Dodaj do ulubionych

KTO JEST WSTANIE TEGO NAUCZYĆ???

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.05, 14:34
DZIEN DOBRY WSZYSTKIM..
Poszukuje informacji, gzie lub kto może mnie ODPŁATNIE przeszkolic w zakresie
płatność internetowej tzn. e-gold,money bookers,hyip,zakupy, małe
inwestycje..itp..Dodam że moja wiedza jest jak dotąd nikła..

MIESZKAM W ŁODZI!!!
NIE POSIADAM ŁĄCZA INERNETOWEGO W DOMU!!!!!!
POZDRAWIAM!!!
Obserwuj wątek
    • franzmaurer Re: KTO JEST WSTANIE TEGO NAUCZYĆ??? 16.05.05, 19:17
      > Poszukuje informacji, gzie lub kto może mnie ODPŁATNIE przeszkolic w zakresie
      > płatność internetowej tzn. e-gold,money bookers,hyip,zakupy, małe
      > inwestycje..itp..Dodam że moja wiedza jest jak dotąd nikła..

Ale konkretniej to o co Ci chodzi??
      Poslugiwanie sie e-gold jest proste jak konstrukcja cepa tyle ze z zakupem moze
      byc problem - ale zobacz www.hyipforum.pl

Moneybookers ma teraz strone po polsku wiec sprawa jest chyba jeszcze prostsza

Hyip'y - hmmm... z tym jest problem - praktycznie nie ma prawdziwych hyipów
      oprócz takich jak FeederFund, SCIG (ale tu tez bym uwazal), ITS - ogolnie malo
      to interesujaca zabawa chyba ze ktos lubi ryzyko :) Choc moze nie powinienem
      tak mowic bo sam jestem na progu uruchomienia calkiem fajnego hyip'a :)))
      • waldixs2 Re: KTO JEST WSTANIE TEGO NAUCZYĆ??? 16.05.05, 20:19
        witaj..konkretnie to chciałbym aby ktoś kto zna temat pokazał mi w jaki sposób
        można zarobić trochę pieniędzy..
        ..nauka na żywym orgamizmie wydaje mi sie najskuteczniejsza..
        ..wiesz ja w tej chwili zarabiam jakies 1600 zl...z czego nic nie zostaje tak
        więc każda nawet mała kwota jest dla mnie istotna..a przy tym cos eksytującego
        by sie działo w moim życiu..
        ..na co należy zwracać uwage,w co skromny ciułacz może inwestowac i jak.
        wiem że dla ciebie temat jest jasny(z uwagą śledze twoją jak mi sie wydaje
        rzetelną wiedze z tego zakresu).i chyle czoło..

..przedstaw mi prosze najprościej swój pomysł na hyipa..
        najlepiej na waldixs@tlen.pl..może odnieniemy razem jakieś korzyśći???!!

a wracając do mojej prośby masz jakiś pomysł????

• franzmaurer Re: KTO JEST WSTANIE TEGO NAUCZYĆ??? 22.05.05, 18:15
          waldixs2 napisał:

> witaj..konkretnie to chciałbym aby ktoś kto zna temat pokazał mi w jaki
          > sposób można zarobić trochę pieniędzy..

Hmmm... to moze jakas dobra strona z analizą techniczną na rynku FX, od biedy
          np. www.efixpuls.pl i do tego konto w www.betomarkets.com
          na ktore mozesz wpłacić i $10 albo $50 na początek żeby się uczyć...

Ja się bez opamiętania pakuję w zakłady na złoto - ryzyk fizyk, ale coś
          dziwnego dzieje się na rynku złota i przebicia są kosmiczne.
          Zakład o to że złoto dobije do $488 w połowie listopada kosztuje ok $200 ale
          zgarnąć można... $10.000 - inaczej mówiąc jakieś 3000% czystego zysku.

Tak więc stawiając głupie $10 (ledwie 10 piw) możesz zgarnąć na Mikołaja jakieś
          $300 - będziesz miał na prezenty :)
          A nie jest to takie nierealne bo ostani artykuł w Bloombergu jasno mówi że
          goscie którzy zarządzają kilkuset milionami dolców liczą się ze wzrostem ceny
          złota do $500/oz jeszcze w tym roku...
          >>> www.bloomberg.com/apps/news?pid=10000082&sid=aRQ92t6FW4kc

Zakład że złoto odbije się z obecnego dołka ($417/oz) i poleci w ciągu
          najbliższych 6 miesięcy do $450 daje 145% zysku - wobec informacji z artykułu
          gra warta świeczki...

Ja mogę wyznać że się zapakowałem na ponad $1000 ale skoro w piękny listopadowy
          dzień mam szansę zgarnąć okrągłe 30 tysięcy dolarków to czemu nie ;)?

Opis co i jak zawarłem już tutaj :)
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=383&w=22659821&wv.x=2&a=22744427
          DISKLEJMER: nie ponoszę odpowiedzialnosci za skuktki tego ze ktos zrobi to co
          ja i wtopi dwie pensje :) IMHO kieruje sie dosyc rzetelnymi informacjami a
          perspektywa 30-40 krotnego zysku działa na mój ośrodek chciwości :))
          • waldixs2 Re: KTO JEST WSTANIE TEGO NAUCZYĆ??? 23.05.05, 07:20
            Dzięki franz.jednak przypomne że jestem laikiem jeśli idzie o te sprawy..
            co jeśli nie mam kart mbanku ani żadnej innej..
            i jeszcze jedno po założeniu konta w jaki sposób nabyc taki kontrakt??

Z pewnościa gdyby ktoś mi raz pokazł w jaki sposób to się robi to nie
            zadawałbym tylu pytań , które dla ciebie są jasne..dlatego tez szukam kogoś
            takiego.

jednak moze nmi sie uda przełamać strach i zrobic to samemu w koncu zacznę od
            małej kwoty..
            a właśnie pisałeś ze wystarczy 10$ czy za to juz mogę kupic jakiś kontrakt??

• franzmaurer Re: KTO JEST WSTANIE TEGO NAUCZYĆ??? 24.05.05, 02:34
              > co jeśli nie mam kart mbanku ani żadnej innej..

To musisz sobie kupić e-gold np. na hyipforum.pl i w ten sposób wpłacić depozyt
              na Bom.

> a właśnie pisałeś ze wystarczy 10$ czy za to juz mogę kupic jakiś kontrakt??
              Najtańszy długoterminowy zakład można już kupić za $1 ale to trochę bez sensu.
              Najtańsze zakłady typy "Intraday" kosztują $5.2 > do wygrania jest wtedy $10

No na tym jakie zakłady kupować to właśnie cała zabawa polega - czy kursy będą
              spadać czy rosnąć... kto się chwyci trendu we właściwym momencie ten zarabia,
              reszta wtapia. Możesz patrzyć np. na rekomendacje dziennie ze strony
              profit.e-broker.pl - ale one się tak sprawdzają tylko w 60%

Osobiscie polecam na początek długie 30, 60 albo nawet 180-cio dniowe
              zakłady "One Touch" z bardzo małym przebiciem 5-10%.
              Najlepiej załóż sobie równoczensie "Virtual Account" gdzie dostaniesz pewną
              sumkę virtualnej kasy i się możesz do woli uczyć obstawiać i testowac jak to
              działa :)
              • Gość: waldixs2 Re: KTO JEST WSTANIE TEGO NAUCZYĆ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.05, 08:32
                Franz bardzo dziękuje..
                napisz jeszcze gdzie i jak moge założyc "virtual account"
                myśle ze niedługo cos tam kupię i wtedy bede miał ogromna prośbę..jeśli
                pozwolisz to zastosuję sie do twojej rady i obstawie..

a jeszcze jedno jak jest z tym zakupem na "Hyipforum" jak to sie odwywa w
                praktyce?
                trochę sie napaliłem i chciałbym jak najszybciej cos tam obstawić..jednak zanim
                załatwię ekarte to zejdzie ze 2 tygodnie..

cześć
          • Gość: WALDIXS2 Re: KTO JEST WSTANIE TEGO NAUCZYĆ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.05, 08:06
            kONTO JUŻ ZAŁOŻYŁEM ...CO PO TYM JAK WPŁACĘ NA DEPOSIT KASĘ??
            JAK WPŁACIC NIE MAJĄC KARTY ??
            JEŚLI JUZ WPLACĘ.TO JAK KUPIC KONTRAKT??JAK GO WYBRAĆ?

• Gość: ... Re: KTO JEST WSTANIE TEGO NAUCZYĆ??? IP: *.ct.gemini.ntplx.com 24.05.05, 21:18
            Chociaz tak bardzo cenie Twoje wypowiedzi to taki hazart przy uzyciu zlota jest
            bardzo zludny. Nie wazne ktora nawet "madrala" pisze, czy mowi, ze zloto
            zdrozeje. Rowniez w to wieze, ale nikt poza elita/bankierami z Londynu(gielad
            towarowa) nie jest wstanie przewidziec kiedy to sie stanie. Obserwuje i kupuje
            (w monetach) zloto od 10lat i wiem, ze zloto jest chyba
            najbardziej "regulowane". Bankiera poprostu zalezy aby zloto nie zdrozalo, bo
            zanaczylo by to , ze ich bezwartosciowe pieniadze z niczego sa nic nie warte
            (bylby to dowod). Te wszystkie przepowiednie o drogim zlocie, maja na celu
            zmeczyc inwestojacych i zmusic do inwestowania w staki. Naprawde warto miec
            zloto w swoich rezerwach, ale w zlocie i dobrze zakopane(chyba wiecie o czym
            mysle). Kedys moze ocali ono komus zycie, bo zpewnoscia wszystkie "markiety"
            musza upasc. Ale kiedy?
            • franzmaurer Re: KTO JEST WSTANIE TEGO NAUCZYĆ??? 24.05.05, 23:55
              Gość portalu: ... napisał(a):

> taki hazart przy uzyciu zlota jest bardzo zludny.

Jest, nie przecze. Ale osobiscie uwazam ze stawiajac prawie $2k na jazde w gore
              robie lepszą inwestycję niż stawiając te same 2 tysiące na grę w totka :)

> Nie wazne ktora nawet "madrala" pisze, czy mowi, ze zloto zdrozeje.
              > Rowniez w to wieze, ale nikt poza elita/bankierami z Londynu (gielad
              > towarowa) nie jest wstanie przewidziec kiedy to sie stanie. Obserwuje i kupuje
              > (w monetach) zloto od 10lat i wiem, ze zloto jest chyba najbardziej
              > "regulowane". Bankiera poprostu zalezy aby zloto nie zdrozalo, bo
              > zanaczylo by to , ze ich bezwartosciowe pieniadze z niczego sa nic nie warte
              > (bylby to dowod). Te wszystkie przepowiednie o drogim zlocie, maja na celu
              > zmeczyc inwestojacych i zmusic do inwestowania w staki.

Co do tego ze rynek złta jest chyba najbardziej przeregulowany - pełna zgoda.
              Zaczyna się to już od koncesjonowania wydobycia, przez koncesjonowanie obrotu
              po restrykcje na rynku zbytu (w USA bodaj jeszcze do początku lat 70-tych
              obywatelom nie wolno było posiadać złota jako takiego, tak samo było jeszcze do
              niedawna w Indiach)
              Ale z tymi londyńskimi bankierami to już jest inna historia. Zacznijmy od tego
              że są banki centralne i banki prywatne. Do tego potęzny rynek derywatyw i
              funduszy inwestycyjnych lokujących w przemysł wydobywczy. To tu toczy się
              gigantyczna walka. Ilość konktraktów short vs long na rynku dolara i złota jest
              największa od 4 lat - banki komercyjne i spekulanci ustawili się ostatnio
              napakowani do granic możliwości - w grę wchodzi około 400 miliardów dolarów :)
              Do tego dochodzi mniej lub bardziej jawna interwencja rządów na tym rynku -
              tyle że jak każda interwencja nie może trwać w nieskończoność. Póki co udaje
              się "przydusić" ten kipiący garczek ale jak długo jakikolwiek rząd jest w
              stanie walczyć z wolnym rynkiem? Doświadczenia pokazują że każda taka walka
              kończy się poddaniem i potężną, niekontrolowaną eksplozją.

Polecam artykuł www.goldmoney.com/en/commentary.php#current a także
              konkluzję w komentarzu z 22 maja "Current Gold Market Part of Winning Game"
              na www.sitedynamo.com/cwsv3/trial530369 :

"The problems of the euro only makes the selection for diversification out of
              the US dollar more difficult and favoring gold significantly.
              So to the dollar bulls, I wish them their temporary success.
              I am certain the dollar will fall into the black hole of Calcutta, taking gold
              to $480, $518-$529 and thence on to $1650."

Dlatego optymistycznie patrzę w przyszłość i myślę że jednak uciułam pod koniec
              roku jakieś $80.000 :) A jeśli nie to stratę rzędu $2000 jakoś jeszcze przeżyję
              chwytając się za bary z Jaśkiem Wędrowniczkiem :)
              • Gość: waldi Re: KTO JEST WSTANIE TEGO NAUCZYĆ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 06:16
                Franz proszę o radę!
                • franzmaurer Re: KTO JEST WSTANIE TEGO NAUCZYĆ??? 25.05.05, 16:41
                  Gość portalu: waldi napisał(a):

> Franz proszę o radę!
                  Ale jaką konkretnie ;)?
              • Gość: Mr."T" Re: KTO JEST WSTANIE TEGO NAUCZYĆ??? IP: *.ct.gemini.ntplx.com 25.05.05, 14:36
                Kto katroluje zloto i pozostale towary(kiedys np. miedz polska wczasie PRL)
                jest opisane, miedzy innymi w ksiazce: The Secrets of The FR
                www.eustacemullins.com/books.php?PHPSESSID=1ce6f4537b6d8d8f071b5f37becceee8
                A o upadku USD. Wiem co stanie sie zaraz po tym upadku. Bedzie blokada
                gospodarcza na USA, jak to bylo w S. Afryce za nie mieszanie sie z czarnymi
                (wtedy najwiekszy wzrost gospodawrczy). Ze czarni mieli najlepsze warunki
                socialne i zarobki w calej Afryce. Ze to SAMI czarni prowokatorzy zakladali cz.
                ofiara opony z benzyna na szyje, to propaganda zapomniala(media swiatowe). Tak,
                ze nie mowi sie co dzieje sie tam obecnie(jak juz Afrykaners tam nie rzadza).
                Ale wracajac do blokady ekonomicznej USA. Z chwila braku importu w tym kraju,
                bedzie najwiekszy w historii wzrost gospodarczy tutaj. Wlasnie wtedy
                zatrudnienie bedzie prawie 100%, bo te nie importowane towary, beda produkowane
                tutaj. Oczywiscie wzrosnie sila/swiadomosc sloleczestwa amerykanskiego, z czym
                bankierzy nie moga sie zgodzic. To ich przeraza i dlatego narazie(do nastepnej
                prowokacii) tak "pompuja"(wciskaja kredyty na cokolwiek, bardzo latwo dostac
                mozna zgode na porzyczke) nasz rynek swoimi pieniedzmi i reszta swiata to
                akceptuje. Czy widzisz wojne w IRAKU wykozystywana podobnie przez media, jak w
                S. Afryka odseperowanie sie bialych? Tutaj uwaza sie, ze historia sie w tym
                wzgledzie powtarza(wprowadzanie socializmu). Wie sie jaki bedzie koniec
                tego "filmu". Pozdrowienia.
    • Gość: waldixs2 Re: KTO JEST WSTANIE TEGO NAUCZYĆ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.05, 09:38
      ok..Franz juz mam virtual..
      sorry..
      ale co do zakupu na hyipforum to prosze o rade
      • Gość: waldi Re: KTO JEST WSTANIE TEGO NAUCZYĆ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.05, 12:48
        Franz zrobiłem sobie małą symulację na "one touch" obstawiłem zwyżke na złoto i
        stosunek USD/EUR do 31 maja..w obu przypadkach trafiłem na zysk..
        i tu pytanie
        jak to jest gdy chce wypłacić kasę?kiedy moge to zrobić??
        czy można w podanym przez mnie przykładzie wypłacić odrazu.(z konta zapłaciłem
        jakies 670 $ po 3 godzinach udało się wyjść jakies 30$..ile potrącą mi w
        przypadku wypłaty?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka