Dodaj do ulubionych

GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następne

23.09.06, 10:22
Przygotowałam nowy salonik na ostatnią dekadę września, bo na starych
salonach tłoczno.
Przenisłam tu kawę w ekspresie, śmietankę, bułeczki i dodatki. Drzwi na taras
szeroko otwarte, kwiaty w wazonach poustawiane.......salonik w pełnym
słońcu...wink)
Obserwuj wątek
    • kasia573 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 23.09.06, 10:30
      Ojej, jak fajnie! To słońce i kwiaty! Przy tych słonecznych sobie siądę.
      Przyniosłam serki. Pleśniowiec, jak widzicie i twarożek. Świeżutki, pyszny,
      polecam! Dawno takiego nie jadłam. Proszę, a ja zajmę się herbatą, bo padnę.
      • natla Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 23.09.06, 10:39
        Dobre serki, to jest to wink)
        Kasiu, mam problemik. Moze mi odpowiesz. Otóż otworzyłam dopiero co zkupiony
        ser pleśniowy, z tą zieloną pleśnią. Ale mnie po otwarciu zaykało. Z jednej
        strony ser był pokryty ta zieloną pleśnią, ale taka puchatą.....wyglądało,
        jakby ten pleśniowy ser spleśniał ze starości wink))) .....obrzydliwe wrażenie, a
        to tego jeszcze jakby był przed momentem zanurzony w wodzie.
        Przełamałam niecheć i skosztowałam kawałek......dobry.
        Tylka ta zielona pleśń... smile)
        • tesunia Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 23.09.06, 10:44
          witajcie "jesienne dziewczyny"

natlo takie serki sa pychotka,
          ja nieraz dodaje do sosow by polac brokuly lub kalrfiorkawink
          smakuje rownie pysznie z papryka czerwona na kanapce,zycze smacznego
          degustowania.

milego weekendu w pieknych plenerach jesiennych,szeleszczacych lisciami alejek .
        • kasia573 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 23.09.06, 10:46
          Natlo, wg mnie ser z zieloną plaśnią nie powinien mieć
          białej. "Zielonopleśniowce" mają mieć zieloną. Białą mają sery typu Brie,
          Camembert. Twój serek wydaje mi się podejrzany. Nie objadaj się nim, a już na
          pewno nie tym miejscem z białą pleśnią. Chyba, że to żle
          przechowywany "białopleśniowiec", to wtedy ta zielona tam niepożądana. Ciekawa
          jestem, jaki to rodzaj serka. I tak wydaje mi się, ze był w sklepie źle
          przechowywany.
          • natla Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 23.09.06, 10:49
            Ser pleśniowy "Lazur" blue turkusowy.
            Nie ma tam białej pleśni, jest dodatkowa puchata lekko też zielona.
            • kasia573 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 23.09.06, 10:52
              Aaaa, to źle zrozumiałam! Zajadaj więc z apetytem! Tylko uważaj z ilością,
              jeśli masz coś z wątrobą, woreczkiem. To ja też skubnę! Uwielbiam, tylko nie
              zawsze mogę.
              • kasia573 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 23.09.06, 10:53
                Mam nadzieję, że dasz troszkę?
                • natla Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 23.09.06, 11:46
                  Rany, no jasne....bierz, będę Cię obserwować wink)))))
                  • natla Deeeeeelwaaaaaa!!!! 23.09.06, 16:15
                    TU JESTEŚMY...wink)))
                    • kasia573 Re: Deeeeeelwaaaaaa!!!! 23.09.06, 16:24
                      Jestem na chwilkę z nową dostawą ciasta. Świeżo kupiony miodownik i kawowo-
                      orzechowe. Herbatka się parzy. Smacznego! Wybywam. Do wieczora! Pa!
                    • del.wa.57 Re: Deeeeeelwaaaaaa!!!! 23.09.06, 16:24
                      Dopiero zauważyłam,okey,przenoszę kawę,lody i ciasto na nowe salony szefowosmile)))
                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 23.09.06, 16:32
                    img63.imageshack.us/img63/4992/8607006301069aq7.gif
                    Juz znalazłam,znalazłam a sostało jeszcze troche serka?
                    • del.wa.57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 23.09.06, 16:34
                      Na przywitanie pięknej jesienismile)

img72.imageshack.us/img72/6479/1019002501099ko1.gif
                      • natla Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 23.09.06, 16:39
                        Został nawet prawie cały, ale "źryj" na własną odpowiedzialność wink)
                        • del.wa.57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 23.09.06, 16:52
                          Jezusiczku co za język??? człek siem grzecznie pyta czy zostało kawałek a
                          tu !!! i to kto? szefowa /żryj/powiada,może mi zaszkodzi co??
                          smile))))))))
                          • natla Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 23.09.06, 17:13
                            Nie "ż" tylko "ź", a to juz co innego zupełnie.....ubierz okulary wink))
                            • del.wa.57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 23.09.06, 17:27
                              Mam,na własnym nosie,może potrzebuję mocniejszychsmile)))
                              • natla Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 23.09.06, 17:31
                                Albo nie Twoje okulary, albo nie Twój nos wink)
                                • natla Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 23.09.06, 22:09
                                  Znowu pustki, Kundziu, dobrze, że jesteś. Ooooooo, drinka zrobiłaś.....jasne,
                                  masz rację, one na Krupówkach, a my tu wink))
                                  Kundle, na spacer!.....ale lecą.....biore drinka i do ogrodu.....
                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 23.09.06, 23:46
                                    A szampana to nikt nie pije? przyniosłam na otwarcie jesiennej gawiareki,no to
                                    ja sama piję,gdzie Ciebie poniosło Natla,szukam i szukam Cię po całym
                                    ogrodzie,kurcze ciemno się zrobiło,nic nie widzę,panie Witku,proszę zapalić
                                    latarnie bo jeszcze do basenu wpadnę tak tu ciemnosmile)
                                    • natla Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 23.09.06, 23:58
                                      No nie wrzeszcz tak, juz jestem....znów mnię z łoża wyciągnęłaś.....od biedy
                                      się napiję tego szampana,,,,,,,
                                      • del.wa.57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 24.09.06, 00:03
                                        No,już mi rażniej a słyszałam skrzypienie tapczana,to Ty tak sie kręciłaś?
                                        teraz napewno uśniesz spokojnie,dosypiacza i do wyrkasmile))
                                        • natla Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 24.09.06, 00:04
                                          Twoje zdrówko i w tej myśli.....pa, pa. smile
                                          • natla Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 24.09.06, 09:09
                                            Hej, hej! Wstawać...popatrzcie jak ślicznie. Kawa juz przygotowana, chrupiace
                                            rogaliki też czekają.......biore piesy i wybywam w plener smile
                                            • del.wa.57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 24.09.06, 12:24
                                              Wstałam juz dawno i ''całkiem spokojnie wypije drugą kawę''robimy mały obiad i
                                              wyruszamy na rowerysmile))
                                              Ciekawe?? gdzie wcięło mój post poprzedni,juz tu pisałam,jakieś cuda się dzieją
                                              w gawiarencesmile)))
                                              • kasia573 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 24.09.06, 22:24
                                                Nikogo tu nie ma i nie dziwie się!Hu, Huuuu, jestem po czosnku!
                                                • del.wa.57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 24.09.06, 22:43
                                                  Ło,matko!!Kasia zagryz ten aromat paroma ziarnkami kawy,wytrzymać tutaj nie
                                                  można,nawet moje wino pachnie czosnkiemsmile)))))
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 24.09.06, 23:04
                                                    Dziewczyny pocieszcie mnie jakąś lekturką, bo bez gór smutno
                                                  • vogino55 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 24.09.06, 23:10
                                                    dankarol napisała:

> Dziewczyny pocieszcie mnie jakąś lekturką, bo bez gór smutno
                                                    Weź sobie 'cóś' z beletrystyki + herbatka z "prądem"i jedziemy dalej,,,,,,,,,,,,
                                                    Wojciech
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 24.09.06, 23:17
                                                    Dzięki Wojtuś za radę, tylko herbatka z prądem mi została, ale chyba wzięłam ze
                                                    sobą pogodę z Zakopanego, więc juz nie będą chodzić po górach
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 24.09.06, 23:18
                                                    Danutka Witajsmile)
                                                    Ja dla Ciebie to nawet cały piwnicę obrobiłam/sąsiada/smile)))))))
                                                    Wybieraj białe,czerwone,cieszę się,ze wróciłaś,pewnie,że Ci trochę smutno One
                                                    tam zostały,ale nam tez było smutno!!!
                                                    Na przywitanie Danutki wypiję drugą lampkę winasmile
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 24.09.06, 23:20
                                                    Nie dość,że piwnice obrabiłam to jeszcze zapomniałam''wkleić''poprawiam się
                                                    Danutkasmile)
                                                    img243.imageshack.us/img243/2781/2bottlesxj7.jpg
                                                  • natla Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 25.09.06, 09:28
                                                    Rany, co tu tak czosnkiem zajeżdża......Kundzia, okna otwieraj!, przeciąg
                                                    rób....wink
                                                    Kawę Wam zrobie, bo aż wstyd żeby o tej porze w Gawiarence tylko same książki
                                                    byly.
                                                    Delwiątko , ldnie nam piwniczkę uzupełniłaś. Będzie jak znalazł na przywitanie
                                                    Ani.
                                                    Danuska, a Ty bidaku juz wróciłaś do rzeczywistości....ale juz wiesz, ze w
                                                    każdej chwili możesz wsiąść w autobus i odwiedzić Manię, naszego dobrego ducha
                                                    w Zakopanem.
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 25.09.06, 10:36
                                                    O dzięki za kawę. Wczoraj wieczorem popróbowałam zapasów z piwniczki Delwy i mi
                                                    się przy kompie przysnęło.
                                                  • kasia573 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 25.09.06, 17:05
                                                    Hej, Dziewczyny! Dziś nic nie mam, aromatu też nie! Łeb i ucho mnie boli, nic
                                                    mi się nie chce. Pogoda cudna, ale na słońcu ze mną jeszcze gorzej. Laptopa nie
                                                    mam, żegnam Was więc. Oj, soczku widzę troszkę! Wezmę, dobrze? Będzie do
                                                    Citroseptu...To pa!
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 25.09.06, 18:41
                                                    Bierz co chcesz Kasiu i zdrowiej nam szybko a teraz do łóżeczka hop!!
                                                    smile)
                                                  • natla Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 25.09.06, 19:03
                                                    Nie ma innej recepty, to musi w ciszy i spokoju wyleżeć się smile
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 25.09.06, 19:28
                                                    No odprałam się trochę, teraz herbata i spacerek wieczorny, szkoda, że nie po
                                                    Zakopanym
                                                  • kasia573 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 25.09.06, 22:14
                                                    Nie ma takiej możliwości. Moje przeziębienia wygladają tak, że lezę do pracy,
                                                    potem się kładę i tak aż przejdzie. Chyba, że jest gorzej... Ale to na
                                                    szczęście rzadko. To też jeden z powodów dla których nie lubię tego, co po
                                                    lecie... Życia towarzyskiego planować nie mogę, wyjazdów. Wszystko warunkowo.
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 26.09.06, 10:54
                                                    Kundziu kawę proszę,zaparzyłas już? to ja lecę z piesami,wracam za chwilę,dla
                                                    mnie bez cukru,tylko z mlekiem,pamiętasz Kundziu? a to bardzo mi miłosmile)
                                                  • kasia573 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 26.09.06, 17:34
                                                    Wypiję te dwie herbatki, zagryzę ciastem drożdżowym i idę do wyrka tuczyć się.
                                                    Ledwo widzę na oczy i nie mogę zajmować palców klawiaturą, bo chusteczka przy
                                                    nosku musi być.
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 26.09.06, 18:10
                                                    O biedna Kasia, może góralska herbatka Ci pomoże
                                                  • ania091951 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 26.09.06, 18:31
                                                    Kasiu moze herbatka z rumem pomoze kuruj sie i wracaj do Nas
    • kryzar Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 23.09.06, 10:47
      Dzień jest piękny, ciepło i miło. Bułeczki i kawa na sniadanie i wypadam bo muszę odebrać od weta żarcie dla moich głodomorów/3 sztuki, same znajdy/.
      Pozdrowienia i miłego rozkoszowania się wspaniała pogodą na tarasie kr
    • dankarol Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 26.09.06, 20:43
      img147.imageshack.us/img147/9057/2000xs7.jpg
      Czas rozpocząć świętowanie zakończenia zjazdu. Jutro jak Renia powróci na
      forumowe łono będzie ciąg dalszy. A co, długi zlot, długie świętowanie.
      • sagittarius954 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 26.09.06, 21:07
        Pozirom , pozirom ze flasecke widze smile) Zes buncol dziołsko miła smile)
    • dankarol Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 27.09.06, 21:28
      O nikogo tu dzisiaj nie było, ale smutno w gawiarence. Kundziu proszę o herbatę
      wypiję i idę pograć w kulki.
    • dankarol Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 28.09.06, 00:13
      Zamknę okna, bo chyba będzie padał deszcz, zwierzaki możecie poleżeć na kanapie
      i tak tu nikt ostatnio nie zagląda.
      • regine Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 28.09.06, 00:18
        Nic nie będzie padać. Pada w Zakopanem, u Ciebie jest tylko smog, a u mnie
        pełne gwiazd, granatowe niebo. Nic nie zamykaj, niech troszkę tej pięknej
        nocnej, złotej, polskiej jesieni, wpadnie nam do Gawiatenki smile
    • dankarol Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 28.09.06, 10:46
      Hej zwierzaki na spacerek Renia miała rację, deszcz nie pada 14 stopni, a więc
      biegniemy. Kundziu po spacerze proszę o dużą kawę z kropelką mleczka i postaw
      ten koszyczek śliwek na stole.
      • regine Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 28.09.06, 10:58
        Piję kawę, pogryzając ostatnimi, już chyba w tuym roku śliwkami. Pralka robi
        swoje, ja jeszcze w półśnie. Ale już z Wami, przy kawie która stawia mnie do
        pionu. Lecę umyć balko no a reszcie też nie wspomnę. Chętnych nie widać, a też
        ktoś musi posprzątać. Przez caly tydzień miałam otwarte okna. Pyłu, kurzu,
        wszędzie grubo. Wiec do pracy rodacy smile)
        • regine Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 28.09.06, 19:15
          No a co tu taka cisza... ? Wieczorne "Wiadomosci", lub "Fakty", chyba są
          wałkowane. Nikt nic nie czyta, nikt nie pije kawy... ? Smutno coś sad
          • kryzar Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 28.09.06, 19:38
            czyta, czyta, tylko nie zawsze pisze. Oprócz faktów, dziennika buszuje po prasie internetowej, a zajmuje trochę zasu. Ostatnio byłam "niedoczytana" więc nadrabiam zaległości.
            Pozdrowienia
            • sagittarius954 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 28.09.06, 19:58
              W czasie czytania zawsze można zakąsić smile
              www.owoce.sandomierskie.pl/sliwki.htm
              po śliwkach nie radzę popijać bo różnie to można odczućsmile)
              • regine Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 28.09.06, 19:59
                Zależy czym się te owoce, przy cztaniu popija smile
                • sagittarius954 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 28.09.06, 20:09
                  Wodą?smile)
                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 19:57
                    Nikogo nie było przez cały dzień? Jak to dobrze,że Kundzię mamy,wyprowadzi
                    zwierzaki,przewietrzy pomieszczenia.
                    Chociaż juz wieczór ja jednak kawę poprosze Kundziu jest ciepły
                    wieczór,posiedzę na tarasie,może komary mnie zjedząsmile))))
                    • krista57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 20:10
                      U mnie komarow nie ma!Ale kawy sie chętnie Helenko napiję .
                      Samopoczucie mam fatalne...za dużo zmian klimatycznych w tak krótkim czasie.
                      W Zakopanem zdrowie nie szwankowało,w Katowicach było fatalnie.Zamiast radosci
                      ze spotkania Adminki i mojej kochanej Rodzinki...chodzilam po kątach marudna i
                      spiąca.Obecnie z bólem glowy idę spac!
                      Moze jutro będzie lepiej.Prognozy zapowiadają +25.
                      • del.wa.57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 20:15
                        Tak ma byc ciepło u mnie też,jeżeli by to odemnie zalezało to moze tak byc do
                        maja,nie tesknie za mrozami.
                        Tak Krysiu zmiany klimatu żle działaja na mnie tez a w górach zawsze czułam sie
                        wspaniale.Mam nadzieję,ze Ci przejdzie jak sie wyspisz,zyczę Ci tego Krysiu.
                        • regine Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 20:39
                          Bez Szefowej smutno, ta to umie czytać smile A coraz to nowe lekturki podaje jak
                          na tacy... smile) Ale już proszę, troszkę z trawą z Białowieży i do tego sok
                          jabłkowy. Żeby w buziach nie zaschło. To tak ku przypomnieniu co do czego
                          służy. Abyśmy dożyłi następnego takiego samego spotkania !!!!
                          Dopiero uśmiałam się serdecznie smile))
                          • del.wa.57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 20:46
                            I dalej,kurcze czyta,czyta,czyta,nie ma czasu do nas zajrzec tak się
                            zaczytałasmile))))))
                            Dobrze,ze coś podrzuciłas Reniu bo mnie już w ''gambie'' zasychałosmile
                            • regine Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 21:00
                              Mi też, ze śmiechu dziś wieczorem, dzięki Krystynce w gebie zaschło zupełnie smile)
                              Oj, dziewczyny, dziewczyny, co Wy ze mnie zrobiłyście ?smile)
                              Ale jest super !!!
                              • dankarol Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 21:21
                                O proszę, na chwilę zajęłam sie czymś innym, a tu już lekturka za lekturką. A ja
                                co, ja też lubię czytać.
                                • del.wa.57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 21:40
                                  Lekturek Ci u nas pod dostatkiem Danutkasmile)))
                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 21:48
                                    img505.imageshack.us/img505/8913/wijn28wi5.gif
                                    Proszę bardzo Danutkasmile
                                    • sagittarius954 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 21:51
                                      A miodu pitnego smak u acanek poznam czyż mam szukać karczmy następnej?smile
                                      • dankarol Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 21:55
                                        www.apis.pl/?pl-miodypitne-trojniaki-bernardynski
                                        popróbuj acan napitku tego smile
                                        • sagittarius954 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 21:58
                                          Oj Waśćka potrafisz dobierać trunki , smak przedni i w głowie robi rumor ...oj
                                          pofolgować muszę cobym nie wzdął sie i nie uleciał pod powałę.smile
                                    • dankarol Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 21:57
                                      Dzieki Halutka usiądę i sączyć będę,
                                      Kasia gdzie jesteś, zapowiadałaś sie i gdzie zginełaś.
                                      • kasia573 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 22:02
                                        A gdzie piwko,
                                        Gdzie mój grzaniec?
                                        Tak witacie
                                        Mnie kochane?
                                        Po choróbce,
                                        utrudzeniu,
                                        bólu,ślozach
                                        i cierpieniu...?
                                        • regine Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 22:09
                                          Bernardyński grzaniec przedni,
                                          Wiem bo piłam w dzień powszedni.
                                          Wypij Kasiu, grzeje bardzo
                                          Piwo zostaw innym gardłom
                                          • kasia573 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 22:12
                                            Ach, jak grzeje! Ach, jak grzeje!
                                            Chyba zaraz oszaleję!
                                            Śpiewać będę tu po nocy
                                            I nie wyjdę bez pomocy!
                                            • kryzar Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 22:17
                                              aż strach wejść do tak rozczytanego towarzystwa, czytajcie popatrze trochę jak wam te lekturki idą
                                              • del.wa.57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 22:29
                                                Poczytaj z nami Krysiu,zobacz jaka bogatą bibliotekę tu mamy,każdy znajdzie coś
                                                dla siebiesmile
                                                • regine Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 22:40
                                                  Grzeje Kasiu, tak masz rację
                                                  Bernardyńskie pod kolację.
                                                  Długo jeszcze będzie grzało
                                                  Obyś zdrowie odzyskała.
                                                  Bo grypa w jesienne dni
                                                  Nic nie warta, uwierz mi.
                                                  Wniesiemy Cię do ciepłego łożka
                                                  Kołysankę Ci do uszka
                                                  całe gawiarniane towarzysto
                                                  Zaśpiewa, no może już niezbyt czysto

• natla Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 22:47
                                                    Grzeje Kaśka, grzeje
                                                    w świątek piątek i niedzielę
                                                    no i dobrze robi mała
                                                    że będzie w gardziołko lała.

Pora spać już chyba
                                                    bo pływam jak ryba
                                                    piszę duperele
                                                    bez sensu trele wink)
                                                  • kasia573 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 22:52
                                                    No tośmy się ululały...
                                                    Co ja mówię?...Naczytały!
                                                    Bardzo fajna atmosfera,
                                                    Ale do snu czas się zbierać...
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 22:59
                                                    Fakt,Kasińko czas do spania,
                                                    oczy bolą od czytania,
                                                    choć ciekawa jest lekturka
                                                    milsza bedzie mi ...koszulkasmile))))
                                                  • natla Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 23:05
                                                    Oczy Cię bolą od czytania?
                                                    Mnie gardziołko bardzo drapie,
                                                    może zrobi zmianę Mania,
                                                    chyba że juz smacznie chrapie.
                                                  • natla Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 23:01
                                                    Trafisz Kasiu? Mam Ci pomóc?
                                                    Widzę , że Cię wzięła niemoc......
                                                    Idź do przodu potem w lewo
                                                    spotkasz zaraz Baby drzewo,
                                                    potem w prawo, tam przy norze
                                                    no i już napotkasz łoże.
                                                  • kasia573 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 23:10
                                                    Ja jeszcze muszę, drogie panienki
                                                    Skoczyć na chwilę tam,do łazienki.
                                                    Mimo niemocy ciałko wykąpać,
                                                    I niezbyt ciężko po drodze stąpać...
                                                  • regine Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 23:10
                                                    Rację macie, więc do łożek
                                                    szkoda naszych zimnych nózek.
                                                    Więc panienki do łazienki,
                                                    Ciepły prysznic brać na głowę
                                                    Pod kołderkę pora zmykać.
                                                    Chrapanie, gdzieś już słychać
                                                    Pewnie nam statystyk chrapie
                                                    licząc watki, wpisy, posty,
                                                    na liczydłach w sposób prosty.
                                                    Zobaczymy czy da radę,
                                                    Choć niejedną przegadał babę.
                                                    Więc dobranoc moi mili
                                                    Pora skończyć w danej chwili.
                                                    To pisanie, nic nie warte
                                                    W łóżku zacząć pora wartę.

• natla Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 23:12
                                                    Leć do wyrka Reniu miła
                                                    by Ci się w nocy przyśniła
                                                    słoneczna droga tatrzańska,
                                                    tak daleka od Gdańska wink)
                                                • natla Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 22:40
                                                  Krysiu, tu się nie przygląda, tu jest obowiązek cztania smile
                                                  No dobra, Wy tu jakieś gadki szmatki, a mnie w gardle zaschło.....co by
                                                  tu......a moze jednak martinii z wodą?.....ok., niech będzie....a Kaśce trzeba
                                                  wężyk do buzi wsadzić i poić grzańcem, bo inaczej nam tu jeszcze kilka dni
                                                  będzie zdychać. smile
                                                  • kasia573 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 22:47
                                                    Dzięki, dzięki za wsze chęci,
                                                    Chcę tu jeszcze się pokręcić,
                                                    Z tą tu przepić, z tym pogadać.
                                                    Będzie lekko w sen zapadać.
                                                  • ania091951 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 23:06
                                                    Spijcie spijcie
                                                    moje Male
                                                    bo od jutra
                                                    nowe czeka
                                                    Was pisanie
                                                  • natla Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 23:10
                                                    oooo, Ania przyszła na zmianę drugą.
                                                    Napisz nam jakąś opowieść długą......
                                                    A teraz nas do snu ukołysz prędziutko
                                                    Bo nocka nam będzie trwała za krótko.
                                                  • ania091951 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 23:16
                                                    Opowiadac Wam nie bede,
                                                    bo Wy spas bedziecie namietnie
                                                  • ania091951 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 29.09.06, 23:26
                                                    Kiedy Wy spac juz bedziecie ,
                                                    Ja sama wloczyc sie bede po internecie
                                                  • ania091951 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 30.09.06, 06:31
                                                    Chcialam sie z Wami napic kawy ,ale niestety nie doczekalam sie zadnej z
                                                    Was.Zostawiam goraca kawusie i ide spac DOBRANOC
                                                  • ania091951 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 30.09.06, 06:49
                                                    Nocna zniana konczy urzedowanie. Dziennej jeszcze nie widac.Co z Wami wstawac
                                                    spiochy. No tak Weekend i dlatego tak pusto i cicho
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 30.09.06, 08:45
                                                    Aniu dzięki za kawę. Przy tej pogodnie pyszna kawa to lekarstwo. Zwierzaczki na
                                                    spacer, tylko sie we mgle nie pogubcie. Dla tych co jeszcze śpią pachnące
                                                    cieplutkie rogaliki na stole stawiam.
                                                  • natla Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 30.09.06, 08:59
                                                    Ooooo, kawa, rogaliki, piesy wybiegane........a policzyłaś Danusiu, czy się w
                                                    tej mgle nie pogubiły?
                                                    A ja przytargałam dla naszych chłopaków walizę z książkami, no w końcu ich
                                                    święto, co im będę żałowała wink
                                                    No i Aksy urodzin trzeba uczcić ....
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 30.09.06, 09:07
                                                    Piesy proszę derekcji policzone. O zapowiada sie dziś wesoły dzień.
                                                  • regine Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 30.09.06, 10:45
                                                    Na kawę się załapałam, jeszcze ciepła smile Za rogaliki dzięki, może później zjem
                                                    z jednego w "locie". A teraz pędem do kuchni.
                                                    Wpadnę później, bo może być ciekawie. Tak zaopatrzonej "biblioteczki" już dawno
                                                    nie widziałam smile)
                                                  • krista57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 30.09.06, 12:11
                                                    I ja zdążyłam sie "zalapac" na gorącą kawę.
                                                    Rogalików zabrakło? A mialam taką ochotę.
                                                    Zresztą moze to i dobrze.Po górskim wałęsaniu nic
                                                    a nic nie schudlam.To chyba wina "szarlotkowego szlaku"
                                                    Wieczorkiem jako pierwsza zgłaszam sie do "biblioteki"smile))
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 30.09.06, 13:11
                                                    Jest jeszcze kawa? chętnie się piszę cos mnie zaczyna głowa boleć,pogoda u
                                                    nas ''barowa''ale na lekturkę już się zapisujęsmile))
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 30.09.06, 13:44
                                                    Robię świeżą kawę, a na stole stawiam różę, jktóra dzisiaj u mnie pod balkonem
                                                    zakwitła.
                                                    img84.imageshack.us/img84/1989/rarqe8.jpg
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 30.09.06, 15:18
                                                    Zaraz przyjemnie się zrobiło w naszej gawiarence Danuś,teraz kawa po
                                                    obiedzie,przynioslam ciasto ze sliwkami,pysznesmile)))
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 30.09.06, 15:26
                                                    Ciasto ze śliwkami. Halutka jesteś aniołem. Ale pyszne ciasto, mogę dostać
                                                    jeszcze jeden kawałek? O ten malutki.
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 30.09.06, 15:54
                                                    Jasne Danutka,bierz ile chcesz,kto pierwszy ten lepszysmile))))))
                                                  • kasia573 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 30.09.06, 22:29
                                                    Ciasto miały?!A ja jak głupia Katarzynkami się raczyłam...Dlaczego tu nie
                                                    wpadłam...?
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 30.09.06, 22:30
                                                    Twoja strata, a ciasto było pyszne, jeszcze mnie brzuch boli z przejedzenia
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 30.09.06, 22:55
                                                    Cisza, spokój, no to na zdrowie chłopaków przeczytam jedną karteczkę (bo
                                                    przecież chcę, żeby byli zdrowi) i idę spać.
                                                  • krista57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 30.09.06, 22:58
                                                    Hej! Danusiu poczekaj chwile.
                                                    Dzisiaj zamiast literatury napij sie ze mną w pięknym kiliszku domowego likieru
                                                    jajecznego lub nalewki aroniowej.Co wybierasz ?
                                                    Nikogo nie ma!Nie nasza strata!Dobrze nam zrobi przed snem.
                                                    Zdrowie naszych chłopaków!!!!
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 30.09.06, 23:14
                                                    No co Wy? tak beze mnie czytacie he? ja chce nalewki aroniowej Krysiu,masz
                                                    jeszcze?
                                                  • krista57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 30.09.06, 23:20
                                                    Dla Ciebie...zawsze!
                                                    Już koncówka,smaczna prawda?
                                                    Mania zapowiedziala film,jest o godz.23.50 "Lęk pierwotny" na TVN.
                                                    Idę szykowac sie do oglądania na leżąco!
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 30.09.06, 23:34
                                                    naleweczka wspaniała. sama nie wiem, która lepsza. Dobrze, że do łóżeczka mam
                                                    nie tak daleko.
                                                  • kasia573 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 30.09.06, 23:45
                                                    Dobrze, że skosztowałaś likierku także, bo już myślałam, że sama będę. Pyszny,
                                                    nieprawdaż?
                                                  • natla Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 30.09.06, 23:52
                                                    No to zdrowie nieobecnych.....
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 01.10.06, 19:10
                                                    Przewietrzę gawiarenkę i tort dla solenizantek wstawię.
                                                    img423.imageshack.us/img423/2371/jwed11it2.jpg
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 01.10.06, 20:11
                                                    Danutka,ale cudny tort!!!Skubnełabym kawałeczek,ale nie wypada,poczekamy na
                                                    solenizantki,to może tez coś poustawiam na stole.
                                                    img260.imageshack.us/img260/7274/ontbijt13sd3.gif
                                                    Kwiaty wstawie do wazonu.
                                                    img115.imageshack.us/img115/5255/2958788238734boc4.jpg
                                                  • maladanka Re: GAWIARENKA - zapraszam! 01.10.06, 20:28
                                                    Miłe i mili moi! Zapraszam serdecznie - zostawiam Wam obrazkową kartę dań, a Wy
                                                    sobie wybierzcie na co macie ochotę.
                                                    photo.163.com/photos/xklai5618/32462939/
                                                    photo.163.com/photos/xklai5618/32462399/
                                                    Kundzia i pan Witek postarają się szybko podać
                                                    Dziękuję,kłaniając się nóżką za życzenia - się zwruszyłam smile
                                                    Nie mogę za długo być z Wami - bo realni goście się niecierpliwią,ale
                                                    już..już..i wrócę do Was.
                                                    Przed nami kolorowy październik i długie wieczory na czytanie lektury np.takiej
                                                    img156.imageshack.us/img156/3450/cko0801wo8.jpg
                                                    Jeszcze raz dziękuję bardzo...bardzo...
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA - zapraszam! 01.10.06, 20:37
                                                    osiołkowi w żłobie dano... i co ja mam teraz wybrać sad chyba jednak naleweczkę smile
                                                  • regine Re: GAWIARENKA - zapraszam! 01.10.06, 20:49
                                                    Po takim i w takim dniu, tylko naleweczka smile
                                                    Danuś Wszystkiego Naj ... smile) Twoje zdrowie smile)
                                                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - zapraszam! 01.10.06, 20:51
                                                    Oto jest pytanie???????? Ale nas rozpieszczasz Malutka,po co ja jadłam
                                                    kolację,pewnie tez naleweczkę wybioręsmile))))
                                                  • maladanka Re: GAWIARENKA - zapraszam! 02.10.06, 00:02
                                                    Hej,hej...nie spijcie, częstujcie się,czytajcie itp...
                                                  • e-baba Re: GAWIARENKA - zapraszam! 02.10.06, 00:16
                                                    Danuśka, jak proszą to włażę.
                                                    Szkoda, że nie zdążyłam wczesniej, ale jeszcze raz wszystkiego co Ci trzeba.
                                                    Niech sie spełni.
                                                  • e-baba Re: GAWIARENKA - zapraszam! 02.10.06, 00:20
                                                    Za zdrowie naszych Danuś - wznoszę toast. Niech Wam się spełnią marzenia i
                                                    pogoda ducha, którą macie dla nas i za która ogromnie dziekujemy - niech zawsze
                                                    w Was trwa.
                                                    Jeszcze raz Wasze zdrówko i znikam, bo noc juz bardzo ciemna.
                                                  • wiktoria53 Re: GAWIARENKA - Danuśki, za Wasze zdrowie! 02.10.06, 00:39
                                                    Jestem jeszcze i jaaaaaaa. Niech Wam gwiazdka pomyślności nigdy nieeeee
                                                    zagaaaśnieeeeeeeee, nigdyyy niiieeeee zagaśnieeeeeeee, a kto z naaaaaaaami
                                                    nieeee wypiijeeee niech sięęęę poood stóóół skryyyyyyyyyyjeeeeeee....smile
                                                  • kasia573 Re: GAWIARENKA....pierwszy dzień jesieni i następ 30.09.06, 23:19
                                                    No to ja troszkę jajecznego poproszę. Mama zawsze mówiła, że za mało czytam...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka