wiktoria53 03.02.08, 21:23 Witam w lutym kochani. Czas na uzupełnienie księgozbioru. Zapraszam, częstujcie sie nalewkami, likierami, koniaczkiem, czym kto chce.Ze słodkości przytargałam takie pączusie nadziewane adwokatem. Pyszne. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiktoria53 Re: GAWIARENKA - luty 2008 03.02.08, 21:36 Tu pączusie lukrowane img152.imageshack.us/img152/8273/prawdziwepaczkijv1.png a tu z cukrem pudrem img152.imageshack.us/img152/1475/dsc01696qy3ao1.jpg Odpowiedz Link
an.ta Re: GAWIARENKA - luty 2008 03.02.08, 22:07 Dobrze że tu oczami się je, bo inaczej to znowu następny kg w biodra by poszedł.Ślinka leci na widok tych pączusiów. Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA - luty 2008 03.02.08, 22:09 "Przegryzę" oglądany film, Twoim pączkiem Wiktorio... Może "osłodzi" nastrój Skończyłam oglądać przed chwilą premierowy "wyciskacz łez" pt. "Malowany welon" na HBO. O Chinach, cholerze, miłości ,zdradzie ...Rozczulający film i trochę za smutny jak na niedzielny wieczór... Odpowiedz Link
emi152 Re: GAWIARENKA - luty 2008 03.02.08, 22:23 Nowy miesiąc znowu, pensja nowa na koncie,nowi ludzie na drodze, a ja nie taka nowa już) Ale co tam! Nie wszystko dobre, co nowe) Kolorowych snów wszystkim Pączek pychota)) Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA - luty 2008 03.02.08, 23:58 Emi152, pomyliła nasze lokaliki. wklejam więc jej wpis, dzisiejszy do wlaściwego wątku... emi152 03.02.08, 23:25 Odpowiedz Kawka troszkę zimnawa, ale szkoda wylać) Najwyżej będę się z boku na bok przewracała...Dobranoc wszystkim. Ja też lubię tu wracać...bardzo lubię)) Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: GAWIARENKA - luty 2008 04.02.08, 06:56 Hej, hej, cieszę sie, że pączki smakowały ( mnie również). Jeszcze tylko 2 dni, a w srodę już zaciskamy pasa na łakocie)) Trochę zimno, ale ktoś musi mieć litość nad zwierzaczkami wiec już je wypuszczam niech się wybiegają. Oj, jak dawno nasz przytulny lokalik nie był sprzątany, ale ja juz tego na razie nie zrobię. Popijam kawę i nie będę sobie zawracała głowy odkurzaniem i bieganiem ze scierką. Ktoś tu zajrzy potem to myśle, że trochę posprzata. Życzę wszystkim miłego dnia. Odpowiedz Link
zielona56 Re: GAWIARENKA - luty 2008 04.02.08, 13:52 Mam chwilke wolną to troszeczkę posprzątam. Oj ! bałaganik sie nie zły zrobił. Kawa świeża tez naparzona , a jak ktos woli to herbata w dzbanku tez jest. Odpowiedz Link
emi152 Re: GAWIARENKA - luty 2008 04.02.08, 22:07 Ja za dużo tu kawy piję, ale tak ładnie posprzątał ktoś, że aż się prosi z filiżaneczką w fotelu usiąść....czujecie ten aromat?) Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA - luty 2008 04.02.08, 23:10 ten zapach kawy aż do mnie doleciał, a nie ma jakiegoś pączka Wiktorii do tej kawy? Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: GAWIARENKA - luty 2008 04.02.08, 23:39 Danutko, jest juz po 23, a Ty chcesz pączusia? OK ! Dla Ciebie wyczarowałam świeżutkie, pyszne, pachnące dwa Smacznego. img525.imageshack.us/img525/8642/pczusieei1.png Odpowiedz Link
vogino55 Re: GAWIARENKA - luty 2008 09.02.08, 01:15 Witajcie nocą,,,,,,,,tylko tytuł sprawdzę i już śmigam spać (((( Wojciech Odpowiedz Link
an.ta Re: GAWIARENKA - luty 2008 09.02.08, 01:28 Dobranoc, ale jakiegoś sernika to bym jeszcze zjadła, Odpowiedz Link
tesunia Re: GAWIARENKA - luty 2008 09.02.08, 10:46 witajcie,witajcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pokrzycze tu co nieco na dobudzenie spiochow) no ja w nocy tez podjadam,co popadnie,dzis o 2:00 nie moglam usnac i zjadlam kromke chleba,inaczej podjadam :batoniki/czekoladki/cukierki/orzeszki/slone paluszki/suszone owoce..... ech....a waga stoi w miejscu) otwieram szeroko okna ,niech sloneczko ogrzeje wnetrze gawiarenkowe,a zwiarzaczki wybrykaja sie na trawce. zycze udanego weekendu. Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - luty 2008 09.02.08, 14:28 No to ja sobie zasiadę do poobedniej kawy, tak w kąciku, bo ze stosem dokumentów do przejgladniecia... Przymknę już te wrota do ogrodu....pieeeeeeesyyy, do doooooomuuuu...słońce poszło się lenić Odpowiedz Link
kurczak48 Re: GAWIARENKA - luty 2008 09.02.08, 18:08 Tesunia!ty po takim podjadaniu ,moze jeszcze bys schudnac chciala?a zreszta wszystko mozliwe, bo ja wlasnie schudlem mnie sie udalo,ciesze sie Odpowiedz Link
milata2 Re: GAWIARENKA - luty 2008 09.02.08, 15:00 Weszłam cichutko i nieśmiało bo prawie tu nikogo nie znam, ale zawsze pierwsze lody łatwiej przełamać przy lampce winka z winogron męża roboty, mam też słynne w rodzinie naleweczki mojej mamy: jedna wiśniowa, druga z czarnych jagód. Nikt mnie nie zauważył, postawiłam wszystko na stoliku (tym przy wejściu))). Wrócę niedługo z pączkami, nadziewane drylowanymi wiśniami z syropu. Będzie straaaasznie słodko, chyba zaparzę dzbanek herbatki... Odpowiedz Link
milata2 Re: GAWIARENKA - luty 2008 09.02.08, 17:16 A cóż to Was tak wymiotło, obcych się boicie? Przyniosłam świeżutkie, ośnieżone cukrem pudrem pączki. Postawię na stole obok wina i nalewki... jeszcze bilecik: Smacznego! Żeby nie było, że nie umiałam się wkupić )) Odpowiedz Link
vogino55 Re: GAWIARENKA - luty 2008 09.02.08, 23:08 milata2 napisała: > A cóż to Was tak wymiotło, obcych się boicie? Przyniosłam > świeżutkie, ośnieżone cukrem pudrem pączki. Postawię na stole obok > wina i nalewki... jeszcze bilecik: Smacznego! > Żeby nie było, że nie umiałam się wkupić )) dobra na pączka sie skuszę ale wino+nalewka nie dziś czytam tylko historycznie:::OBIESKI:::: Wojciech pozdrawia Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - luty 2008 10.02.08, 00:00 Rany, Vogino, łap!!!!.......aleś zwolniony po tej lekturze historycznej zakrapianej Mariolką.......no rusz sie i pozbieraj ze mną te pyszne pączki......dobrze, ze "wkupnisia" na chwilkę wyszła była......o, i jeszcze odsunę ten stolik od drzwi, bo znów ktoś coś wywali.... Tumilatko, a gdzie pierogi??? (( Kurcze, pierogi popijane nalewką z borówek.....pychota by była...... Odpowiedz Link
milata2 Re: GAWIARENKA - luty 2008 10.02.08, 01:21 Niedoczekanie Twoje, jeszcze pierogów Ci się zachciało? A kto sprzątnie ten bałagan? Tesunia lubi pączki, poczekam może się poczęstuje, a Ty Natla chyba szaleju się najadłaś, rzucać pączkami... tymi pysznymi. Nie można Was na chwilę nawet zostawić, musiałam przecież synusiowi obsmażyć na złociutko pierogi, zeżarł ich cały talerz. Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - luty 2008 10.02.08, 01:57 Zaro, zaro, bałagan to Ty zrobiłaś, stawiając pączki prawie pod nogami.....i nie wrzeszcz tak Ty.....Ty.....nieopirzona nowa! ) I dalej....czemu tak mało pierogówz robiłaś? chyba sobie poczytam tę książkę o borówkach do ostatniej kartki z rozpaczy.....no popatrzcie, nowa, a tak się rzuca....nierób jeden, zrobiła tylko dla synusia....czekaj, ja Ci to przypomnę.... Odpowiedz Link
milata2 Re: GAWIARENKA - luty 2008 10.02.08, 03:41 Ja, mało pierogów zrobiłam....ja, a kto zamroził pół szuflady? Synuś sobie weźmie na potem )), pączuszki też zamroziłam... a Ty roztrzepańcu lepiej już poczytaj sobie tej książki o borówkach, a może o wisienkach? Ja nierób, ja, ja nierób....kotleciki, zawijaski, sałateczka, zupeczka, jarzynka, brokułki i kalafiorek na suróweczkę do obiadku... Ja nierób...ja...ja... Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - luty 2008 10.02.08, 09:37 Jak nie nierób, to kutwa! O ! Co mi z tego, że zamroziłaś? )) Ok. dobrze, ze choć kawy w Gawiarence nie brakuje...piesy, idziemy na spacerek! Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA - luty 2008 10.02.08, 15:02 Pączki "wpisowe" Milaty2 juz się rozmroziły, więc poczęstuję się jednym, do pospacerowej kawy... Aleś synkowi tej wyżerki naszykowała Podziwiam, kiedyś też tak miałam, teraz tylko sobie...Co prawda pierogi wszelkiej maści mają i u mnie zejście niezłe, jak dzieci przybywają. Niestety córcie ani zięciowie do pierogów nie mają serca...Ale żołądki i owszem... Ostatnio i wnusia, najstarsza, dołączyła do młośników pierogów... Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - luty 2008 10.02.08, 15:13 Ooooo, święto mamy, Renia sie pokazała. ) Tak więc nie chcem, ale muszem Twoje zdrowie przepić wpisową nalewką. Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA - luty 2008 10.02.08, 16:44 Miło, że zauważyłaś Czasami wpadam, gdy szwankujący sprzęt i czas pozwoli.... Twoje zdrowie ! Bo moje coś ostatnio nie dopisuje... Odpowiedz Link
milata2 Re: GAWIARENKA - luty 2008 10.02.08, 18:11 Sprzątnęłam bałagan w Gawiarence. Wstawiłam gary do zmywary, synusia pożegnałam, do kościółka poleciałam, siostry zwierzeń wysłuchałam i na gg poplotkowałam, po drodze dwa SMS odebrałam i ufff.... jestem wykończona, no ale nie na tyle by nie podziękować Regine za wyrozumiałość. Dzięki, że się poczęstowałaś pączkiem )). A jestem ciekawa co ta rozrabiara dziś porabia, co wczoraj pączusiami moimi rzucała niecnota , jeszcze Ci udowodnię, że kutwą (fuj...brzydkie słowo) nie jestem, nie byłam i nie będę!!! Dla wszystkich całuski . Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA - luty 2008 11.02.08, 18:31 O kurka!!! co za balety tu były a gdzie wtedy byłam? Zostały jakieś okruszki po wkupnym Milaty czy wszystko zechlałyście he? ))) Odpowiedz Link
milata2 Re: GAWIARENKA - luty 2008 11.02.08, 21:01 Del.wusiu, mam dla Ciebie naleweczkę , pij, na zdrowie, dobrze, że wpadłaś )). Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA - luty 2008 11.02.08, 21:05 O tego mi właśnie trzeba nalewaczki po chlebku ze smalcem,no...odrazu lżej na żołądku,uratowałaś mnie Milatko,dzięki)))) Odpowiedz Link
milata2 Re: GAWIARENKA - luty 2008 11.02.08, 21:17 O, do chlebka ze smalczykiem to ja mam czystą wódeczkę, może tak po jednym na trawienie i lepszy sen? Odpowiedz Link
mira54 Re: GAWIARENKA - luty 2008 11.02.08, 21:20 Witajcie moi mili. Dawno u Was nie byłam. Widzę, że wszyscy bawicie sie wyśmienicie. Pozdrawiam Was cieplutko i wszystkim życzę dużo zdrówka.Mam trudność z wejściem do kompa, bo mój Dominik przesiaduje przy nim na okrągło. Ja dalej się bawię z seniorami, ostatnio w sobotę byliśmy w Warszawie na VII Festiwalu Chórów, Zespołów i Kabaretów Seniora w Domu Kultury "Zacisze" na Targówku. W niedzielę jest ciąg dalszy konkursu i zaśpiewam solo o 12.55. Jeśli ktoś z Was mieszka w Warszawie zapraszam na festiwal trwa w godzinach od 10-tej do 18-tej. Warto popatrzeć na działalność jaką prowadzą seniorzy.Wyniki Festiwalu i koncert laureatów - 27-go lutego o 12-tej. Dziękuję za pamięć i pocztę, którą od Was otrzymuję. Do Gawiarenki przyniosłam dla Was wiśnióweczkę i serniczek. Smacznego. Miłego wieczoru. Odpowiedz Link
milata2 Re: GAWIARENKA - luty 2008 11.02.08, 21:31 Dziękujemy za wiśnióweczkę i serniczek, Twoje zdrowie Miro, niech Ci gardełko nie wysiądzie przy solowym popisie, a i głos nie zadrży . Odpowiedz Link
mira54 Re: GAWIARENKA - luty 2008 12.02.08, 18:04 Pusto u Was od rana, wpuszczę troszkę świeżego powietrza, zaparzę malinową herbatkę i zmykam na próbę do moich seniorów. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA - luty 2008 12.02.08, 18:55 Witaj Mireczko i dzieki za herbatkę,leć,leć zabieagana dziewczyno a nie ochrypnij nam i wpadaj od czasu do czasu. ) Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA - luty 2008 12.02.08, 19:32 Dzieki Mireczko rozśpiewana za malinową herbatę Powodzenia w śpiewaniu solo życzę Niech Ci sie tylko głos nie łamie Przyda się malinowa herbatka jak nic, na rozgrzewkę, bo jakiś ziąb mnie ściska...Brrrrr.... Lepsze to niż nic, może gorący napój rozgrzeje troszkę ... Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - luty 2008 13.02.08, 09:41 Tu też ponuro.....co za pogoda....dawno takiej nie było.....nie dość, że szaro i buro i ciemno, to jeszcze dymy z kominów się snują..... Robię olbrzymi dzbanek mocnej kawy, bo tylko to chyba dziś człowieka przy życiu utrzyma. Piesy! Na spacerek.....aczkolwiek bardzo niechętnie. Jeszcze poproszę p. Witka o rozpalenie kominka, pozapalam wszystkie lampy.....o, troszkę lepiej. Dziś nie oszczędzamy energii )) Odpowiedz Link
krista57 Re: GAWIARENKA - luty 2008 13.02.08, 10:03 Czy my nie musimy uwazać na ilość wypijanej kawy? Mam nadzieje,ze do tego dzbanka dołączy sie więcej osób. Dobrą radą na złą pogodę jest wyjscie do kina a tytuł "Lejdis"jest gwarantem dobrej zabawy. Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - luty 2008 13.02.08, 10:18 Dziś tylko pełny dzban nas Krysiu może uratować....przynajmniej na pd kraju. Co do "Lejdis", to podobno odjazdowa komedia. Idę! Odpowiedz Link
milata2 Re: GAWIARENKA - luty 2008 13.02.08, 10:14 Na pożegnanie stawiam półmisek parujących pierogów, kiedyś Natlusia miała na nie apetyt , ale zapraszam do konsumpcji każdego, kto się pojawi dzisiaj w Gawiarence. A na tym małym półmisku pierożki pieczone z farszem grzybowym, robię je zawsze na wigilię do czerwonego barszczyku. Pozdrawiam i dziękuję wszystkim tym, którzy się do mnie uśmiechnęli, powiedzieli dobre słowo, a tych, którzy mnie zignorowali...też pozdrawiam . Bądź wdzięczny za dar najmniejszy, a staniesz się godny otrzymywać większe. (Tomasz a Kempis) Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - luty 2008 13.02.08, 10:17 Milata, co Ty wyprawiasz. Bo naśle na Ciebie Szefa! Jakie pożegnanie???? Jak bum, bum, poświęcę sie i nie zjem ani jednego pieroga, jak natychmiast tego pożegnania nie odszczekasz! Odpowiedz Link
milata2 Re: GAWIARENKA - luty 2008 13.02.08, 10:35 Nie żartuję Natlusia, całuję Cię mocno, bardzo Cię polubiłam. I to by było na tyle.... Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - luty 2008 13.02.08, 11:52 Tumilatko, co mi z tego, że mnie polubiłaś, jak Cię niet? ( Jesteś juz duzą dziwczynką i nie obrażaj się, bo tak mi to wygląda. Weź pod uwagę, że czasem pisanie na forum, czy niepisanie są zdradliwe. Czasem źle odczytujemy intencje. Tak sobie dywaguję, bo nie mam pojęcia dlaczego mówisz pa. Odpowiedz Link
emi152 Re: GAWIARENKA - luty 2008 13.02.08, 13:11 Tumilatko miła...witam Cię serdecznie i upraszam się o dalsze smakołyki. Gdzie Ci będzie lepiej, niż u nas?. Ja też tu od niedawna i powiem Ci w sekrecie, że omal na grochu nie klęczałam, ale podarowali, bo się wykłócałam Natla serce na dłoni ma, a że język cięty? Spodoba Ci się, bo lukrowanie do Niej za nic nie pasuje. Nudno przynajmniej nie jest Ja tu zamieszanie często robię, bo wpisy nie tam, gdzie trzeba umieszczam, saloniki mylę, ale już poznali, że roztrzepana jestem i oko przymrużają. Zostań tu, bo naprawdę warto.To kawkę wypiję i lecę dalej. Dziś mam młyn nad młyny Dobrego dnia życzę. Odpowiedz Link
emi152 Re: GAWIARENKA - luty 2008 13.02.08, 13:14 A Ty Milatka miła jesteś....zasugerowałam się wpisem Natli) Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - luty 2008 13.02.08, 16:03 Gdzie jest??? I czym Cię Emi zasugerowałam? Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA - luty 2008 13.02.08, 19:02 Muszę czegoś mocniejszego łyknąć,może pojmę o co tu chodzi? Dlaczego Milata odchodzi? czyś Ty zwariowała dziewczyno! masz takiego nicka co Ci wsio lata hehehehehehe a co Ciebie tak ruszyło hę?? Ja tez nie ruszę pierogow,choć mnie ściska w dołku Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA - luty 2008 13.02.08, 20:00 Co się dzieje ? Co z Milatką ? Dlaczego poczuła sie czymś urażona...? Niczego nie pojmuję... Aż smutno mi się zrobiło. Milatko, nie podejmuj pohopnie decyzji, bardzo Cie proszę. Może ktoś czegoś nie zrozumiał i Ty również. Pamiętaj, że to tylko Internet. Nie widzimy osoby, nie słyszymy. Tylko czytamy, a to czytanie, zrozumienie i intencje drugiej osoby różnie pojmujemy. Też nie raz znalazłam się w takiej sytuacji. Jestem tu już 3 lata, na tym forum. Coś o tym wiem...Uwierz, nawet nie tak dawno dałam się "wprowadzić w maliny". Żałuję bardzo, że nie widziałam i nie słyszałam osoby...A niesmak tego co się wydarzyło do dziś mi pozostał...Bardzo proszę, zastanów się zanim cokolwiek zrobisz...Proszę, wróć...Jesteś tak miłą i naprawdę mądrą osobą... No i te pierogi... Odpowiedz Link
emi152 Re: GAWIARENKA - luty 2008 13.02.08, 22:56 Ja się Natlo zasugerowałam nickiem, bo użyłaś TUMILATKO), a Ona Milatka), a dokąd poszła i gdzie jest nie wiem Odpowiedz Link
vogino55 Re: GAWIARENKA - luty 2008 14.02.08, 00:21 Spokojnie tu ,,,,cichutko ,,,w fotel zalegam ,,,,sza mnie tu nie ma moze przysnę,za oknem coś mokrego pada wrrrrrrrrrrr Wojciech Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - luty 2008 14.02.08, 00:51 To ja Ci przygaszę światło, nakryję kocem....muszę dbać o Ciebie, lepiej niż Mariolka )) Ach śpij "maleńki"......ćiiiiiiii Dobrejnooooooooocy.) Odpowiedz Link
milata2 Re: GAWIARENKA - luty 2008 14.02.08, 00:52 Miałam ogromnego doła i nikt nie mógł mnie widzieć ...naprawdę było mi wszystko jedno czy mi-lata, czy tu-mi lata , a świat brałam okrutnie serio. No, ale Wy oczywiście, Dobre Anioły, nie byłybyście sobą żeby tak zostawić biedną... Usłyszałam Wasze nawoływania i wygrzebałam się z doła ,. Boże, jak ja wyglądam ... nie patrzcie na mnie..., a swoją drogą to jestem ciekawa jaki to anioł rządzi środą ... ( An.ta to wie), niezbyt mi się on podoba...będę się go trzymała z daleka ) Jak się jest w dole ma się ograniczone pole widzenia, dlatego wylazłam ....otuliła mnie Wasza dobroć i tak mi ciepło ))... "Zdaje mi się, że znalazłam swoje niebo na ziemi" Czego ja właściwie chciałam? Znalazłam tu wspaniałych ludzi, mądrych o wielkim sercu, reszta się nie liczy, pomyślałam sobie: jak chcesz mieć psa, to musisz być także przygotowana na pchły ))... Wybaczcie mi, że byłam powodem do Waszego niepokoju. Pozdrawiam cieplutko każdego z osobna i przesyłam z okazji Walentynek serdeczne uściski, niech nikt z Was nie czuje się samotny w tym dniu i...żeby miał się do kogo przytulić A ja odezwę się na początku marca. PRZEPRASZAM Was mocno Odpowiedz Link
graga211 Re: GAWIARENKA - luty 2008 14.02.08, 11:03 Witajcie wszyscy, może jeszcze i Milate zastanę. Tak mnie ona przeraziła, że aż tu zajrzałam. N-n-o-o, doła miałaś niesamowitego! I nie rób tego więcej, bo mój Milaczek będzie musiał w koncu nauczyć się tego diabelskiego ustrojstwa [komputera], by dać wam znać, że ataku serca dostałam i już mnie 'nima'. I pamiętaj, że tu nikt nikogo nie ignoruje, tylko skoro nie ma nic do powiedzenia, to po prostu nie odzywa się. I już. A teraz lecę w tę psią pogodę na spacer z pieskiem, ktory bardzo cierpi na urojoną ciążę. Ech, że też nawet pisice muszą mieć jakieś babskie problemy! Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - luty 2008 14.02.08, 11:16 No! Twoje szczęście Tumilata! ) Doły mają to do siebie, że się je łatwo zasypuje, tylko odpowiednią łopate trzeba znaleźć. Graga! Aleś Ty.......a reszta gawiarenkowych psów? Nawet ich do ogrodu nie wypędziłaś...... A tą ciążę, to może Ty sobie u niej uroiłaś? )) Chopa jej trza i tyle! )) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA - luty 2008 14.02.08, 16:49 Miałam ogromnego doła i nikt nie mógł mnie widzieć ...naprawdę było mi wszystko jedno czy mi-lata, czy tu-mi lata , a świat brałam okrutnie serio. Zacytowałam Ciebie Milatko. Daj spokój w doły każdy z nas wpada,większe,mniejsze,ale my je zaraz zakopujemy,zasypujemy,podnosimy głowe do góry i pniemy do przodu Milatko!!! Zaskoczyłaś i mnie bardzo swoim pożegnaniem,ale mam nadzieję,że doła zasypałaś a jak nie piśnij tylko słówko i wpadniemy z ekipą łopaciarzy i będzie po kłopocie. Ciesze się,że wróciłaś a za karę masz narobić duuuuuużooooo świeżutkich pierogów,zrozumiano??? )))))))))) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA - luty 2008 14.02.08, 17:16 Zapraszam na wieczorek walentynkowy) img403.imageshack.us/img403/9071/91478622kzaziszqeditedpso7.jpg Sama upiekłam torta..no!!! img403.imageshack.us/img403/8786/picture3dj9.jpg img403.imageshack.us/img403/6139/91737149fnufhfb3p115844yo7.jpg Pycha spróbujcie sami img206.imageshack.us/img206/5716/att00067ex9.jpg A na deser lody!! img238.imageshack.us/img238/7905/eis012no2.gifSmacznego! ) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA - luty 2008 14.02.08, 17:18 img238.imageshack.us/img238/7905/eis012no2.gif O sorka lody mi uciekły,ale juz podaje) Odpowiedz Link
mira54 Re: GAWIARENKA - luty 2008 14.02.08, 18:35 Jak pięknie zastawiłaś stół. Same smakołyki. Pal licho kalorie, popróbuję wszystkiego po troszeczku. Pyszności m m m.... Odpowiedz Link
e-baba Re: GAWIARENKA - luty 2008 14.02.08, 18:57 Piękny stół i same pyszności na nim. Napracowałas sie, Delwa, ale efekt wspaniały. Wpadałam na moment - odsapnąć po cięzkim dniu. Chyba już zapomnialam, że istnieją tak piękne stoły i święta. Poproszę tylko wino - ale w duzych ilościach. Odpowiedz Link
mira54 Re: GAWIARENKA - luty 2008 14.02.08, 19:10 Ja też napije się z Wami, otrzymałam dobrą wiadomość na pocztę, że moje dwa zespoły "Relaks" i "Senioritki" zostały nagrodzone na Festiwalu w Warszawie. Cieszy mnie, że moja praca społeczna jest doceniona przez komisję konkursową. W niedzielę jeszcze soliści, a odbiór nagród 27-ego. Zapraszam na szampana, opijmy te nagrody. Odpowiedz Link
e-baba Re: GAWIARENKA - luty 2008 14.02.08, 22:28 Mireczko, serdeczne gratulacje. Jest co opijać. Twoje zdrowie. Trzym tak dalej. Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - luty 2008 14.02.08, 23:53 Rany Delwa!! Zemdliło mnie..... Mireczko, gratulacje! Ty nigdy nie zrezygnujesz ze swoich Seniorów, bo przy takich osiągnieciach, będzie Ci trudno. Odpowiedz Link
an.ta Re: GAWIARENKA - luty 2008 15.02.08, 00:29 Dobry wieczór, czy zastałam jeszcze Milatę? Jeśli nie to chciałam zostawić dla niej wiadomość. W środy działa Rafael odpowiedzialny za uzdrawianie, podróże i komunikację. W czwartek Zachariasz każe nam się koncentrować na poddaniu się. No i w piątek Anael odpowiedzialny za namiętności i seksualność. Dobrej nocy i niech Anael rządzi dzisiaj. Odpowiedz Link
zielona56 Re: GAWIARENKA - luty 2008 15.02.08, 10:57 Przegapiłam takie pyszności ! Pewnie po tak duzej ilości słodkości i winka nie macie ochoty wstawac i zrobic kawy . Właśnie świeżo naparzona i czeka na spragnionych . W dzbanku jest zielona herbata. Miłego dnia. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA - luty 2008 15.02.08, 13:02 Dzięki Zielona,kawa pyszna,wpadłam na chwilę,napije sie kawy,wypuszczę zwierzaki niech sobie pobiegają,słoneczko tak ładnie świeci i lece dalej,zajrze tu jeszcze wieczorem. Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA - luty 2008 15.02.08, 14:56 Dziękuję pięknie za życzenia i małą wałówkę podrzucam. Częstujcie się proszę. jak jest jakieś specjalne zamówienie, to wieczorkiem doniosą www.fothost.pl/upload/08/07/d3b3a798_stoliczek.jpg www.fothost.pl/upload/08/07/3427ce98_torcikireszta.jpg www.fothost.pl/upload/08/07/a36454a2_35537379js8.jpg Odpowiedz Link
dwa-filary Re: GAWIARENKA - luty 2008 15.02.08, 19:07 ale pyszności!!!! Danusiu od czego mam zacząć ,wszystko tak apetycznie wygląda ;DDDDDDDDD Odpowiedz Link
zielona56 Re: GAWIARENKA - luty 2008 15.02.08, 20:39 Toż to rozpusta! Truskawki !! ale zapach . Same pyszności. Danusiu dziekuję i jeszcze raz życzę wszystkiego naj...... Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA - luty 2008 15.02.08, 21:27 Takiej uczty to w gawiarence dawno nie było,zaczne od sałaty,winogron i szampana oczywiście.Twoje zdrówko Danutka!!!! Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA - luty 2008 17.02.08, 17:33 Od dwóch dni nikt tutaj nie zagladał,biedne zwierzaki!! no,dalej do galopu,pobiegajcie sobie po ogrodzie a ja przewietrze pomieszczenia i zaparze swieżą kawę,do kawy znajdę coś po imprezie Danutki,cały torcik w lodówce stoi,słodyczy nie lubiecie? ) Odpowiedz Link
zielona56 Re: GAWIARENKA - luty 2008 17.02.08, 17:37 Tortu nikt nie zjadł? To ja też sie poczęstuję . Kawy juz o tej porze pic nie będę ,ale widzę ,że jeszcze wino zostało. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA - luty 2008 17.02.08, 18:39 I szampana trochę zostało i koniaczku,czytania u nas pod dostatkiem,zaczytac sie można)) Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA - luty 2008 17.02.08, 18:43 No to może koniaczku tknę łyczek...Bo śnięta jakaś jestem... Wczoraj walczyłam z pocztą gazetową, GG mi padło, ech z taką sobotą.... Ledwo mi komputer dyszy. Dziś troszkę odpoczął i wpadłam na chwilę...Na koniaczek i kawę popołudniową...A tu pustki..Dopiero Ciebie Helenko namierzyłam i raźniej jakoś mi się zrobiło Więc po koniaczku, a do tego biszkopt z truskawkami podrzucam, bo upiekło mi się jak zwykle za dużo, jak na mnie jedną Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA - luty 2008 17.02.08, 18:50 Koniaczku nie odmówię a i ciasta skubnę Reniu,Twoje wypieki zawsze mi smakują Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA - luty 2008 17.02.08, 18:58 Cieszę się, ze Ci smakują Żałuję, ze Cię tak naprawdę nie moge poczestować.... A wygląda to tak: biszkopt, bita śmietana i rozmrożone truskawki z galaretką. Truskawek zawsze dużo mrożę, tak nie do końca rozdrobnione, z odrobiną cukru i w pojemniczki. W zimie jak znalazł . A jak pachną... Jak prosto z ogrodu....Czujesz zapach ?)) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA - luty 2008 17.02.08, 19:19 Czuje,czuje Reniu ten zapach!!! Ja też trochę zamroziłam,ale zmiksowałam truskawki,potem odmrażałam i wcinałam z makaronem,pychaaaaaaa. Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA - luty 2008 17.02.08, 19:24 Tez lubię z makaronem. Ale jeszcze lepsze są wymieszane ze śmietaną i do ryżu...Mniej tuczące jak z makaronem i też dobre Lubię zresztą wszystko Ale apetytu dziś jakoś na nic nie mam.. O śniadaniu tylko siedzę i przy popołudniowej kawie. Obiadu mi się nie chciało nawet trącić... Jakiś dziwny dzień... Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA - luty 2008 17.02.08, 19:29 Ja bez śmietany i cukru,takie naturalne a obiad dzisiaj mój małżon gotował i podawał,smakowało bardzo!!! ))) Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA - luty 2008 17.02.08, 19:33 Może i ja się doczekam jak mi ktoś poda ))) Na pewno smakoje o niebo lepiej....)) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA - luty 2008 17.02.08, 19:52 Doczekasz Reniu,doczekasz,tylko dobrze poszukaj)) Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA - luty 2008 17.02.08, 19:58 No to co Helenko, lecimy na jednego ? )) Odpowiedz Link
del.wa.57 Mój jubileusz!!!!! 17.02.08, 19:59 Tak czekałam na 11000 post i.....przeleciał mi pod nosem,nastukało do tego jeszcze 6. Rany za dwa i poł roku tyle ''naklikałam''!!!!!! Ależ ze mnie gaduła!! ) Dobra stawiam,dzisiaj mam gest a co!)) img402.imageshack.us/img402/7494/viacolventoredset20gt2.jpg img340.imageshack.us/img340/1603/animecorsetwhite0zx7.jpg img142.imageshack.us/img142/4596/mcwinakolazhz0.jpg Odpowiedz Link
regine Re: Mój jubileusz!!!!! 17.02.08, 20:13 Mój jakiś dziwny, od pewnego czasu. Czekam ciągle na 14 000, a kiedy nie zajrzę, to twardo "licznik" stoi na 13 960. A ja przez 3 latka, które miną 21 lutego, czyli już niedługo będę obchodzić swoją trzecią rocznicę bycia na forum, z Wami... Czyżby znikały te dawniejsze wpisy... ? O to trzeba zapytać Natlę, może coś wie... A Tobie Helenko gratuluję Piękny numerek z tego "gadania" palcami Ci wyszedł...Trzeba to uczcić, obowiązkowo...!!!!! Odpowiedz Link
regine Re: Mój jubileusz!!!!! 17.02.08, 20:18 No to nalej mi do mojego kieliszka...Co pusty stoi...? Może być czerwone...) Za ten twój jubileusz !!! Za Twoje paluszki, niestrudzone !!! Oby dalej tak sprawnie klikały )) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Mój jubileusz!!!!! 17.02.08, 20:23 Na życzenie Reniu,bardzo proszę,oby nam się nie pogorszyło) Licznik dziwnie jakoś wybija,klikasz i stoi w miejscu,potem wskakuje kilka na raz cyferek. Nasze zdrowie Reniu! Odpowiedz Link
dankarol Re: Mój jubileusz!!!!! 17.02.08, 20:33 Przybiegłam z gratulacjami dla gadułki, może też załapie sie na jakiś mały kielonek Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Mój jubileusz!!!!! 17.02.08, 20:37 Dawaj,dawaj Danutka,połaczymy Twoje święto z moim gadulstwem)) Odpowiedz Link
dankarol Re: Mój jubileusz!!!!! 17.02.08, 20:40 No to poświętujmy. Chciałam podrzucić Ci kosz kwiatów, które dostałam, ale Lolek sobie przywłaszczył www.fothost.pl/upload/08/07/1adde999_HPIM5594.jpg Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Mój jubileusz!!!!! 17.02.08, 20:47 Wow,śliczny kosz Danutka a Lolek szuka pewnie smakołyków dla siebie Odpowiedz Link
regine Re: Mój jubileusz!!!!! 17.02.08, 21:17 No to może trzy święta połączymy ? A za blog Lolka to kto wypije ? A tak się chłopak stara...Więc Wasze i jego zdrowie ! No i o swoim wspomnę w myślach... Niech się nam klika...! Odpowiedz Link
dankarol Re: Mój jubileusz!!!!! 19.02.08, 09:52 Zaparzę kawę i podrzucę drożdżówki, może Was obudzę. Piesy wyszalały się na spacerze. Odpowiedz Link
natla Re: Mój jubileusz!!!!! 19.02.08, 10:18 Dzieńdooooobry.....pardon, że ziewam, ale pogoda za oknem okrutna. Obudzić się dziś nie mogę. Dobrze Danutka, ze mojego nie wybiegałaś, bo moze na spacerze sie obudzę. A teraz kaaaawyyyyy! Odpowiedz Link
krista57 Re: Mój jubileusz!!!!! 19.02.08, 10:21 Twoja kawa b.smaczna a do drożdżówek dokladam swieżo zakupione owoce w koszulkach /drogie!/.Smacznego a sama idę na krio,a nuż pomoże. Odpowiedz Link
zielona56 Re: Mój jubileusz!!!!! 19.02.08, 10:47 Załapie sie jeszcze na kawe ? Jak zostało jeszcze cos mocniejszego , to wpadne wieczorem bo zaraz do wnuczki muszę pędzic. Odpowiedz Link
mira54 Miłego wieczoru 22.02.08, 20:30 Zapraszam wszystkich na szampana i torcik orzechowy. Wypijcie ze mną za naszą wygraną w Warszawie. Wystawiłam 2 zespoły wokalne i dwie solistki i wszyscy zostali nagrodzeni. 27-ego jadę po odbiór dyplomów i nagród. Pozdrawiam cieplutko i życzę miłego wieczoru. Odpowiedz Link
zielona56 Re: Miłego wieczoru 22.02.08, 23:07 Ja też dorzucam kawałek tortu i szampana ,bo dziś moje córy miały urodziny . "Stare baby" bo skończyły po 31 lat. Odpowiedz Link
zielona56 Re: Miłego wieczoru 22.02.08, 23:10 Mira , przepraszam . Zapomniałam pogratulowac .Gratuluję i tak 3mac Odpowiedz Link
dankarol Re: Miłego wieczoru 22.02.08, 23:11 Ale uczta , to ja za wasze zdrowie i sukcesy wypiję i torcika zjem Mireczko moje gratulacje, zawsze w Ciebie wierzyłam. Zielona wszystkiego najlepszego dla solenizantek Odpowiedz Link
emi152 Re: Miłego wieczoru 22.02.08, 23:14 Gratulacje obu sukcesów kochane! A te Twoje "stare baby" Zielona, to jednojajowe? Podziwiam mamy, które bliźniaki powiły)) Dzielne kobiety)) Odpowiedz Link
zielona56 Re: Miłego wieczoru 22.02.08, 23:35 Chyba na szczęście , ale dwu jajowe. Mój mąż sobie zawsze żartował i żartuje ,że jest zdrowy Odpowiedz Link
mira54 Miłego dnia 23.02.08, 13:14 Kawa zaparzona, ciasto z wczorajszego dnia jeszcze jest w lodówce. Przybywajcie na małą czarną... Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Miłego dnia 23.02.08, 19:32 Dzięki Mireczko,ciasto pycha,ale przydałoby sie cos do poczytania hmmmmmmm od czego by tu zacząć? ) Odpowiedz Link
regine Re: Miłego dnia 23.02.08, 20:16 Nie wiesz od czego zacząć miły wieczór Helenko ? Ja porzucam temat...Czerwone wino...Moze być ? Podzielę się z Tobą. Zostało jeszcze trochę z miłego dnia sobotniego Co Ty na to ?)) Chyba nie odmówisz....?)) Odpowiedz Link
milata2 Re: Miłego dnia 23.02.08, 21:35 Dziewczyny Kochane, a czytałyście: "Dom nad rozlewiskiem" i "Powroty na rozlewiskiem" Małgorzaty Kalicińskiej? Polecam )) Odpowiedz Link
regine Re: Miłego dnia 23.02.08, 21:39 Przeczytałam obie pozycje, równiez polecam Czytamy Milato, czytamy. Mamy,( nie wszystkie z nas), wieczory tylko dla siebie. A wieczór z książką nigdy nie był i nie będzie dla mnie stracony Książka to jedyny i najlepszy przyjaciel, który nigdy nie zdradzi Odpowiedz Link
milata2 Re: Miłego dnia 23.02.08, 21:46 Też tak uważam, książki nic nie jest w stanie zastąpić. Te akurat dostałam na gwiazdkę Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Miłego dnia 23.02.08, 22:11 Ja nie czytałam,musze sobie kupić jak pojade na urlop. Jasne Reniu,czerwone to moje ulubione i chetnie wypije z Toba lamkę) Odpowiedz Link
wiktoria53 Dzisiaj tak grzecznie tu? To ja w takim 23.02.08, 23:38 razie zostawiam książeczkę o tytule "Martini". Proszę sobie poczytać przed snem. Odpowiedz Link
regine Re: Dzisiaj tak grzecznie tu? To ja w takim 23.02.08, 23:50 Tak, bardzo grzecznie Dzięki Wiktorio, wypijemy po łyku, znaczy po karteczce poczytamy i do łóżek. Jutro też będzie dzeń.... Oby taki sam jak dziś....) Dobranoc dziewczyny...Bo wino czerwone z martini się zaczyna mieszać...Pa Odpowiedz Link
milata2 Re: Dzisiaj tak grzecznie tu? To ja w takim 23.02.08, 23:56 Mnie chyba weszło w kark i pod powieki, oczy same się zamykają i głowa opada na klawiaturę. A wszystko przez czytanie "Martini" )) Dobranoc! Pa, pa )) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Dzisiaj tak grzecznie tu? To ja w takim 24.02.08, 00:23 Dziękuje Wiktorio,bardzo interesuja lekturka uaaaaaaaaaaaa doobraannnnnoccc... ))))))) Odpowiedz Link
regine Re: Niedzielnie.... 24.02.08, 12:48 Siadam i odpoczywam po spacerze. Pogoda nienajgorsza, więc i Wam radze zażyć troszkę świeżego powietrza Otwieram szeroko okna, psiny pędzcie wyhasać się również, a reszcie towarzystwa zostawiam dzban kawy lub świeżo zaparzoną herbatę. Co kto lubi. Niestety bez celebry to zrobiłam. Ale życzę smacznego... Oj, zapomniałam, stawiam na stoliku troszkę pierniczków z nadzieniem, oblanych czekoladą. Takich toruńskich... Miłej niedzieli życzę Wam i sobie... Jeszcze zajrzę tu i tam i lecę do kuchni, bo przyjeżdza mój ukochany zięciunio...)) Pa Odpowiedz Link
zielona56 Re: Niedzielnie.... 24.02.08, 15:31 Kawa cudnie pachnie i pierniczkiem też sie poczęstuję , bo nic nie upiekłam .Pogoda cudna w Warszawie . Wiosna!!! Miłej niedzieli też wszystkim życzę. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Niedzielnie.... 24.02.08, 18:13 I ja przysiadę po długim spacerze,wypiję kawę a może z kawą do ogrodu pójdę,przyjemnie na dworze Odpowiedz Link
regine Re: Niedzielnie.... 24.02.08, 21:12 Niedzielnie i wieczorowo Was pożegnam. Czekałam na zięcia, a dzieciaki sprawiły mi niespodziankę i przyjechali wszyscy, z kotką i psiną. Zaskoczenie zupełne)) Ale niespodziankę mi zrobili, że jeszcze serducho z radości się tłucze )) Wnusie rosną jak na drożdzach. A Sylwunia już taka pannica, że hej.. Uciekam do obowiązków babci... Odpowiedz Link
mira54 Re: Niedzielnie.... 24.02.08, 21:53 Co prawda już późna pora na słodkości, ale za to na jutro do kawy przyniosłam szarlotkę. Będzie na Was czekała w lodóweczce. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Niedzielnie.... 24.02.08, 22:17 Mireczko,nie wytrzymam do jutra,skubnę sobie tylko malutki kawałeczek,nie zeżre wszystkiego,obiecuje)))))) Odpowiedz Link
mira54 Re: Niedzielnie.... 27.02.08, 06:49 Zapraszam na kawę, ciasto i wódeczkę imieninową. Ja natomiast zmykam, bo jadę po odbiór nagród i dyplomów do Warszawy. Życzę miłego dnia. Odpowiedz Link
vogino55 29.02 zamykamy lutową 29.02.08, 23:23 Gawiarenkę ())))jeszcze tylko po kielonku "Spirit of drewutnia" ;mała czarna;,,,,,no może dwaa kielonki ())))) Wojciech pozdrawia ()) ' Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: 29.02 zamykamy lutową 29.02.08, 23:29 Ty wiesz kiedy wpaść do naszej gawiarenki. Na sam koniec, hi hi hi, hi Odpowiedz Link