10.04.06, 19:39
gdynia.naszemiasto.pl/wydarzenia/589226.html
to popularny na wybrzezu felietonista.Cz dzinnikarzom wszystko wolno?
Obserwuj wątek
    • natla Re: do oceny 10.04.06, 19:50
      Trudno ocenić jad kapiący z ust tego człowieka (?). Ja nie pomyslałabym nawet
      tymi kategoraiami o politykach, których nie poważam, a co dopiero wypowiadała
      sie w ten sposób.
      Kolejny szczekający i nienawidzący kundel (przepraszam wszystkie mieszańce).
      A swoja droga szkoda, że nie mozna dowiedzieć się co by mówił, gdyby np.
      nastąpiła inwazja ZSRR i jak wtedy ułożyłby sie jego losy. Czy mógłby teraz
      pluć jadem? Czy żyłby jeszcze?
      Dla mnie wstrętny, mały człowiczek.
      • sagittarius954 Re: do oceny 10.04.06, 19:57
        Wystarczy mały natlo, wystarczy.
        • natla Re: do oceny 10.04.06, 20:00
          Nie bardzo rozumiem.
          • sagittarius954 Re: do oceny 10.04.06, 20:08
            O tym artykule było już wczoraj głośno nawet chciałem przelinkować materialik
            ale zastanowiłem sie po co robić pismakowi reklamę no po co. Nawet dla wroga
            nalezy sie jakis szacunek , on ten redaktor dla "swojego" wroga, na czyjś
            użytek takiego nie ma a my zwykli ludzie o tym nie zapominajmy, jest więc mały i
            takim niech pozostanie.
        • kryzar Re: do oceny 10.04.06, 20:03
          a zawsze się oburzałam jak nazywaja Dziennik Bałtycki dziennikiem bandyckim.
          Uważam, że słusznie został tak przezwany.
          Za czasów początków Solidarności Dziennik był bardziej pro partyjny niż GŁos
          Wybrzeża, organ pzpr-u.
          Nigdy nie kupię już dziennika, i dla mnie nie jest ważne o kim to napisał,
          tylko że tak napisał
    • tadeuszx Re: do oceny 10.04.06, 19:59
      Autor(ka) wątku wyraźnie pomylił(a) fora! To nie jest forum polityczne, tylko
      towarzyskie. Ślepe toto, czy celowo??? Nie chcemy tu kłótni na tle politycznym.
      Każdy z nas wie, że jeśli ma coś do powiedzenia w tych kwestiach, to idzie na
      forum Kraj!!. Tam jest miejsce na tego typu publikacje. Ciekawe w jakim celu to
      tu zostało wpakowane? Czy to troll jakiś? Lata po forumach, wstawia link i dwa
      słowa, żeby sobie nabijać statystykę a na danym forum, wzniecać swary i spory,
      czyli siać niezgodę!? Adminko, ja proponuję zlikwidować ten wątek. I nie
      pozwalać byle komu na sianie zamętu!
      • natla Re: do oceny 10.04.06, 20:11
        Tadzieńku, nie przesadzajmy. Pozanałm juz na naszym forum gorszych mącicieli
        i jakos nie pokłóciliśmy sie. W końcu polityka nie jest nam obca. Kogo nie
        interesuje, nie zagląda do wątków.
        Ja po prostu nie mogę każdego obcego wpisu traktować podejrzliwie. Z tego też
        mogą byc problemy.
        Stali bywalcy potrafia wyrazić swoje zdanie lub zamilczeć.....nie jesteśmy
        skorzy do kłótni. Masz racje, że polityka i religia, a moze jeszcze seks,
        to "śliskie" tematy, ale między ludźmi kulturalnymi nie stanowią kosci niezgody.
        Każdy ma prawo wypowiedzieć się w danym temacie, byle nie obrażajac
        współtowarzyszy forumowej niedoli wink)
        • takanietaka przecież.. 10.04.06, 22:43
          tu nie o polityke chodzi !Ale o sposób pisania,widzenia swiata ,argumentację!
          To sa kwestie etyczne a nie polityczne....przynajmniej ja tak to
          widze ..niezaleznie od tego czy to Generał Jaruzelski ,czy kto inny!
          _______________________________________________________ ** nigdy nic nie
          wiadomosmile **
          • tadeuszx Re: przecież.. 10.04.06, 22:49
            ...no własnie. Przecież ten Jaruzelski to aktor... ze Starego Teatru.
            takanietaka napisała:
            > tu nie o polityke chodzi !Ale o sposób pisania,widzenia swiata ,argumentację!
            > To sa kwestie etyczne a nie polityczne....przynajmniej ja tak to
            > widze ..niezaleznie od tego czy to Generał Jaruzelski ,czy kto inny!
            > _______________________________________________________ ** nigdy nic nie
            > wiadomosmile **
            ------> Nie truj dziecinko... odpuść sad
            • natla Tadeuszku.... 10.04.06, 22:58
              1. Miałeś rację, to troll,
              2. ale nie rozumiem dlaczego podsumowałeś tak wypowiedż Owakiej....
              3. Ja nie zawsze jestem w stanie od pierwszej chwili ocenić intencje
              zakładajacego wątek. Brak mi doświadczenia niestety.
    • tadeuszx Re: do oceny 10.04.06, 22:42
      Naaaatla!???? Gdzie Twój liberalizm??? Ratuuuunku, "za mordę" nas trzyma!wink)))
      • banitka51 ocenić? 10.04.06, 22:48
        To bełkot jakiś, mózg mi się lasuje i nie wiem, komu w szarej materii płasko...
        to artykuł pacjenta z Kraszewskiego (Kochanówka, Tworek itp miejsc geograficznie
        różnych, medycznie jednorodnych)?
        • tadeuszx Re: ocenić? 10.04.06, 23:17
          Droga banitko, a przypadkiem Ty nie zostałaś mentalnie w PRL-u??? Zapominasz, że
          mamy wolność prasy i słowa? Co, marzy się jeszcze "zamordyzm komuszy"???
          Ponadto, coś Ci blisko do jednego pana, który również za "niepoprawne" słowa,
          kierował do "wariatkowa". Zwał się ten jegomość Ławrientij Beria. Słyszałaś o
          tym panu??? Musiałaś słyszeć... bo pomysły te same.
          • natla Re: ocenić? 10.04.06, 23:33
            Tadeusz, przecież tu chodzi o formę, a nie o temat.
          • banitka51 Re: ocenić? 11.04.06, 00:06
            za duzo piszę w ogóle, by ocenić (docenić) teksty najeżone emocjami, a nie
            konkretami. Z prlem trafiłeś kula w płot, o Jaruzelskim już kiedyś pisałam, ale
            post nie pomnę gdzie umieszczony. Dla mnie wszelkie emocje (oprocz pomarańczowej
            alternatywy) zanim się ujawni w felietonie, trzeba poskromić, by tekst był
            przede wszystkim spójny stylistycznie i semantycznie. A to pohukiwanie,
            pokrzykiwanie, złość - dajcie spokój, co się tak wściekać, że w nocy jest
            ciemno, a w dzień słońce świeci?
            A Twoje wejście na moją prywatną pocztę conajmniej nasuwa mi na myśł Kubę
            Wojewódzkiego.
            Dla mnie - jak Ty jesteś z Wrocławia, to chowany w enklawie poza. To miasto
            ludzi wzajem życzliwych. Mojego poczucia humoru możesz nie czaić, ale się tak
            indyczyć z Berią na sztandarze nie ma co.
            • dankarol Re: ocenić? 11.04.06, 00:13
              Na mnie autor sprawia wrażenie kogoś, kto chce za wszelka cene zwrócić na
              siebie uwagę, a wiadomo, że najlepiej to zrobić szokując innych.
            • tadeuszx Re: ocenić? 11.04.06, 01:31
              do banitki: O czym Ty piszesz? Tak naprawdę??? Czytam, że facet, który ten tekst
              wydrukował nadaje się do "wariatkowa". To było w Twoim poscie. Twoim dziecinko!
              Wniosek jest tylko jeden: nie trawisz wolności słowa!? Więc Ci skromnie
              przypominam, że tacy już byli. Tacy, co tej wolności, tak jak Ty, nie trawili.
              Że coś bałakasz bez sensu, to jasne jak słońce. Tylko, gdy Ci ktoś na to zwraca
              uwagę, zachowujesz się jeszcze bardziej idiotycznie. Sięgasz po jakieś
              "argumenty" związane z Wrocławiem, z pocztą? A co Ty "nowicjuszka" jesteś na
              gazecie.pl? Oszczędź... nie wierzę, więc jeszcze bardziej niedorzeczny jest zarzut:
              cyt."> A Twoje wejście na moją prywatną pocztę conajmniej nasuwa mi na myśł Kubę
              > Wojewódzkiego...."
              ----> Przecież nawet osesek forumowy wie, że jak się kliknie na login, to
              pokazuje się wizytówka (oczywiście Ty jej nie masz, najlepiej być anonimem, tak
              bezpieczniej prawda?) A zacytuj ptaszyno, co też ja Ci tam takiego zdrożnego
              napisałem. Skoro ten temat ruszasz, żeby inni wiedzieli! Noooo, mogą różnie
              myśleć w konteście fałszywego twierdzenia "prywatna"! A ja nie chcę by ktoś
              myślał, że np. na piwo się z Tobą umawiałem - "prywatnie". Inny nonsens
              (normalka, gdy brak argumentów) Kuba Wojewódzki!? A gdzie to można "przypiąć" do
              tego tematu? Nieeeesamowite wolty wyprawia dziewczyna. I nawet pomarańczowe coś
              nadmienia... alternatywa?!...Może chodzi o rewolucję, tą na Ukrainie (to
              bardziej w temacie, bo tam chodziło przecież o WOLNOŚĆ i demokrację. Poskromić
              emocję, powiadasz? Ja mam? A tak przypadkiem nie masz amnezji? A Twój post
              przesiąknięty złością i agresją... to niby co? Kultura z wrocławskiego
              Śródmieścia?! Kobieto, z Tobą przecież nawet logicznie, debatować się nie da.
              Tylu bzdur w jednym poście nie spotkałem nawet na forum o2. Ataków ad. persona,
              sugestia enklawy? Nie, nie powiem gdzie mieszkam i nie postawię Ci kawy. Bo...
              jak inaczej można to wszystko tłumaczyć? Chce dziewczyna namierzyć mnie i wpaść
              na kawę. I dlatego porusza tutaj tą enklawę, aby mnie sprowokować do podania
              adresu, przynajmniej ulicy. Taaaa, wpadnie, Tadzia zgwał... a ja mam żonę i mnie
              obroni! Aha, jeszcze:cyt:"... indyczyć z Berią na sztandarze nie ma co"
              ----> Nie da rady. Po pierwsze Beria to był chłop, a ja też i to hetero. Po
              drugie to Ty jesteś dziewczyna, ale chociaż raz posłuchaj doświadczonego i
              mądrego człowieka (to o mnie mowa, jakby ktoś nie kojarzył): Na sztandarze się
              nigdy i z nikim nie "indycz".
              Cholernie nie wygodnie, cienkie takie toto.wink))
              • banitka51 Re: ocenić? 11.04.06, 01:56
                szkoda słów...
                kiedy weszłam na to forum, miałam nadzieję na spotkania grona osób dojrzałych.
                Twój atak na mnie - to "lepperka" w najczystszej postaci. Słowotok z atakiem.
                Pomarańczowa alternatywa - to major Frydrych, jak się jest z Wrocławia, to się wie.
                NIC o mnie nie wiesz, ale masz odwagę "walić", boś anonimowy na dobrą sprawę.
                Jak młodzieńcy 14-letni.
                Sądzę - i mam prawo - że udajesz 50-latka, tak jak Kuba W udaje 20-latka.
                Doświadczenie życiowe powinno kazać Ci atak powstrzymać, tym bardziej, że suma
                sumarum nie jest on z najwyższej półki pod żadnym względem, chluby Ci nie
                przynosi, nawet odmiany nazwisk nie znasz...
                Trochę konsekwencji na przyszłośc - skoro sam bronisz wolności słowa i
                przekonań, to i musisz dać innym do tego prawo.
                A że nie wiesz, o czym piszę, to jasne. Tylko po co plujesz, jak nie rozumiesz?
                Żenada.
              • kryzar Re: ocenić? 11.04.06, 08:50
                mnie uczono, że oprócz wolności słowa jest jeszcze zwykła przyzwoitość, o czym
                zapomniał "chrzan" i wielu innych ludzi znanych i mniej znanych również nie
                pamięta. Słowa "poszły" i cofnąć ich nie można. To samo bywa w zwykłym życiu,
                zanim się coś powie trzeba pomyśleć.
              • takanietaka CZY TY ABY.. 11.04.06, 09:35
                Tadeuszu znalazłes odpowiednie dla siebie forum?Przemyśl troche !
                _______________________________________________________ ** nigdy nic nie
                wiadomosmile **
                • tadeuszx podsumowuję całość mojej polemiki... 11.04.06, 12:14
                  Proszę wybaczyć długość tego postu, lecz inacze trudno byłoby uchwycić sens całości:
                  Zacznijmy więc od początku – co ważniejsze posty: Najpiew WĄTEK - źródło konfliktu:

do oceny
                  Autor: kholubowicz
                  Data: 10.04.06, 19:39
                  gdynia.naszemiasto.pl/wydarzenia/589226.html
                  to popularny na wybrzezu felietonista.Cz dzinnikarzom wszystko wolno?

Re: do oceny
                  Autor: tadeuszx ☺
                  Data: 10.04.06, 19:59
                  Autor(ka) wątku wyraźnie pomylił(a) fora! To nie jest forum polityczne, tylko
                  towarzyskie. Ślepe toto, czy celowo??? Nie chcemy tu kłótni na tle politycznym.
                  Każdy z nas wie, że jeśli ma coś do powiedzenia w tych kwestiach, to idzie na
                  forum Kraj!!. Tam jest miejsce na tego typu publikacje. Ciekawe w jakim celu to
                  tu zostało wpakowane? Czy to troll jakiś? Lata po forumach, wstawia link i dwa
                  słowa, żeby sobie nabijać statystykę a na danym forum, wzniecać swary i spory,
                  czyli siać niezgodę!? Adminko, ja proponuję zlikwidować ten wątek. I nie
                  pozwalać byle komu na sianie zamętu!

Re: do oceny
                  Autor: natla
                  Data: 10.04.06, 20:11
                  Tadzieńku, nie przesadzajmy. Pozanałm juz na naszym forum gorszych mącicieli
                  i jakos nie pokłóciliśmy sie. W końcu polityka nie jest nam obca. Kogo nie
                  interesuje, nie zagląda do wątków.
                  Ja po prostu nie mogę każdego obcego wpisu traktować podejrzliwie. Z tego też
                  mogą byc problemy.
                  Stali bywalcy potrafia wyrazić swoje zdanie lub zamilczeć.....nie jesteśmy
                  skorzy do kłótni. Masz racje, że polityka i religia, a moze jeszcze seks,
                  to "śliskie" tematy, ale między ludźmi kulturalnymi nie stanowią kosci niezgody.
                  Każdy ma prawo wypowiedzieć się w danym temacie, byle nie obrażajac
                  współtowarzyszy forumowej niedoli wink)

przecież..
                  Autor: takanietaka
                  Data: 10.04.06, 22:43
                  tu nie o polityke chodzi !Ale o sposób pisania,widzenia swiata ,argumentację!
                  To sa kwestie etyczne a nie polityczne....przynajmniej ja tak to
                  widze ..niezaleznie od tego czy to Generał Jaruzelski ,czy kto inny!

Re: przecież..
                  Autor: tadeuszx ☺
                  Data: 10.04.06, 22:49
                  ...no własnie. Przecież ten Jaruzelski to aktor... ze Starego Teatru.
                  takanietaka napisała:
                  > tu nie o polityke chodzi !Ale o sposób pisania,widzenia swiata ,argumentację!
                  > To sa kwestie etyczne a nie polityczne....przynajmniej ja tak to
                  > widze ..niezaleznie od tego czy to Generał Jaruzelski ,czy kto inny!
                  > _______________________________________________________ ** nigdy nic nie
                  > wiadomosmile **
                  ------> Nie truj dziecinko... odpuść sad

DOPISEK: 11.04. 11.30
                  -------------------------------
                  Chodziło mi o to, że KAŻDY tekst dot. polityka utożsamianego z określoną opcją
                  polityczną, jest z założenia polityczny. Nawet jeśli dotyczy spraw czysto
                  intymnych. Czy to takie trudne do zrozumienia? Odniosłem się zarówno do treści
                  jak i do motywów autora. Natomiast atak na autora za formę? .... Czy tu nie
                  następuje pomyłka adresu? On pisze tak, jak mu na to zezwala nasze liberalne
                  prawo! Prawo karne, prasowe i jego morale. Jakie on ma to morale, to widać!
                  Skoro w naszej tak zwanej „wolności do słowa”, można się posuwać tak daleko, bez
                  żadnej odpowiedzialności, to jaki sens mają ataki na autora? Robi co mu wolno!.
                  A najśmieszniejsze z tego wszystkiego jest to, że tu, na tym forum, kształtuje
                  się i utwierdza takie przekonanie (często młodych) ludzi, że im bez
                  odpowiedzialności – WSZYSTKO WOLNO. Więc jak? Krytykujecie formę i równocześnie
                  tolerujecie trolli i prowokacje różne?
                  A więc mamy tu aspekt antywychowawczy i demoralizujący. I jednocześnie przeciwko
                  temu protestujemy??? No, co Wy? Nie widzicie własnej niekonsekwencji, sprzeczności?
                  Werbalnie z tym walczycie, faktycznie popieracie!

Tadeuszku....
                  Autor: natla
                  Data: 10.04.06, 22:58
                  1. Miałeś rację, to troll,
                  2. ale nie rozumiem dlaczego podsumowałeś tak wypowiedż Owakiej....
                  3. Ja nie zawsze jestem w stanie od pierwszej chwili ocenić intencje
                  zakładajacego wątek. Brak mi doświadczenia niestety.
                  • tadeuszx Re: podsumowuję całość mojej polemiki... 11.04.06, 12:18
                    cd. wszystko nie weszło:
                    A Twój post
                    przesiąknięty złością i agresją... to niby co? Kultura z wrocławskiego
                    Śródmieścia?! Kobieto, z Tobą przecież nawet logicznie, debatować się nie da.
                    Tylu bzdur w jednym poście nie spotkałem nawet na forum o2. Ataków ad. persona,
                    sugestia enklawy? Nie, nie powiem gdzie mieszkam i nie postawię Ci kawy. Bo...
                    jak inaczej można to wszystko tłumaczyć? Chce dziewczyna namierzyć mnie i wpaść
                    na kawę. I dlatego porusza tutaj tą enklawę, aby mnie sprowokować do podania
                    adresu, przynajmniej ulicy. Taaaa, wpadnie, Tadzia zgwał... a ja mam żonę i mnie
                    obroni! Aha, jeszcze:cyt:"... indyczyć z Berią na sztandarze nie ma co"
                    ----> Nie da rady. Po pierwsze Beria to był chłop, a ja też i to hetero. Po
                    drugie to Ty jesteś dziewczyna, ale chociaż raz posłuchaj doświadczonego i
                    mądrego człowieka (to o mnie mowa, jakby ktoś nie kojarzył): Na sztandarze się
                    nigdy i z nikim nie "indycz".
                    Cholernie nie wygodnie, cienkie takie toto.wink))

Re: ocenić?
                    Autor: banitka51
                    Data: 11.04.06, 01:56
                    szkoda słów...
                    kiedy weszłam na to forum, miałam nadzieję na spotkania grona osób dojrzałych.
                    Twój atak na mnie - to "lepperka" w najczystszej postaci. Słowotok z atakiem.
                    Pomarańczowa alternatywa - to major Frydrych, jak się jest z Wrocławia, to się wie.
                    NIC o mnie nie wiesz, ale masz odwagę "walić", boś anonimowy na dobrą sprawę.
                    Jak młodzieńcy 14-letni.
                    Sądzę - i mam prawo - że udajesz 50-latka, tak jak Kuba W udaje 20-latka.
                    Doświadczenie życiowe powinno kazać Ci atak powstrzymać, tym bardziej, że suma
                    sumarum nie jest on z najwyższej półki pod żadnym względem, chluby Ci nie
                    przynosi, nawet odmiany nazwisk nie znasz...
                    Trochę konsekwencji na przyszłośc - skoro sam bronisz wolności słowa i
                    przekonań, to i musisz dać innym do tego prawo.
                    A że nie wiesz, o czym piszę, to jasne. Tylko po co plujesz, jak nie rozumiesz?
                    Żenada

CZY TY ABY..
                    Autor: takanietaka
                    Data: 11.04.06, 09:35
                    Tadeuszu znalazłes odpowiednie dla siebie forum?Przemyśl troche !

No cóż, może pora na podsumowanie. Tak, to BYŁA MOJA PROWOKACJA. Celowa, od
                    początku zaplanowana i prowadzona, hmmm... sądząc po reakcjach i emocjach, chyba
                    skutecznie smile))))))) Baaaaaardzo, baaaaaaardzo PRZEPRASZAM moją kochaną banitkęwink)))
                    Za to, że instrumentalnie potraktowałem jej posty kolejne. Tłumaczy mnie jedynie
                    to, że dla tzw. „wyższych celów”. Skądinąd, dziwić mogą reakcje niektórych,
                    którzy znając mnie trochę, sądziłem, że wiedzą jakie kryteria moralne co do
                    uczciwości, rzetelności, ... itd. posiadam. Proszę Państwa: Mój stosunek do tej
                    publikacji, od samego początku, był, jest i będzie, ZDECYDOWANIE NEGATYWNY. A
                    celem tego wszystkiego, było wykazanie, w jak łatwy sposób można tu manipulować.
                    Jak w naiwny, prymitywny, wręcz w dziecinny sposób, w krótkim czasie, można to
                    forum zamienić w.... eeee szkoda gadać.
                    Jeszcze odpowiedź dla takanietaka: Właśnie! Przemyślałem... potwierdzam. Masz
                    rację, bo wszystko wskazuje na to, że ja tu „nie pasuję”. Więc się wycofuję.
                    Żegnam wszystkich.
                    I życzę Wesołych Świąt!!!
                    Ps. Proszę się nie obawiać. Adresy usunę, z wyjątkiem tych, z którymi
                    koresponduję „poza forum”.
                    • natla Re: podsumowuję całość mojej polemiki... 11.04.06, 12:40
                      Tadeusz, przykro mi, ale ja tej prowokacji nie rozumiem. Nie osiągnałeś celu,
                      bo to Ty (niby specjalnie) prowokowałeś do takiego , a nie innego zachowania.
                      Gdybyś nie był "nasz", to nie sprowokowałbyś nikogo do reakcji. Już tego
                      nauczyliśmy się. W sumie nie dyskutowalismy z "założycielem" wątku, a z Tobą.
                      Znamy cię tak krótko i przecież z dobrej strony, wiec tym bardziej Twoje
                      zachowanie było szokujace.
                      Chyba niczego nie udało Ci się udowodnić, przynajmniej mnie.
                      Aha, a że to możesz być Ty, też przeszło mi przez głowę, ponieważ zbyt
                      radykalnie i nieracjonalnie zareagowałeś na pierwszy list. wink))
                      Narozrabiałeś.....mam nadzieje, że rzeczywiscie w dobrej wierze.....taka już
                      naiwna jestem wink), a teraz sie obrażasz i sobie idziesz? Naprawde nic nie
                      rozumiem.
                      Na wszelki wypadek tez życzę Ci spokojnych świąt. smile
                      • brk Re: podsumowuję całość mojej polemiki... 11.04.06, 17:25
                        Chwala za publikowanie wszelkich pogladow.
                        Przynajmniej mozna zademonstrowac wlasne zdanie.
                        Nierozumiem dlaczego ktos proponowal wyciecie tego waku. To przeciez bylaby
                        wlasnie cenzura . Wolnej mysli. Roznych zdan i oponii.
                        Gazeta publikuje, co nie znaczy , ze gazeta - dziennik jest wyrazicielem
                        takiego pogladu.
                        To samo dotyczy tutejszych watkow. Jesli taki watejk jest, to nie znaczy , ze
                        natla, czy ktos inny jesst reprezentantem tego co w watku.
                        Owszem , nie o meritum idzie lecz o wolnosc slowa.
                        Dopoki nie jest to pornografia, slowa rynsztokowe, chamstwo pelne inwektyw
                        to dlaczego nie mozemy rozmawiac o sprawach kontrowersyjnch, o rzeczach ktore
                        nas oburzaja. Nareszcie gazety moga umieszczac wszystko na swoich lamach, to co
                        nas bulwersuje i to co chcemy czytac. To chyba dobrze. Prawda? Tak samo
                        dzialc powinno forum.
                        Tadeusz , ciagle nie bardzo zrozumialem o co Tobie idzie wobec Banitki.
                        Jak na chlopa reagujesz nadzwyczaj emocjonalnie.... a one cie tutaj tak
                        wszystkie glaskaja i kokietuja..... chyba za badrdzo , skoro najezyles sie
                        na widok Banitki.
                        • graga21 Re: podsumowuję całość mojej polemiki... 11.04.06, 20:25
                          No i było tykać takie 12345, jak ten artykuł?! Wszyscy tak pięknie umieją
                          przemilczeć niechciane wypowiedzi, a jednak dali złapać się jak kot na szpyrkę
                          jakiemuś khocośtam… Banitko, ochłoń, Tadziu, nie wygłupiaj się. Proszę Was.
                          • banitka51 graga 11.04.06, 22:36
                            ja już na luzie, bo paliwo mi się skoczyło. Sprawdziłam wpisy Tadzia i
                            stwierdziłam, że ón ma takowe poczucie humorzaste - lubi wkręcać... Cóż, gdybym
                            wiedziała wcześniej, pewnie by mnie nie wkurzyło.
                            Ja po prostu na takim podwórku chowana, że się ludźmi i ich emocjami nie bawię.
                            Śmiechu dosyć wokół bez "dotykania" kogokolwiek. Poza tym wydawało mi się, że
                            netykieta zaleca nie rugać interlokutorów, bo nie na tym duskurs polega.
                            • natla Re: Tadeusz 11.04.06, 23:04
                              Właśnie przeczytałam poczte. Nie rozumiem, dlaczego jeszcze Twój list nie jest
                              skopiowany na forum, jak zapowiadasz.
                              Dziękuje za pouczenia. Przemyślałam i przyjełam do wiadomości.
                              Jeżeli ten "wkręt" miał na celu udowodnic mi mój be-libralizam, to jednak nie
                              wyszedł.
                              Na temat swojego adminowania bardzo chętnie podyskutuję na forum. Potrafie
                              przyjać krytykę i nawet się zmienić. O ile argumenty będą jasne i czytelne.
                              Przez półtora roku udało nam się utrzymać normalną, przyjazna atmosferę i śmiem
                              twierdzić, że większosć była z tego zadowolona o czym świadczy intensywny
                              rozwój forum.
                              Z tollami też dawaliśmy sobie radę. Ale to były obce trolle.
    • bryza102 Re: do oceny 11.04.06, 22:55
      a co to znaczy "latać po forach i nabijać sobie statystykę???
      • tadeuszx Re: podsumowuję... 12.04.06, 09:59
        Po przeczytaniu postów Re do podsumowania, muszę stwierdzić jedno: Państwo
        czytacie niedokładnie, wybiórczo i tylko to co Wam „pasuje”. Mylicie,
        przekręcacie, insynuujecie... Z mojego subiektywne przecież, punktu widzenia,
        wygląda to tak: Przecież to zabawa.... Tylko jaka? Czy ona tu przypadkiem złych
        nie rozzuchwala? Gdyż...zabawą jest również prywatka „ze szprycą”, czy „popisy
        tzw. kibiców piłkarskich”, lub ze sztachetami wyrwanymi z płota, lub
        „rekonstrukcja buźki frajerowi”, czy włam do samochodu - po radio itd. No chyba
        nikt nie zaprzeczy, że wielu to traktuje jako „świetną zabawę”. Więc tego typu
        „argument”, w ustach osoby dorosłej, jest trochę... niepoważnysmile)) Jeśli
        stwierdzam, że dany wątek ma się nijak do celów tego forum i poddaję w
        wątpliwość intencje autora, to liczyłem na poważną reakcję adminki. I się
        przeliczyłem, więc postanowiłem dać „próbkę” możliwości manipulacji. I
        zainscenizowałem kłótnię, taką, jaka może powstać w wyniku niefrasobliwości w
        traktowaniu „gości”. I w pełni się to udało! Kłótnia była, że ho,ho. Więc
        odniosłem sukces, gdyż udowodniłem, że można taki wątek założyć, aby posiać
        zwady. To było „na niby”, a gdy będzie naprawdę? I jakiś troll złośliwiec
        rzeczywiście... Adminka ma inne zdanie...ręce opadają. Gdyż, kwestią zasadniczą
        – są zawsze REGUŁY. Dla mnie nonsensem nie do przyjęcia jest zasada, (która, tu
        ma miejsce) – gość, to „święta krowa”. Bo ja w realu przecież, jak wpuszczam
        nieznajomego na „chatę” to mu się bacznie przyglądam. Jakie ma zamiary? Może
        chce mi coś ukraść... ? I mniemam, że jest to całkim racjonalne. W każdej
        zabawie również, bo przecież są kanalie, które się „przyłączają” po to, by psuć
        tę zabawę. Ot i cała filozofia. Można jeszcze do tego, dodać taką uwagę, że
        wszystkich zabawowiczów trakować trzeba jednakowo. Jeśli ktoś ze „stałego
        składu” mówi co i jak, i daje dowody, ignorowane w imię prawa „świętej krowy”
        gościa, to ten stały ma prawo stwierdzić, że jest tym tzw. zabawowiczem „drugiej
        kategorii”smile Ja to stwierdziłem, i tyle. I nie mam ochoty na to, by mnie gorzej
        traktowano jak np. trolla jakiegoś, lub portalowego łazika. W takim przypadku,
        przy takich regułach, zdecydowanie lepiej będzie dla mnie, wpadać tu np. raz na
        miesiąc, wtedy jako gość, ja też na tą „świętą krowę” się załapięsmile)). Pa, pa,
        forumowicze. Jeszcze drobiazg: zgodnie z daną obietnicą, usunąłem adresy
        forumowiczów, z którymi nie mam poza forumowych kontaktów. I może być sytuacja,
        że program odsyła maile od tych osób.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka