natla 24.05.05, 22:39 Melduje, że jestem, czytam, mam ochotę gadać, ale nie mam kiedy, albo nie mam siły. Całuję wszystkich. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malwina52 Re: Wątek ekspresowy.....;)))) 24.05.05, 22:43 odcalowuje i zycze sily ale co Ciebie tak wysysa z sil? Odpowiedz Link
mira54 Re: Wątek ekspresowy.....;)))) 24.05.05, 22:43 Dobrze ze jestes, czytasz i masz ochote pogadac. Cierpliwie poczekamy az nabierzesz sil i znajdziesz czas. Odpowiedz Link
vogino55 Re: Wątek ekspresowy.....;)))) 24.05.05, 22:47 Hi na całusa sie załapałem wieczornego Pozdrawiam Wojciech Odpowiedz Link
danurn Re: Wątek ekspresowy.....;)))) 24.05.05, 22:48 Ja też cię całuję, dobrych snów, pa Odpowiedz Link
regine Re: Wątek ekspresowy.....;)))) 24.05.05, 23:27 Dołączam również ,moc całusów!!! A co tam,a niech tam... Odpowiedz Link
axsa Re: Wątek ekspresowy.....;)))) 25.05.05, 07:11 Trochę, ale tylko trochę / )) / Ci odpuszczam, bo wiem dlaczego nie masz czasu i siły. Jeśli się pracuje tam, gdzie Ty, to teraz brakuje czasu nawet na to co obowiązkowe. Ale już za "...chwileczkę, już za momencik..." )) Odpowiedz Link
natla Re: Wątek ekspresowy.....;)))) 05.06.05, 13:36 Może wpiszą się Ci, których nie ma? ) (a ja dalej szukam przzepisu na szparagi) Odpowiedz Link
natla Re: Wątek ekspresowy.....;)))) Wiktorio! 07.06.05, 22:54 Czy przeczytałaś mije sprostowanie zostawione w biurze.)) Odpowiedz Link
yoanna Re: Wątek ekspresowy.....;)))) Wiktorio! 08.06.05, 00:05 Taa...Natlo droga szparagi wymagają troski i uwagi a jeśli je gotujesz bez serca nie dadzą wbić w siebie widelca )))) i to by było na tyle... A powazniej poniżej... Składniki: 4 porcje: - 1 kg szparagów - 10 łyżeczek masła - 1 łyżka tartej bułki - cukier, sól Wykonanie: Na początku przygotuj szparagi - obierz je, odłam zdrewniałe części i zwiąż w pęczki. Opłucz zimną wodą. Gotuj w osolonej wodzie z dodatkiem cukru 20-30 minut. Gdy widelec będzie łatwo wchodził w koniec szparaga, wyjmij wszystkie i dokładnie osącz. Szparagi ułóż na dwóch końcach półmiska główkami do środka. Oblej masłem ze zrumienioną tartą bułką, a pozostałe masło podaj osobno w sosjerce. Gotowane szparagi mogą być odrębnym daniem lub dodatkiem do gotowanego mięsa lub ryby. Ugotowane szparagi możesz polać gorącym sosem holenderskim, cytrynowym, beszamelowym czy serowym. Pamiętaj, aby część sosu podać oddzielnie w sosjerce. Szparagi możesz również podawać na zimno z sosami: musztardowym, tatarskim, majonezowym, winegret, remoulade. Ostudzone szparagi pokrój wówczas na małe kawałki, dopraw solą, pieprzem, cukrem i podawaj mocno oziębione w pucharkach lub na liściach sałaty. Smooooocznego ) Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: Wątek ekspresowy.....;)))) Wiktorio! 08.06.05, 11:18 Natalio, zawsze czytam wszystko. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
natla Re: Wątek ekspresowy.....;)))) 09.06.05, 19:31 Jednak w porę skończyłam wczoraj z wiosenną. ))))) (za Waszą aprobatą, przynajmniej 5 osób) Poczytajcie np. na 40+. Odpowiedz Link
vogino55 Re: Wątek ekspresowy.....;)))) 10.06.05, 00:14 Pozdrawiam północkowo()) Wojciech Odpowiedz Link
takanietaka Re: Wątek ekspresowy.....;)))) 10.06.05, 00:44 Dzięki...czuwa sie ! <<nigdy nic nie wiadomo)>> Odpowiedz Link
regine Re: Wątek ekspresowy.....;)))) 10.06.05, 00:55 Jeszcze, też na dyżuruję jakby się komuś coś paliło)) Jestem najbardziej aktywna nocą.Kończą się rozmowy z dziećmi, spanie hen...he... daleko w lesie... Nocne Polaków czuwanie,zaczynam po 22.00))) Odpowiedz Link
tesunia Re: Wątek ekspresowy.....;)))) 10.06.05, 09:20 oj !! to az tyle mnie nie bylo ?? juz jestem..i sie tlumacze,ze to nie kompa wina-przepraszam Was. bylo troszke innych zajeci plus takie tam sprawy rodzinne, ale moze bedzie juz lepiej,jak sie wie co z czym i do czego. pozdrawiam Wszystkich bardzo cieplutko. Odpowiedz Link
tesunia Re: Wątek ekspresowy.....;)))) 10.06.05, 09:35 czesc wiktorio..imienniczko mojej siostrzenicy i babci ))))))))))) Odpowiedz Link
regine Re: Wątek ekspresowy.....;)))) 10.06.05, 10:30 Witaj ,Witaj!!!!Brakowało ,tu Ciebie ,naprawdę))) Odpowiedz Link
tesunia Re: Wątek ekspresowy.....;)))) 10.06.05, 10:36 dziekuje reginko za troske.... dzis tylko do polunia mam czas, mysle ze wieczorkiem wpadne na chwilke. pozdrawiam cieplutko. Odpowiedz Link