natla 23.09.06, 10:22 Przygotowałam nowy salonik na ostatnią dekadę września, bo na starych salonach tłoczno. Przenisłam tu kawę w ekspresie, śmietankę, bułeczki i dodatki. Drzwi na taras szeroko otwarte, kwiaty w wazonach poustawiane.......salonik w pełnym słońcu...) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia573 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 23.09.06, 10:30 Ojej, jak fajnie! To słońce i kwiaty! Przy tych słonecznych sobie siądę. Przyniosłam serki. Pleśniowiec, jak widzicie i twarożek. Świeżutki, pyszny, polecam! Dawno takiego nie jadłam. Proszę, a ja zajmę się herbatą, bo padnę. Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 23.09.06, 10:39 Dobre serki, to jest to ) Kasiu, mam problemik. Moze mi odpowiesz. Otóż otworzyłam dopiero co zkupiony ser pleśniowy, z tą zieloną pleśnią. Ale mnie po otwarciu zaykało. Z jednej strony ser był pokryty ta zieloną pleśnią, ale taka puchatą.....wyglądało, jakby ten pleśniowy ser spleśniał ze starości ))) .....obrzydliwe wrażenie, a to tego jeszcze jakby był przed momentem zanurzony w wodzie. Przełamałam niecheć i skosztowałam kawałek......dobry. Tylka ta zielona pleśń... ) Odpowiedz Link
tesunia Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 23.09.06, 10:44 witajcie "jesienne dziewczyny" natlo takie serki sa pychotka, ja nieraz dodaje do sosow by polac brokuly lub kalrfiorka smakuje rownie pysznie z papryka czerwona na kanapce,zycze smacznego degustowania. milego weekendu w pieknych plenerach jesiennych,szeleszczacych lisciami alejek . Odpowiedz Link
kasia573 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 23.09.06, 10:46 Natlo, wg mnie ser z zieloną plaśnią nie powinien mieć białej. "Zielonopleśniowce" mają mieć zieloną. Białą mają sery typu Brie, Camembert. Twój serek wydaje mi się podejrzany. Nie objadaj się nim, a już na pewno nie tym miejscem z białą pleśnią. Chyba, że to żle przechowywany "białopleśniowiec", to wtedy ta zielona tam niepożądana. Ciekawa jestem, jaki to rodzaj serka. I tak wydaje mi się, ze był w sklepie źle przechowywany. Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 23.09.06, 10:49 Ser pleśniowy "Lazur" blue turkusowy. Nie ma tam białej pleśni, jest dodatkowa puchata lekko też zielona. Odpowiedz Link
kasia573 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 23.09.06, 10:52 Aaaa, to źle zrozumiałam! Zajadaj więc z apetytem! Tylko uważaj z ilością, jeśli masz coś z wątrobą, woreczkiem. To ja też skubnę! Uwielbiam, tylko nie zawsze mogę. Odpowiedz Link
kasia573 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 23.09.06, 10:53 Mam nadzieję, że dasz troszkę? Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 23.09.06, 11:46 Rany, no jasne....bierz, będę Cię obserwować ))))) Odpowiedz Link
kasia573 Re: Deeeeeelwaaaaaa!!!! 23.09.06, 16:24 Jestem na chwilkę z nową dostawą ciasta. Świeżo kupiony miodownik i kawowo- orzechowe. Herbatka się parzy. Smacznego! Wybywam. Do wieczora! Pa! Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Deeeeeelwaaaaaa!!!! 23.09.06, 16:24 Dopiero zauważyłam,okey,przenoszę kawę,lody i ciasto na nowe salony szefowo))) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 23.09.06, 16:32 img63.imageshack.us/img63/4992/8607006301069aq7.gif Juz znalazłam,znalazłam a sostało jeszcze troche serka? Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 23.09.06, 16:34 Na przywitanie pięknej jesieni) img72.imageshack.us/img72/6479/1019002501099ko1.gif Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 23.09.06, 16:39 Został nawet prawie cały, ale "źryj" na własną odpowiedzialność ) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 23.09.06, 16:52 Jezusiczku co za język??? człek siem grzecznie pyta czy zostało kawałek a tu !!! i to kto? szefowa /żryj/powiada,może mi zaszkodzi co?? )))))))) Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 23.09.06, 17:13 Nie "ż" tylko "ź", a to juz co innego zupełnie.....ubierz okulary )) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 23.09.06, 17:27 Mam,na własnym nosie,może potrzebuję mocniejszych))) Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 23.09.06, 17:31 Albo nie Twoje okulary, albo nie Twój nos ) Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 23.09.06, 22:09 Znowu pustki, Kundziu, dobrze, że jesteś. Ooooooo, drinka zrobiłaś.....jasne, masz rację, one na Krupówkach, a my tu )) Kundle, na spacer!.....ale lecą.....biore drinka i do ogrodu..... Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 23.09.06, 23:46 A szampana to nikt nie pije? przyniosłam na otwarcie jesiennej gawiareki,no to ja sama piję,gdzie Ciebie poniosło Natla,szukam i szukam Cię po całym ogrodzie,kurcze ciemno się zrobiło,nic nie widzę,panie Witku,proszę zapalić latarnie bo jeszcze do basenu wpadnę tak tu ciemno) Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 23.09.06, 23:58 No nie wrzeszcz tak, juz jestem....znów mnię z łoża wyciągnęłaś.....od biedy się napiję tego szampana,,,,,,, Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 24.09.06, 00:03 No,już mi rażniej a słyszałam skrzypienie tapczana,to Ty tak sie kręciłaś? teraz napewno uśniesz spokojnie,dosypiacza i do wyrka)) Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 24.09.06, 00:04 Twoje zdrówko i w tej myśli.....pa, pa. Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 24.09.06, 09:09 Hej, hej! Wstawać...popatrzcie jak ślicznie. Kawa juz przygotowana, chrupiace rogaliki też czekają.......biore piesy i wybywam w plener Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 24.09.06, 12:24 Wstałam juz dawno i ''całkiem spokojnie wypije drugą kawę''robimy mały obiad i wyruszamy na rowery)) Ciekawe?? gdzie wcięło mój post poprzedni,juz tu pisałam,jakieś cuda się dzieją w gawiarence))) Odpowiedz Link
kasia573 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 24.09.06, 22:24 Nikogo tu nie ma i nie dziwie się!Hu, Huuuu, jestem po czosnku! Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 24.09.06, 22:43 Ło,matko!!Kasia zagryz ten aromat paroma ziarnkami kawy,wytrzymać tutaj nie można,nawet moje wino pachnie czosnkiem))))) Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 24.09.06, 23:04 Dziewczyny pocieszcie mnie jakąś lekturką, bo bez gór smutno Odpowiedz Link
vogino55 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 24.09.06, 23:10 dankarol napisała: > Dziewczyny pocieszcie mnie jakąś lekturką, bo bez gór smutno Weź sobie 'cóś' z beletrystyki + herbatka z "prądem"i jedziemy dalej,,,,,,,,,,,, Wojciech Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 24.09.06, 23:17 Dzięki Wojtuś za radę, tylko herbatka z prądem mi została, ale chyba wzięłam ze sobą pogodę z Zakopanego, więc juz nie będą chodzić po górach Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 24.09.06, 23:18 Danutka Witaj) Ja dla Ciebie to nawet cały piwnicę obrobiłam/sąsiada/))))))) Wybieraj białe,czerwone,cieszę się,ze wróciłaś,pewnie,że Ci trochę smutno One tam zostały,ale nam tez było smutno!!! Na przywitanie Danutki wypiję drugą lampkę wina Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 24.09.06, 23:20 Nie dość,że piwnice obrabiłam to jeszcze zapomniałam''wkleić''poprawiam się Danutka) img243.imageshack.us/img243/2781/2bottlesxj7.jpg Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 25.09.06, 09:28 Rany, co tu tak czosnkiem zajeżdża......Kundzia, okna otwieraj!, przeciąg rób.... Kawę Wam zrobie, bo aż wstyd żeby o tej porze w Gawiarence tylko same książki byly. Delwiątko , ldnie nam piwniczkę uzupełniłaś. Będzie jak znalazł na przywitanie Ani. Danuska, a Ty bidaku juz wróciłaś do rzeczywistości....ale juz wiesz, ze w każdej chwili możesz wsiąść w autobus i odwiedzić Manię, naszego dobrego ducha w Zakopanem. Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 25.09.06, 10:36 O dzięki za kawę. Wczoraj wieczorem popróbowałam zapasów z piwniczki Delwy i mi się przy kompie przysnęło. Odpowiedz Link
kasia573 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 25.09.06, 17:05 Hej, Dziewczyny! Dziś nic nie mam, aromatu też nie! Łeb i ucho mnie boli, nic mi się nie chce. Pogoda cudna, ale na słońcu ze mną jeszcze gorzej. Laptopa nie mam, żegnam Was więc. Oj, soczku widzę troszkę! Wezmę, dobrze? Będzie do Citroseptu...To pa! Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 25.09.06, 18:41 Bierz co chcesz Kasiu i zdrowiej nam szybko a teraz do łóżeczka hop!! ) Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 25.09.06, 19:03 Nie ma innej recepty, to musi w ciszy i spokoju wyleżeć się Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 25.09.06, 19:28 No odprałam się trochę, teraz herbata i spacerek wieczorny, szkoda, że nie po Zakopanym Odpowiedz Link
kasia573 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 25.09.06, 22:14 Nie ma takiej możliwości. Moje przeziębienia wygladają tak, że lezę do pracy, potem się kładę i tak aż przejdzie. Chyba, że jest gorzej... Ale to na szczęście rzadko. To też jeden z powodów dla których nie lubię tego, co po lecie... Życia towarzyskiego planować nie mogę, wyjazdów. Wszystko warunkowo. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 26.09.06, 10:54 Kundziu kawę proszę,zaparzyłas już? to ja lecę z piesami,wracam za chwilę,dla mnie bez cukru,tylko z mlekiem,pamiętasz Kundziu? a to bardzo mi miło) Odpowiedz Link
kasia573 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 26.09.06, 17:34 Wypiję te dwie herbatki, zagryzę ciastem drożdżowym i idę do wyrka tuczyć się. Ledwo widzę na oczy i nie mogę zajmować palców klawiaturą, bo chusteczka przy nosku musi być. Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 26.09.06, 18:10 O biedna Kasia, może góralska herbatka Ci pomoże Odpowiedz Link
ania091951 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 26.09.06, 18:31 Kasiu moze herbatka z rumem pomoze kuruj sie i wracaj do Nas Odpowiedz Link
kryzar Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 23.09.06, 10:47 Dzień jest piękny, ciepło i miło. Bułeczki i kawa na sniadanie i wypadam bo muszę odebrać od weta żarcie dla moich głodomorów/3 sztuki, same znajdy/. Pozdrowienia i miłego rozkoszowania się wspaniała pogodą na tarasie kr Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 26.09.06, 20:43 img147.imageshack.us/img147/9057/2000xs7.jpg Czas rozpocząć świętowanie zakończenia zjazdu. Jutro jak Renia powróci na forumowe łono będzie ciąg dalszy. A co, długi zlot, długie świętowanie. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 26.09.06, 21:07 Pozirom , pozirom ze flasecke widze ) Zes buncol dziołsko miła ) Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 27.09.06, 21:28 O nikogo tu dzisiaj nie było, ale smutno w gawiarence. Kundziu proszę o herbatę wypiję i idę pograć w kulki. Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 28.09.06, 00:13 Zamknę okna, bo chyba będzie padał deszcz, zwierzaki możecie poleżeć na kanapie i tak tu nikt ostatnio nie zagląda. Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 28.09.06, 00:18 Nic nie będzie padać. Pada w Zakopanem, u Ciebie jest tylko smog, a u mnie pełne gwiazd, granatowe niebo. Nic nie zamykaj, niech troszkę tej pięknej nocnej, złotej, polskiej jesieni, wpadnie nam do Gawiatenki Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 28.09.06, 10:46 Hej zwierzaki na spacerek Renia miała rację, deszcz nie pada 14 stopni, a więc biegniemy. Kundziu po spacerze proszę o dużą kawę z kropelką mleczka i postaw ten koszyczek śliwek na stole. Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 28.09.06, 10:58 Piję kawę, pogryzając ostatnimi, już chyba w tuym roku śliwkami. Pralka robi swoje, ja jeszcze w półśnie. Ale już z Wami, przy kawie która stawia mnie do pionu. Lecę umyć balko no a reszcie też nie wspomnę. Chętnych nie widać, a też ktoś musi posprzątać. Przez caly tydzień miałam otwarte okna. Pyłu, kurzu, wszędzie grubo. Wiec do pracy rodacy ) Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 28.09.06, 19:15 No a co tu taka cisza... ? Wieczorne "Wiadomosci", lub "Fakty", chyba są wałkowane. Nikt nic nie czyta, nikt nie pije kawy... ? Smutno coś Odpowiedz Link
kryzar Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 28.09.06, 19:38 czyta, czyta, tylko nie zawsze pisze. Oprócz faktów, dziennika buszuje po prasie internetowej, a zajmuje trochę zasu. Ostatnio byłam "niedoczytana" więc nadrabiam zaległości. Pozdrowienia Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 28.09.06, 19:58 W czasie czytania zawsze można zakąsić www.owoce.sandomierskie.pl/sliwki.htm po śliwkach nie radzę popijać bo różnie to można odczuć) Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 28.09.06, 19:59 Zależy czym się te owoce, przy cztaniu popija Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 28.09.06, 20:09 Wodą?) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 19:57 Nikogo nie było przez cały dzień? Jak to dobrze,że Kundzię mamy,wyprowadzi zwierzaki,przewietrzy pomieszczenia. Chociaż juz wieczór ja jednak kawę poprosze Kundziu jest ciepły wieczór,posiedzę na tarasie,może komary mnie zjedzą)))) Odpowiedz Link
krista57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 20:10 U mnie komarow nie ma!Ale kawy sie chętnie Helenko napiję . Samopoczucie mam fatalne...za dużo zmian klimatycznych w tak krótkim czasie. W Zakopanem zdrowie nie szwankowało,w Katowicach było fatalnie.Zamiast radosci ze spotkania Adminki i mojej kochanej Rodzinki...chodzilam po kątach marudna i spiąca.Obecnie z bólem glowy idę spac! Moze jutro będzie lepiej.Prognozy zapowiadają +25. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 20:15 Tak ma byc ciepło u mnie też,jeżeli by to odemnie zalezało to moze tak byc do maja,nie tesknie za mrozami. Tak Krysiu zmiany klimatu żle działaja na mnie tez a w górach zawsze czułam sie wspaniale.Mam nadzieję,ze Ci przejdzie jak sie wyspisz,zyczę Ci tego Krysiu. Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 20:39 Bez Szefowej smutno, ta to umie czytać A coraz to nowe lekturki podaje jak na tacy... ) Ale już proszę, troszkę z trawą z Białowieży i do tego sok jabłkowy. Żeby w buziach nie zaschło. To tak ku przypomnieniu co do czego służy. Abyśmy dożyłi następnego takiego samego spotkania !!!! Dopiero uśmiałam się serdecznie )) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 20:46 I dalej,kurcze czyta,czyta,czyta,nie ma czasu do nas zajrzec tak się zaczytała)))))) Dobrze,ze coś podrzuciłas Reniu bo mnie już w ''gambie'' zasychało Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 21:00 Mi też, ze śmiechu dziś wieczorem, dzięki Krystynce w gebie zaschło zupełnie ) Oj, dziewczyny, dziewczyny, co Wy ze mnie zrobiłyście ?) Ale jest super !!! Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 21:21 O proszę, na chwilę zajęłam sie czymś innym, a tu już lekturka za lekturką. A ja co, ja też lubię czytać. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 21:40 Lekturek Ci u nas pod dostatkiem Danutka))) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 21:48 img505.imageshack.us/img505/8913/wijn28wi5.gif Proszę bardzo Danutka Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 21:51 A miodu pitnego smak u acanek poznam czyż mam szukać karczmy następnej? Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 21:55 www.apis.pl/?pl-miodypitne-trojniaki-bernardynski popróbuj acan napitku tego Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 21:58 Oj Waśćka potrafisz dobierać trunki , smak przedni i w głowie robi rumor ...oj pofolgować muszę cobym nie wzdął sie i nie uleciał pod powałę. Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 21:57 Dzieki Halutka usiądę i sączyć będę, Kasia gdzie jesteś, zapowiadałaś sie i gdzie zginełaś. Odpowiedz Link
kasia573 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 22:02 A gdzie piwko, Gdzie mój grzaniec? Tak witacie Mnie kochane? Po choróbce, utrudzeniu, bólu,ślozach i cierpieniu...? Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 22:09 Bernardyński grzaniec przedni, Wiem bo piłam w dzień powszedni. Wypij Kasiu, grzeje bardzo Piwo zostaw innym gardłom Odpowiedz Link
kasia573 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 22:12 Ach, jak grzeje! Ach, jak grzeje! Chyba zaraz oszaleję! Śpiewać będę tu po nocy I nie wyjdę bez pomocy! Odpowiedz Link
kryzar Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 22:17 aż strach wejść do tak rozczytanego towarzystwa, czytajcie popatrze trochę jak wam te lekturki idą Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 22:29 Poczytaj z nami Krysiu,zobacz jaka bogatą bibliotekę tu mamy,każdy znajdzie coś dla siebie Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 22:40 Grzeje Kasiu, tak masz rację Bernardyńskie pod kolację. Długo jeszcze będzie grzało Obyś zdrowie odzyskała. Bo grypa w jesienne dni Nic nie warta, uwierz mi. Wniesiemy Cię do ciepłego łożka Kołysankę Ci do uszka całe gawiarniane towarzysto Zaśpiewa, no może już niezbyt czysto Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 22:47 Grzeje Kaśka, grzeje w świątek piątek i niedzielę no i dobrze robi mała że będzie w gardziołko lała. Pora spać już chyba bo pływam jak ryba piszę duperele bez sensu trele ) Odpowiedz Link
kasia573 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 22:52 No tośmy się ululały... Co ja mówię?...Naczytały! Bardzo fajna atmosfera, Ale do snu czas się zbierać... Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 22:59 Fakt,Kasińko czas do spania, oczy bolą od czytania, choć ciekawa jest lekturka milsza bedzie mi ...koszulka)))) Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 23:05 Oczy Cię bolą od czytania? Mnie gardziołko bardzo drapie, może zrobi zmianę Mania, chyba że juz smacznie chrapie. Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 23:01 Trafisz Kasiu? Mam Ci pomóc? Widzę , że Cię wzięła niemoc...... Idź do przodu potem w lewo spotkasz zaraz Baby drzewo, potem w prawo, tam przy norze no i już napotkasz łoże. Odpowiedz Link
kasia573 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 23:10 Ja jeszcze muszę, drogie panienki Skoczyć na chwilę tam,do łazienki. Mimo niemocy ciałko wykąpać, I niezbyt ciężko po drodze stąpać... Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 23:10 Rację macie, więc do łożek szkoda naszych zimnych nózek. Więc panienki do łazienki, Ciepły prysznic brać na głowę Pod kołderkę pora zmykać. Chrapanie, gdzieś już słychać Pewnie nam statystyk chrapie licząc watki, wpisy, posty, na liczydłach w sposób prosty. Zobaczymy czy da radę, Choć niejedną przegadał babę. Więc dobranoc moi mili Pora skończyć w danej chwili. To pisanie, nic nie warte W łóżku zacząć pora wartę. Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 23:12 Leć do wyrka Reniu miła by Ci się w nocy przyśniła słoneczna droga tatrzańska, tak daleka od Gdańska ) Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 22:40 Krysiu, tu się nie przygląda, tu jest obowiązek cztania No dobra, Wy tu jakieś gadki szmatki, a mnie w gardle zaschło.....co by tu......a moze jednak martinii z wodą?.....ok., niech będzie....a Kaśce trzeba wężyk do buzi wsadzić i poić grzańcem, bo inaczej nam tu jeszcze kilka dni będzie zdychać. Odpowiedz Link
kasia573 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 22:47 Dzięki, dzięki za wsze chęci, Chcę tu jeszcze się pokręcić, Z tą tu przepić, z tym pogadać. Będzie lekko w sen zapadać. Odpowiedz Link
ania091951 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 23:06 Spijcie spijcie moje Male bo od jutra nowe czeka Was pisanie Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 23:10 oooo, Ania przyszła na zmianę drugą. Napisz nam jakąś opowieść długą...... A teraz nas do snu ukołysz prędziutko Bo nocka nam będzie trwała za krótko. Odpowiedz Link
ania091951 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 23:16 Opowiadac Wam nie bede, bo Wy spas bedziecie namietnie Odpowiedz Link
ania091951 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 23:26 Kiedy Wy spac juz bedziecie , Ja sama wloczyc sie bede po internecie Odpowiedz Link
ania091951 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 30.09.06, 06:31 Chcialam sie z Wami napic kawy ,ale niestety nie doczekalam sie zadnej z Was.Zostawiam goraca kawusie i ide spac DOBRANOC Odpowiedz Link
ania091951 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 30.09.06, 06:49 Nocna zniana konczy urzedowanie. Dziennej jeszcze nie widac.Co z Wami wstawac spiochy. No tak Weekend i dlatego tak pusto i cicho Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 30.09.06, 08:45 Aniu dzięki za kawę. Przy tej pogodnie pyszna kawa to lekarstwo. Zwierzaczki na spacer, tylko sie we mgle nie pogubcie. Dla tych co jeszcze śpią pachnące cieplutkie rogaliki na stole stawiam. Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 30.09.06, 08:59 Ooooo, kawa, rogaliki, piesy wybiegane........a policzyłaś Danusiu, czy się w tej mgle nie pogubiły? A ja przytargałam dla naszych chłopaków walizę z książkami, no w końcu ich święto, co im będę żałowała No i Aksy urodzin trzeba uczcić .... Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 30.09.06, 09:07 Piesy proszę derekcji policzone. O zapowiada sie dziś wesoły dzień. Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 30.09.06, 10:45 Na kawę się załapałam, jeszcze ciepła Za rogaliki dzięki, może później zjem z jednego w "locie". A teraz pędem do kuchni. Wpadnę później, bo może być ciekawie. Tak zaopatrzonej "biblioteczki" już dawno nie widziałam ) Odpowiedz Link
krista57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 30.09.06, 12:11 I ja zdążyłam sie "zalapac" na gorącą kawę. Rogalików zabrakło? A mialam taką ochotę. Zresztą moze to i dobrze.Po górskim wałęsaniu nic a nic nie schudlam.To chyba wina "szarlotkowego szlaku" Wieczorkiem jako pierwsza zgłaszam sie do "biblioteki")) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 30.09.06, 13:11 Jest jeszcze kawa? chętnie się piszę cos mnie zaczyna głowa boleć,pogoda u nas ''barowa''ale na lekturkę już się zapisuję)) Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 30.09.06, 13:44 Robię świeżą kawę, a na stole stawiam różę, jktóra dzisiaj u mnie pod balkonem zakwitła. img84.imageshack.us/img84/1989/rarqe8.jpg Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 30.09.06, 15:18 Zaraz przyjemnie się zrobiło w naszej gawiarence Danuś,teraz kawa po obiedzie,przynioslam ciasto ze sliwkami,pyszne))) Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 30.09.06, 15:26 Ciasto ze śliwkami. Halutka jesteś aniołem. Ale pyszne ciasto, mogę dostać jeszcze jeden kawałek? O ten malutki. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 30.09.06, 15:54 Jasne Danutka,bierz ile chcesz,kto pierwszy ten lepszy)))))) Odpowiedz Link
kasia573 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 30.09.06, 22:29 Ciasto miały?!A ja jak głupia Katarzynkami się raczyłam...Dlaczego tu nie wpadłam...? Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 30.09.06, 22:30 Twoja strata, a ciasto było pyszne, jeszcze mnie brzuch boli z przejedzenia Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 30.09.06, 22:55 Cisza, spokój, no to na zdrowie chłopaków przeczytam jedną karteczkę (bo przecież chcę, żeby byli zdrowi) i idę spać. Odpowiedz Link
krista57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 30.09.06, 22:58 Hej! Danusiu poczekaj chwile. Dzisiaj zamiast literatury napij sie ze mną w pięknym kiliszku domowego likieru jajecznego lub nalewki aroniowej.Co wybierasz ? Nikogo nie ma!Nie nasza strata!Dobrze nam zrobi przed snem. Zdrowie naszych chłopaków!!!! Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 30.09.06, 23:14 No co Wy? tak beze mnie czytacie he? ja chce nalewki aroniowej Krysiu,masz jeszcze? Odpowiedz Link
krista57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 30.09.06, 23:20 Dla Ciebie...zawsze! Już koncówka,smaczna prawda? Mania zapowiedziala film,jest o godz.23.50 "Lęk pierwotny" na TVN. Idę szykowac sie do oglądania na leżąco! Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 30.09.06, 23:34 naleweczka wspaniała. sama nie wiem, która lepsza. Dobrze, że do łóżeczka mam nie tak daleko. Odpowiedz Link
kasia573 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 30.09.06, 23:45 Dobrze, że skosztowałaś likierku także, bo już myślałam, że sama będę. Pyszny, nieprawdaż? Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 30.09.06, 23:52 No to zdrowie nieobecnych..... Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 01.10.06, 19:10 Przewietrzę gawiarenkę i tort dla solenizantek wstawię. img423.imageshack.us/img423/2371/jwed11it2.jpg Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 01.10.06, 20:11 Danutka,ale cudny tort!!!Skubnełabym kawałeczek,ale nie wypada,poczekamy na solenizantki,to może tez coś poustawiam na stole. img260.imageshack.us/img260/7274/ontbijt13sd3.gif Kwiaty wstawie do wazonu. img115.imageshack.us/img115/5255/2958788238734boc4.jpg Odpowiedz Link
maladanka Re: GAWIARENKA - zapraszam! 01.10.06, 20:28 Miłe i mili moi! Zapraszam serdecznie - zostawiam Wam obrazkową kartę dań, a Wy sobie wybierzcie na co macie ochotę. photo.163.com/photos/xklai5618/32462939/ photo.163.com/photos/xklai5618/32462399/ Kundzia i pan Witek postarają się szybko podać Dziękuję,kłaniając się nóżką za życzenia - się zwruszyłam Nie mogę za długo być z Wami - bo realni goście się niecierpliwią,ale już..już..i wrócę do Was. Przed nami kolorowy październik i długie wieczory na czytanie lektury np.takiej img156.imageshack.us/img156/3450/cko0801wo8.jpg Jeszcze raz dziękuję bardzo...bardzo... Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA - zapraszam! 01.10.06, 20:37 osiołkowi w żłobie dano... i co ja mam teraz wybrać chyba jednak naleweczkę Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA - zapraszam! 01.10.06, 20:49 Po takim i w takim dniu, tylko naleweczka Danuś Wszystkiego Naj ... ) Twoje zdrowie ) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA - zapraszam! 01.10.06, 20:51 Oto jest pytanie???????? Ale nas rozpieszczasz Malutka,po co ja jadłam kolację,pewnie tez naleweczkę wybiorę)))) Odpowiedz Link
maladanka Re: GAWIARENKA - zapraszam! 02.10.06, 00:02 Hej,hej...nie spijcie, częstujcie się,czytajcie itp... Odpowiedz Link
e-baba Re: GAWIARENKA - zapraszam! 02.10.06, 00:16 Danuśka, jak proszą to włażę. Szkoda, że nie zdążyłam wczesniej, ale jeszcze raz wszystkiego co Ci trzeba. Niech sie spełni. Odpowiedz Link
e-baba Re: GAWIARENKA - zapraszam! 02.10.06, 00:20 Za zdrowie naszych Danuś - wznoszę toast. Niech Wam się spełnią marzenia i pogoda ducha, którą macie dla nas i za która ogromnie dziekujemy - niech zawsze w Was trwa. Jeszcze raz Wasze zdrówko i znikam, bo noc juz bardzo ciemna. Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: GAWIARENKA - Danuśki, za Wasze zdrowie! 02.10.06, 00:39 Jestem jeszcze i jaaaaaaa. Niech Wam gwiazdka pomyślności nigdy nieeeee zagaaaśnieeeeeeeee, nigdyyy niiieeeee zagaśnieeeeeeee, a kto z naaaaaaaami nieeee wypiijeeee niech sięęęę poood stóóół skryyyyyyyyyyjeeeeeee.... Odpowiedz Link
kasia573 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 30.09.06, 23:19 No to ja troszkę jajecznego poproszę. Mama zawsze mówiła, że za mało czytam... Odpowiedz Link