zielona56 01.06.07, 07:31 Przyniosłam świeżą kawę , bułeczki i miodzik . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zielona56 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 01.06.07, 07:43 Przepraszam ,przez nieuwagę tytuł wątku mi się skrócił. Wszystko wina pogody ,jest znowu mokro i ponuro choć coś błękitnego się zza chmur przebija. Odpowiedz Link
www.alutka.pl Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 01.06.07, 08:07 Witam, widzę że dobrze trafiłam. Jest wszystko to o czym w tej chwili marzę. Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 01.06.07, 08:42 Czesć, kawy poproszę.....ooooooooo......mamy gawiarkę od gawry....Zielona, to dobre na zimę )))), ale dla odmiany, niechaj będzie Gawiarka. Zielna, za karę będziesz przez cały czerwiec na etacie gawiarki....)) Odpowiedz Link
krista57 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 01.06.07, 09:08 Witam! Już czerwiec..minął maj,miesiąc zakochanych bez żadnych sercowych porywów.Czy to już tak będzie?Czy drgnie nam jedynie serce po wypiciu zbyt wielu kaw i wypaleniu zbyt wielu papierosów? Jest piękna pogoda i zapowiada sie taka przez cały dzien w granicach dwudziestukilku stopni. Ide na smutną uroczystość,bardzo smutną..... Odpowiedz Link
zielona56 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 01.06.07, 09:19 Natelko ,przeprosiłam , ale z pokorą kare przyjmuję. Tylko jedna gorącą prośbę , zwolnij mnie z tego obowiązku na czas weekendu . Pogoda się polepsza , niebo zrobiło się błękitne i słoneczko już świeci. Niestety , ale ja też idę na bardzo smutną uroczystość. Uściskam Elę bardzo serdecznie od Was bo na pewno tak byście zrobiły gdybyście tu były. Odpowiedz Link
krista57 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 01.06.07, 09:31 O tak,proszę wspieraj Elę , usciskaj ją od nas i powiedz ,ze na tym ostatnim pożegnaniu jestesmy razem z nią. Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 01.06.07, 09:41 Dobrze, że będziesz tam....to tak, jakbyśmy wszyscy byli.....przytul Elę od nas. Odpowiedz Link
tofika Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 01.06.07, 10:19 Witam zapraszam na truskaweczki ze smietana... zaciszna od upalow altaneczka moze przydac sie.. na wieczorne grylowanie.. img134.imageshack.us/img134/8930/altanasredniatradycyjnaqs8.jpg druga na wszel;ki duzy przybadz gosci... img407.imageshack.us/img407/3500/capella1ey9.jpg Odpowiedz Link
www.alutka.pl Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 02.06.07, 08:29 Przyszłam tutaj na kawę w nadziei że samotnie nie będę musiała pić. Ale widzę że w Gawiarence tak samo pustawo jak Pod Jaśminami. Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 02.06.07, 08:32 Hej, hej, Alutka! Siedzę tu w kącie i popijam kawę, a Tofcia wietrzy się w altance. A Ty spać nie możesz? ) Odpowiedz Link
tofika Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 02.06.07, 08:41 Natla... nie wietrze , nie wietrze, (mialam jechac wiec prysznic i walki na glowe machnelam po kolorowaniu w dodatku wiechci moich ) a ja tu nie jestem bezzajeciowa dumam co to stalo sie ? z kotem Sagi? przygladam? i moze juz na banicjii , bo pies zamieszkal--cos wspominal? o tu patrz img459.imageshack.us/img459/8251/img0516ho8nn9.jpg Natla? co sie stalo P Witkowi , tak uczynny , ze urlop tylko tylko pobierze.. zaraz pokaze jakie cudo nam wymyslil przyrodnicze.. oj bedzie radocha jak na Lato... meliska dobra,zaraz mnie uspi na kilka godzinek... Odpowiedz Link
fleur1 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 02.06.07, 08:46 Jest juz dobra kawa i sniadanko w naszej kawiarence i tym optymistycznym akcentem moge zaczac sobote. Wczoraj dlugo czytalam w lozku i pozniej wstalam dzisiaj. Zycze wszystkim udanego dnia. Odpowiedz Link
tofika Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 02.06.07, 08:49 cudko przyrodnicze img509.imageshack.us/img509/2513/og9cd7.jpg ,,wiec z tej altanki wacham i wacham prawie juz w Wchocku bylam Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 03.06.07, 09:10 Stawiam dzban kawy na przebudzenie umysłów i członków. P. Witek rozpalił w kominku, bo jakoś nieprzyjemnie i mokro w każdym kątku się zrobiło, po tym gęstym i uciążliwym deszczu. No i temperatura też nie letnia.... Wiec kawę i ciepło bijące z kominka powinno Was zanęcić Odpowiedz Link
zielona56 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 04.06.07, 09:35 Kawa już na stoliku ,bułeczki maślane dziś przyniosłam .Wpadajcie na śniadanko!! Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 04.06.07, 10:05 Dzięki Zielona Uprzedziłaś mnie dziś. Ale fajnie, bo już kończę przepyszną poranną kawę, za rogaliki podziękuję i biegnę na swoje śniadanie, na płatki owsiane.. A potem do zajęć, które niestety zajmą mi trochę czasu... Odpowiedz Link
kasia573 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 04.06.07, 12:08 Dawno mnie tu nie było..., ale jak zawsze pięknie i odpocząć przed pracą można. Bardzo rzadko piję kawę, ale dziś sobie pozwolę. I tę połóweczkę rogaliczka dojem na...pierwsze śniadanie. Jestem przyzwyczajona do ciszy tutaj, ponieważ wpadam, gdy inni już "wypadli"... Posiedzę tu chwileczkę... Odpowiedz Link
kasia573 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 04.06.07, 13:08 Przecież to bułeczki maślane! My z Renią mocno czerstwego pieczywa chciałyśmy popróbować... Odpowiedz Link
tofika Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 04.06.07, 18:05 dobra juz nie ma co liczyc na dojedzonko... mam kompocik z romarbaru.. komu komu bo pomkne do domu?... Odpowiedz Link
zielona56 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 04.06.07, 18:17 O tak , tak !!! kompociku z rabarbaru poproszę. Odpowiedz Link
dwa-filary Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 04.06.07, 18:19 Ja też poproszę,jeszcze nie widziałam w sprzedaży.OOOOOOOOOOOOOO jaki pyszny. Odpowiedz Link
tofika Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 04.06.07, 18:33 dwa filarki zieloniusia juz podaje... a do tej smakosci jeszcze ciasto biszkoptowe z smietankowotruskawkowym przekladancem... pychotka Odpowiedz Link
dwa-filary Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 04.06.07, 18:42 Nie mogę patrzeć na słodycze!!!!!!!!!!!!!!!,bo jestem głupia,jest mi niedobrze,mdli mnie,zżarłam litrowe lody czekoladowo-bananowe z pysznym soczkiem.Długo nie spojrzę na słodycze,o jak mi niedobrze)))))))))))) Przepraszam z opisu na pewno pyszne,ale ja już nie mogę.......... Odpowiedz Link
tofika Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 04.06.07, 18:53 dwa filarki, ojojku , to naprawde ci wspolczuje, ale wiem, wiem jak lody moga omamic .. dlaczego one takie pyszne i nie mozna oprzec ich smakowitosciom.. Odpowiedz Link
zielona56 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 04.06.07, 18:59 Toficzko , ale ja ciasta bardzo chętnie . Takie pyszności , że trudno się powstrzymać . Odpowiedz Link
tofika Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 04.06.07, 19:04 jakie pyszne... www.gotowanie.wkl.pl/przepis9616.html Odpowiedz Link
tofika Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 04.06.07, 19:05 a to ... mniam fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,63002255,63018444.html?wv.x=1 Odpowiedz Link
tofika Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 04.06.07, 19:07 uaaa, jeszcze lepsze... www.stylistka.pl/czas-wolny/gotowanie/truskawkowe-wariacje-2 Odpowiedz Link
zielona56 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 04.06.07, 19:21 I się obśliniłam )) Takie smakowitości mi wieczorem pokazujesz !! Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 04.06.07, 19:55 Tofiko, przywołuję Cię do porządku!!! Co to za obżeranie się się słodkościami. O ile wiem, miałaś zrzucać kilogramy! Ja się trzymam i nawet nie spojrzałam na stół ....zapiłam wodą mineralmną i idę z kundlami na spacer. No! ....ale świecę przykładem ))))))))) Odpowiedz Link
tofika Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 04.06.07, 20:18 Natluciu, ja tak tylko przecie z mysla o wnuczetach.. i tak tylko zerkam, nie pieke nie zajadam, ale taki puszniutki z jogurcikiem truskaweczek. jeden Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 05.06.07, 05:11 Przygotowałam Wam kawę, bułeczki po 6-tej doniosę. Miałam ciężką noc.....nie ze sobą.... Tofciu, Twoje szczęście, że to tylko wirtualne podżeranie....) Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 05.06.07, 07:10 Wpadłam na chwilkę, kawkę wypiję i lecę dalej. Pozdrawiam Was. Natlo, ty ranny ptaszku, po śniadanku kładź sie i odsypiaj "cięzką nockę". Odpowiedz Link
zielona56 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 05.06.07, 08:24 Ale ta kawa zapach rozsiewa . Dzięki Natelko , ale to ja miałam za karę przez miesiąc robić . Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 05.06.07, 15:52 Poranna już dawno wypita, więc zapraszam na poobiednią. Do tego całą michę truskawek, nie, nie z działki, tylko z targu. Pachnące, ale coś mało smaczne są w tym roku. Jakieś takie wodniste. Już dziś kupiłam po 4 złote, potaniały trochę. Ale sezon się dopiero zaczął wię myślę, że pomimo mrozów, które miejscami zniszczyły plantacje, nie są jeszcze takie drogie. Tańsze niż ubiegłoroczne jabłka, za które, za kg. płacę 4,50. Ale dnia bez jabłka nie wyobrażam sobie, bez truskawek, owszem, przeżyję Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 05.06.07, 17:42 Piszę sie na kawe i truskawki Reniu,chyba jeszcze zostały co? Masz rację wodniste jakieś te truskawki,ale mamy je tylko w sezonie i objadam się nimi do woli)) Odpowiedz Link
dwa-filary Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 05.06.07, 17:48 Witam Was serdecznie i tylko herbatkę o tej porze z Wami wypiję.Po wczorajszej uczcie lodowej nie mogę patrzeć na żadne smakołyki.Co do truskawek to tylko raz kupiłam dobre,były malutkie,ale bardzo słodki.Z reguły są kwaskowe i wodniste. Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 05.06.07, 18:19 Też zjadam, prawie kilogram dziennie. Ale smakowo są inne niż w ubiegłych latach. A przecież, tuu u nas w okolicy, gdzie są przywozone z plantacji, nie było aż takich ulew. A truskawki, odnoszę takie wrażenie, że są płukane i nasiąknięte wodą. Choć szypułki mają świeże i zielone. Tak jak Ela pisze są wodniste i kwaskowate... Odpowiedz Link
zielona56 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 05.06.07, 18:23 Wpadłam i ja na przed wieczorną kawkę . Za truskawki dziękuję , coś one nie takie . Macie rację. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 05.06.07, 19:03 To ja jeszcze chce tych wodnisych truskawek,czy tez biegacie do toalety po truskawkach? Mnie ''goni''co chwilę,moczopędne te owoce))))))) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 06 05.06.07, 19:05 Poprawiłam na 6-stkę,czerwiec to 6-sty miesiąc,no chyba,ze zle policzyłam))))))))))))))) Odpowiedz Link
zielona56 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 06 05.06.07, 19:12 Złociutka , ale to chodzi o rok 2007 . Ja skróciłam do 07 Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARKA - CZERWIEC -2007 05.06.07, 19:21 No to uzgodniłyście już datę ? Pomogłam Wam, bo coś za duża odległość Was dzieli... A tak, truskawki, Delwiątko są moczopędne i dobrze, pozbywamy się dzięki nim wody z organizmu. Posiadają też sporo Vit. C, ale ta z częstym sisusianiem też nam z organizmu ucieka. Więc do truskawek, bo sezon się skończy i nawet tych wodnisto - kwaskowatych nie pojemy Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARKA - CZERWIEC -2007 05.06.07, 19:32 A to ja nie ''zakumałam'' Zieloniutka Ty moja,sorka.Renia załagodziła sprawę,dzięki Ci Reniu,uratowałas mój honor)))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 06.06.07, 08:53 Cześć, cześć.....co mi z tego, że *miałaś* Zielona kawę robić, skoro znów jej nie ma?! Dobrze, że chociaż Kundzia czasem popracuje i pomyśli o rannej kawie dla nas. Rozbawiono mnie "srana", więc i ja Was do kawy rozbawię: Pracownik biura pyta dyrektora: - Co ja mam robić z tą stertą dokumentów, która leży u mnie na biurku? - Wyrzucić! Wszystko wyrzucić! Robić kopie i wyrzucać! Odpowiedz Link
zielona56 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 06.06.07, 09:02 Natelko ! przecież kawa już dawno zrobiona , ale nikogo nie było . Rozbawiłaś mnie ))) Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 06.06.07, 09:34 No i ja się rozbawiłam przed wyjazdem Dobre Natluś, dobre...) Kawę dopijam, zakupy uskuteczniłam i wybywam do wnusi. Jeszcze tylko owsa z wodą pojem, obym z sił nie opadła Ale upał, aż sie boję jak będę wracać, bo w szczycie wyjazdów przed długim weekendem i korek z W-wy murowany. Znowu mi powrót ze 2 godziny zajmie, tak jak bym ze 100km. od stolicy mieszkała. Makabra co się dzieje na Połczyńskiej, w szczycie Ale to ostatni raz przed wakacyjnym wypoczynkiem, więc mogę się trochę wypocić Miłego dnia dziewczyny ) Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 06.06.07, 09:55 Tylko nie rżyj w autobusie po tym śniadanku! Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 06.06.07, 10:15 Tyle owsa co ostatnio spożywam, to mogę i rżeć. Nigdy nic nie wiadomo, na kogo się trafi...) Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 06.06.07, 10:19 To Ci Klaczko życzę wesołego konia, cobyście sobie w tym autembusie razem porżeli Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 06.06.07, 10:24 Dzięki, może się i trafi Ale ostanio jakoś pełno takich mułopodobnych. Jest z czego, a nie z kim porżeć Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 06.06.07, 10:26 To kurcze też prawda....co za życie... Odpowiedz Link
fleur1 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 06.06.07, 10:49 Wpadłam do kawiarenki czegos sie napić, najlepiej coś chłodnego, ale nie zimnego. Spakowana już jestem, ale pewnie jak zwykle coś w ostatniej chwili wepchnę do walizki. Na moim balkonie w cieniu 34 st., gorąco, ale jest wiaterek i tego się nie czuje. Baterie do kamerki załadowane, kamerka też,na końcu spakuję laptop i około 15.00 wyjeżdżam z domu. Samolot mam o 19.45, ale muszę dojechać do Wrocławia, odprawić się, wyczekać i w drogę. Do następnego spotkania. Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 06.06.07, 10:51 Kurcze, a dowiem się, gdzie wybywasz?!! Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 07.06.07, 18:50 Komu mrozonej herbaty,komu????? napoje inne tez chłodza sie w lodówce,ja jednak napije sie kawy,Kundziu!!! zwierzaki wybiegane? A to wspaniale,biedactwa lezą w chłodku pod drzewami,ja tez ide na swój bujak,chyba mi nikt bujaka nie podprowadził co? Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 07.06.07, 18:57 Pyszne ciasto upiekałam,zapraszam,jagody prosto z lasu)))))))))))) img114.imageshack.us/img114/9358/att393749gw8.jpg Herbatka z lodem przygotowana.. img248.imageshack.us/img248/5152/54305304543068vl2.jpg I złociste z pianką mnammmmmmmmmm,mnammmmmmmm img526.imageshack.us/img526/3871/wallcoocom056ssq4.jpg Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 07.06.07, 19:31 To ja o kawę poproszę Napoi chłodzonych nie pijam, ze względu na częste anginy. Wszystko o temperaturze pokojowej tylko mogę. Ale pifffko schłodzone to i owszem lubię...Czasami .... Wolę półwytrawne, lub wytrawne czerwone wino, do którego przekonałam się jakieś 2-3 miesiące temu. Ale ciacho pycha...A skąd tyle leśnego runa już masz Heleko ? Chyba jeszcze nie pora na jagody i maliny ? To mrożone, bo ja malinki mam z ub. roku jeszcze. Pyszności...)) Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 07.06.07, 19:51 Halutka ciasto pycha, herbatka mrożona chętnie, bo upał u mnie, no a z pianką to bardzo chętnie, Reniu dla ciebie czerwone proszę bardzo img128.imageshack.us/img128/4009/wijn28ve5.gif Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 07.06.07, 19:56 Oj,Reniu,mówiłam,ze sama zbierałam,prosto z lasu))))))))))))))))))))))))) A ja moge troszke tego czerwonego napoju Danutka? Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 07.06.07, 20:12 Aleś Delwiątko ładną cyferkę trafiła.....123223 Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 07.06.07, 20:14 No tak, zbierałaś, wierzę Tylko nie w tym roku, nie uwierzę Może po tym czerwonym jak wypijesz, przyznasz się bez bicia ...W którym to roku zbierałaś Danutka, dzięki za czerwone ...Schłodzone dość dobrze i bardzo zdrowe i dobre, oby nie więcej jak 2 kieliszki dziennie Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 07.06.07, 20:16 No to pod ten piękny zestaw cyferek Helenki ) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 07.06.07, 20:33 Podoba mi sie ten numerek)))) Chyba otworzę czerwony napój na to konto. img177.imageshack.us/img177/5349/ss04043eh5.jpg Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 07.06.07, 20:37 Ja to mam pecha, tu się zaczyna czytanie, a ja muszę z futrzakiem na spacerek. Zostawcie chociaż jedną karteczkę. załóżmy, że dziś spotka nas coś miłego Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 07.06.07, 20:40 Może korkociąg Ci podrzucić ? Jest co opijać. Piękny dzień i dłłłłuuuuggggiii wekeend w naszym kraju. A co ! Możemy sobie chyba poszaleć w tym bidnym kraju...? Stać nas na to. No niech mi ktoś tylko powie, że jesteśmy biednym. Nie uwierzę. Twarzystwo wszystko się rozjechało, morze, Mazury, tylko w góry się bali, bo w Kościelisku powódź...Tam podobno leje. Reszta siedzi przy dość drogim sprzęcie i klika...Ale słońce mamy wszyscy za darmo i dużo go będzie w najbliższym czasie . I biedakom się przyda darmocha od Bozi Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 08.06.07, 12:26 Oj, niedobrze, nikt dziś na kawę nie wpadł, ani poranną, ani teraz w południe na coś schłodzonego..Kundzia ma wychodne a reszta też pewnie wyleguje się na słońcu. Dobra, niech Wam będzie. Stawiam dzban kompotu, schłodzonego z owoców różniastych, w tym czarnej porzeczki(przewaga).Dopijam w samotności drugą i pędzę na okna, bo światu nie widać. Ale dziś będę to robiła bardzo ostrożnie Chmurzyska jakieś się schodzą i jak znam swoje szczęście, to jak tylko umyję coś je pokropi. Trudno się mówi...Więc lecę. Trzymajcie kciuki obm się znowu nie potłukła. Niezgrabota ze mnie na stare lata się robi. A muszę cała być, bo juz wczasowisko opłacone i z siniakmi nie za bardzo będę wyglądać Pa, leniuszki Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 08.06.07, 13:10 Reniu dzięki za kompocik, ale Ty złaź z tego okna, zostaw te szyby w spokoju. Lepsze brudne okna niż potłuczona ... Deszcz i tak zaraz je zachlapie i na co Ci ta robota Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 08.06.07, 18:49 Udał mi się plan wykonać Choć i tak rąbnęłam w coś nogą i mam pod kolanem siniak. Ale reszta w porządku Siedzę już do wieczora. Narobiłam się jak głupia, ale warto było, bo wyraźniej teraz widzę, sąsiadów i auta na szosie Deszcz i tak kiedyś popada. Kij mu w ucho Zmęczyłam się i z przyjemnością posiedzę troszkę z kawą Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 09.06.07, 00:36 Reniu, masz tu okład z waśnej wocy..... Ponieważ juz po półnoxcy, więc nastawiam ekspres. Kawa będzie jak znalazł rano. Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 09.06.07, 11:28 Nie ma to jak zapobiegliwa i troskliwa szefowa. Kawą juz się opijam aby się dokładnie obudzić. Okład zdjęłam, bo na noc założyłam, ale i tak dorodny siniec został. Wczoraj nie wiem kiedy mi się usnęło, bo po 22:00, zaraz po spacerku z psem śmignęłam do łóżka. Dziż przed 6:00 obudziły mnie pomruki burzy, więc szybko z łóżka, oczy tylko przemyłam i bieg z psiną. Powrót i znowu zakopałam się w piernaty. Burza jak widzę przeszła bokiem, a ja wypoczęta jak nigdy Pełna zapału do sobotnich porzadków i przygotowania sie na przylot córki i wnisi ) Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 07.06.07, 20:35 Halutka niech Ci sie częściej trafiają takie cyferki. A może ktoś woli białe? img517.imageshack.us/img517/354/635prvnf7.jpg Odpowiedz Link
dwa-filary Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 09.06.07, 15:19 Wpadłam na sekundę,przywitać się i powiedzieć ,że żyję.Jestem rozrywana przez rodzinę jak nigdy dotąd.Nie mam czasu myśleć.Serdecznie Was wszystkich pozdrawiam i życzę miłego odpoczynku . W lodówce jest dżin z tonikiem dobrze zmrożony.Za zdrowie. Odezwę się .Do miłego. Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 09.06.07, 20:46 Chwała rodzinie za to, że Cię Filarku "porywa". Dobrze, że masz taką rodzinę i nie jesteś sama. Tak trzymaj i odpoczywaj Miłego i Tobie odpoczynku Dzieki za tonik. Przydał się jak nic Odezwij się jak Cię "zwrócą" juz do domu z tego "porwania" Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 09.06.07, 23:23 Renia wypiła tonik, a dla mnie sam dzin został. Filarku, rodzina sie niekiedy przydaje, ale i tak czekamy tu na Ciebie. Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 10.06.07, 08:30 Stawiam dzban aromatycznej kawy dla wstających. Resztę napoi różnych umieszczam w lodówce, ciasto z galaretką, bitą śmietaną i truskawkami rówież, bo się roztopi w tym 27 stopniowym upale. Dopiero jest po ósmej a już grzeje pięknie . Kundzia jak widzę dalej na wychodnym, pootwieram okna, zwierzaki już hasają w trawie w porannej rosie i zajmuję hamak, ten pod brzózkami. A co, jestem pierwsza jak widzę "na naszych pokojach " ) Odpowiedz Link
dwa-filary Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 10.06.07, 08:35 Witam ,witam - wszyscy jeszcze śpią ,a ja dorwałam się do komp./wczoraj dostałam zezwolenie./Pogoda piękna,o jaka kawusia dobra,tego mi było trzeba.Pozdrawiam Was serdecznie.Buziaki. Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 10.06.07, 10:37 Buziaki, buziaki....też sobie rąbnę kolejną kawę....pierwszą wypiłam mocząc się w basenie......o kurcze, jak cudownie chłodno było. Biorę kawę i idę w krzaki....sama Odpowiedz Link
zielona56 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 11.06.07, 07:46 Kawa już zrobiona . Świeżutkie rogaliki do niej .Ja chcę z powrotem na działkę , tam mi było tak dobrze Odpowiedz Link
dwa-filary Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 11.06.07, 07:58 Nie marudż i tak niedługo tam pojedziesz.Kawusia pyszna,dziękuję,za rogaliki dziękuję/tuczą/ Przyniosłam pieczywo Wasa i twarożek ze szczypiorkiem .Proszę się częstować,smacznego. Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 11.06.07, 08:14 Oj, jak to dobrze trafić na gotową poranną kawę A Zielonej to za dobrze nie jest czasami ? Tez bym chciała na działkę. Miałam przez 30 lat a od 6 juz nie mam i żyję. Na balkon zapraszam, też są kwiatki , leżaki 2 i niezłe widoki dookoła. Drzewa, pola i ptactwo też świrgoli z rana Zapraszam A Ciebie Filarku zapraszam na pocztę ) Do miłego dziewczyny !!! Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 11.06.07, 15:39 Przytargałam kszyne wody mineralnej,bez bąbelkow,tylko taką pije,biedne zwierzaki,tez wam goraco co? dobra zmienie wam wodę i uciekajcie pod drzewa ja biore butelkę wody i ide nogi moczyc do basenu a może wskoczę na golasa do baseniku) Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 11.06.07, 16:29 Przesłoń się choć woalem jakimś lub listkiem z brzozy )) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 11.06.07, 17:21 Nikt mnie widział Reniu,juz wyłaże z basenu i ide na bujaka)) Odpowiedz Link
dwa-filary Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 12.06.07, 08:12 Witam ,witam-Zielona zaspała to ja kawusię dziś serwuję.Smacznego. Odpowiedz Link
zielona56 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 12.06.07, 09:36 O ! dziękuję filarku za kawusię .Zaspałam ,jakoś dobrze mi się spało . Odpowiedz Link
krista57 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 12.06.07, 11:49 Witaj! Kolejny upalany dzien lata Rownież dziekuje za kawę i coby nie rozmyslac nad tym jak przezyc tę temperature zabieram sie za truskawki...dżemiki...rzecz jasna! W przerwach dobra i lekka książka. Odpowiedz Link
zielona56 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 12.06.07, 16:22 Pyszne truskawki przyniosłam . Chodźcie szybciej bo wszystkie sama zjem takie słodziudkie. Odpowiedz Link
tofika Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 12.06.07, 16:25 zapraszam na powieczorkowe conieco--buleczki drozdzowe z roznym nadzieniem.. o nie podgladac, jesc pokoleii a ja udam na pluskanie...do naszego basenu przy naszej Gawiarence.. img292.imageshack.us/my.php?image=gawiarenkapidziesieciolatkowa1.jpg chluuuuuuuuuuuuuuup do basenu i" zabka"i "zabka "plumkam... sorrki , nadal moj komp taki cwany,ze nie pisze ogonkow Odpowiedz Link
ania091951 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 12.06.07, 18:46 Zielona truskawki pyszne dawno takich niejadlam Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 12.06.07, 18:58 No udalo mi sie zalapać na resztke truskaweczek, pysznosci Odpowiedz Link
zielona56 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 12.06.07, 19:05 Dankarolku ! już dokładam bo jeszcze trochę zostało .Naprawdę Aniu truskaweczki pyszności. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 12.06.07, 20:07 O to mamy dzisiaj truskawkowy wieczór,ja tez przynoisłam koszyk truskawek,dżem tez będe robić,ale najpierw to musze sie ich najeść. Odpowiedz Link
zielona56 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 13.06.07, 09:08 Kawa już na Was czeka . Rogaliczki świeżutkie i masełko i miodzik . Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 13.06.07, 10:07 dzięki za kawę. Zielona Ty robisz wspaniałą kawę, a rogaliki jakie smaczne. Odpowiedz Link
zielona56 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 14.06.07, 16:44 Przepraszam ! zaganiałam sie i nie zrobiłam porannej kawy . Na zimne piwko teraz za to zapraszam .Chyba , że wolicie drinkusie ? Odpowiedz Link
zielona56 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 15.06.07, 12:11 Dopiero teraz znalazłam chwilkę czasu i wpadam z południową kawą. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 16.06.07, 16:54 Oj,dawno mnie tutaj nie było.Przyniosłam koszyk truskawek,zapraszam sa pyszne!! Kawy tez się chętnie napije z Toba Zielona Odpowiedz Link
dwa-filary Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 16.06.07, 17:59 A ze mną?????????? Zielona na działce.Wczoraj sie widziałyśmy w realu.Jak zwykle zagadałyśmy sie do póżnego wieczora.Przyniosłam miseczkę poziomek,malutko ,ale sama dostałam i się z Wami podzielę. Odpowiedz Link
dwa-filary Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 16.06.07, 18:39 Nikt nie chciał przyjść to sama zjadłam . o i już! Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 16.06.07, 19:07 Ojej,nie zdążyłam na poziomki,ale jeszcze truskawki zostały a kawy bardzo chętnie Filarku napije sie z Tobą Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 16.06.07, 19:34 zostało jeszcze trochę kawy? ale tu pięknie poziomkami i truskawkami pachnie. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 16.06.07, 20:15 Danutka dla Ciebie świeżą zaparzyłam,bardzo proszę) img411.imageshack.us/img411/9232/koffie15yr6.gif Odpowiedz Link
natla No to chodżcie na sałatkę owocową...... 17.06.07, 13:49 ......torta, kawę, drinki, szpricerki. Barek otwarty, zagrycha w lodówce........ (czym chata bogata, tym.....goście wymiotują) Trochę niesmaczny ten żart, ale co tam....wszystko mi dziś wolno, no nie? Zapraszam urodzinowo. Odpowiedz Link
dankarol Re: No to chodżcie na sałatkę owocową...... 17.06.07, 14:45 No to zasiadam na leżaku pod brzózkami z kawą w jednej łapce i dodatkiem do kawy w drugiej. Niech nam DEREKCJA zdrowa będzie i humor nigdy jej nie opuszcza Odpowiedz Link
dwa-filary Re: No to chodżcie na sałatkę owocową...... 17.06.07, 17:53 Szanowna Derekcjo---------- Odpowiedz Link
dwa-filary Re: No to chodżcie na sałatkę owocową...... 17.06.07, 18:12 Szanowna Derekcjo,uprzejmnie donaszam,że już więcej pić nie mogie,nie wydole, ale za zdrowie kciuki będę trzymać.Buziaczki. Odpowiedz Link
dankarol Re: No to chodżcie na sałatkę owocową...... 17.06.07, 19:36 Filarku, ale nadwątliłaś zapasy, dobrze, że cokolwiek zostawiłaś, to ja też za zdrowie Derekcji (tu wstałam ) wypiję. Odpowiedz Link
dwa-filary Re: No to chodżcie na sałatkę owocową...... 17.06.07, 20:27 Ja wcale dużo nie wypiłam ,2 małe drinki,ale to ten upał mi nie pozwolił dalej pić..... Odpowiedz Link
natla Re: No to chodżcie na sałatkę owocową...... 17.06.07, 20:37 No, upał powoli mija, a jak nie, to trzeba go zneutralizować, więc krzinka zimnego piwka przybyła Ja jeszcze muszę czekać na przejezdnych gości. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: No to chodżcie na sałatkę owocową...... 17.06.07, 20:39 Dzięki Ci Natlo za złoty napój. Trzymam reke na pulsie jakby co,doniosę z podziemnia wrazie-gdyby))) Odpowiedz Link
dankarol Re: No to chodżcie na sałatkę owocową...... 17.06.07, 21:51 No proszę donosicielka jedna. A na zimną krzynkę to ja też się pisze Odpowiedz Link
natla Re: No to chodżcie na sałatkę owocową...... 17.06.07, 23:17 Lodu Wam doniosłam, bo mi doniesiono, że piwo ciepłe Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: No to chodżcie na sałatkę owocową...... 17.06.07, 23:25 Tylko z kim tu smakować? Sama se bedę chlać zimne piwo 0!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
dankarol Re: No to chodżcie na sałatkę owocową...... 17.06.07, 23:27 hej tylko nie całe , zostaw coś dla mnie Odpowiedz Link
kasia573 Re: No to chodżcie na sałatkę owocową...... 17.06.07, 23:29 OOO, są dziewczyny! Wreszcie nie jestem tu sama! Piwko- jak najbardziej! A zostawiłyście cosik? Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: No to chodżcie na sałatkę owocową...... 17.06.07, 23:31 Kasiu,jasne jest cała''kszynka;'' )) Odpowiedz Link
kasia573 Re: No to chodżcie na sałatkę owocową...... 17.06.07, 23:33 A czy coś nieowocowego zostawiłyście jeszcze? Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: No to chodżcie na sałatkę owocową...... 17.06.07, 23:33 Komu lody rózniaste,komuuuuuuuuuuuuu?? img390.imageshack.us/img390/148/ijs11yq4.gif Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: No to chodżcie na sałatkę owocową...... 17.06.07, 23:36 Jasne,poledwice ze śliwkami,lubisz? To bardzo prosze img403.imageshack.us/img403/8665/poledwsliw5lo4.jpg Odpowiedz Link
natla Re: No to chodżcie na sałatkę owocową...... 18.06.07, 00:11 Dobrze Helenko, ze tą polędwicę wyciągnęłaś z lodówki, bo nikt tam nie zaglądał, a tyle dobroci naniosłam Ooooo, zimne piwko...mmmmmmm..... a teraz zimny dłuuuuugi prysznic, aż zmarzne ... Odpowiedz Link
kasia573 Re: konkret 18.06.07, 00:17 Polędwiczka, tam owoce zjem bezboleśnie....Pychotka! Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: konkret 18.06.07, 00:24 Kurcze,nikomu sie ruszyć nie chce a w lodowce takie smakołyki Natla przygotowała. Odpowiedz Link
natla Re: konkret 18.06.07, 00:48 Nie to nie.....Top też stworzenie Boże )niech wie, że święto w rodzinie No to na drugą nóżkę... Odpowiedz Link
dankarol Re: konkret 18.06.07, 08:40 Kundziu, czy zostało coś z uczty urodzinowej, bo muszę zalać smutki. O dzięki, no to na zdrowie szefowej i na te smutki na te żale Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: No to chodżcie na sałatkę owocową...... 17.06.07, 23:30 Dla Ciebie Danutka zawsze,jak to dobrze,ze jesteś w juz myslałam,ze sama bede chlac)) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: No to chodżcie na sałatkę owocową...... 17.06.07, 20:37 Wspaniała uczta ja tez jednego drina za zdrowie naszej szefowej wychylę,biore zimny napój,sałatke owocową i ide na bujaka) Odpowiedz Link
dwa-filary Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 18.06.07, 09:02 Czy dziś ktoś wypije ze mną kawę????????.Śpiochy "skacowane" na pewno jeszcze śpią !ale odeśpijcie i wstańcie bez kaca )))))))))))))))))))Święto Szefowej raz w roku!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 18.06.07, 10:06 A gdzie ta kawa? Kundziu! Ja już świętuję prawie tydzień. Koniec! Ile można )) No to chlejmy tę kawę Filarciu.....moze na huśtawce w ogródku? Ooooo, jaki chłodek przyjemny, dobrze, ze wentylatory mamy takie duże Odpowiedz Link
zielona56 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 18.06.07, 12:32 Ale mnie impeza ominęła , szkoda. Z tego co czytam to zabawa była przednia . Trunki sie lały szerokim strumieniem ,a jedzonko też było nie złe. Filarku , dziekuję ze kawę zrobiłas rano . Odpowiedz Link
dwa-filary Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 18.06.07, 15:27 Za miłe zastępstwo teraz wypij ze mną drugą kawę.Spać mi się chce jak nie wiem co,a może pójdę w pozycję horyzontalną na jakąś godzinkę?????????? Odpowiedz Link
zielona56 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 18.06.07, 15:31 Utnij sobie Filarku drzemke !Kawusie wypijemy jutro. Odpowiedz Link
zielona56 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 19.06.07, 09:40 Komu kawy , komu herbaty ? Już dwa dzbanki stoją na stoliku i bardzo świeże rogaliki maślane . Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 19.06.07, 10:38 Już biegnę z filiżanką......ale super kawa, zwłaszcza, ze nie musiałam jej sama robić ) A teraz ze psami na spacer.... Odpowiedz Link
tofika Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 19.06.07, 11:54 a tu cisza... ? koty dalej wyleguja--jak to nocne marki, piesy hasaja w towarzystwie Natli.. - Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 19.06.07, 12:26 Smolinosy, to lilie? Ci zazdraszczam tego deszczu. U mnie uoał, choć na szczęście dobrze wieje i tylko dzięki temu można przeżyć. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 19.06.07, 12:30 To ja robie małą przerwę w pracy i ide z kawą na leżak,bede wąchac kwiatki)) Jakby co,to proszę mnie obudzic za godzinę okey? Odpowiedz Link
tofika Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 19.06.07, 13:03 Helenko kaprysna kobietko... a kili kili w pietki, jak mozna dzremac gdy dookola gwar i szum na forum,))))))) Natluniu, smolinoski zolte tam stoja w wazonie, i pomaranczowe.. od dziecinstwa wiedzialam ze to takie najprostsze lilie z liliowatych sa tez rozowe, ale ja nie moge tu umiescic..jak ide po obrazek to wiadomosc znika napisana... img526.imageshack.us/img526/8247/1251331fp5.jpg Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 19.06.07, 13:19 Ja nie mam łaskotek Marylko,rób mi tak jeszcze))) Powąchałam Twego żółtego smolucha i teraz muszę isc do łazienki. ) Odpowiedz Link
zielona56 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 19.06.07, 13:29 Wpadłam się trochę ogrzac bo w Warszawie leje . Może po koniaczku ? Temperatura na zewnątrz u mnie tylko 16 stopni . Takie lilie (smolinosy ) też mam na swojej działce , ale ich nie wącham bo się trudno zmywa ten żółty pyłek )) Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 19.06.07, 13:48 Hej Zielona zapraszam do mnie u mnie 25 wiaterek i piękne obłoki na niebie, a kawa tak pachnie w gawiarence, że aż mnie z balkonu ściągnął zapach. Odpowiedz Link
tofika Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 19.06.07, 14:21 jak mi sie chce kawy, narkokawa i niewiem czy tak to nazywa.. mowilam ostrzegalam ze smolusy nie do odmyciaa teraz Helenke maz nie pozna z zoltym noskiem .. Helutku moze kwaskiem cytrynowym --ratuj Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 19.06.07, 14:35 Wiesz Marylko jak to człek ślepy,wącha kwiaty,okulary na stoliku zostawialam i teraz mam czerwony nos,ni jak nie moge tego zmyć,juz chcialam pumeksem szorować,dobrze,ze mi podpowiedzaiłaś idę po kwasek)) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 19.06.07, 19:08 Prasowanie skończone,wczoraj jeden kosz,dzisiaj drugi hura!!!! teraz zaczynam sie byczyć hihihihi czekam na Natli koktail) Odpowiedz Link
tofika Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 19.06.07, 20:35 Slinka mi leci... Natla nie ma czasu ..same sobie zrobimy oto przepis mniammmmm www.we-dwoje.pl/koktaile;na;lato,artykul,532.html Odpowiedz Link
zielona56 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 20.06.07, 11:21 Kawa już podana !! Się panie częstują !) Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 20.06.07, 11:28 tak pachnie Twoja kawa, że mnie zapach przyciągnął do komputera. Dzięki za pyszną kawę Odpowiedz Link
dwa-filary Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 20.06.07, 15:49 zielona56 napisała: > Kawa już podana !! Się panie częstują !) Na żądanie raz można! ) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 20.06.07, 19:55 Można wypić o tej godzinie kawę? itammmmmm,jasne,że można.Kundziu!!!!!kawe poproszę,dziękuje Ci bardzo,ide na powietrze a może skocze do basenu? ) Odpowiedz Link
zielona56 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 21.06.07, 09:31 Kawa , kawa !! komu , bo świezutka i pyszna ! Odpowiedz Link
zielona56 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 22.06.07, 12:44 dla kogo ja tą kawę robię ? samej to tak głupio !! Odpowiedz Link
tofika Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 22.06.07, 12:49 w taki dzisiejszy chmurzasty dzien -kawa poprostu wskazana na obudzenie, chetnie -zalicze druga malenka ze smietanka... Odpowiedz Link
czarny.humor Eeeech! Napiłbym się mleka z grubym kożuchem!! 22.06.07, 23:23 I przegryzł ciasteczkiem petit-beure! Jednym. Cymes!! )) No! chyba, że nie ma petitków! Wtedy podwójny deser sułtański z druzgafkami, angrestem i koniakiem z jaja. Kundziu! Zagłębiam się przed kominkiem z "Potopem" i będę pluł kątem rozmyślając o kaczorach z kartoflami. Do ust będę to danie jeszcze brał, ale już w życiu tego nie przełknę! Będę pluł i karmił pieska. Dzisiejszy dzień, to jest jakiś koszmar porąbanego Kaczora!! Jak okładka spadnie na podłogę, to proszę dorzucić do ognia i lekki kocyk mi narzucić na ramiona. Smutno mi i źle. )) Odpowiedz Link
dankarol Re: Eeeech! Napiłbym się mleka z grubym kożuchem! 23.06.07, 00:35 Hej Humorku za co znęcasz się nad biednym zwierzakiem i karmisz go takimi niejadalnymi rzeczami, jeszcze biedna psinka się rozchoruje. I nie przesadzaj z tym czytaniem, bo jutro będzie Cię głowa bolała. Odpowiedz Link
natla Re: Eeeech! Napiłbym się mleka z grubym kożuchem! 23.06.07, 00:51 A Ty tu Danusiu nie romansuj, tylko na dywanik, bo muszę się z Ciebie tłumaczyć )) Dobrze, że Czarny już śpi. Mam nadzieję, ze drób mu się nie śni, bo wymiotowanie przez sen jest bardzo niebezpieczne. Odpowiedz Link
ania091951 Re: Eeeech! Napiłbym się mleka z grubym kożuchem! 23.06.07, 06:55 Stawiam swiezo zapazona kawe na stole i ide spac DOBRANOC Odpowiedz Link
dwa-filary Re: Eeeech! Napiłbym się mleka z grubym kożuchem! 23.06.07, 08:31 Ten dzbanek to chyba termos,bo kawka jeszcze nie wystygła.Pyszna.Jak zwykle nikogo tu nie ma. Odpowiedz Link
natla Re: Eeeech! Napiłbym się mleka z grubym kożuchem! 23.06.07, 09:10 Co znaczy nie ma? A ja? No to strzelamy po pysznej aninej, hamerykańskiej, cieplek kawie i lecimy psy odcedzić, dobra Filarciu? Odpowiedz Link
dwa-filary Re: Eeeech! Napiłbym się mleka z grubym kożuchem! 23.06.07, 14:11 Już drugi raz psicę odcedziłam,bo dostałam takiego animuszu po tej hamerykanckiej,że do tej pory usiedziec nie mogę.Aniu,kawka pyszna,ale nie dolałaś tam jakiego pałerka..hihihi............ Odpowiedz Link
maladanka a może gawiarenka obwoźna? 24.06.07, 11:21 np.taka - tramwajowa - fajny pomysł,prawda? img402.imageshack.us/img402/6172/zurich15069tramrest1hn0.jpg Odpowiedz Link
dankarol Re: a może gawiarenka obwoźna? 24.06.07, 11:44 To mi sie podoba, siedzę piję kawę a miasto samo sie zwiedza. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: a może gawiarenka obwoźna? 24.06.07, 20:43 Świetna gawiarenka,chciałabym tam kawe wypić,poki co.....przyniosłam koszyk truskawek i herbatę zieloną,komu,komuuuuuuuuuuuuuuuu Odpowiedz Link
zielona56 Re: a może gawiarenka obwoźna? 25.06.07, 13:10 Całkiem spokojnie wypijcie druga kawę !!! rannej nie zdazyłam Wam zrobic .Swieżutkie porzeczki prosto z działki .Troszeczkę kwaśne , ale bardzo smaczne bo nie pryskane. Odpowiedz Link
zielona56 Re: a może gawiarenka obwoźna? 26.06.07, 09:04 Widze , `że ta kawiarenka obwoźna chyba działa bo do stacjonarnej nie wpadacie. Ja z kawa tu wpadam tylko po co ? jak tu nikt nie zaglada. Odpowiedz Link
dwa-filary Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 26.06.07, 09:24 W Gawiarence pusto,bo wszyscy zmienili lokal na "Pod jaśminami",ale kawa mi lepiej tu smakuje,a nie mam czasu na bieganie między jednym ,a drugim lokalem.Pozdrówka.Kawa w samotności czasami nasuwa różne refleksje.Buziaczki. Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 26.06.07, 10:03 poranna wichura mnie tu przywiała. Zielona poratuj swoją wspaniałą kawą Odpowiedz Link
zielona56 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 26.06.07, 10:24 Leje u mnie , dziecko wzięło i usnęło . Kawa stoi i czeka aż przyjdziecie. Ciasteczka tez są. Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 26.06.07, 10:26 Ciasteczka, to coś dla mnie. U mnie raniutko była najpierw burza, potem ulewa i wichura. Znowu w parku nałamało gałęzi. Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 26.06.07, 11:46 Przybiegłam i ja z powitalną kawą do Was na ploteczki. Pogoda sprzyjająca na pogaduszki ale obowiązki domowe czyli wypakowanie walizy, pranie wczasowych ubrań, wysypywanie piasku z miejsc gdzie nie powinien być jest na planie pierwszym dziś. Pranie jedno już się "robi", obiad podszykowany i mam chwilę na "zameldowanie się " ) Buziaki gorące i pachnące morzem dla Wszystkich Odpowiedz Link
zielona56 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 26.06.07, 13:11 Witaj Regine. mam nadzieję ,że wypoczeta i szcześliwa . Zapach morza się bardzo rozszedłi i ile jodu nam przywiozłas . Odpowiedz Link
dwa-filary Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 26.06.07, 13:27 Witam serdecznie.Czy przyjażń z wnusią nawiązana????i czy jeszcze Ci morze w głowie szumiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.??????????????????a mimo wszystko czas tak szybko leci. Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 26.06.07, 17:39 Reniu, rozsyp trochę tego piasku w gawiarence, dla tych co daleko od morza, niech też poczują się jak na plaży Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 26.06.07, 21:36 Witaj Reniu w gawiarence!!!! Zaparzyłam swieżą herbatkę,jeszcze gorąca,zapraszam)) Odpowiedz Link
dwa-filary Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 27.06.07, 08:11 Kawusia gotowa.a nie mówiłam -zaspała hahahaha Zapraszam, są też placuszki z jabłkiem Odpowiedz Link
zielona56 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 27.06.07, 08:50 Dziękuję Filarku . To prawda zaspałam , ale juz jestem . Placuszki palce lizać. Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 27.06.07, 11:19 No Zielona masz szczęście, że zostawiłaś choć jeden placuszek, Dzięki za kawę Filarku Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 28.06.07, 17:51 Zaparzyłam kawę i przyniosłam truskawki,biegnę z piesami)) Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 28.06.07, 23:00 Cisza spokój truskawki leżą, to je zjem, a co sie będą marnowały. Co tu tak cicho, może wichury drogę zatarasowały. No może przy jedzeniu truskawek coś przeczytam do poduszki Odpowiedz Link
dwa-filary Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 29.06.07, 07:53 Witam,witam ,kawę zrobiłam "prawie" jak zwykle w zastępstwie.Zielona- jutro ostatni dzień czerwca-ostatnia szansa na rehabilitację DD.Śpioch.Przyniosłam jagodzianki,smacznego!!! Czy ja coś przegapiłam,o innej porze wstajemy,cy cóś!! Ostatnio coś pustawo))) Odpowiedz Link
zielona56 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 29.06.07, 09:30 Dzięki Filarku ! To prawda , zaspałam . Dziś mam drugą zmianę u dziecka .Jagodzianki pychota . Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 29.06.07, 09:48 Filarku dzięki za kawę i jagodzianki. O tak wczesnej porze, to ja na spacer się wybieram, a kawa to dopiero po spacerku. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 29.06.07, 19:16 Hej,hej jest tu kto? ależ sie nagotowałam,robiłam obiad na dwa dni,jutro malujemy pokój,ugotowałam pomidorówkę,nadusiałam zeberk i karkówki,jutro tylko ziemniaki,nie bedzie czasu gotować jutro a teraz siadam przy kominku,może by tak rozpalic pod kominkiem,jakoś chłodno sie zrobiło? Przyniosłam deserki galaretka z rodzynkami,truskawkami,posypane wiórkami kokosowymi i tartą czekoladą,pychaaaaaaaaaa ) Odpowiedz Link
zielona56 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 29.06.07, 19:34 Aż się obśliniłam , takie smakowitości przygotowałaś.Chwilkę z Tobą posiedzę . Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 29.06.07, 19:45 Bardzo mi miło Zielona,co rozpalić pod kominkiem? a może masz ochote na dobrą lekturkę he? ))) Odpowiedz Link
zielona56 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 29.06.07, 19:48 I kominek i lekturka mile widziane .hihihi Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 29.06.07, 20:00 Sie robi,kochana)) img407.imageshack.us/img407/8003/champagne03ic4.gif Coś do poczytania. img260.imageshack.us/img260/2024/b27613a00757a089d56b1e3mw1.gif I drewienka juz trzeszcza pod kominkiem,uroczo. ) Odpowiedz Link
zielona56 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 29.06.07, 20:05 Pyszny szampan , a ten ogień . Cóż za nastrój! Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 29.06.07, 20:39 Cóś mi ciepło zrobiło!!! Chyba od tego kominka,odsune sią troche dalej,mozesz mi podac Zielona lampkę szam....co ja mowię? ksiązke ta z lewej strony))) Odpowiedz Link
zielona56 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 29.06.07, 20:50 Coś mi zaszumiało ,a ja jeszcze do Tesco jade . Może nie będę śpiewać )) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 29.06.07, 21:00 Spiewać każdy może,pośpiewaj sobie też, a co!!! wolno nam)) A przynies przy okazji coś na zapasik Zielona. Odpowiedz Link
zielona56 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 29.06.07, 21:06 Trzyletnia naleweczka porzeczkowa może być ? Porzeczki własne. Bardzo rozmowna Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 29.06.07, 21:08 Pytanko,jasne,że może być,no to skakaj do Tesco,poczekam na Ciebie)) Odpowiedz Link
zielona56 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 29.06.07, 21:22 Jeszcze trochę , już mnie nie wyrzucaj . Małżonek właśnie mecz ogląda i muszę czekać aż się skończy . Przecież sama nie będę dźwigała . Prawda? )To może po małej porzeczkowej stronce? Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 29.06.07, 21:25 Z przyjemnoscią,nasze zdrowie Zielona!!!!! ) Odpowiedz Link
zielona56 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 29.06.07, 21:28 I czy może być fajnie bez wódki !!! )) Nasze !!! Odpowiedz Link
zielona56 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 29.06.07, 21:45 Lecę do tego Tesco , nie czytaj sama bo będą Cię oczy bolały ))) Odpowiedz Link
dwa-filary Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 29.06.07, 22:49 O Wy pijackie czytelniczki!!! To ja się odchamiam ,w Teatrze byłam,a tu taka Czytelnia,wszystkie ksiązki i nowele naruszone,no no!!!!!!!!!!!!!))) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 29.06.07, 22:06 A kto tu wódkę pije?? Kto tu wogule pije? przecież my tylko cztamy. Nie,nie sama nie bedę czytać,wtedy nic mi głowy nie wchodzi))))) Odpowiedz Link
zielona56 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 29.06.07, 23:27 Hej !! wróciłam już . Czyżby czytelnia już zamknięta . Mam bardzo dobrą książeczkę do poczytania . Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 29.06.07, 23:55 Jestem,jestem,,zdrzemnełam sie chwilę od tego czytania oczy cóś mi mgiełką zaszły. Rany!!! Filarku,musisz tak krzyczeć,obudziłaś mnie A może to i dobrze,Zielona ma jakąs ciekawostkę do poczytania. Odpowiedz Link
ania091951 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 30.06.07, 00:00 Czy mozna Wami poczytac Przynioslam ksiazeczke pod tytulem Jonnie Walker Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 30.06.07, 00:11 Bardzo iteresujaca lekturka,zapraszamy Aniu))) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 30.06.07, 00:25 Ostatnia karteczkę przewracam,ledwo na oczy widzę,musze zmienic okulary albo za dużo czytam) Nasze zdrowie Aniu ja ide spać a Ty nie zapomnij zgasić swiatła skarbie jak bedziesz wychdzić) Odpowiedz Link
ania091951 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 30.06.07, 00:34 Idz Helenko spac ja jeszcze poczytam swiatlo zgasze pozniej moze jeszcze ktos wpadnie poczytac Odpowiedz Link
dwa-filary Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 30.06.07, 08:43 No tak!!!! Już prawie 9 godz.,a wszystkie na pewno jeszcze śpią,bo je OCZY BOLA od tego czytania!!!!))Kawka gotowa,może coś specjalnego Wam podać?????????oby zdrowie uleczyć)))) Odpowiedz Link
zielona56 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 30.06.07, 09:27 Miejsce przy oknie w czytelni mąż mi zajął !! Siedziałam cichutko z boczku , nawet mnie nie zauważyłyście . Filarku , dziękuję za kawę , pyszna . Jedynie okłady na oczy by się przydały . Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 30.06.07, 11:11 O kawa, jak to miło, a ja zapomniałam kupić i muszę lecieć do sklepu. Zielona może kefirek? Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a tak bez apropos 30.06.07, 11:37 a Kryzar nie spotkała się ze mną podczas mego pobytu w trójmieście, mimo zaproszenia. Przykro mi było i jest. Odpowiedz Link
zielona56 Re: tak bez apropos 30.06.07, 12:35 Kefirek ! z ogromną przyjemnością .Po tym wieczornym czytaniu "cóś " mnie suszy.) Odpowiedz Link
dankarol Re: tak bez apropos 30.06.07, 12:57 Hi hi jak wczoraj zaglądnęłam, to już pod stołem spałyście. Zielona a może żurek Ci ugotować? Hej Padalcu, może Kryzar obowiązki nie pozwoliły. Ja nie pracuję, a nie zawsze mam czas na spotkania. Odpowiedz Link
zielona56 Re: tak bez apropos 30.06.07, 13:23 Żurku , o taaaaaaaaaaak !!! Bardzo dawno już nie jadłam .Z ogromną przyjemnością. Odpowiedz Link
dankarol Re: tak bez apropos 30.06.07, 13:45 No to biegnę do kuchni gotować ten żurek dla Ciebie Odpowiedz Link
ania091951 Re: tak bez apropos 30.06.07, 16:11 dankarol ugotuj kubek wiecej tez z przyjemnoscia sie napije Odpowiedz Link
zielona56 Re: tak bez apropos 30.06.07, 16:18 No prawda ! Ania tez czytała wczoraj przy kominku . Czy już żurek gotowy ? Odpowiedz Link
dwa-filary Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 30.06.07, 16:37 Tylko klina nie przeczytajcie ,bo znów się zacznie!!!!!.TYLKO BARSZCZYK!!!!!) Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 30.06.07, 16:55 Prosze bardzo żurek dla wszystkich, taki prawdziwy staropolski i jajkiem i wkładką z grzybkami i innymi tam takimi. Ugotowałam duży garnuszek, żeby dla wszystkich starczyło Odpowiedz Link
zielona56 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 30.06.07, 17:15 Przepyszny ten żurek . Chyba dokładkę wezmę ! Mogę? Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 30.06.07, 17:24 Nie mam czasu na nic, nawet na kielicha z Wami, bo późno w nocy padam na nos, nic nie widząc. Poczytuję Was za to codziennie z wielką przyjemnością Poprawię się, obiecuję. Jeszcze ten tydzień taki zalatany będę miała. Mam nadzieję, ze powoli unormuje się to :pranie, prasowanie, przygotowywanie na przyjście maleństwa oraz robienie przetworów. Oj, po tym 10 dniowych wczasach robota mi się skumulowała i nie mogę się wyrobić. A może się odzwyczaiłam, bo wypoczywałam wyśmienicie ? Nic tylko leżak, słońce, woda i wnusia, z którą mogę jechać na koniec świata. Sprawowała się równie jak i pogoda, CUDOWNIE Bez pichcenia, garów, prania i tym podobnych zajęć. Oj, dawno takich wczasów nie miałam )) A tak się obawiałam tego naszego, pierwszego wyjazdu bez jej rodziców. Wszystko było OK !!! Pozdrawiam Was serdecznie Kochani ) Odpowiedz Link
ania091951 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 30.06.07, 17:18 Zurek pychota, grzybki z polskiego lasu jakie dobre Danuska Uciekam bo wyzre wszystko i dla dziewczyn nic nie zostawie Dziekuje Odpowiedz Link
dwa-filary Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 30.06.07, 17:59 No,no...........niczego sobie ten żurek.Dobrze ,ze zdążyłam na niego,jak mi obiecacie ,że za tydzień tez będzie żurek to w następny weekend zaczytam się na śmierć hahahahahahaha Odpowiedz Link
zielona56 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 30.06.07, 18:09 Nie rób tego Filarku !!! Czytać też trzeba wiedzieć jak długo ) Żegnam Was do jutra , do późnego wieczora . Jadę dopiero teraz na działkę. Pa pa pa Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 30.06.07, 18:49 Reniu musisz sobie częściej robić takie wczasy, przecież nic Cię nie goni. Ani pranie, ani prasowanie nie jest tak ważne jak spacer, codzienna chwila radości no i oczywiście pogawędka z nami. )))) Dziewczyny cieszę się, że smakowało. Może już na zapas ugotuję i zamrożę, a kto będzie w potrzebie, to sobie jedną albo dwie porcyjki rozmrozi. Odpowiedz Link
dwa-filary Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 30.06.07, 20:36 zielona56 napisała: > Nie rób tego Filarku !!! Czytać też trzeba wiedzieć jak długo ) > Żegnam Was do jutra , do późnego wieczora . Jadę dopiero teraz na działkę. > Pa pa pa No,no Zielona,nie bądż taka do przodu>Ile wczoraj wyczytałaś?????????? aż Ci okłady na oczy robiłam!!!Nie martw się ,wyczytam tyle,ze i dla Ciebie starczy)) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARKA - CZERWIEC 07 30.06.07, 23:33 Przybiegłam do Was kochani,jasny gwint!!!! jakiego miałam kaca dzisiaj)) Na kaca najlepsza jest praca,nie głupi to wymyslił hehehehehe,malowanie jeszcze nie skonczone,jutro tez jest dzień,teraz mam ochote na jakąś dobrą lekturkę,przed snem wskazana. Danutka zamroz ten żurek koniecznie!!!!!! Odpowiedz Link