Dodaj do ulubionych

Tragedia Ani

25.10.06, 17:30
Przed chwilą ojciec jednego ze chłopców,którzy napadli na Ani miał do
powiedzenia tylko tyle:
"Jak był w szkole, to szkoła za niego odpowiada"
I tyle...
Nie mam słów...
Obserwuj wątek
    • tofika Re: Tragedia Ani 25.10.06, 17:31
      Malwinko, Ani Twojej?
      Malwinko .... sad(((((((
      • tofika Re: Tragedia Ani 25.10.06, 17:33
        Grazynko skarbeczu,, jak ja jestem z Toba,,,moja kochana ...Grazynko....sad(
    • tofika Re: Tragedia Ani 25.10.06, 17:39
      co sie dzieje, ??? wpis o Ani ,,, to tylko mi znana coreczka
      malwinki,,,maladaneczko...wszystko pomylilam... ale wspolczuje... z calego
      serca... ANI i jej rodzicom
    • czarny.humor Zupełnie sie pogubiłem!! 25.10.06, 17:41
      I aż się boję pytać o szczegóły.
      • maladanka Re: Wyjasnienie 25.10.06, 18:04
        gdynia.naszemiasto.pl/wydarzenia/661614.html
        Dziś tyle sie o tym mówi,a ja jestem tak poruszona,że nie napisałam co i jak.
        Okno w okno mam balkon mieszkania, w którym także powiesiła sie 13-letnia
        dziewczynka także na skakance. Tam były inne powody...ale wspomnienia odżyły, a
        cynizm ojca chłopaka mnie zupełnie skołował
        • czarny.humor To okropny dramat dla wszystkich. 25.10.06, 18:57
          Tu wszyscy są skrzywdzeni.
          Chce się wyć, kiedy się pomyśli o tej dziewczynce i o tym, co przeszła.

Ten ojciec, chyba tez nie bardzo potrafi sobie z tym poradzić, bo wypowiada słowa, które mogą tylko oburzać, a jago synowi na pewno jeszcze bardziej mogą zaszkodzić.
          Mam na myśli szkody w psychice młodego człowieka.

Bardzo mnie ta historia poruszyła, ale jestem daleki od prostych uuogólnień i potępień. Czyn jest haniebny i godzien bezwzględnego potępienia. Ale młodzież - wymaga pracy, współczucia, a w najbliższym czasie braku bezrozumnego przerzucania się odpowiedzialnością przez dorosłych.
          • kryzar Re: To okropny dramat dla wszystkich. 25.10.06, 19:03
            ale od wychowywania własnych dzieci są rodzice, to oni w pierwszej kolejności ponoszą odpowiedzialność. To oni ukształtowali człowieka.
            • del.wa.57 Re: To okropny dramat dla wszystkich. 25.10.06, 19:06
              Jestem zbulwersowana,co za młodziez mamy,nie rozumiem skąd w nich tyle agresji.
              To wielka tragedia nie tylko dla rodziców Anisad
              • uyu Re: To okropny dramat dla wszystkich. 25.10.06, 22:39
                delwo,
                mlodziez mamy taka na jaka sobie zasluzylismy. Tak bylo, jest i bedzie. Czegoz
                spodziewac sie od dzieci ktorym nikt nie wpoil zadnych wartosci, nie dal
                zadnego dobrego przykladu za to nauczyl, ze szmal i sex to wykladnik istnienia?
                • chimera86 Re: To okropny dramat dla wszystkich.????? 25.10.06, 22:52
                  Czy ja wiem?Czy od razu dla wszystkich?Nie bądżmy sędziami.
                  Dziś młodzież ma inne pragmaty niż my,kilkanaście lat wstecz.
                  Myślę,że po prostu tu zadziałało coś takiego jak np.zmysł estetyczny.Może ona
                  była gruba? Może brzydka?To dało by odpowiedż.Ale fakt - nie wytłumaczenie czynu.
        • goskaa.l Re: Wyjasnienie 26.10.06, 07:15
          Mniej więcej rok temu podobna historia wydarzyła się w jednej ze szczecińskich
          szkół. Też chłopak dokuczał dziewczynce 13-letniej, i też skończyło się
          samobójstwem.
          • regine Re: Nastepna tragedia..:( 29.10.06, 15:58
            Kolejna tragiczna śmierć nastolatki.
            Monika miała 16 lat. Przedwczoraj w jednym z elbląskich kościołów odebrała
            sobie życie. Powiesiła się w sali katechetycznej. Koledzy, nauczyciele,
            sąsiedzi i znajomi nastolatki zastanawiają się, co skłoniło jej do tak
            dramatycznej decyzji. Nikt nie potrafi znaleźć na to pytanie odpowiedzi.
            więcej »

media.wp.pl/kat,38036,wiadomosci.html
            • tofika Re:wolanie o pomoc..... 31.10.06, 23:31
              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,61085,3712533.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka