Dodaj do ulubionych

foto zagadka:)

13.06.06, 10:08
img162.imageshack.us/my.php?image=10005011gh.jpg
Obserwuj wątek
    • del.wa.57 Re: foto zagadka:) 13.06.06, 10:57
      Malwinko,czy to nie jest Twoje piękne miasto Gorzów?(nad Odrą)
      • takanietaka Toruń? 13.06.06, 11:11
        tak mi sie wydaje ..widze to po końciołach sw.Jana i Jakuba..no i przystań
        wyglada na taka co to statek "Rejsu" zaczynał stamtąd płynąc?Nie?
        _______________________________________________________ ** nigdy nic nie
        wiadomosmile **
        • malwina52 Re: Toruń? 13.06.06, 11:16
          tak to Toruń ale Ty masz blisko
          to widok znad Wisly Ci znany,
          pozdrawiam
          • del.wa.57 Re: Toruń? 13.06.06, 11:42
            Kurcze,nie znam Torunia,myslałam,że to Twoje miasto Malwinko(Gorzowa tez nie
            znam)ale poznałam kawałek Torunia teraz.
            • malwina52 Re: Toruń? 13.06.06, 12:02
              popatrz sobie Helenko na ruiny zamku

img162.imageshack.us/my.php?image=10004800zj.jpg
              img162.imageshack.us/my.php?image=10004812sp.jpg
              img162.imageshack.us/my.php?image=10004882le.jpg
              img162.imageshack.us/my.php?image=10004918tb.jpg

• del.wa.57 Re: Toruń? 13.06.06, 12:08
                Ogladam i podziwiam Malwinko,wielkie dziękismile)))
                Zamek Krzyżacki wylądował u mnie w folderze.
    • banitka51 najprostsze po PKiNie... 13.06.06, 11:54
      każdy wie, co to. Zagraniczni mogą "podziwiać".
      img131.imageshack.us/my.php?image=img10619dw.jpg
      • malwina52 Re: najprostsze po PKiNie... 13.06.06, 12:19
        Bazylika licheńska - największa świątynia w Polsce
        tak mi sie wydajesmile
        • banitka51 Re: najprostsze po PKiNie... 13.06.06, 16:43
          oczywiście. największy kicz też.
          • takanietaka Re: najprostsze po PKiNie... 13.06.06, 17:02
            no,gdy buduje sie według proboszczowego gust to wychodza takie potworki!
            wiadomosmile **
            • wiktoria53 Toruń 13.06.06, 17:14
              Malwino, zdjęcie wykonałaś z mostu, widać Wisłę, Bulwar Filadelfijski i
              kawalątek starego miasta Torunia.To tu w pobliżu bulwaru wykryto u łabędzi
              wirusa mogącego wywołać ptasią grypę.
              • wiktoria53 Najprostsze po PeKiNie 13.06.06, 17:44
                Kto ma ochotę obejrzeć zapraszam.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=91&w=28838618&a=28862344
    • malwina52 Re: foto zagadka:) 14.06.06, 07:44
      img162.imageshack.us/my.php?image=10002494ri.jpg
      z tym nie bedzie problemusmile))
      • wiktoria53 Re: foto zagadka:)molo w Kołobrzegu? 14.06.06, 07:58
        nigdy tam nie byłam, ale znam molo w Sopocie......
        • malwina52 Re: foto zagadka:)molo w Kołobrzegu? 14.06.06, 08:02
          blisko smile)))
          ale miejscowosc inna
          • krista57 Re: foto zagadka:)molo w Kołobrzegu? 14.06.06, 09:35
            Molo w Międzyzdrojach.
            • malwina52 Re: foto zagadka:)molo w Kołobrzegu? 14.06.06, 09:45
              no tak dla Krysi to zadna zagadka
              zjezdzila cale wybrzeze juz chybasmile))
      • malwina52 Re: foto zagadka:) 14.06.06, 09:44
        img164.imageshack.us/my.php?image=10002732cd.jpg
        a to??????? gdzie stoi smile))))))
        • krista57 Re: foto zagadka:) 14.06.06, 09:47
          Hi! hi!
          Na wyjezdzie nie mam potrzeb smile))
          • malwina52 Re: foto zagadka:) 14.06.06, 09:56
            przywozisz wszystko do domciu,
            ale masz super zaworki
            ja nie jak wypije piffffko i kawusie
            to szukam takich przybytkowsmile)))

• takanietaka Re: foto zagadka:) 14.06.06, 10:09
              a to ?gdzie jest?

img160.imageshack.us/my.php?image=przechodzcyrzeke7gn.jpg
              wiadomosmile **
              • wiktoria53 Re: foto zagadka:) 14.06.06, 13:09
                W Bydgoszczy na Brdzie.
                • malwina52 Re: foto zagadka:) 14.06.06, 13:24
                  to by bylo za prostesmile))
                  ale przyznam ze nie kojarze takiego widoku
                  • maladanka Re: foto zagadka:) 27.01.07, 18:47
                    www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/46a40401f48234d6.html
                    czyje to czy? gdzie "mieszkają"?
                    Jesli po 24 godzinach nie będzie odpowiedzi podeślę nastepne dla ułatwienia,
                    ale kto wie,czy odpowiedź nie padnie szybciutko?
                    • mania1119 Re: foto zagadka:) 27.01.07, 18:56
                      Do kota podobne ale faktura nie ta.Maska z karnawału w Wenecji?Z faktury to cos
                      skalnego.No i?
                      • maladanka Re: foto zagadka:) 27.01.07, 19:10
                        to jest ogromne!
                        • banitka51 Re: foto zagadka:) 27.01.07, 21:16
                          Płock?
                    • natla Re: foto zagadka:) 27.01.07, 21:30
                      Zdjecie z lotu ptaka, oczy to jakieś zbiorniki, nawet kanału się dopatrzyłam
                      i drzew
                      • maladanka Re: foto zagadka:) 27.01.07, 21:35
                        hm...widzę,że trudno idzie,więc podpowiem - to dzieło sztuki
                        • banitka51 Re: foto zagadka:) 27.01.07, 23:05
                          a mi się otwira fot nadbrzeża z panoramą miasta....
                          • maladanka Re: banitko , to ta fotka 27.01.07, 23:08
                            www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/46a40401f48234d6.html
                            powinnam była zaznaczyć,ze zagadka już dotyczy innego zdjęcia, niz malwinka
                            wstawiła, przepraszam smile
                            • maladanka Re: dla ułatwienia....cz.2. zagadki 28.01.07, 14:18
                              www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9ea53d9a64cb4319.html
                              • natla Re: dla ułatwienia....cz.2. zagadki 28.01.07, 14:55
                                W małyszowej przerwie doszłam do tego tylko, ze to w Polsce i leży na jakimś
                                rynku albo w pobliżu......nic mi do głowy nie przychodzi
                                • maladanka Re: dla ułatwienia....cz.2. zagadki 28.01.07, 15:08
                                  gorąco...Natlo...gorąco....
                                  • natla Re: dla ułatwienia....cz.2. zagadki 28.01.07, 15:41
                                    A czy powinnam to znać? Widzzieć kiedyś?
                                    • dankarol Re: dla ułatwienia....cz.2. zagadki 28.01.07, 19:42
                                      a czy ja tez mogę odpowiedzieć czy nie?
                                  • banitka51 Teraz mi się otworzyło... 28.01.07, 20:34
                                    i wygląda to jak głowa metalowych rzeźb-nagusów Frączkiewicza na wrocławskim Rynku.
                                    Dla niewtajemniczonych - same chłopaki byli, goło.
                                    Zgadałam?
                                    • wiktoria53 Dzieło sztuki z Krakowa 28.01.07, 21:19

img300.imageshack.us/img300/2162/krakwvg6.png
                                      • wiktoria53 Rzeżba (?) dzieło sztuki nocą 28.01.07, 21:32
                                        img251.imageshack.us/img251/6938/rzebanocpt8.png
                                        • maladanka Re:Brawo Wiktoria - a tu szczegóły 29.01.07, 12:46
                                          Brawo Wiktoria i jednoczesnie podziwiam Dankarolke,że wiedziała, a nie
                                          powiedziała,bo jej było łatwo.
                                          Tak,to rzeźba z brązu Eros Igora Mitoraja - podarowany przez artystę dla
                                          Krakowa.Toczą sie spory,gdzie ostatecznie ma rzeźba stanąć.
                                          A tu zdjęcie ukazujące jaka jest wielka - w oku mieści się prawie cała moja
                                          córka!
                                          www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/232851687c79ba08.html
                                          natomiast na poniższym zdjęciu pokazane jest,gdzie wlazłam,żeby
                                          zrobić "zagadkowe" zdjęcie - po prostu wlazłam Erosowi do głowy smile
                                          www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/b3662d4305d5e297.html
                                          Dziękuję konkursowiczom
                                          • maladanka Re:nowa zagadka - do czego to służy? 30.01.07, 12:05
                                            www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8faedc2e64661648.html
                                            zapraszam do zgadywania smile
                                            • krista57 Re:nowa zagadka - do czego to służy? 30.01.07, 14:01
                                              Czy to czasem nie jest stary lecz piękny mebel na którym po zdjeciu wieka
                                              siada się z gazetą.....a gdzie spłuczka?
                                              • natla Re:nowa zagadka - do czego to służy? 30.01.07, 14:14
                                                A od czego słuzba była?
                                            • malosia06 Re:nowa zagadka - do czego to służy? 30.01.07, 14:56
                                              Cós mi się wydaje, że to porcelanowy nocnik...
                                              • sagittarius954 Re:nowa zagadka - do czego to służy? 30.01.07, 15:31
                                                Ciekawe ... normalnie pomyslałbym o misce z woda . Ale inaczej pomysleć to
                                                wyciskacz do winogron , który łatwo można przerobić w turbinkę ściskającą dłonie
                                                kolana i taki różne części ciałasmile dam ..... smile)
                                                • tofika Re:nowa zagadka - do czego to służy? 30.01.07, 15:36
                                                  Sagismile))))))
                                                  • marinka52 Re:nowa zagadka - do czego to służy? 30.01.07, 16:04
                                                    Danutko,
                                                    moze tam opracowuje sliwowiczka..
                                                    bo po co taki mocny zakrecany ?? by nie uciekly %?
                                                    A inaczej myslac ...hm..to co niby damom trzeba byloby tak zakrecac.. ?
                                                    Sagi??? smile
                                                  • maladanka Re:sam Mistrz Paderewski - czyli rozwiązanie 30.01.07, 20:53
                                                    Zdumiona jestem łatwością z jaką zagadka została rozwiązana, brawo!
                                                    Tak ,to jest mozna powiedzieć,luksusowa odmiana nocnika.
                                                    A sfotografowałam ten mebelek w dworku w Kąśnej -
                                                    www.paderewski.tarnow.pl/dwor.html
                                                    w sypialni Mistrza Paderewskiego
                                                  • regine Re:Balkon stary jak historia.... 08.02.07, 20:01
                                                    To będzie chyba dość proste dla tych, którzy tam byli. A wiem, że dużo osób
                                                    było i widziało. Ale zawsze to jakaś zagadka smile)
                                                    img441.imageshack.us/img441/7156/balkonfw5.jpg
                                                  • maladanka Re:trudne będzie ale ... 25.03.07, 11:12
                                                    Zamieszczam foto urządzenia które ma ok 40 cm wysokości.I tyle na
                                                    razie.Proponuje pofantazjować na temat tego widac i do czego wg Was to słuzy
                                                    img83.imageshack.us/img83/5998/marzec0351td2.jpg
                                                    Wszelkie pomysły mile widziane smile
                                                  • natla Re:trudne będzie ale ... 25.03.07, 11:50
                                                    Pierwsze skojarzenie, to taboret wink)
                                                    Może jakaś tokarka czy jak się to nazywa. Przez tubę leci woda do chłodzenia
                                                    wirtła robiącego dziury w walcach.
                                                    Aleś wymyśliła....wink
                                                  • regine Re:trudne będzie ale ... 25.03.07, 11:55
                                                    Urządzenie do ręcznej, domowej produkcji jakichś naboi. Tak coś mi podpowiada.
                                                    Może do robienia naboi do śrutówki ????
                                                  • sagittarius954 Re:trudne będzie ale ... 25.03.07, 12:47
                                                    Ależ to prasa , zwykła prasa ręczna do robienia czegoś tam , w swoim życiorysie
                                                    mam kilka lat przy produkcji takich oto pras . U góry koło do pokręcania , gwint
                                                    prostokątnu na belce u spodu stół z zamocowanyą matrycą a przy ruchomej belce
                                                    wykrojnik który uderza w matrycę i wytłacza obcina czy coś tam robi smile)
                                                  • czarny.humor Eeee tam! To wcale nietrudne!! :))) 25.03.07, 13:16
                                                    To jest:
                                                    1. Pierwsza w świecie drylownica do wiśni, albo
                                                    2. Dziadek do orzechów, albo
                                                    3. Katowskie narzędzie do wkręcania... czegoś tam, albo
                                                    4. Taki dinks.

Ale mogą to byc wszystkie te urządzenia w jednym.

smile))
                                                  • dankarol Re: Eeee tam! To wcale nietrudne!! :))) 26.03.07, 13:33
                                                    to jest prasa do wyciskania czegoś z niczego, no w ostateczności medalu dla
                                                    zwycięzcy
                                                  • czarny.humor Już wiem!! To jest JAKIEŚ ŻELASTWO!! :))) 26.03.07, 14:51
                                                    Żeliwne.

smile))
                                                  • dankarol Re: Już wiem!! To jest machina :))) 26.03.07, 17:09
                                                    do wtłaczania oleju do głowy
                                                  • del.wa.57 Re: Już wiem!! To jest machina :))) 26.03.07, 19:18
                                                    Jakaś stara ręczna prasa(tak sie to chyba nazywało) do robienia odpowiednich
                                                    otworów??
                                                    Podoba mi sie co Danutka napisała''machina do wtłaczania oleju do...głowy"
                                                    he..he..he.......
                                                  • wiktoria53 Do robienia otworów albo gwintownica hi hi hi 26.03.07, 19:33

• czarny.humor Urządzenie do borowania zębów! 26.03.07, 20:09

smile))
                                                  • del.wa.57 Re: Urządzenie do borowania zębów! 26.03.07, 20:10
                                                    Ha.ha..haaaaaaaaaaasmile)))))))))))))))))
                                                    A to dobre Humorkusmile)
                                                  • dankarol Re: Urządzenie do wyciskania 26.03.07, 20:13
                                                    ostatniego grosza
                                                  • tesunia Re: to co to jest w koncu?? 26.03.07, 20:16
                                                    Maluszku,pisz zaraz,czas zgadywanki chyba juz wygaslwink

osobiscie mysle,ze cusik do robienia podkladek czy jakowys otworow w materiale.
                                                  • maladanka Re: Rozwiązanie! 27.03.07, 01:54
                                                    Przepraszam,że tak długo nie podawałam rozwiążania ale do kompa nie miałam
                                                    dostępu.
                                                    To jest TABLETKARKA RĘCZNA z XIX w. -
                                                    znajdowała się w aptekach.
                                                    Dziękuję za fantazję i rozwiązanie.Trudno Wam coś trudnego zadac, bo
                                                    wszystkiemu dacie radę! smile)
                                                  • tesunia Re: Rozwiązanie! 27.03.07, 10:41
                                                    o rany,to wtedy juz mieli takie "ustrojstwo"?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka