asmith 03.04.07, 22:45 Na ekrany wrócił mój ulubiony serial. Na tym forum już było o Magdzie M - ale bez entuzjazmu. Może są tu też jednak wielbiciele, lub przynajmniej zwolennicy? W sumie chyba single są w grupie docelowej producentów Magdy M Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarny.onyks Re: Magda M - nowa seria 03.04.07, 22:52 ja sobie oglądałam i oglądam chociaz kolejna seria wydaje się nieco naciągana.. ale zobaczymy miło jednak popatrzeć i oderwac sie od rzeczywistości, czasem szarej i zupełnie odmiennej od tej ekranowej Odpowiedz Link
hollygolightly85 Re: Magda M - nowa seria 03.04.07, 23:04 mhm, pewnie że miło popatrzeć zwłaszcza na jednego aktora, którego zreszta ma być w tej serii znacznie więcej niż w poprzedniejchodzi oczywiście o małaszyńskiego.cudo! Odpowiedz Link
mort_subite Re: Magda M - nowa seria 03.04.07, 23:24 asmith napisał: > W sumie chyba single są w grupie docelowej producentów Magdy M Ja jestem w grupie docelowej producentów "Little Britain". I - na tyle, na ile jestem świadom zawartości programu TV - żadnych innych serialowych producentów. Hehe, i teraz traf do takiego jak ja z telewizyjnym lansem i product placement Odpowiedz Link
sudione szmaciarstwo!!! 04.04.07, 01:13 Ileż można!!! Jak tak dalej pójdzie to pod koniec 4-go sezony przylecą kosmici i wykorzystają Magdę Miłowicz, a Piotr zacznie budować statek by ją odbić!!! Ja jednak będę miał sentyment do 1-wszej serii gdzie Piotr chwycił Magdę za rękę a w tle leciał Krzysztof Kiljański z Kayah - "Prócz Ciebie nic". Czy trzeba lepsze zakończenie ??? Odpowiedz Link
anula36 Re: szmaciarstwo!!! 04.04.07, 01:32 w ostatniej serii nasi omc 100 - letni bohaterowie beda chwomac o laseczkach po lazienkach Odpowiedz Link
mort_subite Re: szmaciarstwo!!! 04.04.07, 11:56 Sudione, to "szmaciarstwo", to tak à propos "Little Britain"? P Odpowiedz Link
fleshless tragiczny jest ten film 04.04.07, 09:22 taki nieprawdziwy, i beznadziejnie szerzący takie tandetne stereotypy, że aż ciary przechodzą... ;P Odpowiedz Link
magnuna Re: tragiczny jest ten film 04.04.07, 09:54 ogladam i psiocze na sama siebie, toz to flaki z olejem. Magda rozlazla, co minute sie zawiesza, a Malaszynki tez przestal mnie ekscytowac bo za duzo goscia wszedzie Odpowiedz Link
aleola1 no wlasnie 04.04.07, 11:20 Magda sie zawiesza i tylko jej te oczka tak lataja, choc nie powiem ogladam, ale jak przegapie kilka odcinkow nic sie nie stanie, i ten Bartek pfłe taka przemiana pfłe. wydaje mi sie ze jak ktos teskni za wielkomiejskim zyciem i karierze bizneswoman albo prawniczki to ten serial go kreci, a jak ktos zyje w tym wielkim smrodliwym miescie gdzie wyscig szczurow trwa i wcale nie ma sie tyle czasu na znajomych i picie niezaleznie od dnia, to ten serial irytuje. Dla mnie to wszystko malo realne jest. Odpowiedz Link
aleola1 bo trzeba znac wrogaa 04.04.07, 12:09 no i wiedziec o czym to tak ludzie gadaja ja sie przyzneje bez bicia ze czasem ogladam jak akurat nie mam nic do roboty i pamietam, anajczesciej po prsotu cwicze przy serialach, Odpowiedz Link
fleshless nieprawda :P 04.04.07, 12:09 ja zerkam raz na kwartał, a i tak tylko na chwilę np wczoraj se zerknąłem i widziałem migawkę ze sali sądowej, ale czym prędzej przełączyłem, bo żenujące są takie sceny, a potem za jakieś pięć minut przełączyłem z powrotem i było już po rozprawie i on spotkał oną, a ona miała do niego jakieś pretensje, a scenka zakończyła się łzami w jego oczach (w świadku koronnym, też bywały takie sceny - max ekspresji to były te załzawione gałki), bo on taki, ten, wrażliwy jest i zrozumiał pewnie że błąd, i coś tam, a potem mię zemdliło i przełączyłem i więcej nie oglądałem ;P Odpowiedz Link
aleola1 mnie sie nie podobala 04.04.07, 12:11 czapka Piotra, bo miala taki paseczek i to bylo mega irytujace gdu ten paseczek nie byl rowno na srodku .... gdybym tam byla bym mu przekrecila ta czapke Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: mnie sie nie podobala 04.04.07, 12:15 hahahahhaha widziałam ten pomarańczowy, nie?))))))))))))))) Odpowiedz Link
fleshless Re: mnie sie nie podobala 04.04.07, 12:16 a łzy w łoczach miał? ;> a ten, zdaje się, że ta cała Magda miała kiedys taki samochód ze paskiem na masce, a może to tak, że on chciał się jej przypodobać w tem względzie? czy to może ino product palcement czapek z ikei? ;> Odpowiedz Link
aleola1 tak ten pomaranczowy.. 04.04.07, 12:21 mzoe to chodzilo o to zeby podkreslic to ze mial cos z glowa? no i on nie mial lez w oczach tylko taki ciagle idiotyczny usmiech/grymas na twarzy, i fakt byl zdziwiony ze ona nie ma tego samego samochodu co kiedys moze chcial jej sie polozyc na maske i powiedziec "pać kochanie jak mi ślićniusio lazem wyglądami"? Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: mnie sie nie podobala 04.04.07, 12:24 rzeczywiście miała szary z czarnym paskiem? lub na odwrót ale czemu ten Filip nie ma paska?????????????? pewnie dlatego go rzuciła;D tja...kolega widze bardzo dokładnie zapamietuje detale... aaaa i niby nie ogląda dokładnie;P Odpowiedz Link
fleshless Re: no ten drugi długowłosy;P 04.04.07, 12:42 a... że to ten, który jej się tam oświadczył? tak? a, no i teraz będzie miała dylemat z którego żłobka udziubać?... o mój boże... ;p Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: no ten drugi długowłosy;P 04.04.07, 12:48 Tak, ten od croisantów jak z którego??????? zerwała przecie z nimi dwoma.....ech fleszuuuuuuu Odpowiedz Link
fleshless Re: no ten drugi długowłosy;P 04.04.07, 12:51 czarny.onyks napisała: > Tak, ten od croisantów > > jak z którego??????? > zerwała przecie z nimi dwoma.....ech fleszuuuuuuu o mój boże! x2 Odpowiedz Link
aleola1 Re: mnie sie nie podobala 04.04.07, 12:31 filip nie mial paska wiec odpadl, ja mysle ze piotr zastosowal chwyt psychologiczny, odwolujac sie do jej podswiadomych milych wspomnien. Odpowiedz Link
pomysl.po.wypiciu Re: Magda M - nowa seria 04.04.07, 12:43 ale co to za serial? kto wystepuje i czy da sie sciagnac z netu? Odpowiedz Link
czarny.onyks kurka.......osioł ześwirował?????? 04.04.07, 12:51 panowie pytanie z osła...... dlaczego film który ustawiam na pobieranie za chwilę sam sie ustawia w emulu jako wstrzymany???? i do tego wydaje mały pisk........ Odpowiedz Link
pomysl.po.wypiciu Re: kurka.......osioł ześwirował?????? 04.04.07, 12:58 odp a) nie popieramy piractwa wiec Ci nie odpowiemy odp b) czyzbys nie miala miejsca na dysku? Odpowiedz Link
fleshless Re: kurka.......osioł ześwirował?????? 04.04.07, 12:59 pomysl.po.wypiciu napisał: > odp b) czyzbys nie miala miejsca na dysku? to na dysku jest jakieś miejsce? ;> Odpowiedz Link
garsc_piachu Re: kurka.......osioł ześwirował?????? 04.04.07, 13:09 dysk ma powierzchnie, trzeba siegnac po wzor na powirzchnie przypominam ze "pi" wynosi okolo 3,1415 Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: kurka.......osioł ześwirował?????? 04.04.07, 13:05 a) ojojojoooj...... b) miejsce jest Odpowiedz Link
czarny.onyks pomyslu.......kurna miałeś rację........ 05.04.07, 20:23 120 GB sie zapchało ....masakra Odpowiedz Link
fleshless panowie! - phi! 04.04.07, 12:58 nie wiem ;PPP na początku sprawdziłbym w opcjach, a jakbym tam nic nie znalazł to sięgnął bym po młotek... ;-] Odpowiedz Link
czarny.onyks phi!?;) tak masz na imie?;P 04.04.07, 13:04 opcje chyba ok ściagał do tej pory i sciaga teraz inne tylko ten jeden film nie chce...... Odpowiedz Link
ludzik_ten_sam Hello 04.04.07, 16:04 wstrzymał-wstrzymał, to znaczy ma taki kolor jasnozielony? Czy jest poprzekreślany jak szlaban? 1 po kliknięciu kilka razy "znów", powinien wznowić pobieranie 2 wyrzucam film i nie zawracam sobie głowy Odpowiedz Link
sudione nudziara;) 04.04.07, 16:05 czarny.onyks napisała: "tylko ten jeden film nie chce......" To zacznij używać torrenta i nie marudź. Kto Cię tam wie co masz na kompie i dlaczego to nie "chodzi". Odpowiedz Link
asmith a mi się podoba... 05.04.07, 20:18 Zdania znów podzielone, sporo krytyki, a mi się podoba i już! Mam spory sentyment do tego serialu, pewnie ze względu na okoliczności, w jakich zacząłem oglądać. Pierwsze odcinki jakie widziałem były o tym jak zaczynała się choroba Piotra. Wcześniej nie bardzo miałem czas na takie rzeczy jak TV. Ale wtedy akurat zacząłem mieć tego wolnego czasu pod dostatkiem. Co gorsze miałem też podobny dylemat jak filmowy Piotr. O ile wcześniej ten wątek powiedzieć/nie powiedzieć o swojej chorobie wydałby mi się pewnie mocno naciągany, to wtedy był strzałem w dziesiątkę. A kilka dni temu obejrzałem sobie pierwsze odcinki z płyty Wyborczej i też były super... Odpowiedz Link
emzecik Re: Magda M - nowa seria 06.04.07, 12:40 nie mam tera TV a Madzię lubię oglądać, bo taką pocztówkową Warszawę pokazują... aż chce się tu mieszkać ;P Odpowiedz Link
garsc_piachu Re: Magda M - nowa seria 06.04.07, 12:46 co to jest pocztowkowa Warszawa? Odpowiedz Link
emzecik Re: Magda M - nowa seria 06.04.07, 13:18 garsc_piachu napisał: > co to jest pocztowkowa Warszawa? cycki mi opadły ;] w empiku se zobacz ;P Odpowiedz Link
dzika_zdzicha Re: Magda M - nowa seria 08.04.07, 00:18 ja nie oglądam, lepsze jaja sobie w realu tworzę ))))) ile tu napięcia, jaka dramaturgia! )) Odpowiedz Link
aleola1 DRUGI odcinek Magdy M 11.04.07, 12:18 no wiec ogladalam przyznaje sie, ZMIENILI PIOTROWI CZAPKE HURRA, ale niestety na koniec wygladal marnie w tym kaszkiecie czy jak to sie nazywa, no i sluchajcie jednak nie przekonuje mnie gra aktorska tam no niestety. ale obejrze nastepne jak nie zapomne aco! Odpowiedz Link
asmith Re: DRUGI odcinek Magdy M 11.04.07, 22:01 nie zauważyłem tej czapki, w ogóle jedyne ubranie jakie zapamiętałem to była kreacja Agaty w jednej scenie Oczywiście oglądam dalej, chociażby dlatego, że dobrze się przy tym filmie odpoczywa - akcja toczy się powolutku, nie wymaga nadmiernego wysiłku intelektualnego Odpowiedz Link
altu Re: DRUGI odcinek Magdy M 12.04.07, 10:49 nie mam tv proszę o streszczenia. moga być zabarwione ironią, krytyką, sarkazmem i zawiścią Odpowiedz Link
asmith Re: DRUGI odcinek Magdy M 12.04.07, 20:47 Z ironią, krytyką, sarkazmem, a nawet zawiścią mógłbym podejść do tego, że nie masz tv Gorzej z treścią, bo chyba nie jest ona w tym serialu najważniejsza. Co gorsza, jak się nad nią zastanowić i spróbować komuś opowiedzieć to wstyd się przyznać do oglądania tego dzieła Są też ludzie, którzy twierdzą, że właściwie przez cały odcinek nic się nie dzieje Odpowiedz Link
pomysl.po.wypiciu Re: DRUGI odcinek Magdy M 12.04.07, 23:04 to widze ze rowniez nic nie trace nie majac tv Odpowiedz Link
aleola1 Re: DRUGI odcinek Magdy M 13.04.07, 09:35 no wlasnie wcale nie jets latwo opisac to z ironia i sakrzmem bez powtarzania "aktorka sili sie na okazanie uczucia stad drzenie w jej zalzawionych oczach", jedno jest pewne oni uwielbiaja plac trzech krzyzy tam wszystko sie dzieje, tam jezdza w kolko samochodami, ostatnio odkrylam ze glowna bohaterka ma grube palce, a jeden przystojniaczek jest strasznie tlusty gdy pokazywal swoje cialo 'cwiczac' na laweczce i stekacjac, jesu. wszyscy byli jacyc tacy grubi i pulchni a potem sie zorientowalam ze to przez nowy panoramiczny tv tak mi sie widzi. i o. cala radosc zgasla. Odpowiedz Link
sajgonetka Re: DRUGI odcinek Magdy M 13.04.07, 09:41 Znaczy, że co? Przy takim telwizorze kompleksy znikają?? Odpowiedz Link
m_s_z Re: DRUGI odcinek Magdy M 14.04.07, 12:23 Ja Ci mogę streścić jeden odcinek, który obejrzałam w święta, bo po przeczytaniu tekstu o polskich serialach w "Wysokich Obcasach" chciałam sprawdzić, czy faktycznie jest tak źle. Jest Przede wszystkim, napisali, że Magda M. jest prawniczką, ale to lipa. Magda M. jest singlem. To jest jedyne właściwe określenie, albowiem intensywne bycie singlem wypełnia Magdzie caluteńki dzień. Już od rana, kiedy to M. duma nad niedolą singla, zamiast jak normalny człowiek pić w pośpiechu kawę, potykając się o zaspanego kota. Do dumania inspiruje ją pieczywo przyniesione przez wielbiciela w kretyńskiej czapce. Potem M. na spacerze rozmawia ze znajomymi o tym, jakby tu przestać być singlem, i przy pomocy którego z wielbicieli to uczynić. Czasem przemknie obok kancelarii, ale głównie po to, żeby spotkać tam tych samych znajomych i jeszcze trochę porozmawiać. Po południu rozmawia z rodzicami o tym, że jeszcze nie chce przestać być singlem (to się jakoś kupy nie trzyma). Na koniec M. znowu duma w samotności. Oglądałam z doskoku, więc streszczenie nie jest dokładne, ale za wiele to tam się nie działo. Ogólnie większość scen robi wrażenie zrytych z podręcznika do pisania seriali (dialog: "Posłuchaj... Nie! to ty posłuchaj!", bohater i bohaterka wzdychający do siebie, oparci o drzwi - każde z innej strony mieszkania, panormama wielkiego miasta plus smętna muzyka jako metafora samotności itp, itd). Odpowiedz Link
energia7 Re: DRUGI odcinek Magdy M 14.04.07, 20:26 to fakt, pracowac to w tym serialu sie nie pracuje. Odpowiedz Link
sorrento_8 Re: DRUGI odcinek Magdy M 14.04.07, 20:50 ani nie pracuja, rzadko robia zakupy a o sprzataniu nie ma mowy Odpowiedz Link
hollygolightly85 Re: DRUGI odcinek Magdy M 14.04.07, 21:37 hehe a propos streszczeń nie wiem w sumie co gorsze i czy powinnam sie przyznawać ALE do 3 serii włącznie to nawet ten serial śledziłam, bo to w zasadzie poza wiadomościami i programami publicystycznymi jedyna rzecz jaką oglądałam w TV. jak ktoś wcześniej zauważył-bardzo ładnie pokazana warszawa, poza tym podoba mi się obsada, chociaż wyżyny aktorskie to to zdecydowanie nie są natomiast jak się okazało,ze bedzie 4 seria, to uznałam,ze już przegięcie, i nawet widok pawła małaszyńskiego nie jest w stanie zachęcić mnie do włączenia telewizora w związku z tym -przechodząc do meritum- 4 serię CZYTAM więc jeśli ktoś jest zainteresowany streszczeniami- są po każdym odcinku BAAAARDZO obszerne na stronie oficjalnej serialu.przeczytanie zajmuje 5 minut, i dzięki temu wydaje się,ze akcja jest bardziej wartka niż jest w rzeczywistości. poza tym nie irytują reklamy (chyba były ze 3 bloki,nie?), przeciągane sceny i sztampowe dialogi jednym słowem zachęcam do czytania magdy msame plusy Odpowiedz Link
sorrento_8 Re: TRZECI odcinek Magdy M 17.04.07, 22:12 uprzejmie donoszę, że w trzecim odcinku czapka wróciła! aleola1 napisała: > no wiec ogladalam przyznaje sie, > > ZMIENILI PIOTROWI CZAPKE HURRA, ale niestety na koniec wygladal marnie w tym > kaszkiecie czy jak to sie nazywa, > > no i sluchajcie jednak nie przekonuje mnie gra aktorska tam no niestety. ale > obejrze nastepne jak nie zapomne aco! > > Odpowiedz Link
aleola1 Re: TRZECI odcinek Magdy M 18.04.07, 10:07 dobra ja tez widzialam i tez mnie nosilo! ja na prawde nie wiem czemu to ogladam bo tak na prawde to to jest marne, ale ogladam no! hmmm moze mam zapedy masochistyczne, dzisiaj nic smiesznego nie powiem boobudzilam sie z gilami w nosie i bolacym gardlem i tyla! Odpowiedz Link
retour Re: Magda M - czy wy drogie koleżanki... 18.04.07, 10:54 reagujecie/zareagowałybyście tak jak bohaterka? Mam na myśli takie sytuacje: - dowiadujecie się od ex swojego faceta, że ona jest z nim w ciąży...w związku z tym zamykacie się w domu chodząc w paputach obrzydliwych, nie odbieracie telefonu od "winnego" ( który nie ma pojęcia o co chodzi), przewracacie oczami, maltretujecie swoich przyjaciół swoim rozmamłaniem etc czy też raczej: żądacie wyjaśnień od faceta/robicie dziką awanturę/ doprowadzacie do konfrontacji- ja- ex faceta-facet? Czy scenarzysta ma pojęcie o tym jak "działa" kobieta? No i jeszcze jedno mnie nurtuje- jakie jest procentowe prawdopodobieństwo, że zaręczywszy się z facetem, spotykając się z nim, planując wspólne życie etc, nie dochodzi do sytuacji intymnej między ludźmi...jak wiemy Magda nie ślubowała zachowania dziewictwa do ślubu...no i ponoć coś ją z owym kandydatem na męża w przeszłości łączyło...? No to ja się pytam co ten serial ma z życiem wspólnego...? No to sobie pojechałam i mi ulżyło Ktoś jeszcze jakieś nonsensy wyłapał? Odpowiedz Link
aleola1 Re: Magda M - czy wy drogie koleżanki... 18.04.07, 11:22 heheh a ja sie zastanwialam czy tylko ja jestem taka, no bo jak mozna zarecyc sie i nie seksowac sie z chlopem w wieku lat 30paru, gdy juz kiedys z nim i tak cos tam? zawsze mnie nurtowalo co mi nie pasuje w mgdzie m. no i wlasnie to ze jest zimna cnotka, gydby byla moja przyjaciolka nigdy bym sie do niej nie przytulila. no a co do reakcji na to ze jego ex mi mowi ze ma z nim dziecko to nie znam baby ktora by tak zaczela dramatyzowac zamiast pogadac z facetem. wogole czy zdazylo wam sie tak w miejscach publicznych myslec o kims ze odrywalyscie sie od bycia swiadkiem na slubie? albo ze w plomiennej zaczac mowic o sobie? i ona co chwile ma zawieszki, moze baterie nie te czy cos? Odpowiedz Link