Dodaj do ulubionych

kredyt we frankach

IP: *.chello.pl 02.03.09, 09:25
Szanowni Panstwo!
w zwiazku z realizacja reportazu dla szwajcarskiej telewizji SF o kryzysie finansowym w Polsce i o problemach ze splata kredytow we frankach szwajcarskich szukam osob z Polski Zachodniej, ktore ze wzgledu na zmiane kursu walut maja problemy finansowe/ ich mieszkania sa zagrozone tym ze przejmie je bank.
Przy tak wysokim kursie franka znacznie rośnie ryzyko, że banki będą musiały zabierać ludziom mieszkania. Jeszcze w ubiegłym roku liczba przejętych mieszkań była marginalna. W tym roku może się to, niestety, zmienić. Kryzys, wzrost wartości walut i wzrosty oprocentowania kredytów mogą doprowadzić do tego, że mieszkania stracą tysiące osób.

Material bedzie pokazany jedynie w Telewizji Szwajcarskiej.

Zainteresowane osoby prosze o kontakt:
kinga.woloszyn@gmx.net oraz pod numerem telefonu: 0505272929

z powazaniem
Kinga Woloszyn
Obserwuj wątek
    • Gość: franek sz. Re: kredyt we frankach IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.09, 10:05
      Witam,

Jestem z Polski zachodniej. Mieszkam niedaleko od granicy z Niemcami.
      Mam kredyt hipoteczny w CHF. Wybudowałem dom 200m2 na działce 1000m2. Mam też drugą działkę budowlaną o pow.1300m2.
      O uzbrojonej działce rekreacyjnej 1.5ha którą mam nad jeziorem i 8 ha ziemii rolnej chyba nie warto wspominać bo to raczej lokata kapitału... i planuję właśnie zakupić jakiegoś nowego SUVa... mam problem ze spłatą , bo wziąłem cudze CHF a muszę oddać własne, i to mnie dręczy:(((

Nadaję się do reportażu ?

P.S. Z kamerą jestem obyty, bo brałem już udział w jednym filmie instruktażowym...
    • Gość: slawek Re: kredyt we frankach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.09, 15:56
      Płaciłem 1000 raty, a teraz płacę 1100 - no rzeczywiście będą mnie musieli
      zlicytować. Chyba szukasz problemu na siłę.
      • antony60 Re: kredyt we frankach 04.03.09, 20:33
        Gość portalu: slawek napisał(a):

> Płaciłem 1000 raty, a teraz płacę 1100 - no rzeczywiście będą mnie musieli
        > zlicytować. Chyba szukasz problemu na siłę.

Nie wiesz, że są ludzie zarabiający na "kryzysie"? Specjalnie budują sztuczną
        atmosferę paniki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka