Dodaj do ulubionych

Program oszczednosciowy Scandia

IP: 217.96.51.* 23.03.06, 10:44
Witam,
jestem własnie w trakcie uzyskania kredytu hipotecznego na zakup mieszkania.
Korzystam z doradztwa OpenFinance, kredyt oczywiscie w frankach:)Mam pytanie
odnosnie programu oszczednosciowego proponowanego przez Open czyli Scandi. W
open doradzaja nam aby skorzystac z niego jako formy pewnego zabezpieczenia
spłat kredytu w pozniejszych latach, poporzez regularne skladki (róznice
miedzy kredytem w PLN). Proszę o opinie na temat tego programu.
Obserwuj wątek
    • Gość: tomek Re: Program oszczednosciowy Scandia IP: *.chello.pl 23.03.06, 11:18
      Witam serdecznie
      mysle ze rzecz w tym, nie czy warto wybrać program Scandi czy inny ale po co
      nam taki program?
      W jakim sensie zabezpieczenia kredytu? na wypadek wzrostu rat? aby miec na to
      gotówke,
      ale po co zamrażac pieniadze w jakims planie finansowym, zamiast miec zwykla
      swiadomosc ryzyka walutowego.
      Plany regularnego oszczedzania maja swoje zalety, ale raczej dla osób ktorym
      trudno jest oszczedzac, nie moge sie przemoc do systemtycznosci. Maja jednak
      zwykle sporo wymogów - trzeba wplacac skladki np. przez kilka lat bo inaczej
      ponosimy koszty.
      Prosze rozwazyc za i przeciw , bo decyzje latow podjac - trudniej sie wycofac.
      Polecam równiez lekture o Planach Regularnego Oszczedzania.

www.finanseosobiste.pl//content/view/118/33/
      Tomasz Bar
      • Gość: kerim7 Re: Program oszczednosciowy Scandia IP: 217.96.51.* 23.03.06, 11:55
        witam,
        dziekuje za opinie. Mam pytanie czy warto zdecydowac sie na ten program.
        Szczerze powiedziawszy nie znam sie na tym, ale sadze ze oszczedzanie w ten
        sposob jest chyba wskazane. I mam tu na myśli zabezpieczenie w kontekscie
        dluzszego okresu jako alternatywa do np lokat bankowych.
        • Gość: Soonny Re: Program oszczednosciowy Scandia IP: *.autocom.pl 23.03.06, 18:39
          Zrobisz dużo lepiej jeśli będziesz te pare złotych wpłacał regularnie do
          fundusz przez mBank
    • Gość: tomek Re: Program oszczednosciowy Scandia IP: *.chello.pl 23.03.06, 23:31
      Witaj
      tak jak pisze Soony lepiej zrobisz odkladajac samodzielnie niz pakujac sie w
      taki Program Oszczedzania. Zarobi głownie doradca i jego firma a Ty podpiszesz
      umowa na pare lat, jak beda jakies kruczki to sie okaze ze musisz placic przez
      5 lat i nie mozesz podjac pieniedzy.
      Decyzja nalezy do Ciebie. Skorzystaj z kredytu skoro daja Ci dobre warunki ale
      nie daj sie przy okazji wciagnac w coś do czego nie jestes do konca przekonany.
      Pozdrawiam
      Tomasz Bar
      www.finanseosobiste.pl//content/blogcategory/17/33/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka