axsa 01.09.05, 09:09 Natluś wybacz mi ten wątek. )) Jakoś tak nie mogę się oprzeć. )) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
natla Re: KIJ w mrowisko….. ;))) 01.09.05, 09:10 Super wątek, tylko które mrowisko wybieramy? Odpowiedz Link
axsa Re: KIJ w mrowisko….. ;))) 01.09.05, 09:12 zaraz wszystko się "rozjaśni". Muszę tylko "wklepać" mój zamysł do końca. Odpowiedz Link
axsa Re: KIJ w mrowisko….. ;))) 01.09.05, 09:11 Najpierw poważnie – naukowo niemal. Bez niego, tego mrowiskowego kija, życie miałoby o wiele nudniejszy smak. Zacznę od kija dosłownego, czyli tego, który ktoś nieodpowiedzialny wsadza w rzeczywiste mrowisko, wywołując błyskawiczną reakcję mrówczej społeczności. Nagłe ożywienie, niesamowita aktywność, nowy podział ról, ratowanie wszystkiego co jeszcze można uratować i…próba powrotu do stanu sprzed działalności kija. Tak jest u mrówek. Odpowiedz Link
axsa Re: KIJ w mrowisko….. ;))) 01.09.05, 09:14 Podobnie zdarza się w życiu ludzi, gdy ktoś powie czy zrobi coś, co wywołuje burzę w otoczeniu. Mam na oku taką istotę od takiej "roboty" )) Zaraz nastąpi przedtawienie tej osóbki. )) Odpowiedz Link
axsa Re: KIJ w mrowisko….. ;))) 01.09.05, 09:20 Natla - Odpowiadam na Twoje pytanie - "grzebanie kijkiem odbędzie sie w mrowisku tam, za Gawiarenka, pod brzózkami czyli na naszym forum. Kto w roli tejże czynności na miarę przcięcia wstęgi?? Odpowiedz Link
axsa Re: KIJ w mrowisko….. ;))) 01.09.05, 09:27 O nie, to nie dla mnie rola. Zresztą są dowody na to co chcę napisać. )) Odpowiedz Link
axsa Re: KIJ w mrowisko….. ;))) 01.09.05, 09:35 W roli operatora kija, zresztą już od dawna, występuje Nasza Ukochana ADMINKA Tak doskonale nim wywijać nikt potrafi tak jak ONA. )) To jest dziewczyna, która wprost uwielbia wsadzać kij w forumowe mrowisko i obserwować reakcję. Ba, jest nawet zwolenniczką wsadzania tego kija co jakiś czas, by obudzić ludzi ze stanu uśpienia. ) Więcej: podsłuchałam nawet takie jej stwierdzenie, że świat się zmienia - czasem co prawda na gorsze, często jednak na lepsze - tylko dzięki osobnikom wsadzającym kije w ludzkie mrowiska. )) Tym bardziej cenna staje się jej działalność. Mam nadzieję, że nikt nie wpadnie na to, że skoro kij ma dwa końce… )) )) Odpowiedz Link
axsa Re: KIJ w mrowisko….. ;))) 01.09.05, 09:37 Zapytacie jak się rozwija ta jej „kijowa” / )) )) )) / działalność??? Oooooo jest bardzo wieloraka. Zacznę delikatnie od siebie: och - jak Ona wspaniale potrafi na mnie nakrzyczeć. )) )) )) Jakie znacie inne "kijowe" sposoby nasze Natluni??? Odpowiedz Link
natla Re: KIJ w mrowisko….. ;))) 01.09.05, 09:38 O Tyyyyyy!!!! ))) Ja bym tu znalazła kilka innych patyczków i jeden niezły anulokonar )) Odpowiedz Link
axsa Re: KIJ w mrowisko….. ;))) 01.09.05, 09:41 Nie zaskoczysz mnie. ;0000000 To co mnie dotyczy, mam przetrenowane na własnej skórze. )))))))))))) Choć z drugiej strony.... kto wie na co Cie jeszcze stać????????? )) Wydaje mi się, że teraz rzucasz we mnie czymś nowym, jeszce nie obłaskawionym. Czy to jest - @ ??? Odpowiedz Link
natla Re: KIJ w mrowisko….. ;))) 01.09.05, 09:44 @-y to my jesteśmy obie )), a Ty nie zauważyłaś stosu marchewki??? ) Odpowiedz Link
natla Re: KIJ w mrowisko….. ;))) 01.09.05, 09:39 No jasne,(i tu uwaga!) że kij ma 2 końce.......stos marchewki też jest..) Odpowiedz Link
natla Re: KIJ w mrowisko….. ;))) 01.09.05, 09:42 Jako emerytkę, oczywiście....)) Dzięki Odpowiedz Link
axsa Re: KIJ w mrowisko….. ;))) 01.09.05, 09:45 Już wyżej pisałam o tym, że musisz uważać na ten drugi koniec. )) A jakimś pomarańczowym warzywom tu wstęp wzbroniony. )) Odpowiedz Link
natla Re: KIJ w mrowisko….. ;))) 01.09.05, 09:49 Ty myślisz, że ja nie śledzę tego drugiego końca????? Nie znasz mnie jeszcze? )) A pomarańczowe warzywko......życie mnie nauczyło, że wiecej czasem zdziała niż kij ) byle nie za dużo..... Odpowiedz Link
axsa Re: KIJ w mrowisko….. ;))) 01.09.05, 10:09 Doskonale wiem, ze jesteś z tym wszystkim "obstukana". )) Niemniej jednak wymienię jednak kolejne zastosowanie kija wobec mnie. Umiesz interesująco "przejechać się" po mnie. )) Odpowiedz Link
natla Re: KIJ w mrowisko….. ;))) 01.09.05, 10:11 Jesteś po prostu świetnym materiałem...)))))))) Odpowiedz Link
malwina52 Re: ej krolowe ;))) 01.09.05, 11:35 alescie namieszaly, raz jednym koncem kija raz drugim, spolecznosc mrowkowa, e lepiej mrowczana zostala poruszona Odpowiedz Link
muraszka1 Re: ej krolowe ;))) 01.09.05, 11:55 w srodku miasta,obok bardzo ruchliwej ulicy,lesne mrowki maja przesliczny,ogromy kopiec,lesne kiedys ptaki sa teraz w miescie, czy one przyszly do nas,czy miasto weszlo do nich? wiem,ze Wam o inne mrowisko chodzilo Odpowiedz Link
malwina52 Re: ej krolowe ;))) 01.09.05, 12:00 ilekroc spotkam na swej drodze mrowisko lubie poobserwowac te pracowite zyjatka, jak sie uwijaja, jak targaja igliwie do kopczyka, natura jest piekna, oby ludzie potrafili ja szanowac Odpowiedz Link
axsa Mrowisko 01.09.05, 12:03 Na początku chodziło o prawdziwe mrowisko, ale tylko po to, żeby później przejść do tego przysłowiowego. ...Wszyscy ciągną do nmiasta,bo to podobno bliżej świata... Odpowiedz Link
muraszka1 Re: Mrowisko 01.09.05, 12:08 to prawdziwe mrowisko jest ogrodzone,odkrywca owego patroluje czesto teren, jak na razie nikt nie niszczy tych lesnych wspolmieszkancow Odpowiedz Link
malwina52 Re: Mrowisko 01.09.05, 12:31 stajemy sie ekologicznym spoleczenstwem, to cieszy i duzo w tym zaslugi szkoly, edukacja od podstaw )) Odpowiedz Link
axsa Hmmmm 03.09.05, 21:15 Ależ tu mortus panuje. )) Wszyscy boją się Natli jak ognia. )) Nikt się nie odważył wpisać ani jedniutkiego słówka na temat tego jakimi "strachami" ona nas trzyma w ryzach. )) Trudno, nie mam wsparcia, to nie. Sama dam radę. Jak już wezwie na dywanik, to na pewno po to, zeby udzielić reprymendy. )) Odpowiedz Link
vogino55 Re: Hmmmm 03.09.05, 21:47 A co ja papier bym w 'ryzach' leżał())łomatko to reprymendy teraz też się udziela,,,,()) Wojciech Odpowiedz Link
axsa Re: ej krolowe ;))) 01.09.05, 14:40 No bo... jak Natla co chwile próbuje natrzeć mi uszu.../taka wersja kija/ Odpowiedz Link
axsa No, Ona to jeszcze może... 04.09.05, 20:25 ...opieprzać, ochrzaniać, musztardować...eee...musztrować... Odpowiedz Link
natla Re: No, Ona to jeszcze może... 04.09.05, 20:27 Twoje szczęście, że ona przez duże O )))))))))) Odpowiedz Link
natla Re: No, Ona to jeszcze może... 04.09.05, 20:29 ....... a ztym musztardowaniem, to niezły pomysł )), muszę to w rzeczywistości zastosować fizycznie....... Odpowiedz Link
bryza102 Re: KIJ w mrowisko….. ;))) 04.09.05, 21:20 No i co z tym mrowiskiem? narobił się klops z musztardą,chrzanem marchewką i czymś tam jeszcze...Oj,to chyba była prowokacja!!!Spryciuszka z Ciebie z tym wątkiem,,,hahahaha,efekt jest!!!! Odpowiedz Link
natla Re: KIJ w mrowisko….. ;))) 04.09.05, 21:26 Spryciuszka????? Diablica!!!!!! ))))))))) Odpowiedz Link
krista57 Re: KIJ w mrowisko….. ;))) 04.09.05, 21:32 Tak naprawdę to nie wiem kto jest od kija a kto od marchewki )))) Wiem jedynie,że każdy kij ma dwa końce! Odpowiedz Link
vogino55 Re: KIJ w mrowisko….. ;))) 04.09.05, 22:29 No Krista od kija to są 'kije samobije' a od marchewki to 'klóliki i zajonce co mają uszy sterczące' a trzy końce ma długa proca inacze sznajdera łyp i już nie nie ma Wojciech Odpowiedz Link
axsa Re: KIJ w mrowisko….. ;))) 05.09.05, 10:15 A Ty Wojciechu jeden!!! Wymyśliłeś, że za trzech wystarczy ))))))))))))) No, no ... taki kij co ma trzy końce!!!!! i... gumkę chyba jeszcze.... Teraz dopiero Natla bedzie nim wywijać. Jeden koniec w rękę, a dwa w 'mrowisko'.... znaczy się w forum ))))))))) Czyli.... może nawet jednocześnie nakazywać jedno, a zakazywać czegoś innego. I jeszcze jednym forumowiczom nakazywać, innym zakazywać, albo odwrotnie. Wojtek, co Ty narobiłeś??????????? Czy Ty chłopie masz świadomość co się teraz będzie działo?????????? Tu nie pomoże nawet mniód z angrestem Zresztą ja tam nic nie wiem, chora jestem i leże w łóżeczku, ...e... tzn. leżę jak mnie ma na oku domowa straż, a że ktoś musi zrobić zakupy.... Odpowiedz Link
malwina52 Re: KIJ w mrowisko….. ;))) 05.09.05, 14:10 oj choraczku jeden, gdzies sie wloczyla i lapala wiruski? moze jednak ten mniod z angrestem Tobie pomoze, a czasami urwij sie strazy i kliknij)))) Odpowiedz Link
axsa Re: KIJ w mrowisko….. ;))) 05.09.05, 14:17 Teraz się urwałam, a właściwie to straż się urwała, gdyż /na szczęście/ musiała koniecznie... bo anużby sie świat zawalił... z powodu jej - tej straży - nieobecności tam... )) Odpowiedz Link
malwina52 Re: KIJ w mrowisko….. ;))) 05.09.05, 14:23 a dasz rade poklikac? coz Cie boli..... podmucham moze przestanie ))) chyba nie faszerujesz sie chemia? Odpowiedz Link
axsa Re: KIJ w mrowisko….. ;))) 05.09.05, 14:29 Pan doktor przepisał paskudztwo do picia, drugie do jedzenia przed jedzeniem, trzecie do jedzenia po jedzeniu, czwarte do ssania po jedzeniu, a każde 3 x dzienne. Obawiam się,że utyję strasznie, bo z tego wynika, że muszę jeść 9 posiłków dziennie )) )) )) Odpowiedz Link
malwina52 Re: KIJ w mrowisko….. ;))) 05.09.05, 14:34 o rany mosem Ci to wyleci jak uszy zatkasz ))) ale skoro pan doktor tak przepisal to grzecznie lykaj i zdrowiej Odpowiedz Link
axsa Re: KIJ w mrowisko….. ;))) 05.09.05, 14:44 Nic z tego, nie ma głupich, Przecież to, że przepisał, nie znaczy, że wysłałam kogos do apteki.... )) Odpowiedz Link
malwina52 Re: KIJ w mrowisko….. ;))) 05.09.05, 15:47 sprytnie tylko, kto Ciebie teraz leczy? jesli straznik to napewno wyzdrowiejesz)))) Odpowiedz Link
axsa Re: KIJ w mrowisko….. ;))) 05.09.05, 16:31 Ja to się boję prawdę napisać, bo jak Natla wpadnie i dopadnie tego trójkońcowego kija, to mi tradycyjnie tak DA POPALIC, że znowu mi się gorączka podniesie... Odpowiedz Link
krista57 Re: KIJ w mrowisko….. ;))) 05.09.05, 19:32 ...Natli nie ma..a kija ma wskazujacego,ktorym pokazuje co mają jej robić aby wreszcie mogła sie dorwać skutecznie do nieposłusznych. wg prof Religi organizm w 80 % sam sie leczy............. Odpowiedz Link
axsa Re: KIJ w mrowisko….. ;))) 06.09.05, 10:38 Tu nie pomoże nawetgdy Natla nas wszystkich OPIERNICZY i ZGROMI. )) Odpowiedz Link
tofika Re: KIJ w mrowisko….. ;))) 06.09.05, 21:22 Z tym kijem to juz uspokoic prosze))) , ,bo Liga Przyrody wkroczy i bedom mandaciki.. I pozniej biada,na rozrywki malo zostanie... a moze tak dluzej jednak toby Nas Mistrowie Srodowiska odwiedzili przy okazji??? Odpowiedz Link
axsa Re: KIJ w mrowisko….. ;))) 14.12.05, 18:58 Jak tak to recytujemy i śpiewamy. Najpierw po cicutku rytmicznie mówiemy: Szła mrówe-czkaprzezzielonylas i cichut-kozaśpiewłatak: /i na całe gardło/ Tra lala la la la la la la!! Tra lala la la la la la la!! Odpowiedz Link
axsa Re: KIJ w mrowisko….. ;))) 15.12.05, 08:49 No ruszcie się mróweńki, mróweczki, mrówki i mrówy. )) Bo pójdę po konkretniejszy kij. Odpowiedz Link
axsa : KIJ w mrowisko….. ;))) 10.04.06, 21:28 Znowu wiosna, mrowiska sie pojawiają, trzeba się rozejrzec za jakimś patyczkiem i.... w mrowisko.... Odpowiedz Link
natla Re: : KIJ w mrowisko….. ;))) 10.04.06, 21:57 Kurcze, Axsa uważaj.....lepiej skup sie znowu na mnie )) Odpowiedz Link
axsa Re: : KIJ w mrowisko….. ;))) 11.04.06, 07:05 Aco? Mniemasz, ze mnie mrówki oblezą i ktoś sie rzuci, żeby wyłapać te psiajuchy? Nie bój żaby... ja tylko tak ... z daleka, wezmę sobie długi kijaszek... Odpowiedz Link
natla Re: : KIJ w mrowisko….. ;))) 11.04.06, 08:10 No to bier ten kijaszek, dłuuuugi kijaszek i do roboty. Choć aktualnie nie jest on niezbędny.....są inne )) A mnie niechcący podrzuciłaś następne narzędzie zemsty, ) Odpowiedz Link
natla Re: : KIJ w mrowisko….. ;))) 16.08.06, 18:30 Sagi, mamy juz taki wątek. Czy mogę Twój w ten wkleić? Odpowiedz Link
natla Re: : KIJ w mrowisko….. ;))) 16.08.06, 18:34 Padalcu, wont mi na "wątek bes rzadnych zasadów ortograficznych", bo fice rze ci lerzy ) Odpowiedz Link
natla Re: : KIJ w mrowisko….. ;))) 16.08.06, 18:49 • ...kij w mrowisko. sagittarius954 16.08.06, 18:20 Kilka razy dzisiaj próbowałem rozdrażnić Was i nic ... dlatego zakładam ten wątek jakby ktoś kiedyś chciał się podrzaźnic troszeczkę z resztą towarzystwa to proszę tutaj . Mówię jak najbardziej poważnie , bez żadnych tam tych nawiasów... • ...ale.... p.a.d.a.l.c.o.w.a 16.08.06, 18:24 ...osochozi ? Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: : KIJ w mrowisko….. ;))) 16.08.06, 19:37 A zkim tu się dżaźnić skoro takie pustki , najpierw je słońce wypałilo a później deszcz rozmył i tyla) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: : KIJ w mrowisko….. ;))) 16.08.06, 21:35 Słonce mnie wypaliło a deszcz rozmył moje okna czyściutkie buuuuuu. Może by tak kogoś sprowokować,kurcze,ale kogo? podrażnić i kijaszkiem i kijaszkiem po ...no po czym? nie,, bić siem nie bęndem a kijaszka w mrowisko,może byc ciekawie........ Odpowiedz Link