skrzydlate 06.07.08, 22:14 mam pytanie, bo mam problem: Ustroń, Iwonicz, Lądek, Cieplice, Namysłów - na ortopedyczne sprawy.. co byście wybrali?ły.. nigdy nie byłam, nie znam się, nie mam kogo spytać.... wybieram. To będzie ośrodek z umową z NFZ. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maladanka Re: sanatorium 07.07.08, 07:57 Iwonicz - miałabym do Ciebie niecałe 100km i do Bieszczad rzut beretem Lądek - położenie piękne i znajomi chwalą O reszcie nie powiem,nie wiem.. Odpowiedz Link
szyszkasosny Re: sanatorium 07.07.08, 08:19 Jeśli zależy Ci na atmosferze - to polecam Iwonicz. Malusieńkie,ciche, mili ludzie miejscowi, ciekawe wycieczki. No i Krakowiak, który ma sławę wsród stałych kuracjuszy. Jeśli na zabiegach i profesjonalnych poradach - Ustroń, sanatorium szpital im. gen. Ziętka. Pełna gama zabiegów, tam głównie leczą choroby reumatyczne, ale mojego teścia postawili po zaniedbaniach rehabilitacyjnych po wypadku w ciągu trzech tygodni. Jest to ogromny moloch, ale możesz nie wychodzić przez cały turnus - wszystkie zabiegi na miejscu, włącznie z tymi poprawiającymi samopoczucie. Kino było, nie wiem, czy jeszcze jest, restauracja z dancingiem, zajęcia typu muzykoterapia, psychoterapia... Odpowiedz Link
goskaa.l Re: sanatorium 07.07.08, 12:17 Moja mama dość dawno temu była w Lądku i chwaliła. W okolicy jest sporo do chodzenia i zwiedzania, jeśli nie znasz Kotliny Kłodzkiej, polecam. Odpowiedz Link
skrzydlate Re: sanatorium 07.07.08, 13:28 dzięki, teraz zgłupiałam jeszcze bardziej.. ale chyba postawie na Iwonicz, nie lubię molochów Odpowiedz Link
muraszka1 Re: sanatorium 21.07.08, 10:14 bylam w tym molochu,w Ustroniu,polecam roznorodne zabiegi,fachowa opieka,wszystko pod jednym dachem,fantastyczne jedzenie Odpowiedz Link
an.ta Re: sanatorium 21.07.08, 22:02 A ja ci jeszcze dodam Horyniec. Dziura straszna, ale podobno stawiają na nogi tych którzy mają kłopoty z kręgosłupem. Od kilku osób to słyszałam. Odpowiedz Link
goskaa.l Horyniec 22.07.08, 07:19 Faktycznie, był tam mój kolega i bardzo sobie chwalił. Odpowiedz Link
graga211 Re: sanatorium 22.07.08, 08:04 Byłam w Iwoniczu. Kręgosłup ustawili mi na kilka ładnch lat - teraz, wystarcza "reakcja doraźna" z mojej strony. Jest dużo czasu, wokoło cudne połoniny, wspaniałe wędrówki - codziennie robiłam do 20 km i za każdym razem piałam z zachwytu. Radzę wziąć z sobą przybory do rysowania, a nawet i malowania. Nie będziesz się nudziła, a biologiczne aukumulatory naładujesz na full. Ustroń jest niedaleko mnie, miałybyśmy okazję poznać się. Ale wybór należy do Ciebie. Odpowiedz Link