Dodaj do ulubionych

Oprocentowanie ROR w BPH - to HORROR !!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.05, 14:47
Wlasnie dzis zauwazylem ze moj ror w srebrnym sezamie oprocentowany jest
na... 0,02% w stosunku rocznym!!! Słownie: dwie setne procenta!!! To jaks
kpina normalnie! Ja ten bank to juz pie...le !
Obserwuj wątek
    • jk Re: Oprocentowanie ROR w BPH - to HORROR !!! 08.12.05, 18:12
      nie narzekaj, na rorze nie trzyma się oszczędności - tam nie mają być wysokie %
      do tego są inne konta,
      • Gość: pan k Re: Oprocentowanie ROR w BPH - to HORROR !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 13:10
        no wlasnie na rorze nie trzyma sie oszczednosci...od tego sa chociazby lokaty
        podlanczane do ror gdzie zawsze mozesz zlikwidowac i masz natychmiast kase z
        powrotem na koncie
        • qqlio Re: Oprocentowanie ROR w BPH - to HORROR !!! 13.12.05, 15:25
          Zgadzam sie - problemem BPH nie jest zenujace oprocentowanie RORu tylko wysokie
          oplaty dodatkowe za praktycznie wszystko co czlowiekowi przyjdzie do glowy.
    • Gość: maria63 Re: Oprocentowanie ROR w BPH - to HORROR !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 21:34
      ror nie słuzy do oszczedzania, od tego są rachunki oszczędniościowe. teraz w
      większości banków jest oprocentowanie "0" lub "prawie 0"
      • rsa127 Re: Oprocentowanie ROR w BPH - to HORROR !!! 13.12.05, 23:12
        > ror nie słuzy do oszczedzania, od tego są rachunki oszczędniościowe. teraz w
        > większości banków jest oprocentowanie "0" lub "prawie 0"

A dlaczego? Oczywiście banki tak twierdzą, bo wygodnie jest im nie płacić
        odsetek. Ja natomiast nie widzę powodu, dla którego rachunek miałby nie być
        oprocentowany. Bank obraca moimi pieniędzmi.
    • czuk1 Re: Oprocentowanie ROR w BPH - to HORROR !!! 14.12.05, 05:57
      Nie denerwuj się bo taka sytuację spotkasz w innym banku.
      Masz wyjście (nie tylko w sensie dosłownym z BPH) rób lokiaty na krótkie
      okresy, lokuj forse w funduszaCH inwestycyjnych.
      m
      • Gość: cx Re: Oprocentowanie ROR w BPH - to HORROR !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.05, 11:24
        najlepiej uciekaj z tego banku jak najszybciej bo ciagle podnosza oplaty i
        jeszcze ci wpieraja ze sie z tym zgadzasz. podtykaja czlowiekowi regulaminy
        ktorych sie nie czyta a tam jest napisane ze oplaty moga brac w wysokosci
        dowolnej. ostatnio wszystkim wzieli conajmniej 75 zl za rok z gory za limit
        debetowy. uciekaj bo cie oskubia....
      • rsa127 Re: Oprocentowanie ROR w BPH - to HORROR !!! 15.12.05, 09:08
        > Nie denerwuj się bo taka sytuację spotkasz w innym banku.
        > Masz wyjście (nie tylko w sensie dosłownym z BPH) rób lokiaty na krótkie
        > okresy, lokuj forse w funduszaCH inwestycyjnych.

Dla siebie rozwiązanie problemu mam. Tak jak piszesz lokaty, fundusze i konto w
        miarę przyzwoicie oprocentowane. Chodzi mi o to, że niektórzy tak się przejeli
        tłumaczeniami banków, że sami powtarzają te argumenty, które wynikają wyłącznie
        z chęci większych zysków przez banki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka