regine 30.01.07, 17:08 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23923&w=23073805 Link do części I-szej. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e-baba Kloss - od lutego w programie Kino Polska 30.01.07, 22:35 Informacja dla fanów Hansa Klossa i Hermanna Brunnera - od lutego w programie Kino Polska kolejne powtórki "Stawki większej niż życie" Odpowiedz Link
natla Re: Kloss - od lutego w programie Kino Polska 31.01.07, 00:29 No toś mi na dobranoc zrobiła frajdę. Odpowiedz Link
regine Re: Dziś polecam...Już się zaczął. 01.02.07, 20:40 "Uniesie nas wiatr" **** TVP Kultura 20:30 Dramat "Uniesie nas wiatr" to utrzymana w realistycznej konwencji filmowa przypowieść o sensie życia i śmierci, przeciwstawionym religijnej i "nowoczesnej" wizji ludzkiej egzystencji. O tym, że należy skoncentrować się na teraźniejszości, wypełniać swoje codzienne obowiązki, mieć życzliwy stosunek do ludzi i traktować śmierć jako część życia, czyli fakt naturalny. Przypowieść opowiedziana precyzyjnie, w niespiesznym i kontemplacyjnym rytmie przez mistrza irańskiego kina, 61-letniego dzisiaj Abbasa Kiarostamiego. Piękny film, laureat Nagrody Głównej Jury i nagrody krytyki filmowej FIPRESCI na Międzynarodowym Festiwalu Filmowym w Wenecji w 1999 roku. Odpowiedz Link
takanietaka TANGO Saury 06.02.07, 20:04 dzisiaj na TVP2 po 22 h.,jak kto nie widział koniecznie..jak kto widział to jeszcze raz ! Ja uwielbiam jego wszystkie "taneczne" filmy począwszy od "Krwawych Godów",a Antonio Gadesa i jego flamenco to po prostu uwielbiam całym sercem. * nigdy nic nie wiadomo ** Odpowiedz Link
regine Re: TANGO Saury 07.02.07, 12:18 Dziękuję za podpowiedź, na co zwrócić uwagę wczoraj na TV. Wspaniałą ucztę zafundowałaś mi swoją podpowiedzią. Filmu nie oglądałam, nigdy. Ale ucztę nie kinomana, tylko melomana miałam wczoraj niesamowitą. Pozostał mi lekki niedsyt. Bo chciałabym jeszcze i jeszcze )) Wspaniały film, muzyka, taniec. A to tango w wykonaniu dwóch tancerzy (panów), było niesamowite ))) Jakbyś coś jeszcze wiedziała o tak wspaniałych fimach, proszę informuj. Jeszcze jestem dziś pod wrażeniem. L.dziękuję pięknie za wczorajszą propozycję w TV, wspaniały film ))) Odpowiedz Link
regine Re: Właśnie na TV2 leci... 08.02.07, 20:22 Stara, polska komedia "Poszukiwany, poszukiwana..." Z W. Pokorą Kto lubi, zapraszam Odpowiedz Link
regine Re: Właśnie na TV1 leci... 10.02.07, 20:51 "Piękny umysł", już trochę późno informuję. Ale zawsze warto wrócić do tego filmu. Oglądam go zawsze z innymi odczuciami...Ale naprawdę warto. Polecam. Odpowiedz Link
wiktoria53 Reniu, to nie "Piękny umysł" tylko "Szósty zmysł" 10.02.07, 21:35 Oglądałam kilka razy. Odpowiedz Link
regine Re: "Szósty zmysł" 10.02.07, 21:42 Przepraszam, zagalopowałam się. Z córką pisałam, oglądam film i Was w błąd wprowadzam. Dziękuję Wiktorio za sprostowanie. Też już kilka razy oglądałam i mam na płycie Odpowiedz Link
wiktoria53 "Dziewczyny z kalendarza"-komedia 11.02.07, 16:06 Doskonała brytyjska komedia oparta na prawdziwych wydarzeniach. Chris (Helen Mirren) i Annie (Julie Walters) przyjaźnią się od lat, mimo odmiennych charakterów i temperamentów. Obie mieszkają w małej osadzie w Yorkshire. Po śmierci chorego na białaczkę, męża Annie, Chris wpada na pomysł, by miejscowe koło Women's Institute przygotowało kalendarz na rok 2000. Z pozyskanych funduszy proponuje wesprzeć miejscowy szpital. Pomysł nie jest nowy, ale Chris chce go zrewolucjonizować: gospodynie mają wystąpić całkiem nago. Wieść o tym niezwykłym wydarzeniu szybko przedostaje się do lokalnych, potem londyńskich, a w końcu i amerykańskich mediów. Kobiety wyruszają w trasę promocyjną - występują w programach telewizyjnych, udzielają wywiadów. Jednak to niespodziewane wejście w świat rozgłosu i blichtru ma także swoje uboczne skutki: przyjaźń Chris i Annie staje przed ciężką próbą... www.polsat.com.pl/oferta/news?inf=100099231&nr=9 Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: "Dziewczyny z kalendarza"-komedia 11.02.07, 16:08 wtorek, 13.02, godz. 21.00 polsat Odpowiedz Link
maladanka Re:"Skowronki na uwięzi" - wg Hrabala 12.02.07, 19:37 Na TV Kultura o godz.20.30 - komedia czechosłowacka z 1969r. - w ramach cyklu Luty z Hrabalem - i na tym kanale nie ma reklam! Pod koniec lutego będą "Pociągi pod specjalnym nadzorem" Odpowiedz Link
maladanka Re:"Skowronki na uwięzi" - wg Hrabala 12.02.07, 19:38 zapomniałam dodać - dzisiaj - 12.02.2007 Odpowiedz Link
krista57 Re:"Panie/panowie po przejsciach"-serial dokument. 17.02.07, 12:22 Szukając nocnego "usypiacza"w TV trafiłam na powyzszy tytuł na TVP3-23.10. Były to dwa odcinki z osmiu.Panie/Angielki po 50 wypowiadaly sie z humorem na temat nazwijmy to kłopotów zwiazanych z naszym wiekiem. Po raz n-ty potwierdza sie moja decyzja.Otóż zaprzestalam używania i kupowania drogich kremow,ktore nie odmłodzą mnie nie "zatrą" zmarszczek. Codziennie zerkam też do lustra,żeby sprawdzić na ile już jestem podobna do własnej matki.... Nie wiem,kiedy będą nastepne odcinki tego dokumentalnego serialu /dlaczego tak nazwanego?/produkcji angielskiej.Myslę ,ze w następny piątek. Polecam dla poprawy nastroju. Odpowiedz Link
takanietaka "Gusta i Gusciki" 18.02.07, 19:20 dzisiaj w Uczcie Kinomana! Pyszne to jest! * nigdy nic nie wiadomo ** Odpowiedz Link
fleur1 "Gusta i Gusciki" 18.02.07, 22:40 Ale sie uśmiałam jak mąż relacjonował przez telefon, że żona trzyma ptaka. Odpowiedz Link
takanietaka "Przypadkowy Turysta!" 21.02.07, 18:37 dobry film na siódemce o 20.godz!!!Głupi tytuł,a dobry film psychologiczny! Warto! * nigdy nic nie wiadomo ** Odpowiedz Link
regine Re: "Przypadkowy Turysta!" 22.02.07, 13:07 Obejrzałam z wielkim zainteresowaniem polecony przez Owaką, wczorajszy film. Dziękuję za podpowiedź. A tu takie znamienne słowa, ktre padły tuż pod koniec filmu, nie wiem czy udało mi się je dokładnie zapamiętać. Zacytuję : " Nie jest ważne jak się kogoś kocha. Ważne jest to, jak się czujemy z kochaną osobą.." Odpowiedz Link
takanietaka A dzisiaj SZKŁO KONTAKTOWE! 22.02.07, 13:13 500 - setne! ma byc wyjatkowe i z filmem marka Piwowskiego! Regine,a co do cytatu..jest niewydumany..to prawda ze miłośc powinna nam ofarowywac dobro,..i własnie taka jest "dobra", z którą my jestesmy dobrzy ,a przynajmniej lepsi! A rezyser tego filmu Kasdan ,to tez jest wyjatkowy ..zawsze w swoich filmach ukazuje dobro tkwiace w ludziach-polecam "Wielki kanion" * nigdy nic nie wiadomo ** Odpowiedz Link
takanietaka Czarna Wdowa 23.02.07, 19:26 na Polsacie ,jezeli ktos nie widział!Baaardzo dobry kryminał,dobre aktorki! Super! * nigdy nic nie wiadomo ** Odpowiedz Link
wiktoria53 Kto lubi rozrywkę 03.03.07, 19:40 O 20.00 w polsacie "Jak oni śpiewaja" cz. I Odpowiedz Link
maladanka Re: Kieślowski! 07.03.07, 18:36 TV Kultura godz.20.30 - "Podwójne życie Weroniki "- dodatkowy atut - reklam nie ma! Niech żyje TV Kultura! Odpowiedz Link
regine Re: Kieślowski! 07.03.07, 19:11 Tak jest. To jest wielki atut, gdy w trakcie oglądania nie ma reklam. A film piękny i reklamuje się sam Zresztą tak jak i wszystkie filmy K. Kieślowskiego Odpowiedz Link
basiader Re: W TV warto oglądać...254+ 19.03.07, 15:29 Polecam dzisiejszy spektakl teatru tv "Slowo honoru" w rez. K. Zaleskiego. Widzialam pokaz przedpremierowy -naprawde ciekawe,warto obejrzec. Odpowiedz Link
tyrtyr Re: W TV warto oglądać...254+ 19.03.07, 17:32 Basiu chętnie skorzystam z Twojego zaproszenia)) Odpowiedz Link
regine Re: W TV polecam na jutro -niedziela 25.03.07 24.03.07, 19:54 TVN - 22:45:00 - 65 min. 2007-03-25 Dworzec Gdański- Film dokumentalny Polska, 2007 W izraelskim kurorcie Aszkelon od pięciu lat odbywają się zjazdy emigrantów - Polaków żydowskiego pochodzenia, którzy w 1968 roku opuścili Polskę. Z bohaterami tamtejszych wydarzeń rozmawia Teresa Torańska. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Kawałek historii i wspomnień polskich Żydów, wypędzonych z Polski w latach sześćdziesiątych. Odpowiedz Link
e-baba Re: W TV polecam - 22.45 - Dworzec Gdański 25.03.07, 22:38 Sadzę, że warto obejrzeć. Ja będę oglądać. Odpowiedz Link
regine Re: W TV polecam - 22.45 - Dworzec Gdański 25.03.07, 23:06 Byłam w Aszkelon 3 razy, ale nie wiedziałam o tych spotkaniach. Smutne losy ludzi. Piszę to w przerwie programu. Spotkania ludzi, wygnanych z Polski, z kraju w którym uczyli się pracowali, o którego wolność walczyli. Jak ja mało pamiętam, z tamtych czasów. Aż mi wstyd Miałam tylko 14 lat... Odpowiedz Link
kryzar Re: W TV polecam - 22.45 - Dworzec Gdański 26.03.07, 07:59 Też obejrzałam film Teresy Torańskiej. Obejrzałam ze smutkiem. I dopiero do mnie teraz dotarło, że nie tylko władza chciałą się pozbyć ludzi o pochodzeniu żydowskim. Bardzo czynnie uczestniczyli w wyganianiu tych ludzi z Polski zwykli szarzy ludzie. Ciekawe jak by to dziś wyglądało? Sądząc po napisach na murach w róznych miejscach Polski też znalazłoby się wielu chętnych prawdziwych Polaków do pogonienia innych. Dziwny jest nasz kraj Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: W TV polecam - 22.50 pr.II dziś 27.03.07, 22:20 "Godziny"-dramat. Wyk. Nicole Kidman, Meryl Streep, Julianne Moore. "Film przedstawia jeden dzień z życia 3 kobiet. Jest znakomitym studium duszy kobiecej". Oglądam. Odpowiedz Link
natla Re: W TV polecam - 22.50 pr.II dziś 28.03.07, 00:54 Oglądnełam gdzieś od połowy. Bardzo przygnębiajacy ale dobry. Odpowiedz Link
tesunia Re: W TV polecam - 22.50 pr.II dziś 28.03.07, 11:10 qrcze...szkoda bo ogladajac film polozylam sie i w polowie zasnelam( ale bylam zez´lona gdy sie obudzialm juz po filmie Odpowiedz Link
czarny.humor "One i muzyka" właśnie leci na Planete 28.03.07, 11:25 Powtarzam wpis spraed chwili na wątku "Muzyka" Włączyłem przypadkowo. Niezwykle ciekawy program. Słynna śpiewaczka operowa śpiewa i mówiła przed chwilą o swoim przeżywaniu muzyki i o swoim życiu głównie, choć nie tylko muzycznym. To była Mireille Dessay. Teraz jest Czeszka Magda Kożena. Ten odcinek jest do godz. 11.50, a o 16.45 następny - Patricia O'Callaghan )) Odpowiedz Link
maladanka TV Kultura - 20.30 - Czas odnaleziony 12.04.07, 20:11 Cytuję programu: "Z piekła I wojny światowej mozna uciec jedynie mentalnie w kraine magdalenek moczonych w herbacie.Proust w poszukiwaniu utraconych wspomnień.Poetyckie" Obsada: Catherine Deneuve,John Malkovich i inni No i reklamami nie przerywają! Odpowiedz Link
wiktoria53 LInk do TELEMAGAZYNU 12.04.07, 21:02 Podrzucam link do programów TV. Nie potrzeba klikać godzin od których chcemy zobaczyć program, one są na bieżąco pokazywane. www.telemagazyn.pl/ Odpowiedz Link
wiktoria53 "Ja wam pokażę!" 21.04.07, 19:53 TVP 1: Sobota 20:15 Judyta, niespełna 40-letnia rozwódka i matka nastoletniej Tosi, pracuje nadal w redakcji poczytnego pisma dla kobiet, gdzie odpowiada na listy czytelniczek. Jest w związku z Adamem, przystojnym redaktorem radiowym. Córka jednak bardzo się mu naprzykrza. Judyta i Adam zamierzają wziąć ślub na Seszelach. Okazuje się, że jej paszport właśnie stracił ważność. Mężczyzna otrzymuje półroczne stypendium w USA. Judyta nie może z nim jechać. Tosia postanawia wykorzystać ten fakt, by sprowadzić ojca z powrotem do domu. Obsada: Grażyna Wolszczak - Judyta Kozłowska Maria Niklińska - Tosia, córka Judyty Marta Lipińska - matka Judyty Krzysztof Kowalewski - Karol, ojciec Judyty Hanka Bielicka - Hania, ciotka Judyty Cezary Pazura - Tomasz Kozłowski, były mąż Judyty Paweł Deląg - Adam Odpowiedz Link
dwa-filary Re: "Ja wam pokażę!" 21.04.07, 20:50 Oglądałam już ten film i dziś znów oglądam.Książki Grocholi są nasze,kobiece i takie normalnie z życia wzięte.Kiedyś miałam okazję z nią rozmawiać -miałam wrażenie,że znam ją od lat.Wolałam obsadę z pierwszej części,ale ta jest tez dobra. Odpowiedz Link
kryzar cd Alternatywy 4-dziś I program 01.05.07, 11:59 czy warto nie wiem, ale może się skuszę z uwagi na aktorów grających w filmie www.gazetawyborcza.pl/1,75475,4081874.html Odpowiedz Link
natla Re: cd Alternatywy 4-dziś I program 01.05.07, 22:35 Nie dopatryłam do końca. Moim zdaniem fiasko. Odpowiedz Link
e-baba Re: cd Alternatywy 4-dziś I program 02.05.07, 00:16 Przy odświeżaniu nawet najlepsze potrawy tracą na smaku. Odpowiedz Link
kryzar i dobrze, że się nie skusiłam 02.05.07, 10:48 i nie oglądałam, choć kiedyś Zofia Czerwińska w TOK FM bardzo zachęcała Odpowiedz Link
dwa-filary Re: i dobrze, że się nie skusiłam 02.05.07, 14:07 Jakoś i ja nie znalazłam się w tym filmie,może się rozkręci... Odpowiedz Link
wiktoria53 Za chwilke lecę na "Egzamin z życia" w II 06.05.07, 16:44 Lubie ten serial. Innych juz prawie nie oglądam. Odpowiedz Link
www.alutka.pl Re: Za chwilke lecę na "Egzamin z życia" w II 06.05.07, 17:58 Lubię oglądać "Rodzinę zastępczą" z moim pierwowzorem )))) Odpowiedz Link
regine Re: Na dzisiejszy, niedzielny wieczór w TV 1i 2 13.05.07, 14:23 Polecam dwie pozycje, warte poświęcenia i oderwania się od polityki: TVP 1: Niedziela 23:10 - w Uczcie kinomana: "DOM Z PIASKU I MGŁY" House of Sand and Fog Dramat obyczajowy, USA 2003 czas 130 minut Reżyseria: Vadim Perelman Scenariusz: Vadim Perelman, Shawn Lawrence Otto Zdjęcia: Roger Deakins Muzyka: James Horner Obsada: Jennifer Connelly - Kathy Ben Kingsley - Behrani Ron Eldard - Lester Frances Fisher - Connie Walsh Kim Dickens - Carol Burdon Shohreh Aghdashloo - Nadi Jonathan Ahdout - Esmail Druga pozycja, też warta uwagi, operetka : TVP 2: Niedziela 00:20, Złota dwunastka operetek i musicali: "HRABIA LUXEMBURG" Der Graf von Luxemburg Operetka, Niemcy 1979 czas 105 minut Reżyseria: Wolfgang Glück Scenariusz: Alfred Maria Willner, Robert Bodanzky Zdjęcia: Heinz Pehlke Muzyka: Franciszek Lehár Obsada: Eberhard Wachter - hrabia Luxemburg Angela Didier - Lilian Sukis Erich Kunz - książę Bazyli Peter Froehlich - Armand Brissard Helga Papouschek - Julia Vermont Jane Tilden - Stazja Kokozow Troszkę szkoda, że tak późno, ale warto. Polecam miłośnikom muzyki Odpowiedz Link
e-baba Dziś - TVP 1 - 21.20 - piosenki S. Krajewskiego 17.06.07, 20:18 Dwuczęściowy koncert największych przebojów Seweryna Krajewskiego w nowych aranżacjach i wykonaniach. Będę oglądać i słuchać - lubię jego piosenki. Myślę, że to będzie miły wieczór, choc trochę obawiam się tych nowych aranżacji i wykonań. Ale może będa udane - bo takich świetnych piosenek chyba nie można popsuć? Odpowiedz Link
wiktoria53 Dziś - TVP 1 - 21.20 - piosenki S. Krajewskiego 17.06.07, 20:48 Też bedę ogladać.Jedna z jego piosenek będzie śpiewał młody mężczyzna z mojego miasta.Już trzymam za niego kciuki. Odpowiedz Link
e-baba Re: Dziś - TVP 1 - 21.20 - piosenki S. Krajewski 17.06.07, 23:32 Warto było oglądać. I każda z piosenek taka znana i taka bliska... Odpowiedz Link
maladanka Kraków - Festiwal Kultury Żydowskiej 30.06.07, 23:02 moja ukochana TV Kultura transmituje od godz.18.oo z Krakowa, Warto patrzeć i słuchać! Odpowiedz Link
maladanka Re:"Pod jednym dachem" 03.07.07, 11:51 na TV Kultura dzisiaj o godz.15.oo Ja bardzo lubię czeskie filmy. Film,o którym mowa oglądałam wczoraj wieczorem i dlatego zachęcam. Życie codzienne,a nie nudne, rok 1967,czyli blisko pamiętnego roku 1968. Młodzież kontra starsi,trochę polityki,ciekawe postacie ludzi,mnóstwo obserwacji takich cieniutkich, a cudnie pokazanych, samo życie po prostu. Odpowiedz Link
czarny.humor Re:"Pod jednym dachem" 03.07.07, 13:29 Potwierdzam wszystko, choć wczoraj oglądałem tylko fragmentami. Dziś obejrzę od napisów, do napisów. )) Odpowiedz Link
e-baba "Stalowe magnolie" - dziś 21.00 - POLSAT 31.07.07, 20:10 I co z tego, że ogladałam ten film juz trzy razy? Obejrzę go po raz czwarty. I Wam polecam. Co za obsada bowiem - wystarczy wspomnieć Shirley MacLaine... Oglądam. tiny.pl/5r98 Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: "Stalowe magnolie" - dziś 21.00 - POLSAT 31.07.07, 21:22 Dzieki babetko, lecę na film Troche mam spóźnienia, ale nie szkodzi. Odpowiedz Link
czarny.humor Taki babski film??! 31.07.07, 23:58 Mam go na twardzielu i oglądam, tak raz na rok! )) Teraz nadplanowo, ale też obejrzałem. Jeden z moich ukochanych filmów. )) Odpowiedz Link
maladanka Re: Good Bye,Lenin! 07.08.07, 22:28 TV program 2, godz.22.35 czyli zaraz prawie - film trochę smieszny,trochę smutny. To świetna przede wszystkim historia, która, niejako przy okazji, bawi się obiektami dzisiejszego kultu. Opowieść zaczyna się w momencie przełomowym dla historii współczesnych Niemiec. 7 października I sekretarz DDR, Erich Honecker, obchodzi hucznie 40- lecie niemieckiej republiki ludowej, na ulicach tysiące demonstrantów wyglądających z nadzieją Gorbaczowa. Wśród nich Alex, syn socjalistycznej aktywistki. Tak się pechowo składa, że matka spotyka syna całkiem przypadkowo, gdy ten ładowany jest do wozu STASI. Widok ten powoduje nie tylko omdlenie, ale i zawał serca, a w końcu śpiączkę. Matka przesypia w szpitalu 9 miesięcy. Aż 9 miesięcy, bo NRD w tym czasie upadło, mur berliński runął, zmienił się kanclerz, a młodociani pionierzy porzucili swe czerwone chusty. Przed wypisaniem ze szpitala lekarz ostrzega Aleksa, że wszelkie emocjonalne wstrząsy mogą spowodować kolejny, już śmiertelny, zawał serca. Wszystko w co święcie wierzyła dzielna komunistyczna aktywistka legło przecież w gruzach. NRD nadawał sens jej działalności czyli pisania zaangażowanych i krytycznych listów w celu ulepszenia komunistycznego systemu. Wyszła niejako "za mąż" za NRD po ucieczce męża do Niemiec Zachodnich. Zdaje sobie z tego sprawę Aleksander. Wspólnie z siostrą i kolegą z pracy postanawiają więc zbudować atrapę Enerde, która będzie bezpiecznym światem rekonwalescentki. Zaczyna się gorączkowe poszukiwanie ginących powoli z życia codziennego symboli: ogórków spreewaldzkich i kawy Mocca Fix. Bohater musi coraz bardziej improwizować wyjaśniając zdezorientowanej matce znaczenie wielkiej flagi Coca-Coli czy dementując docierające informacje o zburzeniu muru (teoria Alexa jest dość przewrotna). Posuwa się nawet do spreparowania programu telewizyjnego, który stanie się popisem dla kolegi z zapędem reżyserskim. Przyznam, że trochę współczułem biednej i skołatanej kobiecinie, którą wszyscy wokół oszukują, knują intrygi i mnożą podstępy. Może matka zniosłaby prawdę o rzeczywistości lepiej niż sądzili jej najbliżsi? Naprawdę warto obejrzeć , więcej tutaj - fragment zamieszczony własnie stąd pochodzi www.film.org.pl/prace/good_bye_lenin.html Odpowiedz Link
e-baba Re: Good Bye,Lenin! 08.08.07, 12:56 Szkoda, nie obejrzałam. Za późno przeczytalam wpis. Jakby była powtórka - proszę o czujność. I wpis. Odpowiedz Link
czarny.humor Maleństwooo!! Elvis właśnie leci w TVP1 !!! 08.08.07, 13:33 Przypadkowo włączyłem "jedynkę", a tam "Błękitne Hawaje" z Elvisem! Jeśli jesteś na forum, to się śpiesz, bo film trwa tylko do 14.30. )) Odpowiedz Link
maladanka Re: Maleństwooo!! Elvis właśnie leci w TVP1 !!! 08.08.07, 15:16 wiem! dzięki! obejrzałam 102 raz ale najwazniejsze są piosenki! Odpowiedz Link
czarny.humor Tak myślałem, że nie widziałaś mojej informacji, 08.08.07, 17:05 właśnie oglądasz film. )) Jasne, że ważny jest am tyko śpiew Elvisa! Sam film jest strasznie infantylny i zupełnie niestrawny - zwłaszcza dziś. Ale trzeba przyznać, że kopia była zachowana w bardzo dobrym stanie, nie?! )) Odpowiedz Link
maladanka Re: Audrey Hepburn - "Zabawna buzia" - TVP 2-12.10 12.08.07, 10:31 ..czyli bez przerw na reklamy! Zwiewna Audrey, wspomnień czar,moda,Paryż,wywoływanie zdjęć w ciemni,no i na tym filmie mnie pierwszy raz chłopak objął w kinie ) Odpowiedz Link
maladanka ..i "Czekolada" - też dzisiaj TVP 1 - 22.20 12.08.07, 10:40 alez dziś babski dzień w TV- jeszcze i "Czułe słówka" gdzies mi mignęły - jednak te sobie odpuszczę, ale "Czekoladę" nie...tam gra piękna Julia Binoche! Odpowiedz Link
ovaka Niezawodny Wally 15.08.07, 23:35 Dzisiaj - dla nocnych marków na "siódemce" o 1,40 -dobre i naprawde smieszne. Odpowiedz Link
tofika Re: Niezawodny Wally 15.08.07, 23:49 Dziekuje owaka, za podpowiedz.. pozdrawiam poznym wieczorkiem, wlasciwie juz nocka Odpowiedz Link
maladanka Re: Czeski film - ja uwielbiam- "Seks w Brnie"- 20.08.07, 12:14 Uzalezniona jestem od kina czeskiego. Może fakt,że mieszkam w małym miasteczku sprawia,że bliskie mi są postacie pokazywane w tych filmach - ja wielu podobnych ludzi znam.To co w naszych filmach pokazywane jest w sposób wulgarny i modnie nazywany "mięsem" tam jest prześwietlone mgiełką symaptii.Twarze aktorów nie kojarzą się z wieloma innymi bohaterami z seriali, czasem mam wrażenie,że to wręcz ukryta kamera. Dziś w TV Kultura o godz.20.30 - film "Seks w Brnie" - tytuł mylący - fakt,o seks też chodzi ale nie sam dla siebie - to wielkie wołanie o bliskość i kontakt z drugim człowiekiem, o potrzebę miłości. Film wydaje się trochę na początku zagmatwany - trzeba uwaznie śledzic początek - akcja toczy się jakby jednoczesnie dla 4 par. Tutaj więcej o filmie film.onet.pl/12239,68706,1,recenzje.html Czarny Humorze - będziesz oglądał,prawda? Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Czeski film - ja uwielbiam- "Seks w Brnie"- 20.08.07, 12:39 "o seks też chodzi ale nie sam dla siebie - to wielkie wołanie o > bliskość i kontakt z drugim człowiekiem, o potrzebę miłości." No nie wiem, czy Ty maładanusiu nie powinnaś założyć takiego wątku. Jakże często ludzie, popełniają ten błąd, chcąć dotrzeć do bliskiej osoby właśnie poprzez seks . Szkoda, że na działce nie mam tego kanału, choć zapewne ten film zostanie kiedyś powtórzony. Odpowiedz Link
kryzar warto pamiętać o TV KULTURA 23.08.07, 07:51 a poniżej ciekawe propozycje www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_070823/kultura/kultura_a_2.html Odpowiedz Link
natla Re: Czeski film - ja uwielbiam- "Seks w Brnie"- 23.08.07, 08:47 Oglądnełam "Seks w Brnie" dzięki Tobie Maleństwo, bo tak raczej faktycznie filmy południowych sąsiadów jakoś zawsze omijałam. Oglądnełam z przymróżeniem oka i przyjemnością. Ten sam film zrobiony u nas prawdopodobnie byłby nie do oglądania, z powodu wulgarności, braku dystansu i humoru. Odpowiedz Link
maladanka Re: Min.Ziobro dziś w TV 24 w kropce ,u Moniki O. 23.08.07, 17:35 Ja nie będę oglądała bo dziś mam czwartek z piwem i blusem,ale podrzucam.. Odpowiedz Link
kryzar TVP3 25.08.07, 15:15 partaitag w Gdańsku trwa. Dziwi mnie, że Zyta Gilowska i Religa biorą czynny udział w takim spotkaniu. Odpowiedz Link
natla Pożegnanie z Afryką 26.08.07, 20:31 ......juz leci w TVN7.....z Meryl Streep, Redfordem i tym od Mefista. Odpowiedz Link
mania1119 Re: Pożegnanie z Afryką 26.08.07, 22:18 Brandauer,tak? Czemu mi ciągle pisze,że wystapiły błędy na stronie?po "gotowe"ale... Odpowiedz Link
maladanka Re: Babie lato - znowu czeski film :)) 27.08.07, 13:18 programtv.idg.pl/pozycja.asp?id=2790160&kanal=TVKU dziś TV Kultura godz.20.30, a kto wybierze "Angelikę i sułtana" na TVP1 to mozna Babie lato obejrzec we wtorek tez na TV Kultura o godz.15.oo. A tak sie chichram przy oglądaniu Angeliki,że nie wiem - ciągle cudna,szczupła,uczesana,pełny makijaż - ach,bajko filmowa )) Odpowiedz Link
kryzar dziś w POLSACIE u Lisa 30.08.07, 18:11 doborowe towarzystwo-Wałęsa, Kwaśniewski, Lepper i chyba Komorowski Warto oglądać Odpowiedz Link
maladanka Re: już o 15.oo 01.09.07, 14:05 mam nadzieje,że nic się nie zmieni w programie - w TV 2 - koncert z Krynicy - "Tam gdzie śpiewał Jan Kiepura" Odpowiedz Link
wiktoria53 "FRIDA"-PR II godz. 22.05 04.09.07, 08:59 Wieczór filmowy. Kocham kino : Frida TVP 2, wtorek 22:05 Opis programu: Biografia meksykańskiej malarki Fridy Kahlo (1907-54). O realizację filmu zabiegała przez 10 lat pochodząca z Meksyku aktorka Salma Hayek. Fascynująca opowieść o burzliwym życiu niezwykłej kobiety i wybitnej artystki, Meksykanki Fridy Kahlo. Na jej losach zaważyły dwa wydarzenia. Pierwsze to wypadek, w którym jako młoda dziewczyna została trwale okaleczona. Drugie poznanie malarza, rewolucjonisty i kobieciarza w jednej osobie, Diego Rivery. Cierpienie stało się inspiracją jej sztuki, miłość do Diega treścią życia. Film ukazuje Fridę zarówno jako oryginalną malarkę, autorkę szokujących autoportretów, jak i prowokującą otoczenie, niezależną i niekonwencjonalną kobietę. Odpowiedz Link
wiktoria53 Tożsamość Bourne'a TVP 1: Sobota 20:20 08.09.07, 19:02 Cierpiący na amnezję mężczyzna zostaje uratowany przez załogę włoskiej łodzi rybackiej. Bliski śmierci, nie ma przy sobie nic oprócz kilku kul w boku oraz wszczepionego w biodro numeru konta w szwajcarskim banku. Mężczyzna za wszelką cenę pragnie dowiedzieć się, kim jest i dlaczego jego życie przyjęło taki niebezpieczny obrót. W Zurychu, w bankowym sejfie znajduje się kilka paszportów, spory zapas gotówki, broń oraz nazwisko... Jason Bourne… z paryskim adresem. Odpowiedz Link
mania1119 Re: Tożsamość Bourne'a TVP 1: Sobota 20:20 08.09.07, 22:45 No i był swietny! Odpowiedz Link
fleur1 Mecz Portugalia:Polska 08.09.07, 22:57 Wygrywamy po pierwszej połowie i musimy wygrać, aby Polska grała na 100% w Euro 2008, remis daje za mało. Cytuje z Gazety: "To już dziś. Polska gra na Estadio da Luz. Jeśli wygra będzie w rękawie prowadzącym do samolotu lecącego na Euro 2008. Jeśli zremisuje, będzie mogła oddać bagaże i przejść do kontroli paszportowej. Jeśli przegra...Nie, dziś porażka Polaków nie istnieje". Odpowiedz Link
e-baba TVN7 20.10-0.00 Zielona Mila 16.09.07, 13:18 Choć film ten już kiedys oglądalam - wart jest ponownego obejrzenia. Więc ogladałam go wczoraj do 2.30 nad ranem (ale warto było). Powtarzany jest dzisiaj - więc gorąco Wam polecam. Trwa wprawdzie 4 godziny, ale zapewniam - nie bedzie to czas stracony. tiny.pl/1xzf Fragment z powyższej recencji filmu: "(...)W końcu każdy w swoim życiu ma do przebycia tytułową "zieloną milę" - dla niektórych jest to dystans od celi do miejsca egzekucji - dla innych jest to wędrówka, trwająca całe życie. Jak ona będzie wyglądała, zależy tylko od nas (...) I jeszcze tutaj: tiny.pl/1xzc Odpowiedz Link
ovaka STARY GRUZA, na Kulturze, i jego dawne programy - 16.09.07, 13:57 Poznajmy sie .....i Małżeństwo doskonałe Odpowiedz Link
maladanka Re: "Jazda" - film czeski / już pisałam,że lubię 05.10.07, 18:54 TV Polonia - bez reklam - godz.22.oo - dzisiaj - Szkło kontaktowe odpuszczę - ale filmu czeskiego nie. film.org.pl/prace/jazda.html Odpowiedz Link
maladanka Re: Popłakałam się 10.10.07, 00:08 Niedawno skończyła się w TV "Amerykańska rapsodia" - film mądry,ale tytuł mi nie pasował.Może jeszcze powtórzą. Oby już nigdy nikt nie musiał z własnego kraju uciekać... Odpowiedz Link
wiktoria53 "21 gramów"-polecam.Pr.II godz. 22.10 dziś 16.10.07, 20:15 Film o tragicznym zbiegu okoliczności, w wyniku którego splatają się losy obcych sobie ludzi: byłego przestępcy, narkomanki i matematyka. Odpowiedz Link
maladanka Re: "Samotni" - ...znowu dla mnie czeski film 19.10.07, 19:40 ...a właściwie film i czeski i słowacki i słoweński - TV Polonia 22.55 No lubię,po prostu lubię takie filmy i Czarny Humor też,prawda? Odpowiedz Link
natla Olga Lipińska i jej "kabarecikowy" zespół...... 22.10.07, 22:19 .........wystawili Gałczyńskiego w Zielonej Gęsi . Uczta dla ducha! Ciekawam, czy ktoś z Was oglądał. Odpowiedz Link
ovaka Holoubek i Fronczewski 28.10.07, 10:42 we dwójke w spektaklu "Podróż" około 15h w Kulturze.Mistrzostwo aktorskie , obydwaj wspaniali-kto tego nie iwdział ,a moze to zrobic niech oglada.Pewnie będa powtarzać, jak to w Kulturze Odpowiedz Link
regine Re: Holoubek i Fronczewski 28.10.07, 11:11 Z taką obsadą na pewno warto obejrzeć. Dziękuję za podpowiedź Odpowiedz Link
wiktoria53 Najpiękniejsi 2007 12.11.2007 pr.II godz. 20.00 12.11.07, 17:51 Już w poniedziałek, 12 listopada, dowiemy się kto był - i jest - w tym roku najpiękniejszy. Oczywiście, zdaniem czytelników tygodnika Gala, który tego dnia, w Teatrze Narodowym w Warszawie, rozstrzygnie swój plebiscyt Róże Gali 2007. Róże Gali to plebiscyt na najpiękniejszych Polaków, których piękno wynika nie tylko z samej urody widocznej gołym okiem, ale też z ich duchowego piękna, osobowości i osiągnięć. Czytelnicy tygodnika głosują w czterech kategoriach: Piękni dziś, Piękni zawsze, Piękne pary i Piękne debiuty. Redakcja magazynu przyznaje nagrodę specjalną - Różę Róż - dla osoby, którą zdaniem redakcji, emanuje wyjątkowym pięknem. W tym roku nominowani do Róż Gali 2007 zostali: Piękni dziś: Szymon Majewski Tatiana Okupnik Tomasz Kot Ania Dąbrowska Beata Sadowska Piękne debiuty: Robert Kubica Alicja Bachleda Curuś Anna Cieślak Michał Koterski Novika Agnieszka Włodarczyk Piękni zawsze: Kasia Nosowska Stanisław Tym Ewa Błaszczyk Artur Żmijewski Urszula Dudziak Małgorzata Niemen Piękne pary: Ola Kwaśniewska i Wojciech Szuchnicki Andrzej Saramonowicz i Tomasz Konecki Joanna Kos Krauze i Krzysztof Krauze Agnieszka Warchulska i Przemysław Sadowski Tomasz Sekielski i Andrzej Morozowski Joanna Koroniewska i Maciej Dowbor. Odpowiedz Link
fleur1 Wiktorio show must go on 12.11.07, 18:46 Nie wiem czy będę oglądała transmisję, ale od razu wytypowałam zwyciężców i nawet mogłabym się założyć o moje typy zwyciężców. Dobrej zabawy życzę i czekam na następne programy, którymi mnie zainteresują nasze forumowe koleżanki i koledzy. Lubię nasze forum. <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz. Albert Einstein Odpowiedz Link
fleur1 Gala sie zaczęła i będę oglądała. 12.11.07, 20:08 Podobają mi się osoby prowadzące, wejdę po zakończeniu. Miłego oglądania życzę. I'm every woman śpiewa Kayah... Odpowiedz Link
ovaka "Festen" na TV 2 02.12.07, 09:33 bardzo dobre , chociaz straszne , w stylu Dogmy , jeżeli ktos to lubi to dodatkowa przyjemnośc.Ja bardzo cenie Dogmę. Odpowiedz Link
ovaka "Najwazniejsza rzecz" ! 05.12.07, 16:19 to film bardzo dobry i do "płakaania" z Meryl Streep i Wiliamem Hartem. - Na "siódemce" !o 20,10 . Odpowiedz Link
ovaka DOM WARIATÓW, 10.01.08, 19:45 dzisiaj o oo.35 na pierwszym progr.film Koterskiego ! Koniecznie !!!Łomnicki, marek konrad ,Bogdana Majda- rodzina..tata,mama i syn-marek konrad!I smieszno i straszno.Baaardzo dobre! Odpowiedz Link
natla Re: DOM WARIATÓW, 10.01.08, 19:52 Nie mogłaś znaleźć czegoś jeszcze później? Ja już i tak zamieniam dzień z nocą ) Odpowiedz Link
ovaka Re: DOM WARIATÓW, 11.01.08, 00:08 ja nagrywam i nastepnego dnia przy kawie i gazecie sprawdzam czy nagrane warto ogladac , a jak takie sobie ,to ogladam jednym okiem, drugie oko w gazecie .. ale domWariatów to chce miec na tasmie , bo to jest wspaniały popis aktorski! Odpowiedz Link
natla Re: DOM WARIATÓW, 11.01.08, 00:15 Juz telewizor będzie pewnie niedługo do wymiany, a ja dalej nie doczytałam w instrukcji jak się nagrywa na czas. Odpowiedz Link
banitka51 OVAKA 11.01.08, 02:17 Dziękuję Ci, pierwszy raz się załapałam na wskazany na tym forum film (zawsze czytałam dzień później), ale gdybyś się nie wpisała - umknęłaby mi rzeczywiście 'smakowitość'. Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: OVAKA 11.01.08, 20:14 ja nagrałam i przystepuję do ogladania, wiec się odmeldowuję ) dzieki, Ovaka ! Odpowiedz Link
banitka51 dzisiaj w TVP KULTURA o 20 22.01.08, 12:52 spektakl 'seks, prochy i rokendrol' z Bronkiem Wrocławskim. Byłam na tym parę lat temu, mniam-mniam...polecam Odpowiedz Link
ovaka DYM i codzienne zdjecia ! 25.01.08, 11:58 dzisiaj na dwójce póznym wieczorem film urodzy i bardzo dobry o paleniu i robieniu zdjec codziennie o tej samej porze!Sagi ,to dla ciebie ! Wrocławskiego ogladałam ,ale jakos mi sie wydało przeszarżowane.Typy które grał były tak schematyczne i przewidywalne.no, jakos mi sie nie podobało , chociaz on robił co mógł ..Moze sam siebie reżyserował? Tak sie często zdarza gdy ktos robi sam siebie .... Odpowiedz Link
ovaka DRÓZNIK na Kulturze. 23.02.08, 19:35 o 20,30 na Kulturze.Bardzo dobry , wzruszajacy film,wiele ma nagród! Odpowiedz Link
wiktoria53 21.30 w TVN "39 i pół"- serial komediowy 04.03.08, 18:16 39 i pół- Serial komediowy Polska, 2008 Darek skończył czterdzieści lat i jeszcze niczego w życiu nie osiągnął. Postanawia zostawić kochankę i natychmiast wrócić do żony i 17-letniego syna Patryka. Ku swojemu zdumieniu w łóżku żony zastaje Tomasza... Reżyseria: Mitja Okorn, Łukasz Palkowski Wykonawcy: Tomasz Karolak,Dorota Deląg,Daria Widawska,Krzysztof Stelmaszyk Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: W TV warto oglądać...254+ 24.05.08, 19:57 Zaraz za chwilkę będę w wielkim dylemacie , na tv4 pokazany zostanie film zrealizowany na podstawie książki mego dzieciństwa "Ostatni Mohikanin " . I co ja mam zrobić ,ale chyba będę oglądał ten film i jednocześnie zrobię sobie podgląd na nasze forum ) Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: W TV warto oglądać...254+ 26.05.08, 09:32 Wczoraj o 17.05 w II programie w serialu "Egzamin z życia" promowano moje wojewódzkie miasto - Bydgoszcz. Bohaterów serialu można było zobaczyć w różnych zakątkach miasta: na stadionie Zawiszy, w hotelu "Pod Orłem", na Wyspie Młyńskiej czy nad Brdą.Kto oglada ten serial to orientuje się, że właściciel firmy budowlanej Karol Chełmicki będzie przebudowywał stadion Zawiszy.Ekipa będzie kręciła jeszcze jeden odcinek serialu w Bydgoszczy. Odpowiedz Link
wiktoria53 Teraz w TVN "Piękny umysł" 09.07.08, 21:12 W 1947 r. John Nash (Russell Crowe) zaczyna studia matematyczne w Princeton. Jego jedynym przyjacielem jest Charles (Paul Bettany). Nash marzy o wielkich odkryciach w dziedzinie matematyki. W trakcie spotkania z kolegami, zainspirowany ich zabawą, doznaje olśnienia. Tak rodzi się jego teoria gier. Z dnia na dzień staje się sławny. Pewnego dnia w jego życiu pojawia się tajemniczy Parcher (Ed Harris). Proponuje mu współpracę przy operacji wojskowej. Nagrodzona czterema Oscarami opowieść oparta na faktach z życia noblisty Johna Forbesa Nasha Jr. Odpowiedz Link
zielona56 Re: Teraz w TVN "Piękny umysł" 09.07.08, 22:20 Już trzy razy go oglądałam . film świetny, ale czwarty raz już nie będę. Odpowiedz Link
maladanka Koncert "Tutaj śpiewał Jan Kiepura" - dzisiaj! 30.08.08, 13:50 o godz.15.oo TVP 2 program - retransmisja koncertu z Krynicy,prowadzi Bogusław Kaczyński Odpowiedz Link
wiktoria53 "Pegaz" wraca 12.03.09, 15:10 Po ponad czteroletniej przerwie do TVP wraca program poświęcony kulturze i sztuce "Pegaz". Będzie emitowany w Jedynce w sobotę o godz. 8.40. Program prowadzić będzie Filip Łobodziński, publicysta "Newsweeka" i wieloletni dziennikarz telewizyjnych "Wiadomości". Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Telewizor można zanieść na przemiał 16.04.09, 13:11 Zanim uczynię co radzi Wiktoria postarałem sie o cyfrową kablówkę z pełnym programem. Jestem zadowolony z dwóch kanałów: BBC Entertainment i filmowy tv1000 . Na tym pierwszym ciekawy serial co środę " Kochanki" a na drugim ciągle coś nowego , czyli stare filmy jeszcze nie oglądane w tv . Warto troszkę powylegiwać się przed tv Odpowiedz Link
marii51 Re: Telewizor można zanieść na przemiał 16.04.09, 14:07 ulla la- jeśli działkowicz polegiwać zacznie Odpowiedz Link