IP: 82.160.241.* 24.07.07, 19:47
Witam. Prosze o ratunek moze istnieje ktos kto pomoze mi wyjsc z opresji.Rok
temu wzielam dla kolezanki kredyt bardzo mnie prosila no i wzielam, terz moja
kolezanka wyjechala zagranice nawet niewim gdzie a dlug zostawila mi
8000.Dzis dostalam komornika wyliczyl mi 10 456,34 chyba sie utopie bo jezeli
sama tego nie zrobie to maz mnie zabije a dotego jaki wstyt w pracy
Obserwuj wątek
    • Gość: mggm Re: komornik IP: *.189.72.19.e-plan.pl 25.07.07, 02:18

jezeli kredyt jest na ciebie, a nie kolezanke - musisz sama splacic.

jezeli jestes poreczycielem , a kolezanka jest kredytobiorca, to mozesz
      komornikowi wskazac skladniki jej majatku o ile go ma i o ile masz informacje o
      nich.

Wstyd to jest dla 'kolezanki' , nie dla Ciebie
    • Gość: bozena Re: komornik IP: 82.160.241.* 25.07.07, 11:34
      Mam 50 lat wychowalam troje dzieci nigdy nigdy nie bylo zadnych komorniczych
      klopotow, zawsze biore pozyczki zakladowe i zeruja mi kolezanki i
      odwrodnie .Niewiem co mniesie stolo ze zgodzilam sie na ten kredyt z banku ale
      jej zufalam , teraz jestem w wielkim klopocie i nie moge spac tylko rozmyslam
      jak z tego wyjsc zeby niezrujnowac sobiezycia bo malo tego ze rodzine oszukalam
      nic nie mowiac to jeszcze splacam pozyczke zakladowa gdzie zaufaly mi moje
      kolezanki wpracy teraz przyjdzie im splacac moja pozyczke dlatego ze mam
      komornika To jest nie do zniesienia ,niewim co bedzie dalej.
      • Gość: ewa Re: komornik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 12:33
        Proszę skontaktować się z panią, która ma biuro kredytowe we Wrześni,jej e-mail
        to Agnes<aga.szczepaniak@wp.pl> Nie wiem czy pomaga ludziom z zajęciami
        komorniczymi, ale spróbować warto, proszę być dobrej myśli mnie ta pani pomogła,
        ale ja miałam kilka kredytów nieregularnie spłacanych i byłam w Biku, komornika
        nie miałam, ale dużo nie brakowało. Pozdrawiam ewa
        • bozena011 Re: komornik 25.07.07, 18:55
          Witam.Jest problem ja mieszkam w Wrszawie
          • Gość: ewa Re: komornik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 21:00
            To biuro obsługuje całą Polskę, kontakt e-mailowy i listowny, proszę spróbować
      • Gość: gggg Re: komornik IP: *.189.72.19.e-plan.pl 25.07.07, 23:50
        Bozeno
        koniecznie staraj sie zalatwic sprawe poprzez bank, a nie komornika.
        Od tego , co zajmie ci komornik, albo co sama mu wplacisz, odejmij sobie z 15-
        20% na 'koszty postepowanai komorniczego'.
        Natomiast jezeli porozumiesz sie z bankiem, unikniesz tego.
        Na Twoim miejscu zadzwonilbym natychmiast do dzialu windykacji tego banku i
        dogadal sie. Jezeli zaczniesz im jeczec w sluchawke ze to nie twoj dlug i
        jestes biedna i nie bedziesz splacac, to z rozmowy nic nie wyjdzie.
        Powiedz im ze mozesz wplacic im np 5 czy 10% kwoty zadluzenia (oczywiscie
        zacznij negocjacje od mniejszej liczby ) , a reszte splacac co miesiac , pod
        warunkiem ze bank ZAWIESI postepowanie komornicze. JEst to prawo wierzyciela -
        to on decyduje czy komornik ma dzialac czy nie. Pamietaj tez ze zawieszenie
        postepowania to nie to samo co umorzenie . Jezeli nie dotrzymasz warunkow umowy
        to bank 'odwiesi' ci komornika.
        powodzenia
        • bozena011 Re: komornik 26.07.07, 13:09
          witam.Bardzo dziekuje za rade tylko nie wiem czy to pomoze gdyz zostal juz
          powiadominy zaklad pracy.
          • Gość: mgmg Re: komornik IP: *.189.72.19.e-plan.pl 26.07.07, 17:56
            ale tym to sie nie akurat przejmuj. To jest sprawa pomiedzy Toba a bankiem
            (bank ma wierzytelnosc - Ty masz ja niestety splacac). Komornik jest tylko
            narzedziem banku - przypuszczam ze zanim bank Ci go naslal, to probowali jakos
            polubownie namowic Cie do splaty. Twoj zaklad pracy nie ma nic do tej sprawy,
            nie maja prawa robic Ci zadnych problemow z powodu Twojej sytuacji.

Zadzwon do banku i umow sie z nimi - wplac jakas kwote na poczatek jako znak
            dla banku ze chcesz i bedziesz splacac - a wtedy pojda na zawieszenie ci
            postepowania komorniczego
    • mich.999 Re: komornik 25.07.07, 17:42
      Jedyne co możesz to spróbować negocjować z bankiem aby odstąpił od egzekucji przez komornika i ustalił plan spłat.Szkoda że nie zainteresowałaś się spłatą zadłużenia zanim pojawił się komornik.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka