natla 30.10.07, 18:02 Już Ci dobudowałam nowe pomieszczenia, urządź jak chcesz, byle ładnie ) A tu droga powrotna do starych salonów: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23923&w=48695750 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
del.wa.57 Re: D e l. w a 57 :).........................723 30.10.07, 18:19 img61.imageshack.us/img61/9340/handlerashxnr3.jpg Powiesiłam se portret przyszłościowy,tak będę wygladać jak dożyję tych 100 latek.Fajna laseczka będzie ze mnie no nie? )) Odpowiedz Link
natla Re: D e l. w a 57 :).........................723 30.10.07, 20:12 o kurcze, nawet podobiena jesteś do siebie........masz kontakty z wróżką czy sama wróżysz. Ja też chcę wiedzieć jak bedę wyglądać......mam nadzieje, że tak młodo jak Ty Odpowiedz Link
natla Re: D e l. w a 57 :).........................723 30.10.07, 20:44 no zgadza sie, ja to ta w kapeluszu w kropki....al z nas fajne laski będą..... Odpowiedz Link
dankarol Re: D e l. w a 57 :).........................723 30.10.07, 22:32 a parapetówka kiedy będzie? img107.imageshack.us/img107/3824/owoceeo9.jpg Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: D e l. w a 57 :).........................723 30.10.07, 23:08 No,dobra,dobra wyciagam stare zapasy)) img231.imageshack.us/img231/7339/omafiapyfkoec9.gif img228.imageshack.us/img228/1508/49317614lj1.jpg img228.imageshack.us/img228/6605/kaas02gg3.jpg Odpowiedz Link
dankarol Re: D e l. w a 57 :).........................723 30.10.07, 23:17 Wiedziałam, że u Ciebie można liczyć na parpetówkę. No to niech Ci się dobrze mieszka. Do jesiennego saloniku, jesienne kwiaty img207.imageshack.us/img207/2863/dekoracja4cf0.jpg Odpowiedz Link
krista57 Re: D e l. w a 57 :).........................723 31.10.07, 08:00 Wczoraj było powitanie? Dzisiaj cicho sie skradam i tak wyglądam. img84.imageshack.us/img84/1743/straszydomg1.gif Odpowiedz Link
malwina52 Re: D e l. w a 57 :).........................723 31.10.07, 08:15 to ja tez na przyjecie sie wpraszam, a zeby Wam dziewczynki nie bylo nudno to przystojniaki przyprowadzialm www.fotosik.pl/tags/searchTag.php?tag=przystojniak&page=1 Odpowiedz Link
waleria-1 żólty jesienny liść 06.11.07, 21:32 )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ...dla Ciebie, Del.wo. Aby żółty jesienny liść nie był taki smutny- bo ma najpiękniejszy kolor na świecie. Kolor słońca. Odpowiedz Link
natla Autor: graga211 06.11.07, 19:54 06.11.07, 23:34 z imageshackem to ja zawsze mam. Zapraszam do mojego kompa, a zobaczysz, jak nlezy uczyc sie cierpliwosci, hehehe. Odpowiedz Link
milata2 Re:całuski od Milaty :))) 23.02.08, 23:43 Dzięki za piękne kwiaty, ale wesoło i wiosennie zrobiło się w moim saloniku Jak nauczę się wklejać obrazki i zdjęcia to też będę mogła sprawić Ci czasem niespodziankę Odpowiedz Link
waleria-1 "Starość" 10.11.07, 12:53 Przeczytałam Walerio Twoją''Starosć''i wypowiedzieć się nie mogę,wszystko tam zostało powiedziane a jest dla mnie takie''osobiste''że czytając miałam łzy w oczach. Dziękuję. Odpowiedz Link
waleria-1 "Starość" 10.11.07, 12:56 "Przeczytałam Walerio Twoją''Starosć''i wypowiedzieć się nie mogę,wszystko tam zostało powiedziane a jest dla mnie takie''osobiste''że czytając miałam łzy w oczach. Dziękuję." Del.wo- nie mogłaś piękniej wyrazić swoich odczuć. Mam jednak nadzieje, że nie trąciłam Twoich najboleśniejszych strun. Odpowiedz Link
fleur1 Helenko jestem juz na laptopie. 10.11.07, 14:15 Wprawdzie laptop wrocil z serwisu we wtorek, to ja dopiero teraz sie na niego przesiadam z komputera. Grzes z Dagmara wylatuja jutro do Anglii, teraz bede miala wiecej czasu do zagladania na forum. Pozdrawiam moich delmenhorstowych Przyjaciol. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: D e l. w a 57 :).........................723 13.11.07, 20:19 Moja przyjaciółko , wspaniałeeeeee!!!!!!! I Cie bardzo przepraszam ,że nie napisałem do Ciebie ,ale skleroza dementis flak mnie dopadła ))) Odpowiedz Link
waleria-1 Re: D e l. w a 57 :).........................723 14.11.07, 19:45 Del.wo (Halinko, czy tak?) Dziękuje za miłe słowa (noo, a ta "zdolniacha" to już cud- miód, chwyciłaś mnie za serce). Bardzo się cieszę, że udało mi się utrafić w Twoje sympatyczne wspomnienie ))). Odpowiedz Link
regine Re: D e l. w a 57 :).........................723 18.11.07, 00:19 Jak pies do jeża się do tego zabieram, a i ciągle zapominam. Może się zbiorę jutro...Obiecanki-cacanki powiesz... Muszę coś przekombinować...Poczekaj... Odpowiedz Link
inka-1 Re: z tego szczescia podziekowania .. 22.11.07, 21:26 napisalam w swoim watku,a jeszcze nic nie pilam..ale ciesze sie ogromnie..dzieki Odpowiedz Link
regine Re: Helenko .. 24.11.07, 11:34 Wczoraj wysłałam trochę, dziś resztę. Czy się uda coś z tym zrobić ? Odpowiedz Link
waleria-1 Re: D e l. w a 57 :).........................723 30.11.07, 14:38 Helenko, zgodnie z wcześniejszą obietnicą, ale przede wszystkim z prawdziwą przyjemnością będę Ci telepatycznie przesyłała wrażenia z jutrzejszego przedstawienia. A ponieważ ja przeżywam wszystko bardzo silnie, nastaw się na nie byle jakie emocje . Pozdrawiam Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: D e l. w a 57 :).........................723 11.12.07, 21:03 Moja droga przyjaciółko Swym zniknieniem srogą mi zrobiłas przykrość Jednak słodkie są powroty Radość moja nie zna granic Że tu znów Cię mogę czytać Za życzenia, piękne słowo chciałbym ci przesyłać stale Pozwól proszę że dziekuję dziś ci tutaj podaruję. Dzięki Helenko) Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Specjalnie dla Ciebie 12.12.07, 15:56 Proszę poczęstuj sie , dla ciebie zostawiłem tylko ciiiiii, żeby nikt nic ani mrumru) img503.imageshack.us/img503/1236/zdjcie005kv1.jpg Odpowiedz Link
wiktoria53 Delwo 15.12.07, 16:12 Delwiatko, juz szykujesz sie pewnie do odlotu, pakowanie, prasowanie, pakowanie prezencików itd. Ja Ci życzę bezpiecznego lotu, miłych chwil spędzonych z rodzinką, wspaniałych przeżyć i wszystkiego dobrego. Nie zapomnij o nas.Wiem, pstrykniesz trochę zdjeć i pokażesz nam trochę świata. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
e-baba Re: Delwo 16.12.07, 19:12 Leć, leć, kochana. Leć bezpiecznie. I ciesz się chwilami w szerszym rodzinnym gronie. A że zazdrość mnie żżera, bo zobaczysz NY - to inna sprawa. Życzę Ci pieknych widoków i wspaniałych przeżyć. I wracaj pełna wrażen. Juz sie ciesze na opowieści. Odpowiedz Link
wiktoria53 Urodzinowo:) 01.01.08, 15:49 Życzenia wszelkiej pomyślnosci, a szczegółowe masz na poczcie Pozdrawiam i dzieki za ostatnie zdjęcia. Odpowiedz Link
dankarol Re: Urodzinowo:) 01.01.08, 16:06 A ja Ci życzę, żeby cię humor nigdy nie opuszczał. img293.imageshack.us/img293/267/254211405168831st8.jpg Odpowiedz Link
regine Re: Urodzinowo:) 01.01.08, 19:02 URODZINOWO i NOWOROCZNIE, zycze Ci Helenko samych wspanialych chwil Odpowiedz Link
e-baba Re: Urodzinowo:) 01.01.08, 22:46 Helenko, usmiechu każdego dnia. I powodów, dla których usmiech się pojawia. Niech kolorowy będzie każdy dzień. Odpowiedz Link
del.wa.57 Dzięki wielkie moi mili:)) 02.01.08, 01:24 Znów zakradłam sie ciemną nocką z podziękowaniem za zyczenia urodzinowe i noworoczne. Jesteście kochani!! Bardzo Wam dziękuje za wszystkie miłe i serdeczne słowa. Odpowiedz Link
wiktoria53 Delwa 07.01.08, 23:25 Delwo, pewnie już wróciłaś, odpoczywasz,rozpakowujesz bagaże. Pośpij sobie, a jutro zaczniesz klikaćPozdrawiam. Odpowiedz Link
regine Re: Delwa ! 12.01.08, 12:09 Dziękuję serdecznie za wszystie przesyłki i życzenia )) Ciekawe skąd klikasz? Czy już odpoczywasz w domku, czy jeszcze u syna jesteś ? Pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link
fleur1 Dobrze, że już jesteś bliżej nas. 12.01.08, 14:44 Helenko oglądam już kolejny raz Wasze zdjęcia, i jeden z albumów zapisałam w moim laptopie, zabiorę część Was ze sobą w podróż. Przyzwyczajaj się do zmiany czasu, powodzenia. Odpowiedz Link
fleur1 Helenko dziekuję za wpis i kwiatek, 16.01.08, 18:33 zabiorę kwiatek od Ciebie ze sobą w podróz, niech zobaczy jaki ciekawy jest świat. Odpowiedz Link
fleur1 Re: Helenko dziekuję za wpis i kwiatek, 16.01.08, 19:25 img442.imageshack.us/img442/4573/awokeupinthemorningdewaf2.jpg Dla Ciebie Helenko kwiat budzący sie o poranku. Odpowiedz Link
regine Re: Helenko dziekuję za.... 17.01.08, 20:53 "Namiary" Zapisałam, jutro się odezwę. Dziś nie dam rady. Pozdrówka serdeczne Odpowiedz Link
waleria-1 Re: D e l. w a 57 :).........................723 19.01.08, 21:34 Halinko, ja również bardzo lubię Cię czytać. Bardzo mi Ciebie brakowało, jak Cię nie było na forum. Cieszę się, że podobały Ci się "Brzozy", że dzięki nim mogłaś na moment znaleźć się w bliskim Ci świecie. Dziekuję Ci również za chęć...krzyczenia do mnie. To było naprawdę sympatyczne. Pozdrawiam Odpowiedz Link
waleria-1 Re: D e l. w a 57 :).........................723 19.01.08, 21:36 Helenko, bardzo przepraszam za to "Halinko". Kiedyś za moje komputerowe gafy naprawdę napytam sobie biedy... Odpowiedz Link
inka-1 Re: D e l. w a jestem ,jestem.. 19.01.08, 22:45 bardziej czytam niz klikam (ostatnio przytloczyla mnie atmosfera forum ,nie chcialam brac udzialu w swarach)a jak ciut sie poprawilo,chmury rozwialy to ja zostalam wciagnieta w wir pracy i znow tylko czytam i padam zmeczona,ale sie poprawie mam nadzieje..pozdrawiam Odpowiedz Link
inka-1 Re;To wine nie prace domowe, 20.01.08, 13:56 a moje trzy etaty nawet soboty i niedziele zajete...uciekam w prace by nie dac sie codziennosci i uciec przed uczuciem (bym na stare lata nie zglupiala,ostatecznie co nieco juz czlowiek przezyl..)jak sie pozbieram zaczne sie udzielac..narazie Odpowiedz Link
waleria-1 Re: D e l. w a 57 :).........................723 30.01.08, 21:58 Helenko, przyznam, ze Ty również trafiłaś w sedno, i to dwa razy w tak krótkim komentarzu. Pierwszy raz zamieściłam "Lwiątko" na innym forum- i konsekwencje tego były bardzo przykre. Ale potem... A drugi raz- istotnie, to nie bajka. "Lwiątko" ma podtytuł "taka sobie wielowątkowa bajka bez morału", którego tu nie umieściłam. Przy czym słowo "bajka" w podtytule jest przenośnią. Bardzo istotne są tu słowa "wielowątkowa". Żaden z moich witraży nie zawiera tyle wątków i żadnego tak długo nie pisałam- prawie cały dzień. Każdy akapit zawiera tu inne przesłanie, każdy porusza inną strunę naszego życia. Cieszę sie, ze coś w nim odkryłaś. ))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
regine Re: D e l. w a 57 :).........................723 03.02.08, 15:22 No a jak myślisz ? ))))))) Wiesz, ile w tak długim "zajściu", pod Pruszków straciłam kalorii...Musze teraz nadrobić zaległości )))) Niezłe było to dzisiejsze "zajście", dystans prawie 10km. , szybkim dość krokiem. Nigdy tam nie byłam, a dziś tak pięknie i "zaszło" mi się poza granice Ożarowa i Duchnic. Odpowiedz Link
regine Re: D e l. w a 57 :).........................723 03.02.08, 15:24 Daj spokój, tyle to nie dam rady opchnąć...))) Ale dzięki, ze dwa pucharki "zmiotę" ))))))) Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: D e l. w a 57 :).........................723 12.02.08, 22:03 Delwo, kochana, ja ostatnio bardzo narzekam na brak czasu, a jeśli już mam jakieś wolne chwile to znowu siły witalne mnie opuszczają. Troszeczkę miałam (moze jeszcze mam ? ) głowę zajętą ( czy chcę tego czy nie) przyziemnymi sprawami, które nie pozwalają niejednokrotnie spokojnie spać Nawet nie wszystkie listy otworzyłam, ale staram sie stopniowo. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
regine Re: D e l. w a 57 :).........................723 17.02.08, 18:52 Założę, ale już po zainstalowaniu nowego systemu. Teraz już nic nie zrobię, tyle co da mi zajrzeć na pocztę( nie mogę niczego odczytać), tylko tekst i zdjęcia jeśli są, innych załaczników nie ruszy nawet. A w piątek GG mi się podziało, nie wiem bo i w programach go nie ma. Przepadło gdzieś wraz z ikonką... Ledwo dyszy dziadostwo. Gry i pasjansa z pulpitu uruchamiam. Aby do 3-4 marca wytrzymał. Potem wszystko zainstaluje się. Teraz sobie odpuszczę.... Odpowiedz Link
regine Re: D e l. w a 57 :).........................723 17.02.08, 19:00 No, kto jak kto, ale Ty na pewno nie dasz mi spokoju z wizytówką To pytanie, od Ciebie, pojawia się co jsakiś czas )))) Odpowiedz Link
regine Re: D e l. w a 57 :).........................723 23.02.08, 21:32 Helenko! Dzięki za przesyłki, serdeczne ) Niestety muszą "leżakować", nie mogę żadnej otworzyć (((( Tylko fotki odaje mi obejrzeć. Same serdeczności za nie ślę...)) Cmok, cmok.... )) Odpowiedz Link
regine Re: D e l. w a 57 :).........................723 23.02.08, 22:37 Skrzynka pojemna ))))))) Zięć przyjedzie jutro wieczorem, będzie podobno do środy. Może, jak będzie miał chwilę,(w co wątpię(), coś zdąży dokupić, a jak przyjadą przed świętami zainstaluje. Ślij więc, obejrzę po świętach Odpowiedz Link
regine Re: D e l. w a 57 :).........................723 23.02.08, 23:09 Co się martwisz, już niedługo będę miała urlop. Dam radę ))) Odpowiedz Link
regine Re: D e l. w a 57 :).........................723 23.02.08, 23:46 Gardła sobie nie zerdrze Szefunio, naskórek z palców, co najwyżej )). Bić nas chyba nie będzie ? Niby jak to na kobiety rękę podnosić ? Nie wypada nawet. Czy da nam dwom radę....? ) Wątpię....)))))) Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: D e l. w a 57 :).........................723 24.02.08, 07:09 No właśnie bić w żadnym wypadku nie wypada jedynie klapsa dać )) ale to by zalatowywało)) moim pociągiem seksistowskim czego też nie zrobię . Wiec bawcie sie dobrze buszujcie po forum , piszcie....a później do mnie )))) Dzięki Ci wielka Del.wo za przesyłki pamiętasz o mnie za co Tobie serdecznie dziękuję i kłaniając sie wycofuje się już z twojego uroczego kącika )) Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: D e l. w a 57 :).........................723 24.02.08, 18:13 ech , przeceniasz moje mozliwości ale ja Tobie dziekuję za wczoraj pięknie z Regine pogoniłyście posty, ode mnie .... buziaki??? eeee... to prawie jak klaps, dam sobie na uspokojenie ))))) Odpowiedz Link
waleria-1 Re: D e l. w a 57 :).........................723 24.02.08, 21:15 Helenko, myślę, że miłość, przyjaźń zawsze jest piękna- bez względu na to, jak długo trwa. Bo każda pozostawia w nas najcudowniejszy ślad- wspomnienie. I choćby dla tego wspomnienia warto je przeżyć- nawet przez mgnienie oka.... A potem jeszcze raz i jeszcze raz i jeszcze...już może z kimś innym, już może inaczej- ale zawsze warto... I zawsze jest na to szansa. Trzeba wierzyć...Pragnąć... I szukać... Odpowiedz Link
natla Dzisiaj imieniny Twoje ... 02.03.08, 09:24 .....więc przyjmij życzenia moje, te najlepsze, te od serca.... niech Ci się w ciało już nikt nie wwierca ) Bądź szcześliwa, usmiechnięta, a szczęście o Tobie pamięta. ) img106.imageshack.us/img106/3092/49586935ew4.jpg Odpowiedz Link
malwina52 Re: D e l. w a 57 :).........................723 02.03.08, 09:24 Duzo zdrowka zycze i sle wierszyk dla Ciebie "Przeżyj w urodzie jak najdłuższe lata, byś nigdy w życiu smutku nie odczuła, niechaj fortuna z róz Ci wianek splata, niech miłośc, radość spada na Cię cała." Odpowiedz Link
zielona56 Re: D e l. w a 57 :).........................723 02.03.08, 10:30 Dużo zdrowia i uśmiechu. Odpowiedz Link
wiktoria53 Imieninowo 02.03.08, 12:41 Helenko, ja Ci dziś wierszykiem złożę życzenia. Życzę zdrowia, bo bez zdrowia nasze życie jest niezdrowe. Zaraz potem najważniejsze jest poczucie zwykle samo No i satysfakcja z tego, co się robi, co się stało Kiedy praca daje radość i finanse są w porządku Wtedy można wierzyć w siebie, no, więc życzę od początku. Żebyś nogi nie złamała, żebyś w długi nie popadła Żeby katar Cię nie złapał, żebyś nie popełniała faux pas. Żeby miłość była z Tobą, a nie była przeciw Tobie Żebyś wiedziała, czego chcesz, żebyś nie była sobie wrogiem. Żebyś siebie akceptowała i akceptowała mnie Żebyś wszystkim robiła dobrze, a nikomu robiła źle. Żebyś zawsze w dobrej formie i kondycji dobrej była I problemów z podopiecznym nigdy nie miała, nigdy nic a nic Te życzenia, co słyszałaś, nic nie mówią o pogodzie Niech Ci słońce zawsze świeci, niech Ci słońce świeci, co dzień I pogody ducha zawsze, choćby nie wiem, co się działo, Kreuj tylko dobre myśli, optymizmu zawsze mało Zaraz potem dbaj o bliskich, tych najbliższych i tych dalszych Czuj, co czują, wiedz, co myślą, tyle może już wystarczy Kiedy czują się kochani i potrzebni to w porządku Wtedy łatwiej znosić troski, teraz życzę od początku: Żebyś zawsze wiedziała, kiedy rzec: "teraz idź, a teraz stój" Tego życzę Ci... Przyjacielu mój! Odpowiedz Link
dankarol Re: Imieninowo 02.03.08, 17:05 Bądź zdrowa jak rybka, miej pełną skarbonkę i uśmiech zawsze na twarzy img522.imageshack.us/img522/7538/imgphpqq4.jpg Odpowiedz Link
regine Re: Wszystkiego Najlepszego Helenko! 02.03.08, 21:16 img230.imageshack.us/img230/5550/05462xkx0.jpg Wraz z najlepszymi i serdecznymi życzeniami, i z tym wiosennym bukietem kwiatków przybiegłam pod koniec dnia. Przyjąć je zechciej Helenko w ten swój dzień imieninowy i ode mnie: Zdrowia, pogody ducha i ciała nadal takiej jak dotychczas, przyjaciół sprawdzonych, pieniążków aby żyło Ci się dostatnio )) Odpowiedz Link
krista57 Re: Wszystkiego Najlepszego Helenko! 03.03.08, 09:22 serdeczne spoznione życzenia imieninowe przyjmij również ode mnie wszystkiego najlepszego. Odpowiedz Link
milata2 Re: Wszystkiego Najlepszego Helenko! 03.03.08, 09:58 Nie mniej gorące, serdeczne życzenia zdrowia i wszelkiej pomyślności )) Odpowiedz Link
ovaka Re: Wszystkiego Najlepszego Helenko! 03.03.08, 14:20 Dobra we srodku, dobra dookoła tego Ci zyczę! Odpowiedz Link
del.wa.57 Serdecznie dziękuje!!!! 03.03.08, 17:48 Za wszystkie miłe życzenia kochani. Wpadłam tylko na chwilę i dalej do łózeczka lece)) Odpowiedz Link
milata2 Re: Serdecznie dziękuje!!!! 08.03.08, 19:20 Sęk w tym, że nawet nie zaczęłam się uczyć. Może jak syn przyjedzie i będzie więcej czasu A marzy mi się aparat cyfrowy i może za parę miesięcy uda mi się go kupić, będę miała wtedy zajęcie... bo jak się nie ma wnuków to i czasu dużo wolnego.... Odpowiedz Link
milata2 Re Wezmę Cię za swojego doradcę :) 08.03.08, 19:45 jak już przejdę od planowania do konkretów. Wtedy poproszę o szczegóły, ale ja chcę coś na emerycką kieszeń, dobrego fotografa to też ze mnie nie będzie ) Odpowiedz Link
milata2 Re: Re Wezmę Cię za swojego doradcę :) 08.03.08, 20:12 Jejku, jejku....gdzie ja wpisałam odpowiedź do Ciebie...na swoim wątku...przepraszam, byłam na chwilę w kuchni, potem wypuściłam Natusię na dwór, pozostałe kiciory też nie mogą się nabiegać...i przyszłam do kompa...rezultat jak widać ... Odpowiedz Link
milata2 Re: Serdecznie dziękuje!!!! 08.03.08, 21:42 Dziękuję za kwiaty i życzenia Delwusiu , no i za miłe towarzystwo w gawiarence, gdyby nie Ty to chyba bym się upiła w samotności bo nawet "pomilczeć" ze mną nikt nie chciał... takie to życie Na gg wysłałam swojej kumpeli, o temperamencie podobnym do Twojego, kawałek tortu i butelkę szampana, kwiaty od menia i całuski od nas obojga .... Niech jej będzie przyjemnie... Odpowiedz Link
regine Re: Serdecznie dziękuje!!!! 09.03.08, 20:03 Helenko za przesyłki Zawsze pamiętasz Nic nie mogę otworzyć, ale zbieram wszystko i wtedy zrobię sobie "dzień dziecka" )))) Odpowiedz Link
regine Re: Serdecznie dziękuje!!!! 06.04.08, 21:01 Mi równiez miło było powrócić Helenko) Zamiarowałam poklikać troszkę ale drzemka popołudniowa mi się przedłużyła co nieco....)) Tylko z kim tu klikać, wymiotło wszystkich na łono natury, na działki czy co ? Odpowiedz Link
regine Re: Serdecznie dziękuję... 11.04.08, 23:15 za radę, co do okularów. Mam 3 pary i w tych do komputera siedziałam Czekałam na podpowiedź, a tu śmichy, chichy tylko. Nie piłam % ostatnio. A monitor, połowa dziwnie falowała. Wierz, nie wierz... Kurczę, nikt mi ostatnio nie wierzy.... Mało wiarygodna jestem jakaś, zmieniłam się czy co...? To ja ta sama jak sprzed 3 lat...No może bogatsza w pewne doświadczenia... No i Ty mi Helenko nie wierzysz ? Odpowiedz Link
regine Re: Serdecznie dziękuję... 11.04.08, 23:29 Oprawki tak, przeterminowane, ale szkła nowe. Coś się do moich okularów przyczepiła, niedowiarku. Piszę co widziałam. Odpowiedz Link
regine Re: Co Ty z tym piciem znowu...? 11.04.08, 23:42 Odczepiłaś się okularów, to z piciem mi tu wyskoczyłaś ? Kobieto, 2 razy do roku piję. Za swoje zdrowie tylko. Nie przepadam za trunkami...Widziałam co widziałam...Nie kłamię. Odpowiedz Link
regine Re: Co Ty z tym piciem znowu...? 11.04.08, 23:58 No widzisz...Wreszcie masz to samo co i ja...))))))) A może tylko kpisz ze mnie ? Odpowiedz Link
waleria-1 Re: D e l. w a 57 :).........................723 16.04.08, 04:16 Helenko, Dziękuję za pamięć. To bardzo miłe z Twojej strony- nie sadziłam, że ktoś mnie jeszcze pamięta. W mim życiu ostatnio jak w kołowrotku. Nie mogę uczestniczyć w forum tak, jak bym chciała, "wpadłam" tu tylko dlatego, że znów mam kłopoty za snem- niestety. Jeśli jednak zechciałabyś od czasu do czasu poczytać to, co ja piszę, to proszę, napisz do mnie maila- ale nie na adres gazetowy, lecz ten: teczowe.witraze@gmail.com Pocztę staram się odbierać w miarę regularnie i obiecuję, że poślę Ci inne moje witraże. Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link
waleria-1 Re: D e l. w a 57 :).........................723 17.04.08, 20:29 Helenko, odpisałam Ci.Mam nadzieję, ze doszło. Odpowiedz Link
milata2 Re: D e l. w a 57 :).........................723 26.04.08, 08:14 Odpocząć od Ciebie, Helenko? Nie da się, Ty jesteś jak narkotyk)) Kto teraz będzie wprowadzał tyle humoru, kto będzie przesiadywał w Gawiarence i czytał książeczki??? A kto tak obdarzał ludzi życzliwością? ... no nie wiem jak wytrzymam prawie miesiąc... Życzę udanego wypoczynku, zdrowia i powrotu na forum )) Odpowiedz Link
kendo Re: D e l. w a 57 :).........................723 29.04.08, 11:11 witaj Delwiatko, wiesz ostanio mialam malo czasu na net, zajelam sie drutowaniem, wpadalam sporadycznie, a Ciebie tez widac nieczesto?? zycze dobrych dni Skarbie. tesunia vel kendo. Odpowiedz Link
regine Re: D e l. w a 57 :).........................723 29.04.08, 23:14 Miłego wypoczynku życzę Helenko Podobno pogoda będzie, tak jak zamawiałaś. Odezwij się jak bedziesz mogła.... Odpowiedz Link
krista57 Re: D e l. w a 57 :).........................723 30.04.08, 09:49 Szczęśliwej podróży i miłego wypoczynku wśród rodziny i przyjaciół. Czeka Cię miesiąc dobrego żarełka,nieustającego grilowania i piwkowania hi!hi! . Odpowiedz Link
zielona56 Re: D e l. w a 57 :).........................723 01.07.08, 18:00 Podaję przepis na pakistańską potrawę. Zalać czerwona soczewicę osoloną wodą (1/4 kg)tak żeby było centymetr nad powierzchnią. Czekać aż się woda wchłonie (ok.1godz) Obrać o pokroić dość dużo cebuli(4-5) w kostkę Czosnek też drobno pokroić(ok.5 ząbków) Imbir może być świeży drobno pokrojony , albo sproszkowany ok. 2 łyzeczki Na dużej głębokiej patelni na rozgrzanym tłuszczu (olej , dość duża ilość) zeszklić cebulę ,dodać czosnek,imbir i przyprawy (chili,kurkuma) do tego wrzucić namoczoną soczewicę i dusić pod przykryciem .Oczywiście uprzednio zamieszać. Czas ok. 0,5 godziny. Wyłączyć i pozostawić jeszcze jakiś czas pod przykryciem. Jeżeli coś nie jasne ,pytaj. Odpowiedz Link
milata2 Re: D e l. w a 57 :).........................723 01.07.08, 18:44 A ja podaję Ci z książki "Przygoda kulinarna" K.Pospieszyńska Gotowana soczewica po indyjsku: 2 szklanki soczewicy, 1 łyżeczka kurkumy lub pół łyżeczki imbiru w proszku,1/4 do 1/2 łyżeczki przyprawy chili lub ostrej papryki w proszku, 4 łyżki sklarowanego masła, 1 łyżeczka nasion z gorczycy, 1 średnia cebula pokrajana w plasterki, 3 ząbki czosnku pokrajane w piórka. Soczewicę wypłukać i namoczyć w ciepłej wodzie na 4 godziny, odcedzić. Przełożyć do garnka, wsypać kurkumę lub imbir, sól, chili lub ostrą paprykę, wlać wody 3 cm nad. Garnek częściow przykryć, soczewicę gotować na wolnym ogniu ok. godziny. Ma być miękka ale nie rozgotowana. Na patelni z rozgrzanym masłem smażyć pod przykryciem gorczycę przez 2 min., dodać cebulę, czosnek i smażyć aż będą zrumienione. Przełożyć do garnka z soczewicą, wymieszać. Podawać na gorąco z ryżem ugotowanym na sypko lub plackami chappati lub ze świeżym białym pieczywem. Porcja na 4 osoby. Odpowiedz Link
milata2 Re: D e l. w a 57 :).........................723 01.07.08, 18:55 I jeszcze Curry z soczewicy i jaj/Dhal Curry/Indie - dla 2-3 osób Pół szklanki soczewicy, półtorej łyżki masła, 1 cebula pokrajana w plasterki, pół łyżki masła, pół szklanki wody, pół łyżeczki soli, 3 jaja na twardo. Na patelni z rozgrzanym masłem smażyć cebulę i masło na małym ogniu przez 10 min., kilka razy zamieszać. Dodać osączoną soczewicę, zalać wodą, doprawić solą, gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 45 min., aż będzie miękka. Włożyć jaja pokrajane w talarki, lekko wymieszać, wszystko dusić przez 5 minut. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko i sałatką Raita lub Sambal. Na sałatki podam trochę później.Nie wiem czy dobre, kiedyś wypróbujesz. Odpowiedz Link
milata2 Re: D e l. w a 57 :).........................723 01.07.08, 19:07 Sałatka Raita Kheera/Indie czyli s. z ogórka i jogurtu 1 średni, obrany, świeży ogórek, półtorej łyżeczki drobno posiekanej cebuli, 1 szklanka jogurtu lub zsiadłego mleka, pół roztartego ząbka czosnku, pół łyżeczki soli, szczypta przyprawy chili, 1 łyżka drobno posiekanego szczypiorku. Ogórek przekroić wzdłuż, usunąć łyżeczką nasiona i utrzeć na grubej tarce, osączyć. Wymieszać z jogurtem, cebulą i pozostałymi składnikami. Wstawić do lodówki na 2-3 god. Sałatkę podawać ochłodzoną, posypaną szczypiorkiem. Sambal: 1/4 obranej marchwi, pół małej, drobno posiekanej cebuli, 2 łyżki drobno posiekanej zielonej natki pietruszki, pół łyżeczki imbiru w proszku, pół łyżeczki soli, sok z cytryny lub rabarbaru lub 1 łyżki octu 6 procent. z 3 łyżkami wody. Marchewkę utrzeć na tarce i dokładnie wymieszać z pozostałymi składnikami. Na pół godz. przed podaniem wstawić do lodówki. Odpowiedz Link
milata2 Re: D e l. w a 57 :).........................723 01.07.08, 19:46 O, kurczę! Jeszcze są dwie:Raita ...z ogórków i ziemniaków 1 średni obrany świeży ogórek, 1 średni pomidor, 1 mały ziemniak ugotowany w łupinie i pokrojony w kostkę. Ogórek i pomidor pokroić w małą kostkę, odstawić na 10 min. odlać sok. Jogurt doprawić solą, pieprzem, kminem lub kminkiem. Jarzyny polać jogurtem z przyprawami, wymieszać, wstawić pod przykryciem do lodówki na 1-2 godz. Sałatkę podawać bardzo zimną, posypaną papryką. i druga sambala / ogórkowo-pomidorowa 3 łyżki masła, 2 średnie, posiekane cebule, 2 roztarte ząbki czosnku, 1/4 łyżeczki chili, pół łyżeczki imbiru w proszku, 1 łyżeczka kurkumy, 1/4 łyżeczki kminu rzymskiego lub szczypta kminku, 2 obrane ogórki pokrajane w cienkie plasterki, 2 pomidory też w plasterki. Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulę, czosnek, doprawić chili, imbirem, kurkumą, kminkiem, smażyć na wolnym ogniu przez 20 min., często mieszając. Smażone przyprawy przełożyć do 2 miseczek. Włożyć ogórki do jednej, a pomidory do drugiej, każdą lekko wymieszać. Odstawić na godzinę. Myślę, że coś wybierzesz Delwuś, a czy dobre to sama też dopiero wypróbuję. Pozdrawiam)) Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: D e l. w a 57 :).........................723 03.09.08, 16:36 Del.wo Ty jesteś jak ...jak Kontroler Wpadniesz a zaraz cię nie ma I znów trzeba na gapę długo bardzo długo Klikać w klawiaturkę zanim wpadniesz Zdyszana i wyrzucisz z siebie te gromady Uśmiechu a forum jeszcze dobrze ci nie odpowie a już znikasz Gdzieś i po coś A propos admina , tenże admin łaskawie zawiadamia że za nic nie weźmie się do roboty , lenistwo jest błogie a wypoczynku jeszcze nie nastał kres , poczekajmy na jesień - ona mnie tak rozmarza , że zaraz się zdrzemnę)) Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: D e l. w a 57 :).........................723 06.09.08, 05:59 Czemu ty mnie z lasu wyciągasz co ???)) Piosenki mojej młodośći są pod częścią 2 i znajdują się pod linkiem forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23923&w=70509408 lub na stronie 6 i zeszła już poniżej połowy strony , o ile nikt w nim nie napisze to niedługo zniknie w czeluściach piwnicznych forum )) Odpowiedz Link
natla Re: D e l. w a 57 :).........................723 17.09.08, 22:39 Podaj nr gg na 3 "aaa" Odpowiedz Link
marii51 Re: D e l. w a 57 :))) 11.11.08, 08:56 Helenko--wczoraj na skyp "wołałam", ale to były takie moje żarciki- no nie powiem- sąsiedzi moii po północy lub od 5 rano miewają moje skaypowe rozmówki- narazie chyba podsłuchująnic nie mowią,że mam przestać!.. to moja wina Że ? mój wychowawca z liceum w NY Odpowiedz Link
marii51 Re: D e l. w a 57 :))) 13.11.08, 14:37 Helenko-śliczności od ciebie mam na poczcie no zobacz zobacz kolejny raz gołąbeczki fruuuuuuuprzez okienko mi od ciebie liscikihmmm jakie one pracowite i mądre- mape mają w dziubku?-- uaaaa.. ale mnie chyciłodobre!pozdr M Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: D e l. w a 57 :).........................723 21.11.08, 19:08 delwo Autor: goskaa.l☺ 21.11.08, 11:11 Dodaj do ulubionych Odpowiedz cytując Odpowiedz Dziś zauważyłam, że "popełniłaś" tort marchwiowy. Nie jest to mój własny przepis, lecz wygrzebany nie wiem już gdzie. Czy możesz się podzielić wrażeniami? Odpowiedz Link
marii51 Re: D e l. w a 57 :).........................723 21.11.08, 19:38 oj tak tak oj tak tak Helenko mowię ci że tak! idę grzeszyć pa Odpowiedz Link
marii51 Re: Heluniuniusiuninieczko:)))))))) 23.11.08, 08:42 DZIEKUJĘ--KOCHANA JESTEŚ---CAłUSKI Wam! MĄDROŚC ZAWSZE ZWYCIĘŻA--co ni--?kapelusik zioloniutki zakladam i na kontrolki do szpitala mknę-bede klikać- bo oczekując na wazne badanie serduszka --wsród WAS WSZYSTKICH !klikając szybciej czas oczekiwań mi bedzie mknął idę do izis i sagi ... ten dobranockowy pisałek coś skrobnął ostatnio? aż to leń)))))--wreszcie veną zawiał na forumcmok.. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: D e l. w a 57 :).........................723 23.11.08, 23:43 Del, dostaje Zakaz Opuszczania Forum Już chyba zapomniałaś Helenko wstawiać kropki w miejsca co poniektórych wyrazów Ale turysta i niedźwiedź super No i jak sobie pomyslę pod kołdrą )))))))))) )))))))))Ciekawe co mu najpierw urwał ))))))) Odpowiedz Link
goskaa.l Tort marchwiowy 24.11.08, 07:33 Jeśli z polewą był dla Ciebie za słodki, to chyba nie użyłaś gorzkiej czekolady. Przecież dżem jest słodki. Odpowiedz Link
wiktoria53 Suwaczek 01.12.08, 18:37 Dziś kombinowałam z tym suwaczkiem, ale nie wiem czy bedzie aktywny. Powinien odliczać czas. Zrobiłam sobie na Nowy Rok i podpięłam do sygnaturki, zobaczę do jutra czy będzie jakaś zmiana Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: Suwaczek 02.12.08, 17:08 Delwuniu Tylko raz wkleiłam link do sygnaturkw swoich ustawieniach i nic poza tym nie robiłam.To działa samo. Odpowiedz Link
marii51 no tak kolejny raz! 04.12.08, 13:13 badz helenko...badz... ty jeses wyrozumiala- ja a aklamarza atrament piłam nie kumata--nie!! nikt zapamietaj mi--- Odpowiedz Link
marii51 Re: D e l. w a 57 :).........................723 04.12.08, 13:27 marii51 napisała: > graga... to mądra kobieta Odpowiedz Link
waleria2 Re: D e l. w a 57 :).........................723 19.12.08, 19:39 Helenko, pamietasz Walerię? Tę od witraży? To ja. Bardzo Cię przepraszam, ze tak długo nie pisałam.Miałam trochę problemów- nie osbistych na szczescie. Jeśli możesz, napisz do mnie na pocztę waleria2@gazeta.pl Widzisz? Nawet nie mogę się tu zalogować pod dawnym nickiem, bo zapomniałam hasła. Pozdrawiam serdecznie i czekam Odpowiedz Link
natla Urodzinowo :) 01.01.09, 01:49 Moja Ciociu ulubiona! Tulę się do Twego łona, piję Twoje zdrowie łyczkiem i.......całuję Cię....z języczkiem. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Urodzinowo :) 01.01.09, 10:05 Żyj tak, aby każdy kolejny dzień był niesamowity i wyjątkowy. Wypełniaj każdą chwilę, aby potem wspominać ją z radością. Czerp energię ze słońca, kapiącego deszczu i uśmiechu innych. Szukaj w sobie siły, entuzjazmu i namiętności. Próbuj życia i układaj je w swój własny sposób. Żyj najpiękniej jak umiesz. Po swojemu. Spełniaj się. Odpowiedz Link
izis52 Re: Właśnie... 05.01.09, 15:40 Uśmiejesz się do rozpuku, ale całe moje doświadczenie komputerowe - dotąd wystarczające w pracy to pisanie różnych pism, umów itp. Stronę www i marketing - to pracownicy, aż tu nagle wpadam na forum ..... Zielonego pojęcia nie mam o jaką skrzynkę chodzi i jak się tam wchodzi ? Bo w prywatnej lub biurowej to chyba nie ? Odpowiedz Link
izis52 Re: Dziekuję 05.01.09, 16:47 Wysłałam w odpowiedzi wiadomość z tej skrzynki. Mam nadzieję,że doszło ? Jesli nie to jeszcze popróbuję. Nie ukrywam,że trochę mnie przerasta. Pozdrawiam Iza. Odpowiedz Link
izis52 Re: Mały sukces dzieki Delwuni 05.01.09, 19:25 Prawie jestem szczęśliwa. W danym dniu niewiele trzeba do pełni. Tyle,że cześć zdjęć ma ogromniaste rozmiary...., a zmniejszenie nie bardzo mi wychodzi. Odpowiedz Link
izis52 Re: Mały sukces dzieki Delwuni 05.01.09, 20:01 fotoforum.gazeta.pl/3,0,1615658,2,1.html Odpowiedz Link
izis52 Re: lesna drózka 09.01.09, 12:07 Dziś znów próbuję, ale chyba mało zmniejszam Irfanem ? Odpowiedz Link
wiktoria53 Delwa 18.01.09, 09:48 Delwiatko, życzę Ci szybkiego przegonienia tej nieznośnej pani, która nieproszona i niechciana zawitała do Twojego wnętrza. Zdrowiej szybko Odpowiedz Link
izis52 Re: Delwa 19.01.09, 14:51 Współczuję i życzę szybkiego powrotu do zdrowia. A broń Boże nie lekceważ. Nie straszę, lecz wszystkich ostrzegam. Kiedyś myślałam, że to wymysły, a teraz wiem z rodzinnego przykładu (ostre zapalenie mięśnia sercowego)- jak poważne bywają skutki bagatelizowanej choroby. pozdrawiam. "=) Odpowiedz Link
izis52 Re: Delwa 19.01.09, 14:54 Na koniec miał być Zawiesił się podgląd. Teraz może wyjdzie. Odpowiedz Link
natla Re: Delwa 20.01.09, 14:56 Widzę Delwiątko, że trochę odżyłaś i harujesz jak wół ) Odpowiedz Link
izis52 Re: Delwa 07.03.09, 10:52 Wspaniała jesteś i w ogóle i w szczególe, a komentarz w "kszynce" Odpowiedz Link
bogatka1 Re: D e l. w a 57 :).........................723 08.06.09, 21:15 Delwuniu, smutno na tym forum bez Ciebie, ożywczego nurtu. Odpowiedz Link