Dodaj do ulubionych

Tania księgowość

02.05.12, 12:58
Szukam sposobów zracjonalizowania kosztów w firmie i chciałbym przekazać firmie zewnętrznej swoją księgowość. Do tej pory korzystam posiadam osobę na małym etacie, jednak jest u mnie tylko przelotnie i wiem, zresztą za zgodą, że obsługuje również inne firmy. Nie jestem do końca przekonany, szczególnie z jakości usług czego nie rozumiem, bo zapewniam tej Pani stały dochód. Czy wprowadzenie obcej firmy jest opłacalne i w ogóle ma się jakąś kontrolę nad sprawowanymi czynnościami ?
Obserwuj wątek
    • dimitriuso Re: Tania księgowość 02.05.12, 14:15
      to zależy co chcesz osiągnąć. jeżeli tylko cięcie kosztów to jak najbardziej możesz przekazać zewnętrznej firmie, czyli skorzystać z biura. pogarsza się jednak kontrola dokumentów w takim układzie i z tym się musisz liczyć. oczywiście w przypadku dobrej współpracy nei ma to większego znaczenia, ale warto o tym pamiętać.
      • mewa197 Re: Tania księgowość 29.11.12, 11:51
        od kiedy korzystam z taxxo nie mogę podpisać się pod tym co twierdzisz. co prawda to nie typowe rozwiązanie przekazania księgowości na zewnątrz, ale po cześci tak. nie wiem jak inni, ale ja śpię spokojnie
    • wejnert_m Tania księgowość 02.05.12, 14:22
      Najlepsze rozwiązanie to sprawdzenie czy potrzebujesz w ogóle pracownika do takiej pracy. Może się okazać, że przy ilości papieru do zaksięgowania spokojnie poradzisz sobie korzystając z jakiejś platformy, ewentualnie biura doradztwa księgowego. Wszystko też zależy od charakteru Twojej firmy, czy masz spółkę, działalność i na jakich zasadach księgowych prowadzoną. Poczytaj w necie o sposobach wdrażania księgowości w firmę i ich rodzajów.
      • 7akuza Tania księgowość 02.05.12, 14:31
        wejnert_m napisała:

> Najlepsze rozwiązanie to sprawdzenie czy potrzebujesz w ogóle pracownika do tak
        > iej pracy. Może się okazać, że przy ilości papieru do zaksięgowania spokojnie p
        > oradzisz sobie korzystając z jakiejś platformy, ewentualnie biura doradztwa ksi
        > ęgowego. Wszystko też zależy od charakteru Twojej firmy, czy masz spółkę, dział
        > alność i na jakich zasadach księgowych prowadzoną. Poczytaj w necie o sposobach
        > wdrażania księgowości w firmę i ich rodzajów.

prowadzę działalność na książce, ale już to już bardzo uciążliwe jest. Może też źle zatytułowałem temat, ale oczywiście zależy mi, żeby to była tania księgowość, ale jednocześnie skuteczna. Optymalna jednym słowem.
        • wejnert_m Re: Tania księgowość 02.05.12, 14:54
          to jak najbardziej firma zewnętrzna, zastanów się nad spółką jeżeli zaczyna ci puchnąć firma. najlepiej to skonsultuj wszystko z doradcą finansowym, żeby podjąć odpowiednią decyzję.
          powodzenia
          • arek375 ksiegowosc2012.pl - kalkulator kosztów księgowości 14.08.12, 14:48
            warto zajrzeć ksiegowosc2012.pl
        • piotrpiotr00 Re: Tania księgowość 14.08.14, 11:52
          Z doświadczenia wiem, że przejście z pracownika na biuro rachunkowe pozwala na oszczędność przynajmniej 50%. W moim przypadku po zrezygnowaniu z księgowego na 1/4 etatu prawie 2 lata temu z ok 700 zł zszedłem do 200 zł za miesiąc. Obsługa jest bardziej kompetentna i nie ma, że czegoś się nie da jak z byłą księgową. Dla zainteresowanych polecam biuro w Rzeszowie www.kpsterling.pl
          • halinka_76 Re: Tania księgowość 22.08.14, 12:05
            Zdecydwoanie bardziej opłaca się korzystanie z biura rachunkowego. Własnie mam te same obiekcje co autor wątku jeśli chodzi o obsługę przez „wolną” księgową. Moimi podatkami, rachunkami itd. zajmuje się biura www.compo-system.pl/ i jestem bardzo zadowolona. Zupełnie inna jakość.
      • jegomosc384 Re: Tania księgowość 29.11.12, 13:41
        wdrożyć dobre rozwiazanie można wszędzie jeśli jest odpowiednio dostosowane.
    • tadeusz.lisek Tania księgowość 02.05.12, 14:59
      sprawdź sobie www.taxxo.pl jeżeli nie mieszkasz gdzieś na końcu świata to może coś Ci dobiorą odpowiedniego.
      • korfanty1 Re: Tania księgowość 02.05.12, 21:59
        tadeusz.lisek napisał:

> sprawdź sobie www.taxxo.pl jeżeli nie mieszkasz gdzieś na końcu świata
        to może coś Ci dobiorą odpowiedniego.

to jest ogólnopolski system ?
        • tadeusz.lisek Tania księgowość 03.05.12, 13:33
          Tak, taxxo to jakby twój lokalny księgowy z dostępem do internetu, czyli nieograniczonym dostępem. Poszukaj w necie i sprawdź czego naprawdę potrzebujesz i w czym może Ci ułatwić pracę, ewentualnie zobacz taxxo.pl/unikalnosc-uslug.html żeby sobie naświetlić działanie systemu.
          • fair.play Re: Tania księgowość 07.05.12, 17:29
            Fajny i innowacyjny system, tylko wątpię żeby to się opłacało w przypadku działalności gospodarczej. Raczej zbyt "nowoczesne" żeby opłacić to z małej działalności.
            • truckero Re: Tania księgowość 08.05.12, 18:30
              fair.play napisała:

> Fajny i innowacyjny system, tylko wątpię żeby to się opłacało w przypadku działalności gospodarczej. Raczej zbyt "nowoczesne" żeby opłacić to z małej działalności.

ciężko powiedźieć, czy taki system to tania księgowość. na pewno nowoczesna i bardziej dostępna dla przeciętnego użytkownika, który niekoniecznie wie co się z czym je w księgowości i ma lepszy dostęp do informacji. cenowo, czy tania to w zależności od biura z jakim miałeś dotychczas doczynienia, a to sprawa dowolna jak Polska szeroka.
              • magdageseler Tania księgowość 10.05.12, 13:36
                Jakoś nie jestem przekonana, jakie jest bezpieczeństwo takiej księgowości ?
                • adzata384 Re: Tania księgowość 29.11.12, 13:01
                  każdą gwarancję i obowiązki stron zawiera umowa. a jeśli chodzi o bezpieczeństwo w sieci to jest chroniona tak jak bankowość online.
          • 7akuza Re: Tania księgowość 29.06.12, 00:43
            tadeusz.lisek napisał:

> Tak, taxxo to jakby twój lokalny księgowy z dostępem do internetu, czyli nieograniczonym dostępem. Poszukaj w necie i sprawdź
            czego naprawdę potrzebujesz i w czym może Ci ułatwić pracę, ewentualnie zobacz taxxo.pl/poznaj-korzysci żeby sobie naświetlić działanie systemu.

bardzo dużo informacji, za które oczywiście dziękuję, ale złożyłem do nich bezpośrednio zapytanie z interesującymi użytecznościami, bo nie chcę robić zamieszania tutaj na forum (swoją drogą trochę osób odpisało). Nie bardzo też rozumiem wszystkie funkcje, o których tu Państwo pisali, dlatego najlepiej będzie samemu sprawdzić i dowiedzieć się jak wygląda pełna oferta.

Jeszcze raz dziękuję za pomoc.
      • barackuda Re: Tania księgowość 30.05.12, 16:14
        Usługa jest bardzo fajna, a szczególnie cena, bo nie ukrywam, że jest to ważny element, chyba dla wszystkich, ale co z lokalizacją ? Prowadzę firmę (spółkę z o.o.) w Mińsku Mazowieckim i nie wiem czy mogę w ogóle aplikować bo z mapy wynika, że są tylko w Warszawie. Wie ktoś jak to wygląda ?
        • tadeusz.lisek Re: Tania księgowość 30.05.12, 16:47
          Jeżeli kierowałeś się mapą z www.taxxo.pl to jest ona raczej poglądowa i te lokalizacje nie odpowiadają rzeczywistym (flagi). Sprawdź regionalnie taxxo.pl/biuro-rachunkowe-warszawa jakie mają biura w Twoim mieście. A co do ceny, to rzeczywiście wpisuja się w hasło tania księgowość, ale co najważniejsze pewna i to jest największy atut.
      • rembercik Re: Tania księgowość 11.06.12, 11:49
        Jak najlepiej się skontaktować ? Długo się czeka na odpowiedź z formularza ?
    • unizus Re: Tania księgowość 22.05.12, 07:11
      Witam

Nasza firma specjalizuje się w optymalizacji składek ZUS. Optymalizacja polega na legalnym zatrudnieniu w Niemczech, Wielkiej Brytanii lub Słowacji.

Osoby zainteresowane zaoszczędzeniem ok. 7'000 zł rocznie prosimy o kontakt:

biuro@unizus.pl
    • kokos.poko2012 Re: Tania księgowość - dla kogo ? 30.05.12, 20:02
      Czytam ten wątek i się trochę pogubiłem. Czy to taxxo to jest księgowość dla wszystkich firm, czy tylko dla spółek, bo tak piszecie i czym się różni od zwykłego biura rachunkowego ?

PS, mam zwykłą firmę, płacę ok 400/mc (niewielka dizałalność w Internecie - sklep)
      • wejnert_m Re: Tania księgowość - dla kogo ? 31.05.12, 16:15
        kokos.poko2012 napisał(a):

> Czytam ten wątek i się trochę pogubiłem. Czy to taxxo to jest księgowość dla ws
        > zystkich firm, czy tylko dla spółek, bo tak piszecie i czym się różni od zwykłe
        > go biura rachunkowego ?
        >
        > PS, mam zwykłą firmę, płacę ok 400/mc (niewielka dizałalność w Internecie - skl
        > ep)

widocznie, źle zrozumiałaś. prowadzenie księgowości dla wszystkich to praktycznie to samo, są tylko inne metody. Zarówno kpiry, spółki czy jeszcze większe podmioty prowadzące księgowość mogą korzystać z systemów tego typu. sama platforma jak się przyglądałem na testach, może zostać rozbudowana do naprawdę fajnego kombajnu analitycznego i takie większe firmy (spółki, jointventure itd) będą korzystać z takich informacji, natomiast mając małą działalność na książce korzystasz z tych samych podstaw tak w skrócie. Fajnie, że się coraz skuteczniej automatyzuje taką usługę jak rachunkowość, bo się jak widać da i to coraz lepiej. Poszukaj sobie też wśród innych providerów co dostarczają i porównaj usługi, pamiętaj żeby zawsze pytać o ubezpieczenie biura (!)
        • kokos.poko2012 Tania księgowość ? 01.06.12, 17:22
          Dziękuję za radę, ale jestem "chłopcem", a chyba odpisywałeś do kobiety...co jednak nie ma w ogóle znaczenia. Oczywiście rozumiem ideę księgowości, to akurat zrozumiałe, bardziej interesowało mnie czy taxxo.pl obsługuje tylko spółki, ale jak widzę to nie tylko. Jeżeli cenowo nie są oderwani od rzeczywistości to wezmę pod uwagę. Dziękuję.
          • ambarasador Tania księgowość 04.06.12, 15:39
            Niewątpliwym plusem takich rozwiązań jest to, że innowacyjność nie jest synonimem kosztów, a wręcz przeciwnie. Wystarczy, że porównasz sobie ofertę biura rachunkowego w mieście, z taką gdzie gro kontaktu, transferu dokumentów i rozliczeń przebiega online za pomocą takiej usługi. W przeważającej części czynności są powtarzalne dlatego można je zautomatyzować. Dzięki temu jest ewidentnie niższa kwota miesięcznego abonbamentu i chyba można już mówić powoli o standardzie a nie innowacyjności takich usług.
          • wejnert_m Re: Tania księgowość ? 04.06.12, 21:48
            Rzeczywiście, przepraszam w ferworze pomyliłem płeć. Odnośnie obsługi to właśnie o tym pisałem, że taka opcja nie jest przeznaczona jedynie dla spółek. Wszystko zależy od szczególnych funkcji i potrzeb, a zastosować możesz system wszędzie, można napisać, że zależy to od konfiguracji.
            • daktylowietz Re: Tania księgowość ? 12.06.12, 16:27
              wejnert_m napisała:

> Rzeczywiście, przepraszam w ferworze pomyliłem płeć. Odnośnie obsługi to właśni
              > e o tym pisałem, że taka opcja nie jest przeznaczona jedynie dla spółek. Wszyst
              > ko zależy od szczególnych funkcji i potrzeb, a zastosować możesz system wszędzi
              > e, można napisać, że zależy to od konfiguracji.

z ciekawszych rzeczy jak widzę na pewno raporty kasowe dla spółek i masowe wezwanie do zapłaty.
              • sikalaffohr Tania księgowość ? 15.06.12, 17:11
                wejnert_m napisała

> z ciekawszych rzeczy jak widzę na pewno raporty kasowe dla spółek i masowe wezw
                anie do zapłaty.

Na czym polega masowe wezwanie do zapłaty ? System jest powiązany z firmą Kruk ?
                • zabrzanska7 Re: Tania księgowość ? 18.06.12, 11:33
                  hahaha, tak klikasz i przyjeżdzają smutni panowie ;) nie, zaimplementowali opcję wezwania do zapłaty czyli jakiegoś komunikatu do płatników, że jest już po terminie płatności etc. bardzo fajny sposób na oficjalną i bezstresową formę nacisku na spóźnialskich.
                  • warta.poznanska Re: Tania księgowość ? 22.06.12, 00:36
                    czyli standardowy monit jak mniemam.
    • kasiaborowik Re: Tania księgowość 22.06.12, 14:47
      Ja osobiście przekonałam się, ze to dobry pomysł. Oszczędzam na kosztach, robocie kadrowej itp. Nikt nie stoi mi nad głową że chce na urlop. Miałam szczęście i trafiłam na fajne biuro rachunkowe w Warszawie. Polecam wszystkim nazywają się Profit Polska sp. z o.o. i siedzibę mają w Warszawie na Mokotowie.
    • sonybravobravia Re: Tania księgowość 22.06.12, 17:04
      tadeusz.lisek napisał:

> Tak, taxxo to jakby twój lokalny księgowy z dostępem do internetu, czyli nieograniczonym dostępem. Poszukaj w necie i sprawdź
      czego naprawdę potrzebujesz i w czym może Ci ułatwić pracę, ewentualnie zobacz taxxo.pl/poznaj-korzysci-taxxo żeby sobie naświetlić działanie systemu.

Na stronie jest rozwinięty wątek takich podstawowych funkcjonalności, ale czytałem też, że ten moduł online można wykorzystywać do analizy finansowej. Czy to jest taki dodatek, żeby się nazywało, czy rzeczywiste narzędzia, przynajmniej średniozaawansowane ?
      • ocbczlowieku Re: Tania księgowość 22.06.12, 18:20
        i czy to nie jest zwykły program do fakturowania ?
        • tadeusz.lisek Re: Tania księgowość 25.06.12, 11:35
          To nie jest żaden system do fakturowania tylko "panel" umożliwiający kontakt między klientem, a biurem rachunkowym, plus dodatkowe użyteczności do analiz, planowania i ogólnie rzecz biorąc do zarządzania finansami firmy. Każda firma ma indywidualne potrzeby dlatego pewne moduły można włączać/wyłączać wg potrzeb. Wpisz sobie w google i poszperaj co dokładnie Cie interesuje.
          • grzesiowiecki Tania księgowość 27.06.12, 00:12
            Czyli cena całej usługi zależna jest od poszczególnych modułów ?
        • marcysia_30 Re: Tania księgowość 22.04.13, 10:25
          Ja korzystam z systemu BizIn www.bizin.pl/. Możesz dodać własne logo na fakturze, a ponadto faktury mogę od razu wysyłać mailem do kontrahenta. Jako nowość i chyba jedyny program dodaje do faktury QR kod, (linki do odczytu faktury przez kontrahenta).

w 100% polecam
      • mak00sh Re: Tania księgowość 27.06.12, 02:24
        Jest możliwość tworzenia bardzo zaawansowanych raportów w Excelu po uprzednim spięciu. Zależy dokładnie jakie dane wejściowe posiadasz i jakich wyjściowych oczekujesz. Poczytaj specyfikację taxxo.pl/jak-to-dziala czy to jest dokładnie to co myślisz.
    • kibi20 Re: Tania księgowość 27.06.12, 20:50
      Profesjonalna obsługa, stosunkowo niskie ceny, polecam, www.arslegis.com.pl/ Biuro Rachunkowe w Łomiankach przy ulicy Warszawskiej 135. Księgowa z wieloletnim doswiadczeniem. Współpracuję z nią już od dłuższego czasu i jestem bardzo zadowolony. Zresztą sami się przekonajcie.
    • polskiturysta Re: Tania księgowość 28.06.12, 16:19
      Spróbuj tutaj: grakon.com.pl - Biuro Rachunkowe Grakon Pani Grazyny Koniecznej

7akuza napisał:

> Szukam sposobów zracjonalizowania kosztów w firmie i chciałbym przekazać firmie
      > zewnętrznej swoją księgowość. Do tej pory korzystam posiadam osobę na małym et
      > acie, jednak jest u mnie tylko przelotnie i wiem, zresztą za zgodą, że obsługuj
      > e również inne firmy. Nie jestem do końca przekonany, szczególnie z jakości usł
      > ug czego nie rozumiem, bo zapewniam tej Pani stały dochód. Czy wprowadzenie obc
      > ej firmy jest opłacalne i w ogóle ma się jakąś kontrolę nad sprawowanymi czynno
      > ściami ?
    • 7akuza Re: Tania księgowość 29.06.12, 12:04
      tadeusz.lisek napisał:

czego naprawdę potrzebujesz i w czym może Ci ułatwić pracę, ewentualnie zobacz taxxo.pl/jak-to-dziala żeby sobie naświetlić działanie systemu.

bardzo dużo informacji, za które oczywiście dziękuję, ale złożyłem do nich bezpośrednio zapytanie z interesującymi użytecznościami, bo nie chcę robić zamieszania tutaj na forum (swoją drogą trochę osób odpisało). Nie bardzo też rozumiem wszystkie funkcje, o których tu Państwo pisali, dlatego najlepiej będzie samemu sprawdzić i dowiedzieć się jak wygląda pełna oferta dla firmy.

Jeszcze raz dziękuję za pomoc.
      • kapczerjan Re: Tania księgowość 02.07.12, 15:47
        czy ktoś z okolic Warszawy ma jakieś info o tym systemie ?
        • elabornix Tania księgowość 03.07.12, 15:09
          Na pewno w centrum 3-4 punkty były, ale to dane sprzed kilku miesięcy, do zweryfikowania.
          • lolek.tosti Re: Tania księgowość 04.07.12, 15:47
            elabornix napisał(a):

> Na pewno w centrum 3-4 punkty były, ale to dane sprzed kilku miesięcy, do zwery
            > fikowania.

na samym Śródmieściu są dwa, a jak na innych dzielnicach to nie mam pojęcia, bo sam szukałem właśnie w samym centrum. zresztą po co Ci gdzieś blisko, jak i tak wysyłasz dokumenty przez net ??
          • interactivvist Taxxo Tania księgowość 06.07.12, 11:49
            czy na Ursynowie jest jakieś biuro ?
    • slav-vko Taxxo Tania księgowość 13.08.12, 01:22
      Zależy czy ktoś chce mieć kontakt bezpośredni. Jeżeli tak, to raczej zależy mu na bliskości biura rachunkowego.
    • mo.on Re: Tania księgowość 13.09.12, 09:26
      Chyba coś tu pomylono. Taxxo zrzesza normalne biura rachunkowe.
      Księgowość prowadzą biura rachunkowe które mając dostęp do platformy Taxxo pokazują klientom ich wyniki, zapisy, podatki itp. nie ma do tego dostepu nikt z zewnątrz.
      Księgowość de facto prowadzi biuro rachunkowe, właściciel (prezes) dostarcza dokumenty do biura rachunkowego a potem biuro je księguje i po dobie sa te zaksięgowane dokumenty widoczne w platformie. (dostarcza albo oryginały albo skany)
      Dlatego można optymalizować koszty, analizować przychody i zastanawiać się jak płacić jak najmniejsze podatki.

Biura rachunkowe sa oczywiście w całej Polsce bo dostąp do platformy on- line jest zależny od dostępu do Internetu, każdy wybiera takie biuro gdzie mu bliżej, gdzie fajniejsza księgowa itd.

Wiem bo prowadze biuro rachunkowe na mokotowie i kożystam z platformy taxxo.
    • mo.on Re: Tania księgowość 13.09.12, 09:35
      Oj moja ortografia szwankuje.
      Patrzę że się koleżanki reklamują to i ja zapraszam
      www.ksiegi.com
      Ochota, Mokotów, Ursynów, Śródmieście
    • biuroraj Re: tania księgowość 17.09.12, 12:57
      Dużo niższe ceny są poza Warszawą i to już w Piasecznie!

Biuro Rachunkowo-Podatkowe mgr Zofia Rajakowska
      Piaseczno ul. Kościuszki 26
      www.biuro.rajakowska.pl

Dla nowych klientów: atrakcyjne rabaty, w pełni profesjonalna obsługa.
    • krzysztofb81 Re: Tania księgowość 21.09.12, 12:13
      A może warto samemu się tym zająć? ;) Wychodzi o wieeele taniej ;)
      Zobacz sobie programy na tej stronce www.lefthand.com.pl/
      Coś powinnaś dla siebie znaleźć ;)Pozdr.
    • misuszatek25 Tania księgowość 27.09.12, 14:04
      hahaha bo malkontenctwo widać na każdym kroku, ludzie chcą żeby tania księgowość oznaczało jednocześnie, najlepsza, najlepiej usytuowana, a najlepiej żeby jeszcze robiła dobrą jajecznice !
    • nies7e7y Re: Tania księgowość 30.09.12, 00:38
      Cześć Borkis,

jakie ponosisz koszty z tytułu prowadzenia księgowości ? nie można znaleźć konkretów na stronie, a jestem ciekawy w porównaniu do biur, o których jest tutaj mowa.

Dziękuję i pozdrawiam.
    • agnieszka816 Re: Tania księgowość 01.10.12, 13:27
      Ja też polecam programy Left hand! Bardzo fajne!
      • tadeus.z1234 Re: Tania księgowość 19.10.12, 11:39
        Witam,
        raz chciałem ciąć koszty na obsłudze księgowej - wybrałem opcję "księgowości za złotówkę"- przez swoją głupotę wkopałem się tak, że zostało 10 tysięcy do zaplaty, zaległości w deklaracjach podatkowych i zusie. A księgowość miał być za symboliczną złotówkę. Sprawa jest w sadzie. Stąd też wolę żywego człowieka - kontakt mailowy telefoniczny, jak trzeb można się spotkać wyjaśnić. Pomogło mi doświadczone biuro rachunkowe z Gliwic. Łącznie z odzyskaniem dokumentów księgowych.
    • fair.play Re: Księgowość outsourcing 30.10.12, 21:59
      tak, tylko to SEMINARIUM TAXXO jest bardziej skierowane do osób z zarządów spółek kapitałowych, a więc szkolenie o outsourcingu w kontekście spółek kapitałowych. Nie wiem, czy prowadząc działalność jest sens się tam wybierać.
      • prebiotyk Re: Księgowość outsourcing 31.10.12, 19:49
        fair.play napisała:

> tak, tylko to SEMINARIUM TAXXO jest bardziej skierowane do osób z zarządów spółek kapitałowych, a więc szkolenie o outsourcingu w kontekście spółek kapitałowych. Nie wiem, czy prowadząc działalność jest sens się tam wybierać.

Jeżeli prowadzisz osobówkę, to raczej nie ale kto pyta nie błądzi. Z agendy wynika, że nie tylko poruszają zagadnienia dla spółek zoo.
        • czeladzkimistrz Re: Księgowość outsourcing 05.11.12, 00:47
          prebiotyk napisał:

> fair.play napisała:
          >
          > > tak, tylko to SEMINARIUM TAXXO jest bardziej skierowane do osób z zarządów spółek kapitałowych, a więc szkolenie o outsourcingu w kontekście spółek kapitałowych. Nie wiem, czy prowadząc działalność jest sens się tam wybierać.
          >
          > Jeżeli prowadzisz osobówkę, to raczej nie ale kto pyta nie błądzi. Z agendy wyn
          > ika, że nie tylko poruszają zagadnienia dla spółek zoo.

Ja się zapisałem, dopiero później dojrzałem, że to dla spółek kapitałowych. Czym wielce różni się księgowość w spółce kapitałowej od osobowej ?
    • bauter Taxxo - konektor, jak działa ? 19.11.12, 15:07
      Jak dowiedzieć się czy Taxxo może działać w biurze rachunkowym, z którego korzystam ? Niestety nie wiem z jakiego programu korzysta, a jak rozumiem jest to niezbędne do połączenia z platformą Taxxo ?
    • merakulan Re: Taxxo - konektor, jak działa ? 20.11.12, 14:51
      Ok jest tam bardzo dużo tych programów, zresztą lista jest na taxxo.pl/konektory bo na tym filmiku bardzo szybko lecą. Mnie też ciekawi jak działają same konektory. Wysyłka bazy danych do platformy taxxo ? A te programy z których księgowi korzystają nie mają żadnego systemu raportowania ?
      • engorio1 Re: Taxxo - konektor, jak działa ? 20.11.12, 15:10
        Ale ta platforma to jest zupełnie co innego. Po pierwsze to te konektory, które pozwalają transformować dane z Twoich faktur w liczbach na zestawienia i pozwalają śledzić bieżącą informację. Poza tym to przede wszystkim kontrola nad aktualną pracą, czyli wysyłka dokumentów i ich status realizacji (zaksięgowania). Poza tym wiele innych funkcjonalności, które pomagają jakoś organizować finanse w firmie jak kalendarz płatności, kontrola zalegających płatności, fluktuacje na koncie, czy wreszcie samo generowanie faktur. Podsumowując, konektor pozwala pobierać takie dane z programów do księgowania, a ty dostajesz jasny obraz swojej sytuacji finansowej.

Programy do księgowania nie mają takich funkcji, bo zwyczajnie nie są stworzone do zestawiania i badania tych danych, od tego jest właśnie platforma taxxo.
        • kijdomopa Re: Taxxo - konektor, jak działa ? 20.11.12, 19:29
          ok, a jak to się ma do hasła tania księgowość ? Skoro ma być tania to musi być raczej prosta, a tutaj mam wrażenie, że tak nie jest, wręcz przeciwnie, stworzony system jest mocno spuchnięty, więc jak może być tani ?
    • ma.kobus Re: Tania księgowość 21.11.12, 13:49
      Polecam Profit Polska. sp. z o.o. Niewielkie biuro- duze doswiadczenie w prowadzeniu różnego rodzaju firm, miła atmosfera, indywidualne podejście do klienta, umiarkowane ceny. Biuro na Mokotowie ul. Madalińskiego 106
    • temistofinanse Re: Tania księgowość 21.11.12, 17:48
      Witam
      Uważam że prowadzenie księgowości przez zewnetrzne biuro rachunkowe , jest optymalnym rozwiązaniem gdyż można nadal mieć kontrolę nad dokumentami , natomiast pracownicy biura występują przed urzędami w imieniu firmy.

Polecam serdecznie www.temistofinanse.pl/
    • wronaigawron Re: Taxxo - konektor, jak działa ? 22.11.12, 20:45
      Ludzie to niektórzy są dziwni. Tanio - podejrzane, drogo - źle, niezaawansowany - do kitu, zaawansowany - pewnie drogi i skomplikowany.

Weźcie to sprawdźcie i wyróbcie sobie jakąś opinię, zamiast cisnąć obiegowe farmazony...

Przepraszam, ale jak widzę takie idiotyczne wywody to mnie skręca. Program jest bardzo ciekawy, jestem po odpaleniu dema i chętnie bym to na żywym organizmie sprawdził, ale z przejściem do nowego biura tak łatwo niestety nie jest.
      • mysliciel24 Re: Taxxo - demo 23.11.12, 11:47
        Jest jakiś darmowy trial ?
        • romanwojak Re: Taxxo - demo 26.11.12, 22:23
          Jest cały czas taki dostęp do pełnego konta, ale w informacji w mailu była wzmianka o miesięcznym dostępie za free, czyli już chyba w przypadku podjęcia współpracy. Ten "trial" był dostępny z taxxo.pl/formularz-zgloszeniowy i działa chyba nonstop, u mnie przynajmniej nadal działa.
          • mysliciel24 Re: Taxxo - demo 26.11.12, 22:37
            romanwojak napisał(a):

> Jest cały czas taki dostęp do pełnego konta, ale w informacji w mailu była wzmianka o miesięcznym dostępie za free, czyli już chyba w przypadku podjęcia współpracy. Ten "trial" był dostępny z taxxo.pl/formularz-zgloszeniowy i działa chyba nonstop, u mnie przynajmniej nadal działa.

Dziękuję za informację, wysłałem formularz. Czy długo się czeka na ten program ?
            • romanwojak Re: Taxxo - demo 26.11.12, 23:10
              To nie jest do końca program, zresztą zobacz sam jak to działa, bo rzeczywiście ciężko to wytłumaczyć. Hasło z tego co pamiętam dostałem na maila z tego formularza dzień później i jest tak jak pisałem nolimit.

pozdrawiam
            • urukha Re: Taxxo - demo 29.11.12, 11:31
              z nimi zawsze wszystko szybko działa.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka