p.a.d.a.l.c.o.w.a 15.09.08, 23:23 mam-talent.info/klaudia-kulawik/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milata2 Re: wielki talent ! bravo !!!! 16.09.08, 00:59 Dzięki Padalcu za ten wątek, nie oglądałam, nie słyszałam, a teraz dzięki Tobie jestem zachwycona. Wybacz, że wklejam link, ale z Twojego trzy razy zawieszał mi się komputer. www.youtube.com/watch?v=2MtIrREStQE&feature=related Odpowiedz Link
dwa-filary Re: wielki talent ! bravo !!!! 16.09.08, 10:48 Nie słyszałam tego wcześniej.Poryczałam się.Jest wspaniała Odpowiedz Link
skrzydlate Re: wielki talent ! bravo !!!! 16.09.08, 09:53 wzruszylam sie jak stary siennik, cudna dzieweczka Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: wielki talent ! bravo !!!! 16.09.08, 10:43 Na ile jest to talent , będzie można ocenić przy następnym wykonaniu jej piosenki, ale... zachwycony byłem szczerością jej łez , gdy zapytano się dlaczego płacze , żadnego nadętego samochwalstwa , po prostu dziewczynka w swoim wieku . Przed oczyma stanęła mi bajka Andersena dziewczynka z zapałkami , wiadomo nie ten czas i ten przekrój warstwy społecznej . Chciałbym widzieć w dorosłych tyle radości, bez buty co do swoich mozliwości, jestem zadowolony ,że istnieją na tym świecie po prostu normalne dzieci , nie skażone jeszcze blaskiem popularności . A czy mamie tej dziewczynki uda się utrzymać dalej wychowanie jej ? Na razie wielkie brawa i dla wykonawczyni i jej mamy . Odpowiedz Link
milata2 Re: wielki talent ! bravo !!!! 16.09.08, 11:32 Talent to ma na pewno, na tej piosence nie jeden wokalista by się "wyłożył", a tu jedenastoletnie dziecko stanęło i zaśpiewało, i rzuciło jury i publiczność na kolana. Mama wygląda mi na mądrą i skromną osobę, dziewczynka również, oby ten program pomógł nie tylko wyłowić talent, ale coś więcej. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: wielki talent ! bravo !!!! 16.09.08, 11:43 Twierdzę ,że młodzieży właśnie w wieku 10-13 lat najłatwiej jest się porwac na rzeczy dosyć dla dorosłych trudne , jeśli chodzi o śpiewanie . Sam w tym wieku śpiewałem całkiem nieźle i nieraz przy odpowiedniej pracy , wytrenowaniu można dojść do niezwykłych rzeczy, klasę jednak pokazać przy następnej piosence będzie jej ciężko , życzę jej jednak by wzniosła się na szczyty , taka przygoda jest potrzebna każdemu , przynajmniej posmakuje troszeczkę tej wielkiej popularności Odpowiedz Link
milata2 Re: wielki talent ! bravo !!!! 16.09.08, 12:05 Myślę, że na smakowanie popularności ma czas, teraz potrzeba wzmocnienia wiary we własne siły, uświadomienia, że talent to dopiero początek bardzo ciężkiej pracy. Jak na razie mama dziewczynki dobrze jej w głowie poukładała priorytety: szkoła, gimnazjum itd. A Rafał Blechacz? Wyszedł sobie taki skromny pianista i zgarnął wszystkie nagrody Konkursu Chopinowskiego - talent i ciężka praca, i kochać to co się robi. No i może jeszcze spotkać mądrych ludzi wokół siebie którzy uwierzą, pomogą. Odpowiedz Link
skrzydlate Re: wielki talent ! bravo !!!! 16.09.08, 14:02 mnie rzuciła na kolana, głos ma nieprawdopodobny, az się wierzyć nie chce że to płynęło z ust takiego dzieciaka, ona przeciez nie miala czasu jeszcze sie wyszkolic nalezycie, za młoda jest, ma niezwykły instynkt interpretacyjny, wyczucie tematu i melodii... a o głosie juz nic nie powiem,, to jest GŁOS anie głos... ma subtelną duszę, musi mieć, bo chwyta za serce jej spiewanie, fałsz na początku nie jest istotny, nie ma wprawy w telewizyjnych wystepach, popracuje nieco i jesli ma madrych rodzicow, to bedzie wielka pieśniarką Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: wielki talent ! bravo !!!! 16.09.08, 11:48 Pomyslałem sobie , gdyby zebrać te wszystkie talenty z programami , które wykonywali to powstałby całkiem niezły program estradowy z którym mogliby objechac kraj , tylko dlaczego to wszystko na jesień ? Nie za późno ? Odciążyli by zawodowców , którzy za często są eksploatowani pokazując wciąż te same "numery". Odpowiedz Link
malwina52 Re: wielki talent ! bravo !!!! 16.09.08, 12:02 Niezapomniane widowiska tworzą najczęściej wielkie indywidualności. Czy to wlasnie bylo objawienie takowe???? Czas pokaze, bo sam talent czasami to nie wszystko... Odpowiedz Link
wiga2008 Re: wielki talent ! bravo !!!! 16.09.08, 13:28 Głos niewątpliwie piękny. Dziewczynka bezpretensjonalna i świeża, odróżniająca się od małych, lukrowanych "gwiazdeczek". Tylko na jak długo? Pewnie sępy show biznesu już gdzieś czyhają.Teraz od rodziców zależy jak sobie z tym poradzą, jak sami przetrwają tę próbę. Odpowiedz Link
skrzydlate Re: wielki talent ! bravo !!!! 16.09.08, 14:04 wygląda na wrazliwą dzieweczkę, jesli jej starzy sa mądrzy i dadza jej dobre wparcie, poradzi sobie z tymi hienami, a błedy popełnia każdy,więc jej tez się moga przydarzyć Odpowiedz Link
skrzydlate Re: wielki talent ! bravo !!!! 16.09.08, 14:28 list mamy Klaudii stąd: www.tvn-got-talent.pl/28/mama-klaudi-jest-zaskoczona/ Jestem mamą Klaudii bardzo cieszę się, że Klaudia zachwyciła tak wiele osób. Rzeczywiście popieram też te wypowiedzi, że talentów naprawdę w samych Katowicach było mnóstwo i naprawdę zarówno ja jak i Klaudia byłyśmy w szoku kiedy zobaczyłyśmy przypadkiem w Faktach TVN Klaudię. Nie wiemy dlaczego akurat w tym fragmencie pokazano właśnie Klaudię- ale zapewniam, że nie mamy żadnych “znajomości ” w tvn. Mamy nadzieję, że wszyscy uczestnicy zostaną pokazani i będą mieli szansę zaprezentować swój talent. Nam podobał się Elwis- był super, znamy się też z chłopczykiem, który grał na pianinie w Katowicach ( razem wspieraliśmy się na castingu). Odpowiadając “freonowi”- rzeczywiście masz rację jako matka obawiam się bardzo aby to, że Klaudia wystąpiła w tym programie nie zmieniło jej nastawienia do świata i nie zburzyło szczęśliwego dzieciństwa. Jest to bardzo skromne i wrażliwe dziecko- jednak decyzję o wystąpieniu w programie podjęła ona sama. Na casting pojechałyśmy w przekonaniu, że Klaudia nie ma żadnych szans i tak też ją nastawiałam ( Klaudia nigdy nie uczyła się śpiewać i nie występowała publicznie) i stąd myślę te łzy wzruszenia kiedy zobaczyła ,że cały teatr ludzi wstał podczas jej występu- tego ja ani ona się nie spodziewałyśmy. To że Klaudia doszła już tak daleko jest dla niej ogromnym sukcesem tym bardziej ,że pochodzimy jak to się potocznie mówi ” ze wsi zabitej dechami”. Dla Klaudii występ w tym programie nie jest żadnym “być albo nie być”- jest po prostu krótką przygodą. Tak naprawdę marzeniem Klaudii jest gra w orkiestrze symfonicznej na flecie poprzecznym bo od trzech lat uczy się na nim grać i stąd myślę ma tak mocny głos. Trzymamy kciuki za wszystkich czterdziestu uczestników programu ” mam talent”, życzymy wszystkim wspaniałych występów i publiczności. Aha i najważniejsze- dziękujemy Dominice Baran, która wybrała Klaudii piosenkę na casting i dzień przed castingiem nauczyła ją tej trudnej piosenki śpiewać. Dominiko - to ty jesteś prawdziwym talentem. Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: wielki talent ! bravo !!!! 16.09.08, 21:36 mamtalent.tvshow.com.pl/klaudia-kulawik-caly-wystep/#more-46 Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a rzadko... 16.09.08, 21:45 ...nio..., rzadko się zdaża - że padalec ryczy jak BÓBR. Taki talent naprawdę wzrusza tym bardziej, że połączony z wrażliwością i naturalną w tym wieku ( 11 )... a jednak rzadko spotykaną... skromnością szczodrze obdarzonego. Odpowiedz Link
skrzydlate Re: rzadko... 17.09.08, 08:15 padalec, mysle, ze podobnie jak ja, ryczałas nad soba tak naprawde, to byłysmy my, jako 11 letnie wrażliwe i skromne dziewczynki Odpowiedz Link
skrzydlate dzisiaj poznikały wszystkie filmy z Klaudią 17.09.08, 16:09 nie ma ani na jutubku, ani na tefałenowskiej stronce .. nima! Odpowiedz Link
regine Re: Skrzydlate... 17.09.08, 20:36 Wszystko jest, nic się nie podziało. Właśnie jestem po powtórnej porcji wzruszeń z udziałem tej 11-letniej Artystki. Słuchałam na żywo i co wieczoru powtarzam sobie jej występ i nie mogę uwierzyć, że tak drobna, malutka dziewczynka, dysponuje takim mocnym głosem no i w tak piękny sposób to uczyniła z tekstem. Wspaniała dykcja i wogóle brakuje mi słów... Cudowne dziecko...) ____________________________________________________ ~~~Dowodem odwagi nie jest umrzeć, lecz żyć ~~~~ Vittorio Alferi Odpowiedz Link
korynos-a Re: Mała Wielka Klaudia w finale 18.10.08, 22:29 programu "Mam talent" ! Przepieknie wykonany utwor V. Villas. CUDOWNE DZIECKO z przepieknym glosem i do tego bardzo skromna dziewuszka ) Gratuluje rodzicom, a zwlaszcza mamie Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a Mała Wielka Klaudia - jedno mnie dziwi..... 19.10.08, 13:34 .....w temacie Klaudii; dlaczego zasugerowano jej - aby mówiła, że chce zostać PIOSENKARKĄ? Przecież ona ma głos na śpiewaczkę operową - prawdopodobnie alt. Szkoda by było, gdyby za 5- 7 lat ona powiększyła grono p i o s e n- k a r e k. Tak wielki głos, jakim ona została obdarowana - to zbyt DUŻO, aby zostać tylko piosenkarką, jeżeli głoś będzie kształcić - to największe sceny oerowe będą dla niej otwarte. To oczywista oczywistość. Odpowiedz Link
banitka51 mam talent.. 19.10.08, 16:34 a mi oczy zwilgotniały przy babci z kartkami w harmonijkę... Co będzie z głosem, talentem i karierą Klaudii za lat kilka - nie wiadomo, trochę mi to przypomina "od przedszkola do Opola". A widzieliście na youtubie malucha z edycji w USA pl.youtube.com/watch?v=jTOP-CGrQrU i jodłującą amerykankę pl.youtube.com/watch?v=xc1Hpb8fHRw&feature=related i rewelacyjną sześciolatkę w Anglii? pl.youtube.com/watch?v=ud51LiDkDG4&feature=related a wygrał w Anglii: pl.youtube.com/watch?v=1k08yxu57NA&feature=related prawdziwy samorodny talent, nigdy nie szkolący swojego głosu sprzedawca telefonów komórkowych) fajne dzieciaki. w usa wygrał brzuchomówca i brzuchośpiewak pl.youtube.com/watch?v=qQkIWZrOOoI Uważam, ze to wspaniały pomysł, by tv słuzyła do wyławiania talentów, a nie tylko lansowania nieudaczników... Odpowiedz Link
fleur1 Re: Usa 19.10.08, 17:32 Taki ma być link do czterolatki z USA: www.youtube.com/watch?v=N2vNM5jyuD4 Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a wysyp talentów 21.10.08, 20:40 www.youtube.com/watch?v=pL2s2SWL8QE ma 11 lat !!!! Odpowiedz Link
banitka51 Re: wysyp talentów 21.10.08, 20:54 Bianca Ryan zwyciężyła w edycji USA 2008r. Klaudii do niej bardzo daleko. I nie tylko z powodu odległości od Ameryki. Wg mnie "mama" Villas to była porażka. Ale ktoś dziewczykę przygotował, wybrał tę piosenkę, próbował nauczyć tremolo... - tłum będzie wstawał, bo ani Connie Talbot ani Bianki Ryan u nas nie ma... Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a do Banitki 22.10.08, 14:01 Wg mnie "mama" Villas to była porażka. Ale ktoś dziewczykę przygotował, wybrał tę piosenkę, próbował nauczyć tremolo... - Niestety - zgadzam się z tym (co powyżej zacytowałam) w 100 %. I fakt, że to kozie tremolo było bez sensu , niepricziom, śmieszne i zbędne. Jednoczesnie niezaprzeczalnym jest, że KK ma wielki głos; taki głos, dobrze postawiony i wyszkolony predysponować ją może w przyszłości do roli śpiewaczki operowej. Odpowiedz Link
banitka51 Re: do Banitki 22.10.08, 15:42 A może do myślenia o operze dla świetnych głosów skłania nas poziom współczesnych młodych wokalistów)? Żałośnie wyglądają przy Klaudii te wszystkie promowane na siłę Urbańskie, Lisze, Mandaryny itp itd, żądne kariery scenicznej, nie obdarzone ani głosem ani talentem. No i repertuar muzyki rozrywkowej. Współcześnie powstające przeboje nie nadają się do śpiewania, a jako materiał dla "mam talent" - to porażka. Klaudia położy mnie na łopatki, jeśli zaśpiewa "Jej portret". Głos do tego ma. Odpowiedz Link
natla Re: do Banitki 22.10.08, 19:43 Ciesze, że ktoś myśli jak ja. Też "Mama" była wg mnie zaśpiewana fatalnie i to w najmniejszym procencie nie wina Klaudii. Jej głos jest niezaprzeczalnym darem. Zły nauczyciel niestety moze to zepsuć. VV też zepsuto głos w Stanach. Po powrocie z nich , juz nigdy nie zaśpiewała tak ślicznie jak wcześniej. Życzmy więc Kaludii dobrych nauczycieli! Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a p. Urszula Dudziak mówi na ten rodzaj emisji : 22.10.08, 20:30 >>>>>>....KOZIE V I B R A T O..... <<<<<<< )) przypomniałam sobie. Nie TREMOLO. Odpowiedz Link
banitka51 wibracja 23.10.08, 00:22 a i tak wiadomo, o co chodzi, gdy wspomniałam 'tremolo')). Byki się utrwalają, a moja pani w chórze właśnie tak nazywała wibrowanie strun... Odpowiedz Link