notoryczny.spioch 17.12.07, 21:38 ... służbowy prezent? Dla mężczyzny i kobiety. Elegancki, dyskretny? Brak mi weny... Może coś podpowiecie... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dwajezyki Re: macie pomysł na... 17.12.07, 22:11 Jeśli płacisz firmowymi pieniędzmi i możesz poszastać: merlin.pl/frontend/browse/product/1,560636.html Odpowiednie także dla kobiety, w końcu to sztuka. To Twoi przełożeni? Za mało danych o osobach. Odpowiedz Link
dwajezyki Re: macie pomysł na... 17.12.07, 21:46 Wszelkiego rodzaju albumy będą dobre. Jeśli znasz upodobania obdarowywanych. Co znaczy 'dyskretny'? Skojarzyło mi się 'dyskretna woda po goleniu' Odpowiedz Link
notoryczny.spioch Re: macie pomysł na... 17.12.07, 21:51 Dyskretny, w tym kontekście bezosobowy, bezpieczny.. Nie do końca znam te osoby, łączą nas relacje służbowe, a prezent ma być firmowo - prywatny. Odpowiedz Link
avventura Re: macie pomysł na... 17.12.07, 22:26 choć sama prezentów nie umiem robić, (a to o czymś świadczy mam takie oto propozycje ... bezpiecznych prezentów: fikuśny album na zdjęcia (dużo takich duperelków teraz sprzedają, niektóre wyglądają tak gustownie, że dopiero po dłuższym czasie można wpaśc na pomysł co to jest...); fikuśne różne gadżety w stylu: świecznik, intrygująca zastawa paru talerzyków, naczynie do czekoladowego founde (czy jak to się tam pisze - słowem wszyskto na widok czegoś mówimy "o jaaa", a czego sami byśmy sobie nie kupili , bo po cóż nam to? lampa (własnie to wymyśliłam, i furora dla tego kto nie radzi sobie z kupowaniem prezentów bezpłciowych - pojemniki na kawy, herbaty, przeróżne puszki, słodkie albo po prostu ładne - mnóstwo tego teraz - z wypełnieniem - jakaś dobra kawa lub herbata, czy tez bez wypełnienia ale się rozpisałam niechcący... pozdrawiam Odpowiedz Link
9b9 Re: macie pomysł na... 18.12.07, 09:23 Dla mężczyzny portfel. Taki, żeby weszły i dokumenty, i karty, i moniaki. Ponadczasowe i na pewno się przyda. Dla kobiety apaszkę czy jak to tam zwą. Najwyżej odda prababci Odpowiedz Link
dwajezyki Re: macie pomysł na... 18.12.07, 10:28 Dorzucę jeszcze jeden prezent. Pióro wieczne. Ale nie Parkera, ma grubą kreskę. Fajne są modele Scheafera, można kupić za niecałe 100 zeta. Jeśli dalej szukasz, napisz w jakiej kwocie chcesz się zmieścić. O, jeszcze jeden. Dobre ciacha. Ucieszyłabym się. Herbatniki szkockie, duńskie ciastka maślane (poszukaj w delikatesach). Herbata też jest OK. Odpowiedz Link
dwajezyki Re: macie pomysł na... 18.12.07, 10:30 Butelka dobrego wina czy innego alkoholu. Odpowiedz Link
dwajezyki Re: macie pomysł na... 18.12.07, 10:36 Widziałam w delikatesach i kosztowało max 30 zł: kawa, chyba ziarnista w lnianym woreczku, jeju, ale to pachniało! jeśli ktoś dużo pije kawy - ucieszy się. plus jakaś filiżanka, z ziarenkami kawy (chodzi mi o malowankę na f.) Odpowiedz Link
notoryczny.spioch Re: macie pomysł na... 18.12.07, 21:06 Bardzo dziękuję za podpowiedzi... Przydały się, teraz tylko czekam, by sprawdzić, czy obdarowani się ucieszą... Odpowiedz Link
sorrento_8 Re: macie pomysł na... 18.12.07, 21:12 Ale pochwal się z której podpowiedzi skorzystałaś, co kupiłaś? Odpowiedz Link
notoryczny.spioch Re: macie pomysł na... 18.12.07, 21:35 Podpowiedzi stały się inspiracją do zakupów. Nabyłam (jako pomocnik św. Mikołaja, Dzieciątka, Dziadka Mroza, czy jak kto woli): 1. zamiast albumów na zdjęcia - albumy z reprodukcjami malarzy 2.portfele i torby do laptopów 3.zestawy Watermana 4.IPody dla młodziaków 5.kuferki na kosmetyki 6. plus słodycze... Ciężka jest praca Mikołaja ) Jeszcze raz dziękuję ) I życzę, nam Wszystkim, udanych i wymarzonych prezentów. Odpowiedz Link