Gość: konrad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 18:01 Miało być dobrze a wyszło jak zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a_s_i_m_o Re: Podatki: 1 proc. wymaga wysiłku 20.02.05, 18:12 No to juz naprawde nie wiem co rzad musi zrobic, zeby zmobilizowac ludzi do aktywnosci. Chyba sprawic ze ten 1 procent pojdzie do ich wlasnej kieszeni. Jak widac nawet jesli za darmo mozna komus pomoc, a nie dostanie sie w zamian czerwonej najlejki na ubranie, to sklonnych jest to zrobic mniej niz 1% podatnikow. Oczywiscie nie wszyscy maja dochod, wiec oszacowanie jest niepewne. Odpowiedz Link Zgłoś
dziupla Re: Podatki: 1 proc. wymaga wysiłku 20.02.05, 18:45 Może i wysiłku. Bo napewno łatwiej jest przełożyć 100 zł z jednej kieszeni do drugiej w ciągu 5 sek., niżli te same 100 zł z kieszeni do kieszeni w ciągu 90 dni. I do tego jeszcze koszty przełożenia (opłata za przekaz, przelew itp.). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Re: Podatki: 1 proc. wymaga wysiłku IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 20.02.05, 20:37 Nie tylko wysiłek, ale to prawda, że przekazaną kwotę otrzyma się dopiero po rozliczeniu PIT-u, plus oczywiście koszty przesłania pieniędzy w jedną jak i w drugą stronę. Do tego instytucje na konto których można przekazać pieniądze trzeba się dobrze naszukać, by ustalić nr konta i adres. Większość ma to w nosie, ponieważ pieniądze nie przepadną, pozostaną w budżecie i rząd ustali, gdzie te pieniądze przekazać. Może pojść na dofinansowanie służby zdrowia lub też inne szczytne cele. dziwne w tym wszystkim jest to, że mam dać i jeszcze do tego dopłacić. jak ktoś chce pieniędzy niech o nie poprosi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: Podatki: 1 proc. wymaga wysiłku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 19:44 W zeszłym roku wpłaciłam 1 % podatku na rzecz fundacji przy lokalnym szpitalu. Potem trzy razy byłam wzywana do urzędu skarbowego, musiałam wyjaśniać o co chodzi i udowadniać, że rzeczywiście przelałam. Ale w tym roku też wpłacę, ale komu innemu, bo szpital nawet nie podziękował. Odpowiedz Link Zgłoś
aabjp Halo Zuzia: czy można zrobić przelew internetowy? 21.02.05, 09:38 Problem w tym, że po takiej operacji nie mam w ręku "Dowodu wpłaty", tylko po zakończeniu miesiąca dostanę wyciąg bankowy z informacją o takiej operacji. Czy Urząd Skarbowy to zaakceptuje? O co się czepiali w US w przypadku tego szpiatla, że 3 razy trzeba było chodzić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annafl Re: Halo Zuzia: czy można zrobić przelew internet IP: *.motorola.com 21.02.05, 12:37 Ja dzwonilam do mojego US i pani w kiegowosci powiedziala mi, ze mozna przez internet. W mbanku potwierdzenie mozna wydrukowac, tyle ze nie bedzie na nim pieczatki. A Pani z US przypuszczalnie wierza tylko w pieczatki. Mimo wszystko mam nadzieje, ze nie bedzie problemow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atryda Teraz będzie duuuuuużo więcej:))))) i hope... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.02.05, 19:34 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: A przy okazji dac zarobic posrednikom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 21:00 skandal, zeby jescze dopłacac za co fiskus juz nie zwrócic wprawdzie to moze nie wielkie pieniadze ale dla poczty np to juz niezły zarobek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Issak Re: Podatki: 1 proc. wymaga wysiłku IP: *.nas76.newark2.nj.us.da.qwest.net 21.02.05, 00:41 Niema juz na swiecie filantropow,zostali tylko zlodzieje.Najbogatsi juz niemaja kogo okradac,zaczeli okradac siebie nawzajem.Jak w przyrodzie slabego zjada silny,i tu krag sie zamyka.Patrzy sie tobie niewinnie w oczy,i mysly ,usmichajac sie szyderczo-Jak ciebie oszukac,wyzyskac,okrasc tak jest obecny swiat.Jednostka sie nie liczy,tam gdzie w rachube wchodza pieniadze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerryto Re: Podatki: 1 proc. wymaga wysiłku IP: *.zarzad.rudzka.com.pl 21.02.05, 09:35 i o to ustawodawcy chodziło, wiedział , że należy trochę skomplikować sposób przekazania odpisu podatkowego i Polacy nie będą się w to bawili a kaska poleci prosto do naszego fiskusa, który jak zwykle właściwie podzieli nasze podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qba To jak to w końcu jest? IP: 194.205.123.* 21.02.05, 10:49 Proszę o pomoc w kwestiach technicznych, związanych z wpłatą 1% podatku na cel charytatywny. Mam do zapłacenia 1500 zł podatku, z czego 200 mogę przekazać na zbożny cel. Czy przelewam 200 zł na konto wybranej organizacji i 1300 na konto US czy może 200 na organizację, 1500 na US, a po jakimś czasie skarbówka zwraca mi te dwie stówy? Pytałem w urzędzie, to sugerowali opcję pierwszą, ale z artykułu GW wynika, że obowiązuje ta druga ("Fiskus zwróci mu wpłacone pieniądze w ciągu trzech miesięcy"). To jak to w końcu jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annafl Re: To jak to w końcu jest? IP: *.motorola.com 21.02.05, 12:40 1300 dla US a 200 na organizacje. GW miala na mysli tych podatnikow, ktory nie musza doplacac (albo maja zwrot podatku). W takim przypadku musza najpierw zaplacic organizacji i cierpliwie czekac, az US odda im kase. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: Podatki: 1 proc. wymaga wysiłku IP: *.lodz.msk.pl / *.devs.futuro.pl 22.02.05, 09:49 Nie wiem czemu ma sluzyc ciagle okrawanie budzetu panstwa. Moze nalezaloby zrezygnowac z budzetu panstwa, rzadu itp. i dobrowolnie oddac sie pod zabor jakiegos panstwa, moze szwedzkiego. Szwedzi u nas dawno nie byli. Wowczas beda myslec za nas inni i byc moze wszystkie problemy zaczna byc szybciej rozwiazywane, a my bedziemy tylko eksporterami demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Podatki: 1 proc. wymaga wysiłku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 16:17 A nasz prezydent nie przekazał 1% ze swego podatku nikomu, woli zasilić " worek bez dna" czyli budżet. Można o tym przeczytać we wczorajszym super expresie, a suma jest niebagatelna-955 zł. Odpowiedz Link Zgłoś