Dodaj do ulubionych

Oczyścić organizm

02.11.06, 18:55
Bardzo bym chciała zabrać się wreszcie za siebie. Marzę o tym, żeby oczyścić
swój zanieczyszczony organizm z toksyn. Zdaję sobie sprawę, że czas poprzedni
był korzystniejszy... Nie wiem tylko, jak w końcu to zrobić. Literatura
na ten temat jest bogata. Tu na forum już mi radzono przy okazji nalewkę
czosnkową. Chciałabym jakiś wypraktykowany sposób, może mniej czosnkowy...
Obserwuj wątek
    • natla Re: Oczyścić organizm 02.11.06, 19:02
      Tak, jest wiele "szkół" na ten temat.
      Myśle, ze wystarczy co jakiś czas zrobić sonbie dzień na wodzie micneralnej.
      A na pewno płukanie jelit.....wystarczy raz.
      • gabira Re: Oczyścić organizm 02.11.06, 19:18
        Zielona herbatka jest niezła i bezpieczniejsza niż te Cytrosepty czy inne takie.
        • mania1119 Re: Oczyścić organizm 02.11.06, 20:30
          Czy probowalas diety pszenicznej?W wersji ekstremalnej wyglada to tak,ze przez
          12 dni jesz gotowana pszenice (najlepiej orkiszowa,najpierw ja moczysz 24
          godz,potem ok.1-1,5 godz.gotujesz,odgrzewasz porcjami na niewielkiej ilosci
          oliwy,jesz ile chcesz) i popijasz sokiem z pietruszki,woda mineralna.Ale w
          wersji bardziej znosnej mozesz:1.krócej,2.dodac do pszenicy np.troszke
          miodu,popijac sokami i gorzka herbata.Calkiem to niezle,i chyba rzeczywiscie
          dobrze robi,bo czlowiek czuje sie po tym dobrze.Wytrzymalam krocej (z miodem i
          sokami)- i jeszcze schudlam.(szkoda ze na krotko...).

• e-baba Re: Oczyścić organizm 02.11.06, 20:38
          Za oknem tak paskudnie, że w taką pogodę nie nalezy się jescze dobijać
          oczyszczaniem organizmu. Wręcz przeciwnie, raczej zanieczyścić go należy -
          trunkami różnorakimi, ktore ciało rozgrzewają i dusze rozweselą. Ja, baba, Wam
          to mówię.
          • mania1119 Re: Oczyścić organizm 02.11.06, 21:29
            Zaraz wprowadze w czyn-mam pyszną nalewke porzeczkowa od koleżanki.Dobrze,ze mi
            o niej przypomnialas.A gdybys tu byla-na pewno załapałabys sie na kieliszeczek
            albo kilka...
            • e-baba Re: Oczyścić organizm 02.11.06, 21:33
              Maniu, uwielbiam nalewki. Na samą myśl mam ślinotok. I popatrz, zachwyty
              takiej, jaki to ten internet wspaniały. Pewno, że jest dobry, ale i braki on
              posiada wielkie. Bo nie mozna tego kielonka poprzez te sieci przesłać.Chyba z
              drobne oczka ta sieć ma. Szkoda.
              Ale, Maniu,Ty odstaw tę pszenicę i zostaw zoarna na cięzką zimę dla ptaków. To
              pokarm dla nich. Dla nas - nalewka.
              Twoje zdrowie!!!
              • mania1119 Re: Oczyścić organizm 02.11.06, 21:47
                A teraz:Twoje!
                O tej pszenicy to ja tak bardziej teoretycznie.Ja wytrzymalam kilka dni(i
                rzeczywiscie troche schudlam i dobrze sie czulam),ale moja kolezanka naprawde
                robi sobie takie odtruwanie raz do roku i bardzo to sobie chwali.

No to jeszcze po kieliszeczku!
                • e-baba Re: Oczyścić organizm 02.11.06, 21:57
                  No to na druga nóżkę, bo ślisko na dworze sie robi.

No cóź, o upodobaniach kulinarnych się nie dyskutuje, więc niech jej ta
                  pszenica na zdrowie idzie.

Kasiu, juz wyłażę z tego wątku, może ludzie mają jakieś dobre rady co do tego
                  odtruwania, więc niech piszą. Tylko jeszcze z Manią po jednym kielonku tej
                  naleweczki. Pychota, Maniu, pychota.
                  Twoje zdrowie i uciekam stąd.
                  • grazyna10 Re: Oczyścić organizm 02.11.06, 22:36
                    Ja przy bialym winie siedze i zupelnie nie rozumiem dlaczego te butelki sa
                    takie male. Jedna juz pusta a troche glupio druga otwierac, bo przed moim
                    holendrem na pijaczke wyjde hehehe jakby tego nie zauwazyl przez te 5 lat
    • grazyna10 Re: Oczyścić organizm 02.11.06, 22:43
      O kurcze, nie zorientowalam sie, ze ten watek nie o piciu a oczyszczaniu
      organizmu.
      Ja slyszalam o jednej metodzie i nawet ja RAZ wypraktykowalam. W 1,5 litrze
      wody rozpuscic 2 czubate lyzki soli. Wypic to prawie duszkiem max. 10 minut ale
      z praktyki wiem, ze jak sie tego duszkiem nie zrobi to nie zrobi sie wcale.
      Przygotowac w toalecie duzy zapas czasopism, papierosow, i innych rzeczy
      uprzyjemniajacych czas. Miksturka zaczyna dzialac po ok. pol godziny i niestety
      spedza sie w toalecie troche czasu. Najlepiej oczyszczac sie jak rodziny nie ma
      w domu przynajmniej pol dnia. Efekt jest niezy, brzuch plaski, cialo duzo
      lzejsze i tylko pic sie chce okrutnie. Jest to niezly wstep do wszelakich diet
      odchudzajacych.
      Ja osobiscie wole jednak zatruwac sie winem.
      Znudzila mi sie skromnosc
    • dankarol Re: Oczyścić organizm 02.11.06, 22:50
      No to może jednak oczyszczać organizm naleweczką, lub winem.
      • kasia573 Re: Oczyścić organizm 02.11.06, 22:58
        Na mąkę pszenną mam uczulenie, więc takie szpikowanie się...?
        • mania1119 Re: Oczyścić organizm 03.11.06, 22:13
          No to pszenica odpada.Druga wersja tej diety to to samo,tylko dzikim ryzem.Ale
          nie probowalam.
          • dankarol Re: Oczyścić organizm 03.11.06, 22:17
            Może być dziki ryż, krócej sie gotuje niż pszenica.
            Ja spróbuje dziki ryż z jarzynami smile))
            • mania1119 Re: Oczyścić organizm 03.11.06, 22:51
              Nie ukrywam,ze po kilku dniach,jak patrzalam na pszenice,to myslalam,ze wole
              juz w ogole nic nie jesc niz jesc pszenice.Ale efekt byl.
            • kasia573 Re: Oczyścić organizm 03.11.06, 22:53
              A ten dziki to sie normalnie kupuje, czy w "zdrowej żywności"?
              • mania1119 Re: Oczyścić organizm 03.11.06, 23:12
                Tylko w "zdrowej zywnosci" i to jest taki jak łuski ryżowe-bardzo ciemnobrazowe
                coś,wąskie.Tak to wyglądało w TV,ostatnio chyba bylo w "Pytanie na
                sniadanie".Tez cos z tego robili,dokladnie juz nie pamietam.

• kasia573 Re: Oczyścić organizm 03.11.06, 23:15
                  dzięki, popróbuję. Bo to można na ciepło, wiec o tej porze roku do
                  zrealizowania.
                • mania1119 Re: Oczyścić organizm 03.11.06, 23:21
                  Ja chodzilam caly czas z pojemniczkiem pszenicy i non-stop
                  pojadalam.Gryzienie,a wlasciwie żucie, bylo męczace i zniechęcające do
                  następnej porcji,wiec dobrze sie wytrzymywało ewentualny głód...Z ryzem jest
                  podobnie,bo ten dziki to nie jest to samo co ten,ktory znamy-ale autentycznie
                  ma sie poczucie oczyszczania i naprawde efekty są:dobre samopoczucie jesli
                  chodzi o psyche i taki przyplyw witalnosci.Z odrobina miodu jest jadalne.Plus
                  soki.Naprawde dobre kilka dni wytrzymalam.Jedna z kolezanek,jak mowie,idzie na
                  ekstremum,cale 12 dni raz w roku,druga co jakis czas,po kilka dni-z miodem lub
                  pesto.Tej ostatniej koncepcji nie probowalam.
                  W ogolnym rozrachunku mysle,i tak tez czytalam,ze to stosunkowo bezpieczna
                  kuracja.Ale na pewno nie za czesto.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka