taniarada 30.06.23, 17:46 Prezydent Emmanuel Macron musiał opuścił szczyt UE z powodu zamieszek we Francji; plądrowane sklepy, dewastowane restauracje, podpalane radiowozy, barykady na ulicach . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taniarada Re: Francja elegancja 30.06.23, 17:52 Policjant zastrzelił nastolatka z kryminalną przeszłością z rodziny emigrantów arabskich .Czyli zwykłego patola . Odpowiedz Link
taniarada Re: Francja elegancja 30.06.23, 17:55 W Polsce mamy błogi spokój .Jest mur na granicy ,są służby co pilnują .Wcześniej hejt na pograniczników .www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.rmf24.pl/fakty/swiat/newsamp-znowu-zamieszki-we-francji-jak-naprawde-zginal-17-latek,nId,6873608&ved=2ahUKEwiv1v_2rOv_AhUCExAIHXCsB90Qr_oDKAB6BAgwEAE&usg=AOvVaw0CZSkdATpCn5gqPKJ_wAf_ Odpowiedz Link
stasi1 Re: Francja elegancja 30.06.23, 18:01 A konkretnie jaką miał przeszłość? I za co go zastrzelił? Odpowiedz Link
taniarada Re: Francja elegancja 30.06.23, 18:48 Masz linka możesz się odnieś do niego lub sam wyszukać .W zamieszkach uczestniczy trzecie pokolenie, często wychowane bez ojców, a jeśli są to też nie pracują. Pokolenie, które rzuca szkoły w wieku 14-15 lat, bez zawodu i wykształcenia. Rodzice podobnie. Wychowali się tu, ale nienawidzą tego kraju. Problemem jest handel narkotykami w dużych miastach - po co zdobywać zawód i pracować, skoro w 1 dzień można zarobić 1000 euro. W Paryżu zanotowano podczas pierwszego dnia ponad 1500 pożarów - płoną szkoły biblioteki, przedszkola, sklepy, samochody. Rabunki stały się codziennością. Nikt przytomny nie wychodzi z domu, co najwyżej zabiera swój samochód do garażu. Z roku na rok przybiera to na sile . Odpowiedz Link
banowanyzaprawde1 Re: Francja elegancja 30.06.23, 18:48 Tak samo ważne jak to: "Ansari został zlinczowany przez strażników krów podczas przewożenia 450 kilogramów (990 funtów) mięsa od sprzedawcy w Sangamner – mieście oddalonym o 220 km (136 mil) od Bombaju." Odpowiedz Link
taniarada Re: Francja elegancja 30.06.23, 21:28 Dzięki że jesteś naprawdę . Zachodnioeuropejski kalifat. Jedynym krajem w Europie, w którym panuje względna normalność jest Polska. I tego się trzymajmy . Odpowiedz Link
irsila Re: Francja elegancja 01.07.23, 07:41 Kiedyś Francja kolonizowała Afrykę, dziś Afryka kolonizuje Francję. Karma wraca, to tyle z mojej strony. Z dzikusami nie wygrasz,tym bardziej, że socjalem on rozpieszczony. Odpowiedz Link
taniarada Re: Francja elegancja 01.07.23, 07:49 U nas w Polsce też by był zastrzelony ,gdyby nie stanął do kontroli .Francja już od dawna sobie nie radzi ze swoimi emigrantami .I długo nie będzie tam porządku Urszulko . Odpowiedz Link
taniarada Re: Francja elegancja 01.07.23, 07:53 Warto wiedzieć że te zamieszki są wykonywane w minimalnym stopniu przez grupy imigranckie .Robią je pełnoprawni Francuzi czyli obywatele z dawnych kolonii francuskich zasiedzieli we Francji od lat,, a imigranci zapewniają dopływ świeżych sił i emocji.Francja mimo wielkich kosztów przeznaczonych na realizację polityki multi kulti poniosła tu ogromną porażkę Polska gdy się zgodzi na przypływ grup kierowanych z Włoch,Grecji,Hiszpanii czy Niemiec będzie pewnie zmuszana do ich zatrzymania .Pytanie jak to zrobić w Unii zapewniającej swobodę poruszania się .Pewnie trzeba będzie płacić KE na ich utrzymanie a może wymyślą coś innego ale wymyślą w imie niemieckich potrzeb . Odpowiedz Link
irsila Re: Francja elegancja 01.07.23, 08:03 W kibitki i na Sybir. Rosja już dawno dałaby takim radę. Rewolucyjne hasła rewolucji francuskiej jakoś się nie sprawdziłay, znaczy wolność, równość i braterstwo, znaczy się liberte, egalite, fraternite Odpowiedz Link
taniarada Re: Francja elegancja 01.07.23, 08:13 www.youtube.com/watch?v=7MVmML640AU - Paryż to stolica światowej kultury . Odpowiedz Link
irsila Re: Francja elegancja 01.07.23, 08:22 Nieodpowiedni tytuł podałeś. "Afrykańskie masy emigracyjne, niszczą ulice Francji" i zabytki również, ze swej strony dodam. Paryż architektonicznie jest jest piękny i cała Francja również. Pod względem kultury wszelakiej,również. Odpowiedz Link
taniarada Re: Francja elegancja 01.07.23, 08:24 Być może . Paryż to również światowe centrum mody i sztuki. Odpowiedz Link
taniarada Re: Francja elegancja 01.07.23, 11:12 To też . Mediolan to jedna z czterech światowych stolic mody i miejsce powstania marek takich jak Versace, Gucci i Prada .Dwie kuzynki siedzą w Włoszech .Jedna wyszła za mąż z Włochem druga jest z Polakiem .Brakuje im Polski. Odpowiedz Link
friend_of_women Re: Francja elegancja 01.07.23, 11:23 >Brakuje im Polski. Co, skosztowały "lepszego" życia? Odpowiedz Link
taniarada Re: Francja elegancja 01.07.23, 14:00 "Paryż architektonicznie jest jest piękny i cała Francja również. Pod względem kultury wszelakiej,również Moja znajoma jedzie w czwartek na Lazurowe Wybrzeże .Myślę że tam nie ma zadym ,a do czwartku się uspokoi Odpowiedz Link
taniarada Re: Francja elegancja 02.07.23, 07:36 Uszkodzili nawet obiekty olimpijskie Aubervilliers Aquatic Centre dziady . Odpowiedz Link
irsila Re: Francja elegancja 02.07.23, 08:10 Namnożyło się Muzułmanów na socjalach, powoli przejmą wszystko. Odpowiedz Link
taniarada Re: Francja elegancja 03.07.23, 05:14 Pamiętam jak żabojady chełpili się, że udało im się zintegrować muzułmanów ze społeczeństwem laickim Francji. Teraz wiadomo że to mrzonki . Odpowiedz Link
hana2 Re: Francja elegancja 02.07.23, 11:35 Bardziej skuteczny plan integracji by się przydał. Taki, który otoczyłby opieką i wsparciem dzieci z rodzin imigrantów od najmłodszych lat. Zapewne to kosztowny pomysł. Czy tymi nastolatkami powoduje nienawiść do Francji? Nie. Powodują nimi emocje. Gromadzone od najmłodszych lat pokłady strachu, wstydu, upokorzenia, porzucenia. Przecież to dzieci z patologicznych rodzin pozbawionych wartości, które kształtują prawidłowe postawy i prawidłowy rozwój emocjonalny. Czym się te rodziny różnią od polskich rodzin pozostawionych samych sobie, gdzie matka rodzi co roku kolejne dziecko a ojczym się nad nimi znęca? Jakoś to wszystko trzeba poukładać na tym świecie. Po ludzku. Nie po bożemu. Bo jak wiemy, bóg lubi być okrutny i surowy. Odpowiedz Link
taniarada Re: Francja elegancja 02.07.23, 15:45 Tu nie chodzi o nienawiść Anno .Ten chłopak pochodzi z długoletniej rodziny emigrantów z Algierii zamieszkałych we Francji .To obywatele tego kraju .Nikt nie prawa zabijać ludzi choć trochę miał za uszami . Informacje o przeszłości 17-latka są sprzeczne. "Jego adwokat mówił, że chłopak miał "czystą kartotekę", z kolei dziennik "Le Figaro" podał, że był "aresztowany dwanaście razy za różne przestępstwa", a Radio Europe1 wskazywało nawet na 15 takich przypadków. Nastolatek nie był jednak nigdy skazany. I jak się mówi matka go wychowała . Odpowiedz Link
friend_of_women Re: Francja elegancja 03.07.23, 06:52 Miał sporo za uszami, gdyby przestrzegał prawa nie doszło by do tego. "Babcia zastrzelonego przez policjanta 17-latka w telewizji BFMTV zwróciła się do uczestników zamieszek we Francji. Kobieta uważa, że śmierć jej wnuka została wykorzystana przez protestujących jako pretekst do siania zniszczeń i zaapelowała, by zaprzestali swoich działań." I tak to wszystko wygląda! www.polsatnews.pl/wiadomosc/2023-07-02/zamieszki-we-francji-babcia-zabitego-przez-policjanta-17-latka-apeluje-do-protestujacych/ Odpowiedz Link
irsila Re: Francja elegancja 03.07.23, 09:15 Choć z Francją wiele wspólnego mam, to jednak się nie wypowiadam. Widocznie Francja za dobra dla dzikusów była za bardzo ich rozpieściła. A poza tym, zdrowie mi szwankuje. Trzeba trochę historii Francji znać, by osądzać, że Francja to tylko elegancja. Sporo uchodźców z Afryki przygarnęła, Algierczyków czy innych, za de Gaulla, po wojnie ale widocznie się pomyliła, sądząc, że z żaby orła da się uczynić. Czy też zwykłych,kulturalnych, żabojadów. Odpowiedz Link
taniarada Re: Francja elegancja 03.07.23, 10:26 Ale to się nie tylko dzieje się we Francji .Szwecji ,Kanadzie i w innych . To nie jest ich kraj choć Francja ich przygarnęła .Oni się z tym nie utożsamiają dlatego tak łatwo wszystko niszczą .Bedzie coraz gorzej bo bieda ucieka do bogatej Europy i nikt ich niepowstrzyma .Zdrówka Urszulko i dbaj o siebie złotko . Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Francja elegancja 03.07.23, 11:23 hana2 napisała: > Bardziej skuteczny plan integracji by się przydał. Taki, który otoczyłby opieką > i wsparciem dzieci z rodzin imigrantów od najmłodszych lat. Zaraz zaraz. Tam to jest w ogóle inne pojmowanie. Widzę właśnie, że francuska wiki ostro mieniła opis - ale jeszcze kilka lat temu to Marie Curie była Francuzką polskiego pochodzenia. U nich nie ma tak wyraźnego jak u nas rozgraniczenia między obywatelstwem a narodowością. Odpowiedz Link
irsila Re: Francja elegancja 03.07.23, 12:01 Zal mi wykrzesać to słowo, ale dla niektórych Francja,to całkowita ignorancja, słowo po słowie, cokolwiek wnosi i tu o tłumaczenie się prosi. Odpowiedz Link
taniarada Re: Francja elegancja 03.07.23, 19:01 Urszula Ty tu cytujesz Francję wierszami .Jestem pod wrażeniem . Odpowiedz Link
irsila Re: Francja elegancja 03.07.23, 20:19 No tak to jest, gdy się filologię francuską na uj ukończyło i pracy po tym kierunku, żadnej nie było Odpowiedz Link
taniarada Re: Francja elegancja 03.07.23, 21:47 Córa filologię niemiecką .Ale ma przynajmniej jaką korzyść i tego magistra. Ale po francuskiej . Była jakaś praca w wydawnictwach, redakcjach czasopism, mediach i turystyce.Chyba żeś karierę poświęciła dla rodziny . Odpowiedz Link
irsila Re: Francja elegancja 04.07.23, 00:52 Od nauczania początkowego było mi startować. Na studiach, pedagogikę miałam, u prof, Zareby, na piątkę u niego egzamin zdałam. On jest autorem słownika francusko języcznego, frazeologicznego... Którego to do tej pory mam. Odpowiedz Link
irsila Re: Francja elegancja 04.07.23, 00:55 Buumu nigdy u nas na francuski nie było. Angielski i niemiecki wygrywał, ale i tak przez 1/3 mej pracy zawodowej, tego języka uczyłam. Odpowiedz Link
irsila Re: Francja elegancja 04.07.23, 01:25 Co to w ogóle za praca jest, by nauczycielem być, by cudze dzieci uczyć, kiedy oni ci machają przed nosem, wytatuowani, że tyle co ty zarabiasz, to oni więcej kieszonkowego mają! Od ojców swych! i matek! Odpowiedz Link
taniarada Re: Francja elegancja 04.07.23, 06:08 Zdolna bestyjka byłaś Urszulko .Jestem pod wrażeniem .Mamy na 5O dwie nauczycielki i dwie znają francuski. Prof. Zaręba szacun proszę pani .Od dzisiaj nie powiem Ci część tylko dzień dobry pani . Odpowiedz Link
friend_of_women Re: Francja elegancja 04.07.23, 06:37 irsila napisała: > Co to w ogóle za praca jest, by nauczycielem być, > by cudze dzieci uczyć, > kiedy oni ci machają przed nosem, wytatuowani, > że tyle co ty zarabiasz, > to oni więcej kieszonkowego mają! > Od ojców swych! i matek! > Racja, "co to za praca nauczycielem być" jak PiS dodatkowo rozjeżdża niskimi zarobkami, to wyraźny dowód na to, że w oświacie może być jeszcze gorzej. Odpływ kadry o tym świadczy, bo ludzie tracą nadzieję na poprawę swego losu. A ME szasta pieniędzmi na lewo i prawo nabijając kasę swoim znajomkom! Odpowiedz Link
taniarada Re: Francja elegancja 04.07.23, 06:43 Kogo tu obchodzi polityka .Pierdolety z toalety .Wątek jest o czymś innym . Odpowiedz Link
irsila Re: Francja elegancja 04.07.23, 07:28 No Francja też nie wyuczyła przybyszów na swoje kopyto. Z resztą tam bez przerwy wszyscy protestują. Odpowiedz Link
taniarada Re: Francja elegancja 04.07.23, 13:18 W Polsce protestują moje słonko .Co wcale nie przeszkadza brać * pieniądze od rządzących .Jak dają .Chłopaka wychowała matka ,ojca brak .Jeździł wypożyczonym autem z polskiej wypożyczalni .Z taka bryką mógł się ścigać z policją .Na bakier był z prawem .Gdyby nie uciekał to bym żył .Policjant siedzi .A Francja w szoku .Choć to nie pierwszy raz takie zadymy . Odpowiedz Link
irsila Re: Francja elegancja 04.07.23, 15:27 Nie dla mnie taki kraj i wszelkie inne multi kulti. Mi wystarczy wojna polsko-polska. Odpowiedz Link
taniarada Re: Francja elegancja 04.07.23, 17:37 irsila napisała: > Nie dla mnie taki kraj i wszelkie inne multi kulti. > Mi wystarczy wojna polsko-polska. > Polska to normalny kraj .Tu da się żyć Urszula .A resztę za przeproszeniem o kant tyłka rozbić .Pomyśl wcześniej jakbyś dotrwała do emerytury i za jakie grosze . Odpowiedz Link
friend_of_women Re: Francja elegancja 04.07.23, 18:47 taniarada napisał: > irsila napisała: > > > Nie dla mnie taki kraj i wszelkie inne multi kulti. > > Mi wystarczy wojna polsko-polska. > > > Polska to normalny kraj .Tu da się żyć Urszula .A resztę za przeproszeniem o ka > nt tyłka rozbić .Pomyśl wcześniej jakbyś dotrwała do emerytury i za jakie grosz > e . Na jakim świecie ty żyjesz? Masz skromne wymagania i nie musisz mierzyć się ze sprawami administracyjnymi i podatkowymi, inaczej byś takich bredni nie wypisywał. Pojedziesz, jak się uda zarobisz i nic cie nie obchodzi, reszta z socjalu i wegetujesz. Odpowiedz Link
irsila Re: Francja elegancja 04.07.23, 20:08 taniarada napisał: > Polska to normalny kraj .Tu da się żyć Urszula .A resztę za przeproszeniem o ka > nt tyłka rozbić .Pomyśl wcześniej jakbyś dotrwała do emerytury i za jakie grosz > e . Nie wiem o jaką normalność chodzi. Do emerytury ledwie dobiłam, pod koniec już z pół etatu , wyliczyli mi co do dnia i wypad, gdyż inni na godziny czekają, tak to w budżetówce jest. Odpowiedz Link
engine8t Re: Francja elegancja 05.07.23, 04:51 Ja to nawet nie dobilem do formalnej emrytury.. Prawie 5 lat przed terminem stwerdzilem ze ja juz swoje zrobilem i przeszedlem na swoja - prywatnie finasowana, emeryture. Odpowiedz Link
uoia Re: Francja elegancja 06.07.23, 20:05 engine8t napisał: >...Prawie 5 lat przed terminem stw > erdzilem ze ja juz swoje zrobilem i przeszedlem na swoja - prywatnie finasowana > , emeryture. Co masz na mysli piszac "prywatnie finansowana emerytura"? Odpowiedz Link
friend_of_women Re: Francja elegancja 07.07.23, 08:13 taniarada napisał: > Nie odpowiedział ,a to łobuz . Kumaty rozumie, a niekumatemu bez sensu tłumaczyć. Odpowiedz Link
mifredo Re: Francja elegancja 08.07.23, 23:29 uoia napisała: > engine8t napisał: > > >...Prawie 5 lat przed terminem stw > > erdzilem ze ja juz swoje zrobilem i przeszedlem na swoja - prywatnie fina > sowana > > , emeryture. > > Co masz na mysli piszac "prywatnie finansowana emerytura"? Po prostu inne nacje lepsze były i miejsce pracy mu zabrały. Teraz na socjalu żyje i nam tu wciska, że ma coś z paniska, by się dowartościować, naszym kosztem Odpowiedz Link
irsila Re: Francja elegancja 07.07.23, 09:15 engine8t napisał: > Ja to nawet nie dobilem do formalnej emrytury.. Prawie 5 lat przed terminem stw > erdzilem ze ja juz swoje zrobilem i przeszedlem na swoja - prywatnie finasowana > , emeryture. Czyli nie masz emerytury normalnej, legalnej wypracowanej,choć tak wychwalasz te Stany. Oj coś niefrasobliwie się zachowywałeś. Nie ma czegoś takiego jak prywatna emerytura. Można być jedynie rentierem, jak się z czego. Odpowiedz Link
taniarada Re: Francja elegancja 07.07.23, 09:57 "Czyli nie masz emerytury normalnej, legalnej wypracowanej,choć tak wychwalasz te Stany. Oj coś niefrasobliwie się zachowywałeś. Nie ma czegoś takiego jak prywatna emerytura. Można być jedynie rentierem, jak się z czego .Ja po swojej wyliczonej 14 bym nie dostał .Maksymalny próg to 2900 brutto .Ma być wypłacona w sierpniu i wrześniu .Emerytom w Polsce lżej też ewidentnie .W Polsce jest OFE i można prywatnie opłacać składki na ZUS .Koledze żona opłaca tak ,ale jest księgową i ma parę biur .Jej mąż jest kierowcą ,wyprowadza psa ,ogarnia biura ,a nie przepracował ,ani dnia . Odpowiedz Link
friend_of_women Re: Francja elegancja 07.07.23, 10:28 >Nie ma czegoś takiego jak prywatna emerytura. >Można być jedynie rentierem, jak się z czego . Niby wiesz, że gdzieś dzwonią, ale gdzie? To już nie! Nie uczaty, nie kumaty... Odpowiedz Link
irsila Re: Francja elegancja 07.07.23, 10:49 friend_of_women napisał: > >Nie ma czegoś takiego jak prywatna emerytura. > >Można być jedynie rentierem, jak się z czego . > > Niby wiesz, że gdzieś dzwonią, ale gdzie? To już nie! Nie uczaty, nie kumaty... Skoro Ty taki kumaty, to wyjaśnij nam tu wszystkim to. Nie słyszałam o prywatnej emeryturze. To się nazywa bycie rentierem, znaczy życie z własnych odsetek, ale trzeba do tego być bardzo bogatym, wręcz milionerem. Odpowiedz Link
irsila Re: Francja elegancja 07.07.23, 10:57 U nas od lokat i odsetek,podatek musieliśmy płacić, a po za tym procenty uzyskane inflacja zżera. Przekazaliśmy synowi na mieszkanie, i nic się nie zmarnowało i spokój mamy i emerytury zagwarantowane, wszak całe życie składki się płaciło, emerytalne. Ci co na czarno pracują, źle robią, bo potem nie ma z czego tej emerytury naliczyć. Odpowiedz Link
taniarada Re: Francja elegancja 07.07.23, 11:15 irsila napisała: > U nas od lokat i odsetek,podatek musieliśmy płacić, > a po za tym procenty uzyskane inflacja zżera. > Przekazaliśmy synowi na mieszkanie, > i nic się nie zmarnowało > i spokój mamy i emerytury zagwarantowane, > wszak całe życie składki się płaciło, emerytalne. > Ci co na czarno pracują, źle robią, bo potem nie ma z czego tej emerytury nalic > zyć. > "ówczesny rząd PO-PSL zabrał z naszych kont w OFE 153 mld zł zainwestowanych w papiery skarbowe. Rządzący doszli wtedy do wniosku, że nieracjonalne jest przekazywanie do OFE pieniędzy, które później państwo pożycza i wydaje na bieżące emerytury.. Składka na dobrowolne ubezpieczenie zdrowotne w miesiącach kwiecień, maj, czerwiec 2023 r. wynosi 646,06 zł za każdy miesiąc.Nie musisz pracować by płacić składki na Zus . Odpowiedz Link
taniarada Re: Francja elegancja 07.07.23, 10:59 irsila napisała: > friend_of_women napisał: > > > >Nie ma czegoś takiego jak prywatna emerytura. > > >Można być jedynie rentierem, jak się z czego . > > > > Niby wiesz, że gdzieś dzwonią, ale gdzie? To już nie! Nie uczaty, nie kum > aty... > > Skoro Ty taki kumaty, to wyjaśnij nam tu wszystkim to. > Nie słyszałam o prywatnej emeryturze. > To się nazywa bycie rentierem, znaczy życie z własnych odsetek, > ale trzeba do tego być bardzo bogatym, wręcz milionerem. > > To jest taki dupek co nigdzie nie pracuje .Siedzi tu na czacie od rana do wieczora i mnie cytuje .Także na innych forach .To samo na auto Moto .Nic nie umie konkretnego napisać .Tylko co ja powiedziałem .Zaprosił go A na swoje forum ,ale oprócz wklejek z Youtube nic nie potrafi .Jedno i to samo .Ma coś z głową .Zajął by się czymś pożytecznym ,a tak lata za mną i się wpisuje .Nic innego .Nie odpowie Ci bo nie umie .Zazdrość mu mózg wypaliła .Taki chory psychofan .Bez krzty honoru . Odpowiedz Link
friend_of_women Re: Francja elegancja 07.07.23, 12:49 >Podobnie Go widzę Pozwolę sobie mieć inne zdanie. Z tym widzeniem u ciebie jest coś nie hallo. Powinnaś z racji swojego wieku częściej badać wzrok, jest taka mała granica po przekroczeniu której widzi się niewyraźnie, obraz jakiś rozmyty i brak pewności. Więc się zgaduje... Odpowiedz Link
taniarada Re: Francja elegancja 07.07.23, 13:36 friend_of_women napisał: > >Podobnie Go widzę > > Pozwolę sobie mieć inne zdanie. Z tym widzeniem u ciebie jest coś nie hallo. Po > winnaś z racji swojego wieku częściej badać wzrok, jest taka mała granica po pr > zekroczeniu której widzi się niewyraźnie, obraz jakiś rozmyty i brak pewności. > Więc się zgaduje... Jesteś zwykłym trollem ,którego wyklucza dalszą dyskusja z tobą .Przydał by się tu admin . Odpowiedz Link
friend_of_women Re: Francja elegancja 07.07.23, 14:17 Nie używaj słów których nie rozumiesz. Jeżeli nie możesz sprostać w rozmowie to lepiej zamilcz, a nie zachowuj się jak dziecko w piaskownicy. Plose pani, a Adaś...sie sypie Odpowiedz Link
irsila Re: Francja elegancja 07.07.23, 16:23 friend_of_women napisał: > >Podobnie Go widzę > > Pozwolę sobie mieć inne zdanie. Z tym widzeniem u ciebie jest coś nie hallo. Po > winnaś z racji swojego wieku częściej badać wzrok, jest taka mała granica po pr > zekroczeniu której widzi się niewyraźnie, obraz jakiś rozmyty i brak pewności. > Więc się zgaduje... Wzrok mam dobry,choć do pisania i czytania czy wyszywania, okularów używam. Owszem jestem stara baba, ale nie tkwię od rana do nocy na forach i nie obgaduję każdego komentarza w sposób niegrzeczny tylko raczej merytoryki się trzymam. Gdyby mój mąż, tak w necie siedział, czy któryś z synów,to bym go pogoniła. Żyjesz życiem nierealnym, życiem innych ludzi, jak te stare baby,kiedy jeszcze internetu nie było, siedziały w oknach z rękami na poduszkach i obgadywały, ktokolwiek im się nawinął, swojego życia nie mając. Podobnie jest z tobą. Napisz własnymi słowami, coś o tej prywatnej emeryturze, zamiast plotkować jak baba i tak się zachowywać. Facetowi takie zachowanie uwłacza. Odpowiedz Link
friend_of_women Re: Francja elegancja 07.07.23, 17:35 irsila napisała: Wzrok mam dobry,choć do pisania i czytania czy wyszywania, okularów używam. Owszem jestem stara baba, ale nie tkwię od rana do nocy na forach i nie obgaduję każdego komentarza w sposób niegrzeczny tylko raczej merytoryki się trzymam. Gdyby mój mąż, tak w necie siedział, czy któryś z synów,to bym go pogoniła. Żyjesz życiem nierealnym, życiem innych ludzi, jak te stare baby,kiedy jeszcze internetu nie było, siedziały w oknach z rękami na poduszkach i obgadywały, ktokolwiek im się nawinął, swojego życia nie mając. Podobnie jest z tobą. Napisz własnymi słowami, coś o tej prywatnej emeryturze, zamiast plotkować jak baba i tak się zachowywać. Facetowi takie zachowanie uwłacza. Ty też bzdury zaczynasz wypisywać jak taniarada? Gdybyś czytała moje wpisy to już dawno byś skumała, że mam dostęp do internetu non stop, charakter mojej pracy mi na to pozwala. Więc nie obrażaj mnie bo ci etykietkę przypnę i będziesz "naznaczona". A teraz tłumaczę niekumatym...nie istnieje takie pojęcie jak EMERYTURA PRYWATNA. Tak mogę powiedzieć gdy mam sporo kasy dobrze zainwestowanej, która przynosi mi godziwe zyski...a mam Nie liczę wtedy na emeryturę z ZUSu bo mam byt zapewniony. Opłacam tylko to co muszę, ale kokosów z tego nie będzie. Bardziej chodzi mi o opiekę zdrowotną. PANIAŁA? Odpowiedz Link
irsila Re: Francja elegancja 07.07.23, 17:53 Jesteś bardzo zarozumiały. Tyle o emeryturze prywatnej to i ja wiem. Wszystko to sobie można wygooglać. Ludzie, którzy naprawdę zdalnie pracują nie wiszą na forach i nie komentują każdej bzdury. Nie podyskutujemy już i proszę nie komentuj moich wpisów, ja twoich również nie tknę, bo nie ma czego. You understood? Vous avez compris? Merci. Odpowiedz Link
friend_of_women Re: Francja elegancja 07.07.23, 18:07 J'ai compris! Je ne peux pas promettre ! Odpowiedz Link
taniarada Re: Francja elegancja 07.07.23, 18:10 irsila napisała: > Jesteś bardzo zarozumiały. > Tyle o emeryturze prywatnej to i ja wiem. > Wszystko to sobie można wygooglać. > Ludzie, którzy naprawdę zdalnie pracują nie wiszą na forach i nie komentują ka > żdej bzdury. > Nie podyskutujemy już i proszę nie komentuj moich wpisów, > ja twoich również nie tknę, bo nie ma czego. > You understood? > Vous avez compris? > Merci. > Ja już mu pisałem na pocztę by się odwalił .Ale taki nie ma honoru .Nie wiem co go tu trzyma. Po paru wpisach dzisiejszych wyklucza go całkowicie z dyskusji .Ja bym się zapadł pod ziemię po takich wpisach .Po prostu niech sobie gada z kim chce byle nie ze mną. Założyłaś nawet wątek o nim i nic to nie dało .Już pisali że się tu marnuje .Chory psychofan z tendencją to uporczywego nękania ..Na zdalnej siedzi od rana do wieczora i śledzi 50 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Odpowiedz Link
friend_of_women Re: Francja elegancja 07.07.23, 18:37 Nie czytam twoich chamskich wypocin mailowych bo nie muszę, a wręcz ignoruję je, bo są na niskim poziomie. To język budowlany, a ja z budownictwem niewiele mam wspólnego. Odpowiedz Link
taniarada Re: Francja elegancja 07.07.23, 18:41 irsila napisała: > > > > > Wzrok mam dobry,choć do pisania i czytania czy wyszywania, okularów używam. > Owszem jestem stara baba, ale nie tkwię o > Gdyby mój mąż, tak w necie siedział, czy któryś z synów,to bym go pogoniła. > Żyjesz życiem nierealnym, życiem innych ludzi, jak te stare baby,kiedy jeszcze > internetu nie było, > siedziały w oknach z rękami na poduszkach i obgadywały, > ktokolwiek im się nawinął, > swojego życia nie mając. > Podobnie jest z tobą. > Napisz własnymi słowami, coś o tej prywatnej emeryturze, > zamiast plotkować jak baba i tak się zachowywać. > Facetowi takie zachowanie uwłacza. > "Prywatne emerytury > > Pierwszym jest obowiązkowy ZUS, drugim OFE (Otwarte Fundusze Emerytalne), a trzecim – dobrowolne systemy oszczędzania, takie jak IKZE – Indywidualne Konto Zabezpieczenia Emerytalnego czy IKE – Indywidualne Konto Emerytalne . Jak ktoś jest bystry i ma kasę to sobie odkłada .Nie liczę tych co sobie zapracowali na nią i ten rząd trochę im pomógł .Bo za poprzedników nie było pieniędzy . Odpowiedz Link
friend_of_women Re: Francja elegancja 07.07.23, 12:56 taniarada napisał: > > To jest taki dupek co nigdzie nie pracuje .Siedzi tu na czacie od rana do > wieczora i mnie cytuje .Także na innych forach .To samo na auto Moto .Nic nie > umie konkretnego napisać .Tylko co ja powiedziałem .Zaprosił go A na swoje foru > m ,ale oprócz wklejek z Youtube nic nie potrafi .Jedno i to samo .Ma coś z głow > ą .Zajął by się czymś pożytecznym ,a tak lata za mną i się wpisuje .Nic innego > .Nie odpowie Ci bo nie umie .Zazdrość mu mózg wypaliła .Taki chory psychofan .B > ez krzty honoru . Jedynym dupkiem na tych forach jesteś ty, wszyscy to dostrzegają i wytykają ci przy każdej okazji. Kobiety śmieją się z ciebie, tobie się wydaje, że jesteś amantem do wzięcia, a z ciebie zwykły cham, taki forumowy Dyzma. Im bardziej mnie obrażasz tym bardziej wiem, że w tobie się gotuje i boli cię, BO MA BOLEĆ. Swoje wady i przywary przypisujesz mnie, a mnie to lata...bo jesteś tylko miernotą bez ambicji i niewiele mnie to interesuje Odpowiedz Link
maszkaroni Re: Francja elegancja 04.07.23, 16:29 "Gdyby nie uciekał to bym żył" A to już nie żyjesz? Odpowiedz Link
hana2 Re: Francja elegancja 04.07.23, 22:20 "Wieczorem doszło do ostrych starć demonstrantów z policją na placu Opery Paryskiej, gdzie zakończył się protest przeciwko reformie podnoszącej wiek emerytalny z 62 do 64 lat. Demonstranci podpalili kiosk, a policja, obrzucana przez protestujących koktajlami Mołotowa, przedmiotami i petardami, wielokrotnie przystępowała do kontrataków i używała gazu łzawiącego, by rozproszyć demonstrujących. Po tym, jak policja rozpędziła protestujących na placu Opery, zaczęli oni szukać nowego miejsca do zgromadzenia, donosi portal "". Po godz. 20 policja poinformowała, że w Paryżu aresztowano 58 osób." Tekst linku Można powiedzieć, że imigranci uczą się kultury demonstracji od Prawdziwych Francuzów. Odpowiedz Link
taniarada Re: Francja elegancja 05.07.23, 05:33 Prezydent Francji Emmanuel Macron podpisał tę ustawę w nocy .Skąd to znam . Z 62 do 64 lat .Mimo negatywnej opinii związków zawodowych . Obecny wiek emerytalny we Francji należy do najniższych w Unii Europejskiej. Francuzi kończą aktywność zawodową średnio w wieku 62,3 lat. Średnio mieszkańcy UE przechodzą na emeryturę w wieku 63,8 lat. W Niemczech, we Włoszech, w Danii, a wkrótce też w Hiszpanii, wiek emerytalny to 67 lat, a w Wielkiej Brytanii - 66 lat. W Polsce dla kobiet wynosi on 60, a dla mężczyzn 65. Odpowiedz Link
friend_of_women Re: Francja elegancja 05.07.23, 06:38 >W Niemczech, we Włoszech, w Danii, a wkrótce też w Hiszpanii, wiek emerytalny to 67 lat, a w Wielkiej >Brytanii - 66 lat. W Polsce dla kobiet wynosi on 60, a dla mężczyzn 65. Bogatsze kraje podnoszą wiek emerytalny, w Polsce na odwrót. Gdy ta polska biedota obudzi się z ręką w nocniku na emeryturze to zrozumie, że ekonomia jest nieubłagana. Cieszy mnie tylko, że sam zadbałem o swoją przyszłość i nie muszę się martwić, choć nie ukrywam, że obecna władza nie ułatwia mi życia...ale kij im w d*pę, dam radę Odpowiedz Link
taniarada Re: Francja elegancja 06.07.23, 19:14 Portal tabloidu "Bild" twierdzi, że Niemcy chcą dostarczać myśliwce arabskim dyktaturom, ale nie Ukrainie. Jak analizuje gazeta, rząd odmawia stworzenia programu szkoleniowego dla ukraińskich pilotów, o ewentualnych dostawach samolotów nie wspominając. Za to "wywiera presję" na eksport myśliwców do Arabii Saudyjskiej. www.salon24.pl/newsroom/1311972,niemieckie-media-bezlitosne-rzad-otwarty-na-pomoc-arabskim-dyktaturam-ale-nie-ukrainie Odpowiedz Link
friend_of_women Re: Francja elegancja 07.07.23, 14:22 Nie przeczytałem twojego zdania na ten temat. Domyślam się, że jesteś zdziwiony tym, cóż tobie jest wszystko obojętne, z polityką jesteś na bakier, byle dawali, co? Odpowiedz Link