Dodaj do ulubionych

Czerwcowe dzień dobry

01.06.13, 00:46
Chociaż niebo nie lśni gwiazdami,
księżyc gdzieś się ukrył za chmurami,
po nocy wstanie dzień, pierwszy dzień czerwca,
miłego pierwszego i następnych.
Obserwuj wątek
    • waga_1949 Re: Czerwcowe dzień dobry 01.06.13, 06:16
      Dobrze,ze istnieją kalendarze. Gdyby polegać na widoku zza okna,można by pomyśleć,że jesień. Chłodno,mokro,pochmurno. Miłego dnia.
      • xy.5 Re: Czerwcowe dzień dobry 01.06.13, 07:48
        Witam,u nas podobnie.Wczoraj po południu rozpogodziło się na trochę ale nie zdążyłam zrobić wszystkiego na grządkach,bo zaczął padać deszcz.Pogodnej soboty i udanego dnia oraz całego miesiąca.
        • aga-kosa Re: Czerwcowe dzień dobry 01.06.13, 08:45
          Pogodę trzeba mieć w sobie, taką pogodę wewnętrzną..
          Będą robaczki świętojańskie, noce co to są upalne i słowiki spać nie dają, i ś Antoni, któremu się można o zgubionym sercu poskarżyć, nic Kupały z kwiatem paproci...
          Jaki sympatyczny się czerwiec zapowiada..
          W kaloszacghpod peleryną we dwoje... Ach! smile aga
          • tamaryszek44 Re: Czerwcowe dzień dobry 01.06.13, 11:44
            Witam. Leje od rana i na jutro to samo zapowiadają. Lichy był maj i licho zaczyna się czerwiecsmile
      • super.222 Re: Czerwcowe dzień dobry 01.06.13, 11:47
        Basiu ...

wpadłaś w nastrój sentymentalny (gwiazdy, księżyc), a tu
        - kurcze - leje jak z przysłowiowego cebra.
        Nawet dla dzieci
        słoneczko dzisiaj
        nie zaświeci ...

Też mi się zrymowało. http://s.rimg.info/35c5a511d3df4fe4a87a511f2d188d9c.gif
        • baska123 Re: Czerwcowe dzień dobry 01.06.13, 18:49
          Hej Dziewczyny.
          U mnie poświeciło, polało, zagrzmiało, błyskało...... i po burzy spokój nastał.
          Ptaszki wieczorne karmienie uskuteczniają, świerszcze świerszczą,
          od stawów żabi rechot koncrtowo dociera. Raj na ziemi.
          • tamaryszek44 Re: Czerwcowe dzień dobry 01.06.13, 19:02
            U nas cisza jak makiem zasiał po całodziennych ulewach, nawet słońce wygląda zza chmur. Jaskółki okleiły mi cały dom błotkiem na zaczątek gniazda. Jak długi i szeroki tak pod podbitką na murze kupki błota naklejone.
            • baska123 Re: Czerwcowe dzień dobry 01.06.13, 19:55
              Tamaryszku. Jaskółki gnieżdżą się tylko u dobrych ludzi.
              • super.222 Re: Czerwcowe dzień dobry 02.06.13, 07:33
                baska123 napisała:

> Tamaryszku. Jaskółki gnieżdżą się ...(...)

... i u zamożnych. Na moim bloku się nie zagnieżdżą.

-------
                Poranek piękny, na niebie ani jednej chmurki, słonecznie.
                Życzę miłej niedzieli. http://s2.rimg.info/723a63220021c5ddb8ae1d7d7d7d220f.gif
                • baska123 Re: Czerwcowe dzień dobry 02.06.13, 10:25
                  Super!. Jaskółki w mieście nie bywają.
                  Zapoznaj się troszkę zanim ...... coś tam chlapniesz, o bogackich i tp.
                  W mieście tylko jeżyki (dla laika podobne do jaskółek)
                  • xy.5 Re: Czerwcowe dzień dobry 02.06.13, 10:48
                    Witam,po wczorajszej ulewie przebłyskuje słońce i jeszcze nie pada.Udanej niedzieli i dobrego
                    wypoczynku.
                    • waga_1949 Re: Czerwcowe dzień dobry 02.06.13, 11:25
                      Aura chyba uwzięła się na Dolny Śląsk. Znowu zbierają się czarne chmury, a rzeki wylewają. Uwielbiam wczesno poranne i wieczorne trele kosa. Budzi mnie codziennie.
                  • super.222 Re: Czerwcowe dzień dobry 02.06.13, 11:44
                    Gdybym miała za każdym razem sprawdzać w googlach
                    co tam kto napisał ... dnia by nie starczyło.

Wyjaśniłaś - Basiu - że jaskółki tylko poza miastami i to
                    mi wystarczy. Zadałaś sobie kłam przy okazji, bo porządni
                    i dobrzy ludzie mieszkają także w miastach, chociaż nawiedzają
                    ich tylko jakieś marne jeżyki (też pod ochroną - wiem).

Przyznaję - komplement pod adresem właścicielki posesji,
                    lekko mnie zniesmaczył. Pewnie nie pomyślałaś zanim napisałaś.
                    Mnie także się to zdarza ...
                    • tamaryszek44 Re: Czerwcowe dzień dobry 02.06.13, 17:11
                      Nie jestem zamożna a czy dobra zapytać trzeba innych, ale na dobre kontakty z sąsiadami nie narzekamwink
                      Uparte te jaskółki, mimo że sukcesywnie spłukuję wodą ich dokonania te niestrudzenie je powtarzają, nawet jakby w desperacji z większym zapałem.
                      Tak poza tym, to obecnie nawet pogoda znośna i miałam zamiar iść na rowerek, ale mojej towarzyszce do przejażdżek córka rower zaiwaniła i usiadłam zawiązywać sadełko po sutym obiedzie u teściowejsmile na kanapie przed kompem.
                      Miłego wieczoru.
                      • baska123 Re: Czerwcowe dzień dobry 02.06.13, 20:22
                        Tamaryszku. Gdyby się dało te Twoje jaskółeczki wysłać kurierem do mnie,
                        wszystkie by mogły gnieździć się tutaj. Drozdy i kosy koncertują na tle chóru żabiego.
                        Dzień był pogodny, spacerek z kijkami zaliczony.
                        • tamaryszek44 Re: Czerwcowe dzień dobry 02.06.13, 23:54
                          Zapytałam ale nie chcą i obiecały że i tak wrócąwink uparciuchy jedne. Jak bum cyk ich nie rozumiem! tyle domów wokoło z jeszcze lepszymi miejscami na gniazda jak u mnie, a one tylko na moim domu robią szlaczki z błotka, jak dom długi szeroki. Słowo daję że co roku jest powtórka z wątpliwiej rozrywki.wink
                          • xy.5 Re: Czerwcowe dzień dobry 03.06.13, 07:16
                            One mają swoje typy jak widać.Chłodno u nas,kropi i na szczęście nie leje.Wybieram się na działkę na kilka dni jak się da.Odezwę się jak wrócę.
                            • tamaryszek44 Re: Czerwcowe dzień dobry 03.06.13, 12:04
                              Miłych zajęć na działce i dobrej pogody życzę. U nas lało i nie zanosi się na poprawę, chłodno i nieprzyjemnie. Lichy ten czerwiec.
                              • waga_1949 Re: Czerwcowe dzień dobry 03.06.13, 13:20
                                Pada,pada,pada.........
                                • baska123 Re: Czerwcowe dzień dobry 03.06.13, 14:47
                                  W Słowaku-gmina Aleksandrów Łódzki słońce i b. silne podmuchy wiatru, drzewa szumią.
                                  Typowa przedburzowa aura.
                                  Chmurki pędzikiem po niebie żeglują.
                                  Zapach akacji kwitnącej pięknie.
                                  Będą naleśniki z kwieciem.
    • gazeta_gazeta Re: Czerwcowe dzień dobry 03.06.13, 16:33
      Z treści wypowiedzi na forum wynika,że polscy emeryci to poeci,którym wystarczy księżyc,bardzo banalny i kłamliwy wątek,większość emerytów kocha życie prawdziwe,bez durnej poezji
      • baska123 Re: Czerwcowe dzień dobry 03.06.13, 21:30
        gazeto_gazeto, tyle w Tobie głupiej treści, że poezja się nie mieści.
        • iryska2604 Re: Czerwcowe dzień dobry 03.06.13, 23:10
          Basiu - celna riposta ! Masz zadatki, no,no...
          • zgredko Re: Czerwcowe dzień dobry 04.06.13, 09:24
            iryska2604 napisała:
            > Basiu - celna riposta ! Masz zadatki, no,no...

W Łodzi [i okolicach] wszystkie takie!
            Ziemlanko, jestem z Ciebie dumnysmile
    • waga_1949 Re: Czerwcowe dzień dobry 03.06.13, 17:46
      Oglądam teraz wzburzoną Wełtawę , woda zalewa część Pragi. Podobnie było w 2002 roku, mieliśmy okazję oglądać ślady tamtej powodzi. Na Dolnym Śląsku też liczne podtopienia. Współczuję tym,których to dotknęło.
      • tamaryszek44 Re: Czerwcowe dzień dobry 04.06.13, 09:56
        Wczoraj wieczorem mieliśmy jakąś nawałnicę burzową, myślałam że gromy mi dom rozwalą, prąd zabrali i gdybym piwnicę miała to tam bym się schroniła. Co to za lato? Teraz nie lepiej, kropie i niebo zaciągnięte ostrzegawczo na powtórkę z wątpliwej rozrywki.
        Miłego dnia mimo wszystko.
        • waga_1949 Re: Czerwcowe dzień dobry 04.06.13, 10:35
          Na szczęście nie pada już, ale słońca ani widu ani słychu. Wieje silny wiatr, liczę,że rozgoni te ponurzaste chmurzyska. Miłego dnia.
          • waga_1949 Re: Czerwcowe dzień dobry 05.06.13, 04:50
            Dawno nie padało,więc od kilku godzin pada znowu, czego Wam nie życzę. Miłego dnia.
            • tamaryszek44 Re: Czerwcowe dzień dobry 05.06.13, 11:54
              U nas nie pada ale coś wisi w powietrzu i może lunąć. Słońca brak i nie jest ciepło. Jednym słowem nieprzyjemna i niepewna pogoda.
              Miłego dnia życzę.
              • baska123 Re: Czerwcowe dzień dobry 05.06.13, 13:26
                Jest chmurzasto, chłodno, wietrznie i mokro.
                Mimo wszystko dzień dobry Kochane(ni).
                • waga_1949 Re: Czerwcowe dzień dobry 06.06.13, 10:41
                  Żebym tylko nie zapeszyła. Jest pochmurno, ale wreszcie nie pada.Może........
                  • tamaryszek44 Re: Czerwcowe dzień dobry 06.06.13, 11:46
                    Witam w dzień podobny do czerwcowego. Nie pada i słonce sie za chmur wyłania. Lecę na ogródek zasilić nawozem kwiaty i nacieszyć się słońcem i ciepełkiem. Byłam już na rowerze, przejechałam 30km. a po południu jak pogoda dopisze przejadę drugie tyle. Kocham jazdę na rowerze.
                    Miłego dnia, słońca i ciepełka dla wszystkichsmile
                    • tamaryszek44 Re: Czerwcowe dzień dobry 07.06.13, 14:49
                      A co tu takie pustki, gdzie się podziewacie?
                      Do tej pory mieliśmy super pogodę, a teraz deszcz przegonił mnie z ogrodu. Nie zdążyłam po pikować kwiatków.
                      Miłego dniasmile
                      • waga_1949 Re: Czerwcowe dzień dobry 07.06.13, 19:41
                        U mnie z pogodą na odwrót. Rano nic nie zapowiadało pięknego dnia, a jednak. Natyrałam się na działce,chwasty rozpleniły się jak nigdy. Ale za to jest kolorowo-biało,żółto,różowo,fioletowo. nawet jaśmin nieśmiało otwiera kwiaty.
    • jerzy.jan Re: Czerwcowe dzień dobry 07.06.13, 22:58
      Dobry wieczór, mamy czerwiec, chyba najładniejszy miesiac w roku, wszystko kwitnie i może będą truskawki i czereśnie, czekamy tylko na dobrą pogodę
      • waga_1949 Re: Czerwcowe dzień dobry 08.06.13, 04:58
        Dzień dobry. mgła jak diabli, ale to mam nadzieję, dobrze wróży w pogodzie? Cieszę się, bo jak co tydzień, przyjedzie do nas od trzech lat mężczyzna mojego życia.Miłego dnia.
        • tamaryszek44 Re: Czerwcowe dzień dobry 08.06.13, 14:44
          Witam w piękną i ciepłą sobotę. Małe deszczyki przeplatają się ze słońcem, ale krótkie i niegroźne.
          Miłego dnia życzę i niedzieli z wymarzoną pogodą.
          Może tak na leżaczku legnąć, fajny pomysł, nie!
          • waga_1949 Re: Czerwcowe dzień dobry 09.06.13, 04:28
            Miłej niedzieli.
            • super.222 Re: Czerwcowe dzień dobry 09.06.13, 09:52
              Założenie było takie:

- przyjedzie, zabierze, wywiezie pod miasto.
              Obiad i niedzielne ciasto na werandzie.
              Później ja będę na tej werandzie czytała i zerkała
              na śliczny ogródek, dumę gospodarza.

Lecz: na popołudnie zapowiadane są burze.
              Na wszelką ewentualność duszę kawałek polędwicy
              i gotuję nóżkę kurczaka na rosołek.
              Niech już nie paaada !!!!Kurcze ... Miłego wszystkim. big_grin
              • tamaryszek44 Re: Czerwcowe dzień dobry 09.06.13, 11:04
                Miłego Sperko i wszystkim pozostałym. Jak na razie pogoda super i mamy w planie grillować. Ot tak dla zaspokojenia apetytu i przy okazje południowy obiadek zaliczyć. Potem ja na rower, a ten pan co ze mną mieszka oczywiście żużel będzie śledziłwink
                Dobrze że mam książki na zabicie bezczynności.
                • super.222 Re: Czerwcowe dzień dobry 09.06.13, 19:03
                  Wszystko przebiegło zgodnie z planem. Pogoda cały dzień
                  prześliczna, dużo słońca, temperatura w cieniu 28 stopni.

Po powrocie włączyłam kompa i czytam i oczom nie wierzę.
                  W Warszawie prawie powódź. O! żesz ty pogodo zakichana ...
                  A i u mnie coś się zachmurzyło, noc może być niespokojna, bo
                  piszą, że to z nad Warszawy przesuwa się w kierunku południowym.
                  • tamaryszek44 Re: Czerwcowe dzień dobry 10.06.13, 08:33
                    Witam witam z początkiem tygodnia. Niech będzie słoneczny i udany. Tylko puki co to siąpi od rana a ja rowerem chciałam do lekarza jechać, przyjdzie mi chyba piechotą dreptać 4 km. Tak nam polepszyli że prawie wszystkie autobusy wycofali, ku żywemu oburzeniu mieszkańców na które uwagi nie zwracają.
                    Mimo to miłego dnia i rozpogodzenia życzęsmile
                    • skuter44 Re: Czerwcowe dzień dobry 10.06.13, 08:50
                      Ta liczba 44 jakoś mi znajoma. Nawet domyslam się jak ją rozszyfrować. Pozdrawiam Cię Tamaro oglądającą wolność w 44.
                      • skuter44 Re: Czerwcowe dzień dobry 10.06.13, 08:54
                        Oj. Przepraszam. Zajrzałem do profilu. 13 lat róznicy to cały wiek.
                        Zdrówka zyczę Tamaro. 6 km dziennie pieszo albo 20-30 km rowerem to
                        jest spacer .... dla zdrowia.
                        A swoją drogą draństwem jest nie liczenie się przez samorząd z potrzebami
                        mieszkańców. To nie macie radnych żeby za Was gardłowali ?
                      • aga-kosa Re: Czerwcowe dzień dobry 10.06.13, 08:56
                        Wczoraj, przedwczoraj miałam pogodę przecudnej urody w dzień. W nocy około trzeciej spadał rzęsisty deszcz. Mam nadzieję, że dziś też będzie w mojej części Pyrlandii ciepło. Może kupimy sobie nowszy model autka. Połączenie z miastem , to ludzie w mojej okolicy mają albo szkolnym autobusem albo autkiem albo rowerem. Ja tam z roweru jestem zadowolona tylko do roweru pogoda odpowiednia jest potrzebna. A tu czerwiec deszczy niemal majowym deszczem... smile aga
                        • baska123 Re: Czerwcowe dzień dobry 10.06.13, 11:54
                          Pogoda na odsypianie burzliwej nocy, czytanie i rękodziałalność.
                          Po prostu pada, kropi, mży, znowu pada.
                          Pozdrawiam-Jabaśka.
                          • waga_1949 Re: Czerwcowe dzień dobry 10.06.13, 18:44
                            U mnie dawno nie padało (ostatni raz dzisiaj rano). w związku z tym leje jak diabli.Dobrze,że w sobotę i wczoraj do popołudnia nie padało,można było przegonić mszyce.
                            • tamaryszek44 Re: Czerwcowe dzień dobry 10.06.13, 20:14
                              >A swoją drogą draństwem jest nie liczenie się przez samorząd z potrzebami
                              mieszkańców. To nie macie radnych żeby za Was gardłowali ?<
                              Te zmiany są od od pierwszego czerwca i dopiero zawrzało, nie wiem co z tego będzie, pisali że mają dołożyć kilka połączeń. Nasi radni walczą o drogi na naszym osiedlu bo zamiast dróg mamy rzeki między posesjami. Niby w tym roku utwardzą, ale co roku tak obiecują od 4 lat i wiecznie brak na to kasy.
                              • xy.5 Re: Czerwcowe dzień dobry 11.06.13, 13:55
                                Witam,z działki przepędziła mnie wczorajsza ulewa i muszę odczekać kilka dni aż trochę przeschnie.
                                • tamaryszek44 Re: Czerwcowe dzień dobry 11.06.13, 16:45
                                  Witam w słoneczny wtorek. Od rana pogoda bez zarzutu ale na naszym osiedlu pompy jeszcze pracują. Wypompowują wodę z garaży bo mimo że nie pada woda podchodzi im z gruntu.
                                  Mieszkamy dość nisko i my jak się budowaliśmy podnieśliśmy dom o 80 cm. nad grunt wiec garaż mamy suchy.
                                  Miłego popołudnia.
                                  • waga_1949 Re: Czerwcowe dzień dobry 11.06.13, 17:09
                                    Nareszcie nie pada. Ładny dzień dzisiaj. Wyprawiłam wnuczkę na dyskotekę z okazji zakończenia szóstej klasy.Co to się teraz wyrabia. Kiedyś studniówka to było tak na prawdę pierwsze"wielkie" wyjście, na dodatek w białej bluzce i czarnej bądź granatowej spódnicy. A teraz zakończenie podstawówki, a kreacje,że ho ho.
                                    • jerzy.jan Re: Czerwcowe dzień dobry 11.06.13, 20:49
                                      U mnie w Krakowie nie było dzisiaj pogody, podobno od jutra ma się poprawić wszyscy czekamy z utęsknieniem na słońce, trzeba chodzic na spacery, a nie z musu przed telewizorkiem, pozdrawiam. PS. mój wnuk równiez kończy 6 klasę, ale dyskoteki im nie zorganizowano.
                                      • super.222 Re: Czerwcowe dzień dobry 12.06.13, 10:23
                                        Duuuuużo słonca, niebo błękitne.
                                        Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
                                        Mój będzie truskawkowy big_grin

PS. mój wnuk również kończy 6 klasę,
                                        ale dyskoteki im nie zorganizowano
                                        - pisze jerzy.jan

A dzieje się to w Krakowie, co uzasadnia taką
                                        oszczędność. Mam nadzieję, że hojny dziadek zrekompensuje
                                        tę stratę przyszłemu gimnazjaliście. I może podzieli się tutaj
                                        wrażeniami ?

• waga_1949 Re: Czerwcowe dzień dobry 12.06.13, 14:52
                                          Dzień bardzo słoneczny i bardzo gorący. Niech trwa jak najdłużej.
                                          • tamaryszek44 Re: Czerwcowe dzień dobry 12.06.13, 17:33
                                            I ja jak wyżej. Tyle co z ogrodu zeszłam, wezmę prysznic i jeszcze w kuchni mam zajęcie a potem laba.
                                            Miłego wieczorusmile
                                            • xy.5 Re: Czerwcowe dzień dobry 13.06.13, 07:33
                                              Witam,wreszcie dzień ze słońce ale na grządki wejść nie można po wczorajszym deszczu jeszcze mokro.
                                              • super.222 Re: Czerwcowe dzień dobry 13.06.13, 09:46
                                                Bardzo słonecznie.
                                                Dzień dobry.http://s5.rimg.info/79c2dbec30a411c7f2ce62abc080ef29.gif
                                                • tamaryszek44 Re: Czerwcowe dzień dobry 13.06.13, 14:56
                                                  U nas też ale mocno wieje. Wczoraj się narobiłam i miałam dzis mieć labę, a tu co? wymyśliłam sobie osiąść do maszyny z poprawkami. Ja sie muszę leczyćwink
                                                  • waga_1949 Re: Czerwcowe dzień dobry 13.06.13, 17:44
                                                    Na moim zaokiennym termometrze jest w tej chwili 37 stopni!!!!! Nie mam siły wyjść na działkę, a trzeba wykopać cebulki tulipanów. Swoim zwyczajem pójdę jutro rano o piątej.
                                                  • xy.5 Re: Czerwcowe dzień dobry 14.06.13, 07:32
                                                    Witam,za chwilę wyjdę do ogrodu,bo pogoda piękna,pozdrawiam.
                                                  • tamaryszek44 Re: Czerwcowe dzień dobry 14.06.13, 09:22
                                                    A u nas przestaje popadywać i sie rozpogadza. Jadę na targ, potem obiad, do kosmetyczki i na rower. Nic na ogrodzie dziś nie robię.
                                                  • baska123 Re: Czerwcowe dzień dobry 14.06.13, 14:03
                                                    Drzewa szuuumią, ich gałęzie tańczą jak wiatr im każe.
                                                    Zapowiadali, że pochmurno ma być i tak jest.
                                                    Temperatura 18°C.
                                                    Małżon na zwiad do lasu rowerem się wybrał.
                                                    Ja, wiadomo......obiadek szykuję i na forum zaglądam
                                                    z ciekawości czy ktoś komuś dokuczył?
                                                    Pozdrawiam-Jabaśka.

Pozdrawiam-Jabaśka.
                                                  • iryska2604 Re: Czerwcowe dzień dobry 14.06.13, 15:02
                                                    Rozpogodziło się. A ranek był fatalny, 16 st.- szaro i wietrznie. Teraz słońce świeci i nawet 21 na termometrze. Jak ci tam na działce - Basiu?
                                                  • baska123 Re: Czerwcowe dzień dobry 14.06.13, 15:26
                                                    Irenko. Jest mi tutaj najlepiej.
                                                    W zasięgu wzroku działki braciszka i siostry.
                                                    Woda(stawy), pola i lasy, tylko komary czasem dokuczają.
                                                    Moja kochana Łódź zniechęca do zamieszkiwania.
                                                    Smród spalin, hałas pędzących Tirów, nerwowi ludzie i w ogóle.
                                                    Niestety na zimę trzeba powrócić.
                                                    Całuskikiss
                                                  • super.222 Re: Czerwcowe dzień dobry 14.06.13, 16:05
                                                    baska123 napisała:

> Drzewa szuuumią, ich gałęzie tańczą jak wiatr im każe.
                                                    > Zapowiadali, że pochmurno ma być i tak jest.
                                                    > Temperatura 18°C.
                                                    > Małżon na zwiad do lasu rowerem się wybrał.
                                                    > Ja, wiadomo......obiadek szykuję i na forum zaglądam
                                                    > z ciekawości czy ktoś komuś dokuczył?
                                                    > Pozdrawiam-Jabaśka.

-----------------------------------
                                                    Dokuczył ? Ależ skąd te *nieprzyzwoite* myśli? big_grin
                                                    http://s5.rimg.info/48a4c40df747c9d9dbccb77338efe3bf.gif

My się całujemy ... big_grin kiss
                                                    >

• xy.5 Re: Czerwcowe dzień dobry 15.06.13, 06:49
                                                    Witam,nadal pięknie u nas,udanego wypoczynku.
                                                  • tamaryszek44 Re: Czerwcowe dzień dobry 15.06.13, 23:20
                                                    Witam wieczorową porą. Za piękny był dzień na klikanie i wykorzystałam na pedałowaniewink
                                                  • xy.5 Re: Czerwcowe dzień dobry 16.06.13, 09:18
                                                    Witam,wczoraj walczyłam z chwastami na przydomowych grządkach a jutro jadę na działkę na kilka dni,bo znowu mi ziela narosło.Dzisiaj odwiedza mnie koleżanka i przynosi ciastko.
                                                  • tamaryszek44 Re: Czerwcowe dzień dobry 16.06.13, 12:12
                                                    Witam w piękną niedzielę. Czekamy na gości.
                                                    Miłej niedzieli i dużo słoneczkasmile
                                                  • xy.5 Re: Czerwcowe dzień dobry 17.06.13, 06:36
                                                    Witam,zapowiada się upalny dzień,wyjeżdżam na działkę na kilka dni,udanego dnia i całego tygodnia,pozdrawiam.
                                                  • tamaryszek44 Re: Czerwcowe dzień dobry 17.06.13, 20:09
                                                    Dobry wieczór po pięknym dniu. Wymarzona pogoda i na taką właśnie czekałam. Miałam bardzo pracowity dzień i jeszcze nie koniec więc witam i znikam do potemsmile
                                                  • tamaryszek44 Re: Czerwcowe dzień dobry 18.06.13, 15:02
                                                    Wymiotło was????
                                                    Witam w upalny wtorek. Rano pokapało i zagrzmiało ale poszło bokiem. Krzątam się i pitraszę dla młodszego syna. Jutro przyjeżdża na tydzień urlopu.
                                                    Miłego popołudnia życzę i to że upał i duchota mi nie przeszkadza. I tak o 17-tej idę na rower i 30km. zaliczę. Obowiązkowo!
                                                  • baska123 Re: Czerwcowe dzień dobry 18.06.13, 18:04
                                                    Dobry wieczór, upalny i z towarzystwem natrętnych komarów.
                                                  • waga_1949 Re: Czerwcowe dzień dobry 18.06.13, 19:08
                                                    Po południu zaniosło się na burzę. Taki upał i duchota,że się ucieszyłam. Niestety, pogrzmiało, postraszyło i tyle. A podobno w Oławie, z drugiej strony Odry było oberwanie chmury. Im za dużo, nam wcale. Szkoda. Przez tę pogodę nie mam siły na nic. O 17 "zdałam" wnuczkę i jestem wypompowana.
                                                  • super.222 Re: Czerwcowe dzień dobry 19.06.13, 09:17
                                                    Podobno *dokoluśka* mojej miejscowości grzmiało, lało i trąbiło.
                                                    Nic nie słyszałam. Po porannych mgłach pozostały jakieś resztki,
                                                    które utrzymują się nad laskiem. Natomiast słońce przygrzewa
                                                    już mocno i zapowiada się kolejny upalny dzień.
                                                    Do fryzjera mi trza ... migiem, bo wstyd pokazać się ludziom. big_grin

Miłego dnia, bez komarów (nie doświadczam...).http://s3.rimg.info/5e408afd6d9c8c8c90de2a333d2ec752.gif
                                                  • tamaryszek44 Re: Czerwcowe dzień dobry 19.06.13, 12:46
                                                    Żar z nieba i ani powiewu wiaterku. Prawdziwe lato nastało.
                                                    Witam z uśmiechem i takiego wam życzę na resztę dnia.
                                                  • waga_1949 Re: Czerwcowe dzień dobry 20.06.13, 04:51
                                                    Dzień dobry. dzisiaj ma być bardziej słonecznie i jeszcze goręcej. Strach się bać. Lecę na działkę. Miłego dnia.
                                                  • baska123 Re: Czerwcowe dzień dobry 20.06.13, 10:24
                                                    Cicho i gorąco, jak przed burzą.
                                                    Nie wiem, jak Wy, ja sobie ochłodzenia życzę
                                                    Pozdrawiam-Jabaska
                                                  • tamaryszek44 Re: Czerwcowe dzień dobry 20.06.13, 12:11
                                                    Witam z doskoku w kolejny upalny dzień. Mam urwanie głowy bo mąż ma urlop i kręci mi się pod nogami i syn na tydzień przyjechał. Ja oczywiście przy kuchni a i do kompa trudno się dorwać.
                                                    Miłego dnia życzę.
                                                  • tamaryszek44 Re: Czerwcowe dzień dobry 21.06.13, 10:56
                                                    A tu znowu ciszawink Ja mam bardzo mało czasu, ale na przywitanie się, zawsze!
                                                    Miłego piątku i weekendu dla wszystkich.
                                                  • waga_1949 Re: Czerwcowe dzień dobry 21.06.13, 12:32
                                                    Zgryzły mnie z rana komary. Nie pomógł polecany olejek waniliowy. Dzisiaj kupiłam w aerozolu "Tropic" - podobno pomoże.Przetestuję jutro rano .A teraz jakoś tak dziwnie jak nieraz przed burzą. Na termometrze za oknem kuchennym,gdzie słońce dociera późnym popołudniem, jest teraz 34 stopnie. Szał. mam nadzieję,że dajecie radę. Życzę Wam wytchnienia od upałów.
                                                  • tamaryszek44 Re: Czerwcowe dzień dobry 21.06.13, 20:42
                                                    Ja kocham upały i nie przeszkadza mi skwar. Nawet na rowerze byłam i 30 km. przejechałam. Cudnie! takie lato właśnie lubię.
                                                  • iryska2604 Re: Czerwcowe dzień dobry 21.06.13, 20:46
                                                    Dziś mozna oddychać - wczoraj miałam bardzo zły dzień. Źle znoszę upały. Piszecie o komarach - u mnie wody na lekarstwo to i komary są mniej dokuczliwe? Mniej ich poprostu.Oj, zeby nie zapeszyć...
                                                  • baska123 Re: Czerwcowe dzień dobry 22.06.13, 10:32
                                                    Całkiem przyjazna aura, jak dotąd.
                                                    Tego też Wam życzę.
                                                    I pozdrawiam-Jabaska.
                                                  • tamaryszek44 Re: Czerwcowe dzień dobry 22.06.13, 10:47
                                                    I mamy kolejny upalny dzień, należy nam się po długiej zimie!
                                                    Miłej soboty i całego weekendu.
                                                  • baska123 Re: Czerwcowe dzień dobry 23.06.13, 13:42
                                                    Lato szaleje, płonę, płonę....
                                                  • waga_1949 Re: Czerwcowe dzień dobry 23.06.13, 16:06
                                                    Ze średnią córcią i od 3 lat mężczyzną mojego życia (poza mężem,rzecz jasna)-wnukiem Filipem byliśmy we wrocławskim ZOO. Dla mnie to już drugi raz w tym roku. Jest to przepiękne miejsce , a najbardziej uwielbiam fokarium i rafę koralową. Zresztą wszystko tam jest piękne a będzie jeszcze pięknej, jak skończy się budowa afrykarium.
                                                  • baska123 Re: Czerwcowe dzień dobry 24.06.13, 10:09
                                                    Tylko 19 celsjuszów i wystarczy.
                                                    Miłego dzionka-Jabaśka.
                                                  • waga_1949 Re: Czerwcowe dzień dobry 24.06.13, 11:38
                                                    Liczę na deszcz,uwolni mnie od podlewania.
                                                  • tamaryszek44 Re: Czerwcowe dzień dobry 24.06.13, 13:22
                                                    Pochmurno ale deszczu brak, co chwilę kapnie ale sucho jak na pustyni. Utwardzają nam drogi, kopary szaleją i tumany kurzu w powietrzu też. Zaraz przez okna nic nie zobaczęwink
                                                  • jerzy.jan Re: Czerwcowe dzień dobry 24.06.13, 21:54
                                                    Witam,
                                                    nie narzekajmy, za nami tydzień naprawdę letniej pogody, a trochę deszczu się przyda naszym ogródkom.
                                                  • waga_1949 Re: Czerwcowe dzień dobry 25.06.13, 04:53
                                                    Dzień dobry. Od dwóch godzin leje jak z cebra. Ale jaka ulga dla mnie ,ja nie za dobrze znoszę upały,więc taka przerwa w nich - jak znalazł. Miłego dnia.
                                                  • aga-kosa Re: Czerwcowe dzień dobry 25.06.13, 09:59
                                                    Potrzebny deszcz był bardzo. Rośliny są wdzięczne. Mam wolny dzień. Ani pracy na ogrodzie, ani prania, ani gości ... Książka, kawa... Nawet pies nie wychodzi... Pełny relaks.. smile aga
                                                  • baska123 Re: Czerwcowe dzień dobry 25.06.13, 12:09
                                                    Te cholerne komary uprzykrzają życie, poza tym wszystko (prawie) w porządeczku,
                                                    miłego dnia życzę ja.
                                                  • xy.5 Re: Czerwcowe dzień dobry 25.06.13, 12:09
                                                    Witam,z działki wypędziła mnie ulewa.Jestem w domu i właśnie zanosi się na burzę ,bo grzmi i
                                                    po niebie płyną deszczowe chmury,dobrej pogody życzę i pozdrawiam.
                                                  • tamaryszek44 Re: Czerwcowe dzień dobry 25.06.13, 13:03
                                                    U nas leje od rana i jutro też ma lać. Zimno jak jesienią.
                                                    Zmykam bo zaraz mam goścismile
                                                  • waga_1949 Re: Czerwcowe dzień dobry 26.06.13, 04:53
                                                    Dzień dobry, w dalszym ciągu mokro i chłodno. Mam nadzieję,że wczorajszy dzień się nie powtórzy. Wczoraj trzy razy przemokłam na wylot mimo parasolki i kurtki p/deszczowej. Miłego dnia.
                                                  • xy.5 Re: Czerwcowe dzień dobry 26.06.13, 08:37
                                                    Witam,wczoraj u nas były burze i deszcze a dzisiaj słonecznie.Mam do załatwienia sprawy w urzędach i na wszelki wypadek biorę parasolkę.
                                                  • tamaryszek44 Re: Czerwcowe dzień dobry 26.06.13, 11:03
                                                    Dalej leje, bez przerwy. Masakryczne błoto na drogach i zimno jak diabli. Paskudnie i nic mi się nie chce.
                                                  • super.222 Re: Czerwcowe dzień dobry 26.06.13, 12:57
                                                    Rano zaledwie mżyło, teraz już pada ... bardzo.

Byłam na badaniu osteoporozy. Wróciłam cała w skowronkach,
                                                    bo się okazało, że stan moich kości jest całkiem zadowalający.
                                                    A to się zdziwi moja pani dr. Oni myślą, że jak kobieta ma już
                                                    trochę więcej jak 40 lat, to tylko próchno. O... nie....! big_grin
                                                  • baska123 Re: Czerwcowe dzień dobry 26.06.13, 13:25
                                                    Wszystko mokre....brrrr.
                                                  • super.222 Re: Czerwcowe dzień dobry 27.06.13, 07:11
                                                    Bardzo słonecznie !!!
                                                    Pozdrawiam - superka http://s5.rimg.info/4dd9951a16bc8bd5e8c3511da79dca26.gif
                                                  • xy.5 Re: Czerwcowe dzień dobry 27.06.13, 09:29
                                                    Dzień dobry,dzisiaj u nas chłodno i zachmurzone niebo,ochłodziło się wczoraj i chyba przez to komary mniej atakowały;udanego dnia i dobrej pogody.
                                                  • tamaryszek44 Re: Czerwcowe dzień dobry 27.06.13, 14:01
                                                    Wyjrzało słoneczko i energia we mnie wstąpiła. Tego samego wam życzę i lecę do zajęć a potem na rowerek.
                                                  • waga_1949 Re: Czerwcowe dzień dobry 27.06.13, 18:12
                                                    Po kilku dniach 'jesiennych",dzisiejszy dzień jest taki jak lubię - słoneczny ale nie upalny. Jeżeli nie będzie padało,jutro od piątej jestem na działce. Trzeba posprzątać po wichurach i ulewach.

Póki nas ktoś pamięta, wciąż żyjemy.
                                                  • xy.5 Re: Czerwcowe dzień dobry 28.06.13, 07:20
                                                    Witam,nie da się wejść na grządki,bo znowu pada.Udanego dnia i lepszej pogody.
                                                  • tamaryszek44 Re: Czerwcowe dzień dobry 28.06.13, 13:04
                                                    Chłodno u nas i niebo zaciągnięte. Co to za lato powiedzcie!
                                                    Korzystam z niepogody i w domu nadrabiam na cały weekend, może będzie pogodniej i skorzystam na świeżym powietrzu. Puki co to piekę i pitraszę na weekend, a potem tylko odgrzejęsmile
                                                  • waga_1949 Re: Czerwcowe dzień dobry 28.06.13, 17:26
                                                    Słowo droższe pieniędzy,jak powiedziałam tak zrobiłam. O ósmej rano byłam "zarobiona", potem sprzątanie,gotowanie zakupy. Dobrze,że pogoda sprzyja, to pranie za oknem schnie "na pniu". Teraz czekam na męża, nie widzieliśmy się od dwóch tygodni.
                                                  • waga_1949 Re: Czerwcowe dzień dobry 28.06.13, 19:08
                                                    Zapomniałam napisać,że moja wnuczka, druga w kolejności naszych wnucząt, zakończyła edukację w "podstawówce". Teraz czeka(czyha) na nią gimnazjum.Nawet nie wiecie, jaka jestem szczęśliwa w związku z tym. Ale najważniejsze - wakacje!!!
                                                  • iryska2604 Re: Czerwcowe dzień dobry 28.06.13, 22:39
                                                    Mojej jeszcze rok został.Ale swiadectwo z czerwonym paskiem jest, ładna srednia - a jutro już jedzie po raz pierwszy na kolonie do Niechorza. Z wrazenia sie nie przywitałam - dobry wieczór!
                                                  • xy.5 Re: Czerwcowe dzień dobry 29.06.13, 06:51
                                                    Dzień dobry,nie pada i pojawiło się słonce to może po południu da się wejść do ogródka,miłej soboty.
                                                  • tamaryszek44 Re: Czerwcowe dzień dobry 29.06.13, 14:57
                                                    Witam. Pogoda jako taka tylko nieco za chłodno i wieje. Znikam na rower bo potem ma padać według prognozy.
                                                  • waga_1949 Re: Czerwcowe dzień dobry 29.06.13, 22:03
                                                    Pod wieczór deszcz udawał,że pada. Ale tylko udawał. Życzę Wam miłej niedzieli.
                                                  • super.222 Re: Czerwcowe dzień dobry 30.06.13, 09:29
                                                    Wakacje. Kanikuła. Laba. Byczenie się... od wczoraj.
                                                    I co my widziem?
                                                    Zimno i ani promyka słonecznego.
                                                    Od rana napadła mnie myśl, której nie mogę się pozbyć:
                                                    płaszczyk jesienny trzeba będzie zamówić u krawca.
                                                    Nie myślę natomiast o wyjeździe na kurację.
                                                    Kurować się będę w pobliskiej przychodni rehabilitacyjnej
                                                    i w moim mieszkaniu. Jak zaoszczędzę, to właśnie ten płaszczyk.
                                                    http://s.rimg.info/1667bcf11a5f67634302702b45255806.gif Dzień dobry big_grin
                                                    :
                                                  • xy.5 Re: Czerwcowe dzień dobry 30.06.13, 09:54
                                                    Witam 22 stopnie ciepła i słońce no i jeszcze nie pada;udanej niedzieli.
                                                  • tamaryszek44 Re: Czerwcowe dzień dobry 30.06.13, 11:36
                                                    U ans słonecznie ale chłodno i wietrznie.
                                                    Witam niedzielnie i życzę miłego dnia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka