anula001 25.04.05, 13:11 dawac tu kochani propozycje cytatu do rubryki naszej parafialnej: cytat na dzis)) PS ten dzisiejszy to oethe - i baaardzo sie z nim zgadzam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jumar1 Re: Cytaty 25.04.05, 13:27 "Każdy facet z krwi i kości..pije,pierdzi i nie pości" Jumar pzdr. Odpowiedz Link
anula001 Re: Cytaty 25.04.05, 13:31 no wybacz, to sie nadale na wasze knurowe forum nie tu Odpowiedz Link
thomix Re: Cytaty 25.04.05, 16:13 to ja mam taki o miłości - Heinego "Pytasz sie mnie dziecko czym miłość jest? - miłośc to gwiazda na kupie gnoju" cytuję z pamięci, w wolnej chwili sprawdzę czy tak jest i dołączę oryginał niemiecki jako certyfikat autentyczności)) Odpowiedz Link
anula001 Re: Cytaty 25.04.05, 21:07 znam to - uslyszalam to kiedys od jednego faceta w nocy na plazy) Oto oryginal: Du fragst mich, Kind, was Liebe ist. Ein Stern in einem Haufen Mist. Odpowiedz Link
thomix Re: Cytaty 25.04.05, 16:15 albo taki: Omne animal triste poste coitum)) też z pamięci, jesli ktoś zna łacinę niech mnie poprawi - to jest Arystotelesa, a znalazłem kiedyś w książce Eco - Imie róży Łatwo zapamietałem bo to o seksie)))) - "kazde stworzenie jest smutne po współzyciu")) Odpowiedz Link
prawdziwyja Re: Cytaty 25.04.05, 21:35 Mam całą kolekcję cytatów na różne okazje. Na dobry początek proponuję cytat na odtrucie po zmasowanym ataku papizmu: "... powiedzmy na koniec, że w religii chrześcijańskiej cuda występowały nie tylko u jej zarania, ale i dziś nikt rozumny nie może być jej wyznawcą bez cudu. Sam rozum nie wystarcza, byśmy przekonali się o jego prawdziwości: i każdy, kogo do uznania cudu doprowadza wiara, jest świadom, że w nim samym dokonuje się nieustający cud, który obala wszelkie zasady jego rozumu i skłania go do uwierzenia w coś, co jest całkowicie sprzeczne ze zwyczajem i doświadczeniem." <David Hume> Odpowiedz Link
zapalniczka Re: Cytaty 25.04.05, 21:45 lepiej miec tasiemca niz zadnego zycia wewnetrznego... Odpowiedz Link
zajaczek79 Re: Cytaty 26.04.05, 09:55 A ja ostatnio usłyszałam coś takiego: "Jeśli świat stanął na głowie, tylko fikająć koziołki można przyjąć właściwą pozycję" - Jan Kott. Ten cytat jakoś dobrze wpisuje mi się w codzienność... Z. Odpowiedz Link