Dodaj do ulubionych

Co się dzieje z pogodą ......3 ..... 742 +

14.03.07, 18:41
Link do poprzednich części:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23923&w=44384885
Obserwuj wątek
    • natla Słaba ta wiosna u mnie.... 14.03.07, 18:43
      Autor: del.wa.57 ☺
      Data: 14.03.07, 18:30

Wczoraj był piękny dzień,pracowałam na balkonie,malowanie,przesadzanie
      kwiatków,ale wieczorem było zimno jak diabli w nocy O st,dzisiaj chłodno,nie da
      sie posiadziec na balkonie i pochmurno,czyzby znow miało padać?
      Coś nie może przedrzeć się ta wiosenka do mnie,poczekam,wiem,ze przyjdziesmile))

• natla Re: Słaba ta wiosna u mnie.... 14.03.07, 18:44
        No coś Ty....jest ślicznie, fakt, ze chłodniej, ale ślicznie. Mnie to
        odpowiada, zwłaszcza jak gonie z kindlem. smile
        Żebyś jeszcze nie żałowała tego chłodu wink)
        • del.wa.57 Re: Słaba ta wiosna u mnie.... 14.03.07, 19:10
          Gdzie jest tak ślicznie??? chyba u Ciebie kotku,to wcale nie jest chłodek,jest
          zimno brrrr.
          Nie daj Panie takiego ciepełka jak było w zeszym roku o NIE!!!!!
          • natla Re: Słaba ta wiosna u mnie.... 14.03.07, 19:50
            Nooo....NIE DAJ smile)
            • regine Re: Słaba ta wiosna u mnie....17.03 17.03.07, 11:09
              Cóż pogoda iście marcowa. Szaro, bardzo wieje i leje. Nie ma mowy o spacerzesad
              • gabira Re: Słaba ta wiosna u mnie....17.03 17.03.07, 12:41
                Wygląda na to, że wiosna nas nabrała. Nie spodobało jej się w smutnej Polsce.
                • del.wa.57 Re: Słaba ta wiosna u mnie....17.03 17.03.07, 16:01
                  Mam taka sama pogodę zimno,wieje,pada a w nocy przymrozki,pomarzna mi kwiatki
                  na balkonie buuuuuu,część zabrałam do mieszkania.
                  Syn podrzucił mi zdjęcia u nich jest 20cm śniegu,zima nie chce ich opuscić.
                  • sagittarius954 Re: Słaba ta wiosna u mnie....17.03 17.03.07, 16:15
                    W dzień Gertrudy, jeśli mróz u nas, przez czterdzieści dni zimowy czas.

I tak wiosna jeszcze nie przyjdzie , ale może koło maja buchniesmile))))
                  • ania091951 Re: Słaba ta wiosna u mnie....17.03 17.03.07, 16:21
                    U mnie slonecznie, ale chlodno.
                    • sagittarius954 Re: Słaba ta wiosna u mnie....17.03 17.03.07, 16:33
                      Ogrodniku, Św. Gertruda gdy słońcem błyśnie zrobi cuda oczywiście.

A to u Cibie Aniu wiosna już tuż tużsmile)
                      • ania091951 Re: Słaba ta wiosna u mnie....17.03 17.03.07, 16:37
                        I ja tak mysle New York zasypany sniegiem
                        • del.wa.57 Re: Słaba ta wiosna u mnie....17.03 17.03.07, 16:52
                          Tak Aniu zasypany,juz prawie sniegu u nich nie było a tu znowu spadł nocą cicho
                          i zaległsmile)
                          img261.imageshack.us/img261/3696/135822hs6.jpg
                          Tak wyglada ogród u mego syna brrrrrrrrr.
                          • mania1119 Re: Słaba ta wiosna u mnie....17.03 17.03.07, 19:21
                            U nas chyba wroci zima-jest chlodniej i cos nieokreslonego w formie,ale na
                            pewno mokrego-leci z nieba.
                            • sagittarius954 Re: Słaba ta wiosna u mnie....17.03 17.03.07, 19:46
                              ...chociaż...W dzień Gertrudy, jeśli mróz u nas, przez czterdzieści dni zimowy
                              czas. U nas nie było, gorzej z NY. Ale ...jeśli jutro ...
                              Po marcu, co mgłą raczy, tyleż lato się zapłacze.
                              Po marcu grzmiącym, maj śniegiem ćmiący.
                              Suchy marzec, mokry maj czyni gumno jako gaj.
                              Normalnie jesteśmy w lepszej sytacji niż przyjaciele zza oceanu . Chociaż ze
                              zbiorami może być gorzej , oczywiście na naszych działeczkach smile
                              • regine Re: Słaba ta wiosna u mnie....18.03 18.03.07, 13:43
                                Leje, wieje. Nawet kwiaty pod balkonem nie poprawiają humoru. Ohydna pogoda...sad
                                • del.wa.57 Re: Słaba ta wiosna u mnie....18.03 18.03.07, 16:08
                                  Prawda Reniu,ohyda za oknem u mnie też wieje niesamowicie i nawet grad ze
                                  sniegiem sypie,zima wraca?
                                  Koniec swiatasmile))
                                  • mania1119 Re: wiosna u mnie....18.03 18.03.07, 17:28
                                    U nas pieknie-cieplutko,wieje lekki halny,nawet sloneczko swiecilo.Na drzewach
                                    pączki,w ogrodkach przebisniegi i krokusy.Ale na krokusy w Chocholowskiej
                                    jeszcze chwilke trzeba poczekac.Jednak,jesli nie spadnie snieg-to lada dzien...
                                    • del.wa.57 Re: U mnie taka wiosna 18.03 18.03.07, 17:44

• regine Re: Pogoda w 19.03 19.03.07, 10:21
                                        Nawet dość ciekawie, bo nie pada a i słoneczko nawet zaglląda od rana w okna.
                                        Tylko +7 ale jest nieźle.
                                        No to faktycznie masz Helenko nieciekawie. Brrrr...Posypało śniegiem, no i jak
                                        widzę balkon opustoszał. Poczekaj, to ostatnie podrygi zimy. Będzie ciepło,
                                        jeszcze z tydzień i będzie ciepło smile
                                        • natla Re: Pogoda w 19.03 20.03.07, 10:19
                                          No wiecie co? Najpierw nie mogłam wyjsć z łóżka, a potem zobaczyłam, że za
                                          oknami bielutki. Pogłupieli tam na górze, czy co???
                                          • mania1119 Re: Pogoda w 19.03 20.03.07, 22:01
                                            A u nas błoto!Gigantyczne!
                                            • natla Re: Pogoda w 19.03 20.03.07, 23:33
                                              No, pokazywali Zakopane w TV, dużo tego białego, ale baaardzo ciężki i mokry.
                                              Naście h i juz go pewnie nie będzie. Więc żegnaj się Maniu z zimą.
                                              • sagittarius954 Re: Pogoda w 21.03 21.03.07, 05:29
                                                Jak po Benedykcie ciepło, to i w lecie będzie piekło.

Benedykt groch w polu sieje, Wojciech (23.04) do owsa się śmieje.

Lato ciepłe . szykujcie się na wspaniałe urlopy smile))
                                                • regine Re: Pogoda w 24.03 24.03.07, 20:07
                                                  Wczoraj lało i wiało jak licho. Dziś powitałam dzień wraz ze słońcem. Było by
                                                  pięknie, gdyby nie szalejący wiatr. Ale już cichnie. Mam nadzieję, że już
                                                  będzie ciepło i wiosna zawita do nas na "Zwiastowanie", całą parą.
                                                  Bo jakie Zwiastowanie, takie Zmartwychwstanie.
                                                  Więc pogoda na święta też chyba dopiszesmile
                                                  • del.wa.57 Re: Pogoda w 24.03 24.03.07, 20:39
                                                    U mnie po pluchach i zwariowanym wietrze,zawitało dzisiaj słoneczko,jutro a być
                                                    tez piękny dzień a od poniedziałku zapowiadaja prawdziwa wiosnę,oby.
                                                  • ania091951 Re: Pogoda w 24.03 24.03.07, 20:49
                                                    U mnie pogoda piekna
                                                  • regine Re: Pogoda w 25.03 25.03.07, 07:45
                                                    Jest pięknie smile Aż miło rano wstać i powitać w taki poranek wschodzące słońce smile
                                                  • del.wa.57 Re: Pogoda w 16.04 16.04.07, 18:38
                                                    Jest pięknie słonce grzało przez cały dzień 29st jak pełnia lata,ale
                                                    zapowiadaja ochłodzenie i deszcze,zobaczymy.
                                                  • sagittarius954 Re: Pogoda w 16.04 16.04.07, 20:10
                                                    Moze wydam się dziwakiem , ale mnie jest zimno . Dopiero za szybą samochodu jest
                                                    przyjemnie .
                                                  • wiktoria53 Re: Pogoda w 16.04 16.04.07, 20:13
                                                    Ja dopiero pozamykałam okna i drzwi balkonowe. Zawsze należałam do tych którym
                                                    zawsze ciepło to chyba przez ten tłuszczyk, który noszę na sobie wink smile))
                                                  • dankarol Re: Pogoda w 16.04 16.04.07, 21:16
                                                    U mnie dzisiaj wiał wiatr, tam gdzie było zacisznie panowało ciepełko, ale tam
                                                    gdzie wiaterek szalał, to chłodno było. A tu ludzie z krótkimi rękawkami i
                                                    patrzyli na mój żakiet dziwnie.
                                                  • del.wa.57 Re: Pogoda w 19.04 19.04.07, 16:42
                                                    Rany,ale straszny wiatr,powiesił sie jakiś psychol czy co? Na noc zapowiadają
                                                    przygruntowe przymrozki,koniec swiata!!!!!
                                                    smile)
                                                  • regine Re: Pogoda w 19.04 19.04.07, 17:47
                                                    Też zimno jak diabli, wieje strasznie, choć raniutko, przed 8:00 było całkiem,
                                                    całkiem. Bo i słoneczko pięknie świeciło i wiatru nie było. A teraz bez słońca
                                                    i drze niesamowicie. Tylko + 8 na termometrze. Ale za to po niedzieli podobno
                                                    na już "wystąpić" lato i + 27. Nie mogę uwierzyć, muszę dotknąć smile
                                                  • regine Re: Pogoda w 28.04 godz.20:30 28.04.07, 20:30
                                                    Leje jak z cebra, do tego zimny wiatr. No i po majówkach sad
                                                    Ale powietrze się trochę oczyści, bo zakurzona ta świeża zieleń niemiłosiernie
                                                    juz była i spragniona wody.
                                                  • www.alutka.pl Re: Pogoda w 28.04 godz.20:30 28.04.07, 20:44
                                                    Regine nie dobijaj mnie,
                                                    gdzie tak pada?
                                                    u mnie w Krakowie jest ciepły suchy wieczór.
                                                  • regine Re: Pogoda w 28.04 godz.20:30 28.04.07, 20:51
                                                    W Ożarowie, 8 km od W-wy, leje jak z cebra . Do was może na rano dowloką się
                                                    chmury. Tak jak w prognozie podawali. Śledzę zawsze pogodę, bo ciągle czekam na
                                                    dojeżdzających autami, moich domowników. Właśnie dzieciaki przekroczyły
                                                    granicę, będą na 1:00 w domu, ze stęsknioną wnusią smile
                                                    --
                                                    -----------------------------------------------------
                                                    ~~Gdy nie masz nic do ofiarowania, ofiaruj uśmiech ~~
                                                  • www.alutka.pl Re: Pogoda w 28.04 godz.20:30 28.04.07, 21:12
                                                    O tej porze to już drogi mam nadzieję że nie są zapchane.
                                                    Pospolite ruszenie było wczoraj po południu i dzisiaj rano.
                                                  • dwa-filary Re: Pogoda w 28.04 godz.20:30 28.04.07, 21:58
                                                    W W-wie pada,ale jeszcze się tak bardzo nie oziębiło.Ma być podobno
                                                    słonecznie,ale zimno/podobno cieplejsze kurteczki nas czekają/Cieplutko,mówię
                                                    dobranocwink))))))))
                                                  • del.wa.57 Re: Pogoda w 28.04 godz.22:30 28.04.07, 22:35
                                                    U mnie ciepło,troche wiatr wieje,niebo pełne gwiazd i zapowiada sie piekna
                                                    niedziela,ale idzie deszcz lub ochłodzenie,czuje to w kosciach.
                                                  • ania091951 Re: Pogoda w 28.04 godz.22:30 29.04.07, 01:15

U mnie cieplutko i sloneczko pieknie swieci Jutro ma byc jeszcze cieplej
                                                  • www.alutka.pl Re: Pogoda w 28.04 godz.22:30 29.04.07, 09:43
                                                    W Krakowie po nocnym padaniu tylko kałuże zostały.
                                                  • wiktoria53 Co z tą pogodą? 01.05.07, 05:16
                                                    O 2 w nocy było tak:

pogoda.gazeta.pl/pogoda/0,0.html#11-PL
                                                  • ania091951 Re: Co z tą pogodą? 01.05.07, 05:19
                                                    Wiktorio u Was zimnica a przeciez to juz wiosna
                                                  • ania091951 Re: Co z tą pogodą? 01.05.07, 05:21
                                                    U mnie 10:30 wieczorem 15stopniC
                                                  • wiktoria53 Re: Co z tą pogodą? 01.05.07, 05:25
                                                    Wystarczy zjechać nizej i mamy szczegółową prognozę na cały długi weekend aż do
                                                    7 maja w miastach Polski i w Europie.

pogoda.gazeta.pl/pogoda/0,0.html#11-PL
                                                  • wiktoria53 Re: Co z tą pogodą? 01.05.07, 05:27
                                                    Witaj Aniu. Sama sie przestraszyłam przyglądajac sie szczegółowej prognozie.W
                                                    nocy przymrozki, ale mam nadzije, ze po weekendzie i dla nas zaświeci
                                                    słońce smile)))
                                                  • sagittarius954 Re: Co z tą pogodą? 01.05.07, 07:33
                                                    2,9 stopnia o 7.31 rano brrrrr... miałem jechać na działkę , zostaję jednak w
                                                    domu ,kołderka mniam i poducha a przed oczyma tv smile)
                                                  • tofika Re: Co z tą pogodą? 01.05.07, 12:24
                                                    pogoda?slonecznie niby..a zimnosad bardzo,
                                                    az tu nagle pojawily pojedyncze wieksze platki sniegu .. o prosze.. takie
                                                    niespodziankismilena kwitnace mlecze poukladaly na minisekundki trwania
                                                  • zielona56 Re: Co z tą pogodą? 01.05.07, 12:55
                                                    Pogoda okropna , zimnica , a nas czeka impreza urodzinowo weselna na świeżym
                                                    powietrzu .
                                                  • fleur1 Co z tą pogodą? 01.05.07, 13:46
                                                    U mnie wczesniej w sloncu bylo na balkonie 30 st,
                                                    teraz slonce sie przesunelo i mam 11 st.,
                                                    na dole musi byc jeszcze zimniej (mieszkam na IX pietrze).
                                                  • natla Re: Co z tą pogodą? 06.05.07, 12:29
                                                    Wróciłam właśnie z psiego spacerku i tak: Top wygląda jak zmokła
                                                    kura....dosłownie, polar prawie do wykręcania. Dawno tak nie zmokłam. Dobrze,
                                                    że ja się tym nie przejmuję i cierpię smile
                                                    Ale łeb mi zaczyna pękać.
                                                  • dankarol Re: Co z tą pogodą? 06.05.07, 13:32
                                                    a u mnie już nie pada, zaraz idę na spacerek
                                                  • del.wa.57 Re: Co z tą pogodą? 06.05.07, 15:23
                                                    U mnie ciepło i słonecznie,wieje wiatr i zapowiadają deszcz na jutro,przydałby
                                                    sie bo strasznie sucho,ale tylko w nocy może popadać w dzień ma byc pogoda,bo
                                                    ja tak sobie życzę 0!!!!
                                                    smile)
                                                  • dwa-filary Re: Co z tą pogodą? 06.05.07, 15:44
                                                    Mam takie same żądania! ! ! w dzień słoneczko,w nocy deszczyk i tak ma być!!!!!!!
                                                    Proszęwink
                                                  • ania091951 Re: Co z tą pogodą? 06.05.07, 16:25
                                                    U mnie piekne sloneczko, za cieplo nie jest tylko 12 stopni ale mamy dopiero
                                                    godzine 9:30 rano
                                                  • mania1119 Re: Co z tą pogodą? 08.05.07, 00:49
                                                    jest juz po 24tej,wieje fantastyczny halny,cieplo (15 stopni)i ta
                                                    fenomenalna,towarzyszaca halnemu atmosfera niepokoju,czegos
                                                    nieznanego,niejasnego i tajemniczego.Zrobilam zdjecia:

img206.imageshack.us/img206/7163/s6000987sr5.jpg
                                                    img62.imageshack.us/img62/6049/s6000988lc5.jpg
                                                    Pytanie do maksi-ekspertki od przeżywania:
                                                    Czy mogę kochac halny chociaz z nim nie frunę?
                                                    _______________________________________________________
                                                    Owszem,Aleksander Macedoński był wielkim wodzem.Ale po co od razu łamać krzesła?
                                                  • zielona56 Re: Co z tą pogodą? 09.05.07, 17:26
                                                    Ale się czarno zrobiło !! Idzie burza nad Warszawę.
                                                  • dwa-filary Re: Co z tą pogodą? 09.05.07, 17:42
                                                    Halny zawsze mnie przeraża,a zarazem fascynuje!!!,a w ogóle... kocham Tatry.
                                                  • wiktoria53 Re: Co z tą pogodą? 09.05.07, 18:11
                                                    U nas zaraz lunie deszcz!! Niebo zasnure czarnymi chmurami.
                                                  • grazyna10 Re: Co z tą pogodą? 09.05.07, 22:08
                                                    Mialo troszke popadac a tu juz trzeci dzien leje. Wczoraj burza z piorunami
                                                    byla. Ani chibi znowu zaleje te biedna Holandie. Dobrze, ze ja nie mieszkam na
                                                    terenach depresyjnych, pewnikiem wpadlabym w depresje.

Z trzech wiecznych rzeczy jakie znam: wieczne pioro, wieczna milosc i wieczna
                                                    ondulacja, najtrwalsze jest to pierwsze
                                                  • mania1119 Re: Co z tą pogodą? 10.05.07, 00:24
                                                    U nas nie tylko zimno i leje,ale jeszcze grad.A w górach świeżutki śnieg.
    • mania1119 Re: Co się dzieje z pogodą ......3 ..... 742 10.05.07, 00:38
      img214.imageshack.us/img214/917/zdjcie003so4.jpg
      ...chwila przejaśnienia...
      • sagittarius954 Re: Co się dzieje z pogodą ......3 ..... 742 10.05.07, 05:54
        Po wczorajszej burzy z piorunami , na niebie troszkę chmur przez które
        prześwitują pierwsze promienie słońca , temperatura 7,6 stopnia , niby nie za
        bardzo ciepło ale pachnie majem smile)
        • kryzar zobaczymy w jesieni czy prognozy się 10.05.07, 09:07
          sprawdziły
          www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=96&ShowArticleId=43568
          jeżeli ma być zbyt sucho to wcale nie jest dobra prognoza, bo będziemy bez owoców/zmarzł kwiatostan/ i bez warzyw bo nie wyrosną
          • regine Re:Wczoraj i dziś... 15.05.07, 22:25
            Wczoraj straszny upał +30 w cieni, parnota po nocnym deszczu, było strasznie...
            Cięzko się przestawić na takie dziwne ciepło, organiz powiedział "nie".
            Dziś pomimo zapowiadanych burz i ulwe, dzień całkiem znośny. Rano o 6:30
            powitała piękna wiosenna pogoda, cicho i słonecznie. Od 10:00, zaczął wiać
            zimny i porywisty wiatr, słońce wychylało się momentami zza chmur i nową wnusią
            udało mi się nawet być na spacerku smile Potem wszystko ucichło. Ale teraz pada,
            ale spokojny, majowy deszczyk, nawet przyjemnie jest na balkonie...
            To tyle na temat pogody w W-wie i okolicach smile
            • ania091951 Re:Wczoraj i dziś... 16.05.07, 00:46
              Reginko tak jak u mnie wczoraj upal +30C nie bylo czym oddychac dzis calkiem
              znosnie.Wlasnie jest godzina 17:45 pada ulewny deszcz i grzmi
              • sagittarius954 i dziś... 16.05.07, 05:33
                Lało , teraz pada, wiosennie i majowo smile
                • ania091951 Re: i dziś... 16.05.07, 05:37
                  22:40 ciagle pada padac ma tak do rana-Dobranoc
                  • zielona56 Re: i dziś... 16.05.07, 07:48
                    W Warszawie padało całą noc i pada nadal . Nic nie zapowiada że coś się zmieni
                    .Jest obecnie 9 stopni ciepła.
                    • fleur1 Jelenia Góra środa 16.05.07, 14:09
                      Wczoraj było słonecznie, a w nocy to nie wiem czy padało (spałam smacznie).
                      Dzisiaj jest spokojnie, słoneczko gdzieś się schowało, nie pada, jest rześkie
                      powietrze, lubię takie dni.
                      • zielona56 Re: Jelenia Góra środa 16.05.07, 14:13
                        Warszawa w chmurach i deszczu .Takiej pogody to ja nie lubię.Z wnuczką w domu
                        muszę siedzieć.
                        Ja poproszę trochę słoneczka dla Warszawy .
                        • dwa-filary Re: Jelenia Góra środa 16.05.07, 15:45
                          Hura!!!Zawsze niech będzie słońce tak jak teraz,ooooooooooooo to był tylko
                          przebłysk słoneczka,ale nie pada więc się cieszę.Zielona przecież to Ty
                          wymodliłaś ten deszcz.Sama pisałaś ,że lubisz i co???????????????????????
                          • ania091951 Re:co za pogoda 17.05.07, 01:10

znowu leje ciemno sie zrobilo jakby noc juz byla a to dopiero 18:10
                            • tesunia Re:co za pogoda 17.05.07, 10:21
                              tu tez deszczysad((((((((((((((
                              pozdrawiam Jel.Gore bardzo cieplutko,
                              widze,ze wrocilas w domowe pielesze?:

cieplego dnia zycze dla Ciebie i Zalogi.
                              • ania091951 Re:sloneczko 17.05.07, 20:31
                                Przebilo sie przez chmury jest cieplo
                                • regine Re:sloneczko 18.05.07, 15:44
                                  Dzień bez deszczu, słoneczko w zaciszu przygrzewa, ale chłodne podmuchy wiatru
                                  niwelują to ciepełko. Aby do niedzieli, po niedzieli nadają upały smile
                                  • mania1119 Re:sloneczko 18.05.07, 16:05

Zeby tylko te upały zahaczyły o niedziele!
                                    Owszem,Aleksander Macedoński był wielkim wodzem.Ale po co od razu łamać krzesła?
                                    • fleur1 Cieplutko 20.05.07, 09:46
                                      od rana cieplutko, słoneczko się uśmiecha,
                                      godzinę temu w pełnym słoncu miałam 37 st.
                                      • natla Re: Cieplutko 20.05.07, 09:57
                                        Dobra, dobra, nie zachwycaj się tak, bo nam Bozia upały sprowadzi wink))
                                        • regine Re: Cieplutko wręcz gorąco... 20.05.07, 10:58
                                          Nawet u mnie w cieniu, na balkonie jest w tej chwili +25, a balkon północno-
                                          wschodni. Z piesem ledwo wróciliśmy do domu, dyszała jak miech, a to ciepłoluby
                                          pies, lubi upały. W trawie na łące, było jeszcze gorzej..A to dopiero 11:00
                                          godzina dochodzi. Jutro ma być jeszcze cieplej. Wiec marsz na słońce i
                                          korzystać do woli, bo jesienią i zimą znowu będziemy narzekać na jego brak...
                                          • gerda11 Re: Cieplutko wręcz gorąco... 20.05.07, 12:41
                                            Poranek przywitał mnie pięknym słońcem ale z biegiem czasu odrobine się
                                            pochmurzyło . Nie ma jednak co narzekać ! ciepło jest , lekki wiaterek też .
                                            Temperatura oscyluje w granicach 22-23 stopni
                                            A u nas dziś własnie są komunie !!! pogoda dla dzieciaków - w sam raz .
                                            Gorąca nie ma , zimna też nie ...oby tylko deszczu nie było a uroczystości
                                            komunijne udadzą się napewno .
                                            • ania091951 Re:Zimniutko. 20.05.07, 16:14
                                              Wczoraj prawie +30C dzs mamy 9:30 rano tylko +7 wieje w zimny wiatr i tak ma
                                              byc caly dzien
    • tofika Re: Co się dzieje z pogodą ......3 ..... 742 22.05.07, 21:20
      Metereolodzy ostrzegaja...warto zerknac

tiny.pl/dz49

• wiktoria53 Szczegółowa pogoda na kilka dni-wybrać miasto 26.05.07, 19:06
        pogoda.onet.pl/miasta.html
        • regine Re:Sobota 26.05 26.05.07, 19:41
          Rano upał, w połudie aż do 18 burze, grzmty, lał deszcz...Ochłodziło się
          troszeczkę i dobrzesmile
          • wiktoria53 Co sie dzieje z pogodą? 27.05.07, 16:17
            U nas teraz pada deszcz i słychać burzę w oddali.Boję sie burzy sad( Moze
            przejdzie bokiem smileAle jest ciepło, na term. 27 stopni.
            • tofika Re: Co sie dzieje z pogodą? 02.06.07, 08:18
              gdybym ja umiala odczytac... data zgadza sie?zegar godz pokazuje wlasciwa.. a
              co dalej.. padac ma i padac?mam pochmurne mzawkowe zaokienne klimaty.. ale?
              do czego sluzy taki link?
              framboise78.free.fr/Meteo.htm
              • regine Re: Co sie dzieje z pogodą? 03.06.07, 09:23
                A z pogodą normalnie się dzieje. Zawsze przed Bożym Ciałem piekło, potem były
                burze, lało jak z cebra, było wszystko, grad, deszcz, zimno i spiekota. Czyli i
                ten rok nie odbiega od normy. Takie pogody pamiętam, były od zawsze, od
                Zielonych świątek aż do Oktawy Bożeg Ciała. Więc jeszcze tydzień cierpliwości i
                juz znowu nas przypiekać zacznie słońce. Od 10 czerwca ponad +30 ma być znowu smile
                • regine Re: Co sie dzieje z pogodą? 03.06.07, 11:55
                  Zapomniałam dodać, że na dworze, termometr wskazuje tylko +12, jest dość
                  wietrznie, pochmurno i ponuro. Chmury deszczowe łażą w tą i z powrotem. Na
                  razie nie pada. Ale w domu mam ciepełko, bo centralne się włączyło. Cieszą się
                  z tego ciepłolube zwierzaki i ja smile
                  • tofika Re: Co sie dzieje z pogodą? 03.06.07, 12:04
                    jest nawet cieplo a chmury wedruja, wedruja- pozytek z nich zadensad
                    mijaja tygodnie a deszcz zapomnial o mnie... zapomnial !
                    wycieczke lesno dzialkowa zaliczylam.. bukiet kwiatowy pachnie
                    • mania1119 Re: Co sie dzieje z pogodą? 03.06.07, 14:51
                      img519.imageshack.us/img519/5109/s6001298vd0.jpg
                      I co robić w taki deszcz?
                      • mania1119 Re: Co sie dzieje z pogodą? 03.06.07, 18:34
                        img158.imageshack.us/img158/6218/zdjcie001fl4.jpg
                        img236.imageshack.us/img236/2149/zdjcie002dx5.jpg
                        a teraz jest tak.
                        • del.wa.57 Re: Co sie dzieje z pogodą? 03.06.07, 19:14
                          U mnie pogoda wymarzona,troche słońca,troche chmur,ciepło nie za gorąco,lubie
                          taka pogodę.
                          • regine Re: Co sie dzieje z pogodą? 04.06.07, 09:49
                            Jak to z pogodą. Dziś, pomimo nocnego deszczu i chmur na niebie od rana, jest
                            już deczko cieplej, bo +15 na termometrze. Mam nadzieję, że prognozy pogody się
                            sprawdzą i od środy będzie już cieplej i słońce wreszcie przedrze sie przez te
                            ciężkie od wody chmury. Wiec oby do środy smile
                            • fleur1 Co sie dzieje z pogodą? 04.06.07, 10:09
                              U mnie na termometrze 17 st., nie pada, góry za mgłą,
                              czekam na cieplejsze dni.
                              • tofika Re: Co sie dzieje z pogodą? 04.06.07, 18:56
                                prosze poslijcie mi chmury z deszczem,
                                i pompu i pompu ze studni.. ile mozna tak ?
                                • zielona56 Re: Co sie dzieje z pogodą? 04.06.07, 19:00
                                  A to czemu ?
                                  • tofika Re: Co sie dzieje z pogodą? 04.06.07, 19:18
                                    pada deszcz doookoluska... a na ten skrawek dzialkowy .. nie!omija poprostu
                                    zaczarowane czy cos te chmurki ?
                                    duzo mam wody w studni , wiec ratuje moje roslinki...
                                    narazie zarzad dzialek nie kaze placic za wode ze studni...
                                    obiecali , pieknie.. woda i prad .. tylko nic nie zrobiono.. i wplaty zniknely
                                    nikt nic nie wie.. jak w czeskim filmiesmile
                                    • regine Re: Co sie dzieje z pogodą? - 6 czerwca 06.06.07, 10:20
                                      Jest pięknie smile Obudziłam się o 5:40 a na dworze już przecudnie świeciło
                                      słońce. Chyba w całym kraju jest dziś taki słoneczny i bezdeszczowy dzień.
                                      Na termometrze jest +30 i bezchmurne niebo smileJaskółki budują gniazda, szpaki
                                      objadają się czereśniami, w pobliskim sadzie. Wiecej szpaków niż liści i
                                      owoców. Całe drzewo oblepione a drą się niesamowicie. Ot, smakosze smile
                                      • regine Re: Co sie dzieje z pogodą? - 7 czerwca 07.06.07, 21:27
                                        Oj, leje u Manuchny strasznie. Oto filmik z powodzi po oberwaniu chmury w
                                        Kościelisku.
                                        wideo.gazeta.pl/wideo/0,0,4208023.html
                                        Maniu, dużo słońca już niedługo będziesz miała, już od soboty. A teraz ja
                                        posyłam Ci trochę upałów i słońca z mazowieckich nizin. Nie będę żałowała, bo
                                        mam się czym dzielić smile)))
                                        • mania1119 Re: Co sie dzieje z pogodą? - 7 czerwca 08.06.07, 01:11
                                          I to było dosłownie punktowe-już kawałek dalej ledwie troche kropiło albo wcale!
                                          • regine Re: Co sie dzieje z pogodą? - 9 czerwca 09.06.07, 20:42
                                            Parnotę i spiekotę ochłodziły dziś popołudniowe burze. Nie było źle, choć jak
                                            zwykle troszkę się bałam, bo burczało dookoła bardzo, ale większość chmur
                                            poszła na W-wę. Tam to chyba lało...Ale powietrze niesamowite jest teraz,
                                            niczym kryształ i takie rześkie smile
                                            • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Co sie dzieje z pogodą? - 9 czerwca 09.06.07, 21:49
                                              Renia, teraz LEJE .oberwanie chmury nad URYNOWEM
                                              • mania1119 Re: Co sie dzieje z pogodą? - 10 czerwca 10.06.07, 16:20
                                                Do nas tez dotarl ulewny deszcz i grad.Pare dni temu był nad Koscieliskiem,dzis
                                                nad samym centrum Zakopanego i to w chwili,kiedy zaczynała sie uroczysta msza
                                                pod skocznia,na wolnym powietrzu.
                                                • del.wa.57 Re: Co sie dzieje z pogodą? - 10 czerwca 10.06.07, 23:13
                                                  U mnie sahara,nie zosze takich upałów,co to bedzie w lipcu?? chyba się zakopie
                                                  gdzies w podziemiach na całe latowink)
                                                  • zielona56 Re: Co sie dzieje z pogodą? - 10 czerwca 10.06.07, 23:17
                                                    Od czwartku byłam na działce , pogoda cudna . W ciągu dnia upał , a wieczorem
                                                    deszcz . I tak było do dziś .Taką pogodę to ja bardzo lubię.
                                                  • regine Re: Co sie dzieje z pogodą? - 11 czerwca 11.06.07, 08:10
                                                    Krótko mówiąc jest pięknie smile)
                                                  • del.wa.57 Re: Co sie dzieje z pogodą? - 11 czerwca 11.06.07, 13:10
                                                    Grzeje,smali,niebo bez chmurki i dla mnie to wcale nie jest piękne,szukam
                                                    miejsca na przetrwanie upałów,zajrze do piwnicy moze tam da sie żyćsmile))
                                                  • del.wa.57 Re: Co sie dzieje z pogodą? - 12czerwca 12.06.07, 19:59
                                                    Wreszcie!!!! Odrobinę chłodniej,słonce schowało się za chmury. Z tej radosci
                                                    wypucowałam łazienkęsmile)))
                                                  • zielona56 Burza .........13 czerwca 13.06.07, 16:38
                                                    Właśnie grzmi , błyska się i zerwał się wiatr. Deszczu jeszcze nie ma , ale to
                                                    kwestia czasu. I jak lunie.........
                                                  • mania1119 Re: Co sie dzieje z pogodą? - 15czerwca 15.06.07, 19:54

U nas fantastyczny,goracy,i nie za mocny halny!Cudownie!
                                                  • krista57 Re: Co sie dzieje z pogodą? - 15czerwca 15.06.07, 22:26
                                                    Rano po przejechaniu wielu kilometrow spotkal nas deszczcz /nie powiem,że
                                                    zaskoczył /,który przemoczył do suchej nitki.Powrót w pełnym upalesmile
                                                    Jedyny ślad po powrocie do domu to zniszczona fryzura.
                                                  • del.wa.57 Re: Co sie dzieje z pogodą? - 15czerwca 16.06.07, 16:44
                                                    U mnie słońce i deszcz,ale bardzo ciepło.Dwa dni temu wyszlam na balkon jak
                                                    padał deszcz,wspaniale zmokłam jakie to cudne uczucie po tych gorących dniachsmile)
                                                  • del.wa.57 Re: Co sie dzieje z pogodą? - 19 czerwca 19.06.07, 12:34
                                                    Pogoda u mnie wymarzona,słonce i chmurki,ciepło,ale nie sahara,mogłoby tak
                                                    zostać do pazdziernikasmile)
                                                    --
                                                    Nierozsądnie jest kierować się tylko rozsądkiem.
                                                    Karol Bunsch.
                                                  • mania1119 Re: Co sie dzieje z pogodą? - 21 czerwca 21.06.07, 20:54
                                                    Niesamowity halny,"sucha"burza i +25 stopni!
                                                  • wiktoria53 Pogoda na III dekadę czerwca i lipiec 22.06.07, 09:00
                                                    Będą gorące wakacje
                                                    2007-06-21 20:06 Aktualizacja: 2007-06-22 07:32
                                                    Czekają nas afrykańskie upały

Do popołudnia skwar i duchota. Potem gwałtowne ulewy i wichury. Takie będzie
                                                    tegoroczne lato w Polsce. Meteorolodzy prognozują, że średnia temperatura w
                                                    miesiącach letnich przekroczy w tym roku średnią z ostatnich stu lat -
                                                    pisze "Fakt".

Nie trzeba już wyjeżdżać do egzotycznej Tunezji czy Egiptu! Nie ma potrzeby
                                                    wydawać grubych pieniędzy, aby popluskać się w ciepłych wodach Morza
                                                    Śródziemnego. W tym roku także nad Bałtykiem będzie jak w gorącej Afryce. Żar z
                                                    nieba będzie się lał już od rana. W południe osiągnie szczyt, a wieczorem
                                                    czekają nas ulewy.

Jak podają meteorolodzy, w ostatniej dekadzie czerwca upały nieco odpuszczą.
                                                    Nad Polskę napłynie orzeźwiające, morskie powietrze znad Atlantyku. Przygotujmy
                                                    się na opady deszczu i gradobicia! Będzie ciepło, ale nie gorąco - temperatura
                                                    będzie się wahać się od 20 do 25°C. A w lipcu już prawdziwe lato. W pierwszej
                                                    dekadzie już do 29 stopni na południu Polski - informuje "Fakt".

więcej:
                                                    www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=96&ShowArticleId=49626
                                                  • mania1119 Re: Pogoda na III dekadę czerwca i lipiec 22.06.07, 16:15
                                                    Gwałtowną ulewe i wichure przezylismy już wczoraj-w chwile po napisaniu przeze
                                                    mnie postu halny przeobraził sie w istny huragan i zaczęło wściekle lać.Rano na
                                                    ulicach leżalo pelno polamanych kawałków gałęzi,na polach leżało zwalone
                                                    drzewo.Koleżanka,ktora wieczorem usiłowała przejechać Harendą,musiała
                                                    zawrócić,bo zwalone drzewo zatarasowało ulicę.
                                                    A dzis piekna pogoda.
                                                  • del.wa.57 Co się dzieje z pogodą??? 24.06.07, 20:36
                                                    U mnie bardzo ładnie,słonce i chmury,teraz zaczeło kropić,jest ciepło,ale nie
                                                    gorąco,cudnie!!!
                                                  • wiktoria53 Ciągle pada.....:( ludzie bigną, bo się bardzo 26.06.07, 08:36
                                                    boją deszczu

pl.youtube.com/watch?v=d5FPgcwuvJI
                                                  • zielona56 Re: Ciągle pada.....:( ludzie bigną, bo się bard 26.06.07, 09:00
                                                    U mnie jeszcze nie pada , ale chyba będzie . Słońce gdzieś się schowało .
                                                    Jeszcze jest ciepło 20 stopni na balkonie.
                                                  • mania1119 Re: Ciągle pada.....:( ludzie biegną, bo się bard 26.06.07, 11:27
                                                    a mnie obudzil ulewny deszcz i silny wiatr-na tempo sciagałam kwiatki z
                                                    parapetów na balkonie i zwijałam leżak-bo nieźle zacinało.Dzień pogodowo
                                                    zapowiada sie średnio,o spacerze na razie nie ma co marzyc,zwłaszcza jak ma sie
                                                    psa o niskim zawieszeniu...
                                                  • regine Re: Powitalny deszcz....26.06 - wtorek 26.06.07, 11:40
                                                    Po przepięknej wczasowej pogodzie powitał nas dziś z rana, juz w domu, deszcz
                                                    i zimny wiatr. Ale nad morzem miałyśmy pogodę jak marzenie smile
                                                    ~~Gdy nie masz nic do ofiarowania, ofiaruj uśmiech ~~
                                                  • ania091951 Re: Powitalny deszcz....26.06 - wtorek 26.06.07, 22:00
                                                    W Chicago chyba oberwanie chmury-leje grzmi i swieci slonce
                                                  • ania091951 Re: Powitalny deszcz....26.06 - wtorek 26.06.07, 22:07

Juz po burzy
                                                  • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Powitalny deszcz....26.06 - wtorek 26.06.07, 22:45
                                                    ania091951 napisała:

> W Chicago chyba oberwanie chmury-leje grzmi i swieci slonce
                                                    No to identycznie jak tu, w W-wie.
                                                    PS. a nad morzem też była pogoda bardzo KAPRYŚNA i frymusna. Ale mi to nie
                                                    wadzi.
                                                    pozdrawiam
                                                    (-) padalec, który powrócił do miasta dwumilionowego. FUJ !!!
                                                  • grazyna10 Re: Powitalny deszcz....26.06 - wtorek 26.06.07, 23:05
                                                    U mnie pada juz drugi tydzien z przerwami. Na poczatku padalo ale bylo cieplo a
                                                    teraz pada i sie ochlodzilo. Dzisiaj bylo 15 stopni tylko. Wlaczylamm
                                                    ogrzewanie, bo niemilo sie w domu zrobilo. To nie normalne - ogrzewanie pod
                                                    koniec czerwca. Ja chce sloneczkaaaaaaaa
                                                  • del.wa.57 Re: Powitalny deszcz....26.06 - wtorek 26.06.07, 23:11
                                                    U mnie tez pada i straszliwie wieje,powiesił sie jakiś idiota czy co????
                                                  • zielona56 Sroda 27 27.06.07, 08:56
                                                    Słoneczka duzo , ale chłodno .
                                                  • wiktoria53 Co się dzieje z pogodą? 27.06.07, 09:02
                                                    U nas zimno, 15 stopni C i strasznie wieje wiatr.Brrrrrr
                                                  • dankarol Re: Co się dzieje z pogodą? 27.06.07, 11:26
                                                    U mnie też wieje straszliwie, dobrze, że już 19 stopni jest w cieniu, bo w
                                                    słońcu już gorąco
                                                  • del.wa.57 Re: Co się dzieje z pogodą? 27.06.07, 17:08
                                                    Dzisiaj troche wiatr mniejszy,wczoraj okropnie wiało,deszcz,słońce,nie jest
                                                    zimno.
                                                  • mania1119 Re: Co się dzieje z pogodą? 27.06.07, 19:35
                                                    A u nas odwrotnie-coraz bardziej pochmurno,coraz bardziej zimno i chyba
                                                    wielkimi krokami zmierza w naszym kierunku jakas ulewa.
                                                  • del.wa.57 Re: Co się dzieje z pogodą? 28.06.07, 17:15
                                                    Więcej słońca jak deszczu,jeszcze troche wieje,ale pranie schnie piorunemsmile)
                                                  • del.wa.57 Re: Co się dzieje z pogodą? 29.06.07, 18:57
                                                    Pada deszczyk pada,pada sobie równo!!!!!
                                                    smile))
                                                  • wiktoria53 Re: Co się dzieje z pogodą? 03.07.07, 09:06
                                                    U mnie leje jak z cebra,jest zimno i wcale mi sie nie chce wyjść z domu. Zanosi
                                                    sie na dłuzsze opady.Zerknęłam na prognozę i jeśli sie sprawdzi to u nas
                                                    zapowiada sie mokro do soboty.
                                                  • ania091951 Re: Co się dzieje z pogodą? 06.07.07, 21:24
                                                    www.polskieradio.com/news_det.aspx?id=24809&kat=19
                                                    ciezko bedzie
                                                  • del.wa.57 Re: Co się dzieje z pogodą? 06.07.07, 21:57
                                                    O rany!!!
                                                    Współczuje Wam Aniu,straszna temperatura,gdzie Ty sie schowasz?
                                                    A u mnie leje,pada,wieje,kwietniowa aura.
                                                  • mania1119 Re: Co się dzieje z pogodą? 06.07.07, 22:04
                                                    U nas tez zimno i wieje!Dobrze ze mam tyle nowych rzeczy w poczcie od kochanych
                                                    i wytrwałych Forumowiczek,ze mam co oglądać!
                                                  • regine Re: Co się dzieje z pogodą? 07.07.07, 09:32
                                                    Nadal zimno jak diabli i wieje straszliwie. Ciekawe czy na równinach też może
                                                    trafić sie halny ? Bo mam dziś wrażenie, że właśnie zawitał na Mazowsze.
                                                    Nigdy nie widziałam i nie słyszałamjak wieje, widziałam tylko spustoszenia w
                                                    drzewostanie, w górach, jakie po sobie zostawia...Połamane gałęzie fruwają i u
                                                    mnie i znowu zaczyna padać...Ot, początek lata mamy sad
                                                  • zielona56 Re: Co się dzieje z pogodą? 07.07.07, 10:00
                                                    Ja protestuję !!! Żądam powrotu ładnej pogody . Słoneczka mi trzeba !!!!
                                                  • del.wa.57 Re: Co się dzieje z pogodą? 07.07.07, 19:14
                                                    Wieje,leje i nawet słońce wyjrzało na chwilę,ale jest ciepło.
                                                  • regine Re: Co się dzieje z pogodą? 08.07 Niedziela 08.07.07, 11:51
                                                    Jest już o niebo lepiej niż wczoraj. Nie pada, słoneczko co jakiś czas wygląda
                                                    spoza chmur i dość ładnie przygrzewa smile Tylko to wiatrzysko jeszcze wieje
                                                    straszliwie.
                                                    Ale idzie ku lepszemu smile
                                                  • ania091951 Re: Co się dzieje z pogodą? 08.07 Niedziela 08.07.07, 15:56
                                                    U mnie dopiero 10 rano a juz na termometrze +27 zapowiadaja bardzo goracy dzien
                                                  • del.wa.57 Re: Co się dzieje z pogodą? 09.07 09.07.07, 13:53
                                                    Wczoraj był bardzo ładny dzień,bez deszczu,dzisiaj pada od rana i tak ma być
                                                    przez parę dni jeszcze.
                                                  • mania1119 Re: Co się dzieje z pogodą? 09.07 09.07.07, 23:13
                                                    U nas do zwariowania:w ciagu jednego dnia pogoda zmienia sie non-stop:od
                                                    upalnego słońca po zimny i całkiem spory deszcz.
                                                  • dankarol Re: Co się dzieje z pogodą? 09.07 10.07.07, 09:39
                                                    Wczoraj od południa aż do późnej nocy była burcząca burza, a dziś ponuro
                                                    dobrze, że chociaż nie pada
                                                  • del.wa.57 Re: Co się dzieje z pogodą? 09.07 10.07.07, 16:40
                                                    Ciepło,słonecznie,deszczowo,burzowo- mieszankasmile))
                                                  • wiktoria53 A pamiętacie ubiegłoroczne upały? 10.07.07, 17:43
                                                    Oj, chciałabym mieć je chociaż na 2 tygodnie, a potem tak z 25 stopni i ciągle
                                                    słońce smileprawdę mówiąc już zmarzłam tego latawink
                                                  • wiktoria53 Brrrrrrrr zimno! Wyszłam na balkon, zimno, a ten 10.07.07, 22:09
                                                    chłód skojarzyłam z jesienną pogodą. A gdzie ta obiecana Afryka?
                                                  • mania1119 Re: Brrrrrrrr zimno! Wyszłam na balkon, zimno, a 10.07.07, 23:00
                                                    Leje,leje,zimno,zimno!!!
                                                  • sagittarius954 Brrrrrrrr zimno! WyszłEm na balkon, zimno, a: ))) 11.07.07, 08:31
                                                    Po pięknym wieczorze poniedziałkowym i mimo chmur ciepłym wtorkowym poranku ,
                                                    reszta dnia upłyneła na utracie ciepła . Dobrze ,że chociaż przestało wiać.
                                                    Dzisiejszy dzień jest taki sam jak reszta dekady . Ciekawe czy tego lata
                                                    doczekamy sie spokojnego bezwietrznego dnia z normalną polską letnią temperaturą
                                                    , bez upałów i chłodów.
                                                  • del.wa.57 Re: Brrrrrrrr zimno! 11.07.07, 14:59
                                                    Jeszcze bedziemy narzekać na gorączkę,oj,będziemy dla mnie te 16-25 st.może
                                                    zostać byleby tylko padać przestało,dzisiaj mamy znowu''smarkaty''dzieńsmile)
                                                  • mania1119 Re: Brrrrrrrr zimno! 11.07.07, 19:47
                                                    I to jak:
                                                    img406.imageshack.us/img406/8767/s6001642mo3.jpg
                                                  • wiktoria53 U mnie zimno, ciemno, i leje jak z cebra :(((((((( 11.07.07, 20:30

• wiktoria53 Dziś dość ładnie, pogoda sprzyja spacerowiczom 14.07.07, 17:07
                                                    słońce trochę przygrzewa, a na niebie białe obłoczki.
                                                  • del.wa.57 Re: Dziś dość ładnie, pogoda sprzyja spacerowiczo 15.07.07, 14:37
                                                    Jest pieknie!!!
                                                    Od rana siedzimy na balkonie,sniadanie i obiad tez na balkonie smakuje
                                                    szczególnie na powietrzu,ale cos nam sie chmurzy ojejku!!
                                                  • wiktoria53 Synoptycy ostrzegają przed upałami i burzami 16.07.07, 08:35
                                                    Cały artykuł:

Dziś w całej Polsce będzie bardzo upalnie. Synoptycy ostrzegają, że w całym
                                                    kraju temperatura przekroczy 30 stopni Celsjusza. Tylko na krańcach północno-
                                                    wschodnich możliwe są przelotne opady i burze.
                                                    Natomiast w nocy z poniedziałku na wtorek przez Polskę przejdzie chłodny front
                                                    atmosferyczny, który przyniesie lekkie ochłodzenie, przelotne opady deszczu i
                                                    burze. Meteorolodzy przewidują, że we wtorek temperatura na Nizinie
                                                    Szczecińskiej spadnie do 28 stopni Celsjusza.

We wschodniej Małopolsce utrzymają się jeszcze upały do 36 stopni.

Taka pogoda będzie do końca przyszłego tygodnia. Nad morzem będzie chłodniej,
                                                    nieco ponad 20 stopni. Na południu Polski cieplej, do około 30 stopni. W sobotę
                                                    w całym kraju poniżej 30 stopni i przelotne opady oraz burze.

Tymczasem w Czechach zanotowano najwyższą temperaturę od 1928 roku. Termometry
                                                    w Pradze wskazały dzisiaj 34,6 stopnia Celsjusza.

wiadomosci.onet.pl/1572335,11,item.html
                                                  • wiktoria53 U mnie na balkonie teraz jest 26 stopni 21.07.07, 21:11
                                                    duszno, ubranie się lepi do ciała. Miło kiedy na chwilkę powieje wiaterek.
                                                  • mania1119 Re: U mnie na balkonie teraz jest 26 stopni 21.07.07, 21:45
                                                    Mnie te upały nie przeszkadzaja.Fakt,ze dwa dni temu na balkonie bylo prawie 50
                                                    stopni C w słońcu!Dokladnie 47,ale słońce padało wprost na termometr.
                                                  • wiktoria53 U nas chyba sie chmura oberwała :( 22.07.07, 14:15
                                                    Leje jak z cebra od rana.A zaczęło sie burzą.Jeszcze słychać chwilami burzę, a
                                                    na termometrze 21 stopni.
                                                  • dankarol Re: U nas chyba sie chmura oberwała :( 22.07.07, 16:47
                                                    A u mnie 30 w cieniu, kilka razy cicho zaburczało i co chwile przelatuje
                                                    porywisty wiatr.
    • czarny.humor Ważne ogłoszenie - nic się nie dzieje! Pogoda jest 22.07.07, 17:18
      Raz taka, raz owaka, ale jest!
      Ze wszystkich stworzeń świata, tylko człowiek - niby najmądrzejszy, phi?! - ciągle narzeka na pogodę.
      Na KAŻDĄ pogodę!!
      Deszcz - nie pasuje. Człowiek wie oczywiście to, o czym nie ma pojęcia żadne inne stworzenie, że deszcz jest niezbędny. Ale niech no zacznie padać! Od razu narzekanie. Każdy inny organizm się przystosowuje, albo wręcz rozwija i rozrasta, włazi pod liść, albo do jamy i przeczekuje bez lamentów. Mgła, wiatr, śnieg, zimno, gorąco, sztorm, cisza morska, umiarkowanie - wszystko niedobrze. Nawet na wczasach, jak parę dni leży na plaży, to mu odbija i nawet piwko nie pomaga na to "cholerne słońce"!
      Tylko człowiek ma też świadomość, że każda aktualna pogoda kiedyś (najczęściej w niedalekiej przyszłości) się zmieni na tę, którą akurat sobie wymarzył. I co? Przychodzi ta wymarzona pogoda, a on ma świadomość i ... lamentuje. Jak w maju są upały, to krzyczy - co za anomalia!! Jak w maju spadnie śnieg, to samo. Zimą marzy o lecie, a latem o zimie.
      Strasznie to powikłane nie?!

smile))
      • wiktoria53 Co z tą pogodą? 29.07.07, 19:56
        U nas ciągle pada i zimno.
        • mania1119 Re: Co z tą pogodą? 30.07.07, 23:43
          Księżyc wychodzi zza chmur-może jutro będzie ładnie?
          img406.imageshack.us/img406/4357/s6002000zg4.jpg
          img406.imageshack.us/img406/7038/s6002001ol0.jpg
          img406.imageshack.us/img406/9847/s6002007ch0.jpg
          • e-baba Re: Co z tą pogodą? 31.07.07, 00:02
            Taka pogoda jaki kraj - zimno, szaro, wręcz paskudnie. Nadziei na lepsze nie
            widzę...
            • mania1119 Re: Co z tą pogodą? 31.07.07, 00:31
              Niestety,w tych warunkach nadzieję zobaczysz raczej przy zamknietych oczach...
              • ania091951 Re: Co z tą pogodą? 31.07.07, 00:45
                Swieci sloneczko i jest cieplutko
                • krista57 Re: Co z tą pogodą? 31.07.07, 08:31
                  Pochmurnie i wietrznie.Nie szkodzi,należy ubrac sie cieplej parasol do reki
                  i cieszyć sie zdrowiem i życiemsmile
                  • ania091951 Re: Co z tą pogodą? 03.08.07, 14:12

Nastepny upalny dzien zapowiadaja,okolo 35C
                    • del.wa.57 Re: Co z tą pogodą? 03.08.07, 16:49
                      Współczuje Aniu u mnie dośc ciepło,słońce i chmury i wcale nie tęsknię za
                      takimi temperaturami o nie!!!!
                      • del.wa.57 Re: Co z tą pogodą? 04.08.07, 16:24
                        U mnie bardzo ciepło,28st z małym wiaterkiem wymarzona pogoda.
                        • dankarol Re: Co z tą pogodą? 12.08.07, 20:37
                          No i w Krakowie też zaczęło lać.
                          • tofika Re: Co z tą pogodą? 13.08.07, 11:04
                            Pogoda wysmienita, letnia ,taka jak powinna byc ,
                            bo pada i znow slonko grzeje(mocno)ale w cieniu jest ok,
                            jesli znow pada i znow grzeje -to grzybki rosna ,
                            tylko wszedzie gdzie rosna mam troszke kilometrow i bez autka -
                            • tofika Re: Co z tą pogodą? 15.08.07, 11:39
                              Pogoda wysmienitasmile
                              Sloneczko swieci , prawie upal, ja tak mocno nie odczuwam ,nizej
                              mieszkajac w blokowiskusmile
                              plany poszly w odkladke( juz nie byloby mnie tu, tylko na rybach i
                              grzybach)
                              SAMOCHOD NAPRAWIONY , SLONO OPLACONY..
                              a nie ruszyl wcale, na nasze zaplanowane wyjazdy, wiec szukam ..
                              szukam .. poznaje wnetrze eskorta i , pisze tu na forumsmile
                              • wiktoria53 Re: Co z tą pogodą? 15.08.07, 22:06
                                pogoda piękna jak na razie. W W-wie również. Widziałam na paradzie w
                                TV , oj dopisała pogoda.

Toficzko, i dla Ciebie musi ruszyć fordzik i pojedziecie na te
                                zaplanowane i nie zaplanowane trasy.
                                • tofika Re: Co z tą pogodą? 17.08.07, 11:12
                                  sliczna pogoda,
                                  po obfitym deszczu wczorajszym juz wyobrazam jak grzybki podryguja i
                                  podskakuja rosnac...
                                  gdyby komus mzylo i deszczowo chlapalo , to posylam promyczki
                                  slonca ... smile
                                  • del.wa.57 Re: Co z tą pogodą? 18.08.07, 21:03
                                    Jest pięknie,nie gorąco,trochę słońca,troche chmurek,lubię taka
                                    pogodę.
                                    • del.wa.57 Re: Co z tą pogodą? 19.08.07, 18:57
                                      Rozpadało sie u mnie i z wycieczki rowerowej nici,ale przyjemnie w
                                      domku posiedzieć i poleniuchowac trochęsmile)
                                      • ania091951 Re: Co z tą pogodą? 19.08.07, 19:22
                                        Pada od wczoraj, tez jak Helenka leniuchuje w domciu.Nawet pies nie
                                        chce isc na spacer
                                        • tofika Re: Co z tą pogodą? 20.08.07, 10:44
                                          Sloneczna... piekna ,nie za goraco.
                                          Az nie moge uwierzyc ,ze slonce juz tak pozno wstaje , przeciez to
                                          jeszcze lato , zeby budzilo sie dopiero o 5,19?
                                          a wogole to ???
                                          dlaczego tak szybko mija ... oczekiwalismy niedawno na wiosne,
                                          lato , a tu zaraz znow jesien... a za nia czlapac zacznie zima
                                          a co mi tam... najwazniejsze by serducha nasze bija nam radosnie
                                          tiku tiku tak.. smilea nie! bum tara ra rasmile
                                          • dankarol Re: Co z tą pogodą? 20.08.07, 10:53
                                            Toficzko u mnie też słoneczko i pomyśl, po tej zimie znowu będzie wiosna a potem
                                            lato.
    • mania1119 Re: Co się dzieje z pogodą ......3 ..... 742 20.08.07, 20:57
      Juz miałam taki zapał do dyskusji,a tu burza i musze sie wyłaczyć!
      • tofika Re: Co się dzieje z pogodą ......3 ..... 742 21.08.07, 20:35
        piekna pogoda, wroci;am zespraw i spraweczek mokra od upalu i
        skwarnej pogody....
        az tu nagle zachmurzylo, slonko sie ukrylo , okna zaczely szalec,
        biegalam z pokoju do pokoju zeby nie wyrwalo framug.. dzrewa
        wyginaly biedusie do ziemi , gielo je , przechylalo , az nagle
        ciemno i blyski tylko mgnien piorunowych zblizen ,,ktore zmienily
        kierunek gdzies znikly i deszcz wielki ulewny deszcz... a po burzy
        cisza... tak dzis bylo....
        • del.wa.57 Re: Co się dzieje z pogodą ......3 ..... 742 21.08.07, 21:12
          Pada,pada deszczyk,pada sobie równo,raz spadnie na kwiatek drugi raz
          na ...trawkęsmile)))))
          • tofika Re: Co się dzieje z pogodą ......3 ..... 742 22.08.07, 07:54
            wczoraj opisalam co dzialo w moim miasteczku, dzis czytam i
            poprostu sad
            wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4417136.html
            • mania1119 Re: Co się dzieje z pogodą ......3 ..... 742 22.08.07, 08:24
              Przedwczoraj byl istny huragan z ulewą,wczoraj słoneczko,a dzis
              nieuchronnie bedzie lało.To wracam do łóżka z kawą!(pies wyszedł
              spod kołdy na sniadanie,i znów jej nie widac-tylko czubek ogona
              wystaje).
              • dankarol Re: Co się dzieje z pogodą ......3 ..... 742 22.08.07, 10:06
                Straszna ta burza na Mazurach.
                Maniu nie strasz deszczem bo mam w planie pranie.
                • dankarol no to sie u nas poburzyło 24.08.07, 09:57
                  W nocy przeleciała burza nad Krakowem, taki mały koniec świata.
                  img169.imageshack.us/img169/8314/hpim2478uo9.jpg
                  img133.imageshack.us/img133/7948/hpim2484wc3.jpg
                  • mania1119 Re: no to sie u nas poburzyło 24.08.07, 20:08
                    U nas przez kilkanascie minut byla istna apokalipsa.Na moment
                    uchyliłam drzwi balkonu(właściwie loggii) zeby zdjąc doniczki z
                    parapetu i w tym momencie do pokoju wlała mi sie struga wody!Czegos
                    tak zwariowanego nie pamietam!
                • del.wa.57 Re: Co się dzieje z pogodą ......3 ..... 742 25.08.07, 16:18
                  Ciepło,słonecznie,troche chmur,ale będzie padać mój barometr mi to
                  mówismile
                  • wiktoria53 To co ostatnio dzieje sie z pogodą w Polsce 25.08.07, 16:45
                    napawa mnie pewna obawą o spokojny wypoczynek czy nawet
                    bezpieczeństwo w ogóle.Te ciągłe gdzieś w Polsce burze, trąby
                    powietrzne, ulewy, wichury nie wróżą nic dobrego. Oj, bedzie zmiana
                    klimatu.
                    • tofika Re: To co ostatnio dzieje sie z pogodą w Polsce 26.08.07, 11:40
                      Hurrra,
                      juz pieknie slonko pojawilo ,bardzo wyczekiwalam,gdyz zimno i ciemno
                      od chmur od poranku niedziela zaczela..
                      a wiec myk myk .. na spotkanie z przyroda..
                      WAm zycze rowniez pogodnej Niedzieli
                      • ania091951 Re: To co ostatnio dzieje sie z pogodą w USA 27.08.07, 04:47
                        www.polskieradio.com/news_det.aspx?id=28760&kat=19
                        Sama bylam pozbawiona pradu 72 godziny
                        • del.wa.57 Re: To co ostatnio dzieje sie z pogodą w USA 27.08.07, 21:04
                          Ojej,Aniu nie wesoło u Was i to nie koniec ostrzeżeń jak
                          czytałam,mam nadzeję,że daleko byłas od tego tornado.
                          • del.wa.57 Re: To co ostatnio dzieje sie z pogodą ... 28.08.07, 13:43
                            Noc dzisiaj była bardzo chłodna w dzień dośc ciepło,słonce z
                            chmurami,troche deszczu.
                            • wiktoria53 Na razie słoneczko swieci, ale na termometrze 15 02.09.07, 07:33
                              stopni (tylko) witerek wieje (widzę za oknem), a dzwon koscielny
                              wzywa na mszę (słyszę)
                              • del.wa.57 U mnie słoneczko nie swieci, na termometrze 20 st 02.09.07, 17:31
                                Wiatr tez wieje,ale nie jest zimno,zanosi sie na deszcz,no i niech
                                pada grzybki bedą.
                                • del.wa.57 Re: U mnie słoneczko nie swieci:))) 06.09.07, 14:54
                                  Po chłodnych dniach i nocach oraz obfitych deszczach,mamy dzisiaj
                                  cieplutko na termometrze w słońcu prawie 30+,trochę wiatr wieje,jest
                                  cudnie za oknem.
                                  • wiktoria53 Re: U mnie słoneczko nie swieci:))) 06.09.07, 15:45
                                    Ciepło, spojrzałam na termometr, teraz w cieniu( strona wschodnia)
                                    jest 23 stopnie C. Troszke wieje.
                                    • fleur1 Ale zimno od rana!!!!, 06.09.07, 18:05
                                      Oj ale zimno, za oknem 10 st., mgła się podnosi,
                                      trochę lepiej widać góry, deszcz przestał padać.
                                      Patrzę z nadzieją na świat i wierzę, że jutro będzie ładniej.
                                      • tofika Re: Ale zimno od rana!!!!, 06.09.07, 19:54
                                        fleur1,
                                        moge ci podeslac -cieplutko , slonecznie i las i grzybki,
                                        wykopki na dzialce.. samo zyciesmile))))
                                        • fleur1 dziękuje Toficzko 06.09.07, 20:02
                                          Jesteś miła i serdeczna, taka bądź.
                                          • dankarol Re: dziękuje Toficzko 06.09.07, 21:47
                                            Przestało padać na parę godzin i znowu leje.
                                            • fleur1 Przestało padac. 07.09.07, 15:01
                                              Jakoś dziwnie niebo wygląda, a Jelenia Góra jest zagrożona wylaniem
                                              rzeki Kamiennej. Jak będzie padało, to może powtórzyć się sytuacja,
                                              jaka miała miejsce w 1997 roku, a tego nikt nie chce.
                                              • dankarol Nie przestało padac. 07.09.07, 20:06
                                                u mnie niestety leje bez przerwy buuu,
                                                • regine Re: U mnie nie pada :) 07.09.07, 22:03
                                                  Lało tylko w środę, calutki dzień i tak było do północy.
                                                  Od wczoraj, momentami w dzień, wręcz upalnie. Wychodzę rano z domu w
                                                  polarze, wracam z kupą ubrań na ręku, pozostając w bluzce z krótkim
                                                  rękawem.
                                                  Troszkę tylko chłodny wiatr, zwłasza rano daje się we znaki, a poza
                                                  tym jest w porządku. Jeszcze przecież lato trwasmile Choć to jego
                                                  ostatnie podrygi...A szkoda. Jakoś nie rozpieszczało nas w tym roku.
                                                  Ale nie ma co narzekać, bo zawsze mogłoby być gorzej...
                                                  Oby do zimy smile
                                                  • mania1119 Re: U mnie nie pada :) 07.09.07, 22:51
                                                    A u nas leje trzeci dzien,jest wsciekle zimno,a na Kasprowym ponoc
                                                    40 cm mokrego sniegu.Pisze"ponoć" bo gor nie widac prawie w ogole.
                                                  • dankarol Re: U mnie nie pada :) 08.09.07, 11:11
                                                    Na szczęście przestało padać, ale rano tak wyglądała nasza ulubiona ścieżka
                                                    spacerowa.
                                                    img366.imageshack.us/img366/6645/hpim2717qh1.jpg
                                                  • tofika Re: U mnie nie pada :) 08.09.07, 11:42
                                                    Dankarolciu, ach to Lolek w gumaczkach ?
                                                    pokaz , pokaz jak czlapal? po tej wodzie?
                                                    zycze juz Ci ,by przestalo tak Ci padac i padac..
                                                    a SIO deszcz!
                                                  • mania1119 Re: U mnie nie pada :)(teraz) 08.09.07, 13:49
                                                    ,choć od rana było mokro i lodowato zimno.Ale mojej Małej,która, jak
                                                    wiadomo ,jest psem myśliwskim,oswojonym z dzikościa natury z
                                                    pokolenia na pokolenie,taka pogoda zupełnie nie przeszkadza:
                                                    img162.imageshack.us/img162/1843/s6002118xe4.jpg
                                                    A może nawet sprzyja?
                                                    Owszem,Aleksander Macedoński był wielkim wodzem.Ale po co od razu
                                                    łamać krzesła?
                                                  • wiktoria53 Wieje, zimno, brrrrrrrrr, a ja dotykam co jakis 08.09.07, 18:06
                                                    czas kaloryfer wink
                                                  • del.wa.57 Re: U mnie nie pada :)(teraz) 09.09.07, 16:07
                                                    U mnie tez dzisiaj pada i chłodniej jakos sie zrobiło!!!!
                                                  • del.wa.57 Re: U mnie nie pada .. 11.09.07, 19:46
                                                    I nawet słońce wychodzi,bedzie jeszcze ciepło u nas od czwartku
                                                    zapowiadają poprawę pogody.
                                                  • del.wa.57 Nocka była bardzo chłodna... kurza twarz!!!!! 14.09.07, 17:16
                                                    A w dzień pięknie było.....do południa,taraz wieje jak choler....i
                                                    bedzie padać.
                                                  • mania1119 Re: Nocka była bardzo chłodna... kurza twarz!!!!! 14.09.07, 18:33
                                                    img522.imageshack.us/img522/1669/zdjcie0001mf0.jpg
                                                    u nas dzis bylo cieplo,slonecznie i pieknie-babie lato ( a to ta
                                                    pora?)
                                                  • tofika Re: Nocka była bardzo chłodna... 15.09.07, 10:11
                                                    wial mocno wiatr i padal deszcz ,a zimno ze az ..brrrrr
                                                    ale to bylo w nocy!
                                                    a teraz swieci slonkosmile i juz nie daje rady ogrzac ,bo wieje zimny
                                                    wiatr brrrr ,
                                                    kasztany sypia z kasztanowca..pac pac,
                                                    kapeluszowe owoce debu tez..
                                                    Maniuuuuuuuu? tam wysoko to snieg
                                                  • fleur1 Re: Nocka była bardzo chłodna... 15.09.07, 10:21
                                                    Nie wiem jaka była nocka bo spałam jak misiek, ale po wczorajszym
                                                    słonecznym dniu jest chłodniej, za oknem 12 st. C.
                                                    Wczoraj w Jeleniej Górze niedaleko od mojego domu odbyło się
                                                    zakończenie kolejnego etapu Tour de Pologne, wielki rozmach,
                                                    kilkaset samochodów wielkich ze sprzętem, sponsorzy, uff... w tym
                                                    sporcie są wielkie pieniądze.

Pogoda mnie nie odstrasza i jadę do Cieplic, później powinno być
                                                    cieplej. Zabiorę aparat i zrobię zdjęcie kasztanowca w cieplickim
                                                    parku, kilka miesiecy zrobiłam zdjęcie kwitnącemu...

-------------
                                                    <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
                                                    amor vincit omnia - miłość zwycięża wszystko
                                                  • dankarol Re: Nocka była bardzo chłodna... 15.09.07, 11:40
                                                    a teraz to słoneczko świeci to chmury idą, i mżawka. Dobrze, że chociaż trochę
                                                    od rana sie ociepliło
                                                  • fleur1 Wrócialam po 4 godzinch 15.09.07, 17:02
                                                    Byłam na cmentarzu, zrobiłam porządek, a potem przeszłam
                                                    przez Cieplice i spacerowałam po naszym parku. Co chwilkę
                                                    słonko sie chowało, aby znów wyjść, taka mieszanka pogodowa.
                                                    Nie pada i wieje wiatr w naszej kotlinie.
                                                    Zdjęcia zrobione, gdzie mam je zamieścić, w jakim wątku?
                                                  • del.wa.57 Bardzo ładna pogoda... 16.09.07, 17:33
                                                    Wczoraj była i dzisiaj tez jest cieplutko i słonecznie.
                                                  • tofika Re: pogoda...psiuta...popsuta :) 19.09.07, 09:40
                                                    bardzo chlodno, gdyby jeszcze nie wiatr i nie deszcz..
                                                    jesien zaczyna swoje rzadowanie, ale tak odrazu -
                                                    zabrac sloneczko, nagonic ciemne dzdzyste chmury..?

jesien nasza , sliczna kasztanami i barwnymi liscmi
                                                    przeciez ciebie taka,
                                                    bradzo kochamy!
                                                  • tofika Re: Slonecznie az... 20.09.07, 13:47
                                                    okulary fotochromy trzeba chwycic,
                                                    spotkanie grilowe .. mnie czeka..
                                                    lecz najpierw spacer ..
                                                    Slonecznych odcieni dni ostatnich Lata
                                                    dotknac drozek pajeczych
                                                    babiego lata poszukac
                                                    zauroczyc kolorami jeszcze slicznej zieleni
                                                    poczuc cieplo promykow otulajacych Nas
                                                    tak dobrze ..
                                                    byc , zachwycac , odczuwac..
                                                    Zyc!
                                                  • del.wa.57 Re: Słoneczko nieśmiało wyglada zza chmur.. 21.09.07, 16:52
                                                    Mam nadzieję na ciepły i słoneczny weekend.
                                                  • dankarol Re: Słoneczko nieśmiało wyglada zza chmur.. 22.09.07, 12:01
                                                    Ciepło, słoneczko i złote liście pokazują się już
                                                    img264.imageshack.us/img264/2115/hpim2964gj9.jpg
                                                  • del.wa.57 Re: Słoneczko nieśmiało wyglada zza chmur.. 22.09.07, 22:05
                                                    Przepiękna fotka Danutka u mnie nie było tak słonecznie,ale
                                                    ciepło,jutro ma być jeszcze cieplej.
                                                  • tofika Re: Słoneczko nieśmiało:( nie wyglada zza chmur.. 28.09.07, 11:06
                                                    zimno.... pochmnurnie,
                                                    w jesienne ubranko trzeba wskoczyc ..
                                                    i wydac tyle w banku ,zeby umiejetnie jeszcze rozdzielic pozostale
                                                    reszki fory na zycie..
                                                    zupelnie jak w powiedzonku"pogoda jest dla bogaczy, dla niebogaczy
                                                    sa pogody dwie"smile
                                                  • sagittarius954 Re: Słoneczko nieśmiało:( nie wyglada zza chmur.. 28.09.07, 11:25
                                                    Aktualna pogoda w Warszawie - niebo zaciągnięte sporą ilością chmur , zza
                                                    których często wygląda słoneczko , temperatyra 18,9 C , lekki wietrzyk , śmiało
                                                    można chodzić w lekkim ubraniu , spacery mile widziane smile Tak więc tofiko
                                                    zupełnie chyba odwrotnie niż u ciebiesmile
                                                  • marinka52 Re: Słoneczko nieśmiało:( nie wyglada zza chmur.. 28.09.07, 11:53
                                                    Sagi taksad, i nic nie moge zrobic -jedynie poskarzyc..
                                                    Ale to nie ja! smile)i szybko wymknac bo nie dosc ze grzybow fura,to
                                                    winogrona tez zerwane dzis.. ale robienie winka to juz raczej nie
                                                    moja sprawa..
                                                    "a ja idu szagaju pa maskwie i ja jeszcze prajsci smagu
                                                    zielonyj cichyj akiean i
                                                    tundru i tajgu"smile))
                                                  • sagittarius954 Re: Słoneczko nieśmiało:( nie wyglada zza chmur.. 28.09.07, 12:15
                                                    A z winogronkiem to ja poczekam , bo ptaszki też potrzebują pokąśać coś .
                                                    Dlatego zerwę go jak pierwsze przymrozki go chapsną i szybko przetworzę żeby na
                                                    święto bożole było gotowe , choćby jedna butelka , reszta niech się pławi nawet
                                                    do wiosny smile
                                                  • wiktoria53 Jesienna pogoda. 28.09.07, 17:36
                                                    Pada deszcz, wieje wiatr, zimno...brrrrr
                                                  • del.wa.57 Re: Jesienna pogoda. 28.09.07, 18:17
                                                    U mnie też pada z małymi przerwami,troche wieje,wczoraj strasznie
                                                    wiało,dzisiaj mozna wytrzymać,nie jest zimno 15st.
                                                  • tofika Re: Jesienna pogoda. 28.09.07, 18:34
                                                    kaprysnica ta jesienna pogoda, ale taka z umiarkowanym dasadelkiem..
                                                    wyszlam o 13 stej .. cieplej ubrana bo ziab, wiatr..
                                                    sluchajcie po ok km -trze spaceru , nagle wiatr ucichl zswiecilo
                                                    gorace slonko, przesliczny mialam powrot,az do domku wcale nie
                                                    chcialo mi wracac.. katanka zdjete ,dekolcik powiekszony, nawet
                                                    rajstopy najchetniej mozna bylo zdjac.. no ale..
                                                  • dankarol Re: Jesienna pogoda. 28.09.07, 19:46
                                                    U mnie dzisiaj cieplutko było, tylko wiatr porywisty wiał i przeganiał chmury,
                                                    ale słoneczko tez świeciło
                                                  • wiktoria53 Re: Jesienna pogoda. 29.09.07, 14:11
                                                    Zimno i strasznie wiejesad
                                                  • dankarol Re: Jesienna pogoda. 29.09.07, 14:16
                                                    To zapraszam do mnie, ponad 20 stopni słońce i niebieściutkie niebo
                                                  • mania1119 Re: Jesienna pogoda. 29.09.07, 18:21
                                                    U nas tez pieknie,ale bedzie wiało!
                                                    img146.imageshack.us/img146/8470/s6002183sk0.jpg
                                                    img123.imageshack.us/img123/4351/s6002188qa7.jpg
                                                    img231.imageshack.us/img231/5195/s6002195ch7.jpg
                                                    img255.imageshack.us/img255/8535/s6002194yr2.jpg
                                                    Takie chmury zazwyczaj oznaczaja halny.
                                                    łamać krzesła?
                                                  • del.wa.57 Re: Jesienna pogoda. 29.09.07, 18:47
                                                    Cudną masz pododę Majko,ale halnego to Ci nie zazdroszczę.
                                                    Swietne widoki na moje ukochane góry.
                                                    Ukradłam Ci fotkismile)))
                                                  • dankarol Re: Jesienna pogoda. 30.09.07, 21:47
                                                    Przepiękne są Tatry jesienią. Mogę oglądać je bez końca.
                                                    A u mnie było dzisiaj tak
                                                    img233.imageshack.us/img233/9162/hpim3141zx0.jpg
                                                    img233.imageshack.us/img233/5263/hpim3142pc7.jpg
                                                  • regine Re: Jesienna pogoda. 30.09.07, 21:59
                                                    Przepięknie u mnie dziś było, ciepło bardzo, o 18:10 było jeszcze
                                                    +21 . Bezwietrznie. No przecudna ta polska złota jesień smile
                                                    A masz rację Danuś, że Tatrach musi być teraz pięknie. Chyba tak jak
                                                    i w ub. roku było. Nie zapomnę tych cudnych widoków smile
                                                    Ciągle wracam do tych zdjęć smile
                                                  • regine Re: Jesienna pogoda. 02.10.07, 19:11
                                                    Taką dziś mamy,prawdziwie jesienną. Mżyło od rana, słońce próbowało
                                                    się przebić poprzez ciężkie chmury, ale nie dało rady. Ale jest
                                                    ciepło, wróciłam do domu zmoczona deszczem i spocona, bo było +17.
                                                    Noc też ciepłą zapowiadają jak na październik, ma być + 10. Nie ma
                                                    co narzekać na jesienną szarugę. Może przejdzie bokiem ?
                                                  • mania1119 Re: Jesienna pogoda. 02.10.07, 19:17
                                                    A u nas jak zawsze przekornie:piekna pogoda.Halny sie cofnął,ludziom
                                                    wrócił usmiech na twarze,Zakopane pustoszeje-typowe babie lato.
                                                  • dankarol Re: Jesienna pogoda. 02.10.07, 21:42
                                                    Cały dzień słoneczko tylko na chwilę chowało się za chmurki, ciepło (20)i
                                                    kolorowo. Piękna jesień. Na jutro zapowiadają deszcz i tylko 16, no zobaczymy.
                                                  • tofika Re: Jesienna pogoda. 03.10.07, 09:29
                                                    Owszem , po wczorajszym calym dniu opadow deszczu,
                                                    ale nie bylo zimno,
                                                    Dzis swiecic probuje sloneczko-takie co prawda niezdecydowane
                                                    jeszcze, jakby drzemke jeszcze uskutecznialosmile
                                                    (jak nasi forumowicze..smile
                                                    klaruje ku ladnemu dniu...
                                                    tak czy siak, gdy dusza sie raduje to i slonko tezsmile,nawet gdy
                                                    chowa za chmurkami i tak je wypatrzymysmile
                                                  • dankarol Re: Jesienna pogoda. 03.10.07, 10:45
                                                    u mnie całą noc lało, ale przestało rano, żebym mogła iść na spacer. Teraz jest
                                                    pod chmurką, ale nawet ciepło. Czekam kiedy słoneczko znowu do mnie sie uśmiechnie.
                                                  • marinka52 Re: Jesienna pogoda. 03.10.07, 10:55
                                                    przezencik sloneczkowysmile

www.dziecionline.pl/maluch/piosenki/03.htm
                                                  • dankarol Re: Jesienna pogoda. 03.10.07, 11:00
                                                    a tak było wczoraj
                                                    img530.imageshack.us/img530/6671/hpim3098sw5.jpg
                                                    może i dzisiaj tak będzie
                                                  • mania1119 Re: Jesienna pogoda. 03.10.07, 16:22
                                                    Za dobrze by Wam bylo!U nas mokro,zimno,mgliście.Choc czasem mam
                                                    wrażenie,że to własnie taka pogoda jesieni przystoi,a nie jakies
                                                    słoneczne fiu-bździu!
                                                  • del.wa.57 Re: Jesienna pogoda. 03.10.07, 18:29
                                                    Ha ha u mnie tez bez słonecznego fiu-bzdziu jak u Majki,ale zimno
                                                    nie jest,jednak pogoda nie ''rowerowa'' a szkodasmile)
                                                  • mania1119 Re: Jesienna pogoda. 03.10.07, 18:48
                                                    U nas to raczej na jakims ślizgaczu by można-wszędzie leżą stosy
                                                    mokrych lisci.
                                                    img204.imageshack.us/img204/2135/s6002239le0.jpg

img204.imageshack.us/img204/286/s6002238yz2.jpg
                                                  • dankarol Re: Jesienna pogoda. 03.10.07, 19:05
                                                    u mnie po nocnym deszczu też ścieżka nie była posprzątana
                                                    img516.imageshack.us/img516/238/hpim3196ah3.jpg
                                                    no i prawie wcale "fiu-bździu" nie było, ale może jutro...
                                                  • mania1119 Re: Jesienna pogoda. 04.10.07, 19:57
                                                    U nas to juz chyba ma sie coraz bardziej ku zimie...
                                                    img77.imageshack.us/img77/5627/s6002254ju1.jpg
                                                    łamać krzesła?
                                                  • wiktoria53 Re: Jesienna pogoda Maniu 04.10.07, 20:08
                                                    aż mi sie zimno zrobiło....to szczyty gór zapewne?
                                                  • regine Re: Jesienna pogoda 04.10.07, 20:24
                                                    Rano po piątej było przepięknie, a w przeciągu pół godziny, taka
                                                    mgła przykryła wszystko, ze świateł latarni nie było widać. Dziwnie
                                                    się idzie w takiej mgle, na drzewo można trafić. Dziś w nocy, a
                                                    zwłaszcza nad ranem też ma tak być. W uszy z lekka zmarzłam dziś po
                                                    raz pierwszy. Zima wielkimi krokami się chyba zbliża. Zdjęcie Maji,
                                                    doskonale oddaje zbliżający się chłód. Tez aż mi ciarki po plecach
                                                    przeszły, groźnie wyglądają te nasze Tatry w jesiennej mgle i
                                                    chmurach.
                                                  • del.wa.57 Re: pogoda...psiuta...popsuta :) 20.09.07, 18:29
                                                    Zimno,wieje i pada,nie lubie takiej pogody!!!
                                                  • inka-1 Re: Warszawa narazie z niesmialym sloneczkiem... 08.12.07, 08:33
                                                    ale to ponoc nie na dlugo...a ja do pracy,wiec wypoczywajcie za
                                                    mnie....niech choc pogoda sie utrzyma..
                                                  • dankarol Re: Warszawa narazie z niesmialym sloneczkiem... 08.12.07, 10:26
                                                    W Krakowie szaro i tylko słychać cudny śpiew gawronów i kawek. No na szczęście
                                                    jest ciepło.
                                                  • regine Re: Warszawa narazie z niesmialym sloneczkiem... 08.12.07, 10:48
                                                    Ale jak na ta porę roku, jest ładnie.
                                                    Zaraz biegnę do autobusu i jadę po gościa, który jadąc IC ma już
                                                    godzinę opóźnienia...Jak ja znam PKP, mówiłam i pisałam, ze PKP, to
                                                    państwo w państwie i rządzi się swoimi prawami.
                                                    Dobrze, ze nie pada smile
                                                  • del.wa.57 W nocy mróz w dzień mozna wytrzymać;))) 17.02.08, 17:47
                                                    Rany! w nocy było -12st w dzień plus 5,słonecznie,ale lepsza taka pogoda od
                                                    deszczu,zdrowo!!
                                                    smile
                                                  • regine Re: W nocy mróz w dzień mozna wytrzymać;))) 17.02.08, 18:33
                                                    I u mnie tez było zimno, teraz już temperatura spadła, z -14 na -5.
                                                    Popadało troszkę śniegu, nawet zdążyłam w lekki poślizg w piątek
                                                    wpaść, ale bez uszczerbku na zdrowiu smile Ale wczorajszy spacer, w
                                                    mrozie, słońcu był cudowny i zdrowy. Masz rację Helenko...smile
                                                    Wróciłam zadowolona jak wygłaskany kot smile))
                                                  • del.wa.57 No i gdzie ta wiosna??? gdzie???? 01.04.08, 18:18
                                                    Rano trochę słońca było,teraz leje deszcz i wieje brrrrrrrrr..
                                                  • easy.mamajka Re: No i gdzie ta wiosna??? gdzie???? 02.04.08, 21:30
                                                    No wlasnie-a Danuska pokazuje kwitnace forsycje w Krakowie.
                                                  • easy.mamajka Re: No i gdzie ta wiosna??? gdzie???? 03.04.08, 11:27
                                                    Ale nie ma co narzekac:dzis zobaczylam począteczki pączkow na krzaku
                                                    przed domem!No to idzie wiosna!
                                                  • del.wa.57 Re: No i gdzie ta wiosna??? gdzie???? 03.04.08, 12:15
                                                    Może i idzie,ale u mnie jeszcze jest dalekoooooooooo!!!!
                                                    Pada deszcz i zimno.
                                                  • del.wa.57 Re: No i gdzie ta wiosna??? gdzie???? 05.04.08, 11:53
                                                    U mnie dzisiaj cudnie za oknem,leje od rana,wieje tylko 4st+
                                                    bleeeeeeeeeeeeeeee
                                                  • regine Re: Cieplutko 05.04.08, 19:19
                                                    spokojnie, wiosennie i słonecznie. Prześliczny dzień na spacery,
                                                    wizyty, rewizyty, spotkania itp smile
                                                    A wiosna, a właściwie letnia aura, tak jak 2 lata temu ma się
                                                    pojawić już za 10 dni, w/g prognoz. Ma nas powitać z mety
                                                    temperatura do +20 smile
                                                    Czy to prawda zobaczymy, bo tak jak zaznaczyłam to tylko usłyszana
                                                    prognoza.
                                                    Więc oby przetrzymać jeszcze to kilkudniowe ochłodzenie, wiosenny
                                                    deszcz i wskakujemy.... w letnie ciuszki smile
                                                  • regine Re: Cieplutko... 06.04.08, 22:05
                                                    ale mokro od samego rana. Raz pada, raz nie. Tak nijako jakoś. Bo
                                                    lubię konkretną pogodę. Miało niby lać jak z cebra, ale pokapało
                                                    troszkę i kurzu nie ma. Dobre i to, bo na wiosnę deszczu nigdy za
                                                    wiele smile
                                                  • del.wa.57 Mróz idzie na noc brrrrrrrrr. 06.04.08, 23:13
                                                    Do kitu z taka pogodą,rano deszcz,po południu trochę słońca a teraz już -2st. Ja
                                                    sie tak nie bawiesmile
                                                  • easy.mamajka Re: Nie jest źle 08.04.08, 19:38
                                                    Pomalu bo pomalu ale wszystko zmierza ku wiośnie:
                                                    img411.imageshack.us/img411/5000/s6002830bc9.jpg
                                                  • del.wa.57 Re: Nie jest źle 08.04.08, 20:38
                                                    Jak widzę takie piękne niebo i pąki na drzewach to zaczynam wierzyć,że wiosna
                                                    tuż,tuż.
                                                    smile
                                                  • dankarol Re: Nie jest źle 09.04.08, 00:43
                                                    Wiosna już jest
                                                    img524.imageshack.us/img524/7818/hpim6270gc4.jpg
                                                    img524.imageshack.us/img524/8164/hpim6267oh9.jpg
                                                    Kasztanowce rozcapierzają liście, a bez jeszcze parę dni i zakwitnie.
                                  • skrzydlate Re: U mnie słoneczko nie swieci:))) 16.07.08, 07:44
                                    to o pogodzie aż tyle można?

pogoda zmienna jest, raz jest cieplo .. raz zimno... raz pada... raz
                                    nie wink))
                                    • natlaa Re: U mnie słoneczko nie swieci:))) 16.07.08, 08:41
                                      O pogodzie zawsze, wszędzie, o każdej porze....zwłaszcza, gdy się
                                      rozmowa nie klei wink))
                                      • wiktoria53 Późnym wieczorem lało jak z cebra:) 16.07.08, 23:46
                                        ale już po deszczusad
                                        • easy.mamajka Re: Późnym wieczorem lało jak z cebra:) 17.07.08, 02:06
                                          wiktoria53 napisała:

> ale już po deszczusad
                                          Ale gdzie tam!
                                          • easy.mamajka Re: Późnym wieczorem lało jak z cebra:) 21.07.08, 00:40
                                            A u nas owszem,przez moment pokropilo,ale potem bylo tak:

img519.imageshack.us/img519/4530/s6003215iw3.jpg
                                            img519.imageshack.us/img519/5923/s6003214gk7.jpg
                                            • natlaa Re: Późnym wieczorem lało jak z cebra:) 21.07.08, 07:33
                                              Aleś prześliczne zdjęcia Giewontu i Małołączniaka z Wielką Turnią
                                              zrobiła. Szajałaś się po Gubałówce?
                                              • wiktoria53 Dziśpięknie świeci słońce, a na termometrze 14.12.08, 13:04
                                                a na termometrze 6*C
                                                • wiktoria53 Pogoda w Polsce - jest źle, będzie gorzej 16.03.09, 10:06
                                                  Pogodny i słoneczny weekend będzie niedługo tylko miłym
                                                  wspomnieniem. Do Polski wróci fatalna pogoda. Już dzisiaj
                                                  temperatura jest niższa, a zachmurzenie większe.
                                                  Na terenie całego kraju będzie padać i zacznie wiać silny, a
                                                  miejscami porywisty wiatr. We wtorek na Pomorzu i we wschodniej
                                                  Polsce spadnie deszcz ze śniegiem. Opady mogą być intensywne.

Od środy ma znacznie spaść temperatura, a zła sytuacja pogodowa ma
                                                  się utrzymać przynajmniej do końca tygodnia.
    • easy.mamajka Re: Co się dzieje z pogodą ......3 ..... 742 10.04.08, 19:23
      U nas jest coraz cieplej,pachnie wiosna i moze nawet idzie
      halny.Wrony zbierają śmietki na budowe gniazd-ogromnie lubie
      obserwowac,jak przebieraja:ten lepszy czy moze ten...?
    • easy.mamajka Re: Co się dzieje z pogodą ......3 ..... 742 11.04.08, 12:18
      img292.imageshack.us/img292/8295/halny1jf0.jpg
      img411.imageshack.us/img411/7199/halny2yy5.jpg
      img292.imageshack.us/img292/6933/halny3qa4.jpg
      img411.imageshack.us/img411/5134/halny4mb4.jpg
      No po prostu wiosna a z nia wiatr halny!Ale jest naprawde
      calkiem,calkiem-ku zieleni i ciepełku.
      • sagittarius954 Re: Co się dzieje z pogodą ......3 ..... 742 11.04.08, 12:25
        A gdzie ty tą wiosnę widzisz ?smile
        Normalnie zimno i do domu daleko smile
        • dankarol Re: Co się dzieje z pogodą ......3 ..... 742 11.04.08, 15:53
          A co Ty tak marudzisz, jakie zimno 23 stopnie, wszystko kwitnie, trawę koszą
          • sagittarius954 Re: Co się dzieje z pogodą ......3 ..... 742 11.04.08, 16:17
            Bo mi zimno...
            • regine Re: Co się dzieje z pogodą ......3 ..... 742 11.04.08, 20:14
              W dzień było ślicznie. Teraz ziąb jakiś nie wiadomo skąd się
              pojawił, nic tylko nosa spod koca nie wystawiać...W swetrze siedzę,
              przy włączonych grzejnikach. Jutro też ma być kiepsko z pogodą. A
              Kraków szaleje, jak w lecie. Dziś najwyższą temperaturę w Europie,
              miał właśnie Kraków +23...Danutka pokazuj to lato smile
    • easy.mamajka Re: Co się dzieje z pogodą ......3 ..... 742 11.04.08, 22:49
      A nie widzicie jak duzo sniegu stopnialo?Juz są wlasciwie resztki.
      • dankarol Re: Co się dzieje z pogodą ......3 ..... 742 11.04.08, 23:22
        Właśnie sprawdzałam na termometrze 19 stopni
        • del.wa.57 Re: Co się dzieje z pogodą ......3 ..... 742 11.04.08, 23:44
          Ile? a u mnie 4stsad
          • regine Re: Co się dzieje z pogodą ......3 ..... 742 12.04.08, 11:20
            Za oknem i na dworze jest jeszcze ślicznie i ciepło, +17, no tylko
            niewiele słoneczka. Ale na popołudnie prognozy są niezbyt
            optymistyczne.
            wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,5113345.html
            Oby tylko znowu nie zaskoczyły nikogo i ominęły wszelkiej ma ści
            kataklizmy.
            • easy.mamajka Re: Co się dzieje z pogodą ......3 ..... 742 15.04.08, 11:46
              U nas ciagle jest dosc pogodnie i cieplo.Az mimo woli czeka sie
              niespokojnie,kiedy ta dobra aura sie skonczy .
              • regine Re: Co się dzieje z pogodą ......3 ..... 742 15.04.08, 19:46
                Było dziś cieplutko +18. Ale od jutra duże ochłodzenie idzie od
                zachodu, a w czwartek zimno i mokro...
                Dziś to wschodzące słońce, jakby sie paliło, czerwono- pomarańczowa
                kula nic dobrego nie wróżyła...
                Ale widok zatykał oddech o 5:45...Cudo smile
                • fleur1 Wczoraj było bardzo ciepło, a dzisiaj jest 8 st. 15.04.08, 20:11
                  Chodziłam wczoraj w sweterku, a dzisiaj zrobiło sie zimno, wieje i
                  pada deszcz. Brrrrrrrrrrrrrr, to kwiecień przecież.
                  • dankarol Re: Wczoraj było bardzosłoneczko, a dziś... 16.04.08, 10:47
                    kropi od rana, ale na poprawę humoru poszłam oglądać magnolię, już płatki opadają,
                    img405.imageshack.us/img405/1682/hpim6489kt0.jpg
                    ale jeszcze zakwitnie niedługo żółta
                    • easy.mamajka Re: Wczoraj było bardzosłoneczko, a dziś... 16.04.08, 11:07
                      U nas deszcz ze sniegiem.brrr!
                      • dankarol Re: Wczoraj było bardzosłoneczko, a dziś... 16.04.08, 12:14
                        to dlatego u mnie tak zimno sie zrobiło
                        • fleur1 Pada od wczorajszego popołudnia bez przerwy 16.04.08, 20:00
                          To się w głowie nie mieści jaki mamy kwiecień plecień,
                          zimno i mokro, wszędzie pada i pada, gdzie ciepła wiosna?
                          • dankarol Re: Pada od wczorajszego popołudnia bez przerwy 16.04.08, 21:17
                            U mnie była wczoraj i w poprzednie dni, ludzie chodzili w letnich rzeczach.
                            Podobno jutro znowu ma być ciepło. Ja sobie zamówiłam pogodę to u nas jest, no
                            może z wyjątkiem dzisiejszego dnia. wink)))
                            • wiktoria53 Wkrótce upały! 07.07.08, 20:39
                              Polskę nawiedzi fala ogromnych upałów
                              Pomimo silnych burz, jakie nawiedza w nocy północną Polskę, upały
                              powrócą już w najbliższy weekend, i to w całym kraju - informuje
                              serwis dziennik.pl.
                              Najwyższa temperatura będzie panować w weekend w Warszawie,
                              Lublinie, Katowicach i Krakowie. Słupki rtęci mogą tam skoczyć nawet
                              do 33 stopni Celsjusza. Także w innych regionach kraju nie będzie
                              można narzekać na aurę.

Praktycznie wszędzie odnotowana zostanie temperatura około 30 stopni
                              Celsjusza. Jedynie gdzieniegdzie może spaść niewielki deszcz -
                              informuje serwis dziennik.pl.
                              • wiktoria53 Re: Wkrótce 07.07.08, 21:41
                                wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,5433560,Przez_caly_kraj_przejda_silne_burze_i_wichury.html
                              • an.ta Re: Wkrótce upały! 07.07.08, 21:43
                                Cos takiego. Ale dzisiaj pada.
                                fotoforum.gazeta.pl/3,0,1292116.html
                                Nie wiem czy cieszyć się z upałów. Niby w upały dobrze się czuję.
                                Ale wiele osób źle znosi wysokie temperatury, a ja służba zdrowia i
                                żal mi ludzi którzy są co najmniej dwa razy bardziej chorzy na
                                skutek upałów.
                                • wiktoria53 U nas wczoraj 09.07.08, 07:42
                                  padało, a dziś niebo zachmurzone, wieje trochę, a na termometrze 17
                                  stopni.
                                  • easy.mamajka Re: U nas wczoraj 15.07.08, 23:40
                                    Wczoraj niesamowity upał; dzis ledwie 14 stopni i pada,pada-ale dla
                                    roslin to naprawde wyteskniona pogoda.
                                    • sagittarius954 Re: U nas wczoraj 16.03.09, 20:47
                                      Coraz ciekawsze zwierzęta lądują na osiedlu , dziś za kaczką maszerował dobre
                                      dwie godziny kaczor smile Wiosna panie sierżancie big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka