Dodaj do ulubionych

Sukces IKO PKO BP

31.03.13, 15:30
prnews.pl/pko-bank-polski/pko-bp-sukces-iko-po-pierwszym-tygodniu-dziaania-6546388.html
Obserwuj wątek
    • kociolek_matolek Re: Sukces IKO PKO BP 31.03.13, 18:45
      ta-bulla-rasa napisał:

> prnews.pl/pko-bank-polski/pko-bp-sukces-iko-po-pierwszym-tygodniu-dziaania-6546388.html

Dzięki za tę informację. Przoczyłem tę wiadomość smile
      • rozowy_chomik Re: Sukces IKO PKO BP 31.03.13, 19:57
        kociolek_matolek napisał:

> ta-bulla-rasa napisał:
        >
        > > prnews.pl/pko-bank-polski/pko-bp-sukces-iko-po-pierwszym-tygodniu-dziaania-6546388.html
        >
        > Dzięki za tę informację. Przoczyłem tę wiadomość smile

Inne banki nie mają takiego rozwiązania. To też zasługa pracowników. Warto to docenić.
        • kociolek_matolek Re: Sukces IKO PKO BP 04.04.13, 08:38
          rozowy_chomik napisał:

> kociolek_matolek napisał:
          >
          > > ta-bulla-rasa napisał:
          > >
          > > > prnews.pl/pko-bank-polski/pko-bp-sukces-iko-po-pierwszym-tygodniu-dziaania-6546388.html
          > >
          > > Dzięki za tę informację. Przoczyłem tę wiadomość smile
          >
          > Inne banki nie mają takiego rozwiązania. To też zasługa pracowników. Warto to d
          > ocenić.

Bo nie jestesmy tacy kiepscy jak się czasami próbuje nam wmówić
    • academus Re: Sukces IKO PKO BP 04.04.13, 09:44
      Też mi sukces. Nie dość, że tylko 6500 osób to jeszcze usługa jest bezpłatna podobnie jak wypłata z bankomatów należacych do banku. Zwykła zmiana sposobu płatności i zerowy wpływ na wynik prowizyjny ( chyba, że sprytnie bank złapie naiwniaków a później się cichaczem zmieni taryfę ).
      • troublemaker_recovery Re: Sukces IKO PKO BP 15.04.13, 10:42
        academus napisał:

> Nie dość, że tylko 6500 osób to jeszcze usługa jest bezpłatna po
        > dobnie jak wypłata z bankomatów należacych do banku

A za co tu płacić??!! big_grin Używaliście tego? Ja próbowałem smile
        Na początek bankomat... Ta wygoda to bzdura. Przy bankomacie brakowało mi rąk bo trzeba obsłużyć i smartfon i... portfel smile Kartą robi się to szybciej i wygodniej. Mniej wpisywania, mniej wyświetlaczy do obserwowania w słońcu. Ograniczona ilość bankomatów. Potrzebne połączenie z netem. Dla mnie odpada.
        Sklepy... Cholera wie gdzie tego używać i niby dlaczego miałbym się zastanawiać jak karta działa praktycznie wszędzie a jak nie działa to akurat Biedronka szykuje własne płatności... W aplikacji oczywiście jest mapa i lista miejsc gdzie mogę tym cudem zapłacić. Skorzystałem. Wyświetliła się lista kilku "akceptantów IKO" z adresami... Żadnych nazw tylko "akceptant IKO". Jeszcze by tego brakowało żebym biegał po mieście i sprawdzał co jest pod tym konkretnym adresem big_grin
        Internet. Od dawna płacę kartami i nie widzę powodu dlaczego miałbym to zmienić. Gdybym nie chciał kartami to jest np. PayPal.
        Jak dla mnie niedopracowane i nieprzydatne chyba, że komuś portfel ukradną... Lubie nowinki techniczne i eksperymenty ale ten jest (na razie) nieudany.

• zocha37 Re: Sukces IKO PKO BP 16.04.13, 00:21
          troublemaker_recovery napisał:

> A za co tu płacić??!! big_grin Używaliście tego? Ja próbowałem smile

Nie, bo mam starą nokię 7230 z systemem operacyjnym Nokia OS, więc musiałabym wymienić na jakiś nowszy model.A że ta komóreczka jest pierwszą, której bateria nie wysiadła od 4 lat, a ładować muszę tylko raz w tygodniu, to nie będę się śpieszyła z jej wymianą.
          Kiedy oglądałam prezentacje z funkcjonalności IKO, też nasunęły mi się takie wątpliwości, czy to akurat dla mnie będzie odpowiednie.Nie lubię pisać sms, to i to mi się też nie spodoba.
          Dowód osobisty zawsze mam przy sobie i wbrew wszelkim zasadom bezpieczeństwa wink razem z kartą, a komóreczkę nie zawsze.
          Mam czas to poczekam big_grin
        • tu-j-23 Re: Sukces IKO PKO BP 01.05.13, 19:48

> Używaliście tego? Ja próbowałem smile

Nie...jakoś nie jestem fanem nowinek technicznych.
          W bankowości cenię tradycjonalizm.
          • fig-a75 Re: Sukces IKO PKO BP 01.05.13, 22:18
            ja też nie przepadam za nowinkami.
            tak jak telefon mam przy sobie, tak i karta jest. i szybsze jest wyjęcie karty i wstukanie pinu, niż uruchomienie aplikacji, generowanie kodu i potem przepisywanie.

ale IKO niezaprzeczalnie przyda się ludziom, którzy utracili jednocześnie karty bankowe i dokumenty - wtedy dostęp do pieniędzy jest.
            tak samo, gdy dziecko będące na koloniach zgubi kartę - można wystawić czek.
            • zocha37 Re: Sukces IKO PKO BP 01.05.13, 22:38
              fig-a75 napisała:

> ale IKO niezaprzeczalnie przyda się ludziom, którzy utracili jednocześnie karty
              > bankowe i dokumenty - wtedy dostęp do pieniędzy jest.
              > tak samo, gdy dziecko będące na koloniach zgubi kartę - można wystawić czek.

IKO będzie niedługo miało poważną konkurencję.W maju startuje Biedronka z aplikacją stworzoną na jej potrzeby.Ale co tam, bank ma potężnego mecenasa w resorcie skarbuwink
              forsal.pl/artykuly/699288,stacje_benzynowe_sa_zainteresowane_platnosciami_mobilnymi_pko_iko.html
    • balcerek04 Coraz lepiej 10.05.13, 10:37
      Żeby Zocha nie musiała sie trudzic to od razu podaje źródło: PKO BP (bo tylko bank ma ma takie dane ) big_grin
      Super. Gratulacje dla sprzedających produkt !
      prnews.pl/bankowosc/iko-ma-2-miesiace-i-30-tysiecy-uzytkownikow-6546764.html
      • ta-bulla-rasa Re: Coraz lepiej 11.05.13, 14:12
        Kolejne banki ogłaszają prace nad rozwiązaniami mobilny,i. PKO BP jest pierwszy i będzie dzięki temu wyprzedzał konkurentów.
    • q.p.r Re: Sukces IKO PKO BP 12.05.13, 14:34
      ja tam qrede nie wiem poco te wodotryski; wszystkie te karty zblizeniowe, platnosci mobilne to pic na wode; jakby qrede kaszem nie mozna bylo placic; albo kart zwykla
      • balcerek04 Re: Sukces IKO PKO BP 13.05.13, 11:47
        Dla każdego cos miłego. Ty wolisz w oddziale to idziesz do oddzialu. Inny klient woli przez internet to nie wychodzi z domu. Ktoś woli płacic karta to płaci. Komórka to samo. Bank uniwersalny.
        • ta-bulla-rasa Re: Sukces IKO PKO BP 27.05.13, 10:41
          balcerek04 napisał:

> Dla każdego cos miłego. Ty wolisz w oddziale to idziesz do oddzialu. Inny klien
          > t woli przez internet to nie wychodzi z domu. Ktoś woli płacic karta to płaci.
          > Komórka to samo. Bank uniwersalny.

Własnie. Słusznie balcerek. A iko ma już 30 tys. klientów big_grin
    • ta-bulla-rasa Re: Sukces IKO PKO BP 11.06.13, 10:37
      Mimo głosów niedowiarków system się rozwija smile
      prnews.pl/bankowosc/50-tysiecy-transakcji-iko-na-aczna-kwote-11-mln-z-6546957.html
      • exworker Re: Sukces IKO PKO BP 11.06.13, 12:12
        Wow ! Super ! Brawo ! Hiperowo !
    • ta-bulla-rasa Re: Sukces IKO PKO BP 21.06.13, 18:04
      Kolejny postęp mamy smile
      • troublemaker_recovery Re: Sukces IKO PKO BP 21.06.13, 18:59
        ta-bulla-rasa napisał:

> Kolejny postęp mamy smile

Jak już podbijasz wątek to może byś coś czytelniejszego dla szerszej publiczności napisał spamerze wink
        Np. tu masz newsa: Biedronka: Problemy z płatnościami mobilnymi. BZ WBK rezygnuje ze współpracy Może PKO powinno za Biedronkę się zabrać wink
      • exworker Re: Sukces IKO PKO BP 21.06.13, 20:19
        Wow ! I love it ! The best company in the World !
        • troublemaker_recovery Re: Sukces IKO PKO BP 23.06.13, 20:25
          exworker napisał:

> Wow ! I love it ! The best company in the World !

Żadne tam the best, kicha zwykła... Postanowiłem skorzystać z IKO-promocji i zgodnie z regulaminem:

"Warunkiem skorzystania z promocji jest:
          i. wyrażenie zgody na marketing elektroniczny Banku oraz marketing
          podmiotów współpracujących z Bankiem"

OK. próbuję wyrażać... Zmieniam dane w serwisie, dostaję kod SMS, potwierdzam, przyjęte smile Tylko mały drobiazg dane niezmienione big_grin Próbuję jeszcze kilka razy w obie strony, nie da się. Piszę reklamację. Lublin przysyła że nie wiedzą o czym piszę, danych za mało... wink Piszę żeby sobie jaj nie robili i ponawiam pytanie. Dostaję odpowiedź:

Szanowny Panie,
          W odpowiedzi na Pana zgłoszenie dotyczące braku możliwości zmiany zgody marketingowej w serwisie internetowym iPKO uprzejmie informuję, że została przeprowadzona analiza zapisów systemowych z dni, kiedy zgłosił Pan nieprawidłowości.
          Potwierdzam, że brak możliwości zmiany powyższych danych wynika z nieprawidłowości po stronie serwisu iPKO.
          Sprawa ta została zgłoszona do odpowiedniej komórki Banku w celu podjęcia działań naprawczych i przywrócenia funkcjonalności. Termin wyeliminowania utrudnień nie jest jednak obecnie znany.
          Serdecznie przepraszam, jeżeli zgłoszona sytuacja jest dla Pana przyczyną jakichkolwiek niedogodności.
          Jednocześnie uprzejmie informuję, że zmiana zgody na marketing jest również możliwa w oddziale PKO Banku Polskiego.

Tiaaa... Czyli w najlepszym z banków nie da się prostych danych w serwisie zmienić? Zastanawiałem się czy może ja mam coś skopane ale pewnie nie tylko bo przyznają, że to ich wina. Żeby było jeszcze śmieszniej, propozycja zgody na marketing pojawia się w trakcie zgłaszania reklamacji (!) i oczywiście też nie zadziałało. W dodatku nie potrafią nawet przybliżonego terminu usunięcia tego podać. W oddziale można... W oddziale chyba z 10 lat nie byłem i jak tam pójdę to wyłącznie po to, żeby ostatecznie się pożegnać smile
          • exworker Re: Sukces IKO PKO BP 23.06.13, 22:53
            Pewnie konkurencja nie mogla zniesc tak ogromnego sukcesu i sie wlamala do systemu. No alb byli pracownicy, ktorych wywalono za powazne rzeczy
          • zocha37 Re: Sukces IKO PKO BP 24.06.13, 17:47

> Tiaaa... Czyli w najlepszym z banków nie da się prostych danych w serwisie zmie
            > nić? Zastanawiałem się czy może ja mam coś skopane ale pewnie nie tylko bo przy
            > znają, że to ich wina.

Skopane mają wszyscy użytkownicy.Zmiana danych?Żeby usunąć nr telefonu z danych też trzeba iść do oddziału i odstać swoje.big_grin
            • troublemaker_recovery Re: Sukces IKO PKO BP 24.06.13, 18:19
              zocha37 napisała:

> Skopane mają wszyscy użytkownicy.Zmiana danych?Żeby usunąć nr telefonu z danych
              > też trzeba iść do oddziału i odstać swoje.big_grin

Świetna sprawa. Świeżo upieczony posiadacz IKO, podjarany promocją musi zapylać do oddziału i wyrazić zgodę na przetwarzanie danych... Nagroda za najśmieszniejszy serwis internetowy się należy dla PKO Banku Polskiego w takim razie https://emoty.blox.pl/resource/takaemotka.gif
              Najzabawniejsze jest, że to pozornie działa. Łyka kod SMS i pisze OK zmieniłeś. Tak samo pisze jak robię przelewy. Wtedy też żartuje czy czasami mówi prawdę? https://emoty.blox.pl/resource/laie_67.gif
            • troublemaker_recovery Re: Sukces IKO PKO BP 25.06.13, 13:54
              zocha37 napisała:

> Żeby usunąć nr telefonu z danych też trzeba iść do oddziału i odstać swoje.big_grin

Z tymi telefonami to też niezły numer. Rejestrując aplikację IKO jednocześnie rejestrujesz numer telefonu na którym jej używasz. Właściwie nie wiadomo po co bo po zmianie karty SIM wszystko działa czyli najwyraźniej apka jest powiązana z urządzeniem a nie z numerem. Jak usuwasz IKO z serwisu bo rezygnujesz albo chcesz np. zainstalować na innym sprzęcie to numer telefonu zostaje w danych osobowych. Nie wiadomo po co bo tel. służył wyłącznie do instalacji IKO. Ja próbowałem na różnych smartfonach, nie tylko moim wink i juz mam kilka zarejestrowanych numerów smile Usunąć normalnie czyli w serwisie chyba się nie da smile
    • grabieiwidly Re: Sukces IKO PKO BP 24.06.13, 16:21
      Gratulacje dla pracowników. To ich zasługa smile
      • kotwica110 Re: Sukces IKO PKO BP 24.06.13, 18:23
        ty nawet nie czytasz poprzednich wpisów tylko wypisujesz swoje pochwały bez ładu i składu, u pani w juz miałbys łatkę pierwszego trola.
        • troublemaker_recovery Re: Sukces IKO PKO BP 24.06.13, 19:05
          kotwica110 napisał:

> ty nawet nie czytasz poprzednich wpisów

Raczej nie czyta smile Jego wpis pod moimi ciekawie wygląda wink
        • grabieiwidly Re: Sukces IKO PKO BP 25.06.13, 16:11
          kotwica110 napisał:

> ty nawet nie czytasz poprzednich wpisów tylko wypisujesz swoje pochwały bez ład
          > u i składu, u pani w juz miałbys łatkę pierwszego trola.

Jeśli nie czujesz potrzeby by pochwalić ludzi za ich ciężką pracę to nie musisz tego robić. Ale co ci przeszkadza jak ktoś inny ich chwali. Ty tez jesteś z tych co to by wszystkich dołowali. QPR wam dobrze powiedział. Spadajcie cwaniaczki.
          • troublemaker_recovery Re: Sukces IKO PKO BP 25.06.13, 16:36
            grabieiwidly napisała:

> Jeśli nie czujesz potrzeby by pochwalić ludzi za ich ciężką pracę to nie musisz
            > tego robić.

Zobacz o czym ja piszę w tym wątku. To nie są pochwały dla IKO big_grin A Ty podbijasz go bezmyślnie tekstem "Gratulacje dla pracowników. To ich zasługa". Ktoś może to źle zrozumieć wink

> Ale co ci przeszkadza jak ktoś inny ich chwali.

Załóż sobie osobny wątek i tam chwal do woli. To co robisz to spam.
            "Nie spamuj - nie zamieszczaj tej samej informacji w wielu miejscach." - netykieta
            Wredna już by Cię dawno rozszarpała wink

PS. Nie jestem Kotwicą, nie pomyliłem nicków, odpowiedziałem bo chciałem wink Najważniejsze jest to co myśli o tym Admin oczywiście smile
            • ta-bulla-rasa Re: Sukces IKO PKO BP 26.06.13, 10:04

> Zobacz o czym ja piszę w tym wątku. To nie są pochwały dla IKO big_grin A Ty podbijas
              > z go bezmyślnie tekstem "Gratulacje dla pracowników. To ich zasługa". Ktoś może
              > to źle zrozumieć wink
              >
              Jak zwykle musisz być przeciw. Ale faktów na szczęście nie zmienisz
              prnews.pl/pko-bank-polski/pac-iko-w-sieci-mcdonalds-i-praktikerze-6547037.html
              • troublemaker_recovery Re: Sukces IKO PKO BP 26.06.13, 10:29
                ta-bulla-rasa napisał:

> Jak zwykle musisz być przeciw. Ale faktów na szczęście nie zmienisz

Ja jestem za smile A kompromitujące dla PKO BP fakty są takie i mam nadzieję, że się zmienią:

"Szanowny Panie,
                W odpowiedzi na Pana zgłoszenie dotyczące braku możliwości zmiany zgody marketingowej w serwisie internetowym iPKO uprzejmie informuję, że została przeprowadzona analiza zapisów systemowych z dni, kiedy zgłosił Pan nieprawidłowości.
                Potwierdzam, że brak możliwości zmiany powyższych danych wynika z nieprawidłowości po stronie serwisu iPKO.
                Sprawa ta została zgłoszona do odpowiedniej komórki Banku w celu podjęcia działań naprawczych i przywrócenia funkcjonalności. Termin wyeliminowania utrudnień nie jest jednak obecnie znany."

To oznacza, że w super mobilnym wynalazku nie da się korzystać z promocji bez wizyty w oddziale i nie wiadomo kiedy będzie można. Bank prosi o zmianę danych a nie daje możliwości technicznych. Świadomy użytkownik zwróci na to uwagę. https://emoty.blox.pl/resource/laie_67.gif

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka