aloha11 15.05.07, 20:27 Po Watykanie chodzi dwóch Starozakonnych, rozglądają się, podziwiają architekturę i bogactwa zgromadzone, w pewnym momencie jeden mówi do drugiego: - Popatrz Haim a zaczynali tak skromnie - od stajenki... PZDR Mario Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misty_zwany_krawcem Re: IBS na wesoło........ 15.05.07, 23:22 też śmieszne i z życia wzięte.....developerka na całego...:)) ................. Raport bieżący 38/2007 Invar amp; Biuro System S.A. z siedzibą w Łodzi informuje, iż otrzymała decyzję Zarządu Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej o przyznaniu pożyczki w wysokości 258.900,00 zł na wykonanie do dnia 15.07.2007 roku termomodernizacji budynku administracyjno - produkcyjnego Spółki w Sieradzu. Pożyczka została udzielona na okres 10 lat przy stałym oprocentowaniu 3 procent w skali jednego roku. Złożenie wniosku w sprawie udzielenia w/w pożyczki było jednym z wielu działań podjętych przez Spółkę w sprawie realizacji Uchwały Zarządu z dnia 4 kwietnia 2007r., dotyczącej zmiany kierunków działania w zakresie gospodarowania nieruchomościami. Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: IBS na wesoło........ 15.05.07, 23:35 To już drugie poważne zlecenie.Jedno na pół bani a teraz to.Pewnie zlecą swoim,po odliczeni kosztów materiału i robocizny 15% im zostanie (zarobią na odsetki) Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: IBS na wesoło........ 17.05.07, 20:10 POLNORD inwestuje ostro w Łodzi - to już druga duża jego inwestycja w Łodzi. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
vavder Re: IBS na wesoło........ 21.05.07, 10:38 trochu śmieszno trochu straszno, jak ruskim kawale :) Odpowiedz Link Zgłoś
kris9940 Re: IBS na wesoło........ 21.05.07, 18:53 Witam! Wniskując po częstych postach walorek trochę stracił na popularności?;-) Gdzie jest Mario? Gdzie jest Byku? Może powinniśmy sprawdzić listę obecności? Odpowiedz Link Zgłoś
kmani Re: IBS na wesoło........ 21.05.07, 19:21 Bardziej straszno niż śmieszno, jak w ruskiej rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: IBS na wesoło........ 21.05.07, 21:03 WItam!!! Mario jest obecny bez obawy, ale o czym tu pisac przy tak przegrzanej z obu stron atmosferze. Zresztą w jednym z wcześniejszych postów wyraziłem swoja opinie i pisałem że ja czekam z ewentualnym wyzbyciem się akcji do walnego w czerwcu. Dam im szansę na zaprezentowanie tej ich nowej strategi. Na dzień dzisiejszy nie widze najmniejszego sensu pozbywania sie akcji, gdyz nie ma silnych podstaw ku temu. Ze spółki nie napływaja żadne negatywne informacje a to co sie ostatnio dzieje z kursem to nic innego jak okresowy spadek po mocnym i zbyt szybkim wzroście. Nadal walor doskonały do DT i uśredniania kursu przez skupowanie nadal tanich jeszcze akcji. Łatwiej jakoś i przyjemniej wtedy mija czas oczekiwania na walne. Według mnie kurs i atmosfera wokół IBS przypomina atmosferę, jaka panowała kilka miesięcy temu na SNW. Nie będę się na ten temat rozpisywał...uważny obserwator tych walorów wie o co może mi chodzić. Co później się stało się z kursem każdy wie. IBS trzymany w podobny sposób a może i nawet przez te same ręce. Atmosfera wokół ma na celu zniechęcenie do spółki i wystraszenie leszczy. Polecam nadal warimpex....kurs sponiewierany perspektywy na wzrosty chyba duże. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
cichaj Re: IBS na wesoło........ 21.05.07, 21:43 Przy jakiej cenie polecasz znowu wejść w IBS -a ? Co sądzisz o obecnej promocji na BBI ? - czy to już zmiana trendu /pamietasz jak Piast potrafił w podobnym czasie spadać z 9 na 4 zł :(/ A Warimpex to super spółka /pod kątem rozwoju turystyki i hotelarstwa w naszym kraju, że nie wspomne o Euro 2012/ za 2-3 tygodnie ruszy - jestem pewien. Posiadam i dobieram w okolicy 22-23 zł /wg mnie promocja jakiej juz nie będzie/ - w razie zwały na GPW to kto to bedzie wywalał poniżej ceny emisyjnej ? /niewielu leszczy/. Dodam jeszcze, że pisałem niedawno o DGA ... co myślicie teraz o spółeczce ? - Florama jak odradzasz to podaj powody ! Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: IBS na wesoło........ 21.05.07, 22:09 Warimpex to fajna spółka tyle, że sterowana nie przez naszych ćwoków a przez austriackich. Zastanówcie się czy chcecie wchodzić w takie papiery gdzie trend jest robiony gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
smok_sielski Re: IBS na wesoło........ 22.05.07, 11:21 > Warimpex to fajna spółka tyle, że sterowana nie przez naszych ćwoków a przez > austriackich. Zastanówcie się czy chcecie wchodzić w takie papiery gdzie trend > jest robiony gdzie indziej. Kupilem troche warimpexa za 46zl i wydawalo mi sie, ze zlapalem pana boga za nogi :) spolka mocna fundamentalnie. potem wywalilem tnac straty, ale caly czas obserwuje. Kiedys pewnie znowu kupie. Jak dla mnie fakt, ze spolka jest tez notowana w austrii to zaleta - nasza spekula nie bedzie sobie tuningowac kursu. Tak czy siak, wxf jest teraz w trendzie spadkowym, dzisiaj juz ponizej ceny emisyjnej, a twardego dna nie widac - wydawalo sie, ze 45zl to juz dno, teraz przebilismy 42 i moze nielugo bedzie 40. smok Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: IBS na wesoło........ 22.05.07, 08:50 Teraz trudno polecać wchodzenie w IBS na jakimś poziomie cenowym. Atmosfera wokół spółki zbytnio nerwowa....... zbyt wielu naganiaczy, którzy z wielką determinacją i siłą wcześniej nie spotykaną na tym walorze próbują zrobić innym wodę z mózgu. Przy takiej atmosferze i zbyt płochliwym akcjonariacie kurs może się jeszcze obsuwac i dopiero przed walnym znów iśc do góry. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: IBS na wesoło........ 22.05.07, 08:53 I kto to pisze ? Doprawdy, robi się coraz śmieszniej. Poziom głupoty i żenady rośnie wraz z kursami akcji - aż się nie mogę doczekać spadków. Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: IBS na wesoło........ 22.05.07, 10:40 No nie z tym się zgodzić nie mogę!!!! Chyba nie porównujesz mnie to seryjnych naganiaczy rodem z parkietu lub bankiera?:) Mario Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: IBS na wesoło........ 22.05.07, 11:04 O.K. Masz rację. Jesteś trochę innym naganiaczem, takim bardziej wysublimowanym, chłe, chłe. Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: IBS na wesoło........ 22.05.07, 11:27 I po za tym przy Mario można zarobić a przy tamtych to tylko się traci. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
marshal11 Re: IBS na wesoło........ 22.05.07, 22:00 Cześć Mario Po przeczytaniu niniejszego tekstu,postanowilem sie zalogowac i prosić Ciebie o mały komentarz. "Sytuacja techniczna na IBS jest bardzo niepewna. Wszyskie monitorowane przeze mnie elementy techniczne wskazują na bardzo prawdopodobną możliwość dużego ruchu ceny akcji teo waloru. Je6tem przekonany o tym, że ruch będzie znaczny, ale nie mam peności co do kierunku. 60% pradopodobieństwo wskazuje na ruch wzrostowy, zgodny z trendem średnioterminowym. Niestety rozproszenie akcjonariatu oraz tzw. "zaleszczenie" papieru ograniczają mocne wzrosty, dlatego, jeżeli nastąpi ruch wzrostowy, będzie mozolny i przerywany ostrymi korektami. W przypadku wybicia dołem - spadki będą bardzo mocne i destrukcyjne." Mi takie mocne ruchy wydaja sie na razie lekko opieszałe a napewno nie wydaje mi sie by byly w dół.Czekamy ,mysle że wszystcy,na to co pokaże walne.Po nim można dopiero obstawiac w którą stronę pójdziemy. Pozdrawiam was koledzy Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: IBS na wesoło........ 23.05.07, 09:29 Powiem tak, po przeczytaniu tego tekstu komentarz nasuwa sie sam...."Jestem za, a nawet przeciw" PZDR Mario Odpowiedz Link Zgłoś
marshal11 Re: IBS na wesoło........ 23.05.07, 10:20 Dzięki za Twoje sprytne przemyślenia :) Jak narazie dziś jest wesoło ,lekko w góre przy -wigu Miałem dobre sny o IBS :) A tak na powaznie to nie ma złych wieści ze spółki aby sie denerwować. Miłego dnia PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
radiotrwam Re: IBS na wesoło........ 23.05.07, 20:46 :) Coś tu sie zbiera.Panika opanowana Odpowiedz Link Zgłoś
marshal11 Re: IBS na wesoło........ 24.05.07, 13:10 W dzisiejszym Parkiecie jest wzmianka o tym ze IBS ma zamiar kupic ziemie w Pabianicach. "...dodaje ze ma juz 3 klientow zainteresowanych pabianicka fabryka. Jednym z nich jest gieldowy IB System. Wartosc ksiegowa nieruchomosc to 800 tys PLN. Kompap chce ja sprzedac za 2 mln. Obecnie przeprowadzamy analize celowsci zakupu. Dzialka nalezaca do Kompapu stanowi czesc wiekszego terenu inwestycyjnego - mowi Henryk Kruszek prezes IB Systemu...." Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: IBS na wesoło........ 24.05.07, 20:58 Nieruchomości........wciąż podniecające, nie ? Ile można dyskontować to samo ? Odpowiedź: do us....nej śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: IBS na wesoło........ 25.05.07, 16:38 www.kompap.com.pl/pliki/Pabianice.pdf Zastanawiam się, po co Kruszkowi te tereny? Mario Odpowiedz Link Zgłoś
marshal11 Re: IBS na wesoło........ 25.05.07, 17:07 hmmm... ciekawe.tak sobie wygladają te fotki.miejmy nadzieje ze ma jakis "ciekawy" plan Odpowiedz Link Zgłoś
kris9940 Re: IBS na wesoło........ 29.05.07, 22:47 Witam! Pewnie już znacie, ale co tam wrzucę... INVAR & BIURO SYSTEM SA zawarcie znaczącej umowy [ wersja do wydruku / powiększ czcionkę ] 2007-05-29 17:56:00 GIEŁDA-SPÓŁKI-KOMUNIKAT-BIUROSYSTEM-(PL) INVAR & BIURO SYSTEM SA zawarcie znaczącej umowy Raport bieżący 39/2007 Invar amp; Biuro System S.A. z siedzibą w Łodzi informuje, że dostała wiadomość od spółki zależnej Invar Integracje Sp. z o.o. o zawarciu przez nią umowy z firmą MITEX S.A. na wykonanie instalacji elektrycznych i teletechnicznych wraz z przyłączem energetycznym na terenie Zakładu Karnego w Garbalinie. Wartość umowy wynosi 963.800 zł brutto. Termin zakończenia całości prac związanych z realizacją przedmiotu umowy zaplanowano do 15.12.2007 roku ...jak myślicie uwolnią kurs przed walnym?...czy jeszcze będzie się długo kisił? Na szczęście lubie kiszone ogórasy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: IBS na wesoło........ 30.05.07, 09:14 Jestem! Ale tylko na chwilę. A może i nie... to jeszcze zobaczymy podczas sesji. Myślę, że dzisiaj możemy miec dobry dzień na DT, choć po takich informacjach różnie to bywa. Może równie dobrze byc przebudzenia jak i podpucha. Zacznie sie dopiero po południu i mam nadzieję, że IBS mnie nie rozczaruje bo ja cały czas skupuje. PZDR Mario Odpowiedz Link Zgłoś
marshal11 Re: IBS na wesoło........ 30.05.07, 13:58 Hmmm... takie dni lubie i ja :) Prezes wie jak krecic tą firma aby było coraz lepiej,mam nadzieję. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: IBS na wesoło........ 30.05.07, 15:07 Prezes to może wie gdzie stoi jego biurko ale kręcić to se może, wiesz czym. A tak w sumie z czego tu się cieszyć ? Troche piardnęło w górę i zdechło. Ale piszcie chłopaki, piszcie. Od tego może piardnie bardziej, chłe, chłe. Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: stefanek 30.05.07, 15:30 Wielka prośba nie p....l głupot, czy ty ślepy czy głupawy do reszty jesteś. Stefanku to dzisiejsze "pierdnięcie Mario" dało znów parę groszy, podobnie zresztą jak " pierdnięcie" na Warimpexie. Był czas na dobrą sprzedaż i tanie odkupienie.... nic więcej. Mario Mario Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: stefanek 30.05.07, 15:34 To faktycznie cienko pierdzisz. Raptem 2,5% na IBS - i ty to nazywasz wzrostem ? Człowieku, ty minimalista jesteś, wstyd ! Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: stefanek 31.05.07, 09:08 stefekmaly napisał: > To faktycznie cienko pierdzisz. Raptem 2,5% na IBS - i ty to nazywasz > wzrostem ? Człowieku, ty minimalista jesteś, wstyd ! Ja minimalista? Słyszałem od Honorci , że to ty nie masz zbyt wiele do pokazania. IBS i Warimpex.....grosz do grosik a będziesz jak Karkosik:)))) Czyżby dzisiaj powtórka z rozrywki? Mario Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: stefanek 30.05.07, 15:35 Najważniejsze w tym wszystkim, to żeby dzieci i żona zadowolone były. Peter Lynch jeden z największych inwestorów wszech czasów, mawiał “kluczowym organem, jeśli chodzi o spekulację jest żołądek, nie mózg”. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: stefanek 30.05.07, 15:41 Faktycznie, coś w tym jest. Żołądek to może jeszcze masz bo to drugie to hmmmm....więc spekuluj, spekuluj. Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: stefanek 30.05.07, 16:00 patrzaj na mistrzów i sie ucz......bardzo dużo ucz. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
marshal11 Re: stefanek 30.05.07, 22:48 Cześć Mario Słusznie prawisz,czytam tak te Toje wypowiedzi juz od dłuższego czasu i widze że pokład wiedzy masz nie mały.Gratulacje. A tobie życzę wiecej samoogłady, nie obrażaj kolegów.pisz merytorycznie,na temat. Oby bylo tak dalej ,ze IBS bedzie stać plynąć pod prąd . papa Odpowiedz Link Zgłoś
marshal11 Re: stefanek 31.05.07, 11:11 "a tobie życze..." - to słowa skierowane do stefka oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: stefanek 31.05.07, 11:29 łeb z niego niezbyt rozumny. Szczena mu powinna opaść i wstyd mu się zrobić. Na kolana pasc powinien i o przebaczenie prosic mądrzejszych ale takie cóś tego nie potrafi. Zamiast zarabiac po 4 koła podczas sesji będzie pisywał głupoty i wcinał sie w każdy wątek. PZDR Mario Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: alosza the best in the village 31.05.07, 11:46 Ulżyj sobie, ulżyj - chyba sracza w swojej chałupie nie masz więc używasz tego forum jak prywatne WC. I skąd ty wiesz ile ja zarabiam ? Pisałem ci baranie, że dźentelmeni o pieniądzach nie rozmawiają. Tak czy inaczej twoje cztery koła (czyli cztery zera a łącznie zero) wrażenia na mnie robią, chłe, chłe. A jeśli chodzi o IBS to podniecasz się ta spółką jak baba od hurtowni (chyba twoja kumpela - pasujecie do siebie) Biotonem. Spójrz ośle na dzisiejsze notowania - ile spółek poszło mocno w górę. Taki po prostu dzień - byle głąb dzisiaj zarabia. Jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: alosza the best in the village 31.05.07, 12:00 byle głąb to zarabia już od kilku lat, ty natomiast w tym czsie, czekając na spadki podniecasz się czymś innym wkładając to sobie w d..... Podejrzewam, że dla ciebie facet to tylko rama do ogórka. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: IBS na wesoło........ 31.05.07, 12:46 takie ssanie przez kilka sesji coś musi oznaczać. Cieszę się, że jestem w tym jadącym coraz szybciej pociagu zapakowany po uszy. Usiąde sobie teraz na czterech literach i będe obserwował dalszy rozwój sytuacji. Wszystko wskazuje że pociąg ten nadal będzie jechał dalej na północ, tylko pytanie czy równie szybko jak ostatnio, czy też będzie już to pociąg pędzący. Wsiadając do pociągu płaciłem po 0.79 za bilet i dzięki temu sen mój jest smaczny i spokojny a gdy nadchodzi korekta, trzepanie leszcza czy jak tam zwał, gdy inni panikują czy wpadają w euforię ja mam to w tyle bo przede wszystkim wiem co kupiłem i nie obgryzam paznokci irracjonalnie zastanawiając się: "hmm...Ciekawe czy świeczka dziś będzie biała, czarna, w paski czy różowa?" Teraz mogę sobie tak dla nudów "popodniecać" się kilkoma kołami dziennie i mieć głęboko w tyle stefanków i inne badziewie. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: IBS na wesoło........ 31.05.07, 12:52 Konduktor do pasażera jadącego klasą IBS :-) - Proszę nie wyskakiwać, dopóki pociąg się nie zatrzyma ! - Ale je się śpieszę do szpitala ! - A, jeśli tak to proszę bardzo … Mario Odpowiedz Link Zgłoś
wicekpl Stefek ty lepiej kupuj IBS i nie pieprz glupot!! 31.05.07, 12:44 Chcesz zarobic?czy o co ci biega? Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: Stefek ty lepiej kupuj IBS i nie pieprz glupo 31.05.07, 12:52 Nie da rady. Mam inne spółki (na razie idą znacznie lepiej niż wasz IBS). A co do IBS - ja nic nie mam przeciwko tej spółce. Chyba tzw. technicy przyznają, że IBS dość ładnie teraz wygląda - ma chyba szanse na wzrosty. Mi się nie podoba tylko postawa paru bardzo małych (chodzi mi szczególnie o małość duchem)akcjonariuszy tej spółki robiących z IBS nie wiadomo co i chwalących się nie wiadomo czym. A te dowcipy rodem z rynsztoka z najbardziej zapadłej dziury. I ten język.....boże, boże. Już nie wspomnę o dużych uszczerbkach w masie mózgowej tych osobników, jeśli w ogóle można mówić o jakiejś masie mózgowej. Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Stefek ty lepiej kupuj IBS i nie pieprz glupo 31.05.07, 12:58 > A te dowcipy rodem z rynsztoka z najbardziej zapadłej dziury. I ten > język.....boże, boże. Boże, napisać z małej litery i to dwa razy to dopiero trzeba być rodem z rynsztoka i to takiego w któryn płynie tylko czerwone gó... Mario Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: Stefek ty lepiej kupuj IBS i nie pieprz glupo 31.05.07, 13:05 Bo ja nie wierzę w boga, durniu. A tobie nic do tego. Moja sprawa, ja się do twojej wiary nie wtrącam. Są pewne tematy, których się nie porusza chamie ze wsi totalnej. Po raz kolejny pokazujesz, że nie mieścisz się w definicji cywilizowanego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Stefek ty lepiej kupuj IBS i nie pieprz glupo 31.05.07, 13:19 ty zaczynasz piszesz o Bogu nikt inny. Swoją drogą tatełe i mamełe to by z ciebie zadowolone chyba nie były? Małego Abramka wywalili ze szkoły - żydowskiej oczywiście - za brak postepów w nauce i nieposłuszeństwo. Przenieśli do go innej szkoły - też żydowskiej. Po kilku miesiącach i z tej wyleciał z tych samych powodów. Do kolejnej - to samo. Po jakimś czasie w mieście nie zostało ani jednej żydowskiej szkoły, w której by już Abramka nie znali, został więc umieszczony w katolickiej. Po tygodniu dyrektor szkoły wzywa tatę Abramka i oznajmia mu, jakim wspaniałym chłopcem jest Abramek - grzecznym, bystrym i w ogóle najlepszym uczniem w szkole. Tatełe po powrocie do domu pyta zbaraniały Abramka: - Abramek, co się z tobą stało? Mówią mi, że jesteś najlepszym uczniem, nie chuliganisz, no wzór cnót. CO ONI Z TOBĄ ZROBILI? - Rozumiesz tato, pierwszego dnia taki pan w czarnym ubraniu zaprowadził mnie do ciemnego pokoju, w którym wisiał jakiś pan przybity do krzyża i powiedział: "Abramek, to jest Jezus Chrystus. On też był Żydem". I wtedy zrozumiałem, że to nie przelewki Mario Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Stefek ty lepiej kupuj IBS i nie pieprz glupo 31.05.07, 16:36 stefanek na kolana psie niewierny. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
marshal11 Re: Stefek ty lepiej kupuj IBS i nie pieprz glupo 31.05.07, 16:41 Uśmiałem się ,niezły dowcip. A śmieję sie tym bardziej jak widze kurs i tych co sie "wyleszczyli" PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Stefek ty lepiej kupuj IBS i nie pieprz glupo 31.05.07, 16:55 Jutro czeka nasz bardzo pracowity dzień. Piatek, więc może być różnie,ja nie bardzo go lubię w takich sytuacjach. Chyba że ukaże się jeszcze dzisiaj jakieś oczekiwane info, to będzie go można spokojniej przejść. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
marshal11 Re: Stefek ty lepiej kupuj IBS i nie pieprz glupo 31.05.07, 17:20 Oj tak były juz w historii tej spólki właśnie takie sytuacje ze po wzrostach od połowy tyg. w Piatek byly spadki,pamietam to co najmniej dwókrotnie Miejmy jednak optymizm ... Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Stefek ty lepiej kupuj IBS i nie pieprz glupo 01.06.07, 09:52 może jednak ten piątek nie będzie aż tak czarny dla IBS a zielony:-) Mario Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Stefek ty lepiej kupuj IBS i nie pieprz glupo 01.06.07, 11:20 znów zamilkły hieny, czas lew na parkiecie:-) Mario Odpowiedz Link Zgłoś
all Re: Stefek ty lepiej kupuj IBS i nie pieprz glupo 01.06.07, 13:08 Gdybym wiedział, że tak szybko odbije to bym dobrał na spadkach. Ale ja się nastawiłem na 1-2 lata. Teraz aż kusi żeby sprzedać, ale zbyt często traciłem na takich sprzedażach bo kurs szedł w górę beze mnie. Wygląda to na solidne wzrosty sądząc po tych 14 milionach obrotu... Odpowiedz Link Zgłoś
marshal11 Re: Stefek ty lepiej kupuj IBS i nie pieprz glupo 01.06.07, 13:31 Miły dzionek rzeczywiście:) Ja tam mam większość akcji od 0.79 do 1.2 potem nim uzbierałem kaske to kupilem po 1.78 i 1.85 ,ale i tak bedzie b.dobrze PZDR wytrwałych kolegów,a szczególnie Ciebie Mario. Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Stefek ty lepiej kupuj IBS i nie pieprz glupo 04.06.07, 09:56 Dzięki za PZDR, no to dzisiaj jak na razie nie wyglądamy tak źle na tle rynku. PZDR Mario Odpowiedz Link Zgłoś
marshal11 Re: IBS na wesoło........ 04.06.07, 19:03 Hej koledzy , znalazłem fajny tekst na jednej ze stron.Ubawił mnie :) "Leszcz też ryba i w swej masie stanowi siłę, której lekceważyć nie można. 100 kilo leszczy waży mimo wszystko więcej niż 10 kilo szczupaka Nawet odliczając już ości i płetwy... Leszcz jest trochę spłoszony ostatnią korektą i przez to czujny, więc wywala przy byle jakim zachwianiu ale po kilku dniach wzrostów jego czujność osłabnie. Leszcz pływa bez sensu w góre i dół i traci energię na prowizję. Szczupak stoi sobie spokojnie przy dnie i czeka a jak już coś złapie to konkretnie. . Leszcz jest potrzebny na każdej spółce bo inaczej co jadłby szczupak ? Niech więc leszcze napływają bo jak odpłyną to i szczupak padnie To taka refleksja...w wolnej chwili." Odpowiedz Link Zgłoś
marshal11 Re: IBS na wesoło........ 04.06.07, 19:09 A widzieliście ten komunikat...,ciekaw jestem jak to wplynie na kurs kiedy to "leszcze" wywalają .Wg mnie szykuje sie lekka korekta ,hmmm... do 1.70 i tam zamierzam sie dokupić.PZDR Zakup udziałów w spółce zależnej I & B System S.A. informuje, że otrzymała wiadomość od spółki zależnej Inwar S.A. (zależna w 100% od I&B System S.A.) o nabyciu przez nią pakietu 140 (stu czterdziestu) udziałów Invar Integracje Sp. z o.o. z siedzibą w Sieradzu od osób fizycznych, za łączną kwotę 196.000 zł (sto dziewięćdziesiąt sześć tysięcy złotych). Powyższy pakiet stanowi 8,5 % kapitału zakładowego Spółki Invar Integracje Sp. z o.o. oraz upoważnia do 8,5% głosów na zgromadzeniu wspólników. Obecnie I&B System wspólnie z Inwar S.A. posiada 100% udziałów i głosów w Invar Integracje Sp. z o.o.. No,ale jak widac coś sie dzieje.Szykują dobre podłoże pod inwestora Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: IBS na wesoło........ 05.06.07, 09:46 no to żarty sie skończyły;-) Mario Odpowiedz Link Zgłoś
siurak20 Re: IBS na wesoło........ 05.06.07, 09:52 to pewnie po przeciekach ze jeden z wazniejszych akcjonariuszy ma znajomosci wsrod Lodzkich politykow.. Nie ladnie tak manipulowac kursem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: IBS na wesoło........ 05.06.07, 10:05 bardziej po wnikliwej obserwacji zachowań kursu przez kilka ostatnich sesji. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
krajek-krajek Re: IBS na wesoło........ 05.06.07, 13:26 Jaki widzicie szczyt? Czy już sprzedawać? bo właściwie po tym jak kupiłem dwa miesiące temu, dopiero teraz jestem kilka groszy na plusie i nie chcę znów czekać tych kilku miesięcy w wypadku korkety. Może poczekać do 2,20 co?? Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: IBS na wesoło........ 05.06.07, 14:23 co u kolegi tak mało wiary w IBS......... 2.20 to nawet nie będzie podnóżek góry a gdzie tu mówić o szczycie? Ktoś pilnuje dziś kursu i ten kto rano się nie załapał na sprzedaż to nawet DT sobie nie pogra. Zbieracz jest i to widać, tylko pytanie kto to jest? PZDR Mario Odpowiedz Link Zgłoś
alibabka8 Re: IBS na wesoło........ 05.06.07, 14:41 Do zakupów jest kolejka pierwszeństwo mają PKC kobiety z dziecmi, Inwalidzi, a na koniec ochłapek dla leszczy zostanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: krajek-krajek 05.06.07, 15:40 jestes już chyba bliżej rozwiązania swojego dylematu? Mario:-) Odpowiedz Link Zgłoś
all Re: krajek-krajek 05.06.07, 15:54 Już obroty sięgnęły ponad 25 mln PLN. Czy ktoś mógłby wytłumaczyć co to może oznaczać? Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: krajek-krajek 05.06.07, 16:01 tylko dzisiaj a dodaj do tego te które były ostatnio:-) Uważam że może ktoś tanio chce IBS przejąc. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
krajek-krajek Re: krajek-krajek 05.06.07, 16:09 Dobra!!!! Siedzę w tym!!! Raz się żyje!!:D Odpowiedz Link Zgłoś
krajek-krajek Re: IBS na wesoło........ 05.06.07, 16:38 Jednak sprzedałem, miałem ustawioną sprzedaż z limitem 2,10, zapomniałem o tym i już po IBS. Odpowiedz Link Zgłoś
wicekpl Stefek zdazyles kupic akcje IBSu? 05.06.07, 17:58 Mam nadzieje ze udalo kupic sie tobie akcje po dobrej cenie-przeciez ty tez mozesz zarabiac tak jak Aloha i ja :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
antystefek Re: Stefek zdazyles kupic akcje IBSu? 05.06.07, 18:19 Nie tłumacz głupiec nie pojmie. Odpowiedz Link Zgłoś
bns_lukasz Re: Stefek zdazyles kupic akcje IBSu? 05.06.07, 19:52 Bedzie 7 zl za miesiac:) kto sie zalozy??:P Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: Stefek zdazyles kupic akcje IBSu? 05.06.07, 19:54 Najlepszym zakładem dla ciebie powinno być kupno IBS i sprawdzenie czy będzie po 7 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
bns_lukasz Re: Stefek zdazyles kupic akcje IBSu? 05.06.07, 20:50 mam po 1.77 i bedzie za 7:) wykres zachowuje sie bardzo podobnie do fona ktory pierwszy swoj szczyt na 1.50 przebil pozniej na ponad 5....na ibsie wyglada to dokladnie tak samo a ostatni szczyt to 2.20...i nie wnikam tu w fundamenty...nie sa istotne na naszej gieldzie:) spekula, emocje i napalency robia swoje...przynajmniej przy tego typu spólkach...:) Odpowiedz Link Zgłoś
bns_lukasz Re: Stefek zdazyles kupic akcje IBSu? 05.06.07, 20:53 zreszta kto nie chce niech nie wchodzi...mozna gadac ze ta spolka nic soba nie reprezentuje...ale to nie jest istotne...wazne zeby zarobic jak pompuja kurs;) czas pokaze kto mial racje...:P Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Co widac na wykresach. 05.06.07, 23:38 No własnie!! Ja bym juz tak szybko nie krzyczał o jakis astronomicznych wycenach.Papier musi poradzic sobie z poziomem 2,2/2,4.Te obroty z ostatnich dni nie sa takie astronomiczne.Poprzednia jazda na 2,2 była zdecydowanie na wiekszych obrotach i na tym poziomie tak jak Krajek siedzi cała armia . Zakładając ,że ruch od maja 2006 (1,6) do stycznia2007 (0,8)wynosił 80 groszy,to wybicie nad poziom 1,6 powinno skutkowac wzrostem o wysokośc kanały - czyli 2,4.To jest poziom docelowy na teraz.Długoterminowcy wywalaja przy 2,2/2,4 albo ustawiaja stopa na poziomie 1,5/1.7 i nogi na stół.Natomiast kupno po canie 2,1/2,2 jest obarczone sporym ryzykiem.Szybki wskazniki zarówno na dziennym,jak i tygodniowym wykresie są już w strefach wykupienia.Ryzyko zysku do straty wynosi 1:1 (słabo)Moja ocena:papier zdechnie przy poziomie 2,2/2,4 stawiam na podwójny szczycik.Tyle AT ,a cała raszta infa,deweloperka itd.to juz szklana kula.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krajek-krajek Re: Co widac na wykresach. 05.06.07, 23:54 Ja już się uwolniłem, przypadkowo no ale jednak... Jakby jutro była korekta byłbym największym szczęściarzem...:] Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Co widac na wykresach. 06.06.07, 00:02 Wyciagnij wnioski na przyszłość:) nigdy nie kupuj na hiperboli,bo tak to sie kończy.Jak bys spokojnie poczekał i kupił na krawędzi luki 1,5/1,7 dziaj kasujesz zysk,a tak tylko odrobiłes.Dobre i to ,jak nauka nie idzie na marne.Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Co widac na wykresach. 06.06.07, 08:01 wszystko ładnie, tylko że w tym momencie na IBS to nie ma najmniejszego znaczenia. Tu rządzi sternik i on ustawia pionki na szachownicy. Jak zdecyduje to jeszcze dzisiaj kurs zaatakuje 3 zlote albo 1.80. My w tym czasie mozemy tylko czekac, bawić sie w DT lub sprzedać akcje, jak zrobił to wczoraj krajek. Inwestując kasę w IBS trzeba miec świadomośc dużego ryzyka, ale ryzyka które może wytrwałym inwestorom przyniesc duże zyski. Tu hiperbola nie działa, tu może chodzić zupełnie o coś innego. IBS może byc doskonałym kąskiem do przejęcia. Niska kapitalizacja, bez długów, doskonały profil działalności, plany restrukturyzacji, działanie w doskonałej strefie ekonomicznej no i oczywiście deweloperka. Wszystko to, oraz niska cena akcji może sparwić że ktoś kto chce wejśc na giełdę i ominąc długotrwałe procedury oraz obniżyć koszty z tym związane może zainteresował sie spółką. Atutem IBS może być przekornie to, że czasie hossy, gdy większośc spółek rosła on spadał i do tej pory nie był dobrą spółką. Myślę, że jeszcze nie koniec wzrostów, a może być nawet bardzo przyjemnie. PZDR Mario Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: Co widac na wykresach. 06.06.07, 08:40 I na tym polega różnica pomiędzy amatorszczyzną aloszy a profesjonalizmem Citro. Citro szacuje ryzyko - stąd te poziomy cenowe i uwaga na temat czym grozi kupowanie w hiperboli. Alosza natomiast polega (śmieszne w tej sytuacji słowo) na kryształowej kuli, widzi różowe perspektywy w IBS podczas gdy to samo można napisać o większości spółek na GPW, które sa zwykłymi gniotami (papier i ekran komputera wszystko zniosą - nawet najgorsze brednie). IBS oczywiście może skoczyć i na 20 zł tyle, że na każdą inwestycję potrzebny jest plan działania. Taki plan oferuje Citro a alosza, jak zwykle, nagania tylko na kupno nigdy nie określając ewentualnych poziomów wyjścia i, co najgorsze, nie określając jakegoś planu minimum inwestycji. Znając mentalność tutejszych głąbów forumowych jestem przekonany, że w przypadku IBS to oferta aloszy jest atrakcyjniejsza - kupuj na maksa jak leci, jakoś to będzie a jak nie to ch....j tam. Odpowiedz Link Zgłoś
alibabka8 Re: Co widac na wykresach. 06.06.07, 09:21 stefekmaly do piaskownicy, bo już nawet na bankierze maja cie dosyć. Odpowiedz Link Zgłoś
all Re: IBS na wesoło........ 06.06.07, 10:51 Ja tam się niee znam, ale wtorek zwykle na GPW jest spadkowy, a poza tym po wzrostach pojawiają się korekty, więc dzisiejsze spadki 2-4% przy ok. 7 mln. obrotu nie są aż tak straszne - tym bardziej że wygląda to na Day Trading. Jutro pokaże kto ma rację... Ja na razie trzymam, raz jest 2,02 a raz 2,07, więc ktoś jeszcze wierzy we wzrosty :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: IBS na wesoło........ 06.06.07, 11:06 all, ale dzisiaj chyba jest środa. Mniejsza z tym, uważam że jeżeli cała giełda zaliczy dzisiaj tylko lekki minus, to IBS ma szansę skończyć dzień na plusie:-) PZDR Mario Odpowiedz Link Zgłoś
all Re: IBS na wesoło........ 06.06.07, 11:42 No to jestem dzień w plecy a raczej byłem :-) A z I BS'em skrewiłem - to miała być długoterminowa inwestycja a jak zaczął rosnąć to znowu dałem ciała. Mianowicie po poprzednim poście ustawiłem stopa na 2zł - wydawało mi się, że nie poleci do 2 po najniższa była 2,02 od rana. Zaglądam przed chwilą, patrzę kurs nisko to trzeba stopa przesunąć a tu się okazuje, że już poleciał. No to teraz mam nadzieję, że się już spierdzieli znowu do 1,7 bo jak pójdzie w górę to będę zły ;-) A tak po prawdzie trudno grając na giełdzie jak w pokera - powstrzymać się przed sprzedażą. Kupowałem IBS'a w grudniu, część po 0,75, część z PP podobnie. Miałem tego ze 20 tys. A sprzedałem po 0,8 średnio. Teraz dokupiłem po 1,72 i pchnąłem po 2. Niby zysk jest, ale jak pomyślę o tym potencjalnym, gdybym był cierpliwy...ehh. Sęk w tym, że z tych 1,72 mogło spokojnie przez następne 2 lata nic nie urosnąć, więc dla mnie to i tak totalna ruletka i cieszę się tym co mam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: IBS na wesoło........ 06.06.07, 13:33 buja co? Czy ktoś mówił, że będzie łatwo;-) Mario Odpowiedz Link Zgłoś
vavder Re: IBS na wesoło........ 06.06.07, 13:41 buja buja, wlazłe, znowu, przy 2,03 i chyba znowu trza oddać na kolejny obrót... na ale taka zabawa :) Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: IBS na wesoło........ 06.06.07, 13:43 jak potrafisz? Walor idealny do tego:-) Mario Odpowiedz Link Zgłoś
all Re: IBS na wesoło........ 06.06.07, 13:46 Cóż jak na razie czuję się z lekka wyleszczony - ale jak to się utrzyma z parę dni to dopiero będę pewien :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: IBS na wesoło........ 06.06.07, 14:38 no cóż i tak bywa, przecież nie zawsze musi być kawior i szampanskoje. Sam porównałeś giełdę do pokera i widzisz dzisiaj ten co blefował znów zarobił:- ) Dzisiaj cała sztuka polegała na w miarę wysokim otwarciu, później na maksymalnym obniżeniu cen akcji i zrobieniu tego z taką pewnością siebie, żeby odstraszyć innych i zniechęcić ich do zakupów a zmusić do sprzedaży . Wystraszeni w większosci pasują i wystawiają papier na różnych poziomach, później łatwo jest zebrać większe ilości i nie bawić się w detal. No cóż ale to jeszcze nie koniec i może ta sprzedaż po 2 zeta jeszcze nie była takim najgorszym ruchem? Może grubas da Ci szansę na odkupienie ich poniżej tej kwoty? PZDR Mario Odpowiedz Link Zgłoś
vavder Re: IBS na wesoło........ 06.06.07, 14:54 normalnie zwyczajne szaleństwo na tym walorku dzisiaj, pozdro dla wytrwałych Odpowiedz Link Zgłoś
all Re: IBS na wesoło........ 06.06.07, 15:44 Ja wysiadam - nie wiem po prostu czy ten grubas faktycznie kupuje dla siebie akcje, czy też po prostu spekuluje i w pewnym momencie kurs już nie odbije, bo grubas sprzedał swoje akcje. Odkupię jak znacznie spadną... Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: IBS na wesoło........ 06.06.07, 15:53 to tylko on wie, no i może kilku wtajemniczonych. My możemy tylko zgadywać:-) Mario Odpowiedz Link Zgłoś
krajek-krajek Re: IBS na wesoło........ 06.06.07, 17:20 Nędza, nędza, nędza dobrze, że nie siedzę i nie zamulam z wami:D;] planuje co tu kupić ciekawego;] Odpowiedz Link Zgłoś
wicekpl Re: IBS na wesoło........ 07.06.07, 17:59 Ja wczoraj sprzedalem IBS zarobek niezly:-)wiec krajek jak bedziesz mial jakis pomysl to podziel sie z nami!no chyba ze spadnie ibs ponizej 1.9 to znow zaczne skupywac. Pozrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krajek-krajek Re: IBS na wesoło........ 08.06.07, 00:54 Ja wszedłem w IDMSAPL, debiutów sporo, hossa trwa, więc czemu nie? Jeszcze planuję Lubawę jeśli znajdę na to fundusze;] W IBS już raczej nie wejdę, wolę coś na krótszy termin, siedziałem w IBS kilka miesięcy i już mi się nie chce. Więc życzę wam powodzenia niech rośnie nawet do 3 zł, tylko radze wam: NIE KUPUJCIE TERAZ, co najwyżej trzymajcie to co macie, chyba, że chcecie zamulać na papierku przez dwa miechy, czekając na odrobienie strat. Odpowiedz Link Zgłoś
bns_lukasz Re: IBS na wesoło........ 08.06.07, 11:24 2 miechy czekali ci co kupowali przy ostatnim szczycie...a szczerze teraz nie widze powodow zeby mialo byc tak samo....nie ma szalenstwa jak wtedy tylko stabilny wzrost niezaleznie od wigu i przy duzych stosunkowo obrotach...tak jak dzisiaj. wig na duzym minusie a IBS na plusie:) czy potrzeba lepszej rekomendacji?? wsiadac i zarabiac to moja rada:) ale niech kazdy robi co uwaza.. Odpowiedz Link Zgłoś
marshal11 Re: IBS na wesoło........ 08.06.07, 11:55 Hej koledzy. Tak obserwuje to dzisiejsze notowanie,niepowiem jest ładnie sie papier zachowuje,tylko zastanawia mnie czy nie czas juz na lekką korekte ? A wygląda to dość dziwnie wig na - ,a ibs sami widzicie. A kolega Mario co na to? PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
krajek-krajek Re: IBS na wesoło........ 08.06.07, 19:25 Kto dziś nie sprzedał ten gapa:P:P Według mnie, co dla większości nie będzie tajemnicą, w poniedziałek korekta. I nie mówcie mi tu, że wtedy było szaleństwo a teraz równomierny wzrost. 20% jednego dnia to jest szaleństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
bns_lukasz Re: IBS na wesoło........ 08.06.07, 21:23 No 20 proc to calkiem niezle:) ale wydaje mi sie ze to jeszcze nie szalenstwo. szelenstwem bylo 70 proc w jeden dzien...ani razu dzis nie wstrzymali notowan a wtedy rownowazyli rynek 3 razy conajmniej...dlatego mysle ze to jeszcze nie koniec wzrostow...ale jak juz pisalem kazdy podejmuje decyzje za siebie:) pisalem juz wczesniej ze wedlug mnie bedzie 7....:) Odpowiedz Link Zgłoś
krajek-krajek Re: IBS na wesoło........ 08.06.07, 21:31 Może i dojdzie do tych 7 ale nie obejdzie się bez korekty, może wtedy pójdę na jakieś zakupy;D przynajmniej to przysparza jakichś emocji, ten IDMSAPL, to nuda;] zarobiłem dzisiejszego dnia chyba z 15 zł ;] Odpowiedz Link Zgłoś
marshal11 Re: IBS na wesoło........ 18.06.07, 19:23 Cześć Natknąłem sie na taką note w necie ,moze troszkę Was i mnie pocieszy,cytuje: "Do kluczowych osób wchodzących w skład Zespołu DFP Doradztwo Finansowe Sp. z o. o. wchodzą: Piotr Jędrzejczak - prezes zarządu. Działa w branży od 1992 r. Do października 1996 roku pełnił funkcję zarządzającego Pierwotnym Rynkiem Papierów Wartościowych w strukturach Domu Maklerskiego PBG SA, do marca 2003 r. był zaś Dyrektorem Wydziału Rynku Pierwotnego Domu Maklerskiego BOŚ SA. Ponadto w całym okresie działał jako tzw. "free lancer" realizując zlecenia dla różnych klientów instytucjonalnych i osób fizycznych z zakresu doradztwa przy projektach wprowadzania papierów wartościowych do obrotu publicznego i giełdowego oraz pozyskiwania kapitału." To nie leszcz on wiedział co robi, nie wchodził z dużym kapitałem bo i po co wie że z tych 30 000 zrobi w niedługim czasie sporo więcej Odpowiedz Link Zgłoś
genekgenek Re: IBS na wesoło........ 09.06.07, 14:48 Co by nie mówili złośliwi pesymiści - akcjonariuszom Ibsystemu jest wesoło! Odpowiedz Link Zgłoś
krajek-krajek Re: IBS na wesoło........ 09.06.07, 22:50 ;] Nadal nim jesteś?;] to gapa z ciebie trzeba było sprzedać na górce i odkupić po korekcie;] podwójny zarobek Odpowiedz Link Zgłoś
siurak20 Re: IBS na wesoło........ 10.06.07, 09:53 Widze ze po 2 miesiacach grubego minusa zmienilo sie troche Twoje podejscie do zakupow akcji :) Dobrze. Ale sprzedawanie na gorce to tez nienajlepsza metoda, bo gorki wyczuc sie nie da. Korekta niby byc powinna, ale pewnie jej nie bedzie. Szczyt przebity i jutro moze byc rownie dobrze -10 jak i +10 albo nawet +50. Odpowiedz Link Zgłoś
krajek-krajek Re: IBS na wesoło........ 11.06.07, 17:23 Miała być korekta i jest korekta:] Odpowiedz Link Zgłoś
marshal11 Re: IBS na wesoło........ 11.06.07, 17:57 Hej.Ja tam tez sie cieszę z tej korekty,byla nie unikniona,tak aby opanować "dzikie" wzrosty IBS-u ,napewno nam wszystkim wyjdzie to na zdrowie. Życzę Wam i sobie spokojnego zrównoważonego wzrostu. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
bns_lukasz Re: IBS na wesoło........ 11.06.07, 18:27 korekta jest jak najbardziej naturalnym zjawiskiem:) i nie przejmuje sie tym za bardzo...mysle ze od srody w przyszlym tygodniu zaczna sie znowu wzrosty a do tego czasu podryfujemy pare dni bokiem...popatrzcie na wykres fon sprzed 2-3 miesiecy...czyzby jakies podobienstwa??:) nie mowie ze bedzie tak samo ale jednak cos jest na rzeczy....pozdrawiam IBSiakow!! Odpowiedz Link Zgłoś
alibabka8 Re: IBS na wesoło........ 11.06.07, 20:38 BSYSTEM: Raport roczny R 2006 (Emitent - PAP - poniedziałek, 11 czerwca 19:18) WYBRANE DANE FINANSOWE WYBRANE DANE FINANSOWE w tys. zł w tys. EUR 2006 2005 2006 2005 I. I. Przychody netto ze sprzedaży produktów, towarów i materiałów 751 641 193 164 II. II. Zysk (strata) z działalności operacyjnej -185 -354 -47 -91 III. III. Zysk (strata) brutto 789 -2 237 202 -574 IV. IV. Zysk (strata) netto 773 -2 387 198 -612 V. V. Przepływy pieniężne netto z działalności operacyjnej 122 694 31 178 VI. VI. Przepływy pieniężne netto z działalności inwestycyjnej -1 841 -44 - 472 -11 VII. VII. Przepływy pieniężne netto z działalności finansowej 16 891 -587 4 332 -151 VIII. VIII. Przepływy pieniężne netto, razem 15 172 63 3 891 16 IX. IX. Aktywa, razem 43 327 27 387 11 309 7 148 X. X. Zobowiązania i rezerwy na zobowiązania 15 648 22 171 4 084 5 787 XI. XI. Zobowiązania długoterminowe 9 242 14 676 2 412 3 831 XII. XII. Zobowiązania krótkoterminowe 6 406 7 495 1 672 1 956 XIII. XIII. Kapitał własny 27 679 5 216 7 225 1 361 XIV. w kapitał mniejszościowy 0 0 0 0 XV. XIV. Kapitał zakładowy 28 263 22 255 7 377 5 809 XVI. XV. Liczba akcji (w szt.) 56 525 000 22 255 150 56 525 000 22 255 150 XVII. XVI. Zysk (strata) na jedną akcję zwykłą (w zł / EUR) 0,01 -0,11 0,00 - 0,03 XVIII. XVII. Rozwodniony zysk (strata) na jedną akcję zwykłą (w zł / EUR) 0,01 -0,08 0,00 -0,02 XIX. XVIII. Wartość księgowa na jedną akcję (w zł / EUR) 0,49 0,23 0,13 0,06 XX. XIX. Rozwodniona wartość księgowa na jedną akcję (w zł / EUR) 0,54 0,18 0,18 0,05 cio na to znawcy tematu? Dobry, czy zły to raport? Odpowiedz Link Zgłoś
marshal11 Re: IBS na wesoło........ 12.06.07, 09:45 Cześć,na moje oko to on wygłada ładnie.Widać że firma zaczyna łapać wiatr w plecy.Małymi krokami i oby do przodu :) No to popatrzmy na dzień dzisiejszy PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: IBS na wesoło........ 12.06.07, 09:47 Umowa z firmą KARMAR S.A. INVAR Integracje Sp. z o. o. zawarła umowę z firmą Karmar S.A. na wykonanie, na budowie Obiektu Budynek Logistyczno-Magazynowy przy ulicy Toruńskiej/Ostródzkiej w Warszawie, kompletnych instalacji elektrycznych, teletechnicznych i automatyki budynkowej. Wartość umowy netto wynosi 900 tys. zł. Realizacja umowy ma być zakończona w 2007 roku. Powiem tylko tyle, nie dac się wyleszczyć:-) Mario Odpowiedz Link Zgłoś
marshal11 Re: IBS na wesoło........ 12.06.07, 10:06 Mario ,fajnie ze z nami jesteś PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
marshal11 Re: IBS na wesoło........ 12.06.07, 10:04 Natknałem sie na takie info. , chyba dobrze wróży :) www.invarintegracje.pl/index.php?id=7 Odpowiedz Link Zgłoś
bns_lukasz Re: IBS na wesoło........ 12.06.07, 12:17 Szybka ta korekta:) w sam raz na DTradowcow...ja do nich nie naleze wiec ciesze sie ze lecimy do gory:) pozdrawiam wytrwalych!! cierpliwosc zawsze poplaca:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: IBS na wesoło........ 12.06.07, 13:46 Ok, że kurs wybił sie ostro ponad 2.24 na dużych obrotach. Na tle rynku IBS znów błyszczy i to mnie bardzo cieszy. Według mnie ktoś ostro skupuje i ktoś ostro zabawia się DT przy okazji. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
syndicate Re: IBS na wesoło........ 13.06.07, 09:03 SPÓŁKA DNIA Invar & Biuro System Deweloperskie plany kuszą inwestorów Informacje dotyczące spółki, w tym publikacja pomyślnego raportu rocznego, wywołały wczoraj zwiększone zainteresowanie jej akcjami. Invar & Biuro System Walory IB System w połowie wczorajszej sesji były droższe prawie o 9 proc., kosztowały 2,59 zł. Potem kurs zaczął spadać (na zamknięciu wyniósł 2,43 zł), ale nadal rosły obroty, sięgając prawie 24,5 mln zł. Bezpośrednią tego przyczyną była publikacja wyników wskazujących, że w 2006 r. spółka wyszła na prostą. Miała 0,3 mln zł zysku netto (rok wcześniej notowała stratę 3,6 mln zł). Poprawa wyników nie byłaby niczym niezwykłym dla spółki działającej na rosnącym rynku informatycznym. Zamierza ona jednak zarabiać także na boomie na rynku nieruchomości. Wskazywała na to uchwała zarządu podjęta w połowie kwietnia o wycofaniu oferty sprzedaży nieruchomości i niewykluczająca pozyskania nowych terenów. W rezultacie od dwóch miesięcy spółce przyglądają się nie tylko inwestorzy zainteresowani branżą nowych technologii. Silną stroną firmy jest specjalizacja w budowie tzw. inteligentnych budynków (m.in. infrastruktury dla obiektów TP SA, NSA, Kredyt Banku) oraz w integracji systemów informatycznych. W przeszłości osiągała obroty na poziomie 80 mln zł. Obecnie są znacznie mniejsze, ale ewentualne zajęcie się działalnością deweloperską może przyczynić się do ich wzrostu. www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydani...nomia_a_16.html Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: IBS na wesoło........ 13.06.07, 09:43 Biurowce zamiast ruin w centrum Gazeta Wyborcza, 31 maja 2006r. W Łodzi brakuje nowoczesnych biur. Dlatego miasto planuje stworzyć ofertę dla deweloperów, którzy będą chcieli wybudować biurowce. Ziemie pod inwestycje kurczą się bardzo szybko. Atrakcyjne tereny znaleźć inwestorom coraz trudniej, a nawet jak im się uda, to zwykle nie mają one planu zagospodarowania przestrzennego. Urząd Miasta Łodzi na swej stronie internecie rekomenduje ponad 20 działek, z których żadna nie ma gotowego planu. - To nie tylko bolączka Łodzi. Wiele polskich miast ma ten problem - mówi Marek Michalik, wiceprezydent Łodzi. I zapewnia, że jeśli inwestor znajdzie ciekawy dla niego grunt, nie usłyszy "przepraszamy, tu nie ma planu". - W takiej sytuacji możemy wydać decyzję o warunkach zabudowy - mówi. I zapowiada, że przełomowy będzie najbliższy rok. W tym czasie powstaną plany dla najważniejszych terenów: Olechów, pod kolejową stacją przeładunkową, południowo-zachodnia część Nowosolnej, Lublinek i Kowalszczyzna. Przybędzie 950 hektarów, głównie pod fabryki. To nie rozwiązuje jednak problemu braku w Łodzi biurowców. Miasto przyciąga centra księgowo-biurowe, ale ofertę wynajęcia biur ma dla nich niewielką. Dlatego warto uporządkować centrum - wyburzyć ruiny w Śródmieściu i na puste działki wpuścić inwestorów. - Chcemy przygotować poważną ofertę dla deweloperów - mówi wiceprezydent Michalik. Miasto stworzy listę atrakcyjnych działek - i tych pustych, i tych, na których stoją kamienice rudery. Oferta trafi do deweloperów, którzy mogą być zainteresowani wybudowaniem w mieście biurowców. Bo inwestorów, takich jak Philips, który sam postawił swój budynek, jest mało. Zdecydowana większość firm księgowo-informatycznych, które chcą wejść do Łodzi, woli wynająć pomieszczenia. Najlepsze to chyba dopiero przed nami i IBS. PZDR Mario Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: w Łodzi jak mówią, tak robią 13.06.07, 09:51 Nowoczesne biurowce w Łodzi Aleksandra Hac2007-05-08, ostatnia aktualizacja 2007-05-08 21:02 Jeszcze w tym roku stanie w Łodzi pierwszy biurowiec o europejskim standardzie. Budowa właśnie się rozpoczęła. Planowane są kolejne inwestycje. W najbliższych latach przybędzie nam 150 tys. mkw. powierzchni biurowych, które zaspokoją oczekiwania najbardziej wymagających firm Łódź od lat nie może się pochwalić przestrzenią biurową o najwyższej klasie. Z kwitkiem odprawiamy inwestorów, którzy szukają tutaj miejsc na swoje siedziby czy centra. Brakuje naszpikowanych nowoczesnymi technologiami przestronnych pomieszczeń, które można dowolnie aranżować wedle potrzeb. - Dziś z 250 tys. mkw. biur, które mamy w mieście, żadne nie spełnia najwyższych europejskich standardów - mówi Magda Trojanowska z Instytutu Nieruchomości Valor. Wreszcie zaczęło się to zmieniać. Deweloperzy komercyjni uwierzyli, że Łódź jest odpowiednie miejscem na budowę nowoczesnych biurowców. W ciągu kilku ostatnich miesięcy przedstawili kilka takich projektów. Realizacja pierwszego - Textorial Parku - właśnie się rozpoczęła. - Ta inwestycja jest odpowiedzią na zapotrzebowanie rynku. Łódź ma potencjał, a przestrzeni biurowych wyraźnie jej brakuje - mówi Radosław Kozubski, prezes brytyjskiej St. Paul's Development. - Miasto ma duży ośrodek akademicki, ale absolwenci tu nie zostają. Tymczasem młodzi ludzie powinni znajdować pracę właśnie w Łodzi, a nie w innych miastach. Brytyjczycy stworzą komfortowe miejsca pracy w miejscu gdzie dziś inwestorzy najchętniej budują mieszkania - na Księżym Młynie. Na ten cel zaadaptują jeden z magazynów wybudowanych przed laty przez Karola Scheiblera. Jeszcze w tym roku zmieni się on nie do poznania. - Wyczyścimy jego cegły, spoiny, uzupełnimy też brakujące elementy budynku - opowiada Michał Potz z pracowni Mosaicon, która wykonuje remont. Wnętrze magazynu będzie już nowoczesne - wyposażone w klimatyzację, podwieszane sufity, podłogi techniczne, w których można ukryć kable - czyli w to wszystko, czego najemcy dziś oczekują. Obok niego pojawią się dwa nowe budynki. Cały kompleks zgodnie z europejskimi standardami będzie ochraniany i czynny całą dobę. - Swoim najemcom oprócz miejsc pracy o najwyższym standardzie zaoferujemy wyjątkowy klimat Księżego Młyna, dużo zieleni i niską zabudowę - zachwala prezes Kozubski. W potencjał Łodzi wierzy też Krzysztof Witkowski, prezes firmy Faktoria. - Przyszłość biznesu jest właśnie tutaj - śmiało zapowiada. - Ze względu na położenie geograficzne, rozwój infrastruktury i dostęp do siły roboczej Łódź jest atrakcyjnym miejscem. Ważnym czynnikiem jest też bliskość Warszawy. Łódź powinna stać się dla stolicy poważnym partnerem biznesowym, w którym firmy będą mogły tworzyć swoje zaplecza gospodarcze. Faktoria ma już doświadczenie w budowaniu biur. W dawnej fabryce przy ul. Dowborczyków stworzyła centrum biznesowe. W swoim nowym projekcie - Forum 76 stawia jednak na nowoczesność. Przy skrzyżowaniu al. Piłsudskiego i Kopcińskiego wybuduje efektowny sześciopiętrowy gmach z ogrodem na dachu. To jednak nie jedyna atrakcja dla pracowników firm, które wynajmą biura w Forum 76. Będzie na nich czekała także restauracja i fitness club. Jeszcze w tym roku rozpoczną się prace przy budowie kolejnego biurowca - Fabryki Biznesu, która powstanie przy al. Politechniki 5. - Stworzymy tam 58 tys. mkw. powierzchni biurowej na ponad 2 hektarach terenu - mówi Krzysztof Apostolidis, prezes zarządu Fabryki Biznesu Sp. z o.o. Podobnie jak w Textorial Parku, pierwszym etapem tej inwestycji będzie modernizacja starego budynku. W drugim etapie wiekowa fabryka "obrośnie" nową architekturą. W przygotowaniu są kolejne inwestycje o najwyższym standardzie. Łódzki Varitex przy al. Mickiewicza, obok dawnej Wytwórni Filmów Fabularnych, chce wybudować ośmiopiętrowy budynek, a w nim kolejne tysiące powierzchni biurowych. Warszawska firma Mermaids Properties zamierza zaadaptować na biurowiec dawną siedzibę Próchnika. Wybudowanie takich obiektów rozważają też firmy, które do tej pory zajmowały się w Polsce budowaniem mieszkań - Salamanca i Lubasa. Prognozy na najbliższe lata są optymistyczne. - W 2008 roku w Łodzi powinno być oddanych do użytku 80 tys. mkw. powierzchni biurowych - mówi Trojanowska. - W 2009 - około 50 tys., a w 2010 - kolejne 20 tys. Większość z nich znajdzie się w budynkach najwyższej klasy. I wszyscy będą może walili oknami i drzwiami do IBS? Mario Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: IBS na wesoło........ 13.06.07, 16:34 brzęczy pięknie test mitycznych 3 pln mozliwy w tym tygodniu podobnie jak powrot do testowania wsparcia w okolicach 2,25;)) Odpowiedz Link Zgłoś
syndicate Re: IBS na wesoło........ 13.06.07, 19:35 IBSYSTEM Temat Odmowa rejestracji przez sąd podwyższenia kapitału zakładowego Spółki Podstawa prawna Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe Treść raportu: Zarząd Invar & Biuro System S.A. z siedzibą w Łodzi uprzejmie informuje, że w dniu 12 czerwca 2007 r otrzymał Postanowienie Sądu Rejonowego dla Łodzi Śródmieścia Sąd Gospodarczy XX Wydział Krajowego Rejestru Sadowego sygn. akt LD. XX Ns. Rej KRS 6020/07/089, o odmowie zarejestrowania podwyższenia kapitału zakładowego Spółki w drodze emisji 6.000.000 akcji Spółki serii O o wartości nominalnej 0,50 złotych. Emisja akcji zwykłych na okaziciela serii O została przeprowadzona w oparciu o uchwałę Nr 3 NWZA z dnia 3 października 2006 roku w drodze subskrypcji prywatnej, zgodnie z art. 431 § 2 p.1 ksh i była adresowana do wierzycieli Spółki. Zarząd Spółki po przeprowadzeniu analizy prawnej i dokonaniu oceny sytuacji postanowił wnieść apelację od w/w Postanowienia do Sądu Rejestrowego. Podstawa prawna: par. 56 ust. 1 Ustawy o ofercie Liczba stron: 1 Prezes Zarządu Henryk Kruszek Odpowiedz Link Zgłoś
syndicate Re: IBS na wesoło........ 13.06.07, 23:18 PARKIET-I&B System Spółka poczeka na pieniądze Zarząd I&B Systemu, świadczącego usługi informatyczne, odwołał wszystkie uchwały związane z emisją akcji serii M. 6 mln papierów tej serii objęli niedawno wierzyciele firmy w ramach konwersji zadłużenia. Zarząd I&B Systemu, świadczącego usługi informatyczne, odwołał wszystkie uchwały związane z emisją akcji serii M. 6 mln papierów tej serii objęli niedawno wierzyciele firmy w ramach konwersji zadłużenia. Łódzki sąd odmówił jednak rejestracji podwyższenia kapitału. – Sąd zdecydował, że wnoszonych wierzytelności nie można traktować jako środków pieniężnych, lecz jako aport, który musi wycenić biegły rewident – tłumaczył Henryk Kruszek, prezes I&B Systemu. Spółka musi od nowa przeprowadzić emisję akcji. – Kilka najbliższych tygodni zajmie nam przygotowanie odpowiednich dokumentów. Mam jednak nadzieję, że już w sierpniu sąd zarejestruje nowe papiery – stwierdził prezes. Zapewnił, że żadne parametry techniczne emisji (wielkość czy adresaci) nie zmienią się. Po przydziale akcji nowi udziałowcy będą kontrolować ok. 21 proc. Zwiększonego kapitału. Jesienią, prawdopodobnie w październiku, I&B System chce przeprowadzić emisję walorów serii N. Dotychczasowi akcjonariusze, w ramach prawa poboru, które zostanie ustalone 26 września, będą mogli kupić 56 mln akcji po 0,5 zł. Pieniądze zostaną przeznaczone na rozwój spółki. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki co praktycznie wynika z tej informacji? 13.06.07, 23:25 ????????????? tak na chłopski rozum Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: co praktycznie wynika z tej informacji? 14.06.07, 15:32 Paniki nie widziałem, ani masowego pozbywania się akcji a to tylko dobrze wróży na przyszłość. PZDR Mario Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: co praktycznie wynika z tej informacji? 14.06.07, 15:33 spadki na bardzo niskich obrotach............na chłopski rozum bydzie dobrze:-) Mario Odpowiedz Link Zgłoś
krajek-krajek Re: co praktycznie wynika z tej informacji? 14.06.07, 23:19 Dziś -4%, jutro -40%:D Wiecie, nie mam IBS to koniec pobłażania i liczenia na wzrosty, przeszedłem na stronę stefka i teraz widzę tylko dołki IBSa;] żarcik... Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: co praktycznie wynika z tej informacji? 15.06.07, 08:41 no to teraz przegieliście!!! Razem ze stefkiem idziecie pod celę do kudłatego;- ) A kasę na świętowanie po wyjściu zainwestujcie w warimpex. PZDR Mario Odpowiedz Link Zgłoś
krajek-krajek Re: co praktycznie wynika z tej informacji? 15.06.07, 22:58 Sądziłem że wyślesz nas tam po to żebyśmy zmienili zdanie o IBSie:p a ty wyskakujesz w warimpexem. ps. Nikt się nie śmieje:P:P Odpowiedz Link Zgłoś
krajek-krajek Re: co praktycznie wynika z tej informacji? 18.06.07, 16:23 No i dupa! ciekawe ilu z was sprzedało przed korektą?;] z Ibs jest zawsze tak samo urośnie trochę przez kilka dni, cholernie spadnie i trzeba czekać kilka miechów żeby znów urosło. Systematyczny wzrost to nie tutaj... Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: co praktycznie wynika z tej informacji? 18.06.07, 18:41 Trzymam papier i cieszę się, że kupowałem taniej od Jędrzejczaka. A tak na poważnie, to sponiewrierali naszego ibsika. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: co praktycznie wynika z tej informacji? 18.06.07, 18:43 Coś mi tu śmierdzi z tym info o zakupie przez niego akcji. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
marshal11 Re: co praktycznie wynika z tej informacji? 18.06.07, 19:04 Witajcie koledzy Coś mi to zle zaczyna wyglądać,ze az taki spadek bedzie to nie wierzyłem. Apropos tego infa , to ja sam mam wiecej akcji od niego ! Nie rozumiem o co tu chodzi. Mario ,jakie są Twoje poglądy na to wszystko ? Bo ja rozpatruje czy nie sprzedac ich.TY serio bedziesz jeszcze trzymal ? Możeć do walnego coś sie zmieni,licze że pod nie rozpocznie sie niedlugo gra. PZDR powodzenia wszystkim :) Odpowiedz Link Zgłoś
marshal11 Re: co praktycznie wynika z tej informacji? 18.06.07, 19:24 "Do kluczowych osób wchodzących w skład Zespołu DFP Doradztwo Finansowe Sp. z o. o. wchodzą: Piotr Jędrzejczak - prezes zarządu. Działa w branży od 1992 r. Do października 1996 roku pełnił funkcję zarządzającego Pierwotnym Rynkiem Papierów Wartościowych w strukturach Domu Maklerskiego PBG SA, do marca 2003 r. był zaś Dyrektorem Wydziału Rynku Pierwotnego Domu Maklerskiego BOŚ SA. Ponadto w całym okresie działał jako tzw. "free lancer" realizując zlecenia dla różnych klientów instytucjonalnych i osób fizycznych z zakresu doradztwa przy projektach wprowadzania papierów wartościowych do obrotu publicznego i giełdowego oraz pozyskiwania kapitału. " To nie leszcz on wiedział co robi, nie wchodził z dużym kapitałem bo i po co wie że z tych 30 000 zrobi w niedługim czasie sporo więcej Odpowiedz Link Zgłoś
krajek-krajek Re: co praktycznie wynika z tej informacji? 18.06.07, 20:01 A może wsadził tak mało bo nie chciał za wiele stracić? Wiedział, że to bardzo niepewna inwestycja, ale może jednak warto zaryzykować i włożył tylko te 30 tyś. Odpowiedz Link Zgłoś
siurak20 Fajne argumenty, btw ten watek jest juz za duzy 18.06.07, 20:20 Gdzie tam glupoty gadasz.. kupil za 30 tys bo wie ze z tego bedzie 100 tys. Po co mu np 100 mln, lepsze 100 tys :| niektore argumenty naprawde zadziwiaja... przykladowo gosc ma 1 mln akcji ibsu, nagle sprzedaje prawie wszystko i zostawia sobie 1000 akcji. Zle? No gdzie tam jak najbardziej dobrze - to znak ze niedlugo bedzie taki wzrost ze wystarczy mu zarobek z 1000 akcji. Od dzis analizujemy wykresy na odwrot. Spadki cen akcji oznaczaja ze inwestorzy pozbywaja sie nadmiarow akcji bo spodziewaja sie magicznych wzrostow a jak akcje rosna to zle bo inwestorzy kupuja - spodziewaja sie niskich wzrostow i inwestuja kupe kasy zeby chociaz na chleb zarobic. W sumie jaka tam nowosc.. mysle ze wielu od dawna w ten sposob patrzy na gielde. PS. Do glownych pisarzy z tego watku, zalozcie jesli laska nowy bo ten jest calkiem duzy i nieczytelny. Odpowiedz Link Zgłoś
krajek-krajek Re: Fajne argumenty, btw ten watek jest juz za du 18.06.07, 20:53 Proszę nie dobijaj mnie tekstami "wystarczy mu dorobek z 1000 akcji" skoro wie że będzie wzrost to woli zarobić mniej? Jeśli ma być wzrost to chyba każdy inteligentny inwestor dokupuje zamiast redukować. Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Fajne argumenty, btw ten watek jest juz za du 18.06.07, 20:56 IBS potrzebuje restrukturyzacji, uważam, że sama spółka tego nie przeprowadzi w najbliższym czasie i musi się znaleść grubas, który to wszystko ruszy. Jeśli na zbliżającym sie walnym, nie będzie konkretów i nazwisk możliwe jest że kurs wróci poniżej złotówki a spółka za jakiś czas zakończy przygodę na GPW. Ja trzymam do walnego,później sie zobaczy. Będę już w tym czasie na zasłuzonym odpoczynku w senatorium i myślę że na zawał to im tam nie zejde:-) Jak po walnym nie będzie po mojej myśli, kupuję Warimpex i pluskam sie w ciepłych kąpielach do końca lipca. Cóż wtedy to zarobię na IBS nie 400% a tylko jakieś marne 200%. PZDR Mario Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Fajne argumenty, btw ten watek jest juz za du 18.06.07, 20:59 A czy grubas jakiś jest, czy tez go nie ma możemy sie już dowiedzieć do 21.06. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Co widać na IBS 18.06.07, 23:41 Papierek wyskoczył nad poziom 2,40 i to dosyć sporo.Jak wyskoczył tak spadł i dzisiaj zatrzymał się na szczycie z 10 kwietna.Mamy fałszywe wybicie i kierunek na 2zł.Poziom ten pokrywa sie z szybka linia poprowadzoną od startu na poziomie 0,80 .Linia zadziałała na poziomie 1,6 i jak na razie ma dwa podparcia.Czy trzecie na 2zł zadziała?? no właśnie ,to jest pytanie:)Obroty na spadkach maleją,można to przyjąc za plus,średnie kroczące ok. A co na minus?? Jest i minus: Na dziennym wykresie wskażniki wygenerowały sygnał sprzedaży,tygodniowe zrobią to lada dzień i oczywiście ten szaleńczy wzrost od poczatku marca z poziomu 0,80 Wszyscy wiemy co było jego przyczyną - nadzieja i moda na deweloperke.Czy juz to mineło HGW? Długodystansowcy co maja ,albo mieli wirtualne 400/200% moga spokojnie jeszcze poczekać.Przebicie 1,60 ( oczywiście plus minus5/8% - taki papier) da sygnał do ucieczki.Na razie tyłkiem trzęsą ci co brali po 2,40 i wyżej.Strachu wielkiego jeszcze nie ma .Może papier wejdzie w kolejna dwu/trzy miesięczna konsolidacje w przedziale 1,8/2,2 zobaczymy .Na teraz 1,8/2zł jest wsparcie ( szybka linia trendu i sk 30/45.Natomiast oporem jest dalej 2,4 z jakimś hakiem .Do końca tygodnia coś się powinno wykluć.Powodzonka Odpowiedz Link Zgłoś