chybagupi 22.08.26, 14:15 Czyli wątek o mnie. Jestem nikim i niczym. Są tacy inni na forum, czy tylko ja jestem sam? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hana2 Re: Wątek o nikim 22.08.26, 19:59 W skali od zera do dziesięciu dałbyś sobie zero? Czy ile? PS. Jest takie forum: forum.gazeta.pl/forum/f,210,Psychologia.html Forum samopomocowe, taka trochę grupa wsparcia, gdzie ludzie wzajemnie sobie pomagają. Odpowiedz Link
chybagupi Re: Wątek o nikim 29.08.26, 14:18 hana2 napisała: > W skali od zera do dziesięciu dałbyś sobie zero? Czy ile? Zero. Czasem według dawnej skali szkolnej (2-5), trzy na szynach. Odpowiedz Link
eurytka Re: Wątek o nikim 29.08.26, 15:08 Przegląd od AI Walka z niskim poczuciem własnej wartości wymaga przede wszystkim zmniejszenia samokrytyki i nauki życzliwości wobec samego siebie.Skuteczne sposoby pracy nad samoocenąZmień wewnętrzny dialog: Zwróć uwagę na to, jak do siebie mówisz. Zamiast surowo się oceniać, pomyśl, co w takiej samej sytuacji powiedziałbyś dobremu przyjacielowi.Pozwól sobie na błędy: Pomyłki to naturalna część ludzkiego życia i nauki, a nie dowód na Twoją bezwartościowość.Zauważaj swoje mocne strony: Codziennie doceniaj nawet małe sukcesy i cechy, które w sobie lubisz, zamiast skupiać się wyłącznie na wadach.Skup się na tym, co ma znaczenie: Inwestuj energię w te obszary życia, na które masz realny wpływ, i otaczaj się ludźmi, którzy dają Ci poczucie bezpieczeństwa.Skorzystaj z pomocy specjalisty: Gdy niska samoocena utrudnia codzienne funkcjonowanie, pomocny bywa kontakt z psychologiem lub psychoterapeutą. Możesz poszukać wsparcia m.in. w placówkach takich jak PsychoMedic.Jeśli chcesz, napisz:Czy niska samoocena wpływa bardziej na Twoje relacje, pracę, czy samopoczucie?Czy próbowałeś już konkretnych technik radzenia sobie z tym problemem? Odpowiedz Link
chybagupi Re: Wątek o nikim 29.08.26, 18:45 eurytka napisała: > Przegląd od AI Walka z niskim poczuciem własnej wartości wymaga przede w > szystkim zmniejszenia samokrytyki i nauki życzliwości wobec samego siebie.Skute > czne sposoby pracy nad samoocenąZmień wewnętrzny dialog: Zwróć uwagę na to, jak > do siebie mówisz. Zamiast surowo się oceniać, pomyśl, co w takiej samej sytuac > ji powiedziałbyś dobremu przyjacielowi.Pozwól sobie na błędy: Pomyłki to natura > lna część ludzkiego życia i nauki, a nie dowód na Twoją bezwartościowość.Zauważ > aj swoje mocne strony: Codziennie doceniaj nawet małe sukcesy i cechy, które w > sobie lubisz, zamiast skupiać się wyłącznie na wadach.Skup się na tym, co ma zn > aczenie: Inwestuj energię w te obszary życia, na które masz realny wpływ, i ota > czaj się ludźmi, którzy dają Ci poczucie bezpieczeństwa.Skorzystaj z pomocy spe > cjalisty: Gdy niska samoocena utrudnia codzienne funkcjonowanie, pomocny bywa k > ontakt z psychologiem lub psychoterapeutą. Możesz poszukać wsparcia m.in. w pla > cówkach takich jak PsychoMedic.Jeśli chcesz, napisz:Czy niska samoocena wpływa > bardziej na Twoje relacje, pracę, czy samopoczucie?Czy próbowałeś już konkretny > ch technik radzenia sobie z tym problemem? Drugiego marca zmarła mi konkubina w pożarze mieszkania. Mnie odratowali. Szesnastego kwietnia podjąłem próbę samobójczą, bo nie wyobrażam sobie życia bez niej. I co na to odpowie twoja sztuczna inteligencja? Odpowiedz Link
stasi1 Re: Wątek o nikim 29.08.26, 20:00 To masz wielkiego pecha, ale skoro miałeś konkubinę, widocznie ona cię jako zero nie widziała Odpowiedz Link
chybagupi Re: Wątek o nikim 29.08.26, 20:12 stasi1 napisał: > To masz wielkiego pecha, ale skoro miałeś konkubinę, widocznie ona cię jako zer > o nie widziała Stałem się zerem dopiero po jej śmierci. Odpowiedz Link
eurytka Re: Wątek o nikim 30.08.26, 04:46 Gdyż ona go utrzymywała, a teraz bez piniędzy został. Odpowiedz Link
eurytka Re: Wątek o nikim 30.08.26, 05:19 Dlatego takiego doła ma.Ot przyczyna jest! Bez niczego jest, bez pieniędzy, bez zameldowania w tym mieszkaniu. Nawet dowód osobisty, nieważny ma! Nawet spadku, mu nie sporządziła. Tak go kochała? A ten gostek, do wszystkich, pretensje ma! Odpowiedz Link
eurytka Re: Wątek o nikim 30.08.26, 05:30 Bycie utrzymankiem się skończyło. To nie była żadna miłość! Niech w spokoju spoczywa, jego konkubina. Wreszcie ma wieczny spokój , od........ Odpowiedz Link
burabara Re: Wątek o nikim 30.08.26, 19:29 eurytka napisała: > A ten gostek, do wszystkich, pretensje ma! on nie ma do nikogo pretensji a ty eurytko-irsylio jesteś zwykłą blarwą roznoszącą ploty po forach Odpowiedz Link
eurytka Re: Wątek o nikim 30.08.26, 19:53 burabara napisała: >On nie ma do nikogo pretensji Do mnie ma. Odpowiedz Link
eurytka Re: Wątek o nikim 30.08.26, 19:56 By pomóc musi zrozumieć przyczynę swojego stanu a prawda bolesna jest. P.S. Sporo przez was obydwoje, wycierpiałam. Wspomagajcie się nawzajem, beze mnie! Odpowiedz Link
stasi1 Re: Wątek o nikim 30.08.26, 19:56 Tylko z tego powodu że był pożar? Chyba że on był z twojej winy Odpowiedz Link
eurytka Re: Wątek o nikim 30.08.26, 20:02 Kiedyś propozycje mi dał, czy mógłby się do mnie wprowadzić? To niby miał być żart, za który dostał u mnie bana, ale ja utrzymanków nie toleruję. Może ty go barabaro przygarniesz? Taka litościwa jesteś? Odpowiedz Link
stasi1 Re: Wątek o nikim 01.09.26, 17:31 Wiesz że chce sie wprowadzić to nie znaczy że nie ma środków na utrzymanie Odpowiedz Link