś w błędzie. Gdyby nie twój wiek i to, że życie cię sponiewierało napisałbym co o tobie myślę. Każdy ma prawo do własnego życia, a napisanie o kimś cham, zimny bezdzietny pan, cynik i Bóg jeszcze wie co wymyślisz, tylko o tobie źle świadczy, bo nie znasz mojego statusu rodzinnego. Ty myślisz, że posiadanie dzieci jest luksusem? Nie bądź śmieszna, a jak nie potrafisz zrozumieć słowa pisanego to poproś o rozwinięcie tekstu przez autora wpisu, a nie wymadrzaj się tutaj!
                      • irsila Re: Szczęście 19.06.23, 12:52
                        Sorry, nie użyłam słowa cham.
                        Sam sobie je dobrałeśbig_grin
                        • friend_of_women Re: Szczęście 19.06.23, 13:26
                          irsila napisała:

> Sorry, nie użyłam słowa cham.
                          > Sam sobie je dobrałeśbig_grin
                          >

Więc odświeżę ci pamięć...

irsila Re: Nie wiem kto tu jest 50+ ostatecznie 17.06.23, 07:20
                          friend_of_women napisał:

> Wybacz, ale trudno zachować kulturę jak przed sobą ma się taką sztukę sad

Tym wpisem , dokładnie potwierdziłeś, że jesteś chamem,
                          a nie my tutaj.
                          Niestety na chamstwo ani na głupotę ,lekarstwa nie ma .
                          • friend_of_women Re: Szczęście 19.06.23, 13:29
                            Urszulko, pamięć cię zawodzi i zacytuję twoje słowa: "nie ze mną te numery"
                          • irsila Re: Szczęście 19.06.23, 17:10
                            No cóż argument poleciał za argument,
                            i tylko tyle.
                            • friend_of_women Re: Szczęście 19.06.23, 19:58
                              A może starość cię przytłacza i wstyd ci się do tego przyznać, ogólnie pamięć szwankuje by nie doszukiwać się czegoś gorszego wink
                              • irsila Re: Szczęście 20.06.23, 05:58
                                Nie ciesz się, Alzheimera jeszcze nie mam big_grin
                                ale lekką demencję już takbig_grin
                                Starość każdego dopadnie, a kobietom wieku, nie powinno się wypominać.
                                • taniarada Re: Szczęście 20.06.23, 06:25
                                  Kiedyś to by dostał rękawiczką w twarz za takie gadanie .Powinien przeprosić jeśli ma honor .I to na kolanach.
                                  • friend_of_women Re: Szczęście 20.06.23, 06:50
                                    taniarada napisał:

> Kiedyś to by dostał rękawiczką w twarz za takie gadanie .Powinien przeprosić je
                                    > śli ma honor .I to na kolanach.

Masz prawo zaryzykować, ale uprzedzam NIE WARTO, chyba, że zamiast emerytury chcesz pobierać rentę wink
                                • friend_of_women Re: Szczęście 20.06.23, 06:54
                                  irsila napisała:

> Nie ciesz się, Alzheimera jeszcze nie mam big_grin
                                  > ale lekką demencję już takbig_grin
                                  > Starość każdego dopadnie, a kobietom wieku, nie powinno się wypominać.

Jesteś ze mną szczera do bólu, więc ja nie będę się wymądrzał...sama dobrze wiesz, że kruk krukowi oka nie wykole!
                                  • irsila Re: Szczęście 20.06.23, 10:05
                                    friend_of_women napisał:

> Jesteś ze mną szczera do bólu, więc ja nie będę się wymądrzał...sama dobrze wie
                                    > sz, że kruk krukowi oka nie wykole!

No wreszcie jakieś zrozumienie i komplement mnie spotkał.
                                    Dziękujębig_grin
                                    • taniarada Re: Szczęście 20.06.23, 14:27
                                      irsila napisała:

> friend_of_women napisał:
                                      >
                                      > > Jesteś ze mną szczera do bólu, więc ja nie będę się wymądrzał...sama dobr
                                      > ze wie
                                      > > sz, że kruk krukowi oka nie wykole!
                                      >
                                      > No wreszcie jakieś zrozumienie i komplement mnie spotkał.
                                      > Dziękujębig_grin
                                      >
                                      > Bez komentarza Urszulka 💋🤣🤣
                                      • irsila Re: Szczęście 20.06.23, 15:37
                                        taniarada napisał:

> irsila napisała:
                                        >
                                        > > friend_of_women napisał:
                                        > >
                                        > > > Jesteś ze mną szczera do bólu, więc ja nie będę się wymądrzał...sam
                                        > a dobr
                                        > > ze wie
                                        > > > sz, że kruk krukowi oka nie wykole!
                                        > >
                                        > > No wreszcie jakieś zrozumienie i komplement mnie spotkał.
                                        > > Dziękujębig_grin
                                        > >
                                        > > Bez komentarza Urszulka 💋🤣🤣

No comment napisałeś, ale jednak się odezwałeś.
                                        Nie jestem jakąś dla ciebie Urszulką,
                                        której, jak mniemasz, się spodobałeś i przylizałeś. się przypodobałeś i do dupci właziłeś.
                                        Jestem stara, bezstronna hetera i ze mną nie wolno zadzierać.
                                        • irsila Re: Szczęście 20.06.23, 16:29
                                          Do tego jeszcze bardzo stara i siwa,
                                          nawet się lękam by swoje zdjęcie prawdziwe,
                                          nawet na swoim blogu opublikować.
                                          Może kiedyś to zrobię,
                                          żadnych tajemnic nie mam.
                                          Nigdy nie byłam urodziwa.
                                          A jednak by tacy geroje, nie jesteście w stanie swoich jego wyglądy fizycznego,
                                          opublikować, to jakś niesmak czuję, gdyż tylko z anonimami, dyskutuję.
                                          • taniarada Re: Szczęście 20.06.23, 17:23
                                            Urszulka przestań się dołować .Wejdź sobie na pierwsze pogaduchy .To zobaczysz zdjęcia .Spoko .Co mogę napisać 185 oczy szare .Nie lubię małych karzełków co szczają mi do mleka 😊
                                            • irsila Re: Szczęście 21.06.23, 08:00
                                              taniarada napisał:

> Urszulka przestań się dołować .Wejdź sobie na pierwsze pogaduchy .To zobaczysz
                                              > zdjęcia .Spoko .Co mogę napisać 185 oczy szare .Nie lubię małych karzełków co s
                                              > zczają mi do mleka 😊

Te pierwsze pogaduchy są tu, czy na zamkniętym forum?

Na zamknięte nie wchodzę.Nie lubię by ktoś mną dyrygował, usuwał, przywracał.
                                              Na blogi również rzadko wchodzę, a jak są komentarze moderowane, to tym bardziej.

Czasami huśtawkę emocjonalną mam, potrafią wyzwać od psychicznie chorych itp.
                                              zamiast komentarz usunąć, kiedy komuś nie pasuje.

Mam konto google i nieraz jak coś palnę,to na blogerze mogę sama swój komentarz usunąć.

Szkoda, że tu się nie da tego zrobić.
                                              Co się napisze,to na zawsze zostanie.
                                          • engine8t Re: Szczęście 20.06.23, 21:44
                                            Co to bie z ta staroscia odwalilo?
                                            70 latka to sredni wiek. Dzieci wyszly z domu, pies zdechl wiec zaczynamy zyc.
                                            Starosc to gdzis pod koniec 80-ki chyba bedzie?
                                            • taniarada Re: Szczęście 20.06.23, 21:56
                                              Dylematy kobiety .Jestem stara ,brzydka .Kobiety uwielbiają się dołować .W tym są znakomite .
                                            • irsila Re: Szczęście 21.06.23, 06:06
                                              engine8t napisał:

> Co to bie z ta staroscia odwalilo?
                                              > 70 latka to sredni wiek. Dzieci wyszly z domu, pies zdechl wiec zaczynamy zyc.
                                              > Starosc to gdzis pod koniec 80-ki chyba bedzie?

Pies zdechł, kilka lat temu, właściwie to zasnęła, raka miała, wet nie chciał operować ani uśpić.
                                              Dzieci wyszły z domu, jedno zostało, a właściwie wróciło,bo chore i nigdy nie pójdzie na własne.
                                              W 2007, na stałe powróciło do mnie i trzeba przy nim być.
                                              Dlatego jestem tym bardzo zmęczona i to mnie postarzyło. ..
                                              • taniarada Re: Szczęście 21.06.23, 10:05
                                                Śliczny ten piesek jak malowany .
                                                • irsila Re: Szczęście 21.06.23, 14:46
                                                  No tak urodę wielką i ciekawą miała ta nasza foksterierka,
                                                  w sumie właścicielka syna, byłam
                                                  który to sobie ją sobie kupił,
                                                  pieniądze z komunii dostając
                                                  i do polowań była skora.
                                                  kiedy na spacerze,
                                                  norę jeży, zwęszyła i w skrycie jakiegoś jeża zauważyła
                                                  przez 14 lat się nią męczyłam
                                                  Teraz już, najmłodszy syn , mi co jakiś czas,
                                                  piesa mi podrzuca
                                                  ale wlalbymwolałabym , towniuki buyłyca
              • taniarada Re: Szczęście 19.06.23, 06:31
                "Niech dobrze nas kiedyś wspominają i świeczkę nam na mogile zapalają i dobrze nas pamiętają .No właśnie ile dzieci ma engine8t, bo taki z niego bankowiec? I czy się nie pobiją o jego pieniądze po śmierci.
    • engine8t Re: Szczęście 18.06.23, 18:54
      hehehe zauwaz tylko co sie dje jak sie pojiaja pieniadze ze spadku jk to poprawi uklady i szczescie rodzinne
      • taniarada Re: Szczęście 18.06.23, 19:02
        W 1994 roku wszyscy Polacy byli milionerami. Dobre, miesięczne pensje oscylowały w granicach 10-20 milionów złotych .
        • engine8t Re: Szczęście 19.06.23, 04:15
          Nie jest wazne ile masz pieniedzy ale w porownaniu z innymi a w zasadzie gdzie na drabinie czy piramidzie finansowej jestes.
          Chcesz byc w tym 1% a co najwyzej w 10%.. a na pewno nie w dolnej polowie.

www.statista.com/chart/11857/the-global-pyramid-of-wealth/
          • friend_of_women Re: Szczęście 19.06.23, 06:51
            By być na szczycie piramidy trzeba kasę robić, nie usiąść na laurach gdy już coś mam. Pieniądz lubi pieniądz i robi pieniądz, w zależności od naszej kreatywności. Gdy w młodym wieku zaczniemy mądrze myśleć, to na starość głowa nas nie będzie bolała i sen będzie spokojniejszy.
    • charyzmatyk Re: Szczęście 28.06.23, 12:10
      Witaj. Myślę, że szczęście nie zależy od majętności w portfelu. Jak mówi polskie przysłowie pieniądze szczęścia nie dają.
      • taniarada Re: Szczęście 28.06.23, 14:40
        Pieniądze szczęścia nie dają, ale mogą w dużej mierze przyczynić się do jego osiągnięcia .Spróbuj poznać kogoś na portalach randkowych z przysłowiowym groszem w kieszeni .Rozpocząć nowe życie bez pieniędzy .To tylko zwykłe slogany książkowe .Bardziej takie sorry za wyrażenie .Kto nie ma miedzi to w domu siedzi .I to jest motto tego szczęścia .Reszta to zwykłe pierdolety .Zabrać ukochaną osobą gdzieś w podróż ,był taki film " Podróż za jeden uśmiech .Ciekawe czy by się udało .Pozdrówka .
        • friend_of_women Re: Szczęście 28.06.23, 14:58
          >Zabrać ukochaną osobą gdzieś w podróż ,był taki film " Podróż za jeden uśmiech .Ciekawe czy by się udało .Pozdrówka .

Bez pieniędzy? Życzę powodzenia, chyba, że do parku na piwo wink
      • friend_of_women Re: Szczęście 28.06.23, 14:56
        charyzmatyk napisał:

> Witaj. Myślę, że szczęście nie zależy od majętności w portfelu. Jak mówi polski
        > e przysłowie pieniądze szczęścia nie dają.

Jakąś amatorszczyzną trącisz, spróbuj być biednym i szczęśliwym i przekaz innym na to sposób. Fakt, że za pieniądze nie wszystko się kupi (choćby uczucia i miłości) ale do życia i egzystencji są niezbędne. Wiem to z autopsji!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka