exworker 30.06.13, 21:51 Te, wredna, dwa dni juz sie z nami zegnasz. Moze juz wystarczy clownie ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
meritt16 Re: Do waflowej 30.06.13, 22:14 Ukryty_waflu zaopiekuj się swoim forum bo właśnie bardzo tego potrzebuje Tutaj marnujesz tylko cenny czas Nie marnuj go więcej Odpowiedz Link
ukryty_wafel Re: Do waflowej 30.06.13, 23:27 meritt16 napisał: > Ukryty_waflu zaopiekuj się swoim forum bo właśnie bardzo tego potrzebuje Nie zauwazylem. Doskonale daje sobie rade beze mnie > Tutaj marnujesz tylko cenny czas > Nie marnuj go więcej Nie marnuje Spoko Odpowiedz Link
meritt16 Re: Do waflowej 01.07.13, 09:53 ukryty_wafel napisał: > Nie zauwazylem. Doskonale daje sobie rade beze mnie Widzę że nic nie widzicie. Popełniasz błąd robiąc tu awantury. Miałeś szansę to naprawić ale nie skorzystałeś. Powodzenia w walce z trollami w takim razie. Odpowiedz Link
ukryty_wafel Re: Do waflowej 01.07.13, 10:08 meritt16 napisał: > ukryty_wafel napisał: > > > Nie zauwazylem. Doskonale daje sobie rade beze mnie > > Widzę że nic nie widzicie. Widze, widze. > Popełniasz błąd robiąc tu awantury. Nie jestem idealny. Popelniam bledy. > Miałeś szansę to naprawić ale nie skorzystałeś. W jaki sposob? To ciekawe. > Powodzenia w walce z trollami w takim razie. Dzieki, ale ja juz nie walczę z trollami meritt. Jak tylko daje mała lekcje, ostatnia zreszta, bo jak nie bedzie skuteczna, to juz bede wiedział, że nie miało to sensu, zaraz pewien palant mnie zbanuje i bedzie po krzyku juz go paluszek swierzbi Ja w odroznieniu od niego lubie swoj nick i nie zamierzam tworzyć następnych, by kogos pognębić wiec tu nie wrócę Tak wiec zaraz wracam Odpowiedz Link
exworker Re: Do waflowej 01.07.13, 10:15 Jestes nudna jak flaki z olejem i zasmiecasz nasze forum. Lec sprawdz lepiej, czy na Twoim forum adminow ktos ne atakuje pko. Odpowiedz Link
ukryty_wafel Re: Do waflowej 01.07.13, 13:44 exworker napisał: > Jestes nudna jak flaki z olejem i zasmiecasz nasze forum. Kochanienki, bardziej zasmiecasz Ty to forum > > Lec sprawdz lepiej, czy na Twoim forum adminow ktos ne atakuje pko. PKO sie samo obroni Nie martw sie > Odpowiedz Link
meritt16 Re: Do waflowej 01.07.13, 10:24 ukryty_wafel napisał: > Dzieki, ale ja juz nie walczę z trollami meritt. Niech Mobbi to ogłosi to przestanę. Szkoda mi ludzi którzy się na to nabiorą ale wszystko w Twoich rękach. Zniknij stąd po prostu albo przeproś i zacznij od nowa ale inaczej. > Jak tylko daje mała lekcje, os > tatnia zreszta, bo jak nie bedzie skuteczna, to juz bede wiedział, że nie miało > to sensu Nie będzie i nie miało. Po prostu w to uwierz zanim narobisz więcej szkód. Uszanuj ludzi z tamtego forum. Podobno Ci na nim zależy? Ja jestem zwykłym trollem i nie mam zasad. To Ty mnie wymyśliłeś w ostatnich dniach. Odpowiedz Link
ukryty_wafel Re: Do waflowej 01.07.13, 13:47 meritt16 napisał: > ukryty_wafel napisał: > > > Dzieki, ale ja juz nie walczę z trollami meritt. > > Niech Mobbi to ogłosi to przestanę. Ale co ma ogłosić? I co przestaniesz? > Szkoda mi ludzi którzy się na to nabiorą ale wszystko w Twoich rękach. > Zniknij stąd po prostu albo przeproś i zacznij od nowa ale inaczej. > Moment, ale za co mam przeprosić? > > Jak tylko daje mała lekcje, os > > tatnia zreszta, bo jak nie bedzie skuteczna, to juz bede wiedział, że nie > miało > > to sensu > > Nie będzie i nie miało. No to bez strachu. Znikne jak nocna mara > Po prostu w to uwierz zanim narobisz więcej szkód. Usza > nuj ludzi z tamtego forum. Szanuje kazdego człowieka. >Podobno Ci na nim zależy? Tak. A Tobie zalezy? >Ja jestem zwykłym trollem > i nie mam zasad. To Ty mnie wymyśliłeś w ostatnich dniach. O Tak meritt, sam sie wymysliles nie zwalaj swoich mysli na mnie. Kazdy jest wolnym człowiekiem i jedynym uzasadnieniem działania sa jego własne wybory. Odpowiedz Link
meritt16 Re: Do waflowej 01.07.13, 14:45 ukryty_wafel napisał: > Moment, ale za co mam przeprosić? Nie wiesz? To masz problem > Szanuje kazdego człowieka. Tak, to z Ciebie aż emanuje > Kazdy jest wolnym człowiekiem i jedynym uzasadnieniem działania sa jego własne > wybory. Nie filozofuj tylko wracaj sprzątać bo marnie Ci to sprzątanie idzie. Nic nie zrozumiałeś. Odpowiedz Link
ukryty_wafel Re: Do waflowej 01.07.13, 14:51 meritt16 napisał: > ukryty_wafel napisał: > > > Moment, ale za co mam przeprosić? > > Nie wiesz? To masz problem Nie mam problemu > > > Szanuje kazdego człowieka. > > Tak, to z Ciebie aż emanuje Oczywiscie. > > > Kazdy jest wolnym człowiekiem i jedynym uzasadnieniem działania sa jego w > łasne > > wybory. > > Nie filozofuj tylko wracaj sprzątać bo marnie Ci to sprzątanie idzie. Nic nie z > rozumiałeś. A rozumiem, pozostawiam czesc Twoich wpisow? Piszesz niewyraźne Jesli nie potrafisz wyartykulować jasno mysli, nie dziw sie, ze ktos moze Cie nie zrozumiec Odpowiedz Link
meritt16 Re: Do waflowej 01.07.13, 15:00 ukrytyn_wafel napisał: > A rozumiem, pozostawiam czesc Twoich wpisow? Piszesz niewyraźne > Jesli nie potrafisz wyartykulować jasno mysli, nie dziw sie, ze ktos moze Cie n > ie zrozumiec Ciepło, ciepło. Szukaj Wafel, szukaj. Jak znajdziesz głośno zaszczekaj. Odpowiedz Link
ukryty_wafel Re: Do waflowej 01.07.13, 15:05 meritt16 napisał: > ukrytyn_wafel napisał: > > > A rozumiem, pozostawiam czesc Twoich wpisow? Piszesz niewyraźne > > Jesli nie potrafisz wyartykulować jasno mysli, nie dziw sie, ze ktos moze > Cie n > > ie zrozumiec > > Ciepło, ciepło. Szukaj Wafel, szukaj. Nie mam zamiaru Troubke. Nie mam > Jak znajdziesz głośno zaszczekaj. Wiesz, Mistrza ujadania jakim jestes nie pobiję Ale zes sie wkurzył Morda > Odpowiedz Link
meritt16 Re: Do waflowej 01.07.13, 15:13 ukryty_wafel napisał: > > Jak znajdziesz głośno zaszczekaj. > > Wiesz, Mistrza ujadania jakim jestes nie pobiję > Ale zes sie wkurzył Morda Nie umiesz szczekać? To zawyj. Pociągnij się mocno to samo zabrzmi. Sprzątanie czeka, czas marnujesz. Odpowiedz Link
ukryty_wafel Re: Do waflowej 30.06.13, 23:26 exworker napisał: > Te, wredna, dwa dni juz sie z nami zegnasz. Siema Ex. A Ty mowiles, ze nikt ze mna. Ue chce rozmawiac, i zes nawet kilka godzin beze mnie nie wytrzymał > Moze juz wystarczy clownie ? Exiu, nie denerwuj sie Czolko ci sie zmarszczy Odpowiedz Link
fig-a75 Re: Do waflowej 03.07.13, 22:04 miałeś już tu nie pisać. nie umiesz dotrzymać słowa? Odpowiedz Link
skuter44 do sumienia walczących 05.07.13, 09:26 Na tle nagonki kilku forumowiczów na moderatorów, a ostatnio na jednego z nich nasuwają się spostrzeżenia , do przemysleń. Zauwazcie. Jak łatwo można prywatne urazy upublicznić , uogólnić , przekręcać fakty, podgrzewać atmosferę, prowokować, kontynuować tym walkę w nieskończoność. I to w sytuacji kiedy chodzi o prywatę a nie o pryncypia. (szczerze mówiąc nie obchodzi mnie - poza informacjami - tło prywatne watków o donosicielach czy IP) , bo wszystko to dzieje się poza tematem dla którego zostały utworzone fora . Jedno miejsce dla pracowników PKO BP (jak pisza załozyciele) to ma być - forum , drugie jako - rozmowy. Ta głupia walka powoduje , że na forach nie ma normalnych rozmów i dyskusji. Dominuje tu wstydliwa pyskówka inspirowana przez ludzi którzy z bankiem mają tylko "przeszłość". I dziwią się ci Don Kichoci walczący z wiatrakami , że podkresla się i zauważa ich brak bezstronnosci, odpowiedzialnosci , kultury osobistej i zachowania typowe dla konkurencji naszego banku. I drugie spostrzeżenie . Jak łatwo z sprawę czyjąś , prywatną dają sie włączyć, zaangażować (i tostronniczo) pracownicy banku, którym powinno zależeć na zgodzie, solidarności zawodowej, tworzeniu frontu walki z nieprawidłowosciami w banku - nawet na tym małym i kruchym miejscu komunikowania się pracownikow. Młodzi pracownicy, tracicie niepotrzebnie czas i miejsce do załatwiania swoich spraw. Tym bardziej, że nie ma już przeszkód formalnych (zostały prawne) do forumowych polemik, dyskusji i wnioskowania. Bawicie sie w walkę z waflem, takim ciastkiem które mozna wykorzystać dla swoich korzyści. Czy nie zauważacie, że opozycja forumowa świetnie utrudnia Wam mozliwosci dyskusji forumowych i kontaktów z przychylnym Wam waflem , łącznikiem z centralą ? Odpowiedz Link
lukaj1953 Re: do sumienia walczących 05.07.13, 11:43 po pierwsze-to nie opozycja i nie przeszłość po drugie-walka idzie "łeb w łeb" na życzenie obu stron (dwóch osób) po trzecie-łącznik z centrali-jeżeli chce i może, to niech pomaga ludziom,jeżeli oni tego potrzebują, no ale bez przechwałek typu:a ilu to ludziom pomogłeś,bez wyzwisk,bez traktowania wszystkich z góry po czwarte-pisałem mało-bana dostałem za nic po piąte-forum istniało kilka lat i żyło mu się dobrze bez cenzury, aż do pewnego czasu. reszty nie chce mi się już wymieniać. Odpowiedz Link
skuter44 Re: do sumienia walczących 05.07.13, 12:58 Lukaj pisze : po pierwsze-to nie opozycja i nie przeszłość ****Wyraźna opozycja kilku osób i popierających je pracowników, nakierowana na cel forum, jego Złożyciela. Jeśli moderator reprezentuje interes formalno-prawny załozyciela to jego przeciwnicy (będący przeciwnikami Załozyciela) są niewątpliwie opozycją. **** Jeśli to nie jest przeszłość (wg Ciebie) to co ? Przecież powody prowadzenia walki z Założycielem i jego pełnomocnikami zostały usunięte. Wafel nigdy nie atakuje pierwszy cały czas broni się przed atakami. I wtedy tylko bywa ostra odpowiedź na ostrą wypowiedź. I to nie jest powód by do konkretnego sporu włączał się - lukaj, skuter, zocha, exworker itd. Jeśli teraz potraficie (naprzykład zocha) umiejetnie zwracać uwagę "swoim" na forum "Rozmowy..." to nie mozna było tak postępować zawsze i w stosunku do wszystkich ? Co tu kole w oczy atakujących ? Centrala znienawidzona przez niektórych skrzywdzonych ? Pochodzenie "ostrego ale ucziwego" polemisty ? po drugie-walka idzie "łeb w łeb" na życzenie obu stron (dwóch osób) Jesli dwóch osób , to po co włączają sie inne osoby ? Dlaczego pracownicy banku nie stoją po stronie pracownika, działajaceg wyraźnie (na forum) w ich interesie ? Nie wiem do konca jak ocenić osoby ostro polemizujące (np. w sprawie - IP, donosicieli,...) bo nie obserwuję tych walk , uznając je jako marginalne dla meritum forum. Wiem tylko, że nigdy Wafel nie atakuje pierwszy, nie atakuje słabszych i bez winy. po trzecie-łącznik z centrali-jeżeli chce i może, to niech pomaga ludziom,jeżeli oni tego potrzebują, no ale bez przechwałek typu:a ilu to ludziom pomogłeś,bez wyzwisk,bez traktowania wszystkich z góry **** gdyby nie informował to skąd wiedzieli by potencjalni pokrzywdzeni pracownicy ? Zauważ (te tzw. przez Ciebie przechwałki) informacje Wafla o interwencjach były tylko w sytuacji dyskredytowania jego osoby na forum i w okresie tworzenia nowego forum. Uzasadnienie dla tych informacji jest więc oczywiste. **** Jeśli zdarzyły się słowa ostre (typowe do stosowanych w ostrych sporach) to kolejności : krytykant ubliżający Waflowi a potem Wafel, w ramach odpowiedzi. **** Traktowania WSZYSTKICH Z GÓRY (wybacz) ja nie zauważam. Gdybyś napisal - traktowania edukacyjnie, ostro, po ojcowsku, zawsze z przekonywaniem do własnego punktu widzenia, w interesie banku,.... to mógłbym się zgodzić. I to ma być powód aby takiego adwersarza napiętnować za własne zdanie ? A ostre moderowanie bralo się z wymagań rygorystycznych regulaminu forum. Każdy z moderatorów musiał regulaminu przestrzegać co spotkało się z powszechnym sprzeciwem. Nie może moderator być koleżeński do winnych łamania zasad forumowych. W tym kontakcie z forumowiczami jest formalnie ulokowany "wyżej, na górce". po czwarte-pisałem mało-bana dostałem za nic - Mogłeś zapytać . Na pewno nie było powodem Twoje miejsce w banku. Przecież miałeś szacunek Wafla. Zaważyły jakieś fakty formalne. po piąte-forum istniało kilka lat i żyło mu się dobrze bez cenzury, aż do pewnego czasu. reszty nie chce mi się już wymieniać. Częściowo tylko to jest prawda. W "cenzurze" (wówczas) to i ja miałem swój niechlubny udział. Wtedy miala ona jednak chatakter formalny , nie merytoryczny. Polegała na usiłowaniu wymuszenia pisania wyłącznie na tematy wynikające z nazwy wątku. Jakoś nie było mody na wycinanie i banowanie. Wracając do dnia dzisiejszego. Banowanie było bo bardzo duża grupa uczestników forum (oczywicie pod różnymi nickami) atakowała moderatorów, moderowanie, stosowane przepisy forumowe. Było . Minęło . Zostały 3 osoby ze stałym banem. Piszesz : " forum istniało kilka lat i żyło mu się dobrze bez cenzury " Odpowiem : Moderowania nie da się uniknąć. Na malych i przyjaznych forach rolę tę pełni założyciel i też nie ma roboty (mogę wymienić kilka takich) bo nie ma sporów. Wystarczy, że zwróci komuś uwagę czy uzna daną osobę za persona non grata i wraca spokój na forum. Tu niestety jest bardzo "niekulturalnie". Jak w firmach. Jedna cechuje się wysoką kuturą całej organiacji a druga przeciwnie. Nic nie stoi na przeszkodzie a wręcz jest konieczne by atmosfera tu , teraz niepotrzebnie ale świadomie podgrzewana (wystarczy przeczytać nazwy i adresy wątków) wróciła do normy a dyskusja prowadzona była w sposób godny bankowców. Odpowiedz Link
troublemaker_recovery Re: do sumienia walczących 05.07.13, 13:50 skuter44 napisał: > Gdybyś napisal - > traktowania edukacyjnie, ostro, po ojcowsku, zawsze z przekonywaniem do własneg > o punktu widzenia, w interesie banku,.... to mógłbym się zgodzić. Z tym też mógłbym się zgodzić Problem w tym, że my nie dzieci Jego... a i stania w kącie nie lubimy. Odpowiedz Link
smaczny_wafelek Re: do sumienia walczących 05.07.13, 17:19 troublemaker_recovery napisał: > skuter44 napisał: > > > Gdybyś napisal - > > traktowania edukacyjnie, ostro, po ojcowsku, zawsze z przekonywani > em do własneg > > o punktu widzenia, w interesie banku,.... to mógłbym się zgodzić. > > Z tym też mógłbym się zgodzić Problem w tym, że my nie dzieci Jego... a i s > tania w kącie nie lubimy. Jestes jestes strasznie czuły. nawet bym powiedział, ze przeczulony Odpowiedz Link
troublemaker_recovery Re: do sumienia walczących 05.07.13, 17:25 smaczny_wafelek napisała: > Jestes jestes strasznie czuły. Wszystkie mi to mówią Odpowiedz Link
groch_z.kapusta Re: do sumienia walczących 05.07.13, 11:58 skuter44napisał > Młodzi pracownicy, tracicie niepotrzebnie czas i miejsce do załatwiania swoich > spraw. Tym bardziej, że nie ma już przeszkód formalnych (zostały prawne) do for > umowych polemik, dyskusji i wnioskowania. Bawicie sie w walkę z waflem, takim c > iastkiem które mozna wykorzystać dla swoich korzyści. Czy nie zauważacie, że op > ozycja forumowa świetnie utrudnia Wam mozliwosci dyskusji forumowych i kontakt > ów z przychylnym Wam waflem , łącznikiem z centralą ? Porozumienie jest na wyciągnięcie ręki skuterze...tak niewiele potrzeba by je osiągnąć. Wystarczy przecież , że wafel i mysz niestety też , przestaną być adminami. Wafel może sobie pisać do woli , przedstawiać swój punkt widzenia , pomagać , indoktrynować do swoich teorii , dyskutować do woli. Ale wafel jako admin to przyczyna zapaści forum. Nie wolno tak robić jak robił wafel. Druga sprawa to zbanowani. Jedyna szansa by była jedność to przywrócenie troublamakera i exworkera-kotwicę. Nie musi nam się podobać co każdy z nich pisze , ale nikt nie ma prawa ich wykluczać z dyskusji...Mówimy już o tym od miesięcy i tylko upór wafla stoi na przeszkodzie. Nawet ostatnie potyczki z trollami to jego zasługa...sam tu wszedł i poobrażał ludzi...nic dziwnego , że się wkurzyli i wzięli odwet. Tak więc , wafel przestaje być aminem , mysz też , mobbi może wybrać innych , ale i bez adminów forum działało , trouble i exworkerokotwica są przywracani i myślę , że część wróci. Pogadaj z mobbim , bez udziału wafla...wafel jest tu w konflikcie interesów Odpowiedz Link
ex-ex-ex Re: do sumienia walczących 05.07.13, 12:14 Sama lepiej bym tego nie napisała. Oddałeś dokładnie to co i ja myślę. Chore ambicje potrafią zrobić wiele złego Odpowiedz Link
smaczny_wafelek Re: do sumienia walczących 06.07.13, 18:23 ex-ex-ex napisała: > Sama lepiej bym tego nie napisała. > Oddałeś dokładnie to co i ja myślę. > Chore ambicje potrafią zrobić wiele złego To nie jest moje Forum. Poświęcam tu troche wolnego czasu, czasami jadąc w podrózy tu zagladam i pisze (niestety moja praca, to cżeste podróżowanie też), ale wbrew temu co się twierdzi, nie jest to moje Forum. Jestem tylko bardziej aktywnym i bardziej charakterystycznym Adminem. Dlatego prosze przestać artykułować do mnie zastrzeżenia, bo decyzje tutaj podejmujemy zespołowo, może Wam o tym powiedziec np. Racjonalny albo Mysz (która mną nie jest) albo sam Mobbi. Natomiast postulaty są przegłosowywane wśród Adminów. Odpowiedz Link
skuter44 Re: do sumienia walczących 05.07.13, 13:16 Grochu . Twoje wypowiedzi na forum nie pozwalają mi na poznanie Twojej osobowości i uwiarygodnienie w moich oczach. Już nie wiem kto pod jakim nickiem stoi. I nie chce mi się tego dochodzić Ja zaś piszę szczerze . Znowu rządzisz. Zgłaszasz wnioski prawie jak polecenia. Chwała Ci , masz swoje wizje. Niestety, Żle na mnie trafiłeś. Nie odbieram Twojego apelu do mnie. Jest on do czytania przez Mobbiego. Ja wyraziłem swoje poglądy. Zaapelowałem. Zgłosilem pytania . I tyle. Bardzo dobrze, że jest odzew na mój wpis. Stać mnie było odpowiedzieć na polemikę Lukaja i pytania do mnie skierowane. Wracam na nasze forum. I tak złamałem swoje "pożegnanie".... ale nie tylko ja. Odpowiedz Link
smaczny_wafelek Re: do sumienia walczących 05.07.13, 16:10 Skuter, ja sie dawno wyzbylem Naiwności. Osobiscie sadze , ze nic z Walki Bigosa nie wyniknie. Ci ktorym zależało na zdolowanih Forum juz oddtanczyli taniec radości. Ja licze, ze trolle w koncu odpuszcza naszemu Forum i z czasem dyskusje sie znowu zaczna. Ja nawet jak napiszę spokojny, wyważony tekst (a takich napisałem wiele), to ja wiem, że i tak zostanie to przez kogoś wyśmiane (bo go nie rozumie, albo myśli inaczej). Rozumiem, że jako Administrator, nie mogę (w oczywisty sposób) nadużywać moich uprawnień, czego nie robię - do dania upustu ewentualnie mojemu cynizmowi, ale nie zakneblowano mi jeszcze ust i raczej nie dam sobie zakneblowac, by napisac co myślę. Ja wiem, że pisanie co się myśli jest wyłączną domeną wybranej grupy narzekających na brak takiej możliwości, ale ja korzystam z tego dobrodziejstwa, jakim jest bycie również Użytkownikiem takim samym jak przedmówca. Podziwiam Cię skuter że jeszcze Ci się chce. Wszystko to zostało wielokrotnie napisane. I nie mam zamiaru sie powtarzac. 3M się Odpowiedz Link
meritt16 Re: do sumienia walczących 05.07.13, 16:38 smaczny_wafelek napisała: > Skuter, ja sie dawno wyzbylem Naiwności. Osobiscie sadze , ze nic z Walki Bigos > a nie wyniknie. > Ci ktorym zależało na zdolowanih Forum juz oddtanczyli taniec radości. Ja licze > , ze trolle w koncu odpuszcza naszemu Forum i z czasem dyskusje sie znowu zaczna. Sumienia nie masz? Skutera mogłabyś oszczędzić, On przynajmniej naprawdę wierzy w to co pisze Jak ktoś jeszcze nie zna tej zabawy to Wafel pozostawił w widocznym miejscu jej zasady - link do zasad Odpowiedz Link
smaczny_wafelek Re: do sumienia walczących 05.07.13, 17:06 meritt16 napisał: > > Sumienia nie masz? Skutera mogłabyś oszczędzić, On przynajmniej naprawdę wie > rzy w to co pisze Trouble, to bardzo widac, jak traktujesz tu nicki jak ludzi. Rozumiem, ze oczekujesz teraz hymnem pochwalnych Tak. Ty dobrze traktujesz tylko tych, ktorzy Cie wychwalaja pod niebiosa. Ale wystarczy Ci podpaść, to wtedy rzeczywiscie traktujesz ich jak ludzi Odpowiedz Link
groch_z.kapusta Re: do sumienia walczących 05.07.13, 19:03 skuter44 napisał: > Grochu . Twoje wypowiedzi na forum nie pozwalają mi na poznanie Twojej osobowoś > ci i uwiarygodnienie w moich oczach. To Twój wybór. Ja wypowiadam się tak , jak myślę. Gdy exworker-kotwica przegina piszę o tym , gdy wafel przegina piszę o tym , gdy mysz przegina piszę , gdy zocha , trouble , inni też piszę. I jak Ty przeginasz to również napiszę. Już nie wiem kto pod jakim nickiem stoi. A jakie to ma znaczenie? > nie chce mi się tego dochodzić To tego nie rób > Ja zaś piszę szczerze . Ja też. > Znowu rządzisz. Nie mam takich uprawnień. >Zgłaszasz wnioski prawie jak polecenia. To nie są polecenia. Napisałem co się musi stać by było możliwe to co Ty zaproponowałeś. >Chwała Ci , masz swoje > wizje. Wielu wcześniej wypowiadało się podobnie. i tu i na Forum Rozmowy Wafla ze Skuterem. ale skoro nie , to nie Niestety, Żle na mnie trafiłeś. Nie odbieram Twojego apelu do mnie. J > est on do czytania przez Mobbiego. Jest i do Ciebie i do Mobbiego i do Wafla i do Myszy. Do każdego kto się zastanawia dlaczego sami doprowadziliśmy do tego co jest teraz. > Ja wyraziłem swoje poglądy. Ja również Zaapelowałem. Zareagowałem Zgłosilem pytania . Udzieliłem odpowiedzi co się mui stać moim zdaniem. >I tyle. > Bardzo dobrze, że jest odzew na mój wpis. Stać mnie było odpowiedzieć na polemi > kę Lukaja i pytania do mnie skierowane. > Wracam na nasze forum. I tak złamałem swoje "pożegnanie".... ale nie tylko ja. Ty przynajmniej nikogo nie napadłeś i nie poobrażałeś. A tak przy okazji to jestem ciekawy , czy pochwalasz takie awantury jakie wszczyna wafel. Już było spokojnie. Już jedni pisali tu , drudzy tam. Ale to mu nie pasowało. Musiał tu przyjść i obrzucić ludzi blotem , opluć ich. Pytam siè Ciebie Skuterze - po co Twoim zdaniem tak zrobił? Odpowiedz Link
skuter44 Re: do sumienia walczących 05.07.13, 20:43 Wg mnie - pokazał/przypomniał Założycielowi forum (w którym rzekomo gwarantowana jest pełna wolność wypowiedzi i nie ma banowania) sytuację w jakiej znajdowali się moderatorzy naszego forum w trakcie ataku trolli i udokumentował/ uzasadnił konieczność banowania. Nic więcej. Metody takiego działania zostały powtórzone z tego co działo się na naszym forum. Tamto długie, lawinowe, powszechne ataki traktowane są jako bohaterstwo a ta krótka prezentacja sytuacji przez Wafla jest krytykowana. Takie postępowanie Kalego . - Na szerszą polemikę na ten temat mnie nie namówisz. Rozpamiętywanie, ocenianie, oskarżanie wzajemne nie ma sensu. Ponawiam apel forumowy o solidarność pracowniczą i myślenie pozytywne, "do przodu" a nie historyczne. Odpowiedz Link
rozowy_chomik Re: do sumienia walczących 05.07.13, 21:47 Skuter. Jeśli okradasz złodzieja też stajesz się złodziejem. Wafel stracił dziewictwo, jeśli je miał. Popieram posulaty grocha. Ja też wracam na stare śmieci jeśli wafel i mysz przestają być adminami, a kotuca, exworker i trouble zostaną odwieszeni. To jest myślenie do przodu Odpowiedz Link
smaczny_wafelek Re: do sumienia walczących 06.07.13, 18:18 rozowy_chomik napisał: > Skuter. Jeśli okradasz złodzieja też stajesz się złodziejem. Wafel stracił dzie > wictwo, jeśli je miał. > Popieram posulaty grocha. Ja też wracam na stare śmieci jeśli wafel i mysz prze > stają być adminami, a kotuca, exworker i trouble zostaną odwieszeni. To jest my > ślenie do przodu Choniku, ja sie nie wznosze. Jesli Trouble da rekojmie tego, ze bedzie zachowywał zasady tu obowiazujace i przeprosi osoby, o ktorych w glorii i chwale mowi teraz niezbyt miłe słowa, to moze tu wrócić i pisac co uwaza za stosowne. On zostal zbanowany nie za pdmienne poglady, ale za karygodne zachowanie i dzialanie. Robienie z niego ofiare mojego zlego humoru lub prowokacji, dla kogos moze jest ciekawa, dla mnie jest bezsensowna. Jak widzisz mimo tego, ze mozna tu dyskutowac i rozmawiac dyskusja raczej nie kwitnie, tak wiec patrzac na inne miejsca, w ktorych sie pisze o Banku, najwazniejsze sa sprawy dla nnych osob zupełnie nieistotne takie jak moja płeć, brak granic wolności słowa i inne "interesujące" kwestie. W sumie powiem, ze dzieki temu mam wiecej czasu w realnym świece, bo ja nie mam o czym pisac. Jako wiec zupełnie zbyteczna i niepotrzebna osoba, po prostu przygladam sie temu, co niektorzy wyprawiaja w sieci. Odpowiedz Link
troublemaker_recovery Re: do sumienia walczących 05.07.13, 22:07 skuter44 napisał: > uzasadnił konieczność banowania. Czyli usprawiedliwił swoje działanie. Dla własnych korzyści wlazł tutaj obrażać ludzi. > Tamto długie, lawinowe, powszechne ataki traktowane są jako bohaterstwo a ta kr > ótka prezentacja sytuacji przez Wafla jest krytykowana. Jakie długie, lawinowe, powszechne ataki? Wymyśliliście, że niczego nie wolno to i każda wypowiedź była atakiem Nawet piosenki Wam się nie podobały > Ponawiam apel forumowy o solidarność pracown > iczą i myślenie pozytywne, "do przodu" a nie historyczne. Ja zawsze jestem za ale Misiek nie chce historycznych banów odblokować. Do Niego apeluj. Od tego trzeba zacząć. Odpowiedz Link
q.p.r Re: do sumienia walczących 06.07.13, 05:38 qrede skuter taki doswiadczony a nie chce zrozumiec w czym problem; jasno tu ludzie powiedzieli ze za jednoscia sa; i ze nikt nic nie ma zeby wafel pisal; ale nie moze byc adminem bo niezgode powoduje; a inni tez maja prawo pisac i nikt bonowany byc nie moze; jak qrede naprawde wam zalezy to zrobcie tak; jak nie zalezy to dalej olewajcie to co pisza ludzie Odpowiedz Link
4now4ever Re: do sumienia walczących 06.07.13, 06:33 Witam Wg mnie nie ma konieczności banowania. Nie rozumiem tego pojęcia "atak trolli". Historię potyczek ukrytego_wafla z troublemakerem widzę następująco: 1. Wafel zaczynał temat, 2. Troublemaker się wypowiadał, zwracając uwagę na inne aspekty tematu, 3. Wafel się z tym niezgadzał, tłumacząc dlaczego, 4. Troublemaker podawał nowe argumenty, 5. Wafel zaczynał się irytować i atakować Troublemakera, 6. Troublemaker zaczynał się bronić, 7. Po kilku rundach wafel blokował Troublemakera. A teraz jak widzę te wątki merytoryczne, które Ty umniejszasz i uważasz, że to sprawy marginalne. Wafel pisał o mobbingu, Troublemaker zwracał uwagę, że mobbing to także odpowiedzialność instutucji. Wafel to negował. Wafel pisał o whistleblowingu. Troublemaker zwracał uwagę, że dane osoby donoszącej mogą być ujawnione temu, na którego się donosiło. Wafel to negował. Wafel pisał o zgłaszaniu do niego tematów na maila. Troublemaker zwracał uwagę, że w korespondencji mailowej łatwiej jest ujawnić swoje IP. Wafel to negował. W każdym przypadku Wafel pokazywał jedną stronę, Troublemaker drugą. I to jest oczywisty i jedyny możliwy sposób prowadzenia dyskusji. Ludzie mieli prawo wiedzieć co się wiąże z mobbingie, co z whistleblowingiem, a co z prywatnymi mailami. To już ich decyzja co zrobią, ale mieli prawo wiedzieć. I dlatego zbanowanie Troublemakera to poważna sprawa, bo to wycięcie jednej strony dyskusji. Nie dziwię się, że stare forum zamarło, bo w najważniejszych dla ludzi tematach, pozbawiono ich poczucia pewności. Pozdrawiam Odpowiedz Link
exworker Re: do sumienia walczących 06.07.13, 07:21 Tak, te kilka punktow to caly repertuar "merytorycznej" dyskusji wafla. Caly problem zaczal sie od niego i moglby na nim skonczyc - wystarczyloby, zeby posluchal czego chca ludzie i ustapil. Od razu forum by odzylo, skonczylyby sie dyskusje o moderacji itp. Po co zmieniac forum ? Zmienmy moderatora ! Ale to niemozliwe, to czlowiek pozbawiony odrobiny honoru i przyzwoitosci. Odpowiedz Link
exworker Re: do sumienia walczących 06.07.13, 07:28 Zobaczcie do jakiej paranoi doszlo, nasze forum zamarlo, jestesmy na "uchodzstwie", ludzie sie klebia i goraczkuja od kilku miesiecy. I wszystko z powodu czlowieka, ktory postawil sobie za cel wyrugowac poglady niezgodne z pogladami jego mocodawcow oraz tuszowac patologie w banku. A ten czlowiek myli zainteresowanie jakie jest wokol dranstw ktore robi z zainteresowaniem swoja osoba. To mnie najbardziej osobiscie bawi w tym wszystkim. Odpowiedz Link
skuter44 Re: do sumienia walczących 06.07.13, 08:49 Polemika moja w postaci znaków zapytania - Dla czytających. Znaki zapytania do zastanowienia się nad zasadnością i prawdą wpisu, poprzedniego w nim wyrazu. exworker06.07.13, 07:28 Zobaczcie do jakiej paranoi (?) doszlo, nasze (?) forum zamarlo (?), jestesmy na "uchodzstwie" (?), ludzie sie klebia (?) i goraczkuja (?) od kilku miesiecy (?). I wszystko z powodu czlowieka (?), ktory postawil sobie za cel (?)wyrugowac (?) poglady (?) niezgodne z pogladami jego mocodawcow (?) oraz tuszowac patologie w banku. (?) , (?????) A ten czlowiek myli zainteresowanie jakie jest wokol dranstw ktore robi z zainteresowaniem swoja osoba. To mnie najbardziej osobiscie bawi w tym wszystkim. (jeden wielki ? i ! exworker06.07.13, 07:21 Tak, te kilka punktow to caly repertuar "merytorycznej" dyskusji wafla. (?) Caly problem zaczal sie od niego (?) i moglby na nim skonczyc (?) - wystarczyloby, zeby posluchal czego chca ludzie (?) i ustapil (?). A WTEDY CO TY BYŚ TU ROBIŁ ? Od razu forum by odzylo (??????), skonczylyby sie dyskusje o moderacji (?????) itp. Po co zmieniac forum ? Zmienmy moderatora ! (?????) Ale to niemozliwe, to czlowiek pozbawiony odrobiny honoru i przyzwoitosci. (??????) Odpowiedz Link
smaczny_wafelek Re: do sumienia walczących 06.07.13, 10:24 Wiesz Skuter, cały Twój wysiłek na nic. Oczywiscie rozsiadlem sie, wziąłem zrobiłem Popcorn i patrze na te wojny na Forum 3-ech. Bigos jako inteligentny, dostrzega cos co Exworker nie jest w stanie. Troche to dla Exworkera upokarzające, czuje nawet to Exworkera odrobine sympatii, bo ja generalnie do słabszych mam słabość. Jestem ciekaw, kiedy ktos sie kapnie, ze Mr. T znowu stosuje manipulacje, z jednej strony robiac tutaj kolejna jazdę, a na swoim forum udając, ze nie ma z tym nic wspólnego. 3Msię Odpowiedz Link
szar_mysz Re: do sumienia walczących 06.07.13, 12:27 Dla Ciebie moge byc nawet idiotka nie umiejaca "naukowo dyskutowac". Mi to wisi "jak kilo kitu u sufitu" Bo ja nie trawie manipulantow. I takich omijam lukiem szerokim. Ja juz od dawna nie komentuje Twoich wpisow. Nie pisze do Ciebie. Wiec uszanuj to prosze i rowniez nie pisz do mnie. Bede wdzieczna. Ps. Acha- i jesli do tej pory nie zrozumiales dlaczego tak bardzo cenie Ukrytego Wafla - to juz nie zrozumiesz. A powiedzialam to juz na Forum nie jeden raz. Odpowiedz Link
d.p.r Re: do sumienia walczących 06.07.13, 17:09 Możesz skuter postawić i milion znaków zapytania. Jednego to nie zmieni. Przyczyny dla których ja osoboście przestałem u was bywać są dokładnie takie jak je opisał jak to piszecie Bigos. Ja wrócę na forum gdy Wafel nie będzie adminem, a Trouble będzie mógł swobodnie pisać, pilnując by nas tu nie wpuszczano w maliny. Odpowiedz Link
balcerek04 Re: do sumienia walczących 06.07.13, 17:57 Też czekam kiedy wafel stanie się zwykłym forumowiczem i nie będzie mógł kasować innych, a trouble powróci z zaświatów i będzie fajna dyskusja jak kiedyś. Odpowiedz Link
jajko_na_twardo Re: do sumienia walczących 06.07.13, 18:25 Do tej pory byłem raczej czytelnikiem niż aktywnym uczestnikiem obu forów ale zdążyłem wyrobić sobie opinie w poruszanych tematach i mam podobne zdanie. Dobrze by było gdyby kolega Wafel zrezygnował z bycia adminem, a wszyscy zbanowani mieli znowu możliwość swobodnego wypowiadania się na Forum pracowników. Odpowiedz Link
smaczny_wafelek Re: do sumienia walczących 06.07.13, 18:54 jajko_na_twardo napisał: > Do tej pory byłem raczej czytelnikiem niż aktywnym uczestnikiem obu forów ale z > dążyłem wyrobić sobie opinie w poruszanych tematach i mam podobne zdanie. Dobrz > e by było gdyby kolega Wafel zrezygnował z bycia adminem, a wszyscy zbanowani m > ieli znowu możliwość swobodnego wypowiadania się na Forum pracowników. Tiaaaa..... To moze od razu określamy, ze Adminem moze byc tylko mezczyzna rasy kaukaskiej, pochodzący z rodziny wielodzietnych, katolik w 13 pokoleniu, spłodzony miedzy godzina 6:00 a 22:00 i koniecznie powyżej 1500 m.n.p.m, zatrudniony w Banku od minimum 30 lat, i co jest niezbedne - heteroseksualny, oraz z aktualnymi badaniami lekarskimi oraz szczepieniem przeciwko wsciekloscia, Haine-medina i kokluszowi, oraz ilorazem inteligencji powyżej 180? Aaaaa i bym zapomniał, ze kandydat na Admina musiałby wykazać sie zameldwaniem wszedzie byleby bron Boże nie w Warszawie. A pracownik Centrali to od razu z mety do dostrzału. Konieczne do bycia Adminem jest zdobycie minimum 99% głosów na tak! I wtedy taki Admin bedzie boski, kochany i wszyscy zaakceptują jego nawet najsroższe decyzje. Na koncu jak polegnie, odrazu bedzie mozna tutaj tez demokratycznie go kanonizować! Idzmy wiec nancalość Odpowiedz Link
exworker Re: do sumienia walczących 06.07.13, 19:15 smaczny_wafelek napisała: > Tiaaaa..... > To moze od razu określamy, ze Adminem moze byc tylko mezczyzna rasy kaukaskiej, > pochodzący z rodziny wielodzietnych, katolik w 13 pokoleniu, spłodzony miedzyj > godzina 6:00 a 22:00 i koniecznie powyżej 1500 m.n.p.m, zatrudniony w Banku od > minimum 30 lat, i co jest niezbedne - heteroseksualny, oraz z aktualnymi badani > ami lekarskimi oraz szczepieniem przeciwko wsciekloscia, Haine-medina i koklusz > owi, oraz ilorazem inteligencji powyżej 180? > Aaaaa i bym zapomniał, ze kandydat na Admina musiałby wykazać sie zameldwaniem > wszedzie byleby bron Boże nie w Warszawie. A pracownik Centrali to od razu z me > ty do dostrzału. > Konieczne do bycia Adminem jest zdobycie minimum 99% głosów na tak! > I wtedy taki Admin bedzie boski, kochany i wszyscy zaakceptują jego nawet najsr > oższe decyzje. > Na koncu jak polegnie, odrazu bedzie mozna tutaj tez demokratycznie go kanonizo > wać! > Idzmy wiec nancaloś Brak związku z dyskusja i argumentami. Moderatora oceniamy po moderacji. Nie czytasz ze zrozumieniem, manipulujesz dyskusja przez zmiane kontekstu lub jesteś idiota. Trzeciej opcji nie ma. Buzka. Odpowiedz Link
smaczny_wafelek Re: do sumienia walczących 06.07.13, 22:06 exworker napisał: > Nie cz > ytasz ze zrozumieniem, manipulujesz dyskusja przez zmiane kontekstu lub jesteś > idiota. Trzeciej opcji nie ma. Buzka. exworker napisał: > Masz w realu co robic ? Cały czas >Dziwne, bo ja takiego nieroba siedzacego caly dzien w i > nternecie to jeszcze nie widzialem. Nie siedzę całego dnia w internecie. To znaczy jestem cały dzien i noc tylko w Twojej głowie Weź pigułkę Odpowiedz Link
skuter44 To jest nienormalne 06.07.13, 22:52 Na wielu forach społecznych pisuję. I wcale nie obchodzi mnie kto jest tam moderatorem, jak on moderuje, kogo wyrzuca i dlaczego. To jest zadanie administracji forum i nic mam do zarzadzających forum. Wiem, że muszę stosować się do zasad forumowych i staram się to robić. Jak (często to bywa) nie podoba mi się atmosfera na forum, czy też dlatego iż jakiś awanturnik jest tolerowany na forum bo przyzwyczajono się do jego wybryków , fanaberii i nietolerencji; którego ja go od początku nie znoszę. Zwracam więc wtedy uwagę temu awanturnikowi na niewłaściwości postępowania. Ale długo z nim sporu nie prowadzę . Żegnam się (z jego powodu) z forum i odchodzę; "przyganę" moją traktuję jako wyjaśnienie Żałozycielowi przyczyny odejścia. Uważam, że takie jest honorowe i normalne jest takie funkcjonowanie, też odchodzenie z forum. Owszem, zdarzyło mi się też oświadczyć na forum, że łamane są przepisy prawa karnego przez forumowicza . Nikt słowa (sprzeciwu czy komentarza na to ) nie napisał . Tego awanturnika nie widać już na forum. Ale w głowie mi się nie mieści bym trwał na nielubinym forum, rozrabiał, ochrzaniał założyciela za bałagan, oskarżał go za zachowania forumowiczów czy moderatorów, coś mu nakazywal. Inne moje, niż to opisane , zachowanie było by uznane przez ogół forumowiczów " jako chore". Takiemu rozrabiakomi, uzdrowicielomi forum który wtrąca się do decyzji założyciela, uczestnicy forum na ogół dają persona non grata, pisząc -" Kolego nie podoba Ci się na forum, nie musisz tu być, lepiej abyś sobie stąd poszedł " Porównajcie co mamy u nas ? Przy czym zastrzegam się, że nie uważam naszego forum za jakieś uprzywilejowane - o innych prawach - bo "to forum pracowników" banku - . Uważam, że tym bardziej powinno być normalne ,a co najmniej standardowe. U nas niestety jest odwrotnie. Niektórzy uczestnicy dyskusji o banku w sieci, nadal usiłują zarządzać starym forum. I to nawet teraz (po odejściu z forum) po utworzeniu drugiego miejsca dyskusji, traktowanego jako konieczne i własne. Interweniują i wnioskują na tematy innego/dawnego/starego forum.... a więc na tematy nie swojego forum. Typowa jest sytaucja, że kiedy ktoś źle bezpodstawnie/stronniczo/ pisze o administracji tamtego forum to uzyskuje wsparcie innych forumowiczów, z tego forum . Ba, dyskusja na tym forum wręcz ogniskuje się na tematach i problemach tamtego forum . Forumowicze stali tego forum (którzy sami nowe forum wspóltworzyli ) eskalują swoje opinie i bezprawnie zgłaszają niesamowite pomysły i zalecenia Założycielowi tamtego forum . Polecają reorganizację wieloletniego forum, jak by byli jego współwłascicielami czy przełozonymi założyciela forum ; ustawiają założyciela, określają mu np. co ma robić - kogo wyrzucić a kogo przyjąć do moderowania. Nie przyjdzie nikomu na myśl by definitywnie odejść z miejsca gdzie mu niewygodnie pisać/dyskutować/wypowiadać się, stamtąd gdzie nie ma jakoby swobody działania według swoich własnych reguł i wymagań . Nie rozumiem, po co pieniaczymy się kilka miesięcy na dwóch forach, tracimy zdrowie i czas - choć od początku wnioski zgłaszane są nierealne do spełnienia a ewentalne wymuszenie ich realizacji na pewno nie wniosło by nic pozytywnego/nowego do funkcjonowania starego forum. Funkcjonowanie tego tu forum potwierdziło przecież, że czynności moderowania forum są konieczne. Konieczne jest też wzajemne zrozumienie i współpraca uczestników forum. Wymiana zróżnicowanych poglądów na forum jest również bardzo potrzebna ale przy konieczne jest zachowania równości i poszanowania stron dyskusji. Tym bardziej to jest niezrozumiałe, że jakoby dla uniknięcia niewygód utworzone zostało to forum o identycznej, bankowej, pracowniczej tematyce. No i delikatnie wspomnę. Na tym ta nienormalność postępowania nie kończy się. Krewcy wędrownicy forumowi z tego forum burzą ład i porządek swojego starego forum na wszelkie możliwe sposoby. Nasuwa się wiele pytań: Czy po to zostało utworzone to forum by burzyć stare/ szkodzić mu w funkcjowaniu ? Czy nie lepiej by budowniczowie tego forum modernizowali i umacniali swoje forum ? Czy nie przydało by się solidarne wspóldziałanie pracowników banku , także w sieci ? Czy forum bankowym pracowniczym mogą rzetelnie zarządzać ludzie nie pracujacy w banku ? Odpowiedz Link
brat_cioteczny Re: To jest nienormalne 07.07.13, 06:05 Jak się Wam nie podobamy to zabierzcie z nazwy Waszego forum "Pracowników PKO BP". A jak chcecie dalej się tym wycierać i korzystać z takiej nazwy to skończcie z tymi bzdurami, że to miejsce Założyciela. Przy obecnej nazwie to miejsce Pracowników. Jak się Założycielowi albo Adminom nie podobają uczestnicy dyskusji to najłatwiej jak założą sobie inne forum, gdzie w nazwie nie będzie Pracowników PKO BP. Od miesięcy pada masa przykładów, że takie moderowanie jak u Was nie tylko nie jest potrzebne, ale jest szkodliwe. Może teź więcej szacunku dla tych, dzięki którym forum przetrwało tyle lat -dla pracowników Odpowiedz Link
groch_z.kapusta Dochodzenie prawdy 07.07.13, 09:02 Skuter pisze - czynności moderowania są konieczne Po pierwsze. Z moderowaniem można żyć na forum. Bez moderowania też nic złego się nie dzieje. Przez dłgi czas forum obywało się bez moderatorów. Po drugie. Jeśli już musi być moderowanie to mądre , a nie szaleńcze. Skoro Trouble tak straszył forumowiczów to trzeba było ich argumentami przekonać , że Trouble nie ma racji. Dyskusja kończąca się zbanowaniem jednego uczestnika to dziwny standard. Wafel pisze - decyzję o zbanowaniu Troublemakera podjął Mobbing. Po pierwsze. Żaden zwykły śmiertelnik nie widział tej decyzji . Może widzieli ją Bogowie Admini. Po drugie. Jeśli już Trouble został zbanowany , to ban należał się też Waflowi. Za wiele , wiele aktów agresji wobec zwykłych forumowiczów. Wiem , że ta prawda może boleć , ale tak to wygląda. Odpowiedz Link
troublemaker_recovery Re: Dochodzenie prawdy 07.07.13, 10:40 groch_z.kapusta napisał: > Skoro Tro > uble tak straszył forumowiczów to trzeba było ich argumentami przekonać , że Tr > ouble nie ma racji. Grochu, nie czytasz Wafiego zbyt uważnie Tych kluczowych argumentów nie mógł przedstawić bo obowiązywała Go tajemnica firmy... Wg Niego ja dobrze o tym wiedziałem i użyłem tego przeciwko Niemu bo jestem manipulantem Problem w tym, że żadne wewnętrzne przepisy nie mogą wpływać na decyzje sądu, kodeks pracy ani na to, że w mailu może być zawarte publiczne IP nadawcy Nie trzeba być pracownikiem banku żeby pewne Jego, powiedzmy nieścisłości obalić. Tak w ogóle to nie za bardzo rozumiem dlaczego Oni tak strasznie się o nas martwią? Przecież tamtego forum (na razie) nikt nie atakuje a opinie o działaniu dowolnego serwisu w sieci wyrażać to nasze prawo. PS. Przy okazji czy ktoś wie czy w biurowcu PKO na Puławskiej 15 jest sklep z zegarkami i dodatkowo od jak dawna tam jest (kilka miesięcy, lat)? Nigdy tam nie byłem, na Street View nic nie widać a Google niby pokazuje jakiegoś jubilera Potrzebuję tego do sprawdzenia nowej teorii spiskowej być może ostatniej... Odpowiedz Link
mistrzciemnosci Re: Dochodzenie prawdy 07.07.13, 12:28 troublemaker_recovery napisał: > PS. Przy okazji czy ktoś wie czy w biurowcu PKO na Puławskiej 15 jest sklep z z > egarkami i dodatkowo od jak dawna tam jest (kilka miesięcy, lat)? Nigdy tam nie > byłem, na Street View nic nie widać a Google niby pokazuje jakiegoś jubilera ; > ) Potrzebuję tego do sprawdzenia nowej teorii spiskowej być może ostatniej... Od wielu lat. Chyba od początku działania CFP . Widzę, że w teoriach spiskowych przybył mi groźny konkurent . A może współtowarzysz ? Odpowiedz Link
troublemaker_recovery Re: Dochodzenie prawdy - jak krew z nosa... 07.07.13, 12:42 No masz... ukryty_wafel napisał: >W mailu Troublemaker nigdy nie ma i nie było publicznego IP użytkownika. >IP jakie zawarte jest nagłówku maila jest IP emailera, czyli serwera pocztowego, z ktorego > email wyszedł. Może być. Taki specjalista od HTML-a, CMS-ów i Alexy jak Ty nie powinien takich bzdur pisać X-Originating-IP: [80.*.*.*] Nawet już nie chce mi się o tym gadać >Atakujesz Ty, cały czas, podszywajac sie i trollujac i zaklinajac sie ze to nie ty. >I nawet jesli pod niektórymi nickami kryje sie ktos inny, ty to Rozpocząłes. Porąbało Cię do końca Ja atakuję a nawet jak to nie ja to i tak ja... >> "PS. Przy okazji czy ktoś wie czy w biurowcu PKO na Puławskiej 15 jest sklep z zegarkami" >Tak jest, od dawna, chyba od czasu jak wybudowano biurowiec Thx Wiedziałem, że Ty wiesz Podobno lubisz ładne zegarki > Ależ prosze Cie uprzejmie. Kazda kolejna pokazuje jedno, jak bardzo sie mylisz > Knuj dalej Już nie muszę knuć Pozdro o Boski Odpowiedz Link
groch_z.kapusta Re: Dochodzenie prawdy - jak krew z nosa... 08.07.13, 09:58 No dobra Trouble. Wzbudziłeś ciekawość tymi zegarkami. O co chodzi ? Odpowiedz Link
troublemaker_recovery Re: Dochodzenie prawdy - jak krew z nosa... 08.07.13, 13:20 groch_z.kapusta napisał: > No dobra Trouble. Wzbudziłeś ciekawość tymi zegarkami. O co chodzi ? Zależy dla kogo? Dla Misiula o wszystko Odpowiedz Link
groch_z.kapusta Re: Dochodzenie prawdy - jak krew z nosa... 08.07.13, 13:48 troublemaker_recovery napisał: > Zależy dla kogo? Dla Misiula o wszystko > No nie bądź taki . Zdradź co odkryłeś? Odpowiedz Link
chudy_ser Nienormalne jest to co wy wyprawiacie 07.07.13, 09:54 Nie przyjdzie do głowy by odejścć bo to tak jakbyśmy mieli odejść z własnego domu. Pojawił się dziki lokator. Rozrabia na całego od paru miesięcy. A my mamy odejść ?????.? Ocipiałeś chłopie???? Forum to nie prywatny ogródek pana wafla czy innego pana mobbinga. To forum pracowników banku i oni mają stąd odejść bo się trzem gościom nie podoba o czym dyskutuje i czego chce kilkadziesiąt osób ???. Na takiej bzdury to jeszcze nie widziałem Odpowiedz Link
skuter44 Re: Nienormalne jest to co wy wyprawiacie 07.07.13, 16:15 Serze. Nie widziałeś bzdury? Może tylko dlatego, że jej nie ma ? . A może, za krótko i niedokładnie zyjesz by znaleźć prawdę ? Odpowiedz Link
ciuciubabka78 Re: To jest nienormalne 07.07.13, 10:24 skuter44 napisał: > Ale w głowie mi się nie mieści bym trwał na nielubinym forum, rozrabiał, ochrz > aniał założyciela za bałagan, oskarżał go za zachowania forumowiczów czy modera > torów, coś mu nakazywal. Inne moje, niż to opisane , zachowanie było by uznane > przez ogół forumowiczów " jako chore". Takiemu rozrabiakomi, uzdrowicielomi fo > rum który wtrąca się do decyzji założyciela, uczestnicy forum na ogół dają p > ersona non grata, pisząc -" Kolego nie podoba Ci się na forum, nie musisz > tu być, lepiej abyś sobie stąd poszedł " > Porównajcie co mamy u nas ? Przy czym zastrzegam się, że nie uważam naszego f > orum za jakieś uprzywilejowane - o innych prawach - bo "to forum pracowników" > banku - . Uważam, że tym bardziej powinno być normalne ,a co najmniej standa > rdowe. Nasze forum nie jest uprzywilejowane. Ono jest nasze . To co piszesz ma sens wobec np. Forum miłośników kanarków. Tu nie jest tak samo. Forum jest pracowników. Jak więc ktoś inny może coś tu narzucać. Nie wiem skąd ten upór. Propozycja Groch jest wyważona i sensowna. Wafel nawet tu dał pokaz tego co w nieco łagodniejszej postaci robi na starym forum. Nie może być administratorem bo prowokuje ludzi, rodzi konflikty i wznieca agresję. Nikt mu nie zabrania pisać jako zwykły uczestnik . Troublemaker musi być przywrócony. Bez tego nikt nie uwierzy, że nie ma cenzury. Skoro jego wpisy były takie straszne to trzeba tłumaczyć ludziom jak jest. Ban to żadne tłumaczenie. Tak to jest jak władzę dzierżą faceci. Zero ugodowości, zero porozumienia. Tylko zwarcie, konflikt i okładanie się maczugami . Ty jako starszy facet powinieneś to widzieć i apelować do obu stron o porozumienie. Odpowiedz Link
troublemaker_recovery Re: To jest nienormalne 07.07.13, 11:36 ciuciubabka78 napisała: > Tak to jest jak władzę dzierżą faceci. Zero ugodowości, zero porozumienia. Tylk > o zwarcie, konflikt i okładanie się maczugami Wafik to mężczyzna nie facet Nie pisz tak bo bardzo na tym punkcie wrażliwy Ja mam tylko 182 cm, nie uniosę maczugi tak wysoko Odpowiedz Link
krolewna.smieszka Re: To jest nienormalne 07.07.13, 13:45 ciuciubabka78 napisała: > Tak to jest jak władzę dzierżą faceci. Zero ugodowości, zero porozumienia. Tylk > o zwarcie, konflikt i okładanie się maczugami . Ty jako starszy facet powini > eneś to widzieć i apelować do obu stron o porozumienie. Doskonale rozumiem o czy piszesz kochana Też na codzień obserwuję jak samce alfa walczą o władzę. Żaden nie ustąpi. Każdy uważa że ma rację. Głosy otoczenia nie docierają do zalanych testosteronem mózgów . Dyskusja cywilizowanych ludzi polega tylko na wymianie argumentów. Kończenie dyskusji w ten sposób, że się drugiej stronie zamyka usta nie pozwalając na dalsze wypowiedzi jest formą ograniczania dyskusji. To niestety jest takie samcze. Nie mogę znaleźć dalszych argumentów to przywalę w łeb i oponnt w końcu zamilknie. O skutera się nie martw. Moja Babcia zawsze powtarzała że na starość jeden człowiek mądry się robi bo korzysta z tego co w życiu wiedział, a drugi uparty bo widzi tylko to z czgo w życiu korzystał . Skuter chce dobrze. Tak myślę. Ale nie widzi że ta wojna plemników wygoniła już wszystkich. Nie widać by coś się zmieniało. a fajnie by było odtworzyć klimat forum sprzed miesięcy. Może jak już oba samce się kompletnie ogłuszą to w końcu mobbing zareaguje i w końcu pokaże że choć kobika to ma cojones ) i raz na zawsze rozwiąże problem złego wyboru adminów. I tylko nie wiadomo co w tym towarzystwie robi mysz szara. Mówią że miłość jest ślepa Odpowiedz Link
skuter44 Re: To jest nienormalne 07.07.13, 19:43 Ciuciubabko. Zostańmy przy swoich zadniach bo nie jesteś w stanie albo raczej nie chcesz (chyba) uznać, jako prawdziwe , moje wypowiedzi. [b] Ty piszesz: Nasze forum nie jest uprzywilejowane. ..... zgadzamy się..... Ono jest nasze . ... ono jest Mobbiego załozone jako miejsce dyskusji DLA pracowników ... To co piszesz ma sens wobec np. Forum miłośników kanarków. ....niczym sie różni....Tu nie jest tak samo. ..... nie ma wyjątków dla jakichś tam forów na GW, na słowa "pracowników PKO BP" nie otwiera się sejf Gazety Wyborczej, Forum jest pracowników. .... forum jest dla pracowników, b.pracowników i emerytów banku.. Jak więc ktoś inny może coś tu narzucać. ...tyllko Załozyciel lub jego Administratorzy mogą coś tu ustalić i narzucić forumowiczom. Nigdy odwrotnie. Mogą też byc decyzje wynegocjonowane... Nie wiem skąd ten upór. Nie ma uporu jest prawo Załozyciela lub jego pełnomocników.... Propozycja Groch jest wyważona i sensowna. Nie mnie to oceniać. Nie do mnie adres.Wafel nawet tu dał pokaz tego co w nieco łagodniejszej postaci robi na starym forum. --------- Odpowiedz Link
exworker Re: To jest nienormalne 07.07.13, 20:18 Czyli wg Ciebie skuterze, jesli zalozyciel zrobi z moderatora kogos, kto bedzie usuwal np. co drugi wpis dla zabawy, dopoki zalozyciel nie zmieni zdania wszystko jest ok ? Ciekawa i przewrotna logika. Zaslanianie sie zalozycielem jest bardzo wygodne. Forum nie jest juz pracownikow, nie klam. Pracownicy sa tam ograniczani w wypowiedziach, banowani za poglady. To juz od dawna zreszta w ogole nie jet forum tylko zgliszcza po cenzurowej wojnie o wizerunek banku. Jestes wyjatkowo tendencyjna osoba. Odpowiedz Link
exworker Re: To jest nienormalne 07.07.13, 20:20 Twoe wywody skuterze mijaja sie z prawda i sa nielogiczne. Doskonale wiesz ( moje podejrzenie, dowodow nie mam ), ze cenzura tamtego forum zostalanarzucona z zewnatrz u ktos za nia bierze kase. Odpowiedz Link
skuter44 do exworkera 07.07.13, 22:41 Przeczytałem Twoją opinię . Dziękuję. Z możliwości polemiki nie skorzystam. Nie znaczy, że zgadzam się z treścią Twoich wpisów. Co najwyżej utwierdzam się w swoich przekonaniach. Odpowiedz Link
poprostuex Tylko co to jest to? 07.07.13, 14:55 Tak skuter. To nienormalne. Zobacz jak się porobiło. Jeszcze chwilę temu byliśmy wszyscy w tym samym miejscu. Mobbi wpadł na pomysł i uczynił wafla adminem. Wtedy jeszcze nie było tak źle. Później zaczęły się dyskusje. Merytoryczne dyskusje na tematy nasze, bankowe. Troubla z Waflem. Skończyły się zbanowaniem Troubla Ten by móc dalej pisać i odpowiadać waflowi przeniósł się na forum założone przez kotwica, które do tamtej pory było w uśpieniu. Wafel pisał na starym forum, Trouble odpowiadał tu. Jeszcze jakos to wyglądało. Później Wafel znudzony chyba znikomym zainteresowaniem starym forum, padł tutaj i wszyskim nabluzgał. Skończyło się banem. No i Wafel pisał na starym forum, Trouble odpowiadał tutaj. Wafel tu już nie mógł odpowiadać. Założył nowe forum. Tam odpowiada na wpisy Troubla, Zochy, Sera. Wpisy z tego forum. To chore. Jeden człowiek spowodował coś takiego. Rezygnacja jednego człowieka nie ze swoich poglądów, ale z funkcji do której kompletnie się nie nadaje, mogłaby przywrócić normalność. Ale nie. Lepiej tą chorą sytuację utrzymywać. Za nic mieć głosy kolejnych osób. Jest już kilkanaście wpisów o to apelujących. Za nic zdrowy rozsądek. To rzeczywiście jest chore Odpowiedz Link
skuter44 Poprostueuksowi 07.07.13, 19:01 [POPROSTUEKSOWI.i] Nie jestem (przez kilka dni) w stanie odpowiadać szczegółowo. Odpowiedzi-hasłowe będę wpisywał w treść Twojego wpisu, też wpisów niektórych/nie cierpiących zwłoki, adresowanych do mnie[/i] Piszesz, m.in:: Tak skuter. ...." Później zaczęły się dyskusje. Merytoryczne dyskusje na tematy nasze, bankowe. NIE TYLKO....Troubla z Waflem. Skończyły się zbanowaniem Troubla . I CO MNIE TO OBCHODZI ? Z SETEK DYSKUSJI NA FORUM MA BYĆ NAJWAŻNIEJSZĄ, ROZWALAJĄCĄ FORUM . NIE ROZUMIEM ? -. MUSIAŁY BYĆ TEGO POWODY, TKWIĄCE W NARUSZENIU RYGORYSTYCZNEGO REGULAMINU FORUM. Ten by móc dalej pisać i odpowiadać waflowi ..... A NIE PISZE ?......przeniósł się na forum założone przez kotwica.... CHCIAŁ , TO SIĘ PRZENIÓSŁ...., które do tamtej pory było w uśpieniu.....A WIĘC DOBRZE, ŻE SIĘ PRZENIÓSŁ. OŻYWIŁ NOWE FORUM. ? TERAZ MOŻE PISAĆ I ODPOWIADAĆ, JAK CHCIAŁ. I CO DALEJ ? TERAZ MUSI PRZENIEŚĆ SIĘ Z POWROTEM NA STARE FORUM ? DLACZEGO MUSI ? JAKO PROTOPLASTA RODU NICKÓW TROUBLE ? NIBY NIE MOŻE ALE PRZECIEŻ TAM PISZE, TYLKO POD INNYMI NICKAMI. A WIĘC W CZYM PROBLEM ? TROUBLE JEST ZA MAŁO NAJWAŻNIEJSZY ??! MAMY ZROBIĆ REWOLUCJĘ, ZABRAĆ FORUM MOBBIEMU I.... POSTAWIĆ W JEGO MIEJSCE JAKĄŚ REWOLUCJONISTKĘ/TĘ, MOŻE TROUBLA ? Wafel pisał na starym forum, Trouble odpowiadał tu. Jeszcze jakos to wyglądało. ....BYŁO WIĘC PRAWIE NORMALNIE... ?. Później Wafel znudzony chyba znikomym zainteresowaniem starym forum,.....[i]NIEPRAWDA .TRWAŁA I NASILAŁA SIĘ DRUGA FALA NAGONKI NA ADMINÓW I ZAŁOZYCIELA , ZGŁASZANE BYŁY UWAGI, WNIOSKI O WYMIANĘ ADMINÓW.... [/i](Wafel)....Wpadł tutaj i wszyskim nabluzgał ..... NIE WSZYSTKIM I NIE NABLUZGAŁ . ZACHOWAŁ SIĘ JAK ZACHOWUJĄ SIĘ/ZZCHOWYWALI FORUMOWICZE, W STOSUNKU DO NIEGO. INNYM WOLNO. JEMU NIE WOLNO ? Skończyło się banem. SŁUSZNIE. No i Wafel pisał na starym forum,....[i]ALE PRZECIESZ ON NIE ZMARTWIŁ SIĘ TYM ZBANOWANIEM I DLATEGO???.... [/i]Trouble odpowiadał tutaj..... PRZECIEŻ MÓGL NADAL ODPOWIADAĆ NA TYM FORUM . Wafel tu już nie mógł odpowiadać. ..BO ZOSTAŁ ZBANOWANY . - Założył nowe forum. .....ALE TO NIE MA ZWIĄZKU Z TYM INCYDENTEM. WAFEL - ZROBIŁ UCZCIWIE - UZNAŁ, ŻE NIE MA SENSU PROWADZENIE TU BIJATYKI , ZAŚMIECANIA 2 FOR. DLATEGO ZAŁOZYŁ OSOBNE FORUM, DO PROWADZENIA EWENTUALNYCH DALSZYCH POLEMIK. NIE SKORZYSTANO Z TYCH MOZLIWOŚCI. ATAKOWANIE WAFLA TRWA NA TYM FORUM. JUŻ BEZ JEGO STAŁEJ OBECNOŚCI..... Tam odpowiada na wpisy Troubla, Zochy, Sera. Wpisy z tego forum..... A ODPOWIADA, JEST NA CO ODPOWIADAĆ ? RACZEJJEST GOTOWY DO ODPOWIEDZI, CZEKA NA WPISY NA JEGO FORUM A TU ODPOWIADA "Z WIELKIEJ KONIECZNOŚCI". CHOĆ ONI NADAL ZAŚMIECAJĄ TO FORUM. CZY KTOŚ SKORZYSTAŁ Z MOZLIWOŚCI PODJĘCIA TAM Z WAFLEM DYSKUSJI ? LEPIEJ TU ATAKOWAC, PROWADZIĆ "BOHATERSKĄ" WALKĘ NA SCENIE, CZYTAJ FORUM. I UDAWAĆ POKRZYWDZONEGO. To chore.[i] TO RACZEJ NIEUCZCIWOŚĆ, WYRAŹNE AKTORSTWO I TWORZENIE SZTUCZNEGO "PROBLEMU WAFLA", BEZ PORUSZANIA KTÓREGO KILKU FORUMOWICZÓW NIE JEST W STANIE PISAĆ NA FORUM. i]. Jeden człowiek spowodował coś takiego. CO SPOWODOWAŁ ? WYKONUJE SOLIDNIE ZADANIA DO KTÓRYCH ZOSTAŁ POWOŁANY. TO ŹLE ? NA PEWNO NIE DLA ZAŁOŻYCIELA FORUM. KILKAKROTNIE DAŁ TEMU WYRAZ. ZAMKNĄŁ SPRAWĘ. Rezygnacja jednego człowieka nie ze swoich poglądów DO CZEGO CI POTRZEBA OFIARA TEGO JEDNEGO CZŁOWIEKA? W CZYM CI ON PRZESZKADZA ? , ale z funkcji do której kompletnie się nie nadaje,...JAK MOŻE ZREZYGNOWAĆ Z FUNKCJI ADMINA NA KTÓRĄ POWOŁAŁ GO ZAŁOZYCIEL I JEST Z JEGO PRACY BARDZO ZADOWOLONY ? ... mogłaby przywrócić normalność.... NIE ROZUMIESZ NADAL, ŻE NORMALNOŚĆ NA FORUM UWARUNKOWANA JEST ZACHOWANIEM UCZESTNIKÓW , ZGODNYM Z ZASADAMI/PRZEPISAMI FORUMOWYMI ? Ale nie. Lepiej tą chorą sytuację utrzymywać. A NIE LEPIEJ SPRÓBOWAĆ WPISAĆ SIĘ W SYTUACJĘ USTALONĄ NA FORUM PRZEZ ZAŁOŻYCIELA ? ZAŁOŻYCIEL NIC NIE MUSI. FORUMOOWICZ - JESLI CHCE BYC NA FORUM - MUSI UZNAĆ ZAŁOŻYCIELA, ADMINÓW I ZASADY FORUMOWE. Za nic mieć głosy kolejnych osób. JAKTO ZA NIC ? ZAŁOŻYCIEL UDZIELIŁ PRZECIEŻ KILKA ODPOWIEDZI NA WNIOSEK KILKU FORUMOWICZÓW I WYJAŚNIŁ POWODY TAKIEGO A NIE INNEGO SWOJEGO POSTANOWIENIA. Jest już kilkanaście wpisów o to apelujących. NIE LICZYŁEM. ALE JAKIE ZNACZENIE W TEJ SPRAWIE MA LICZBA APELI I WPISÓW ? Za nic zdrowy rozsądek. NIE ZAWSZE PRAWDA I ZDROWY ROZSĄDEK SĄ PRZYPISANE DO KILKU FORUMOWICZÓW. BO PRAWDA TO STAN ZGODNOŚCI Z RZECZYWISTOŚCIĄ. TU LICZY SIĘ PRAWDA I ROZSĄDEK OCENIONY/PREZENTOWANY PRZEZ ZAŁOŻYCIELA. To rzeczywiście jest chore . I NIE MA W TYM NIC CHOREGO. Odpowiedz Link
exworker Re: Poprostueuksowi 07.07.13, 19:37 Drogi skuterze. Trouble nie zlamal zadnych zasad, nie wiem wiec dlaczego sie na nie powolujesz. Przyklad troubla, z powodu jego kultury i rzeczowosci oraz chlodnego podejscia do zagadnien stal sie najbardziej jaskrawym przejawem moderacji polegajacej na eliminowaniu osob o odmiennych, od jedyńie slusznych, pogladow. Nagonka na adminow jest chwytliwym haslem, podobnie jak lamanie blizej niekreslonych zasad. Mylisz nagonke z masowym sprzeciwem przeciw sposobie moderacji. W ten sposob przykladasz reke do cenzury. Masz racje, wafel nie wszystkim nabluzgal, zwracam honor, wzor kultury z niego. Z funkcji admina sie rezygnuje, jesli ludzie Cie nie chca a Ty masz odrobine honoru. Inaczej mamy dyktature. Forum powstalo dla ludzi a nie dla adminow, jesli ludzie admina nie chca, powinien odejsc. Obaj jednak wiemy, ze ego nie zrobi, bo to zwykly szmaciarz. Masz racje, prawda to rzeczywistosc. Ona jest taka, ze wespol z waflem zniszyles Forum Pracownikow PKO az ludzie musieli sie przeniesc gdzie indziej. Godny podziwu sposob moderacji musial tam byc wiec. Odpowiedz Link
exworker Re: Poprostueuksowi 07.07.13, 19:39 A moze skuterze Tytez jestes oplacany, tak jak wafel, za ograniczenie wolnosci wypowiedzi i ochrone wizerunku ? Taki wniosek mi sie nasuwa po analizie Twojej wypowiedzi. Rozmowa z Wami to jak argumenty przeciwko wierze. My logika i prawda a Wy blizej nieokreslone zasady, maniulacje, ochrony wizerunku itd. Odpowiedz Link
exworker Re: Poprostueuksowi 07.07.13, 19:41 Przepraszam, po slowie szmaciarz mialo jeszcze byc "i szumowina" Odpowiedz Link
zocha37 do Kotwicy 07.07.13, 21:07 exworker napisał: > Przepraszam, po slowie szmaciarz mialo jeszcze byc "i szumowina" dlaczego nie reagujesz na wyzwiska używane przez Exworkera ? nie pierwszy raz i jak się wydaje nie ostatni? Odpowiedz Link
kotwica110 Re: do exworkera i zochy 07.07.13, 21:24 wyluzuj kolego,nie spinaj się, zocha na rację , nie ma co się z waflem licytować do zochy: ja zaglądam na forum kiedy mogę i nie jest możliwe żebym wszystko czytał. Odpowiedz Link
wilk.z.lasu Re: do Kotwicy 07.07.13, 21:24 zocha37 napisała: > exworker napisał: > > > Przepraszam, po slowie szmaciarz mialo jeszcze byc "i szumowina" > > dlaczego nie reagujesz na wyzwiska używane przez Exworkera ? > nie pierwszy raz i jak się wydaje nie ostatni? Bo u siebie najtrudniej zobaczyć grzechy Odpowiedz Link
groch_z.kapusta Re: do Kotwicy 08.07.13, 09:55 zocha37 napisała: > dlaczego nie reagujesz na wyzwiska używane przez Exworkera ? > nie pierwszy raz i jak się wydaje nie ostatni? > Czy na Forum Rozmowy Wafla ze Skuterem jak było jeszcze Forum Pracowników PKO BP nie robił tak samo? A Ty strałaś się go tu bronić , że go wafel prowokował. Teraz widać jego prawdziwą naturę i widać brak reakcji kotwicy bo to jest ta sama osoba Odpowiedz Link
groch_z.kapusta Re: Poprostueuksowi 08.07.13, 09:52 Najbardziej byś pomógł temu forum i pracownikom banku gdybyś zanurkował w tym swoim szambie i z niego nie wychodził. Ponieważ jesteś jaki jesteś i dawałeś się poznać właśnie z tej strony na Forum Rozmowy Wafla ze Skuterem , to jedyny pożytek z twojego żulowskiego bełkotu jest taki , że przynajmniej Zocha przejrzy w końcu na oczy i przestanie bezwarunkowo bronić takiego...forumowicza Odpowiedz Link
zocha37 Re: Poprostueuksowi 08.07.13, 10:40 groch_z.kapusta napisał: > Najbardziej byś pomógł temu forum i pracownikom banku gdybyś zanurkował w tym s > woim szambie i z niego nie wychodził. Ponieważ jesteś jaki jesteś i dawałeś się > poznać właśnie z tej strony na Forum Rozmowy Wafla ze Skuterem , to jedyny poż > ytek z twojego żulowskiego bełkotu jest taki , że przynajmniej Zocha przejrzy w > końcu na oczy i przestanie bezwarunkowo bronić takiego...forumowicza A sobie Bigos nie masz nic do zarzucenia?to przeczytaj jeszcze raz, a jak trzeba to i 10 razy, to co napisałeś powyżej i swoje poprzednie wypowiedzi,to może zrozumiesz, że różnica Twoich niektórych wypowiedzi nie odbiega aż tak bardzo od wypowiedzi Exworkera. Tyle tylko, że podłoże reakcji Eksia jest o wiele bardziej dla mnie zrozumiałe niż Twoje, co nie znaczy, że do końca da się go tłumaczyć. A o moje postrzeganie nie martw się, oczy mam słabe, ale zapewniam Cię, że dostrzegam więcej niż się komukolwiek tu wydaje, również Tobie Odpowiedz Link
kociolek_matolek Re: Poprostueuksowi 08.07.13, 12:26 Zocha Groch dobrze napisał. Exworker robi to samo co na starym forum. Pytam się poco obraza skutera? Skuter nie ma racji oczywiście. Ale to powod by go nazywać obraźliwie. Groch ma rację że na to zwraca uwagę. A te nawalanki i tak nic nie przynoszą. Wchodzi wafel robi bajzel, wchodzi skuter stawia wszystko do góry nogami. A stare forum i tak moderuje wafel z myszą i nikt i nic ich nie ruszy Odpowiedz Link
skuter44 do Kociołka 08.07.13, 13:53 Pytanie do Kociołka (czyli wczesniej kogo - pytam?). Piszesz - "wchodzi skuter stawia wszystko do góry nogami". Pytanie - co konkretnie postawiłem do góry nogami ? Nie uważasz, że staram się wszystko tu stawiać na mocnych nogach. Odpowiedz Link
kociolek_matolek do Pana Skutera 08.07.13, 15:53 skuter44 napisał: > Pytanie do Kociołka (czyli wczesniej kogo - pytam?). Wczesniej czyli kiedy - pytam? > Piszesz - "wchodzi skuter stawia wszystko do góry nogami". > Pytanie - co konkretnie postawiłem do góry nogami ? To że to nie jest nasze forum tylko mobbiego. To konkretnie jest do góry nogami. A już wszystko do góry nogami jest TUTAJ > Nie uważasz, że staram się wszystko tu stawiać na mocnych nogach. No wlasnie nie uważam Ale zrobiles fajny krok z propozycja do grocha. A jego odpowiedz jest jeszcze fajniejsza. Wszystko ma szanse stanąć na nogi Odpowiedz Link
s.mok_wawelski Re: do Pana Skutera 08.07.13, 20:48 Trouble się teraz w zegarmistrza bawi Odpowiedz Link
skuter44 odpowiedź poprzednikowi 08.07.13, 22:38 Smoku. Po co mnie ta Twoja informacja ?. Nie śledzę Troubla. Pamiętaj, emeryt bankowy nie jest panem. Radzę Ci dlatego, ubezpieczaj sie dodatkowo, zbieraj forsę/inwestuj. Tylko wtedy na starość będziesz mógł się leczyć i kilka lat pożyć w spokoju, pojeździć na wycieczki. - Normalny skuter=czuk jestem. pozdrawiam Cię Odpowiedz Link
tor-r-es Re: Poprostueuksowi 07.07.13, 21:59 skuter pogubiłeś się. jest dokładnie odwrotnie niż to co piszesz. szkoda. kiedyś byłeś inny. forum nie jest żadnego założyciela. on tylko stworzył nam możliwość pisania. reszta to nasza sprawa. on zbudował dom. my go kupiliśmy płacąc wpisami. i teraz trudno oczekiwać by budowniczy dyktował nam warunki. czas to zozumieć i nie walczyć z oczywistymi faktami. mobbing nie jest nikim więcej niż budowniczym. forum nie jest dla pracowników. tytuł nie pozostawia wątpliwości. forum jest pracowników i zostawcie je w końcu w spokoju wy wszelkiej maści uzurpatorzy. zostawcie w spokoju co nasze. my możemy decydować co z tym zrobimy Odpowiedz Link
skuter44 do to- r-es 07.07.13, 22:35 Prawda jest inna. Nie moja tylko okreslona wewnetrzymi przepisami Agory . Nic sie pogubiłem. Jeśli pogubiłem się to dlaczego na innych forach jest właśnie tak jak piszę. Poczytaj dokumenty, wymagania Agory dot. zakladania i prowadzenia for prywatnych a wszystko zrozumiesz. Nikt nie zabiera forum pracownikom ono jest dla pracowników ale załozył go Mobbi i on za niego odpowiada, on decyduje o wszystkim co na nim sie dzieje. A pisanie - uzurpatorzy zostawcie nasze forum, my będziemy decydować - do kogo jest to kierowane ? Nazwałaś Mobbiego uzurpatorem bo innych założycieli i decydentów tu nie ma. A jeśli masz na mysli administratorów , to oni działają z pełnomocnictwa Mobbiego. Forumowicze nic sami tu nie są w stanie decydować. To i dobrze. Wyobrażam co by sie dzialo gdyby tak było. A jeden totalny bajzel. W zlym kierunku prowadzisz dzialania i doradzasz. . Jeśli chcesz nadal " łamać kręgosłup założycielowi", kazać mu robić co Ty , czy jakaś grupka uważa/ każe ; zamiast z nim dyskutować, negocjować, to będzie to działanie bezpodstawne i dlatego nieskuteczne . Byłoby to (wg mnie) działanie na szkodę pracowników i założyciela. Dlatego nie zdziwiłbym sie, że dalsze naciski na Mobbinga o zmianę moderatorów , opinie ekspertów nt. celowości forum mogą doprowadzić do radykalnych rozstrzygnięć. I proszę nie pisać, że straszę, wymądrzam się,..... bo to też nie jest prawda. Odpowiedz Link
max.q Re: do to- r-es 08.07.13, 06:27 Rację ma torres. Mobbing swoimi działaniami szkodzi forum. Powołując wafla na admina spowodował że nie ma już dyskusji. Podoba mi się rozwiązanie że wafel i mysz przestają być adminami. Racjonalnego już nie ma. Przynajmniej tak wynika z wpisu wstępnego. Trouble wraca. I wreszcie forum stanie się normalne. Odpowiedz Link
skuter44 jeszcze jedna informacja 08.07.13, 08:27 A niech tam dziabli. Chcę jeszcze przekazać newsa . Zajrzałem przed chwilą na forum "Rozmowy z Waflem" do którego czytania nikt tu nie przyznaje się. I tam Wafel odpowieada na Wasze tu do mnie skierowane wpisy. Zgadzam się w wiekszości z jego ocenami. Co zwalnia mnie od odpowiedzi, które ograniczaja sie do potwierdzenia moich opinii. Chcecie wiedzieć wiecej, chcecie wiedzieć co sądzi o Waszych opiniach Wafel - zajrzyjcie na to forum. Wafel wyjasnia tam i rozwija swoje poglady na temat sporu. Mnie zainteresował ostatni wpis, ze swego rodzaju podsumowaniem jego wypowiedzi ,cytuję: "Tak wiec zamiast gadać o Waflu, zajmijcie sie swoimi sprawami i pokazcie, ze stac Was na zajmujące dyskusje na temat Banku. Ja stawiam teze, ze nie macie nic do powiedzenia, dlatego watki merytoryczne nie znajdują zainteresowania ze strony osob tam mogących dyskutowac Ja uwierze w brednie jakie wypisujecie na swoim forum, obietnice, ze będziecie dyskutowac, etc dopiero, jak watki o Waflu beda sporadyczne, zas watki o sprawach Banku beda tak popularne jak watki o mnie dzisiaj. A jak zaczniecie sie kulturalnie wyrażać o mnie, przestaniecie obrazac innych i tolerować obrazanie i pojawianie innych, obiecuje, ze zrezygnuje z Adminowania, bo wtedy Admin straci racje bytu! " Odpowiedz Link
exworker Re: jeszcze jedna informacja 08.07.13, 09:23 1. Moderacja nie ma nic wspolnego z ocena merytorycznosci wpisow a sam piszesz, ze wafel tak robi. Prosze zobaczyc wpisy ludzi pod artykulami w np. wp.pl - wiekszosc jest off topic. Dla Was "merytorycznosc" wpisow to klucz umozliwiajacy usuwanie wpisow za poglady. 2. Bardzo niewielu jest tak merytorycznych forumowiczow jak trouble, zaprzeczeniem Waszych gladkich zdan i oswiadczen jest jego zbanowanie. Czyzby w regulaminie byl zakaz wygrania polemiki z adminem ? A wlasciwie za co on zostal zbanowany ? Moze jakies dowody na poparcie slusznosci ? 3. Nie interesesuja mnie ( wypowiadam sie za siebie ) jakies prywatne polemiki z waflem na jego forum gdyz prywatnie jest kompletnie nie interesujaca osoba, mialka, bez zasad, jakich wielu. Ale pelni wazna funkcje dzieki ktorej doprowadzil ( z Twoja pmoca skuterze ) do zniszczenia naszego forum. 4. Nie rozumiem zrzucania kwestii moderacji na zalozyciela. Argumentacja, ze takiego wybral i tak musi byc jest smieszna i zenujaca. A gdyby na moderatora wybral swojego 5- cio letniego syna ? Ludzie nie chca wafla i smiem twierdzic, ze Ciebie tez nie chca. Ale Wy udajecie, ze tych glosow nie ma, jestescie przyspawani do funkcji. Ile Am za to placa ? 5. Dyskusja z Wami jest bez sensu dla kazdego myslaceg czlowieka. Kazdy logiczny argument obalicie wola administratora, merytorycznoscia wpisow, itp. Itp. Wstyd skuterze, tak po,ludzku wstyd. Odpowiedz Link
dr_wycior Re: jeszcze jedna informacja 08.07.13, 09:32 Ludzie piszą tutaj. To nieładnie reklamować inne forum. Zwłaszcza prywatne forum wafla. Dołączam się do głosów o zabranie moderatorskich zabawek waflowi i myszy. Dołączam się do głosów o uwolnienie wszystkich zbanowanych. Dodaje swoją propozycje - odejście mobbiego od podejmowania decyzji na forum. Odpowiedz Link
groch_z.kapusta Re: jeszcze jedna informacja 08.07.13, 09:48 Skuter 1. To nie ładnie tak postępować. Działasz podobnie jak exworkerokotwica. Zaogniasz sytuację 2. Reklamujesz forum wafla. Dlaczego tak robisz. To nie jest w porządku. 3. Padły tutaj konkretne propozycje - usunięcie banów dla exworkera-kotwicy i traubla oraz odebranie uprawnień administratorskich waflowi i myszy. 4. Propozycja wafla , jak pisze wyjściowa negocjacyjna , bez możliwości jej ngocjowania , nie przywraca exworkera - kotwicę i troublemakera , nie ma w niej nic o odejściu szarej myszy , a rezygnacja wafla jest uwarunkowana grzecznością dyskusji , którą oceniać będzie wafel 5. Czyli jesteśmy w punkcie wyjścia. Dlaczego? Odpowiedz Link
skuter44 jeszcze jedna propozycja 08.07.13, 12:48 Grochu .... a inaczej jaka Twoja godność, pierwsza ? Gubię się , nie wiedząc z kim mam do czynienia. Wpis był jednak adresowany i dyskusyjny . Dlatego krótko odpowiem. Piszesz: 1. To nie ładnie tak postępować. Pisząc na tematy konkretne nie mogę zastanawiać się , czy aby ładnie postapię zwierzając sie z prawdy ? Tym bardziej, że tu piszę jedynie w celu uspakajania atmosfery na forum poprzez pokazanie obiektywne sytuacji, pozycji formalnej stron sporu i zasugerowania mozliwości rozwiązywania zadrażnień. Działasz podobnie jak exworkerokotwica. Zaogniasz sytuację. Przykro mi za takie porównanie. Nie zasługuję na nie. No, ale druga informacja jest ważna bo (gdyby tak było) to oznaczało by, że "psu na budę te moje wysiłki". Oznaczałoby , że słabe mam predyspozycje do łagodzenia obyczajów. 2. Reklamujesz forum wafla. Dlaczego tak robisz. To nie jest w porządku. Nie mam zamiaru prowadzenia Waflowi reklamy. Znalazłem przypadkowo u Wafla jego bardzo konkretne odpowiedzi, na ostatnie wpisy 3 forumowiczów na tym wątku, wpisy w formie uwag i pytań (niby do mnie skierowanych a faktycznie do Załozyciela) . Uznałem więc, że warto by pytający przeczytali odpowiedzi Wafla . Tym bardziej, że odpowiedzi Wafla są konkretne i twórcze. A na moje takie odpowiedzi nie mogli by liczyć bo nie jestem kompetentny ich udzielać . Jak również - szczerze mówiąc - nie mam żadnych praw/podstaw/powodów/aspiracji by cokolwiek tu proponować , wiedząc że zawsze na pewno komuś się narażę. Ale trudno, samo pisanie na forach pracowników jest ryzykiem - utracenia przyjaciół i własnej twarzy. 3. Padły tutaj konkretne propozycje - usunięcie banów dla exworkera-kotwicy i traubla oraz odebranie uprawnień administratorskich waflowi i myszy. No padły. Są one wladcze, nie do negocjowania, jednostronne. Generalnie nie osadzone w realiach. O tych "propozycjach" (a raczej - wg mnie - nieprzemyślanych żądaniach) wszyscy wiemy. Wiemy też, że Założyciel już dawno na te "wnioski i propozycje" , nie uwzgledniajace stanowiska Załozyciela, negatywnie on odpowiadał. 4. Propozycja wafla , jak pisze wyjściowa negocjacyjna , bez możliwości jej ngocjowania , nie przywraca exworkera - kotwicę i troublemakera , nie ma w niej nic o odejściu szarej myszy , a rezygnacja wafla jest uwarunkowana grzecznością dyskusji , którą oceniać będzie wafel . Co ty piszesz ? Jesli wyjściowa negocjacyjna to chyba do dalszych negocjacji a nie "bez mozliwości negocjowania". Wiemy więc. Jest propozycja Wafla - wyjściowa negocjacyjna. I co na nią jej adresaci ? Ty chyba jesteś jednym z nich ? Nie wyczajam. 5. Czyli jesteśmy w punkcie wyjścia. Dlaczego? Jestesmy znacznie dalej niż wcześniej. Można pójść dalej. Ale jak w negocjacjach jest - ustępuje 1 i 2 strona. Nastepuje zgoda-umowa-ugoda. Na przykład - zaproponować a po negocjacjach ustalić: Spór wygasza się całkowicie na obecnym status quo, na okres próbny np. 2 miesiący. Uznaje się, że go nie było i nie ma. Jeden warunek Założyciela, ten z przeproszeniem, spełnić. I wtedy Załozyciel spełni drugi warunek - wycofa 3 banowania. Inne wnioski - odstepujemy. Pisać wtedy teraz bedziemy normalnie/ wg zasad forumowych, nie wracając do historii. Uznawać będziemy prawa Założyciela. Po miesiącu umownej normalności na 2 forach bezterminowa normalność zostanie utrzymana. Takie rozwiazanie - wg mnie - jest mozliwe bo jest łagodne,szybkie i możliwe do przyjęcia przez obydwie strony . Zasadą nadrzedną jest interes forum i dobro jego uczestników. Wszyscy wiedzą co jest przedmiotem sporu i starają się nie wywoływać/zadrażniać/ ponawiać sporu. Potrzebna jest jedynie dobra wola stron. Odpowiedz Link
groch_z.kapusta Re: jeszcze jedna propozycja 08.07.13, 14:07 skuter44 napisał: > Grochu .... a inaczej jaka Twoja godność, pierwsza ? Gubię się , nie wiedząc z > kim mam do czynienia. Na pierwsze mi Groch , na drugie z Kapustą. Jestem jeden. Nie masz powodów by się gubić > 4. Propozycja wafla , jak pisze wyjściowa negocjacyjna , bez możliwości jej > ngocjowania , nie przywraca exworkera - kotwicę i troublemakera , nie ma w nie > j nic o odejściu szarej myszy , a rezygnacja wafla jest uwarunkowana grzecznośc > ią dyskusji , którą oceniać będzie wafel . Co ty piszesz ? Jesli wyjściowa > negocjacyjna to chyba do dalszych negocjacji a nie "bez mozliwości negocjowani > a". Przecież umiem czytać . Propozycja Wafla brzmi następująco "Aby do czegos dobrego doszło. Kazde negocjacje trzeba od czegos rozpocząć. Potem kazda ze stron zmienia stanowisko. To moja propozycja, ktora nie podlega negocjacjom i jest ruchem w dobrym kierunku" > Można pójść dalej. Ale jak w negocjacjach jest - ustępuje 1 i 2 strona. Nastepu > je zgoda-umowa-ugoda. Na przykład - zaproponować a po negocjacjach ustalić: > > Spór wygasza się całkowicie na obecnym status quo, na okres próbny np. 2 miesią > cy. Uznaje się, że go nie było i nie ma. Jeden warunek Założyciela, ten > z przeproszeniem, spełnić. I wtedy Załozyciel spełni drugi warunek - wyc > ofa 3 banowania. Inne wnioski - odstepujemy. A mnie do głowy przychodzi taki ruch negocjacyjny. Z nikim nie uzgadniany . Już dziś jeden warunek wszyscy zbanowani zostają przywróceni do forumowego życia . I Trouble i Exorker-kotwica i poprzedni nick Agrafki , o którym dziś przypomniała i nie wiem kto tam jeszcze jest na zesłaniu. Informację o tym umieszcza na forum Mobbi lub Wafel , by to dla wszystkich było jasne. Wafel zostaje i to jest odstąpienie od podstawowego postulatu , ale dostaje kuratora drugi warunek . Kuratorem jest drugi administrator Forum. Jest nim Troublemaker . Zasada współdziałania jest następująca. Jeśli Wafel cos usuwa , Trouble może to przywrócić i wtedy Wafel nie może usunąć ponownie. I odwrotnie. Jeśli Trouble cos usuwa , Wafel może to przywrócić i wtedy Trouble nie może usunąć ponownie. Złamanie przez Wafla albo Troubla tego ustalenia skutkuje natychmiastowym odebraniem uprawnień administratora . Jeśli Trouble nie wyrazi zgody szukamy innego kuratora dla Wafla . Może nim być Zocha , która jest jaka jest , ale była niedoścignionym wzorem moderatora , albo Agrafka , albo Figa. Mysz nie może być dalej administratorem by nie było sytuacji dwa nicki - na jeden . > Pisać wtedy teraz bedziemy normalnie/ wg zasad forumowych, nie wracając do his > torii. Uznawać będziemy prawa Założyciela. Warto spróbować. Moim zdaniem. Nie wiem co myślą inni. To jest tylko moja propozycja > Takie rozwiazanie - wg mnie - jest mozliwe bo jest łagodne,szybkie i możliwe d > o przyjęcia przez obydwie strony . Zasadą nadrzedną jest interes forum i dobr > o jego uczestników. Moje rozwiązanie jest moim zdaniem sprawiedliwsze > Wszyscy wiedzą co jest przedmiotem sporu i starają się nie wywoływać/zadrażnia > ć/ ponawiać sporu. Potrzebna jest jedynie dobra wola stron. Zgadzam się i na razie widzę dobrą wolę z Twojej strony Odpowiedz Link
zocha37 Re: jeszcze jedna propozycja 08.07.13, 15:04 @groch_z kapustą i wszystkimi swoimi wcieleniami Aleś wymyślił, dwa koguty będą z pewnością siebie kontrolować, jestem tego pewna...przecież cały czas to robią. "Wafel musi odejść" , albo jeszcze lepiej "Uwolnić Wafla". Być może się mylę, co do oceny możliwości współpracy obu Panów, ale ja widziałabym raczej Lukaja i Agrafkę w roli moderatorów. Co do Zochy, która jest jaka jest i taka pozostanie, to nie dam sobie ponownie założyć "gorsetu" (jak to określa Expercik) Moderator nie może w swoich własnych prywatnych ustawieniach korzystać z "kaftana bezpieczeństwa" , a ja tak mam i tak pozostanie.Poza tym biorąc pod uwagę ilość nicków, które tu i tam biorą udział w gloryfikowaniu firmy, to przewiduję, że będę prawdopodobnie posługiwać się swoją miotłą, aby wspierać tych, którzy nie mają zamiaru koloryzować rzeczywistości bankowej z obawy nadszarpnięcia wizerunku korporacyjnego. Odpowiedz Link
ciuciubabka78 Re: jeszcze jedna propozycja 08.07.13, 15:31 zocha37 napisała: > Być może się mylę, co do oceny możliwości współpracy obu Panów, ale ja widziała > bym raczej Lukaja i Agrafkę w roli moderatorów. Oboje dali świadectwo wielkiego wyważenia. Ja bałabym się tylko odtworzenia pary Wafel - Mysz. Jedno wpija się w słowa drugiego i za nic nie skrytykuje. Nic gorszego nie mogłoby forum spotkać. A Lukaj i Agrafka mają podobne poglądy wnioskując z ich wypowiedzi. Może jednak para Wafel - Trouble będzie bardziej konstruktywna. Przy nich nawet mysz się nie prześlizgnie Odpowiedz Link
racjonalny0880 Re: jeszcze jedna propozycja 09.07.13, 11:45 zocha37 napisała: > Być może się mylę, co do oceny możliwości współpracy obu Panów, ale ja widziała > bym raczej Lukaja i Agrafkę w roli moderatorów. Raz, że to będzie decyzja Mobbiego i od niego to będzie zależało komu zaproponuje pełnienie takiej roli, dwa, że potrzebna jeszcze będzie zgoda wybrańców . Co się stanie jeśli nikt nie będzie chętny ? Jak, jako uwolniony z gorsetu moderacji były admin dodatkowo podpowiadam, że lepiej jest gdy tę zaszczytną , pełna wyrzeczeń i utrapień funkcję pełni ktoś kto jest pracownikiem banku i zna bieżące problemy jakimi oni żyją. Ps. dziękuję za wpis w ogłoszeniach parafialnych Odpowiedz Link
zocha37 Re: jeszcze jedna propozycja 09.07.13, 12:32 racjonalny0880 napisał: > Jak, jako uwolniony z gorsetu moderacji były admin dodatkowo podpowiadam, że lepiej jest gdy tę zaszczytną , pełna wyrzeczeń i utrapień funkcję pełni ktoś kto jest pracownikiem banku i zna bieżące problemy jakimi oni żyją. Dlatego proponowałam te osoby,ponieważ co do nich mam niemalże 99,99% pewności,że są pracownikami banku, że znają bardzo dobrze problemy pracownicze, bo sami się z nimi borykają na co dzień.Oboje mają też w sobie dużo empatii.Należą do niewielu wiarygodnych osób na Forum, a to jest jedna z najważniejszych cech moderatora forum pracowniczego. I pozwolę sobie do nich zaapelować, aby w razie zaproponowania im tych funkcji dobrze to przemyśleli zanim odrzucą tę propozycję.Znają Was od lat użytkownicy starego forum i nie wydaje mi się, aby znalazły się jakieś poważne zarzuty do Waszego dotychczasowego funkcjonowania na Forum. I jeszcze jedno, jeśli nie będzie ze strony Mobbinga_pkobp woli rozwiązania problemu po myśli większości forumowiczów, to proponuję poważnie zająć się budowaniem tego Forum i wówczas również zgłaszam w/w kandydatów do pełnienia tej funkcji. Odpowiedz Link
groch_z.kapusta Re: jeszcze jedna propozycja 09.07.13, 12:55 zocha37 napisała: > I jeszcze jedno, jeśli nie będzie ze strony Mobbinga_pkobp woli rozwiązania pro > blemu po myśli większości forumowiczów, to proponuję poważnie zająć się budowan > iem tego Forum i wówczas również zgłaszam w/w kandydatów do pełnienia tej funkc > ji. Czasami się z Tobą zgadzam , czasami nie. Co zobić , jesteś jaka jesteś . Trudno. Tym razem myślę , że to dobry pomysł. Wymaga tylko zastanowienia się nad jednym problemem. To forum założył Kotwica , a jak niektórzy myślą , w tym ja , to exworker. Czy Exworker , czy Kotwica obaj są niewiarygodni. Obrażanue Skutera to ostatni przykład na ci go/ich stać. Dlatego jeśli Mobbi nie zareaguje proponuję korektę Twojego planu. Założenie nowego Forum , bez historycznych obciążen. Ty byłabyś dobrą Matką Założycielką . Zarzuty o brak wiarygodności znikną. Odpowiedz Link
zocha37 Re: jeszcze jedna propozycja 09.07.13, 13:23 groch_z.kapusta napisał: > Tym razem myślę , że to dobry pomysł. > Wymaga tylko zastanowienia się nad jednym problemem. To forum założył Kotwica , > a jak niektórzy myślą , w tym ja , to exworker. Czy Exworker , czy Kotwica oba > j są niewiarygodni. Obrażanue Skutera to ostatni przykład na ci go/ich stać. już miałam lecieć wyłożyć się na patelni i jeszcze tu zajrzałam już mi się nie chce tracić czasu na takie dziamdolenie w kółko tego samego... myśl Bigos dalej i ja Ci przeszkadzać w tym ciężkim procesie nie będę > Dlatego jeśli Mobbi nie zareaguje proponuję korektę Twojego planu. Założenie no > wego Forum , bez historycznych obciążen. Ty byłabyś dobrą Matką Założycielką > . Zarzuty o brak wiarygodności znikną. a tak niedawno szukałeś Ojca Założyciela? Może w końcu wykaż się większą odwagą i kreatywnością i załóż własne Forum i tam będziesz praktykował swoją pajdokrację moim zamiarem jest powolne wycofanie się z tej aktywności wirtualnej, w którą się sama wplątałam wbrew swoim zasadom.Jeśli uda się odtworzyć Forum pracownicze z prawdziwego zdarzenia to uznam, że grzechy swoje odpracowałam i tyle. Nie istnieję na żadnych forach, blogach, portalach społecznościowych,GG, itp. itd. I dlatego nie mam zamiaru zapuszczać i tutaj korzeni. lecę,pa Odpowiedz Link
troublemaker_recovery Re: jeszcze jedna propozycja 09.07.13, 13:56 racjonalny0880 napisał: > lepiej jest gdy tę zaszczytną > , pełna wyrzeczeń i utrapień funkcję pełni ktoś kto jest pracownikiem b > anku i zna bieżące problemy jakimi oni żyją. Pewnie tak ale jest małe "ale". Co będzie jak ten admin-pracownik będzie nadmiernie wyczulony na tzw. tajemnice firmy a szczególnie jak tylko będzie mu się wydawało, że coś taką tajemnicą jest? Może pojawić się coś określane brzydkim słowem na "c". Admin spoza firmy może reagować mniej nerwowo Odpowiedz Link
rozowy_chomik Re: jeszcze jedna propozycja 09.07.13, 16:27 A prosiliśmy Trouble załóż własne forum ? I co ? Nie chciałeś . To teraz nie narzekaj że funkcja admina przechodzi koło nosa Odpowiedz Link
troublemaker_recovery Re: jeszcze jedna propozycja i o negocjacjach 09.07.13, 18:44 rozowy_chomik napisał: > A prosiliśmy Trouble załóż własne forum ? I co ? Nie chciałeś . To teraz nie > narzekaj że funkcja admina przechodzi koło nosa Ależ ja nie narzekam. Nigdy nie miałem ambicji żeby rządzić tamtym forum Ja w ogóle nie prowadzę żadnej wojny poza walką o pewne zasady gdy są łamane. To garstka osób (mężczyzna prawdziwy i dwie wielbicielki) którym zapewne coś kiedyś rozum ukryło wymyśliła sobie we mnie wroga którym nigdy nie byłem. Ja spokojny człowiek jestem. Bawię się grzecznie w kąciku bombą atomową @Wafuś > Zegarek, Misiul, nie wiem o co chodzi, wiec sam jestem ciekaw o co chodzi. Czemu akurat Misiul Cię zainteresował? Nie chciałem pisać G...r bo ludzie Googla mają Myślałem, że raczej zapytasz dlaczego Cię o znajomość HTML-a i CMS-ów posądzam > Jesli uwazasz, ze masz bombę atomowa, to ja odpal. Takich bomb się nie odpala tylko nimi straszy > I tak zrobisz co chcesz. Na razie z tego co "dawkujesz" nie wiem do czego zmierzasz. Może wiesz, może nie wiesz. Nie udowodnię tego bo oczywiście jest jakiś margines błędu ale dla mnie na tyle mały, że nie chcę tego "odpalać" bo grozi to odkryciem Twojej tożsamości. Nawet jeśli nie chodzi o Ciebie to trudno w to uwierzyć i bomba i tak by zadziałała Za dużo szczegółów pasuje. Chociaż... tak samo trudno uwierzyć, że możesz być taką gwiazdą >Tak czy siak, niezaleznie co zrobisz, ja zamierzam odejsc, z innych motywów niz tobie sie > wydaje. Na pewno nie ze strachu przed rzekomymi rewelacjami jakie posiadles Decyzja słuszna choć mocno spóźniona. Nie wiesz co mi się wydaje bo nie wiesz do czego zmierzam > Ty pewnie nie wiesz, co znaczy "zmęczenie materiału"? Nie wiem Odpowiedz Link
q.p.r Re: jeszcze jedna propozycja i o negocjacjach 09.07.13, 19:39 qrede trable ; albo rybki albo akwarium; jak cos wiesz to gadaj; po kiego grzyba te aluzje i niedomowienia; bez sciemy qrede jak cos jest na rzeczy i chcesz o tym gadac to mow; a jak wiesz i nie chcesz powiedziec to qrede podchodow nie rob; cos ty kaczor jest co jak potluczony gada i mowi wiem ale qrede nie powiem Odpowiedz Link
zocha37 Re: jeszcze jedna propozycja i o negocjacjach 09.07.13, 22:31 @Trouble wyrosłeś z zapałek i zabawiasz się Kolego w jakiegoś unabombera? zaczynam się martwic o Ciebie Trouble, możesz niechcący skrzywdzić kogoś i siebie, a przecież taki wrażliwy jesteś Odpowiedz Link
troublemaker_recovery Re: jeszcze jedna propozycja 08.07.13, 15:39 ukryty _wafel napisał: "I mimo, iz jego obecnie jedynym zajęciem jest opluwanie mnie, kupcie kolejnych hipotez na moj temat i stawianie mnie w fałszywym świetle, czego ja bym nigdy nie zrobil jestem gotów przejść ponad tym i schodzić mu z drogi. Tu decyzja leży w gestii Mobbiego a nie mojej. Jestem nawet w stanie cofnąć wszystkie moje słowa pod jego adresem i zapomnieć o sprawie" A cofnij bo to same kłamstwa były. Co się stało, że w kilka godzin poglądy zmieniłeś? To przez te zegarki? "Ja obiecuje, ze złagodze moje podejscie do rozmowcow. Podaje dłoń nawet do Troubkemakera. Czy stac go na zakopanie toporu wojennego? Teraz ruch jest po jego stronie i po stronie tych, ktorym naprawde zalezy na przywrócenie jakiegos ładu." Mam zakopać topór? Duży Misiu jaki topór? Chyba, że myślisz o tym który niedawno do ręki dostałem? To nie topór to bomba atomowa, dlaczego miałbym ją zakopywać? To zabawne, że ktoś kto trzyma głowę pod toporem chce negocjować, chyba trochę na to za późno. Postaraj się bardziej, zrób to czego ludzie chcą. Ja Ci po prostu nie wierzę, nie wyobrażam sobie, że mógłbyś dalej być Adminem tamtego forum Odpowiedz Link
annamaria87 Re: jeszcze jedna propozycja 08.07.13, 16:13 troublemaker_recovery napisał: > Mam zakopać topór? Duży Misiu jaki topór? Chyba, że myślisz o tym który niedawn > o do ręki dostałem? To nie topór to bomba atomowa, dlaczego miałbym ją zakopywa > ć? To zabawne, że ktoś kto trzyma głowę pod toporem chce negocjować, chyba troc > hę na to za późno. Trouble jesteś jak kobieta...nic wprost nie mówisz Długo jeszcze będziesz się bawił w kotka i myszkę . ? Odpowiedz Link
q.p.r Re: jeszcze jedna propozycja 08.07.13, 16:22 no qrede groszek zaje... propozycja; trable pilnuje wafla wafel pilnuje trabla; mucha nie sieda; przyczepic nie ma sie do czego; piwo na twoj koszt stawiam za ten pomysl Odpowiedz Link
s.mok_wawelski Re: do to- r-es 08.07.13, 08:23 max.q napisał: > Rację ma torres. Mobbing swoimi działaniami szkodzi forum. Powołując wafla na a > dmina spowodował że nie ma już dyskusji. Myślę że honorowym wyjściem byłoby zostanie przez mobbinga kimś w rodzaju założyciela honorowego i powstrzymanie się od dalszego wcinania się w kształt forum, a w przypadku wafla ustalenie okresu czasu w którym będzie adminem i po którym sam zrezygnuje np. 1 miesiąc. Przywrocenie WSZYSTKICH mających bana to sprawa must nie can. Odpowiedz Link
jajko_na_twardo Re: do sumienia walczących 06.07.13, 23:19 O co chodzi z powielaniem wpisów kolegi Wafla???? Link do identycznego wpisu ukrytego_wafla z 17 czerwca: Tekst linka Odpowiedz Link
troublemaker_recovery Re: do sumienia walczących 07.07.13, 00:20 jajko_na_twardo napisał: > O co chodzi z powielaniem wpisów kolegi Wafla???? tu przeczytaj Tak w ogóle to dzięki za przypomnienie tego wpisu "To moze od razu określamy, ze Adminem moze byc tylko mezczyzna rasy kaukaskiej" Ja bym dodał, że blondyn o zielonych oczach, w wieku około 40 lat, bardzo wysoki, potężnie zbudowany... Pozdro Wafel Odpowiedz Link
troublemaker_recovery krótki komentarz dla mężczyzny ;) 07.07.13, 01:15 Zauważyłem, że Wafelek na swoim forum napisał: > Niestety na kolejne bzdury odpisywac nie moge. Żeby dać Mu szansę pozwolę sobie wkleić link i coś zacytować: > Tylko jedna osoba moze zdjąć te anonimowość. Sąd a i wtedy mozna czasami utajnić > dla oskarżonych dane osoby zeznajacej. No właśnie czasami. W wyjątkowych tylko sytuacjach. Czyli najczęściej w sprawach które trafią do sądu dane osoby zeznającej będą jawne. Oczywiście żadne tajemne procedury, których to W. nie mógł ujawnić nic tu nie dadzą chyba, że PKO wywozi świadków np. do Argentyny To ja pisałem o tym niebezpieczeństwie a W. uparcie twierdził, że sygnaliści (świadkowie) są całkowicie anonimowi. O innych niebezpieczeństwach pisali mądrzejsi ode mnie w artykule który przytoczyłem, m. in. GIODO. W. w dyskusji ze mną był tak merytoryczny, że powoływał się na nieistniejące przepisy twierdząc, że wciąż obowiązują. Teraz podważa moją wiarygodność > Nawet Troubkemaker niepowiedzieli faktem zbanowania mnie, stworzył dwa byty, i pisze > podszywajac sie pode mnie i mysz. Smaczny i szar_mysz to nie ja Wafik nie szalej. Napisz lepiej o czymś na czym się znasz, podobno o seksie Ci wychodzi coś tak słyszałem Odpowiedz Link
totoro1 Re: do sumienia walczących 09.07.13, 23:25 Patrzałem i patrzałem na Forum aż mnie pewnego dnia Wafel sprowokował do pisania. Traf chciał, że pierwszy mój post wypadł w dzień złego humoru adminów i zostałem skasowany. Przypuszczalnie naruszyłem punkt regulaminu mówiący o zbyt krótkich postach. Może, nie wiem, nikt mi tego nie wyjaśnił. Nic to, w języku wojny to by było po prostu "collateral damage" Uśmiechnąłem się i czytałem dalej. Trochę obawiałem się że Wafel może być osobą, którą znam - a to naprawdę nieznośna myśl. Przy czym jak się okazuje mierzyłem znacznie wyżej niż mi się obecnie wydaje. Trouble, sporo danych podałeś, chyba nawet zbyt dużo. Dość powiedzieć, że o ile płeć można zmieniać w internecie a nawet na żywo to już pewnych nawyków, zwłaszcza związanych ze sposobem dyskusji już tak łatwo się nie da. Ale to już moja dedukcja. Sprawdzę jeszcze kilka podpowiedzi ale reakcja Wafla na starym forum może świadczyć, że trafiłeś. Odpowiedz Link
groch_z.kapusta Do Troublemakera 10.07.13, 08:24 totoro1 napisał: > Trouble, sporo danych podałeś, chyba nawet zbyt dużo. Dość powiedzieć, że o ile > płeć można zmieniać w internecie a nawet na żywo to już pewnych nawyków, zwłas > zcza związanych ze sposobem dyskusji już tak łatwo się nie da. Ale to już moja > dedukcja. Sprawdzę jeszcze kilka podpowiedzi ale reakcja Wafla na starym forum > może świadczyć, że trafiłeś. Moim zdaniem Trouble gra insynuacjami to brzydka gra. Jeśli cos odkryłeś co jest wg Ciebie ważne to albo zachowujesz to dla siebie , albo jawnie o wszystkim piszesz do końca. To co teraz uprawiasz to nawet nie wiem jak nazwać. Rzucasz cień podejrzenia , nie wiadomo o co , nie wiadomo na jakiej podstawie , ale sugerujesz , że o coś chodzi. I nie dopowiadasz co jest grane. Jakie zdanie o Waflu mam , takie mam , ale Twoja gra tez nie kojarzy mi się za dobrze. Jeśli nie chcesz , nie możesz napisać więcej to po co insynuacje i podsycanie złych emocji ? Odpowiedz Link
skuter44 Re: Do Troublemakera 10.07.13, 10:48 Tracę zaufanie do Trouble po tym jego poszukiwaniu tożsamosci Wafla , po szantazowaniu. To jest najgorsze co może być. Ta cecha prześladowcza (sledczego i przesladowanego), cecha zemsty. Szczególnie na forum nie przystoi, nie pasuje, mierzi . Ja wafla gdybym chciał mógłbym zidentyfikował w krótkim czasie. Ale nawet o tym nie pomyślałem. Taka identyfikacja psuje całkowicie "zabawę", nasze funkcjonowanie na forum. Osoba znana osobiście jest na forum małym partnerem do dyskusji, bo ja z nią mogę rozmawiać na codzień. Sieć i forum jest mi do tego nie potrzebna. A po za tym taki znajomy wypacza moją pozycję na forum, muszę się/ wypada się z nim liczyć na forum (uwzględniać jego opinie, wspierać go). Tylko człowiek mściwy szuka haków na drugiego człowieka . A w sieci wobec takiego przesladowcy człowiek (każdy) czuje się bezsilny. Bardzo mi się niepodoba ta cała inspirowana nagonka. I to na uczciwego , zasłużonego dla forum człowieka. - Odpowiedz Link
troublemaker_recovery Re: Do Troublemakera 10.07.13, 11:49 skuter44 napisał: > Tracę zaufanie do Trouble po tym jego poszukiwaniu tożsamosci Wafla , Skuter ja tego nie szukałem, ja to na tacy dostałem... Sam byłem zaskoczony i ostro to sprawdzam bo przecież ktoś mógł np. mnie wrabiać. Nie chodzi tu o Jego tożsamość, to mnie nie interesuje choć inni mogliby rozpoznać. Chodzi o działalność w sieci. > po szantazowaniu. > To jest najgorsze co może być. Ta cecha prześladowcza (sledczego i przesladowan > ego), cecha zemsty. Szantaż? Zemsta? Za tyle zniewag, kłamstw, opluwania... Nawet by się należało ale zemstą byłoby gdybym wrzucił tu linki a tego nie robię. > A w sieci wobec takie > go przesladowcy człowiek (każdy) czuje się bezsilny. Masz rację, takim prześladowcą przez długie miesiące był dla mnie Wafel. Wymyślił sobie we mnie wroga którym nigdy nie byłem i nadal nie jestem. Odpowiedz Link
zocha37 Re: Do Troublemakera 10.07.13, 14:15 @all Po zapoznaniu się z oświadczeniem Wafla uważam,że należy poważnie zastanowić się jednak nad budową tego naszego Forum.W związku z powyższym podtrzymuję propozycję kandydatów na moderatorów zgłoszoną przeze mnie wcześniej. Poza tym proponuję i proszę Trouble'a o wyrażenie zgody również na jego kandydaturę. Wprawdzie pracownikiem już nie jest, ale gro pracowników zna jego działalność na HD i to go uwiarygadnia również tutaj. Pozdrawiam Odpowiedz Link
groch_z.kapusta Re: Do Troublemakera 10.07.13, 14:57 zocha37 napisała: > @all > > Po zapoznaniu się z oświadczeniem Wafla uważam,że należy poważnie zastanowić si > ę jednak nad budową tego naszego Forum.W związku z powyższym podtrzymuję propoz > ycję kandydatów na moderatorów zgłoszoną przeze mnie wcześniej. > Poza tym proponuję i proszę Trouble'a o wyrażenie zgody również na jego kandyda > turę. > Wprawdzie pracownikiem już nie jest, ale gro pracowników zna jego działalność n > a HD i to go uwiarygadnia również tutaj. > > Pozdrawiam Równiż po zapoznaniu się z tym co napisał Wafel ponawiam moją wczorajszą propozycję , by ktoś z najbardziej wiarygodnych kolegów , mogą to być osoby proponowane przez Zochę na administratorów , założył nowe forum. Na tym tutaj zawsze już będzie ciążyło to co wyprawiał na tamtym forum exworker. Jak traktował innych ludzi. To zawsze będzie zarzewiem konfliktów i to co było na tamtym forum przeniesie się turaj. Mimo wczorajszej odpowiedzi ponownie też proszę , by Zocha przemyślała sprawę. Latająca na miotle Baba Jaga była by dobrym założycielem Odpowiedz Link
zocha37 Re: Do Troublemakera 10.07.13, 15:18 groch_z.kapusta napisał: Przestań Bigos, mam już dość rozmów na temat wiarygodności Kotwicy, dla mnie Kotwica jest osobą wiarygodną i powiem Ci szczerze bardziej ufam jemu niż Tobie i nie widzę potrzeby ponownego zakładania kolejnego Forum. Poza tym kłótnie, sprzeczki, konflikty nie są zagrożeniem dyskusji i Forum, ale brak wolności słowa i prawa do krytyki każdego bez względu na pełnioną funkcję. Zamykanie komuś ust pod pretekstem "tajemnic wiary mej" itp. plag egipskich znanych ze starego Forum to są prawdziwe zagrożenia dla swobodnej wymiany poglądów. O resztę tzn. przynajmniej jakieś minimum kultury, która wyklucza właśnie przekleństwa i pospolite wyzwiska zadbać muszą wszyscy użytkownicy i nawzajem siebie pilnować i nie dać się prowokować. Odpowiedz Link
mistrzciemnosci Re: Do Troublemakera 10.07.13, 15:34 zocha37 napisała: > groch_z.kapusta napisał: > > Przestań Bigos, mam już dość rozmów na temat wiarygodności Kotwicy, > dla mnie Kotwica jest osobą wiarygodną i powiem Ci szczerze bardziej ufam jemu > niż Tobie i nie widzę potrzeby ponownego zakładania kolejnego Forum. Według jednej z moich teorii Zosiu exworker to członek tego samego zespołu co Szef (Wafel znaczy się ). Jeden zaczynałtema, drugi miał okazję by go ciągnąć. Ja widzę wielką potrzebę by zaczą wszystko od nowa i nie budować na zgniłych fundamentach. Czy jazda exworkera ze skuterem i brak reakcji kotwicy niczego Ciebie nie nauczył? Odpowiedz Link
scooter004 Re: Do Troublemakera 10.07.13, 15:56 zocha37 napisała: > dla mnie Kotwica jest osobą wiarygodną Dla mnie nie jest. Pomysł z założeniem trzeciego forum podoba mi się. Splagiatuję kogoś z tego forum "Trouble załóż własne forum" Odpowiedz Link
troublemaker_recovery Re: Do Troublemakera 10.07.13, 11:23 groch_z.kapusta napisał: > Moim zdaniem Trouble gra insynuacjami to brzydka gra. Insynuacje? A gdzież one? Te o zegarkach? > Rzucasz c > ień podejrzenia , nie wiadomo o co , nie wiadomo na jakiej podstawie , ale suge > rujesz , że o coś chodzi. Jak nie wiadomo o co to o jakich podejrzeniach mówimy? > Jakie zdanie o Waflu > mam , takie mam , ale Twoja gra tez nie kojarzy mi się za dobrze. Możliwe, że teraz mam o Nim lepsze zdanie niż Ty > Jeśli nie ch > cesz , nie możesz napisać więcej to po co insynuacje i podsycanie złych emocji ? Jakich znowu złych emocji? Już i tak napisałem za dużo. Ci co mogą się czegoś domyśleć już wiedzą. Wafel kategorycznie zabronił mi pisać do siebie na priv więc zrobiłem to tutaj ot i cała tajemnica. Ostrzegłem, że prawdopodobnie był nieostrożny bo ma w sieci "bliźniaka", podobieństwo jest uderzające Odpowiedz Link
totoro1 Re: Do Troublemakera 10.07.13, 22:57 Nie to było moją intencją by podsycać cokolwiek. Zabrakło w poprzednim moim poście słów uznania dla Troubla. Jest skuteczny, chociaż nie sposób mu odmówić dozy złośliwości. Daleko mu jednak do kaznodziejskiego tonu Wafla. Oczywiście nie wiadomo czy to co się dzieje jest efektem tego, że dobrze mu podpowiedziano osobę, czy chodzi o prywatne sprawy Wafla. Faktem jest, że w ostatnich dwóch dniach nieprzejednani moderatorzy starego Forum nabrali nieoczekiwanej chęci do dialogu z użytkownikami. Nie wiem czy Wafel to osoba, którą podejrzewa Trouble. Dlatego nie śmiem ujawniać jej tożsamości. Nie ma to zresztą większego znaczenia w kontekście tego co wyznał sam Wafel. Jak się okazuje nie rozmawialiśmy z osobą z Centrali zaangażowaną w pracę, wierzącą w pracodawcę, chcącą pomóc osobom w oddziałach. Po drugiej stronie był konglomerat osób - Wafel i "koleżanki". I o ile Wafel robił to bo chciał (tak myślę), to co z "koleżankami", też chciały pomagać, czy może to była niezobowiązująca prośba przełożonego? Jeżeli Wafel zaktywizował się bo chciał przełamać dychotomię Centrala - oddziały to czy zdaniem kogokolwiek to się mu udało? W moim przekonaniu to te osoby zaszkodziły bardziej wizerunkowi banku niż ktokolwiek inny. Wszak Exworker chyba już nie pracownikiem Banku. Trouble też nie (co zresztą jest argumentem by akurat te osoby nie były założycielami żadnego z forów dotyczących naszej firmy). Zatem ich "wyskoki" idą na ich prywatne konto. Ukryty Wafel pisząc jako pracownik centrali, trollując jako pracownik centrali tworzy wizerunek Banku i centrali właśnie. Żeby nie było - nie neguję że Wafelgrupa pomogła w wielu przypadkach osobom, których tradycyjne formy zgłaszania nieprawidłowości zawiodły. Uważam jednak, że tak jak w przypadku gwizdania głównym beneficjentem jest firma bo chroni ją przed odejściem merytorycznych pracownikiem i przed pożarami, które potem rzecznik musi gasić. I dobrze. I niech tak będzie. Od czasu do czasu jawny (choć anonimowy) reprezentant Pracodawcy mógłby się wypowiedzieć w kwestiach ważnych. W przypadku sławnego skarbca wystarczyłoby "dziękuje za informację, zajmiemy się tym jeszcze dziś". I na koniec...bo to jest dla mnie absolutnie skandaliczne - całą tą grupę Wafla, ktoś z HRów powinien solidnie obsztorcować za tworzenie podziałów: - dobra centrala (za wyjątkiem kilku obiboków i jednego przewodniczącego związku) - złe rody - źli dyrektorzy oddziału, którzy mobbują - dobrzy (którzy osiągają cele i są mobbingowani) i źli (co marudzą) pracownicy oddziałów Wszyscy jedziemy na tym samym wózku (tak, niektóre miejsca są z lepszym widokiem, mają wygodniejszej siedzenia i tak nie wieje w oczy), więc chociaż ocena komfortu tej podróży jest różna to jednak warto o tym pamiętać. Odpowiedz Link
groch_z.kapusta Re: Do Troublemakera 11.07.13, 10:21 totoro1 napisał: > I na koniec...bo to jest dla mnie absolutnie skandaliczne - całą tą grupę Wafla > , ktoś z HRów powinien solidnie obsztorcować za tworzenie podziałów: > - dobra centrala (za wyjątkiem kilku obiboków i jednego przewodniczącego związk > u) > - złe rody > - źli dyrektorzy oddziału, którzy mobbują > - dobrzy (którzy osiągają cele i są mobbingowani) i źli (co marudzą) pracownicy > oddziałów > > Wszyscy jedziemy na tym samym wózku (tak, niektóre miejsca są z lepszym widokie > m, mają wygodniejszej siedzenia i tak nie wieje w oczy), więc chociaż ocena kom > fortu tej podróży jest różna to jednak warto o tym pamiętać. Tak. Nawet na tym forum poprostuex założył wątek poświęcony zarządzaniu przez konflikt gdzie zwracano uwagę na przeciwstawianie sobie pracowników banku z różnych miejsc . A i nie tak dawno to forum było nazywane forum byłych pracowników i dyrektorów , którzy boją się , że ich pstępowanie (ciekawe jakie?) wyjdzie na jaw. A wózek jest jeden Odpowiedz Link
skuter44 dla totoro 1 10.07.13, 10:59 Według netykiety wpisy o mniej niż 4 wyrazach nie powinny na forum funkcjonować. A Twój w jęz. francuskim i o takiej domyslnej treści ? Tak uznał moderator, sformalizował. Liczył, że Cię tym sprowokuje do dłuższej konkretnej odpowiedzi. Przepraszam, bo byłem wtedy moderatorem. Choć nie przypominam sobie takiego wpisu a tym bardziej jego kasowania. Odpowiedz Link
totoro1 Re: dla totoro 1 10.07.13, 23:05 Mój wpis był krótki i niewinny (i po polsku). Nie moja wina że ta niewinność w kontekście tego co admini zrobili tego samego dnia miała wydźwięk prowokacji. Nic się nie stało, pomyślałem że może to znak by jeszcze poczekać z pisaniem. Wpisy krótkie są niezgodne forum. Prawda, ale innych bardziej hm hm znanych nie skasowano. Co by nie nadużywać obcych języków: gdzie drwa rąbią tam wióry lecą. Przeprosiny przyjmuję. Odpowiedz Link
tu-j-23 Re: do sumienia walczących 06.07.13, 19:14 jajko_na_twardo napisał: > Dobrz > e by było gdyby kolega Wafel zrezygnował z bycia adminem, a wszyscy zbanowani m > ieli znowu możliwość swobodnego wypowiadania się na Forum pracowników. Popieram Odpowiedz Link
groch_z.kapusta Re: do sumienia walczących 08.07.13, 10:00 balcerek04 napisał: > Też czekam kiedy wafel stanie się zwykłym forumowiczem i nie będzie mógł kasowa > ć innych, a trouble powróci z zaświatów i będzie fajna dyskusja jak kiedyś. Wygląda , że nieprędko. Ale pociesza mnie , że mimo twardych deklaracji tęskni za nami i za naszymi rozmowami. Specjalne forum założył by z nami dyskutować. Miałem rację Odpowiedz Link
exwoker Re: do sumienia walczących 06.07.13, 10:05 To co napisałeś jest jasne i obiektywne. Nie rozumiem dlaczego trzy osoby dalej sieją zamęt. Bardzo smutne jest że w tej grupie jest skuter, który często pokazywał się z obiektywnej strony. Moje zdanie sprowadziłbym do tego, że bez względu na to jak się komuś nie podobały argumenty exworkera, kotwicy, troublemakera, a nawet trolli , to nie miał prawa by tych forumowiczów zbanować. Forum jest w uśpieniu. Skuter dwoi się i troi, ale to nie przynosi efektów. Nikt tam nie chce dyskutować. Wydaje mi się że rację mają ci, którzy piszą że jedyna droga do zmiany prowadzi przez pozbawienie wafla (myszy będącej jego lustrzanym odbiciem też) możliwości moderowania i uwolnienie wszystkich zbanowanych. Wafel jako użytkownik równy innym jest nawet pożyteczny. Wyzwala wiele ciekawych dyskusji. Wafel jako moderator to upadek forum. Odpowiedz Link
groch_z.kapusta Re: do sumienia walczących 08.07.13, 10:05 4now4ever napisał: > Nie dziwię się, że stare forum zamarło, bo w najważniejszych dla ludzi tematach > , pozbawiono ich poczucia pewności. I tego chyba wlaśnie nie potrafià zrozumieć wafel ze skuterem. I dlatego chyba to co od kilku tygodni dzieje się na Forum Rozmowy Wafla ze Skuterem to jedynie codzienne wpisy skutera , próbującego zainicjować dyskusję. Już nawet wafel na to nie odpowiada. A mobbing jak zwykle przysypia. Nie wypowie się. Bo i po co Odpowiedz Link
troublemaker_recovery Re: do sumienia walczących 05.07.13, 13:29 skuter44 napisał: > Jak łatwo można prywatne urazy upublicznić , uogólnić , przekręcać fakty, podg > rzewać atmosferę, prowokować, kontynuować tym walkę w nieskończoność. > I to w sytuacji kiedy chodzi o prywatę a nie o pryncypia. Masz rację Skuter. Dla mnie zawsze najważniejsze były i są wartości. Dlatego nigdy nie tolerowałem i nie będę tolerował okłamywania ludzi w istotnych dla nich sprawach. W sprawach odpowiedzialności pracodawcy za mobbing, korzyści ale i zagrożeń wynikających z whistleblowingu itp. Brzydzi mnie jeśli ktoś wykorzystuje tak ważne sprawy dla obrony interesów firmy lub dla własnych posługując się cenzurą i niszczeniem oponentów z wykorzystaniem swojej uprzywilejowanej pozycji. Przykład takiej prywaty? Proszę bardzo. Chyba Ty sam usuwałeś nocne bluzgi admina i groźby, że jak nie przestanę straszyć (czyli pisać prawdy) to skasuje każdy mój kolejny post. To przykład cenzury, że o chamskim tonie owych wypocin nie wspomnę. Później dowiedziałem się, że tym "straszeniem" zrobiłem Jemu złą robotę na forum bo On starał się pomagać ludziom a ja ich odstraszałem. Co złego w pomaganiu ludziom? Nic oczywiście, tylko, że to forum dyskusyjne a nie prywatny gabinet doktora Wafla. Za ujawnienie tego dostałem ostatecznego bana bo to odpisał mi w mailu jak zapytałem Pana Admina o jego kłamstwa. Jak potem twierdził podobno to były Jego prywatne zwierzenia. Podsumowując, trouble wyleciał za podwójną prywatę Pana Admina. Jeszcze jeden oczywisty przykład prywaty wszyscy mieli okazję zobaczyć ostatnio. Pan Admin wszedł na to forum ogłaszając, że będzie badał wytrzymałość Admina obrażając ludzi. Miało to służyć usprawiedliwieniu Jego własnych decyzji jako Admina. Nic dziwnego, że trolle grzecznie poprosiły żeby zajął się raczej swoją robotą bo nikt tu się nad Jego ciężką dolą użalać nie ma zamiaru Napisałeś coś o podgrzewaniu atmosfery... Właśnie to robicie. Ty i Mysz. W jakim celu? Chcesz czytać więcej moich tekstów? To podgrzewaj, chętnie wszystko wyjaśnię, nawet setny raz jak potrzebujecie > Czy nie zauważacie, że op > ozycja forumowa świetnie utrudnia Wam mozliwosci dyskusji forumowych i kontakt > ów z przychylnym Wam waflem , łącznikiem z centralą ? Kto utrudnia?? Ja szczerze zachęcam. Ja wciąż wierzę, że ten człowiek ma dobre intencje tylko za dużo testosteronu (Misiek nie bądź facetem, bądź mężczyzną...) Próbuje pogodzić interesy firmy i pracowników bo powinny być zgodne. Źle się do tego zabrał ale wciąż mam nadzieję, że coś zrozumie... Jeśli ktoś chce kontaktów z przychylnym łącznikiem z centralą to proszę bardzo, nic mi do tego. Jeśli ktoś chce posiedzieć tutaj też jego wola. Odpowiedz Link
smaczny_wafelek Re: do sumienia walczących 05.07.13, 17:15 troublemaker_recovery napisał: > Napisałeś coś o podgrzewaniu atmosfery... Właśnie to robicie. Ty i Mysz. W jaki > m celu? Staramy sie. Ale dzieki. Jest zapewne wiele ciekawych kwestii do obgadania. Pozdrawiam Odpowiedz Link
zocha37 Re: Do waflowej 10.07.13, 20:05 @Racjonalny Proszę odpowiedz mi na jedno pytanie czy dobrze zrozumiałam, że po wykasowaniu swojego nicka z listy administratorów Forum, pozbawiając się w ten sposób możliwości administrowania oglądasz Forum tak jak my wszyscy i nie masz wglądu w tej chwili w usunięte posty, czy też jest tak jak było w przypadku uprzywilejowanej pozycji Skutera/Czuka, który formalnie moderatorem nie był, ale uprawnienia moderatora miał? Odpowiedz Link
skuter44 Re: Do waflowej 10.07.13, 20:19 Pytasz zocho37 racjonalnego a mnie ubliżasz, stawiasz pod murem, posrednio oskarżasz.. Dlaczego ? Jak moze mieć wgląd do ustawień na forum ktos kto nie jest moderatorem. Z chwilą nadania mu takiego uprawnienia - u mnie dziś - moderator widzi usunięte wpisy/wątki i uzyskuje mozliwości moderowania. Nadanie uprawnienia powinien pokazać Załozyciel ale go nie ma/ nie odpowiada i w/z Założycielem jest Wafel. Wafel nadał mi to uprawnienie na kilka dni, ma bardzo smutne sprawy rodzinne. Jasne. I to było wazne pytanie, aż do eksperta w prowadzonej sprawie. Ludzie, gdzie my jesteśmy. Odpowiedz Link
skuter44 Re: Do waflowej 10.07.13, 20:24 Może teraz bedziemy rozliczać Wafla za to, że nie wpisał mojego nicka - jako moderatora. Przecież oficjalnie poinformował wszystkich o tym , że skutecznie poprosił mnie o krotkie zastepstwo. A ja poinformowałem o szczegółach. Może tak jak Racjonalny - sam się wykreslił - ja mam się dopisać na tej krótkiej liscie ? Odpowiedz Link
racjonalny0880 Re: Do waflowej 10.07.13, 20:25 zocha37 napisała: > @Racjonalny > > Proszę odpowiedz mi na jedno pytanie czy dobrze zrozumiałam, że po wykasowaniu > swojego nicka z listy administratorów Forum, pozbawiając się w ten sposób możli > wości administrowania oglądasz Forum tak jak my wszyscy i nie masz wglądu w te > j chwili w usunięte posty, Po wykasowaniu przeze mnie mojego nicka racjonalny0880 z listy administratorów Forum nie mam wglądu i dostępu do funkcji, które miałem jako administrator. Teraz widzę Forum tak, jak widziałem je zanim zostałem administratorem, czyli jak każdy "zwyczajny" uczestnik forumowych dyskusji Pozdrawiam Odpowiedz Link
zocha37 Re: Do waflowej 10.07.13, 20:34 racjonalny0880 napisał: >Teraz widzę Forum tak, jak widziałem je zanim zostałem administratorem, czyli jak > każdy "zwyczajny" uczestnik forumowych dyskusji Ufam Ci i dziękuję za szybką odpowiedź Pozdrawiam Odpowiedz Link
skuter44 Re: Do waflowej 10.07.13, 21:40 Ikono forum . Proszę wyjaśnić mi dlaczego kłamiesz i oskarżasz mnie , pisząc : ..."jak było w przypadku uprzywilejowanej pozycji Skutera/Czuka, który formalnie moderatorem nie był, ale uprawnienia moderatora miał? ..." Odpowiedz Link