sagittarius954 16.04.06, 08:30 Dwa kurczaki w koszu siedzo i rzerzuchę jedzo.Baran w kiblu zioła pali zaraz sie nawali. Stara sie za stołem buja WESOŁEGO ALLELUJA!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sagittarius954 Re: Świąteczne rymowanki... 16.04.06, 08:34 Malutki baranek ma złote różki pilnuje pisanek na trawce z rzerzuszki gdy nikt nie widzichoragiewką buja i beczy cichutko WESOŁEGO ALLELUJA!!! Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Świąteczne rymowanki... 16.04.06, 13:56 Ja tylko gwoli wyjasnienia, oderwawszy sie od stołu rymowanki otrzymałem sms-em. wracam.testu trzezwosci dzis nie bedzie. pozdrawiam. Odpowiedz Link
axsa Re: Świąteczne rymowanki... 16.04.06, 08:43 Sagittarius kombinuje jakby jajo zjeść, a ja idę na gotowe. Już wuchodzę. Cześć. )) Odpowiedz Link
vogino55 Re: Świąteczne rymowanki... 16.04.06, 11:16 Wszystkiego dobrego, jajka wielkiego, malowanego, zielonej łączki, na której zajączki jedzą makowce i pasą owce. i jeszcze jeden,,, Niech zające i barany pospełniają Wasze plany, porzućcie wszystkie rozterki, bo to czas wielkiej wyżerki, ponadto Świąt w szczęście owocnych życzy króliczek Wielkanocny i jeszcze,,, -Kto ty jesteś? -Jajeczko. -Jaki znak twój? -Żółteczko. -Gdzie ty mieszkasz? -W skorupce. -W jakim kraju? -W kurzej dupce. Wszystkiego najlepszego z okazji Świąt Wielkanocnych to narazie hejjjjjjjjj ()))))))) Odpowiedz Link
annal74 Re: Świąteczne rymowanki... 16.04.06, 11:48 Dopiszę też znaleziony : "Wesołego królika co po stole bryka , spokoju świętego , Zycia zabawnego w jaja bogatego i w ogóle wszystkiego -kurcze- najlepszego! " Odpowiedz Link
dankarol Re: Świąteczne rymowanki... 16.04.06, 12:33 też znalezione Na stole leżało jajko, zwane świąteczną pisanką. Wzory na nim malowane, także mogą być drapane. Kolorowe czy drapane - jajko jest najlepsze z chrzanem. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Świąteczne rymowanki... 16.04.06, 16:35 Niechaj Święta Wielkiej Nocy będą pełne Boskiej mocy, aby zdrówko dopisało i jajeczko smakowało. Odpowiedz Link
tofika Re: Świąteczne rymowanki... 16.04.06, 17:12 "Pisanki ,kraszanki Jajka Malowane, nie ma Wielkanocy bez barwnych pisanek, na jednej kogucik ,a na drugiej slonce , smieja sie na trzeciej laleczki tanczace..." Alleluja ,Alleluja,Alleluja....... Odpowiedz Link