orianaa 14.09.03, 11:55 Mój sąsiad codziennie przegląda zawartość mojego komputera co mam zrobić aby skutecznie "dać mu po łapach",sieć osiedlowa,Windows XP. Link Zgłoś Obserwuj wątek
may79 Re: wredny sąsiad 14.09.03, 12:06 Mozesz wylaczyc "udostepnianie plikow", albo udostepniac tylko wybrane katalogi i dyski. Mozesz tez wprowadzic udostepnianie na haslo, tzn. od hasla bedzie zalezal zakres jego mozliwosci i tego, co bedzie mogl zobaczyc. Haslo moze byc oddzielne dla kazdego udostepnianego katalogu (dysku). Pozdrawiam Link Zgłoś
kajetanb52 Re: wredny sąsiad 14.09.03, 12:14 Metoda poniższa jest bardzo radykalna, odetnie nie tylko sasiada od ciebie, ale również ty nie bedziesz mogła podglądać udostępnień innych osób: We własciwościach sieci usuń Klienta Microsoft Network i Udostępnianie plików i drukarek, zostaw tylko protokół TCP/IP. W ten sposób zablokujesz udostępnianie plików. Żeby Hakiera dodatkowo przyciąć w Menedżerze urzadzeń zaznacz opcję pokazywania wszystkich urządzeń i wywal Netbios over TCP/IP. Acha i pozmieniaj hasła. Kajtek_bez_majtek Link Zgłoś
westmike Re: wredny sąsiad 14.09.03, 14:30 do powyższych rad dorzuciłbym firewalla i antywirusa.... Link Zgłoś
Gość: jjj Re: wredny sąsiad IP: *.radio.com.pl 14.09.03, 21:13 weź brata i jego kumpli i spuść mu manto "w realu". To lepsze od fire walla ;) Link Zgłoś
Gość: cs Re: wredny sąsiad IP: *.unknown.tele.dk 14.09.03, 21:14 jak odetniesz network, to nie bedziesz miala Internetu :o)) Usun tzw. "sharing" dot. dyskow i bibliotek. zainstaluj firewall, jesk kilka gratis na necie. Dosc dobry jest Zone Alarm, do tego moze NeoWatch. Link Zgłoś
kajetanb52 Re: wredny sąsiad 14.09.03, 22:27 Gość portalu: cs napisał(a): > jak odetniesz network, to nie bedziesz miala Internetu :o)) > Usun tzw. "sharing" dot. dyskow i bibliotek. Na pewno jesteś pewny tego? Jedyne co jest wymagane do Inetu to TCP/IP Klient sieci Microsoft Network jest wymagany do pracy w workgrupie Kjatek_bez_majtek Link Zgłoś
Gość: cs Internet IP: 194.255.20.* 15.09.03, 10:03 Oczywiscie to zalezy, jak ten Internet jest dolaczony. Zrozumialem, ze wszystkie komputery pracuja w sieci ( przez karty ) i dolaczone so do kabla poprzez Win Gate ( serwer ). Wowczas musialby ten komputer pracowac w Workgroup. Ale moze jest inaczej, szczeze mowiac nie bylo wyjasnione dokladnie, co ten sasiad robi. Link Zgłoś