Dodaj do ulubionych

Otwieram dziś gazetę ......... 4 .........933 +

• sagittarius954 Re: Otwieram dziś gazetę ......... 4 .........933 30.12.06, 12:32
      Myślę ,że niewiele różni się cywilizacja europejska od azjatyckiej . Pokazywanie
      ostatnich chwil dyktatora Iraku o tym świadczy . Nie mamy czym się chlubić i
      wywyższać naszą europejską , chrześcijańską cywilizację . Specyjalnie zmięszałem
      cywilizację europejską z chrześcijańską . Widok martwego i cierpiącego człowieka
      jeszcze obie cywilizacje głęboko podnieca . Brrrr....
      • kryzar sukcesy polskichnaukowców w 2006 01.01.07, 23:18
        www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_061230/nauka/nauka_a_1.html
        po przeczytaniu człowiekod razu lepiej się poczuje
        A tu odpowiedź na post poniższy. Sagi jaki jesteś delikatny. Trzeba było posłuchać prezydenckiego ministra jak mówił , że chrześcjańska Europa i katolicka Polska popieraja eliminację/powieszenie/ dyktatora. Inaczej myślą tylko dziwne elity. Powiedział to człowiek z kamiennym wyrazem twarzy z najbliższego otoczenia naszego pierwszego.
        Słuchając wypowiedzi poczułam się winna, że jestem przeciwnikiem kary śmierci.
        • kryzar autostrada zamiast drogi szybkiego ruch? 02.01.07, 09:35
          autostrada powstaje wtedy gdy plany drogi szybkiego ruch nie łączą się. Myślałam, że to się nie może zdarzyć. A jednak.....
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3823551.html
        • tofika Re: sukcesy polskichnaukowców w 2006 02.01.07, 14:27
          kryzar napisała:

> www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_061230/nauka/nauka_a_1.html
          > po przeczytaniu człowiekod razu lepiej się poczuje
          > A tu odpowiedź na post poniższy. Sagi jaki jesteś delikatny. Trzeba było
          posłuc
          > hać prezydenckiego ministra jak mówił , że chrześcjańska Europa i katolicka
          Pol
          > ska popieraja eliminację/powieszenie/ dyktatora. Inaczej myślą tylko dziwne
          eli
          > ty. Powiedział to człowiek z kamiennym wyrazem twarzy z najbliższego
          otoczenia
          > naszego pierwszego.
          > Słuchając wypowiedzi poczułam się winna, że jestem przeciwnikiem kary śmierci.
          • tofika Re: sukcesy polskichnaukowców w 2006 02.01.07, 14:38
            kryzar
            pewnego Dnia..
            ktos mi na forum zarzucil, ze jestem niesprawiedliwa w ocenianiu innych
            (rzadowcow), ten ktos nie znal moich odczuc..
            ale trudno..
            rozumiem Ciebie, wiem co chcesz wyrazic...
            pozdrawiam Ciebie milutko... dobrze ze ,
            czytalas? 67l kobietka urodzila bliznieta..
            ogarnal mnie strachsmile
            • kryzar tolerancja po polsku 02.01.07, 17:07
              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3824588.html
              to zostawiam bez komentarza
    • kryzar pierwszy dzień pracy w PKO 02.01.07, 18:14
      nowego doradcy p.o. prezesa
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3824486.html
      w Przeglądzie to skomentowano
      "prowadzi ślepy kulawego" nic dodać nic ująć.
      Jednak szef PC a teraz PiS mówiąc TKM wiedział co mówi
    • kryzar dobra praca więc i nagroda się należy w tanim 03.01.07, 10:30
      państwie nawet posłom.
      Sejm rozdaje "trzynastki"
      autor: IAR, ar, 2007-01-03, Ostatnia aktualizacja: 2007-01-03
      Sejmowa Komisja Administracji i Spraw Wewnętrznych rozpatrzy dziś pilny projekt rządowy, który ma zagwarantować prezesom rządowych agencji trzynastą pensję - informuje "Dziennik".
      Gazeta podkreśla, że większość posłów nie zna nawet treści projektu. Dziennik zauważa, że trzynaste pensje mają już zagwarantowane dyrektorzy i wicedyrektorzy departamentów na poziomie ministerstwa i wojewody. Ustawa w tej sprawie została uchwalona jeszcze w październiku. Posłowie pominęli wówczas kierownictwo agencji. Dziennik pisze, że szef klubu PiS Marek Kuchciński tłumaczy, że trzynastki nie kłócą się z przedwyborczymi obietnicami PiS o tanim państwie. Podkreśla, że dodatkowa pensja jest potrzebna, by zatrzymać w administracji dobrych specjalistów. Gazeta podaje, że pilne posiedzenie zostało zwołane w ostatniej chwili, posłowie zostali poinformowani o tym terminie dzień po świętach - 27 grudnia. Posłowie PO twierdzą, że nie przyjdą na posiedzenie, bo nie zdążą zaznajomić się z projektem. Szef klubu PiS podkreśla jednak, że regulaminowy termin zawiadamiania o posiedzeniu nie został złamany i zauważa, że jest to projekt pilny, więc komisja musiała się nim zająć jak najszybciej.
      Jeśli projekt przejdzie, to trzynastki dostanie około stu osób. Nie przyniesie to dodatkowych wydatków z budżetów, bo prezesi agencji od dawna dostawali dodatkowe pensje - pisze "Dziennik".
      • kryzar Wszechpolacy zdobywają przyczółki 03.01.07, 10:40
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3825320.html
        i co z tego wyjdzie?
        • kryzar rentowność stoczni? 03.01.07, 10:45
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3825682.html
          tylko w art. jest błąd, bo to nie stocznia dokłada tylko my, podatnicy.
    • kryzar limuzyna dla szefa w ramach taniego państwa 03.01.07, 15:51
      a chorzy? A kogo to obchodzi, najważniesze, żedy "wózek" był wygodny i grzał d... pana prezesa
      Luksusy prezesa Narodowego Funduszu Zdrowia
      "Fakt": W całym kraju kończą się negocjacje NFZ ze szpitalami w sprawie nowych kontraktów, lekarze grożą strajkiem, a prezes Narodowego Funduszu Zdrowia Andrzej Sośnierz zajmuje się... kupnem limuzyn.
      Na służbowe samochody wyda 240 tys. zł - pisze "Fakt".

Nowy samochód na nowy rok - z takiego założenia wyszedł Andrzej Sośnierz i rozpisał przetarg na dwie limuzyny. Co prawda, do tej pory nie musiał chodzić piechotą, bo woził się służbową lancią kappą wypożyczoną z Ministerstwa Zdrowia. Jednak teraz już nie odpowiada ona szefowi Funduszu. Dlaczego? "Dalsze używanie tego samochodu może zagrażać bezpieczeństwu. Ma ponad 400 tysięcy kilometrów przebiegu" - tłumaczy Andrzej Troszyński z biura prasowego NFZ.
      Po przetargu Sośnierz nie będzie się już musiał martwić niewygodami, twierdzi "Fakt". Prezes zażyczył sobie, by limuzyna miała przynajmniej 4,75 metra długości, ksenonowe reflektory, automatyczną klimatyzację, nowoczesne układy elektroniczne (ABS, EDS, itp.), welurową tapicerkę. Silnik ma mieć minimum 190 koni mechanicznych.
      • kryzar KTT 03.01.07, 20:10
        www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=felietony&name=751
        warto poczytać
        • kryzar "yes,yes,yes" doradzał 03.01.07, 23:30
          i Skrzypka wywiało.
          gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3827608.html
          Ciekawe co i komu teraz będzie doradzał
          TKM idzie szybciej niż przypuszczano
          • kryzar mała wilgotność powietrza 04.01.07, 08:55
            w ogrzewanych pomieszczeniach i dobre rady. Okazuję się, że najlepsza stara sprawdzona metoda, kwiaty doniczkowe
            praca.gazeta.pl/gazetapraca/1,74786,3820683.html
            • kryzar i znowu mamy pilne wydatki 04.01.07, 09:01
              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3827571.html
              U mnie w domu jak kran cieknie to się go naprawia/uszelka do wymiany/ a wannę jak jest czarna to należy umyć. Jestem ciekawa, kiedy ostatnio remontowano pokoje hotelowe.
              • kryzar dziś dzień dziwaka 05.01.07, 10:19
                i coś na ten temat ma do powiedzenie Krystyna Kofta
                gdynia.naszemiasto.pl/wydarzenia/684613.html
                • e-baba Re: dziś dzień dziwaka 06.01.07, 19:30
                  Lubię czytać Koftę. A nawiązując do felietonu - to pamietam z dzieciństwa kilku
                  dziwaków. Teraz nie znam żadnego oryginalnego dziwaka. Bywaja tylko ich nędzne
                  podróbki, ale falsyfikat zawsze falsyfikatem będzie.
    • kryzar zmarła Danuta Zagrodzka 07.01.07, 07:52
      www.gazetawyborcza.pl/1,75248,3830147.html
      bardzo chętnie czytałam jej atrykuły, szkoda że już nic nie napisze
    • kryzar wspomnienie o Cybulskim 08.01.07, 08:03
      www.gazetawyborcza.pl/1,75248,3834224.html
      wiele ciekawych ról Cybulskiego, które warto sobie przypomnieć.
      • kryzar wykształcenie, jakie? 08.01.07, 08:08
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3834678.html
        ach ci dziennikarze wszystko wywęszą i sprawdzą i może Skrzypek zostanie na lodzie?
        • kryzar jednak urzędnicza głupota nie zna granic 08.01.07, 08:16
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3835109.html
          głupia urzędniczka upokorzyła człowieka , to straszne.
    • kryzar jezioro Bałtyk??? 08.01.07, 15:38
      serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,3830206.html
      największy wpływ na zamianę morza w jezioro oprócz ocieplającego się klimatu mamy my, Polacy. Czas się zastanowić co zrobić aby jednak zostało morze, lecz nasz rząd nie ma czasu na głupstwa, bo stale zajęty kropidłem.
      • kryzar Lis o Skrzypku 08.01.07, 23:47
        www.gazetawyborcza.pl/1,75515,3834627.html
        bardziej wierzę Lisowi niż naszemu pierwszemu/ Lis zna angielski/
        • kryzar kochani, nie chorujcie 09.01.07, 11:51
          gdynia.naszemiasto.pl/wydarzenia/685967.html
          bo dostęp do specjalisty coraz trudniejszy
          • kryzar polecem Przegląd 09.01.07, 12:03
            bo dużo do czytania, choć nie wszystko w wersji elektronicznej, a szkoda
            1."emerytalne oszustwo" i "Kora dla seniora" to o obiecywanych wyjazdach na emeryturze pod palmę
            2.Rozmowa z Kawalerowiczem
            3.KTT
            4.rozmowa z Ewą Michnik
            5.Homocysteina powoduje choroby układu krążenia- coś o zdrowiu
            • kryzar ZUS razem ze skarbówką 09.01.07, 22:47
              dobre czy złe połączenie?
              gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,49621,3834701.html
              osobiście nie lubię rewolucji i uważam, że należałoby się mocno zastanowić i nie robić nic pochopnie. Pochopnie już wprowadzano 4 reformy i owoce są różne a niektóre dopiero poznamy
    • kryzar zmiana konstytuchi za Skrzypka? 10.01.07, 08:41
      a może to przypadek
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3839232.html
      a przy okazji , następca Balcerowicza był doradcą Wieczerzaka z polecenia ważnych braci o czym zapomniał wpisać do CV.
      • kryzar F-16 i offset 10.01.07, 15:55
        i czy my nie wyjdziemy na tych interesach jak Zabłocki na mydle
        gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3840225.html
        mnie to trochę cuchnie/inuicyjnie/, ale ja sie nie znam wiec nie komentuje
        • kryzar pan Kazio wyrolowany? 10.01.07, 23:45
          gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3842132.html
          ani posłem, ani prezydentem ani prezesem nie został. Czyżby miał za dużą popularność?
          • kryzar Re: pan Kazio lubi luksus 11.01.07, 07:56
            też bym chciała tak jeździć do pracy. Tacy to nawet nie zauważą zlikwidowanej trasy kolejowej
            www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=95&ShowArticleId=27629
    • kryzar Carlo Ponti nie żyje 11.01.07, 08:37
      www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_070111/kultura/kultura_a_3.html
      a dzięki niemu obejżeliśmy wiele ciekawych filmów
      • kryzar czekolada, herbata, kawa, alkohol 11.01.07, 13:51
        to nasi sprzymierzeńcy, więc warto z umiarem korzystać
        wiadomosci.onet.pl/1384038,242,1,kioskart.html
        Mnie to bardzo cieszy, bo lubię i kawę i herbatę, a i czekoladę gorzką również
        • kryzar RM przeciw władzy? 13.01.07, 15:10
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3847133.html
          to gdzie będzie podpisywana następna koalicja?
          Z sąsiadami jesteśmy już skłóceni, jeszcze wielki brat zza morza na nas się nie poznał. Teraz walka z beretami, SB-kami, potem ........ itd itp
          Gdzie my żyjemy? Jak dobrze pójdzie to PiS-landia przejedzie się na przyjaciołach z Torunia
          • kryzar 1-maja- kiedy? 13.01.07, 19:59
            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3847149.html
            1-maja będzie w czerwcu lub grudniu, to znaczy święto ludzi pracy. Nie podoba mi się to, choć na pochody nie chodziłam, no prawie nie chodziłam. Byłam 3 razy gdy chodziłam do ogólniaka.
            Dziwię się, że pan Tchórzewski opowiada banialuki, powołując się na własnego ojca, o 1-maja jako święcie stalinowskim.
            Jak już chcemy zmiany to może razem z naszym przyjacielem zza oceanu będziemy obchodzić święto pracy we wrześniu
            • e-baba Re: 1-maja- kiedy? 14.01.07, 14:16
              Co kolejny pomysł, to głupszy. ja protestuję, bo chcę 1 Maja w 1 Maja. I już.
              To tradycja, w ktorej wyrosłam, a podobno należ szanowac tradycję. Naród bez
              tradycji traci swą tożsamośc. Tak mówiono.
              A samo święto w obecnych czasach chyba ma szczególna rację bytu - bowiem
              pracownicy najemni (wiekszość społeczeństwa) z reguły są wykorzystywani ponad
              miarę i przepisy. Wystarczy poczytać relacje pracowników "Biedronki", "Tesco"
              oraz tych pracujących na czarno w prywatnych lichych firmach, wykorzystywanych
              ponad miarę iza psie pieniądze. To jest ich dzień i podobni do nich ten dzień
              świetem ludzi pracy uczynili.
              A że świętowały go kiedyś władze PRL-u, narzucając formę jego obchodzenia?
              Forma - sprawa dyskusyjna, samo święto powinno zostać.
              A rocznice wydarzeń czerwca 56 i grudnia 70 można uczynić kolejnymi świetami,
              przeciez w tym kraju od świąt aż kipi.
              • kryzar budowa dróg i wywłaszczenia 14.01.07, 16:08
                gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3847153.html
                przepisy coś jakby znajome, a mówią, że 2 razy nie wchdzi się do tej samej wody
                • e-baba Re: budowa dróg i wywłaszczenia 14.01.07, 22:19
                  A mówili, że teraz "własność prywatna jest święta". Tylko teraz nie wiadomo w
                  jakim wyznaniu ta śietość miała być honorowana.
                  • kryzar niosę od rana dobrą nowinę, czyli samo dobro 15.01.07, 07:50
                    wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3849746.html
                    strach się bać!!!
                    • natla Re: niosę od rana dobrą nowinę, czyli samo dobro 15.01.07, 12:34
                      Chorzy na władzę...
                    • kryzar Men, ciąża, szkoła, donosy 16.01.07, 14:42
                      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3852914.html
                      no i wiadomo po co były raporty
                      Mam rozwiązanie- wszystkich/ przepraszam z wyrażenie/ do pierdla
                      uczennicę bo nieletnia, sprawcę ciąży-na wszelki wypadek, nauczycieli/klechę i
                      wychowawcę/ oraz rodziców, że nie dopilnowali. Można też dyrektora szkoły zamknąć, to będzie miejsce dla swoich.
                      I tak wg marzeń J.K będzie aż do 2040 roku/ patrz art z dnia wczorajszego/
                      • kryzar Re: Men, ciąża, szkoła, donosy i samo życie 17.01.07, 00:00
                        www.przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=2606&Itemid=48&limit=1&limitstart=0
                        smutny jest ten artykuł tak jak smutne jest życie dziecka z własnym dzieckiem
                        • kryzar służba zdrowia 17.01.07, 09:40
                          coraz droższa?Nowe pomysły ministra zdrowia, dobre czy złe?
                          Każdy sposób na wyciągnięcie forsy jest dobry, ZUS wszystko chętnie wchłonie.
                          serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3854463.html
                          a swoją drogą ciekawi mnie za co ZUS buduje nową siedzibę, czyżby z nieba spadły pieniądze?
                          • kryzar pomorskie szpitale 17.01.07, 09:49
                            pewnie są w podobnej sytuacji materialej jak szpitale w innych częściach Polski
                            gdynia.naszemiasto.pl/wydarzenia/689089.html
                            a może tak "panowie władza" by leczyli w normalnych przychodniach i szpitalach, a nie "rządowych" i odczuli na własnej skórze jak wygląda dostęp do lekarza
                            • kryzar polityka prorodzinna wg PiS-u 18.01.07, 09:02
                              szpiesz się, spiesz kobieto bo jak nie zdążysz urodzić do października to....
                              fakty.interia.pl/prasa/news/nfz-wprowadza-limity-na-porody,859650,16
                              • kryzar Olga Lipińska i jej wielbiciele 19.01.07, 12:52
                                gdynia.naszemiasto.pl/wydarzenia/690175.html
                                Tak było, tłum się kłębił, ludzie stali, siedzieli gdzie popadnie
                                • kryzar reforma zdrowia 19.01.07, 15:10
                                  miało byc pięknie a jak wyszło wszyscy widzą. Do specjalisty dostać się jest raczej trudno, słuzba zdrowia biedna, a my płacimy coraz więcej. Wklejam ciekawostkę z gazety, jak zdesperowana pacjętka dostała się do szpitala
                                  wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3860379.html
                                • e-baba Re: Olga Lipińska i jej wielbiciele 21.01.07, 21:27
                                  Sama bym się kłębiła, byle tylko wziąć udział w spotkaniu z p. Olgą Lipińską, a
                                  brak Jej "Kabareciku" odczuwam wprost fizycznie. ot, uzależnienie wielkie od
                                  rozrywki na nalezytym poziomie.Czy sa jakieś szanse na powrót tego programu?
                                  Chyba tylko zmiana ekipy, przy tej szans na to żadnych nie ma.
                                  • kryzar co z forsą??? 22.01.07, 07:59
                                    została zebrana, fiskus zarobił i co dalej
                                    wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3866216.html
    • kryzar Otwieram dziś PRZEKRÓJ 21.01.07, 15:37
      i czytam o ateistach. Warto
      www.przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=2621&Itemid=48&limit=1&limitstart=0
    • kryzar wielki MEN robi miejsce dla swoich? 22.01.07, 08:12
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3866212.html
      • kryzar Przegląd-wywiad 24.01.07, 17:53
        Polecam wywiad z Tomaszem Jastrunem, będzie dostępny pewnie jutro
        www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=spis
        • kryzar jak nas widzą inni/obcy/ 25.01.07, 08:56
          przepraszam, ze wstawiam zaległe art. ale poczytać warto jak inni na nas widzą
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,74655,3864746.html
          • kryzar Indie i Chiny-mądrość, wiedza, technologia 25.01.07, 09:07
            gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,49621,3868940.html
            szkoda, ze o naszym kraju tak nie piszą. Niestety jesteśmy zajęci innymi "ważnymi sprawami"
            • kryzar głodne dzieci- to WIELKI WSTYD 26.01.07, 09:07
              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3877373.html
              a władza zajmuje się duperelami i sobą
              • kryzar absurdy biurokracji 26.01.07, 13:52
                www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=249&ShowArticleId=28929
                kto zna więcej
                • kryzar FUS przekazuje forsę na IPN 27.01.07, 22:37
                  i inne cele.
                  www.gazetapodatnika.pl/artykuly/sejm_przyjal_ustawe_budzetowa_na_2007_rok-a_1466.htm
                  • kryzar sprawiedliwy sąd? 29.01.07, 08:19
                    wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3881419.html
                    a może bałaganiarski
                    • kryzar POLSKA RODZINA 30.01.07, 15:55
                      serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,3884183.html
                      wg PiS-u, ale ciekawe jest to, że premier, preydent, poseł Piłka/ najbardziej zaangażowany w propagowanie rodzin wielodzietnych/ i wielu, wielu innych nie stosują się w praktyce do proponowanego wzorca, mimo dość wysokich dochodów
                      Wielodzietna rodzina będzie mogła raz w miesiącu iść do muzeum/prezent od gminy, państwa czyli wszystkich podatników/ ale za chleb i dodatki będzie musiała płacić sama.
                      • kryzar ksiądz jak poseł czy prokurator 31.01.07, 10:15
                        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3886844.html
                        tak wygląda państwo świeckie w wydaniu PiS-owsko LPR-owskim
                        • kryzar fiskus rozliczy dokładnie 31.01.07, 10:22
                          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,74420,3886852.html
                          nowy zawód w PiS-landii anonimowy donosiciel i fiskus zniszczy tych, którym się udało zarobić trochę grosza poza granicami. Każdy sposób zbierania kasy jest dobry?
                          • kryzar zdziwienia pana K. z Trybuny.Dotyczy Powszechnego 31.01.07, 10:38
                            Zdziwienia pana K. W warszawskim Teatrze Powszechnym im. Zygmunta Huebnera, uważanym przez wielu za najlepszy teatr w stolicy, odbywa się rewolucja personalna i władzę obejmują młody dyrektor pan Brzyk oraz kierownik literacki pan Bolesto. Ten ostatni ogłosił manifest, w którym nawołuje dosłownie, aby „pier...lić naszego szanownego patrona”, to znaczy Huebnera, i stosować zasadę, że „młody je...ie starego”. Zgodnie z wezwaniem manifestu, wymówienia otrzymała większość starszych aktorów teatru, którzy zapracowali na jego opinię.
                            – Czy to początek IV RP teatralnej, która zrywa więzy z komuszym teatrem PRL-u, czy tylko eksces młodych reformatorów sceny narodowej? – dziwi się pan K.
                          • regine Re: fiskus rozliczy dokładnie 31.01.07, 12:26
                            Tak i tam "wyciąga łapę", po ciężko zarobione pieniądze...sad Adrenalina od rana
                            podsoczyła mi niebezpiecznie. Chyba lepiej nie czytać, nie myśleć, nie
                            pracować.Nic nie wiedzieć Ale się nie da... Ciemość widzę i to już dawno. Nawet
                            żadnego światełka w tym pis-owskim tunelu...
                            • kryzar jak zwykle polecam Przegląd 01.02.07, 09:34
                              a w nim rozmowę z Żuławskim, KTT i inne choć niestety nie dostępne w wersji elektronicznej, a szkoda
                              www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=wywiad&name=226
                              • regine Re: Były premie się zdenerwował 01.02.07, 12:04
                                wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3889520.html
                                Kazimierz Marcinkiewicz w swoim blogu zaapelował do dziennikarzy, by "zostawili
                                go w spokoju". - Przestańcie szukać mi zajęcia. Mam pracę. Jestem doradcą ds.
                                strategii banku - napisał były premier.

Nie ma co się denerwować p. Marcinkiewicz. Ciekawi jesteśmy, na jakim stołku
                                pan "usiądzie". Bo na jakim siedzę ja, nikogo to nie obchodzi.
                                To są "przywileje" tych na świeczniku, że chcemy wiedzieć, co dalej. Bez
                                nerwów, spokojnie...
                                • kryzar Czesław Miłosz może być patronem szkoły??? 01.02.07, 16:10
                                  decyzja zależy od radnego PiS-u
                                  miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,3889117.html
                                  • regine Re: W każdej bajce jest troszkę prwady... 01.02.07, 20:01
                                    wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3890312.html
                                    Seksafera: Czwarta kobieta oskarża Leppera o molestowanie
                                    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
                                    Coś nie tak z tymi pomówieniami ? Albo faktycznie z p. ministra taki "pies na
                                    kobitki"...

-----------------------------------------------------
                                    ~~Gdy nie masz nic do ofiarowania, ofiaruj uśmiech ~~
                                    • kryzar RM a władza 03.02.07, 16:11
                                      www.gazetawyborcza.pl/1,76842,3891230.html
                                      • kryzar rozrzutna władza? 05.02.07, 07:56
                                        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3896775.html
                                        loty pana walęsy były trochę uzasadnione, bo trzeba była dopilnować jeszcze część gromadki
                                        • wirella Re: rozrzutna władza? 05.02.07, 19:36
                                          A wczoraj był obchodzony Światowy dzień walki z rakiem, a dziś swieto patronki
                                          Amazonek św.Agaty,patronki Amazonek. I* choć nas jest coraz więcej z
                                          przeszłością onkologiczną w prasie codziennej o tym cicho.
    • wirella Re: Otwieram dziś gazetę ......... 4 .........933 06.02.07, 08:21
      Z oburzeniem przeczytalam,że obwodnica jednak przejdzie przez Rospudę. Tak
      zadecydowal ten debiulny minister Jan Szyszko.I nie można tego faktu
      usprawiedliwić niewiedzą, bo dużo się o tym pisalo i mówiło. To skandal,że taki
      mały czlowieczek piastuje urząd ministra Srodowiska!
      • kryzar prezydent odzyskuje pałac namiestnikowski 07.02.07, 14:32
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3902609.html
    • kryzar nowy minister 08.02.07, 09:15
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3904621.html
      ale zapomniano napisać jak jego synalek zdawał na UG
      • kryzar wspomnienie o Teresie Pągowskiej 08.02.07, 09:30
        www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_070208/kultura/kultura_a_1.html
        wielcy ludzie odchodzą
        • kryzar zaścianek w środku Europy 09.02.07, 16:31
          to my.
          Polska nie bierze udziału w spotkaniach międzynarodowych na własne życzenie.
          Oby tak dalej, to prześcigniemy nawet Białorusię
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3908490.html
          • e-baba Re: zaścianek w środku Europy 10.02.07, 19:07
            "Brak naszego głosu, gdy mówi się o sprawach nas dotyczących to po prostu brak
            rozsądku" - powiedział dzisiaj na TVN prof. Bronisław Geremek.
            Czy kiedyś damy radę go odzyskać?
            Wstyd, po prostu wstyd.
            • kryzar "brak tolerancji, humoru, dystansu" 10.02.07, 22:44
              pewnie to prawda, choć smutna
              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,74655,3908316.html
              • kryzar „Przylatujesz, trzy dni sraczki, a później jest.. 10.02.07, 22:59
                „Przylatujesz, trzy dni sraczki, a później jest już tylko gorzej”.
                wypowiedź lekarza wojskowego o naszym udziale w wojnie w Afganistanie
                wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,74655,3908316.html
                • e-baba Re: „Przylatujesz, trzy dni sraczki, a póź 10.02.07, 23:35
                  Pozwolisz, Kryzar, że wstawię właściwy link?

www.przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=2680&Itemid=48
                  Nie rozumiem czemu pojechaliśmy. Jestem przeciwna. I tak na marginesie taka
                  myśl - przywieziemy malarię?
                  • kryzar pozwolę, pozwolę i przepraszam 12.02.07, 07:34
                    że coś namieszałam. Jednak należy zawsze sprawdzać co się robi
                    Dziękuję , no jednak "siedzimy" w tej samej prasie
                    • kryzar potrzebny lekarz od zaraz 12.02.07, 07:35
                      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3911814.html
                      • kryzar żywność modyfikowana genetycznie 12.02.07, 08:24
                        szkodliwa czy nie dla człowieka?
                        wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,8726744,wiadomosc.html?P%5Bpage%5D=1
                        ja staram się nie kupować i dlatego czytam dokładnie opis na każdym produkcie. Czesto jest to bardzo utrudnione z uwagi na wielkość a właściwie małość liter informujących o składzie. Przerażają mnie również powszechnie stosowanie środki konserwujące
                        • kryzar nowy przedmiot? 13.02.07, 11:53
                          gdynia.naszemiasto.pl/wydarzenia/699311.html
                          naukę pewnie należałoby zacząć od góry
                          • tofika Re: nowy przedmiot? 13.02.07, 12:20
                            jestem po przeczytaniu artykułu,
                            zupelnie zdezorientowana, bo
                            w programie nauczania" wych muzycznego "obowiazkowo trzeba nauczyc uczniow kl
                            trzeciej podst!, co teraz sie dzieje?
                            nie moge pojac,
                            albo nauczyciel muzycznego przedmiotu jest niedouczony, albo po przyg Wyzszych\
                            szkol studiujacych zupelnie sa niekompetentni!!
                            o rany co za nieład wkroczyl, gdzie tylko sie da!
                            poprostu ! wystarczy kazdą lekcje przez pewien okres czasu zaczynac od Hymnu,
                            jesli nauczyciel nie poptrafi, mozna stosowac nagrania.. i odtwarzac do pomocy(
                            są !!!!!nauczyciele nie potrafiacy spiewac)
                            tylko licea pedagogiczne istniejace do 1970r wymagaly egzaminow ze spiewu (
                            dobrego tzw sluchu) pozniej zaniechano, bo aby chcial ktokolwiek to uczyl , to
                            sa teraz od wielu lat problemy!
                            ciekawe czy minister edukacji potrafi caly Hymn zaspiewac, wlacznie z ostatnimi
                            zwrotakami...
                            " Mowil ojciec do swej Basi .. itd
              • e-baba Re: "brak tolerancji, humoru, dystansu" 10.02.07, 23:27
                Smutek, ale tak jest. Przecież my cały czas jedynie oczyszczamy się i
                rozliczamy. "A robić nnie ma komu" - jak mówi Ferdynand Kiepski. Bo
                rzeczywiście, aby cos poprawić w kraju - trzeba by się wziąć do roboty i wizję
                mieć. Wizję a nie widzenia.
    • kryzar i znowu przedwczesne zmiana obsady 10.02.07, 09:38
      ciekawi mnie czy już ktoś policzył ile podatnicy zapłacą za wszystkie odprawy wypłacone za wcześniejsze zwolnienia
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,74420,3909786.html
      widocznie kandydat nauczył się jeszcze paru słów i może podbijać świat
    • banitka51 Otwieram dziś gazetę 13.02.07, 13:10
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,3912244.html
      a ciekawe, co u nas taka sonda by przyniosła?
      • kryzar polecem poniższy artykuł- nie o polityce 13.02.07, 13:34
        www.gazetawyborcza.pl/1,75480,3909124.html?as=1&ias=5&startsz=x
        przeczytałam z przyjemnością o odnalezionej przypadkiem rodzinie
        • kryzar Nowy Orlean i jego problemy 14.02.07, 10:54
          pan Bush woli "sprzątać" na obcej ziemi, u siebie bałaganu nie widzi
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,74419,3908430.html?as=1&ias=3&startsz=x
          mam nadzieję, że do nas nie dojdzie taki "styl zycia"
          • kryzar PKiN największy zabytek 14.02.07, 13:18
            www.przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=2685&Itemid=48
            trochę wiadomości o najnowszym zabytku. Czy ma ktoś jakieś miłe lub wspomienia związane z Pałacem Kultury?
            • kryzar tanie grzanie niesłychanie 15.02.07, 07:32
              ale dla wybranych
              www.rzeczpospolita.pl/dodatki/pierwsza_strona_070215/pierwsza_strona_a_3.html
              www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_070215/kraj/kraj_a_4.html
              • kryzar Giertych- europoseł znowu w akcji 16.02.07, 00:31
                serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,3923332.html
                a tu fragment z art.
                >W 1925 r. mój dziadek zabronił mojej matce czytać książkę, która była w jej szkole lekturą obowiązkową ("Chłopi" Reymonta, który dostał za tę książkę Nagrodę Nobla), ponieważ uważał, że zawiera nieprzyzwoite treści. Szkoła uszanowała tę decyzję. Cała klasa przeczytała, a ona nie. (...) Powinniśmy domagać się powrotu takich obyczajów".<
    • kryzar wielkie otwarcie- sukces czy kompromitacja??? 16.02.07, 16:31
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3924501.html
      przeleciałam częściowa przez "porażające" wiadomości, porażające chyba tylko do godz. 12 16 lutego 2007roku
      Najbardziej pokrzywdzeni to oczywiście 2 bracia i najbliższe otoczenie jak likwidator/A.M./czy Parys, a politycy obecnie z opozycji są mniej lub bardziej winni.
      Jak na mój chłopski rozum to nazwisk z wywiadu się nie publikuje i mam wątpliwości czy zyska na tym nasz interes narodowy.
      No i chyba jednak mięsa na wschód nie będziemy sprzedawać - to takie moje pierwsze wrażenie
      • kryzar po polsku czy po łacinie? 17.02.07, 11:25
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3926652.html
        nie jestem pewna czy chciałabym ot tak sobie przeczytać, ze mam raka z przerzutami i mam mocmo ograniczony czas na tym świecie. Chyba wolałabym aby mi to ktoś w sposób odpowiedni powiedział
        • kryzar nowe miejsca pracy dla młodzieży 17.02.07, 12:55
          oczywiście swojej młodzieży
          gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3926141.html
          • kryzar Polonia a możliwośc wyboru posła i senatora 18.02.07, 13:44
            skopiowane z WPROST więcej bedzie jutro- czyli prawica zabiega o punkty
            Nowy okręg wyborczy, wyłącznie dla Polaków mieszkających za granicą, w którym wybranych będzie dwóch posłów i jeden senator – takie zmiany przewiduje rządowy projekt zmian w ordynacji wyborczej, do którego dotarł "Wprost".
            Polonusi będą mogli głosować korespondencyjnie. W specjalnej przesyłce dostaną kartę do głosowania. Wypełnią ją i w załączonej kopercie odeślą do najbliższej komisji wyborczej. Koperty zostaną otwarte w dniu wyborów. - Komitety będą zgłaszały listy swoich kandydatów tak, jak do każdego innego okręgu – mówi Michał Dworczyk, doradca premiera ds. Polonii i Polaków za granicą. Do tej pory Polacy spoza kraju głosowali na kandydatów z warszawskiego okręgu wyborczego, gdzie na pierwszych miejscach byli na ogół liderzy partyjni. Ci niekoniecznie zajmowali się problemami emigracji. Projekt trafi do Sejmu najprawdopodobniej na początku marca i może liczyć na rządową większość. Nieoficjalnie wiemy też, ze rząd rozważa możliwość wprowadzenia głosowania korespondencyjnego w kraju.
            • kryzar ciekawa rozmowa z Aleksandrem Smolarem 18.02.07, 14:20
              www.przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=2708&Itemid=48
              tylko szkoda, że ma rację
    • kryzar polecam jak zwykle Przegląd 19.02.07, 11:35
      i to co już przeczytałam. Oczywiście prof. Łagowski"dostępny" od czwartku, KTT i to co napisała Krystyna Kofta. Szkoda, że jej felieton nie będzie dostępny on-line. Są też inne ciekawe art. np dotyczący "tarczy"obronnej/?/ i dostępna również od środy rozmowa z Wiesławem Ochmanem.
      • kryzar SB a Okrągły Stół 19.02.07, 11:47
        Ogłoszony przez prezydenta raport z weryfikacji WSI jest okazją do pomówień pod adresem opozycji demokratycznej w PRL i solidarnościowych architektów Okrągłego Stołu, który wedle Macierewicza organizowała SB

www.gazetawyborcza.pl/1,75248,3928460.html
        po stronie opozycyjnej przy okrągłym stole siedzieli obaj Kaczyńscy, więc teraz nie wiem co mam myśleć o naszej kochanej władzy, po przeczytaniu powyższgo art.
        • kryzar "pewne zarzuty" wobec lekarza są już 20.02.07, 12:52
          mniej pewne
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3931009.html
          • kryzar najpewniejszy lek dla polskiego chorego 20.02.07, 16:00
            to modlitwa.
            Nareszcie się dowiedziałam dlaczego nasze szpitale są tak bardzo zadłużone
            www.gazetawyborcza.pl/1,75480,3925184.html?as=1&ias=3&startsz=x
            • e-baba Re: najpewniejszy lek dla polskiego chorego 20.02.07, 21:36
              Współczuję bardzo chorym na nowotory. Wspołczuję bardzo ich bliskim.
              Ale po przeczytaniu tego artykułu, wspołczuję bardzo również lekarzom
              onokologom. Oni nie leczą, bo piszą, liczą i drżą, czy dobrze wypisali,
              wyliczyli. A jak już im się ta trudna sztuka sprostania oczekiwaniom NFOZ uda,
              to czasem okazuje się,że już nie ma pacjenta, którego mieli leczyć...
              • e-baba Wielka Nagroda Jerozolimska dla L. Kołakowskiego 20.02.07, 22:11
                Kołakowski będzie drugim polskim laureatem tej nagrody - po Zbigniewie
                Herbercie, który otrzymał ją w 1991 r. Wyróżnienie to przyznawane jest od 1963
                r. pisarzom, których "dzieła odnoszą się do zagadnień ludzkiej wolności,
                polityki i sprawowania władzy". Wśród nagrodzonych znaleźli się do tej pory
                m.in. Susan Sontag, Jorge Luis Borges, Eugene Ionesco, Milan Kundera.

www.gazetawyborcza.pl/1,76842,3922018.html
        • e-baba Re: SB a Okrągły Stół 20.02.07, 21:25
          kryzar napisała:
          > po stronie opozycyjnej przy okrągłym stole siedzieli obaj Kaczyńscy, więc
          > teraz nie wiem co mam myśleć o naszej kochanej władzy, po przeczytaniu
          > powyższgo art

W pewnych tematach przestałam myśleć. To nie na moją głowę. Tęższe od mojego
          umysły nie dają rady, to co ja mogę?
    • kryzar Gosiewski w akcji 20.02.07, 23:49
      www.nie.com.pl/art8553.htm
      i następne parę groszy wpadnie czarnym
      • kryzar Dorn będzie nadzorował ZUS 23.02.07, 08:52
        Ciekawe, że dopiero w poniedziałek kancelaria premiera zwróci się o informację dot. sytuacji finansowej ZUS.
        A jak dawali na IPN/20/ czy bazylikę/40/ to nie sprawdzali?
        A jak będzie kiepska sytuacja , to co odbiorą forsę
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3940621.html
        • kryzar Re: Dorn będzie nadzorował ZUS 23.02.07, 09:28
          tarcza antyrakietowa pomoże czy zaszkodzi?

przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=2722&Itemid=57
          • kryzar tragiczny los dziecka 23.02.07, 09:42
            a właściwie dzieci w domu dziecka. Gdy się to czyta to włos się jeży na głowie, że osoby mające zastąpić rodzinę znęcają się nad swoimi podopiecznymi.
            Tym powinien zając się nasz minister
            przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=2723&Itemid=58
            • kryzar kraje miłujące pokój to Rosja, USA, Izrael 23.02.07, 20:55
              i oczywiście IVRP
              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3943219.html
              gratulacje dla naszej władzy
            • e-baba Re: tragiczny los dziecka - ucieczki z biduli 04.03.07, 16:34
              I mimo starań rządzących,chocby poprzez restrykcyjna ustawę antyaborcyjną oraz
              ostatnia zmianę do Konstytucji zapewniające ochrone zycia od chwili poczęcia)
              aby zapewnić pełne, a nawet jeszcze większe obłożenie domów dziecka - jakoś tak
              nie ida z nimi w parze uregulowania, ktore pozowliłyby zachować godnośc ich
              wychowanków. Świadczą o tym chociażby głośne ostatnio masowe ucieczki z nich
              wychowanków.
              Dlaczego uciekają?
              " - Bo więcej godności dzieci mają na ulicy - tłumaczy Marek Liciński, szef
              Federacji na rzecz Reintegracji Społecznej, który nazywa bidul więzieniem."

Nazwa "bidule", jak nazywają domy dziecka wychopwankowie, musi więc oddawać w
              jakiś sposób sytuację dzieci tam przebywających. Smutny musi byc tam los,skoro
              taka smutna nazwa tych domów.

A przecież czasem dla zmniejszenia liczby sierot społecznych, bo to one
              stanowią zdecydowaną większość w "bidulach" - jak stwierdza M.
              Liciński: "wystarczy dać rodzinie naturalnej 300 zł miesięcznie, bo problem
              zaczyna się od biedy. Utrzymanie dziecka w rodzinie zastępczej kosztuje prawie
              trzy razy tyle. W placówce - 3 tys. zł."
              Tylko chyba rządzącym i uchwalającym prawo przyjemniej i wznioślej jest
              debatować nad godnoscią płodu, niż rozwiazaniami, ktre moga zpewnić godnośc
              tym, którzy juz płodami nie są....

www.gazetawyborcza.pl/1,76842,3922724.html

• kryzar ochrona środowiska ? 26.02.07, 08:20
      minister ochrony środowiska a może wróg ochrony środowiska
      przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=2721&Itemid=48
      dziwne, że zawsze samochód "stoi" wyżej niż czysta woda, ale to może się źle skończyć dla nas szybciej niż myślimy
    • kryzar włoskim okiem 27.02.07, 13:00
      z dala widać lepiej?
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3949077.html
      • kryzar nowe lotnisko pod Kielcami 28.02.07, 09:00
        miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,3950945.html
        a ciekawe jak postępuję budowa 3 mln (obiecanych przed wyborami) mieszkań
    • kryzar cudowne ozdrowienie? 28.02.07, 19:42
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3952949.html
      kto wie ile osób choruje po przegranych wyborach i ile to nas kosztuje
      • kryzar za co płacimy, my podatnicy 01.03.07, 08:08
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3954353.html
        • kryzar tańsze państwo coraz droższe 01.03.07, 08:13
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3954369.html
          • kryzar i znowu igrzyska 02.03.07, 11:04
            samorządowcy przez nas wybrani zamiast dbać o rozwój swoich miejscowości będą tropić gdzie jeszcze siedzi "komuna". Obowiązkową zmianę ulic już przerabialiśmy
            gdynia.naszemiasto.pl/wydarzenia/705715.html
            • kryzar ZUS i wypłaty emerytur 03.03.07, 11:57
              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3960125.html
              Sejm i rząd ma stale inne ważniejsze sprawy do załatwienia typu aborcja czy fartuszki. Emeryci schodzą na dalszy plan, a może i nie dożyją do emerytury
              • kryzar do nauczycieli- co wy na to???Jak było kiedyś? 03.03.07, 12:06
                wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3960056.html
                uczeń nieuk, ale tatuś załatwi wszystko. Tatuś oczywiście z PiS-u
                • e-baba Marsz za aborcją (???) 04.03.07, 16:18
                  Kolejny przykład manipulacji słowem:
                  fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/warszawa-marsz-za-aborcja,878511,2943
                  To nie był bowiem marsz "za aborcją", to był marsz o prawo do korzystania z
                  niej w ścisle określonych w ustawie antyaborcyjnej przypadkach.
                  Czy można żądać bowiem od kobiety, która została zgwałcona - urodzenia dziecka
                  gwałciciela? Czy można żądać od kobiety, której ciąża grozi smiercią -
                  popełnienia w ten sposób samobójstwa i osierocenia dzieci, które urodziła
                  wcześniej? Itd., itd.

A zmiana art. Konstytucji, mówiąca o tym, że człowiek posiada niezbywalną
                  godność "od chwili poczęcia", pomijając to ostatnie stwierdzenie - czy zmieni
                  coś w sytuacji ludzi, którym nasz kraj i tak zycia w godności nie zapewni?
                  Bo nie słowo pisane sie liczy, ale działania, które dla zapewnienia godności
                  człowieka są podejmowane. I jak nalezy ocenic brak takich działań?

• e-baba Re: ZUS i wypłaty emerytur 04.03.07, 17:40
                Najważniejsze, że minister pracy i polityki społecznej Anna Kalata ma dobre o
                sobie mniemanie. No i dobre samopoczucie.
                A emeryci? - przecież mutrami nie będa rzucać, nie podejma działań strajkowych,
                ktore mogą zagrozić jakiejkolwiek dziedzinie gospodarki, która tak wspaniale
                przecież się rozwija.
                Co najwyżej wyjdą może na ulicę, ale przeciez spacery takie tylko zdrowiu służą
                (tym, ktorzy siły na takie wyjścia jeszcze mają). A może głodówkę podejmą? No
                cóż, najwyżej zmniejszy sie liczba uprawnionych do podziału tych wielkich
                środków, które rządzący przeznaczają dla emerytów, bo przecież deklarują oni w
                stanowionych prawach, iz każdy człowiek ma prawo do godności. Szkoda tylko, że
                pisząc: "od chwili poczęcia", nie dodają zdania: "do samej śmierci".
            • e-baba Re: i znowu igrzyska 04.03.07, 17:56
              Pomijając koszty zmiany nazw ulic, bo przeciez historia wymaga ofiar, a ofiary
              pieniężne cóż znaczą w porownaniu do innych, jakie prawdziwy patriota winien
              jest swemu krajowi, to żal mi ogromnie firmy, zwanej IPN-em.

" Prezes Instytutu Pamięci Narodowej będzie publicznie występował do
              odpowiednich jednostek administracji publicznej z informacjami na temat wciąż
              występujących w Polsce nazw ulic, placów, skwerów i obiektów architektonicznych
              oraz pomników, tablic i miejsc pamięci a także patronów i imion instytucji
              publicznych, będących w swej istocie formą okazywania czci i szacunku dla
              ideologii nazistowskiej i komunistycznej, ich reprezentantów względnie znaków i
              symboli" czytamy w komunikacie na stronie internetowej IPN."

Szukanie i ujawnianie tych wszystkich agentów (a jak sie okazuje, ich liczba
              chyba równa jest liczbie mieszkańców kraju - takie przynajmniej ma sie wrażenie
              w związku z doniesieniami o coraz nowych wykrytych współpracujących) to chyba
              dosyć pracy jak na jedną firmę? A tu jeszcze szef firmy dodatkowe zobowiazania
              podejmuje. Jakoś tak z dawnymi przodownikami pracy mi sie kojarzy, ale może ja
              sie nie znam...

Zastanawia mnie też jeszcze apel prezesa IPN skierowany do społeczności
              lokalnych "o nadsyłanie informacji o miejscach, nazwach, symbolach będących
              wyrazem hołdu dla ideologii komunizmu i nazizmu. Wszystkie dane zostaną
              przekazane władzom lokalnym i wojewodom, by pomóc im w pełnej likwidacji
              pozostałości po minionym ustroju."

Tacy, ktorzy odpowiadali na podobne apele i donosili - teraz się tłumaczą. Więc
              może i kiedyś ci, ktorzy teraz chcąc pomóc władzy - doniesienia odpowiednie
              zrobią - też kiedys zmuszeni do tłumaczenia będą? I jak tu wierzyć władzy?

Przecież pracownicy tego Instytutu
          • e-baba Re: tańsze państwo coraz droższe 04.03.07, 18:03
            "Kaczyński namawiał go do tego mieszkania od początku kadencji. Indrzejczyk
            bronił się rękami i nogami. W końcu powiedziano mu wprost, że ma się tam
            przeprowadzić i koniec".

Najważniejsze to nie opierać sie władzy.
            Tylko czemu podobne namowy nie są skierowane do ludzi mlodych, którzy widoków
            na własne mieszkanie nie mają żadnych i prawdopodobnie mieć nie będą (chyba, że
            zarobią na nie za granicami kraju)? Oni, w przeciwieństwie do prezydenckiego
            kapelana, takim namowom by sie nie opierali. Ale widać, prezydent nie chce iść
            na łatwiznę....
            • e-baba Nie otwieram dziś gazety, bo gazety nie ma... 06.03.07, 20:32
              Kryzar, wczoraj nie było czytania, dzisiaj też nie ma czytania. Oj, chyba nas
              rozpuściłaś okrutnie, bo brakuje bardzo Twojego przeglądu prasy. Do dobrego
              człowiek szybko sie przyzwyczaja... Zwłaszcza człowiek leniwy.

Pozdrówka przesyła, prosząc o gazetki
              - proszalna baba
              • kryzar już jestem i trochę o diecie 08.03.07, 09:55
                zawsze warto poczytać aby mieć i dobre samopoczucie i pamięć
                serwisy.gazeta.pl/zdrowie/1,56681,1040979.html
                • kryzar i trochę jak nasz premier widzi 08.03.07, 10:07
                  media w III lub IV RP
                  serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3971666.html
                  nie podobają mi się wypowiedzi naszego premiera i jego brata, nie mają oni za grosz szacunku dla człowieka.
                  • kryzar plus dla pani prezydentowej i Moniki Olejnik 09.03.07, 08:57
                    oraz ocena dokonana przez dyrektora Radia Maryja obecnej władzy
                    wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3975178.html
                    • kryzar a jak to widzi Nasz dziennik 09.03.07, 09:06
                      www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20070309&id=po04.txt
                      też o podpisie złożonym przez panią Marię Kaczyńską.
                      Ksiądz Rydzyk poszedł jeszcze dalej, gdyż określił tę sytuację jako szambo w perfumerii. Wypowiedź mało elegancka, ale poszła w eter
                      • kryzar topienie marzanny 09.03.07, 09:14
                        i decyzja chełmskich automobilistów. Czyżby w Chełmie wszystkie ważne problemy zostały rozwiązane i została tylko wiosenna marzanna?
                        www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=34654
                        Może autobomiliści zamiast w pierwszy dzień wiosny stać na mostach posprzątaliby miasto lub w tym dniu zajęli się schorowanymi starymi ludzmi i dowieźli im zakupy
                      • kryzar zachęta do rodzenia 09.03.07, 09:31
                        www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=95&BackToCategory=2&ShowArticleId=34563
                        propozycje ciekawe, tylko kto za to zapłaci
                        500 zł ulgi za każde dziecko- rodzina wielodzietna przeważnie nie płaci podatków z uwagi na bardzo niskie dochody, więc ulga nie będzie miała wpływu
                        co do wyższej emerytury za dziecko, tu mam mieszane uczucia
                        bezpłatne przedszkola- uważam ze wszysko co za darmo wpływa demoralizująco, odpłata musi być , może być niska
                        przedszkola czynne w godzinach pracy- jestem za
                        żłobki przy zakładach pracy- po co to likwidowano
                        brak składek na FP- kwota znikoma, więc nie będzie miała wpływu
                        mąż i żona- wspólnota emerytalna do rozważenia, a co z wolnymi związkami?
                        dłuższe urlopy- tak ale nie obligatoryjne
                        studentki - tak
                        miejsce w domu studenckim-tak
                        praca w domu i elastyczny czas pracy- tak i wg mnie od tego należałoby zacząć
                        • kryzar był już Nasz Dziennik. to teraz Trybuna 09.03.07, 09:47
                          www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2007030902
                          i klecony po cichu nowy kodeks pracy.
                          Szkoda, że nie ma publicznych dyskusji na ten ważny dla wielu ludzi temat
                          A miało być tak pięknie i sprawiedliwie
                          • kryzar Klawiatura gorsza od sedesu 10.03.07, 10:55
                            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3976943.html
                            zaraz biorę się za odkażanie myszy i czyszczenie klawiatury.
                            Miłej pracy w "miłym" towarzystwie
                            • kryzar czyżby tworzenie nowych miejsc pracy? 10.03.07, 23:07
                              www.gazetawyborcza.pl/1,75478,3974331.html
                              zobaczymy jak rozwiąze się problem z budową 3mln mieszkań
                              • kryzar przy śniadaniu - wywiad z Agnieszką Graff 11.03.07, 08:57
                                przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=2757&Itemid=57&limit=1&limitstart=0
                                • kryzar nigdy nie będziemy sami-wielkie ucho w akcji 12.03.07, 07:54
                                  wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3979936.html
                                  • kryzar nie tylko Rospuda- to z naszego pomorskiego 14.03.07, 09:19
                                    podwórka. Co zrobi rząd? Nie wiadomo, pewne jest tylko to, że podatnicy poniosą wszystkie koszty.
                                    miasta.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612,3985483.html
                                    • kryzar Środa w środę-jak zwykle warto 14.03.07, 23:37
                                      www.gazetawyborcza.pl/1,75248,3984759.html?skad=rss
                                      • kryzar reforma w szkolnictwie wyższym 15.03.07, 09:53
                                        dobra czy zła?
                                        www.zw.com.pl/zw2/index.jsp?place=Lead04&news_cat_id=16&news_id=151750&layout=1&forum_id=27778&page=text
                                        • kryzar skandaliczna wypowiedź vice ministra 15.03.07, 17:02
                                          edukacji
                                          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3988904.html
                                          kilkadziesiąt lat temu też u naszych sąsiadów początkowo wytykano komunistów i homoseksualistów, potem zydów, potem ..... Potem to kazdy inny nadawał się do eksterminacji. Sasiedzi niektórzy byli zadowoleni z wrowadzanych porządków a tym którym się nie podobało tłumaczono na ogół w miejscach odosobnionych. A co potem było to uczymy teraz na lekcjach historii, a sąsiedzi do dziś niezbyt chętnie wspominają lata 1933-1945
                                          • kryzar obronca nie ma dostępu do akt śledztwa 15.03.07, 17:09
                                            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3988856.html
                                            ciekawe jak będzie wyglądała obrona oskarżonego, gdy brak dostępu do akt. Takie sposób obrony możemy opatentować.
                                            • kryzar każda miłość kiedyś się kończy? 16.03.07, 09:53
                                              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3991166.html
                                              • kryzar wyskok na antypody 16.03.07, 23:57
                                                za pieniądze podatnika. Mam nadzieję, że możliwie szybko koalicja zostanie rozliczona. Ciekawi mnie tylko jakie ciekawostki na temat ochrony zdrowia przywiezie z podróży vice minister
                                                wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,74420,3991188.html
                                                • kryzar czy my czytamy książki? 17.03.07, 00:08
                                                  nie. Czytamy coraz mniej, choć książek najrózniejszych jest zatrzęsienie. Niestety są za drogie.
                                                  www.rzeczpospolita.pl/dodatki/pierwsza_strona_070316/pierwsza_strona_a_2.html
                                                  • kryzar trochę wspomnień-pół wieku POLITYKI 17.03.07, 10:45
                                                    Z Polityką wzrastałam i zawsze chętnie czytałam. Do dziś pamiętam dyskutowany długo art. Smalec czy garsonka Pajestki, który wzbudzał dosyć ostre wypowiedzi. Śledziłam również proces Eichmann'a o którym pisano tylko w Polityce. Passentowi, Urbanowi, Rakowskiemu czy Grońskiemu jestem wierna do dziś, natomiast dzięki Kałużyńskiemu zobaczyłam wiele wartościowych filmów. Nigdy nie zawiodłam się jedo recenzji. Wart wspomnienia jest Jerzy Waldorf czy Radgowski oraz ich felietony. Stanisław Podemski przybliżał zwykłemu śmiertelnikowi prawo i przekazywał wieści z sal sądowych. Obecnie zaczynam czytanie POLITYKI od Janiny Paradowskiej, Stommy i Passenta. Krótko mówiąc lubię i zawsze lubiłam POLITYKĘ

www.polityka.pl/polityka/index2.jsp?place=Lead33&news_cat_id=1401&news_id=210881&layout=18&forum_id=8515&fpage=Threads&page=text
                                                  • kryzar od rodzin powinno zacząć się uzdrawianie szkoły 18.03.07, 09:18

Pewnie na ten temat najlepiej wypowiedzą się nauczyciele
                                                    gdynia.naszemiasto.pl/wydarzenia/711101.html
                                                    Szkoda tylko, że obecna władza źle ocenia nauczycieli należących do ZNP, co można było usłyszeć od ministra i jego vice. Pan Orzechowski ostatnio stał się wyjątkowo aktywny i ma moc pomysłów, których mam nadzieję nie zdąży wprowadzić w życie
                                                  • kryzar Irak-misja stabilizacyjna-następna rocznica 18.03.07, 10:17
                                                    przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=2792&Itemid=61&limit=1&limitstart=1
                                                    a miało wszystko trwać 3 tygodnie i zapanować ogólna szczęśliwość, a wyszło jak widać. Smuci mnie, że my też bierzemy w tym przedsięwzięciu aktywny udział i mamy ofiary a także wielu rannych, którymi nikt się nie zajmuje. Przecież to tylko misja stabilizacyjna a nie wojna
                                                  • kryzar zmiana konstytucji? 18.03.07, 10:32
                                                    tak brzmią/jeszcze/ 2 art.konstytucji a może być inaczej
                                                    art.30
                                                    Przyrodzona i niezbywalna godność człowieka stanowi źródło wolności i praw człowieka i obywatela. Jest ona nienaruszalna, a jej poszanowanie i ochrona jest obowiązkiem władz publicznych.
                                                    Art. 38.
                                                    Rzeczpospolita Polska zapewnia każdemu człowiekowi prawną ochronę życia.

przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=2794&Itemid=58&limit=1&limitstart=0
                                                    szkoda, że nie potrafimy zadbać o życie już narodzone. Mamy duży % głodnych dzieci /a to wstyd/ lecz to już naszych elit nie obchodzi
                                                  • kryzar czemu na świecie protestują 18.03.07, 16:55
                                                    wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3994873.html
                                                    przecież my do spółki z wielkim bratem ralizujemy misję stabilizacyjno-pokojowa/???/
                                                  • kryzar rozmowa z lekarzami o korupcji 19.03.07, 08:15
                                                    www.gazetawyborcza.pl/1,76498,3993057.html?as=1&ias=4&startsz=x
                                                    wszyscy mają rację, ale co z tego. Trochę upłynie czasu i zostaniemy bez lekarzy, będziemy leczyć się sami. Spełni się marzenie prawicy nawet bez zmian w konstytucji -..... " do naturalnej śmierci"
                                                  • kryzar mniej przeszczepów w polskich szpitalach 19.03.07, 08:49
                                                    czyli więcej zgonów. Kto winien???
                                                    www.zw.com.pl/zw2/index.jsp?place=Lead04&&news_cat_id=16&news_id=152175&layout=1&forum_id=28200&page=text
                                                  • kryzar skarga Polki w Strasburgu w sprawie omowy aborcji 20.03.07, 12:15
                                                    serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3999829.html
                                                    Polka wygrała , ale my finansowo stracimy, bo forsa pewnie poleci z budżetu. Uważam, że za to powinni zapłacić Ci wszyscy, którzy przyczynili się do odmowy wykonania zabiegu usunięcia ciązy. Powinni również wziąć na swoje utrzymanie dziecko. Następne procesy w drodze, zobaczymy jaki będzie wynik. Może nasi wybrańcy zrozumieją, że Polska nie jest krajem wyznaniowym a konstytucja powinna być respektowana
                                                  • kryzar prawnicy zabrali głos, szkoda, że tak późno 20.03.07, 18:24
                                                    www.gazetawyborcza.pl/1,75248,3999190.html
    • kryzar i co widzę, MEN zajmuje się akcjami 21.03.07, 09:18
      charytatywnymi, szczególnie Wielką Orkiestrą Owsiaka
      wiadomosci.gazeta.pl/aliasy/mod/super_zoom.jsp?xx=4001719
      Czyżby to była już ostatnia akcja Owsiaka?
      • kryzar i znów będzie jak za dawnych dobrych 22.03.07, 08:51
        komuszych czasów. To najwyższa władza będzie decydowała kiedy mam kupować chleb czy kieckę. Wolałabym aby władza zajmowała się sprawnym zarządzaniem i dbała o powstawanie nowych miejsc pracy czy wysoki wskaźnik PKB. Nasza zajmuję się igrzyskami.
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4004687.html
        • kryzar a może to jest przyczyną odejścia 22.03.07, 11:44
          z rządu Radka Sikorskiego. Co da nam tarcza? Kiedyś widziałam dowcip jak 1 złomiarz mówi do 2-ego ja jestem za tarczą
          Wolałabym aby nasz władza pamiętała że jesteśmy w UE i o tym zadecydowało społeczeństwo w referendum
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,74655,4002341.html
          • kryzar wieści z Trybuny - może i ma rację? 22.03.07, 11:48
            www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2007032202
            • kryzar Pomysły LPR-u- wieje grozą 22.03.07, 11:51
              www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2007032214
              • kryzar polowanie trwa od 15.03br 22.03.07, 18:19
                to jest fragment większej całości. Za jakiś czas zobaczymy czy się sprawdzi
                www.gazetawyborcza.pl/1,75480,3997936.html?as=1&ias=6&startsz=2
                Prof. Salmonowicz: - Trybunał lustracji nie cofnie. Uzna ją za niezgodną z konstytucją, ale tylko w niektórych punktach. Polowanie już się zaczęło i potrwa długo: trzy, cztery, może pięć lat. Głównym celem będzie Lech Wałęsa. Wysunięcie Andrzeja Gwiazdy do kolegium IPN tylko mnie w tym podejrzeniu utwierdza. Nie po to panowie Kaczyńscy szli po władzę absolutną, nie po to odmówili koalicji z PO, nie po to znoszą Leppera, by reformować gospodarkę przecież. Celem ich rządów jest odwet na Lechu Wałęsie, który zmarnował im dziesięć lat i któremu nigdy tego nie wybaczą. W lustracji najciekawsze jeszcze przed nami.
                • kryzar a może zamknąć tę dziecinę 23.03.07, 08:03
                  wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4008086.html
                  zanim coś się otrzyma w spadku trzeba sto razy przejrzeć czy nie ma w tym pułapki
                  • kryzar polityka zagraniczna z wysoko podniesioną 23.03.07, 08:39
                    głową
                    wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4007720.html
                    Ciekawe, że cała zjednoczona Europa będzie świętować 50-lecie wraz z ministrami spraw zagranicznych. Oczywiści naszej dumnej pani minister nie będzie, gdyz musi wypocząć potrudnej pracy. Czyżby zbieg okoliczności???
                    • kryzar ciekawe kto odpowie za nie wykonane 24.03.07, 13:55
                      przeszczepy po widowiskowym aresztowaniu kardiologa w styczniu
                      www.gazetawyborcza.pl/1,75478,4010756.html
                      Jeżeli przeszczepy się nie odbyły to ktoś musiał umrzeć
                      • kryzar ściśle tajne dane świadków koronnych.... jawne 26.03.07, 08:19
                        bo dostępne na smietniku. U nas wszystko wycieknie?
                        www.wprost.pl/ar/?O=103695
    • kryzar stopień z religii do średniej 27.03.07, 20:01
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4018018.html
      już coraz niechętniej czytam gazety, bo wiadomości są wkurzające.
      Jestem zdecydowaną przeciwniczką religii w szkole, a tym bardziej zaliczania do średniej. Krok po kroczku stajemy się państwem całkowicie wyznaniowym.
      • kryzar IV RP 27.03.07, 21:12
        państwem wyznaniowym i policyjnym. Coraz ciekawsze pomysły. Dziś słyszałam nawet jak któś się wypowiadał, że nalezałoby badać kobiety wyjeżdżające za granicę. Takich chorych pomysłów będzie pewnie z każdym dniem więcej.
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4019097.html
        • kryzar IV RP- znowu lekarze "na tapecie" 28.03.07, 08:05
          właściwie to brak komentarza. Może to zwykła zemsta lekarza wyrzuconego ze szpitala. Źle się dzieje, że jest tak głośno o przeszczepach a kto na tym straci wiadomo.
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4019445.html
          • kryzar następny medal dla księdza Jankowskiego 28.03.07, 10:12
            gdynia.naszemiasto.pl/wydarzenia/714653.html
            pewnie za specjalne szkolenie młodych chłopców, a także za wypowiedzi anty żydowskie. Jaki minister, tacy odznaczeni
    • kryzar biedne państwo/podatnicy/ funduje 29.03.07, 19:56
      posłom długie wakacje
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4024542.html
      • kryzar a teraz wuj sam będzie wprowadzał demokrację 30.03.07, 20:04
        w Iranie. Pewnie też 3 tygodnie jak w Iraku, i znajdzie tyle samo co w Iraku.
        serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34174,4027732.html
        Ciekawe czy też pójdziemy pomagać
        • kryzar tak nas widzą inni 30.03.07, 20:10
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4027913.html
          czy słusznie, a może z oddali lepiej widać?
          • kryzar a my z dumnie podniesioną głową 30.03.07, 20:20
            powiemy VETO
            www.gazetawyborcza.pl/1,75248,4024782.html
            mam nadzieję, że nas nie wywalą z UE
            • kryzar deubekizacja ulic, a co sądzą mieszkańcy 30.03.07, 20:35
              Śląska o gen.Ziętku, czy też należy go "wyciąć" z historii
              www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2007033005
              • kryzar paranoi cd 31.03.07, 12:47
                wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4028405.html
                ja bym poszła dalej, może zniszczyć wszystko co zbudowano w PRL-u.
                Po co mają straszyć biednych prawdziwych Polaków takie okropne budowle z wielkiej płyty, wszystkie szkoły molochy i nie tylko/ 1000 szkół na 1000-lecie zrównać z ziemią/, rozebrać Zamek królewski w W-wie, który zrekonstruowała
                / wybudowała/ komusza łapa, zniszczyć starówkę warszawską i tak można wymieniać bardzo, bardzo długo obiekty komusze usytuowane w różnych miejscach Polski.
    • czarny.humor Dziś Michał Ogórek w Gazecie jest kapitalny!! :))) 31.03.07, 14:07
      Ogórek na niedzielę:
      Wolą prokuratora niż telesfora

Jest rzeczą kompletnie niezrozumiałą, że wszyscy ci tajni współpracownicy w PRL-u - zamiast przykładowo aktorami - nie zostali komunistycznymi prokuratorami. Nikt nie tylko nie miałby teraz o to do nich pretensji, ale mogliby liczyć na świetną posadę rządową jak Wassermann czy komendant policji Kornatowski. Zamiast mieć jedynie przelotny kontakt z organami ścigania, lepiej było po prostu od razu nimi zostać. Ostatecznie nie przesłuchiwać milicjantów w śledztwie nie jest tak trudno i umiałby to przecież zrobić nawet telewizyjny Telesfor, który nie może pewnie sobie teraz darować, że w PRL-u tak głupio wybrał zawód i nie został raczej Asesorem.

www.gazetawyborcza.pl/1,76842,4028406.html

smile))
      • kryzar czyżby to prima aprilis??? 01.04.07, 08:41
        miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,4028040.html
        mam nadzieję, że tak choć głupota ludzka nie zna granic
        • kryzar młody człowiek w kapturze firmowym 01.04.07, 08:50
          czy bez. Paranoi cd. Czytam i oczom nie wierzę oraz dumam co też jeszcze wymyślą nasi wybrańcy
          serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,4019426.html
          • e-baba Re: młody człowiek w kapturze firmowym 01.04.07, 13:34
            Tak gorąco rzadzący odżegnują sie od PRL-u. A jednak jakby tak coś w tamtym
            stylu. Słyszałam, że gnębiono w ten sposób tzw. "bikiniarzy", czytałam, że w
            zainteresowaniu organów MO byli długowłosi. Czyzby PRL-owskie zwyczaje się
            odradzały, bo jakos tak znajomo?
        • e-baba Re: czyżby to prima aprilis??? 01.04.07, 13:39
          Niestety, to chyba jest prawda. Pani Józefa Doboszewska - emerytowana
          nauczycielka plastyki - w sprawie Miłosza dała juz głos w 2004 r. protestując
          przeciwko pochowaniu Czesława Miłosza w Krypcie Zasłużonych w klasztorze
          Paulinów na Skałce:
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/2029020,53600,2244558.html
          • kryzar jeszcze o WSI 02.04.07, 08:17
            www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2007040202
            jeżeli do tego dodać jawny nabór do nowych tajnych służb, to trochę dziwnie brzmi
            • kryzar rozmowa z Waldemarem Kuczyńskim 02.04.07, 08:22
              www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2007040206
              a on wie co mówi
              • kryzar jeszcze 2 lata przed nami świetlana przyszłość 03.04.07, 21:24
                wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,74420,4034446.html
                a po wyborach wielka katastrofa?
                • kryzar partia wielkości błędu statystycznego 04.04.07, 08:02
                  wypowiada się o ZNP
                  serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,4036540.html
                  • kryzar faszystowska strona w akcji 04.04.07, 08:19
                    serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,4036229.html
                    w tym wypadku jakoś wielki MEN nie ma nic do powiedzenia, pan prokurator też nie zauważa niebezpieczeństwa. No cóż MW to koalicji przyjaciele a dla niektórych nawet rodzina więc trudno wypowiadać się przeciwko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka