chminka 21.01.05, 19:45 byla taka piosenka, ale nie moge sobie przypomniec slow....jak to szlo....?((( Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chminka Re: WIOSNA....WIOSNA... 21.01.05, 19:46 ale temat specjalnie dalam zeby szybciej nam nastala.... Odpowiedz Link
tesunia Re: WIOSNA....WIOSNA... 21.01.05, 19:47 ..jest nareszcie... w miescie/na wsi..... melodia mi tylko zostala) Odpowiedz Link
tesunia Re: WIOSNA....WIOSNA... 21.01.05, 19:48 a ja chce jeszcze zimy) i mroziku) od lutego zaczne tesknic za wiosna))))))))))) Odpowiedz Link
chminka Re: WIOSNA....WIOSNA... 21.01.05, 19:50 o!..przypomnialam sobie :"wiosna , wiosna juz nam przybywa dnia"...i tyle..to chyba skaldow.. Odpowiedz Link
tesunia Re: WIOSNA....WIOSNA... 21.01.05, 19:58 chminka napisała: > o!..przypomnialam sobie :"wiosna , wiosna juz nam przybywa dnia"...i tyle..to > chyba skaldow.. a wiesz,ze nie umie sobie przypomniec( Odpowiedz Link
natla Re: WIOSNA....WIOSNA... 21.01.05, 23:51 To na pewno Skaldowie. Wisna! tralalalalala, Wiosna! tralalalalala.... Melodię znam bdb, ale slowa uciekły. Odpowiedz Link
kla-ra Re: WIOSNA....WIOSNA... 21.01.05, 23:55 Potwierdzam Skaldowie. A Ty jeszcze nie spisz? Odpowiedz Link
ona44 Re: WIOSNA....WIOSNA... 22.01.05, 00:00 Wiosna-cieplejszy wieje wiatr Wiosna-znów nam ubyło lat Wiosna,wiosna w koło,rozkwitły bzy śpiewa skowronek nad nami drzewa strzeliły pakami wszystko kwitnie w koło i ja i Ty.... Odpowiedz Link
ka-mil Kiedy znow zakwitna biale bzy ... 23.01.05, 00:25 natla napisała: > No to teraz mam całość. )) _______________________________ _______________________________ _______ Nie znam tej piosenki natomiast pytanie z watku przypomnialo mi piekna , radosna melodie z przed lat ktora nucily nasze mamy ..." Wiosna , wiosna , wiosna , wiosenny pierwszy dzien ... Odpowiedz Link
natla Re: Kiedy znow zakwitna biale bzy ... 23.01.05, 00:41 Jak pamiętam, to był walczyk ) Ale nas ciągnie do najpiekniejszej pory roku. Odpowiedz Link
ewa556 Re: Kiedy znow zakwitna biale bzy ... 23.01.05, 18:15 Wszystko kwitnie w koło Wiosna - cieplejszy wieje wiatr Wiosna - znów nam ubyło lat Wiosna - wiosna w koło, rozkwitły bzy Śpiewa - skowronek nad nami Drzewa - strzeliły pąkami Wszystko - kwitnie w koło i ja i ty Ktoś na niebie owce wypasa, hej Popatrz zakwitł już twój parasol, hej Nawet w bramie pan Walenty stróż Puszcza wiosną pierwsze pędy już Portret dzidzia rankiem wyszedł z ram I na spacer poszedł sobie sam Nie przeszkadza tytuł, wiek i płeć By zieloną wiosną w głowie mieć Tę piosenke śpiewają Skaldowie. Pozdrawiam miło. EWA Odpowiedz Link
malwina52 Re: WIOSNA to piekna fenologiczna pora roku! 24.01.05, 18:32 a wlasciwie przedwiosnie kiedy przyroda budzi sie do zycia, zwiastunem jest przebisnieg, krokus, zawilec, przylaszczka wiosna w zaleznosci od aury to podziwianie kwitnacych bzow, jarzebin, kasztanowcow i chaberkow, juz sie za tym widokiem mocno teskni, prawda? Odpowiedz Link
natla Re: WIOSNA to piekna fenologiczna pora roku! 24.01.05, 18:57 Aleś mnięę rozmarzyła..... Odpowiedz Link
malwina52 Re: WIOSNA to piekna fenologiczna pora roku! 24.01.05, 19:11 moje hobby to natura, uwielbiam zielony kolor, i roslinki a marzy mi sie ciepelko dla kosteczek, no cos mi sie wreszczie udalo! chyba polubie poniedzialki Odpowiedz Link
natla Re: WIOSNA to piekna fenologiczna pora roku! 24.01.05, 19:16 Nie, nie da się polubić poniedziałków, a przynajmniej ich poranków! A najgorszy będzie za tydzień ( Ale co tam, są jeszcze inne dni tygodnia, a w tym PIĄTEK. ) Odpowiedz Link
kla-ra Re: WIOSNA to piekna fenologiczna pora roku! 25.01.05, 08:49 Trzydniowa zima juz mnie zmeczyla. Naleze do gatunku cieplolubnych. Czekam z utesknieniem na wisne. Dzisiaj ide do solarium. Odpowiedz Link
chminka Re: WIOSNA to piekna fenologiczna pora roku! 26.01.05, 20:44 to b. dziwne jak dopada mnie zimowa depresja to 2- 3 wizyty w solarium stawiaja mnie na nogi..i nie powodem jest opalenizna, a moze te promienie maja rowniez przeciwdepresyjne(razem, czy osobno?) dzialanie? Odpowiedz Link
natla Re: WIOSNA to piekna fenologiczna pora roku! 26.01.05, 22:57 Razem. Sprawdziłam Wszyskie przeciwcoś pisze się razem. Odpowiedz Link
kla-ra Re: WIOSNA to piekna fenologiczna pora roku! 27.01.05, 07:51 Wiosne mam tylko w domu. Kilka dni temu kolezanka przyniosla mi galazki forsycji. Wlozylam do wazonow i dzisiaj mam zolto. Male kwiatuszki forsycji raduja moje oczy. Odpowiedz Link
natla Re: WIOSNA to piekna fenologiczna pora roku! 27.01.05, 09:45 A ja dostałam forsycje w nowy rok obsypaną kwiatkami. Stoi w wazonie i kwiatki już uschły, ale wypuściły się zielone pędy. Wczoraj dostałam gałąź mimozy. Coś prześlicznego. A poza tym balkonowe pelargonie rosną jak najęte. Odpowiedz Link
krista57 Re: WIOSNA to piekna fenologiczna pora roku! 27.01.05, 10:24 Po sezonie nie uprzatnęłam skrzynek balkonowych z pelargoniami,ktore tez rosna ale mysle ze jednak zmarzna bo jest temperatura minusowa. Pierwszy raz zostawiłam kwiaty na balkonie. Wiosna ,to piekna pora roku...ale zima tez...wiec sie cieszę,że jest. Wystarczy tylko zerknąc za okno. W mieszkaniu kwitna;pierwiosnek,narcyzy i krokusy /taki ogrodeczek /. Odpowiedz Link
tesunia Re: WIOSNA to piekna fenologiczna pora roku! 27.01.05, 10:47 krista57 napisała: > Po sezonie nie uprzatnęłam skrzynek balkonowych z pelargoniami,ktore tez rosna > ale mysle ze jednak zmarzna bo jest temperatura minusowa. > Pierwszy raz zostawiłam kwiaty na balkonie. > > Wiosna ,to piekna pora roku...ale zima tez...wiec sie cieszę,że jest. > Wystarczy tylko zerknąc za okno. > > W mieszkaniu kwitna;pierwiosnek,narcyzy i krokusy /taki ogrodeczek /. o nastepna kwiatkowa)))))))) zawsze kwitla mi kalia o tej porze, w tym roku chyba zastrajkowala( teraz czas na przebudzenie sie pelargonii, jak wniesiesz do domu i zaczniesz podlewac, bedziesz miala wczesnie okwiecony balkonik) Odpowiedz Link
tesunia Re: WIOSNA to piekna fenologiczna pora roku! 27.01.05, 10:45 ale kwiatkowe dziewczyny))))) chyba dzis zakupie sobie tulipanki by poczuc sie wiosennie) Odpowiedz Link
tesunia Re: WIOSNA to piekna fenologiczna pora roku! 27.01.05, 10:44 kla-ra napisała: > Wiosne mam tylko w domu. > Kilka dni temu kolezanka przyniosla mi galazki forsycji. > Wlozylam do wazonow i dzisiaj mam zolto. > Male kwiatuszki forsycji raduja moje oczy. u nas dopiero kwitnie gdzies w kwietniu.. ale masz radoche dla oczetow) Odpowiedz Link
malwina52 Re: wiciokrzewy?... 27.01.05, 13:06 Sa bardzo podatne na mszyce. Nie mialam sily na walke z mimi wiec obcielam swoje wiciokrzewy do suchych badyli. Jeszcze pozna jesienia zaczely puszczc listeczki ale to obmarzlo. Mam nadzieje, ze ozywia sie na wiosne. Moze wiecie jak ustrzec je przed mszyca? Preparaty chemiczne powoduja ze usychaja tez i zdrowe liscie. Odpowiedz Link
ona44 Re: wiciokrzewy?... 27.01.05, 13:32 kilkanaście lat temu z mszycami walczyłam pokrzywą z młodej pokrzywy przyrządzałam wywar pryskałam wiciokrzewy jak o tym pomysle to aż sama w to nie wierze ,że miałam na to czas w tamtym czasie taki napar był skuteczny ale teraz to i mszyce są inne moje zniszczył piesek Odpowiedz Link
ona44 Re: wiciokrzewy?... 27.01.05, 14:56 jak zwykle roztrzepana)) oczywiście wiciokrzewy zniszczył pies Odpowiedz Link
natla Re: wiciokrzewy?... 27.01.05, 15:02 Oczywiście!!! ))))))))))))))))Normalka Już nie wiem czy pytałam, jak Twoja noga? Odpowiedz Link
ona44 Re: wiciokrzewy?... 27.01.05, 17:53 Natluś jest dobrze, chodze po domku dziś wyszłam na ogród bo śnieg cudny padał moje myśli rozwiane bo u dzieci sesja nasłuchuje telefonów i sprawdzam gg czy już dostepni oczekuje wiadomości Odpowiedz Link
chminka Re: wiciokrzewy?... 21.02.05, 23:39 zaczynam wiosenne odchudzanie, przeglad garderoby, porzadki prawie swiateczne, a wy? Odpowiedz Link
mada50 Re: WIOSNA....WIOSNA... 22.02.05, 19:11 tak mi się jej chce,że zamontowałam wygaszacz pt.wiosna,chcecie,to proszę: www.wygaszacze.galeria.com.pl/wygaszacze.php Odpowiedz Link
hancza47 Re: WIOSNA....WIOSNA... 23.02.05, 20:55 Tak mi się jej chce. Amarylisy mam w doniczkach już wypuszcają kwiaty. Datura w doniczce zaczyna zabierać miejsce w pokoju. W maju wystawię na balkon. Już myślałam, że za chwilę będę szukać pierwiosnków i przebiśniegów, a tu zasypało śniegiem i znowu zima. W tym roku nie owinęłam róż... chyba nic im nie będzie? Odpowiedz Link
kla-ra Re: WIOSNA....WIOSNA... 03.03.05, 22:50 Dzisiaj slyszalam,ze na swieta ma padac snieg. Oby sie nie sprawdzilo. Odpowiedz Link
natla Re: WIOSNA....WIOSNA... 13.03.05, 13:07 ....idzie, idzie, robactwo zaczyna wyłazić(, jakieś zmutowane muchy mi tu latają, jeszcze ospałe, ale..... Odpowiedz Link
hancza47 Re: WIOSNA....WIOSNA... 14.03.05, 19:27 A w piątek na "jedynce" w Łodzi dorwała mnie w samochodzie taka śnieżyca, że już nie pamiętam czy kiedykolwiek tak sobie jechałam. Nic nie było widać poza śniegiem,a nawet drogę widziałam z trudem. Ostatni odcinek od Zawiercia do Morska to już zupełnie miałam dość. Policjant zatrzymał mnie do kontroli dokumentów ( o 22.30). Jak ja się ucieszyłam, że mnie zatrzymał. Miałam kogo zapytać o drogę. Mówię mu: panie władzo tak się cieszę, że pana widzę. Wytłumaczył tak fajnie po śląsku. Jechałam jednak z duszą na ramieniu, czy się przekopię przez zaspę, ciemno, zimno, pusto i do domu było mi daleko. Dobrze, że mój (były) samochodzik zachował się tak grzecznie. Dojechałam po 23 w nocy. Wypiłam dwa drinole i zasnęłam w ciepłym łóżeczku. Ale przygoda była niezła. Taka to wiosna. Odpowiedz Link
dovikana Re: WIOSNA....WIOSNA... 14.03.05, 20:01 Moj krzaczek bzu ma juz prawdziwe listeczki. Na innych krzakach pojawily sie paczki. W moim ogrodku wylazi cos zielonego z ziemi a sasiada zakwitly japonskie wisnie. WIOSNA!!!! Odpowiedz Link
mada50 Re: WIOSNA....WIOSNA... 14.03.05, 20:30 najważniejsze,żeby śnieg nie roztapiał się zbyt gwałtownie grożąc powodziami. Odpowiedz Link
malwina52 Re: Uroki wiosny... 15.03.05, 09:17 popatrzcie! wigry.win.pl/kwartalnik/nr9_foto.htm Odpowiedz Link
kla-ra Re: Uroki wiosny... 18.03.05, 18:48 U mnie juz kwitna przebisniegi,krokusy zolte i fioletowe. Zaczyna sie kolorowo. Dzisiaj zobaczylam male paczusie lisci na rozach i juz wiem,ze nic im zima nie zrobila. Odpowiedz Link
axsa Uroki wiosny... 20.03.05, 06:29 Andrzej Poniedzielski * * * Wiosna przyszła z tą swoją zielenią blade toto , niemrawe , brudzi zanim jakie kwiatki wystrzelą to nastęka się , namarudzi... No i co ,że ptacy wrócili? No i co , że fruwają w parkach? -tyle że w jakich drzewach czy hebziach z przeproszeniem złożą swe jajka Te zającki , królicki ,kacuski wszędzie- w lasach , po łąkach , po domach Mam się cieszyć, że "budzi się życie" - mam się cieszyć, że budzi się komar? Przyszła wiosna z tą swoją nadzieją blade toto, niemrawo się dłubie Pytam - czemu NA SZCZĘŚCIE? Pytam - czemu NAJBARDZIEJ? Pytam-...czemu ja tak to lubię? Odpowiedz Link
axsa Uroki wiosny... 20.03.05, 06:35 "WIOSENNA PIEŚŃ RADOŚCI" z repertuaru Kabaretu POTEM Idzie sobie wiosna słychać świergot ptaka, ładna to piosenka tylko głupia taka Już przyleciał bocian i w kałuży dłubie, mi to nie przeszkadza dalej będzie głupiej. A aaaaa już jest wiosna A aaaaa dłuższe dnie A aaaaa kwiaty rosną A aaaaa głupie, nie? Słońce raźniej świeci dym się w polu snuje - zupełnie bez sensu, ale się rymuje Budzi się przyroda, już zielono wszędzie bać się nie ma czego - znowu refren będzie: A aaaaa już jest wiosna... Rozmarzają rzeki, płynie kra do morza - zwrotka nienajgorsza, tylko rymu nie ma. Drzewa mają pączki, w jajkach są pisklęta, przyroda jak zwrotka - niedorozwinięta! A aaaaa już jest wiosna Wiosna jest po zimie w myśl ludowych przysłów ja już nie mam zdrowia do tych idiotyzmów. Kończy się piosenka, śniegu nie ma prawie Pisać głupie teksty nawet ja potrafię! Aaa... Słowa: Władysław Sikora Melodia: Władysław Sikor Odpowiedz Link
natla Re: WIOSNA....WIOSNA... 20.03.05, 16:58 Czy wiecie, że już mamy wiosne od 3 godzin 27 min? )))))))) Odpowiedz Link
august2 Re: WIOSNA....WIOSNA... 20.03.05, 18:23 ...to ta wiadomosc chyba nie jest za wesola... Przeciez wiekszosc na Forum kocha zime.. Odpowiedz Link
axsa Re: WIOSNA....WIOSNA... 20.03.05, 22:27 Napisałam, że kocham zimę, wiosnę, lato, jesień. Oczywiście najbardziej kocham zimę - jak jest. Kiedy odchodzi, najbardziej kocham jej nastepczynię. I to wcale nie oznacza, że jestem homo-niewiadomo. )) Odpowiedz Link
august2 Re: WIOSNA....WIOSNA... 21.03.05, 00:19 ..czyli tak samo jest ze mna lubie taki klimat jaki mamy A co to znaczy te okreslenie "homo-niewiadomo"? Odpowiedz Link
axsa Re: WIOSNA....WIOSNA... 21.03.05, 07:15 Homo-niewiadomo? )) Takie okreslenie ludzi o niezdecydowanej orientacji /seksualnej/. Troszkę tu nagielam znaczenie. )) Odpowiedz Link
malwina52 Re: WIOSNA....WIOSNA... 10.04.05, 17:57 bylam dzisiaj na spacerku, krzaczki forsycji sa juz zolte niechybnie mamy wiosne pelna geba nareszczie Odpowiedz Link
obecna48 Re: WIOSNA....WIOSNA... 10.04.05, 18:05 A ja byłam dzisiaj w lesie. Mam taką fiołkową polankę, i są! zakwitną lada dzień. A wśrod tulipanowych liści przed domem ukazały się dzisiaj pierwsze pąki.. Nareszcie. Pada deszczyk i az się czuje jak ziemia oddycha i wszystko rosnie Odpowiedz Link
tesunia Re: WIOSNA....WIOSNA... 10.04.05, 18:05 tu dopiero paczki malunie sie robia, jest chlodny wiatr mimo slonca. Odpowiedz Link
malwina52 Re: WIOSNA....WIOSNA... 10.04.05, 18:17 na takie widoki gebusia sie cieszy a oczeta rozbiegane szukaja wiosennego piekna Odpowiedz Link
august2 Re: WIOSNA....WIOSNA... 10.04.05, 18:50 ..to u was dopiero kwiatki zaczynaja puszczac paki? Dziwne. No coz co kraj to obyczaj. U mnie w mym "secret garden" caly czas zielono. Frezje juz dawno przekwitly. Teraz roze zaczynaja krolowac. Na dniach zakwitnie moja ulubiona czerwona. Mam tez kwiatki w donicach w mym ogrodku. Wiecie co sie stalo? Malo nie stracilem mych niedawno posadzonych prymulek. Wsadzilem je juz kwitace przed mym wyjazdem w delegacje. Przyjezdzam a tu obraz rozpaczy.. moje kwiatki prawie uschniete! Zapomnialem powiedziec zonie ze kwiatki trzeba podlewac, gdyz slonce grzalo mocno. Mialem juz kupic nowe, ale postanowilem je ratowc. Kuracja sie udala. Teraz juz prawie calkiem nabraly kolorow i puszczaja nowe zdrowe liscie!! Odpowiedz Link
kla-ra Re: WIOSNA....WIOSNA... 22.04.05, 20:57 August,podziwiam Cie. Brawo za ratowanie roslinek!!! Zawsze kiedy wyjezdzalam,a nie zostawilam kartki,ze kwiaty trzeba podlewac,to bylo to samo co u Ciebie. Zapomniales,ze w Polsce mamy 4 pory roku? Zartownis z Ciebie! A wiesz jak teraz jest cudnie,kiedy wszystko bierze sie do zycia i buja jasno zielonymi listkami. Bywam rzadko na forum,a tylko dlatego,ze czesciej obcuje z przyroda.Godzina 22- ga,to sen juz gleboki. Odpowiedz Link
natla Re: WIOSNA....WIOSNA...porządki 01.05.05, 12:06 ((((( Pożałujcie mnie.......zabieram się do zmiany szafy zimowej na letnią. Trzymajcie, zebym jak najwięcej wyrzuciła i ze złości nie powyrzucała porzebnych rzeczy. Kurczę, jak ja tego nie lubię..... Odpowiedz Link
vogino55 Re: WIOSNA....WIOSNA...porządki 01.05.05, 12:32 natla napisała: > ((((( Pożałujcie mnie.......zabieram się do zmiany szafy zimowej na letnią. > Trzymajcie, zebym jak najwięcej wyrzuciła i ze złości nie powyrzucała > porzebnych rzeczy. ale będziesz mogła zaśpiewać "JA NIE MAM CO NA SIEBIE WŁOZYĆ,,,,,,,,,lalalalalala Pozdrawiam Wojciech Odpowiedz Link
natla Re: WIOSNA....WIOSNA...porządki 01.05.05, 13:02 ))))))))))) a to oczywiste, już zaczęłam )))) Odpowiedz Link
natla Re: WIOSNA....WIOSNA...porządki 02.05.05, 17:21 I ciągle sobie podśpiewuję tę piosenkę ))))) Skończyłam ze szmatami niby rano, po czym znalazłam jeszcze jeden wór. Ślicznie porozrzucałam wszyskie rzeczy po pokoju i pojechałam na spacer. Po przyjeździe, jak zobaczyłam te stery szmat,zabrałam się do malowania balkonu , ok. 4-tej. Kładę raufazę, a potem chcę malować,Robię to w pełnym słońcu i zdycham. Przyszłam do kompa , pod wentylator. To macie próbkę mojego "zorganizowanego" działania. ))))Oczywiście piszę w rękawiczkach dumowych upaćkanych, ale śladów nie widzę. Odpowiedz Link
axsa Re: WIOSNA....WIOSNA...porządki 02.05.05, 17:35 A idź Ty... popaćkałaś mi cały ekran ... nawet nie mogę przeczytac co tam napisałaś, pełno odcisków urękawicznionych paluchów i jakieś takie pomazańce. Zdejmij te rekawice, przetrzyj mi ekran i pisz jak człowiek. Po co udajesz takiego pracusia? Odpowiedz Link
regine Re: WIOSNA....WIOSNA...porządki 02.05.05, 19:27 >Ja też jak Natla,upaćkana byłam po łokcie, >Ale jaki mam piękny balkon!!! >Posadziłam 44 kwiatki -dobrze ,że nie musiałam ziemi nosić, >Ubiegłoroczna -wystarczy, ale zostały mi jeszcze 2 puste skrzynki , >Każda po 90cm długości ,2 wiszące i 1 narożnik . >Jak załatwię resztę ,to nic tylko będę leżeć i patrzeć, >Jak rosną i pachną ... >I po co mi ogród , balkon jak Warszawa-wielki, >Można się jeszcze w berka bawić... >Kto chętny ? Zapraszam!!! Odpowiedz Link
natla Re: WIOSNA....WIOSNA...porządki 02.05.05, 20:16 No , no, moja klawiatura czyściusieńka (jakim cudem? nie wiem), więc sama pewnie upaćkałaś ekran obiadem, abo czymsik. Ale mnie już wszystko jedno..myję................................... zadowolmiona?????? Balkon tylko zrobiłam raufazą i więcej było sprzatania po, niż samego malowania, ale już wygląda porządnie. W najbliższy wolny dzień (+ ochota) pomaluję na blado żółty.......abo sąsiada poproszę.... ))))))) Wszystko mnie boli tym przyjemnym bólem rozciagnięcia.Może komu pomalowac coś?.... )))) Ale ładnie , kwiatki kwitą, czyściutko (ciekawe jak długo)), super. (odkryłam, że w rękawiczkach gumowych pisze się o wiele lepiej i szybciej) Odpowiedz Link
axsa Re: WIOSNA....WIOSNA...porządki 02.05.05, 22:08 No, te rękawice... masz pewność, że uchronisz sie przed wirusami komputerowymi i... ejdsy Cię nie dopadną. )) )) )) Przypadkiem wyszła odpowiedź na jeszcze jedno pytanie - jak chronić komputer przed wirusami? Pisać w rękawicach gumowych!! Odpowiedz Link
natla Re: WIOSNA....WIOSNA...porządki 02.05.05, 22:21 Tak to potrzeba jest matką wynalzku ))))))) Gumka jest dobra na wszystko)) Odpowiedz Link
krista57 Re: WIOSNA....WIOSNA... 02.05.05, 22:26 Jakie porządki robicie ? na balkonie ? Moj balkon lada dzień ociepli i wymaluje brygada robocza remontująca cały budynek. Trzy dni /jeszcze jutro też/ spędziłam na wsi i w lesie. Upatrzyłam sobie "łan" leśnych konwalii, za tydzień będą w pełnym rozkwicie,widziałam "laseczki" wychodzących z runa leśnego paproci, zarezerwowałam miejsca z krzewami malin.Muszę koniecznie je tego lata nazbierać,bo leśne maliny są małe ale aromatyczne. Wiosna w lesie ! czy moze być coś milszego. Odpowiedz Link
natla Re: WIOSNA....WIOSNA... 02.05.05, 22:43 O tak.....marzenie o wiośnie w lesie.)) Ale może uda mi się w tygodniu pojechać do naszego urokliwego lasu i porobic zdjęcia aowym aparatem) Odpowiedz Link
danurn Re: WIOSNA....WIOSNA... 02.05.05, 22:56 Natlo, co jest raufaza? Nie znam takiego słowa. Czy to rodzaj farby? Odpowiedz Link
axsa Re: WIOSNA....WIOSNA... 03.05.05, 08:44 Danurn, Pomogę Natli w tym remoncie. )) Raufaza Papierowe lub winylowe tapety strukturalne, przeznaczone do krycia materiałami malarskimi. Odpowiedz Link
natla Re: WIOSNA....WIOSNA... 03.05.05, 10:27 Okropnie to naukowo Axsa wytłumaczyłaś. Duran ja też nie wiedziałam, ze to isnieje, ale mnie pouczono i zakupiłam jesienią do remontu kuchni poczym zapomniałam, że mam........więc trzeba było zuzyć. To jest po prostu i po babsku biała gęsta farba z grudkami, jak nałożysz na scianę, to wyklada jak............gęsto poplute ryżem ))) Chowaja się wszelkie nierówności. Odpowiedz Link
axsa Re: WIOSNA....WIOSNA... 03.05.05, 08:34 Masz nowy aparat? Gratuluję. Ja wręcz odwrotnie, zepsułam ten, który mam. Dziurawe ręce... wylądował na trawie... i "mówi", że nie ma karty. Muszę poczekać na syna, bo sama nie odważę się grzebać. Odpowiedz Link
natla Re: WIOSNA....WIOSNA... 03.05.05, 10:36 Tzn..... jeszcze nie mam, ale w najbliższych cniach zakupię)) nie chcę tego zakupu robić sama, więc jestem uzalezniona od mądrzejszego człeka, ale decyzja zapadła (już dawno))) Móisz, że te aparaty też są zniszczalnę? To źle )) Odpowiedz Link
danurn Re: WIOSNA....WIOSNA... 03.05.05, 23:21 No to jak; farba czy tapeta zdecydujcie się proszę moje miłe. Dan to od imienia, a urn od nazwiska. dan Odpowiedz Link
august2 Re: WIOSNA....WIOSNA... Natla i inni 04.05.05, 14:24 ..to moze podeslesz jakies zdjecia z tego aparatu. Czas najwyzszy wziasc sie do ROBOTY!! Po kilkunastu dniowej przerwie ( zona miala problemy z bablami na palcu u nogi) wrocilismy na nasza spacerowa trase. Codziennie po pracy chodzimy znowu wokol naszego "magicznego jeziorka". Polecam codzienne spacery w naturze.. Odpowiedz Link
natla Re: WIOSNA....WIOSNA... August 04.05.05, 16:36 Właśnie czekam na owego "człeka", więc dziś pewnie kupię, potem zapoznam się z instrukcją obsługi )) i w najbliższy weekend będę klikać. Potem pewnie przez kilka tygodni będę usiłowała je wysłać.........o własnie przyszedł, jedziemy na zakupy.)) Odpowiedz Link
natla Re: WIOSNA....WIOSNA... August 04.05.05, 21:31 Wreszcie kupiłam!!!! Supercudo.....chyba, w każdym razie musicie mnie na jakiś czas wziąć na forumowe utrzymanie.))))))Zaraz się z Wami pożegnam bo muszę wgryźć się w instrukcję. Już zrobiłam 2 pierwsze zdjęcia i nawet chyba wiem jak je wysłać. Ażeby było na temat wątku, to kupiłam aparat, aby fotografować WIOSNĘ ))))) Odpowiedz Link
axsa Natla 05.05.05, 07:31 Gratuluję zakupu. )) Do mnie możesz wpadac na śniadania. Nic szczególnego,ale zapraszam. )) Szybko się przekonasz, że takie cudeńko robi prawie wszystko za człowieka. Jaki to aparat? Nie jestem znawcą, ot tak, z ciekawości pytam. )) Odpowiedz Link
krista57 Re: WIOSNA.... 08.05.05, 12:32 Narwalam duży pęczek lesnych konwalii,pachną i pysznią sie w centralnym miejscu saloniku....mam wiosnę.Za oknem deszczowo i nie mam jak Pia.ed różowego,przeciwdeszczowego "uniformu"....szkoda,nie mogę iść na rower !!! Odpowiedz Link
tesunia Re: WIOSNA.... 08.05.05, 13:18 krista57 napisała: > Narwalam duży pęczek lesnych konwalii,pachną i pysznią sie w centralnym miejscu > saloniku....mam wiosnę.Za oknem deszczowo i nie mam jak Pia.ed > różowego,przeciwdeszczowego "uniformu"....szkoda,nie mogę iść na rower !!! ja mam czerwony,moge pozyczyc i razem sobie mokra przejazdzke zrobimy ) u mnie dopiero zalazki paczkow konwaliowych wychodza, zawsze mam bukiecik na altanie,w domciu mnie przydusza Odpowiedz Link
natla Re: Natla 08.05.05, 13:47 Troszkie za daleko na wspólne śniadanka. )))) Kodak DX7830. Może uda mi się podesłać 2 pierwsze zdjęcia, choć są zwykłe.... Ale ciągle siedzę na forum albo sprzątam poczte i nie mogę się w ramach przyjemnosci tak naprawdę zabrać do aparatu. Szczęsciem wiosna opóźniona i zapłakana. Odpowiedz Link
kla-ra Re: Natla 08.05.05, 17:34 Jakas ta wiosna zimowa. Ostatnimi dniami pada,wieje zimne wietrzysko, a temperatura ponizej 10 stopni. Wrocilam do zimowej kurtki i rekawiczek. Odpowiedz Link