sagittarius954 22.05.09, 14:00 Oto link do następnej części, jakoś nikt nie miał żadnych pytań forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23923&w=74835603&a=74835603 A moje pytanie brzmi : czy na poczcie można wysyłać okrągłe listy, np jak za króla ćwieczka Zwinięte w rulon Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dwa-filary Re: Proste pytania cd. 22.05.09, 17:36 Możesz, lisy zwiniety wkładasz w papierową tubę i wysyłasz...tak co roku dostaję kalendarze Odpowiedz Link
dwa-filary Re: Proste pytania cd. 22.05.09, 17:51 jaga_22 napisała: > A co na to lisy...zadowolone ?[IMG]http://i39.tinypic.com/al2rvd.gif[/IM > G] hahaha, no rzeczywiście...miało być list zwinięty Odpowiedz Link
bona0601 Re: Proste pytania cd. 22.05.09, 18:46 Okazuje się ,że można i w rulon.... Tylko po co ? Nie można normalnie?Napisać nawet długi list i włożyć go do koperty ulubionego formatu? Ale jak już laurka lub własnoręcznie wykonane malowidło lub coś tam jeszcze , co mi akurat do głowy chwilowo nie przychodzi, to już ten rulon ukochana poczta odbierze i prześle prędzej czy póżniej. Teraz nawet wcześniej . bo według mnie usługi podrożały , ale również trochę poprawa nastąpiła. Ja ostatnio nie narzekam. I całuję pocztę w....rulonik lub kopertkę. Odpowiedz Link
wiga2008 Re: Proste pytania cd. 22.05.09, 22:05 Trudne pytanie. Proponuję więc: - napisać list - zwinąć w rulon - zanieść na pocztę - spróbować wysłać, najlepiej priorytetem - osiągnięty efekt opisać na forum. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Proste pytania cd. 11.06.09, 16:22 Jasne,że można,tak jak Biblie pisano,włożyć ten wałeczek do pudełka,zapakować,nakleić znaczek i wysłać Odpowiedz Link
wadera1953 Re: Proste pytania cd. 11.06.09, 20:12 bona0601 napisała: . bo według mnie usługi podrożały , > ale również trochę poprawa nastąpiła. Ja ostatnio nie narzekam. I całuję pocztę Bardzo się usługi poprawiły.Wysłałam list zwykłym priorytetem na odległość 150km .Minęły dwa tygodnie i list wcięło. Odpowiedz Link
dwa-filary Re: Proste pytania cd. 12.06.09, 12:58 Fatalna jest obsługa poczty.Jeszcze przy obsłudze klienta na miejscu jest dobrze, ale "odebranie" paczki czy listu poleconego...jak loteria - dojdzie, albo i nie. Odpowiedz Link
anoagata Re: Proste pytania cd. 12.06.09, 14:54 Z poczta bywa róznie i bardzo dobrze i bardzo żle ja mam inne pytanie mam ziemniaki gotowane biały ser chcę z tego zrobić kluski nie pierogi pytanie moje brzmi jak?? Odpowiedz Link
muraszka1 Re: Proste pytania cd. 12.06.09, 15:21 to masz prawie wszystkie skladniki na kopytka Odpowiedz Link
anoagata Re: Proste pytania cd. 12.06.09, 15:29 Muraszko kopytki robie z samych ziemniaków i jajka i troche mąki chcę coś ze srem ale nie pierogi. Odpowiedz Link
muraszka1 Re: Proste pytania cd. 12.06.09, 15:32 1,25 kg ziemniakow,300g bialego sera,2 jajka,sol,2 szklanki maki, proporcje moga byc inne,ziemniaki i ser zemlec razem,dodac jajka,wyrobic,uformowac waleczki(dwa,trzy)kroic po skosie na 4-5 cm kostki,gotowac w osolonym wrzatku,a potem jak sobie zyczysz,bedzie to jarskie danie tylko z maslem,albo dodatek do miesa Odpowiedz Link
super222 Re: Proste pytania cd. 12.06.09, 15:40 ...1,25 kg ziemniaków... Ziemniaki nie powinny być młode. Bo na kopytkinajlepsze są stare, zagniataj szybko bo masa z serem lubi się rozrzedzać podczas wyrabiania. Mnie się to danie nigdy nie udaje Odpowiedz Link
anoagata Re: Proste pytania cd. 12.06.09, 15:45 Jak się nigdy nie udaje to nie zaczynam robić chcę żeby się udało zagniataj i zagniataj i co w końcu dalej.. Odpowiedz Link
muraszka1 Re: Proste pytania cd. 12.06.09, 15:46 moza tez przygotowane kopytka smazyc na patelni,na oliwie,masle Odpowiedz Link
super222 Re: Proste pytania cd. 12.06.09, 15:56 anoagatko - ty masz szczęście w życiu, to ci się napewno nie rozlecą. Jak już wyrobisz (szybko), to dzielisz na części i rozwałkujesz takie ładne równiutkie wałeczki (), następnie taki wałeczek przyklepnij i nożem kroisz takie właśnie kopytki. W tym czasie zagotowała ci się woda posolona i z dodatkiem tłuszczu (masło) i wrzucasz do tego wrzątku kluski. Gotujesz ok. 6 minut na wolnym ogniu, ale muszą się w garnku przewracać. Wyjmujesz łyżką cedzakową. Spróbuj! Odpowiedz Link
anoagata Re: Proste pytania cd. 12.06.09, 16:01 No to spróbujje tylko napisz szybko proporcje mniej więcej czego ?? Odpowiedz Link
irene.jg Re: Proste pytania cd. 12.06.09, 16:01 To są składniki na leniwe pierogi, choć nie są to pierogi Należy uformować wałeczki jak na kopytka, potem szerokim nożem rozpłasczyć, zrobić ukośną kratkę i pokroić ukośnie. Można podawać z roztopionym masłem i zrumienioną tartą bułką. Odpowiedz Link
muraszka1 Re: Proste pytania cd. 12.06.09, 16:16 Agatko nie musisz gotowac,smaz surowe kopytka,nie rozpadna sie Odpowiedz Link