w-kachna 08.03.08, 16:38 Witam Planuje zaciagniecie kredytu w mBanku. Prosze o opinie na jego temat, jakie maja Panstwo doswiadczenia z kredytem w mBanku. Bede wdzieczna za wszelkie wskazowki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaaarooll Re: kredyt hipoteczny w mBanku 09.03.08, 13:44 Ja osobiscie mam jak najgorsze, przy pierwszej okazji zwialem stamtad do innego banku, oprocentowanie mi podnosili srednio co 2 miesiace (mialem umowe mowiaca, ze to zarzad ustala %, a nie, ze jest brane z LIBOR - teraz umowy sa inaczej formulowane) i w pewnym momencie oprocentowanie kredytu w CHF niewiele sie roznilo od PLN (dokladnie o 1.5%). Pisalem do nich trzykrotnie podania o obnizenie oprocentowania i za kazdym razem odpowiadali negatywnie. Przy przenoszeniu kredytu czekalem 34 dni na opinie o kredycie (to byl SKANDAL, mimo, ze w umowie byla mowa o 30 dniach, to wydawac by sie moglo, ze 4 dni poslizgu to niewiele, ale inne banki taki swistek papieru wydaja po kilku dniach, wiec te 30 dni to jakas mocna przesada, ktora potrafi dosc skomplikowac zycie). Teraz mam w Millenium 3.9% w CHF przy dosc duzej marzy 1.1%, a 2 lata temu w mBanku mialem marze 2.17%, ludzie w centrum kredytowym mBanku sie dziwili i doradzali pisanie podan - jak widac bezskutecznie. Radze sie lepiej rozejrzec, bo jesli sie w mBanku nic nie zmienilo, to znajdziesz lepsze oferty...Ja nie mialem wyjscia, 3 lata temu niewiel bankow dawalo kredyty osobom z nie uregulowanym stosunkiem dosluzby wojskowej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
oracki Re: kredyt hipoteczny w mBanku 11.03.08, 11:46 Witam serdecznie, Proponuję Pani ofertę Multibanku. Pozostając skromnym, muszę stwierdzić, iż nasza oferta jest lepsza niż mBanku. Mamy niższe ubezpieczenie (nasz PBS to tylko 1,4% od kwoty kredytu, natomiast w mBanku ubezpieczenie na życie to 1,5%). Dodatkowo marża, jaką mogę Pani zaproponować to 0,9% dla CHF nawet do 110% LtV. Oczywiście kredyt bez prowizji uruchomieniowej. O tym, iż nie pobieramy opłat za wcześniejszą spłatę bądź nadpłatę kredytu, nawet nie wspomnę ;))) Jeżeli chciałaby się Pani dowiedzieć więcej, proszę o kontakt. Serdecznie pozdrawiam, Daniel Oracki daniel.oracki@multibank.pl Odpowiedz Link Zgłoś