Dodaj do ulubionych

IBS na wesoło........

15.05.07, 20:27
Po Watykanie chodzi dwóch Starozakonnych, rozglądają się, podziwiają
architekturę i bogactwa zgromadzone, w pewnym momencie jeden mówi do drugiego:
- Popatrz Haim a zaczynali tak skromnie - od stajenki... PZDR

Mario
Obserwuj wątek
    • misty_zwany_krawcem Re: IBS na wesoło........ 15.05.07, 23:22
      też śmieszne i z życia wzięte.....developerka na całego...:))
      .................
      Raport bieżący 38/2007
      Invar amp; Biuro System S.A. z siedzibą w Łodzi informuje, iż otrzymała decyzję Zarządu Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej o przyznaniu pożyczki w wysokości 258.900,00 zł na wykonanie do dnia 15.07.2007 roku termomodernizacji budynku administracyjno - produkcyjnego Spółki w Sieradzu. Pożyczka została udzielona na okres 10 lat przy stałym oprocentowaniu 3 procent w skali jednego roku.

Złożenie wniosku w sprawie udzielenia w/w pożyczki było jednym z wielu działań podjętych przez Spółkę w sprawie realizacji Uchwały Zarządu z dnia 4 kwietnia 2007r., dotyczącej zmiany kierunków działania w zakresie gospodarowania nieruchomościami.
      • citro1 Re: IBS na wesoło........ 15.05.07, 23:35
        To już drugie poważne zlecenie.Jedno na pół bani a teraz to.Pewnie zlecą
        swoim,po odliczeni kosztów materiału i robocizny 15% im zostanie (zarobią na
        odsetki)
        • aloha11 Re: IBS na wesoło........ 17.05.07, 20:10
          POLNORD inwestuje ostro w Łodzi - to już druga duża jego inwestycja w Łodzi.

Mario
    • vavder Re: IBS na wesoło........ 21.05.07, 10:38
      trochu śmieszno trochu straszno, jak ruskim kawale :)
      • kris9940 Re: IBS na wesoło........ 21.05.07, 18:53
        Witam! Wniskując po częstych postach walorek trochę stracił na popularności?;-)
        Gdzie jest Mario? Gdzie jest Byku? Może powinniśmy sprawdzić listę obecności?
      • kmani Re: IBS na wesoło........ 21.05.07, 19:21
        Bardziej straszno niż śmieszno, jak w ruskiej rzeczywistości.
        • aloha11 Re: IBS na wesoło........ 21.05.07, 21:03
          WItam!!!

Mario jest obecny bez obawy, ale o czym tu pisac przy tak przegrzanej z obu
          stron atmosferze.
          Zresztą w jednym z wcześniejszych postów wyraziłem swoja opinie i pisałem że ja
          czekam z ewentualnym wyzbyciem się akcji do walnego w czerwcu. Dam im szansę na
          zaprezentowanie tej ich nowej strategi.
          Na dzień dzisiejszy nie widze najmniejszego sensu pozbywania sie akcji, gdyz
          nie ma silnych podstaw ku temu. Ze spółki nie napływaja żadne negatywne
          informacje a to co sie ostatnio dzieje z kursem to nic innego jak okresowy
          spadek po mocnym i zbyt szybkim wzroście.

Nadal walor doskonały do DT i uśredniania kursu przez skupowanie nadal tanich
          jeszcze akcji. Łatwiej jakoś i przyjemniej wtedy mija czas oczekiwania na
          walne.
          Według mnie kurs i atmosfera wokół IBS przypomina atmosferę, jaka panowała
          kilka miesięcy temu na SNW. Nie będę się na ten temat rozpisywał...uważny
          obserwator tych walorów wie o co może mi chodzić. Co później się stało się z
          kursem każdy wie. IBS trzymany w podobny sposób a może i nawet przez te same
          ręce. Atmosfera wokół ma na celu zniechęcenie do spółki i wystraszenie leszczy.

Polecam nadal warimpex....kurs sponiewierany perspektywy na wzrosty chyba duże.

Mario
          • cichaj Re: IBS na wesoło........ 21.05.07, 21:43
            Przy jakiej cenie polecasz znowu wejść w IBS -a ?
            Co sądzisz o obecnej promocji na BBI ? - czy to już zmiana trendu /pamietasz
            jak Piast potrafił w podobnym czasie spadać z 9 na 4 zł :(/
            A Warimpex to super spółka /pod kątem rozwoju turystyki i hotelarstwa w naszym
            kraju, że nie wspomne o Euro 2012/ za 2-3 tygodnie ruszy - jestem pewien.
            Posiadam i dobieram w okolicy 22-23 zł /wg mnie promocja jakiej juz nie
            będzie/ - w razie zwały na GPW to kto to bedzie wywalał poniżej ceny
            emisyjnej ? /niewielu leszczy/.
            Dodam jeszcze, że pisałem niedawno o DGA ... co myślicie teraz o spółeczce ? -
            Florama jak odradzasz to podaj powody !
            • stefekmaly Re: IBS na wesoło........ 21.05.07, 22:09
              Warimpex to fajna spółka tyle, że sterowana nie przez naszych ćwoków a przez
              austriackich. Zastanówcie się czy chcecie wchodzić w takie papiery gdzie trend
              jest robiony gdzie indziej.
              • smok_sielski Re: IBS na wesoło........ 22.05.07, 11:21
                > Warimpex to fajna spółka tyle, że sterowana nie przez naszych ćwoków a przez
                > austriackich. Zastanówcie się czy chcecie wchodzić w takie papiery gdzie trend
                > jest robiony gdzie indziej.

Kupilem troche warimpexa za 46zl i wydawalo mi sie, ze zlapalem pana boga za
                nogi :) spolka mocna fundamentalnie. potem wywalilem tnac straty, ale caly czas
                obserwuje. Kiedys pewnie znowu kupie. Jak dla mnie fakt, ze spolka jest tez
                notowana w austrii to zaleta - nasza spekula nie bedzie sobie tuningowac kursu.
                Tak czy siak, wxf jest teraz w trendzie spadkowym, dzisiaj juz ponizej ceny
                emisyjnej, a twardego dna nie widac - wydawalo sie, ze 45zl to juz dno, teraz
                przebilismy 42 i moze nielugo bedzie 40.
                smok
            • aloha11 Re: IBS na wesoło........ 22.05.07, 08:50
              Teraz trudno polecać wchodzenie w IBS na jakimś poziomie cenowym. Atmosfera
              wokół spółki zbytnio nerwowa....... zbyt wielu naganiaczy, którzy z wielką
              determinacją i siłą wcześniej nie spotykaną na tym walorze próbują zrobić innym
              wodę z mózgu. Przy takiej atmosferze i zbyt płochliwym akcjonariacie kurs może
              się jeszcze obsuwac i dopiero przed walnym znów iśc do góry.

Mario
              • stefekmaly Re: IBS na wesoło........ 22.05.07, 08:53
                I kto to pisze ? Doprawdy, robi się coraz śmieszniej. Poziom głupoty i żenady
                rośnie wraz z kursami akcji - aż się nie mogę doczekać spadków.
                • aloha11 Re: IBS na wesoło........ 22.05.07, 10:40
                  No nie z tym się zgodzić nie mogę!!!!
                  Chyba nie porównujesz mnie to seryjnych naganiaczy rodem z parkietu lub
                  bankiera?:)

Mario
                  • stefekmaly Re: IBS na wesoło........ 22.05.07, 11:04
                    O.K. Masz rację. Jesteś trochę innym naganiaczem, takim bardziej
                    wysublimowanym, chłe, chłe.
                    • aloha11 Re: IBS na wesoło........ 22.05.07, 11:27
                      I po za tym przy Mario można zarobić a przy tamtych to tylko się traci.

Mario
    • marshal11 Re: IBS na wesoło........ 22.05.07, 22:00
      Cześć Mario
      Po przeczytaniu niniejszego tekstu,postanowilem sie zalogowac i prosić Ciebie
      o mały komentarz.
      "Sytuacja techniczna na IBS jest bardzo niepewna. Wszyskie monitorowane przeze
      mnie elementy techniczne wskazują na bardzo prawdopodobną możliwość dużego
      ruchu ceny akcji teo waloru. Je6tem przekonany o tym, że ruch będzie znaczny,
      ale nie mam peności co do kierunku. 60% pradopodobieństwo wskazuje na ruch
      wzrostowy, zgodny z trendem średnioterminowym. Niestety rozproszenie
      akcjonariatu oraz tzw. "zaleszczenie" papieru ograniczają mocne wzrosty,
      dlatego, jeżeli nastąpi ruch wzrostowy, będzie mozolny i przerywany ostrymi
      korektami.
      W przypadku wybicia dołem - spadki będą bardzo mocne i destrukcyjne."
      Mi takie mocne ruchy wydaja sie na razie lekko opieszałe a napewno nie wydaje
      mi sie by byly w dół.Czekamy ,mysle że wszystcy,na to co pokaże walne.Po nim
      można dopiero obstawiac w którą stronę pójdziemy.
      Pozdrawiam was koledzy
      • aloha11 Re: IBS na wesoło........ 23.05.07, 09:29
        Powiem tak, po przeczytaniu tego tekstu komentarz nasuwa sie sam...."Jestem
        za, a nawet przeciw" PZDR

Mario
    • marshal11 Re: IBS na wesoło........ 23.05.07, 10:20
      Dzięki za Twoje sprytne przemyślenia :)
      Jak narazie dziś jest wesoło ,lekko w góre przy -wigu
      Miałem dobre sny o IBS :)
      A tak na powaznie to nie ma złych wieści ze spółki aby sie denerwować.
      Miłego dnia
      PZDR
      • radiotrwam Re: IBS na wesoło........ 23.05.07, 20:46
        :)
        Coś tu sie zbiera.Panika opanowana
    • marshal11 Re: IBS na wesoło........ 24.05.07, 13:10

W dzisiejszym Parkiecie jest wzmianka o tym ze IBS ma zamiar kupic ziemie w
      Pabianicach. "...dodaje ze ma juz 3 klientow zainteresowanych pabianicka
      fabryka. Jednym z nich jest gieldowy IB System. Wartosc ksiegowa nieruchomosc
      to 800 tys PLN. Kompap chce ja sprzedac za 2 mln. Obecnie przeprowadzamy
      analize celowsci zakupu. Dzialka nalezaca do Kompapu stanowi czesc wiekszego
      terenu inwestycyjnego - mowi Henryk Kruszek prezes IB Systemu...."
      • stefekmaly Re: IBS na wesoło........ 24.05.07, 20:58
        Nieruchomości........wciąż podniecające, nie ? Ile można dyskontować to samo ?
        Odpowiedź: do us....nej śmierci.
        • aloha11 Re: IBS na wesoło........ 25.05.07, 16:38
          www.kompap.com.pl/pliki/Pabianice.pdf
          Zastanawiam się, po co Kruszkowi te tereny?

Mario
          • marshal11 Re: IBS na wesoło........ 25.05.07, 17:07
            hmmm... ciekawe.tak sobie wygladają te fotki.miejmy nadzieje ze ma
            jakis "ciekawy" plan
            • kris9940 Re: IBS na wesoło........ 29.05.07, 22:47
              Witam! Pewnie już znacie, ale co tam wrzucę...
              INVAR & BIURO SYSTEM SA zawarcie znaczącej umowy [ wersja do wydruku / powiększ
              czcionkę ]

2007-05-29

17:56:00

GIEŁDA-SPÓŁKI-KOMUNIKAT-BIUROSYSTEM-(PL)

INVAR & BIURO SYSTEM SA zawarcie znaczącej umowy

Raport bieżący 39/2007
              Invar amp; Biuro System S.A. z siedzibą w Łodzi informuje, że dostała wiadomość
              od spółki
              zależnej Invar Integracje Sp. z o.o. o zawarciu przez nią umowy z firmą MITEX
              S.A. na
              wykonanie instalacji elektrycznych i teletechnicznych wraz z przyłączem
              energetycznym na
              terenie Zakładu Karnego w Garbalinie.

Wartość umowy wynosi 963.800 zł brutto.
              Termin zakończenia całości prac związanych z realizacją przedmiotu umowy
              zaplanowano do
              15.12.2007 roku
              ...jak myślicie uwolnią kurs przed walnym?...czy jeszcze będzie się długo kisił?
              Na szczęście lubie kiszone ogórasy :-)
              • aloha11 Re: IBS na wesoło........ 30.05.07, 09:14
                Jestem! Ale tylko na chwilę. A może i nie... to jeszcze zobaczymy podczas
                sesji. Myślę, że dzisiaj możemy miec dobry dzień na DT, choć po takich
                informacjach różnie to bywa. Może równie dobrze byc przebudzenia jak i
                podpucha.
                Zacznie sie dopiero po południu i mam nadzieję, że IBS mnie nie rozczaruje bo
                ja cały czas skupuje. PZDR

Mario
                • aloha11 Re: IBS na wesoło........ 30.05.07, 11:02
                  Lubie takie dni.

Mario
                  • marshal11 Re: IBS na wesoło........ 30.05.07, 13:58
                    Hmmm... takie dni lubie i ja :) Prezes wie jak krecic tą firma aby było coraz
                    lepiej,mam nadzieję.
                    PZDR
                    • stefekmaly Re: IBS na wesoło........ 30.05.07, 15:07
                      Prezes to może wie gdzie stoi jego biurko ale kręcić to se może, wiesz czym.
                      A tak w sumie z czego tu się cieszyć ? Troche piardnęło w górę i zdechło.
                      Ale piszcie chłopaki, piszcie. Od tego może piardnie bardziej, chłe, chłe.
                      • aloha11 Re: stefanek 30.05.07, 15:30
                        Wielka prośba nie p....l głupot, czy ty ślepy czy głupawy do reszty jesteś.
                        Stefanku to dzisiejsze "pierdnięcie Mario" dało znów parę groszy, podobnie
                        zresztą jak " pierdnięcie" na Warimpexie. Był czas na dobrą sprzedaż i tanie
                        odkupienie.... nic więcej.

Mario

Mario
                        • stefekmaly Re: stefanek 30.05.07, 15:34
                          To faktycznie cienko pierdzisz. Raptem 2,5% na IBS - i ty to nazywasz
                          wzrostem ? Człowieku, ty minimalista jesteś, wstyd !
                          • aloha11 Re: stefanek 31.05.07, 09:08
                            stefekmaly napisał:

> To faktycznie cienko pierdzisz. Raptem 2,5% na IBS - i ty to nazywasz
                            > wzrostem ? Człowieku, ty minimalista jesteś, wstyd !

Ja minimalista? Słyszałem od Honorci , że to ty nie masz zbyt wiele do
                            pokazania. IBS i Warimpex.....grosz do grosik a będziesz jak Karkosik:))))
                            Czyżby dzisiaj powtórka z rozrywki?

Mario
                        • aloha11 Re: stefanek 30.05.07, 15:35
                          Najważniejsze w tym wszystkim, to żeby dzieci i żona zadowolone były.
                          Peter Lynch jeden z największych inwestorów wszech czasów, mawiał “kluczowym
                          organem, jeśli chodzi o spekulację jest żołądek, nie mózg”.

Mario
                          • stefekmaly Re: stefanek 30.05.07, 15:41
                            Faktycznie, coś w tym jest. Żołądek to może jeszcze masz bo to drugie to
                            hmmmm....więc spekuluj, spekuluj.
                          • aloha11 Re: stefanek 30.05.07, 15:42
                            ty jednak łeb jesteś.

Mario
                            • aloha11 Re: stefanek 30.05.07, 16:00
                              patrzaj na mistrzów i sie ucz......bardzo dużo ucz.

Mario
                              • marshal11 Re: stefanek 30.05.07, 22:48
                                Cześć Mario

Słusznie prawisz,czytam tak te Toje wypowiedzi juz od dłuższego czasu i widze
                                że pokład wiedzy masz nie mały.Gratulacje.
                                A tobie życzę wiecej samoogłady, nie obrażaj kolegów.pisz merytorycznie,na
                                temat.
                                Oby bylo tak dalej ,ze IBS bedzie stać plynąć pod prąd .
                                papa
                                • marshal11 Re: stefanek 31.05.07, 11:11
                                  "a tobie życze..." - to słowa skierowane do stefka oczywiscie.
                                  • aloha11 Re: stefanek 31.05.07, 11:29
                                    łeb z niego niezbyt rozumny. Szczena mu powinna opaść i wstyd mu się zrobić.
                                    Na kolana pasc powinien i o przebaczenie prosic mądrzejszych ale takie cóś tego
                                    nie potrafi. Zamiast zarabiac po 4 koła podczas sesji będzie pisywał głupoty i
                                    wcinał sie w każdy wątek. PZDR

Mario
                                    • stefekmaly Re: alosza the best in the village 31.05.07, 11:46
                                      Ulżyj sobie, ulżyj - chyba sracza w swojej chałupie nie masz więc używasz tego
                                      forum jak prywatne WC.
                                      I skąd ty wiesz ile ja zarabiam ? Pisałem ci baranie, że dźentelmeni o
                                      pieniądzach nie rozmawiają. Tak czy inaczej twoje cztery koła (czyli cztery
                                      zera a łącznie zero) wrażenia na mnie robią, chłe, chłe.
                                      A jeśli chodzi o IBS to podniecasz się ta spółką jak baba od hurtowni (chyba
                                      twoja kumpela - pasujecie do siebie) Biotonem. Spójrz ośle na dzisiejsze
                                      notowania - ile spółek poszło mocno w górę. Taki po prostu dzień - byle głąb
                                      dzisiaj zarabia. Jeszcze.
                                      • aloha11 Re: alosza the best in the village 31.05.07, 12:00
                                        byle głąb to zarabia już od kilku lat, ty natomiast w tym czsie, czekając na
                                        spadki podniecasz się czymś innym wkładając to sobie w d..... Podejrzewam, że
                                        dla ciebie facet to tylko rama do ogórka.

Mario
                                        • aloha11 Re: IBS na wesoło........ 31.05.07, 12:46
                                          takie ssanie przez kilka sesji coś musi oznaczać.
                                          Cieszę się, że jestem w tym jadącym coraz szybciej pociagu zapakowany po uszy.
                                          Usiąde sobie teraz na czterech literach i będe obserwował dalszy rozwój
                                          sytuacji. Wszystko wskazuje że pociąg ten nadal będzie jechał dalej na północ,
                                          tylko pytanie czy równie szybko jak ostatnio, czy też będzie już to pociąg
                                          pędzący.
                                          Wsiadając do pociągu płaciłem po 0.79 za bilet i dzięki temu sen mój jest
                                          smaczny i spokojny a gdy nadchodzi korekta, trzepanie leszcza czy jak tam zwał,
                                          gdy inni panikują czy wpadają w euforię ja mam to w tyle bo przede wszystkim
                                          wiem co kupiłem i nie obgryzam paznokci irracjonalnie zastanawiając
                                          się: "hmm...Ciekawe czy świeczka dziś będzie biała, czarna, w paski czy
                                          różowa?"
                                          Teraz mogę sobie tak dla nudów "popodniecać" się kilkoma kołami dziennie i
                                          mieć głęboko w tyle stefanków i inne badziewie.

Mario
                                          • aloha11 Re: IBS na wesoło........ 31.05.07, 12:52
                                            Konduktor do pasażera jadącego klasą IBS :-)
                                            - Proszę nie wyskakiwać, dopóki pociąg się nie zatrzyma !
                                            - Ale je się śpieszę do szpitala !
                                            - A, jeśli tak to proszę bardzo …

Mario
    • wicekpl Stefek ty lepiej kupuj IBS i nie pieprz glupot!! 31.05.07, 12:44
      Chcesz zarobic?czy o co ci biega?
      • stefekmaly Re: Stefek ty lepiej kupuj IBS i nie pieprz glupo 31.05.07, 12:52
        Nie da rady. Mam inne spółki (na razie idą znacznie lepiej niż wasz IBS).
        A co do IBS - ja nic nie mam przeciwko tej spółce. Chyba tzw. technicy
        przyznają, że IBS dość ładnie teraz wygląda - ma chyba szanse na wzrosty. Mi
        się nie podoba tylko postawa paru bardzo małych (chodzi mi szczególnie o małość
        duchem)akcjonariuszy tej spółki robiących z IBS nie wiadomo co i chwalących się
        nie wiadomo czym.
        A te dowcipy rodem z rynsztoka z najbardziej zapadłej dziury. I ten
        język.....boże, boże.
        Już nie wspomnę o dużych uszczerbkach w masie mózgowej tych osobników, jeśli w
        ogóle można mówić o jakiejś masie mózgowej.
        • aloha11 Re: Stefek ty lepiej kupuj IBS i nie pieprz glupo 31.05.07, 12:58
          > A te dowcipy rodem z rynsztoka z najbardziej zapadłej dziury. I ten
          > język.....boże, boże.

Boże, napisać z małej litery i to dwa razy to dopiero trzeba być rodem z
          rynsztoka i to takiego w któryn płynie tylko czerwone gó...

Mario

• stefekmaly Re: Stefek ty lepiej kupuj IBS i nie pieprz glupo 31.05.07, 13:05
            Bo ja nie wierzę w boga, durniu. A tobie nic do tego. Moja sprawa, ja się do
            twojej wiary nie wtrącam. Są pewne tematy, których się nie porusza chamie ze
            wsi totalnej.
            Po raz kolejny pokazujesz, że nie mieścisz się w definicji cywilizowanego
            człowieka.
            • aloha11 Re: Stefek ty lepiej kupuj IBS i nie pieprz glupo 31.05.07, 13:19
              ty zaczynasz piszesz o Bogu nikt inny. Swoją drogą tatełe i mamełe to by z
              ciebie zadowolone chyba nie były?

Małego Abramka wywalili ze szkoły - żydowskiej oczywiście - za brak postepów w
              nauce i nieposłuszeństwo. Przenieśli do go innej szkoły - też żydowskiej. Po
              kilku miesiącach i z tej wyleciał z tych samych powodów. Do kolejnej - to samo.
              Po jakimś czasie w mieście nie zostało ani jednej żydowskiej szkoły, w której
              by już Abramka nie znali, został więc umieszczony w katolickiej.
              Po tygodniu dyrektor szkoły wzywa tatę Abramka i oznajmia mu, jakim wspaniałym
              chłopcem jest Abramek - grzecznym, bystrym i w ogóle najlepszym uczniem w
              szkole.
              Tatełe po powrocie do domu pyta zbaraniały Abramka:
              - Abramek, co się z tobą stało? Mówią mi, że jesteś najlepszym uczniem, nie
              chuliganisz, no wzór cnót. CO ONI Z TOBĄ ZROBILI?
              - Rozumiesz tato, pierwszego dnia taki pan w czarnym ubraniu zaprowadził mnie
              do ciemnego pokoju, w którym wisiał jakiś pan przybity do krzyża i powiedział:
              "Abramek, to jest Jezus Chrystus. On też był Żydem". I wtedy zrozumiałem, że to
              nie przelewki

Mario
              • aloha11 Re: Stefek ty lepiej kupuj IBS i nie pieprz glupo 31.05.07, 16:36
                stefanek na kolana psie niewierny.

Mario
              • marshal11 Re: Stefek ty lepiej kupuj IBS i nie pieprz glupo 31.05.07, 16:41
                Uśmiałem się ,niezły dowcip.
                A śmieję sie tym bardziej jak widze kurs i tych co sie "wyleszczyli"
                PZDR
                • aloha11 Re: Stefek ty lepiej kupuj IBS i nie pieprz glupo 31.05.07, 16:55
                  Jutro czeka nasz bardzo pracowity dzień.
                  Piatek, więc może być różnie,ja nie bardzo go lubię w takich sytuacjach. Chyba
                  że ukaże się jeszcze dzisiaj jakieś oczekiwane info, to będzie go można
                  spokojniej przejść.

Mario
                  • marshal11 Re: Stefek ty lepiej kupuj IBS i nie pieprz glupo 31.05.07, 17:20
                    Oj tak były juz w historii tej spólki właśnie takie sytuacje ze po wzrostach od
                    połowy tyg. w Piatek byly spadki,pamietam to co najmniej dwókrotnie
                    Miejmy jednak optymizm ...
                    • aloha11 Re: Stefek ty lepiej kupuj IBS i nie pieprz glupo 01.06.07, 09:52
                      może jednak ten piątek nie będzie aż tak czarny dla IBS a zielony:-)

Mario
                      • aloha11 Re: Stefek ty lepiej kupuj IBS i nie pieprz glupo 01.06.07, 11:20
                        znów zamilkły hieny, czas lew na parkiecie:-)

Mario
                        • all Re: Stefek ty lepiej kupuj IBS i nie pieprz glupo 01.06.07, 13:08
                          Gdybym wiedział, że tak szybko odbije to bym dobrał na spadkach. Ale ja się
                          nastawiłem na 1-2 lata.
                          Teraz aż kusi żeby sprzedać, ale zbyt często traciłem na takich sprzedażach bo
                          kurs szedł w górę beze mnie.

Wygląda to na solidne wzrosty sądząc po tych 14 milionach obrotu...
                        • marshal11 Re: Stefek ty lepiej kupuj IBS i nie pieprz glupo 01.06.07, 13:31
                          Miły dzionek rzeczywiście:)
                          Ja tam mam większość akcji od 0.79 do 1.2 potem nim uzbierałem kaske to kupilem
                          po 1.78 i 1.85 ,ale i tak bedzie b.dobrze
                          PZDR wytrwałych kolegów,a szczególnie Ciebie Mario.
                          • aloha11 Re: Stefek ty lepiej kupuj IBS i nie pieprz glupo 04.06.07, 09:56
                            Dzięki za PZDR, no to dzisiaj jak na razie nie wyglądamy tak źle na tle rynku.

PZDR

Mario
    • marshal11 Re: IBS na wesoło........ 04.06.07, 19:03
      Hej koledzy , znalazłem fajny tekst na jednej ze stron.Ubawił mnie :)

"Leszcz też ryba i w swej masie stanowi siłę, której lekceważyć nie można.
      100 kilo leszczy waży mimo wszystko więcej niż 10 kilo szczupaka Nawet
      odliczając już ości i płetwy... Leszcz jest trochę spłoszony ostatnią korektą i
      przez to czujny, więc wywala przy byle jakim zachwianiu ale po kilku dniach
      wzrostów jego czujność osłabnie. Leszcz pływa bez sensu w góre i dół i traci
      energię na prowizję. Szczupak stoi sobie spokojnie przy dnie i czeka a jak już
      coś złapie to konkretnie. .
      Leszcz jest potrzebny na każdej spółce bo inaczej co jadłby szczupak ? Niech
      więc leszcze napływają bo jak odpłyną to i szczupak padnie To taka
      refleksja...w wolnej chwili."

• marshal11 Re: IBS na wesoło........ 04.06.07, 19:09
      A widzieliście ten komunikat...,ciekaw jestem jak to wplynie na kurs kiedy
      to "leszcze" wywalają .Wg mnie szykuje sie lekka korekta ,hmmm... do 1.70 i tam
      zamierzam sie dokupić.PZDR

Zakup udziałów w spółce zależnej
      I & B System S.A. informuje, że otrzymała wiadomość od spółki zależnej Inwar
      S.A. (zależna w 100% od I&B System S.A.) o nabyciu przez nią pakietu 140 (stu
      czterdziestu) udziałów Invar Integracje Sp. z o.o. z siedzibą w Sieradzu od
      osób fizycznych, za łączną kwotę 196.000 zł (sto dziewięćdziesiąt sześć tysięcy
      złotych).

Powyższy pakiet stanowi 8,5 % kapitału zakładowego Spółki Invar Integracje Sp.
      z o.o. oraz upoważnia do 8,5% głosów na zgromadzeniu wspólników.

Obecnie I&B System wspólnie z Inwar S.A. posiada 100% udziałów i głosów w Invar
      Integracje Sp. z o.o..
      No,ale jak widac coś sie dzieje.Szykują dobre podłoże pod inwestora
      • aloha11 Re: IBS na wesoło........ 05.06.07, 09:46
        no to żarty sie skończyły;-)

Mario
        • siurak20 Re: IBS na wesoło........ 05.06.07, 09:52
          to pewnie po przeciekach ze jeden z wazniejszych akcjonariuszy ma znajomosci
          wsrod Lodzkich politykow.. Nie ladnie tak manipulowac kursem ;)
          • aloha11 Re: IBS na wesoło........ 05.06.07, 10:02
            :-)

Mario
            • aloha11 Re: IBS na wesoło........ 05.06.07, 10:05
              bardziej po wnikliwej obserwacji zachowań kursu przez kilka ostatnich sesji.

Mario
              • krajek-krajek Re: IBS na wesoło........ 05.06.07, 13:26
                Jaki widzicie szczyt? Czy już sprzedawać? bo właściwie po tym jak kupiłem dwa
                miesiące temu, dopiero teraz jestem kilka groszy na plusie i nie chcę znów
                czekać tych kilku miesięcy w wypadku korkety. Może poczekać do 2,20 co??
                • aloha11 Re: IBS na wesoło........ 05.06.07, 14:23
                  co u kolegi tak mało wiary w IBS......... 2.20 to nawet nie będzie podnóżek
                  góry a gdzie tu mówić o szczycie?
                  Ktoś pilnuje dziś kursu i ten kto rano się nie załapał na sprzedaż to nawet DT
                  sobie nie pogra.
                  Zbieracz jest i to widać, tylko pytanie kto to jest? PZDR

Mario
                  • alibabka8 Re: IBS na wesoło........ 05.06.07, 14:41
                    Do zakupów jest kolejka pierwszeństwo mają PKC kobiety z dziecmi, Inwalidzi, a
                    na koniec ochłapek dla leszczy zostanie :)
                • aloha11 Re: krajek-krajek 05.06.07, 15:40
                  jestes już chyba bliżej rozwiązania swojego dylematu?

Mario:-)
                  • all Re: krajek-krajek 05.06.07, 15:54
                    Już obroty sięgnęły ponad 25 mln PLN. Czy ktoś mógłby wytłumaczyć co to może
                    oznaczać?
                    • aloha11 Re: krajek-krajek 05.06.07, 16:01
                      tylko dzisiaj a dodaj do tego te które były ostatnio:-)
                      Uważam że może ktoś tanio chce IBS przejąc.

Mario
                      • krajek-krajek Re: krajek-krajek 05.06.07, 16:09
                        Dobra!!!! Siedzę w tym!!!
                        Raz się żyje!!:D
    • krajek-krajek Re: IBS na wesoło........ 05.06.07, 16:38
      Jednak sprzedałem, miałem ustawioną sprzedaż z limitem 2,10, zapomniałem o tym i
      już po IBS.
    • wicekpl Stefek zdazyles kupic akcje IBSu? 05.06.07, 17:58
      Mam nadzieje ze udalo kupic sie tobie akcje po dobrej cenie-przeciez ty tez
      mozesz zarabiac tak jak Aloha i ja :-)
      Pozdrawiam
      • antystefek Re: Stefek zdazyles kupic akcje IBSu? 05.06.07, 18:19
        Nie tłumacz głupiec nie pojmie.
        • bns_lukasz Re: Stefek zdazyles kupic akcje IBSu? 05.06.07, 19:52
          Bedzie 7 zl za miesiac:) kto sie zalozy??:P
          • stefekmaly Re: Stefek zdazyles kupic akcje IBSu? 05.06.07, 19:54
            Najlepszym zakładem dla ciebie powinno być kupno IBS i sprawdzenie czy będzie
            po 7 zł.
            • bns_lukasz Re: Stefek zdazyles kupic akcje IBSu? 05.06.07, 20:50
              mam po 1.77 i bedzie za 7:) wykres zachowuje sie bardzo podobnie do fona ktory
              pierwszy swoj szczyt na 1.50 przebil pozniej na ponad 5....na ibsie wyglada to
              dokladnie tak samo a ostatni szczyt to 2.20...i nie wnikam tu w fundamenty...nie
              sa istotne na naszej gieldzie:) spekula, emocje i napalency robia
              swoje...przynajmniej przy tego typu spólkach...:)
              • bns_lukasz Re: Stefek zdazyles kupic akcje IBSu? 05.06.07, 20:53
                zreszta kto nie chce niech nie wchodzi...mozna gadac ze ta spolka nic soba nie
                reprezentuje...ale to nie jest istotne...wazne zeby zarobic jak pompuja kurs;)
                czas pokaze kto mial racje...:P
                • citro1 Re: Co widac na wykresach. 05.06.07, 23:38
                  No własnie!! Ja bym juz tak szybko nie krzyczał o jakis astronomicznych
                  wycenach.Papier musi poradzic sobie z poziomem 2,2/2,4.Te obroty z ostatnich
                  dni nie sa takie astronomiczne.Poprzednia jazda na 2,2 była zdecydowanie na
                  wiekszych obrotach i na tym poziomie tak jak Krajek siedzi cała armia .
                  Zakładając ,że ruch od maja 2006 (1,6) do stycznia2007 (0,8)wynosił 80
                  groszy,to wybicie nad poziom 1,6 powinno skutkowac wzrostem o wysokośc kanały -
                  czyli 2,4.To jest poziom docelowy na teraz.Długoterminowcy wywalaja przy
                  2,2/2,4 albo ustawiaja stopa na poziomie 1,5/1.7 i nogi na stół.Natomiast kupno
                  po canie 2,1/2,2 jest obarczone sporym ryzykiem.Szybki wskazniki zarówno na
                  dziennym,jak i tygodniowym wykresie są już w strefach wykupienia.Ryzyko zysku
                  do straty wynosi 1:1 (słabo)Moja ocena:papier zdechnie przy poziomie 2,2/2,4
                  stawiam na podwójny szczycik.Tyle AT ,a cała raszta infa,deweloperka itd.to juz
                  szklana kula.Pozdrawiam
                  • krajek-krajek Re: Co widac na wykresach. 05.06.07, 23:54
                    Ja już się uwolniłem, przypadkowo no ale jednak... Jakby jutro była korekta
                    byłbym największym szczęściarzem...:]
                    • citro1 Re: Co widac na wykresach. 06.06.07, 00:02
                      Wyciagnij wnioski na przyszłość:) nigdy nie kupuj na hiperboli,bo tak to sie
                      kończy.Jak bys spokojnie poczekał i kupił na krawędzi luki 1,5/1,7 dziaj
                      kasujesz zysk,a tak tylko odrobiłes.Dobre i to ,jak nauka nie idzie na
                      marne.Powodzenia
                      • aloha11 Re: Co widac na wykresach. 06.06.07, 08:01
                        wszystko ładnie, tylko że w tym momencie na IBS to nie ma najmniejszego
                        znaczenia.
                        Tu rządzi sternik i on ustawia pionki na szachownicy.
                        Jak zdecyduje to jeszcze dzisiaj kurs zaatakuje 3 zlote albo 1.80. My w tym
                        czasie mozemy tylko czekac, bawić sie w DT lub sprzedać akcje, jak zrobił to
                        wczoraj krajek.
                        Inwestując kasę w IBS trzeba miec świadomośc dużego ryzyka, ale ryzyka które
                        może wytrwałym inwestorom przyniesc duże zyski. Tu hiperbola nie działa, tu
                        może chodzić zupełnie o coś innego.
                        IBS może byc doskonałym kąskiem do przejęcia. Niska kapitalizacja, bez długów,
                        doskonały profil działalności, plany restrukturyzacji, działanie w doskonałej
                        strefie ekonomicznej no i oczywiście deweloperka. Wszystko to, oraz niska cena
                        akcji może sparwić że ktoś kto chce wejśc na giełdę i ominąc długotrwałe
                        procedury oraz obniżyć koszty z tym związane może zainteresował sie spółką.
                        Atutem IBS może być przekornie to, że czasie hossy, gdy większośc spółek rosła
                        on spadał i do tej pory nie był dobrą spółką.

Myślę, że jeszcze nie koniec wzrostów, a może być nawet bardzo przyjemnie. PZDR

Mario
                        • stefekmaly Re: Co widac na wykresach. 06.06.07, 08:40
                          I na tym polega różnica pomiędzy amatorszczyzną aloszy a profesjonalizmem Citro.
                          Citro szacuje ryzyko - stąd te poziomy cenowe i uwaga na temat czym grozi
                          kupowanie w hiperboli. Alosza natomiast polega (śmieszne w tej sytuacji słowo)
                          na kryształowej kuli, widzi różowe perspektywy w IBS podczas gdy to samo można
                          napisać o większości spółek na GPW, które sa zwykłymi gniotami (papier i ekran
                          komputera wszystko zniosą - nawet najgorsze brednie).
                          IBS oczywiście może skoczyć i na 20 zł tyle, że na każdą inwestycję potrzebny
                          jest plan działania. Taki plan oferuje Citro a alosza, jak zwykle, nagania
                          tylko na kupno nigdy nie określając ewentualnych poziomów wyjścia i, co
                          najgorsze, nie określając jakegoś planu minimum inwestycji.

Znając mentalność tutejszych głąbów forumowych jestem przekonany, że w
                          przypadku IBS to oferta aloszy jest atrakcyjniejsza - kupuj na maksa jak leci,
                          jakoś to będzie a jak nie to ch....j tam.
                          • alibabka8 Re: Co widac na wykresach. 06.06.07, 09:21
                            stefekmaly do piaskownicy, bo już nawet na bankierze maja cie dosyć.
    • all Re: IBS na wesoło........ 06.06.07, 10:51
      Ja tam się niee znam, ale wtorek zwykle na GPW jest spadkowy, a poza tym po
      wzrostach pojawiają się korekty, więc dzisiejsze spadki 2-4% przy ok. 7 mln.
      obrotu nie są aż tak straszne - tym bardziej że wygląda to na Day Trading.
      Jutro pokaże kto ma rację... Ja na razie trzymam, raz jest 2,02 a raz 2,07,
      więc ktoś jeszcze wierzy we wzrosty :-)
      • aloha11 Re: IBS na wesoło........ 06.06.07, 11:06
        all, ale dzisiaj chyba jest środa.
        Mniejsza z tym, uważam że jeżeli cała giełda zaliczy dzisiaj tylko lekki minus,
        to IBS ma szansę skończyć dzień na plusie:-)

PZDR

Mario
        • all Re: IBS na wesoło........ 06.06.07, 11:42
          No to jestem dzień w plecy a raczej byłem :-)
          A z I BS'em skrewiłem - to miała być długoterminowa inwestycja a jak zaczął
          rosnąć to znowu dałem ciała. Mianowicie po poprzednim poście ustawiłem stopa na
          2zł - wydawało mi się, że nie poleci do 2 po najniższa była 2,02 od rana.
          Zaglądam przed chwilą, patrzę kurs nisko to trzeba stopa przesunąć a tu się
          okazuje, że już poleciał.
          No to teraz mam nadzieję, że się już spierdzieli znowu do 1,7 bo jak pójdzie w
          górę to będę zły ;-)

A tak po prawdzie trudno grając na giełdzie jak w pokera - powstrzymać się
          przed sprzedażą. Kupowałem IBS'a w grudniu, część po 0,75, część z PP podobnie.
          Miałem tego ze 20 tys. A sprzedałem po 0,8 średnio. Teraz dokupiłem po 1,72 i
          pchnąłem po 2. Niby zysk jest, ale jak pomyślę o tym potencjalnym, gdybym był
          cierpliwy...ehh.
          Sęk w tym, że z tych 1,72 mogło spokojnie przez następne 2 lata nic nie
          urosnąć, więc dla mnie to i tak totalna ruletka i cieszę się tym co mam :-)
          • aloha11 Re: IBS na wesoło........ 06.06.07, 13:33
            buja co? Czy ktoś mówił, że będzie łatwo;-)

Mario
            • vavder Re: IBS na wesoło........ 06.06.07, 13:41
              buja buja, wlazłe, znowu, przy 2,03 i chyba znowu trza oddać na kolejny
              obrót... na ale taka zabawa :)
              • aloha11 Re: IBS na wesoło........ 06.06.07, 13:43
                jak potrafisz? Walor idealny do tego:-)

Mario
                • all Re: IBS na wesoło........ 06.06.07, 13:46
                  Cóż jak na razie czuję się z lekka wyleszczony - ale jak to się utrzyma z parę
                  dni to dopiero będę pewien :-)
                  • aloha11 Re: IBS na wesoło........ 06.06.07, 14:38
                    no cóż i tak bywa, przecież nie zawsze musi być kawior i szampanskoje.
                    Sam porównałeś giełdę do pokera i widzisz dzisiaj ten co blefował znów zarobił:-
                    )
                    Dzisiaj cała sztuka polegała na w miarę wysokim otwarciu, później na
                    maksymalnym obniżeniu cen akcji i zrobieniu tego z taką pewnością siebie, żeby
                    odstraszyć innych i zniechęcić ich do zakupów a zmusić do sprzedaży .
                    Wystraszeni w większosci pasują i wystawiają papier na różnych poziomach,
                    później łatwo jest zebrać większe ilości i nie bawić się w detal.
                    No cóż ale to jeszcze nie koniec i może ta sprzedaż po 2 zeta jeszcze nie była
                    takim najgorszym ruchem?
                    Może grubas da Ci szansę na odkupienie ich poniżej tej kwoty?
                    PZDR

Mario
                    • vavder Re: IBS na wesoło........ 06.06.07, 14:54
                      normalnie zwyczajne szaleństwo na tym walorku dzisiaj, pozdro dla wytrwałych
                    • all Re: IBS na wesoło........ 06.06.07, 15:44
                      Ja wysiadam - nie wiem po prostu czy ten grubas faktycznie kupuje dla siebie
                      akcje, czy też po prostu spekuluje i w pewnym momencie kurs już nie odbije, bo
                      grubas sprzedał swoje akcje.
                      Odkupię jak znacznie spadną...
                      • aloha11 Re: IBS na wesoło........ 06.06.07, 15:53
                        to tylko on wie, no i może kilku wtajemniczonych. My możemy tylko zgadywać:-)

Mario
                        • krajek-krajek Re: IBS na wesoło........ 06.06.07, 17:20
                          Nędza, nędza, nędza dobrze, że nie siedzę i nie zamulam z wami:D;] planuje co tu
                          kupić ciekawego;]
                          • wicekpl Re: IBS na wesoło........ 07.06.07, 17:59
                            Ja wczoraj sprzedalem IBS zarobek niezly:-)wiec krajek jak bedziesz mial jakis
                            pomysl to podziel sie z nami!no chyba ze spadnie ibs ponizej 1.9 to znow zaczne
                            skupywac.
                            Pozrawiam
                            • krajek-krajek Re: IBS na wesoło........ 08.06.07, 00:54
                              Ja wszedłem w IDMSAPL, debiutów sporo, hossa trwa, więc czemu nie? Jeszcze
                              planuję Lubawę jeśli znajdę na to fundusze;] W IBS już raczej nie wejdę, wolę
                              coś na krótszy termin, siedziałem w IBS kilka miesięcy i już mi się nie chce.
                              Więc życzę wam powodzenia niech rośnie nawet do 3 zł, tylko radze wam: NIE
                              KUPUJCIE TERAZ, co najwyżej trzymajcie to co macie, chyba, że chcecie zamulać na
                              papierku przez dwa miechy, czekając na odrobienie strat.
                              • bns_lukasz Re: IBS na wesoło........ 08.06.07, 11:24
                                2 miechy czekali ci co kupowali przy ostatnim szczycie...a szczerze teraz nie
                                widze powodow zeby mialo byc tak samo....nie ma szalenstwa jak wtedy tylko
                                stabilny wzrost niezaleznie od wigu i przy duzych stosunkowo obrotach...tak jak
                                dzisiaj. wig na duzym minusie a IBS na plusie:) czy potrzeba lepszej
                                rekomendacji?? wsiadac i zarabiac to moja rada:) ale niech kazdy robi co uwaza..
    • marshal11 Re: IBS na wesoło........ 08.06.07, 11:55
      Hej koledzy.
      Tak obserwuje to dzisiejsze notowanie,niepowiem jest ładnie sie papier
      zachowuje,tylko zastanawia mnie czy nie czas juz na lekką korekte ?
      A wygląda to dość dziwnie wig na - ,a ibs sami widzicie.
      A kolega Mario co na to?
      PZDR
      • krajek-krajek Re: IBS na wesoło........ 08.06.07, 19:25
        Kto dziś nie sprzedał ten gapa:P:P Według mnie, co dla większości nie będzie
        tajemnicą, w poniedziałek korekta. I nie mówcie mi tu, że wtedy było szaleństwo
        a teraz równomierny wzrost. 20% jednego dnia to jest szaleństwo.
        • bns_lukasz Re: IBS na wesoło........ 08.06.07, 21:23
          No 20 proc to calkiem niezle:) ale wydaje mi sie ze to jeszcze nie szalenstwo.
          szelenstwem bylo 70 proc w jeden dzien...ani razu dzis nie wstrzymali notowan a
          wtedy rownowazyli rynek 3 razy conajmniej...dlatego mysle ze to jeszcze nie
          koniec wzrostow...ale jak juz pisalem kazdy podejmuje decyzje za siebie:)
          pisalem juz wczesniej ze wedlug mnie bedzie 7....:)
          • krajek-krajek Re: IBS na wesoło........ 08.06.07, 21:31
            Może i dojdzie do tych 7 ale nie obejdzie się bez korekty, może wtedy pójdę na
            jakieś zakupy;D przynajmniej to przysparza jakichś emocji, ten IDMSAPL, to
            nuda;] zarobiłem dzisiejszego dnia chyba z 15 zł ;]
          • marshal11 Re: IBS na wesoło........ 18.06.07, 19:23
            Cześć

Natknąłem sie na taką note w necie ,moze troszkę Was i mnie pocieszy,cytuje:

"Do kluczowych osób wchodzących w skład Zespołu DFP Doradztwo Finansowe Sp. z
            o. o. wchodzą:

Piotr Jędrzejczak - prezes zarządu.
            Działa w branży od 1992 r. Do października 1996 roku pełnił funkcję
            zarządzającego Pierwotnym Rynkiem Papierów Wartościowych w strukturach Domu
            Maklerskiego PBG SA, do marca 2003 r. był zaś Dyrektorem Wydziału Rynku
            Pierwotnego Domu Maklerskiego BOŚ SA. Ponadto w całym okresie działał jako
            tzw. "free lancer" realizując zlecenia dla różnych klientów instytucjonalnych i
            osób fizycznych z zakresu doradztwa przy projektach wprowadzania papierów
            wartościowych do obrotu publicznego i giełdowego oraz pozyskiwania kapitału."

To nie leszcz on wiedział co robi, nie wchodził z dużym kapitałem bo i po co
            wie że z tych 30 000 zrobi w niedługim czasie sporo więcej

• genekgenek Re: IBS na wesoło........ 09.06.07, 14:48
      Co by nie mówili złośliwi pesymiści - akcjonariuszom Ibsystemu jest wesoło!
      • krajek-krajek Re: IBS na wesoło........ 09.06.07, 22:50
        ;] Nadal nim jesteś?;] to gapa z ciebie trzeba było sprzedać na górce i odkupić
        po korekcie;] podwójny zarobek
        • siurak20 Re: IBS na wesoło........ 10.06.07, 09:53
          Widze ze po 2 miesiacach grubego minusa zmienilo sie troche Twoje podejscie do
          zakupow akcji :) Dobrze.

Ale sprzedawanie na gorce to tez nienajlepsza metoda, bo gorki wyczuc sie nie
          da. Korekta niby byc powinna, ale pewnie jej nie bedzie. Szczyt przebity i
          jutro moze byc rownie dobrze -10 jak i +10 albo nawet +50.
          • krajek-krajek Re: IBS na wesoło........ 11.06.07, 17:23
            Miała być korekta i jest korekta:]
            • marshal11 Re: IBS na wesoło........ 11.06.07, 17:57
              Hej.Ja tam tez sie cieszę z tej korekty,byla nie unikniona,tak aby
              opanować "dzikie" wzrosty IBS-u ,napewno nam wszystkim wyjdzie to na zdrowie.
              Życzę Wam i sobie spokojnego zrównoważonego wzrostu.
              PZDR
              • bns_lukasz Re: IBS na wesoło........ 11.06.07, 18:27
                korekta jest jak najbardziej naturalnym zjawiskiem:) i nie przejmuje sie tym za
                bardzo...mysle ze od srody w przyszlym tygodniu zaczna sie znowu wzrosty a do
                tego czasu podryfujemy pare dni bokiem...popatrzcie na wykres fon sprzed 2-3
                miesiecy...czyzby jakies podobienstwa??:) nie mowie ze bedzie tak samo ale
                jednak cos jest na rzeczy....pozdrawiam IBSiakow!!
                • alibabka8 Re: IBS na wesoło........ 11.06.07, 20:38
                  BSYSTEM:
                  Raport roczny R 2006
                  (Emitent - PAP - poniedziałek, 11 czerwca 19:18)

WYBRANE DANE FINANSOWE
                  WYBRANE DANE FINANSOWE w tys. zł w tys. EUR
                  2006 2005 2006 2005
                  I. I. Przychody netto ze sprzedaży produktów, towarów i materiałów 751 641
                  193 164
                  II. II. Zysk (strata) z działalności operacyjnej -185 -354 -47 -91
                  III. III. Zysk (strata) brutto 789 -2 237 202 -574
                  IV. IV. Zysk (strata) netto 773 -2 387 198 -612
                  V. V. Przepływy pieniężne netto z działalności operacyjnej 122 694 31 178
                  VI. VI. Przepływy pieniężne netto z działalności inwestycyjnej -1 841 -44 -
                  472 -11
                  VII. VII. Przepływy pieniężne netto z działalności finansowej 16 891 -587 4
                  332 -151
                  VIII. VIII. Przepływy pieniężne netto, razem 15 172 63 3 891 16
                  IX. IX. Aktywa, razem 43 327 27 387 11 309 7 148
                  X. X. Zobowiązania i rezerwy na zobowiązania 15 648 22 171 4 084 5 787
                  XI. XI. Zobowiązania długoterminowe 9 242 14 676 2 412 3 831
                  XII. XII. Zobowiązania krótkoterminowe 6 406 7 495 1 672 1 956
                  XIII. XIII. Kapitał własny 27 679 5 216 7 225 1 361
                  XIV. w kapitał mniejszościowy 0 0 0 0
                  XV. XIV. Kapitał zakładowy 28 263 22 255 7 377 5 809
                  XVI. XV. Liczba akcji (w szt.) 56 525 000 22 255 150 56 525 000 22 255 150
                  XVII. XVI. Zysk (strata) na jedną akcję zwykłą (w zł / EUR) 0,01 -0,11 0,00 -
                  0,03
                  XVIII. XVII. Rozwodniony zysk (strata) na jedną akcję zwykłą (w zł / EUR)
                  0,01 -0,08 0,00 -0,02
                  XIX. XVIII. Wartość księgowa na jedną akcję (w zł / EUR) 0,49 0,23 0,13
                  0,06
                  XX. XIX. Rozwodniona wartość księgowa na jedną akcję (w zł / EUR) 0,54 0,18
                  0,18 0,05

cio na to znawcy tematu? Dobry, czy zły to raport?
                  • marshal11 Re: IBS na wesoło........ 12.06.07, 09:45
                    Cześć,na moje oko to on wygłada ładnie.Widać że firma zaczyna łapać wiatr w
                    plecy.Małymi krokami i oby do przodu :)
                    No to popatrzmy na dzień dzisiejszy
                    PZDR
                    • aloha11 Re: IBS na wesoło........ 12.06.07, 09:47
                      Umowa z firmą KARMAR S.A.
                      INVAR Integracje Sp. z o. o. zawarła umowę z firmą Karmar S.A. na wykonanie, na
                      budowie Obiektu Budynek Logistyczno-Magazynowy przy ulicy
                      Toruńskiej/Ostródzkiej w Warszawie, kompletnych instalacji elektrycznych,
                      teletechnicznych i automatyki budynkowej.
                      Wartość umowy netto wynosi 900 tys. zł. Realizacja umowy ma być zakończona w
                      2007 roku.

Powiem tylko tyle, nie dac się wyleszczyć:-)

Mario
                      • marshal11 Re: IBS na wesoło........ 12.06.07, 10:06
                        Mario ,fajnie ze z nami jesteś
                        PZDR
    • marshal11 Re: IBS na wesoło........ 12.06.07, 10:04
      Natknałem sie na takie info. , chyba dobrze wróży :)

www.invarintegracje.pl/index.php?id=7
      • bns_lukasz Re: IBS na wesoło........ 12.06.07, 12:17
        Szybka ta korekta:) w sam raz na DTradowcow...ja do nich nie naleze wiec ciesze
        sie ze lecimy do gory:) pozdrawiam wytrwalych!! cierpliwosc zawsze poplaca:D:D
        • aloha11 Re: IBS na wesoło........ 12.06.07, 13:46
          Ok, że kurs wybił sie ostro ponad 2.24 na dużych obrotach. Na tle rynku IBS
          znów błyszczy i to mnie bardzo cieszy. Według mnie ktoś ostro skupuje i ktoś
          ostro zabawia się DT przy okazji.

Mario
          • syndicate Re: IBS na wesoło........ 13.06.07, 09:03
            SPÓŁKA DNIA Invar & Biuro System
            Deweloperskie plany kuszą inwestorów

Informacje dotyczące spółki, w tym publikacja pomyślnego raportu rocznego,
            wywołały wczoraj zwiększone zainteresowanie jej akcjami.

Invar & Biuro System
            Walory IB System w połowie wczorajszej sesji były droższe prawie o 9 proc.,
            kosztowały 2,59 zł. Potem kurs zaczął spadać (na zamknięciu wyniósł 2,43 zł),
            ale nadal rosły obroty, sięgając prawie 24,5 mln zł.

Bezpośrednią tego przyczyną była publikacja wyników wskazujących, że w 2006 r.
            spółka wyszła na prostą. Miała 0,3 mln zł zysku netto (rok wcześniej notowała
            stratę 3,6 mln zł). Poprawa wyników nie byłaby niczym niezwykłym dla spółki
            działającej na rosnącym rynku informatycznym. Zamierza ona jednak zarabiać
            także na boomie na rynku nieruchomości. Wskazywała na to uchwała zarządu
            podjęta w połowie kwietnia o wycofaniu oferty sprzedaży nieruchomości i
            niewykluczająca pozyskania nowych terenów. W rezultacie od dwóch miesięcy
            spółce przyglądają się nie tylko inwestorzy zainteresowani branżą nowych
            technologii.

Silną stroną firmy jest specjalizacja w budowie tzw. inteligentnych budynków
            (m.in. infrastruktury dla obiektów TP SA, NSA, Kredyt Banku) oraz w integracji
            systemów informatycznych. W przeszłości osiągała obroty na poziomie 80 mln zł.
            Obecnie są znacznie mniejsze, ale ewentualne zajęcie się działalnością
            deweloperską może przyczynić się do ich wzrostu.

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydani...nomia_a_16.html
            • aloha11 Re: IBS na wesoło........ 13.06.07, 09:43
              Biurowce zamiast ruin w centrum
              Gazeta Wyborcza, 31 maja 2006r.

W Łodzi brakuje nowoczesnych biur. Dlatego miasto planuje stworzyć ofertę dla
              deweloperów, którzy będą chcieli wybudować biurowce.

Ziemie pod inwestycje kurczą się bardzo szybko. Atrakcyjne tereny znaleźć
              inwestorom coraz trudniej, a nawet jak im się uda, to zwykle nie mają one planu
              zagospodarowania przestrzennego. Urząd Miasta Łodzi na swej stronie internecie
              rekomenduje ponad 20 działek, z których żadna nie ma gotowego planu. - To nie
              tylko bolączka Łodzi. Wiele polskich miast ma ten problem - mówi Marek
              Michalik, wiceprezydent Łodzi. I zapewnia, że jeśli inwestor znajdzie ciekawy
              dla niego grunt, nie usłyszy "przepraszamy, tu nie ma planu". - W takiej
              sytuacji możemy wydać decyzję o warunkach zabudowy - mówi.

I zapowiada, że przełomowy będzie najbliższy rok. W tym czasie powstaną plany
              dla najważniejszych terenów: Olechów, pod kolejową stacją przeładunkową,
              południowo-zachodnia część Nowosolnej, Lublinek i Kowalszczyzna. Przybędzie 950
              hektarów, głównie pod fabryki. To nie rozwiązuje jednak problemu braku w Łodzi
              biurowców. Miasto przyciąga centra księgowo-biurowe, ale ofertę wynajęcia biur
              ma dla nich niewielką. Dlatego warto uporządkować centrum - wyburzyć ruiny w
              Śródmieściu i na puste działki wpuścić inwestorów. - Chcemy przygotować poważną
              ofertę dla deweloperów - mówi wiceprezydent Michalik.

Miasto stworzy listę atrakcyjnych działek - i tych pustych, i tych, na których
              stoją kamienice rudery. Oferta trafi do deweloperów, którzy mogą być
              zainteresowani wybudowaniem w mieście biurowców. Bo inwestorów, takich jak
              Philips, który sam postawił swój budynek, jest mało. Zdecydowana większość firm
              księgowo-informatycznych, które chcą wejść do Łodzi, woli wynająć pomieszczenia.

Najlepsze to chyba dopiero przed nami i IBS.

PZDR

Mario
              • aloha11 Re: w Łodzi jak mówią, tak robią 13.06.07, 09:51
                Nowoczesne biurowce w Łodzi
                Aleksandra Hac2007-05-08, ostatnia aktualizacja 2007-05-08 21:02
                Jeszcze w tym roku stanie w Łodzi pierwszy biurowiec o europejskim
                standardzie. Budowa właśnie się rozpoczęła. Planowane są kolejne inwestycje. W
                najbliższych latach przybędzie nam 150 tys. mkw. powierzchni biurowych, które
                zaspokoją oczekiwania najbardziej wymagających firm
                Łódź od lat nie może się pochwalić przestrzenią biurową o najwyższej klasie. Z
                kwitkiem odprawiamy inwestorów, którzy szukają tutaj miejsc na swoje siedziby
                czy centra. Brakuje naszpikowanych nowoczesnymi technologiami przestronnych
                pomieszczeń, które można dowolnie aranżować wedle potrzeb.

- Dziś z 250 tys. mkw. biur, które mamy w mieście, żadne nie spełnia
                najwyższych europejskich standardów - mówi Magda Trojanowska z Instytutu
                Nieruchomości Valor.

Wreszcie zaczęło się to zmieniać. Deweloperzy komercyjni uwierzyli, że Łódź
                jest odpowiednie miejscem na budowę nowoczesnych biurowców. W ciągu kilku
                ostatnich miesięcy przedstawili kilka takich projektów. Realizacja pierwszego -
                Textorial Parku - właśnie się rozpoczęła. - Ta inwestycja jest odpowiedzią na
                zapotrzebowanie rynku. Łódź ma potencjał, a przestrzeni biurowych wyraźnie jej
                brakuje - mówi Radosław Kozubski, prezes brytyjskiej St. Paul's Development. -
                Miasto ma duży ośrodek akademicki, ale absolwenci tu nie zostają. Tymczasem
                młodzi ludzie powinni znajdować pracę właśnie w Łodzi, a nie w innych miastach.

Brytyjczycy stworzą komfortowe miejsca pracy w miejscu gdzie dziś inwestorzy
                najchętniej budują mieszkania - na Księżym Młynie. Na ten cel zaadaptują jeden
                z magazynów wybudowanych przed laty przez Karola Scheiblera. Jeszcze w tym roku
                zmieni się on nie do poznania. - Wyczyścimy jego cegły, spoiny, uzupełnimy też
                brakujące elementy budynku - opowiada Michał Potz z pracowni Mosaicon, która
                wykonuje remont.

Wnętrze magazynu będzie już nowoczesne - wyposażone w klimatyzację, podwieszane
                sufity, podłogi techniczne, w których można ukryć kable - czyli w to wszystko,
                czego najemcy dziś oczekują. Obok niego pojawią się dwa nowe budynki. Cały
                kompleks zgodnie z europejskimi standardami będzie ochraniany i czynny całą
                dobę.

- Swoim najemcom oprócz miejsc pracy o najwyższym standardzie zaoferujemy
                wyjątkowy klimat Księżego Młyna, dużo zieleni i niską zabudowę - zachwala
                prezes Kozubski.

W potencjał Łodzi wierzy też Krzysztof Witkowski, prezes firmy Faktoria. -
                Przyszłość biznesu jest właśnie tutaj - śmiało zapowiada. - Ze względu na
                położenie geograficzne, rozwój infrastruktury i dostęp do siły roboczej Łódź
                jest atrakcyjnym miejscem. Ważnym czynnikiem jest też bliskość Warszawy. Łódź
                powinna stać się dla stolicy poważnym partnerem biznesowym, w którym firmy będą
                mogły tworzyć swoje zaplecza gospodarcze.

Faktoria ma już doświadczenie w budowaniu biur. W dawnej fabryce przy ul.
                Dowborczyków stworzyła centrum biznesowe. W swoim nowym projekcie - Forum 76
                stawia jednak na nowoczesność. Przy skrzyżowaniu al. Piłsudskiego i
                Kopcińskiego wybuduje efektowny sześciopiętrowy gmach z ogrodem na dachu. To
                jednak nie jedyna atrakcja dla pracowników firm, które wynajmą biura w Forum
                76. Będzie na nich czekała także restauracja i fitness club.

Jeszcze w tym roku rozpoczną się prace przy budowie kolejnego biurowca -
                Fabryki Biznesu, która powstanie przy al. Politechniki 5. - Stworzymy tam 58
                tys. mkw. powierzchni biurowej na ponad 2 hektarach terenu - mówi Krzysztof
                Apostolidis, prezes zarządu Fabryki Biznesu Sp. z o.o.

Podobnie jak w Textorial Parku, pierwszym etapem tej inwestycji będzie
                modernizacja starego budynku. W drugim etapie wiekowa fabryka "obrośnie" nową
                architekturą.

W przygotowaniu są kolejne inwestycje o najwyższym standardzie. Łódzki Varitex
                przy al. Mickiewicza, obok dawnej Wytwórni Filmów Fabularnych, chce wybudować
                ośmiopiętrowy budynek, a w nim kolejne tysiące powierzchni biurowych.
                Warszawska firma Mermaids Properties zamierza zaadaptować na biurowiec dawną
                siedzibę Próchnika. Wybudowanie takich obiektów rozważają też firmy, które do
                tej pory zajmowały się w Polsce budowaniem mieszkań - Salamanca i Lubasa.

Prognozy na najbliższe lata są optymistyczne. - W 2008 roku w Łodzi powinno być
                oddanych do użytku 80 tys. mkw. powierzchni biurowych - mówi Trojanowska. - W
                2009 - około 50 tys., a w 2010 - kolejne 20 tys. Większość z nich znajdzie się
                w budynkach najwyższej klasy.

I wszyscy będą może walili oknami i drzwiami do IBS?

Mario
    • maro76 Re: IBS na wesoło........ 13.06.07, 16:34
      brzęczy pięknie
      test mitycznych 3 pln mozliwy w tym tygodniu
      podobnie jak powrot do testowania wsparcia w okolicach 2,25;))
      • syndicate Re: IBS na wesoło........ 13.06.07, 19:35
        IBSYSTEM
        Temat
        Odmowa rejestracji przez sąd podwyższenia kapitału zakładowego Spółki
        Podstawa prawna
        Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Treść raportu:
        Zarząd Invar & Biuro System S.A. z siedzibą w Łodzi uprzejmie informuje, że w
        dniu 12 czerwca 2007 r otrzymał Postanowienie Sądu Rejonowego dla Łodzi
        Śródmieścia Sąd Gospodarczy XX Wydział Krajowego Rejestru Sadowego sygn. akt
        LD. XX Ns. Rej KRS 6020/07/089, o odmowie zarejestrowania podwyższenia kapitału
        zakładowego Spółki w drodze emisji 6.000.000 akcji Spółki serii O o wartości
        nominalnej 0,50 złotych.
        Emisja akcji zwykłych na okaziciela serii O została przeprowadzona w oparciu o
        uchwałę Nr 3 NWZA z dnia 3 października 2006 roku w drodze subskrypcji
        prywatnej, zgodnie z art. 431 § 2 p.1 ksh i była adresowana do wierzycieli
        Spółki.
        Zarząd Spółki po przeprowadzeniu analizy prawnej i dokonaniu oceny sytuacji
        postanowił wnieść apelację od w/w Postanowienia do Sądu Rejestrowego.

Podstawa prawna: par. 56 ust. 1 Ustawy o ofercie
        Liczba stron: 1

Prezes Zarządu

Henryk Kruszek

• syndicate Re: IBS na wesoło........ 13.06.07, 23:18
          PARKIET-I&B System Spółka poczeka na pieniądze

Zarząd I&B Systemu, świadczącego usługi informatyczne, odwołał wszystkie
          uchwały związane z emisją akcji serii M. 6 mln papierów tej serii objęli
          niedawno wierzyciele firmy w ramach konwersji zadłużenia.

Zarząd I&B Systemu, świadczącego usługi informatyczne, odwołał wszystkie
          uchwały związane z emisją akcji serii M. 6 mln papierów tej serii objęli
          niedawno wierzyciele firmy w ramach konwersji zadłużenia.

Łódzki sąd odmówił jednak rejestracji podwyższenia kapitału. – Sąd
          zdecydował, że wnoszonych wierzytelności nie można traktować jako środków
          pieniężnych, lecz jako aport, który musi wycenić biegły rewident –
          tłumaczył Henryk Kruszek, prezes I&B Systemu.
          Spółka musi od nowa przeprowadzić emisję akcji. – Kilka najbliższych
          tygodni zajmie nam przygotowanie odpowiednich dokumentów. Mam jednak nadzieję,
          że już w sierpniu sąd zarejestruje nowe papiery – stwierdził prezes.
          Zapewnił, że żadne parametry techniczne emisji (wielkość czy adresaci) nie
          zmienią się. Po przydziale akcji nowi udziałowcy będą kontrolować ok. 21 proc.
          Zwiększonego kapitału.
          Jesienią, prawdopodobnie w październiku, I&B System chce przeprowadzić emisję
          walorów serii N. Dotychczasowi akcjonariusze, w ramach prawa poboru, które
          zostanie ustalone 26 września, będą mogli kupić 56 mln akcji po 0,5 zł.
          Pieniądze zostaną przeznaczone na rozwój spółki.
        • aaki co praktycznie wynika z tej informacji? 13.06.07, 23:25
          ????????????? tak na chłopski rozum
          • aloha11 Re: co praktycznie wynika z tej informacji? 14.06.07, 15:32
            Paniki nie widziałem, ani masowego pozbywania się akcji a to tylko dobrze wróży
            na przyszłość. PZDR

Mario
            • aloha11 Re: co praktycznie wynika z tej informacji? 14.06.07, 15:33
              spadki na bardzo niskich obrotach............na chłopski rozum bydzie dobrze:-)

Mario
              • krajek-krajek Re: co praktycznie wynika z tej informacji? 14.06.07, 23:19
                Dziś -4%, jutro -40%:D Wiecie, nie mam IBS to koniec pobłażania i liczenia na
                wzrosty, przeszedłem na stronę stefka i teraz widzę tylko dołki IBSa;] żarcik...
                • aloha11 Re: co praktycznie wynika z tej informacji? 15.06.07, 08:41
                  no to teraz przegieliście!!! Razem ze stefkiem idziecie pod celę do kudłatego;-
                  ) A kasę na świętowanie po wyjściu zainwestujcie w warimpex.
                  PZDR

Mario
                  • krajek-krajek Re: co praktycznie wynika z tej informacji? 15.06.07, 22:58
                    Sądziłem że wyślesz nas tam po to żebyśmy zmienili zdanie o IBSie:p a ty
                    wyskakujesz w warimpexem.

ps. Nikt się nie śmieje:P:P
                    • krajek-krajek Re: co praktycznie wynika z tej informacji? 18.06.07, 16:23
                      No i dupa! ciekawe ilu z was sprzedało przed korektą?;] z Ibs jest zawsze tak
                      samo urośnie trochę przez kilka dni, cholernie spadnie i trzeba czekać kilka
                      miechów żeby znów urosło. Systematyczny wzrost to nie tutaj...
                      • aloha11 Re: co praktycznie wynika z tej informacji? 18.06.07, 18:41
                        Trzymam papier i cieszę się, że kupowałem taniej od Jędrzejczaka. A tak na
                        poważnie, to sponiewrierali naszego ibsika.

Mario
                        • aloha11 Re: co praktycznie wynika z tej informacji? 18.06.07, 18:43
                          Coś mi tu śmierdzi z tym info o zakupie przez niego akcji.

Mario
                          • marshal11 Re: co praktycznie wynika z tej informacji? 18.06.07, 19:04
                            Witajcie koledzy
                            Coś mi to zle zaczyna wyglądać,ze az taki spadek bedzie to nie wierzyłem.
                            Apropos tego infa , to ja sam mam wiecej akcji od niego ! Nie rozumiem o co tu
                            chodzi.
                            Mario ,jakie są Twoje poglądy na to wszystko ?
                            Bo ja rozpatruje czy nie sprzedac ich.TY serio bedziesz jeszcze trzymal ?
                            Możeć do walnego coś sie zmieni,licze że pod nie rozpocznie sie niedlugo gra.
                            PZDR

powodzenia wszystkim :)
                            • marshal11 Re: co praktycznie wynika z tej informacji? 18.06.07, 19:24
                              "Do kluczowych osób wchodzących w skład Zespołu DFP Doradztwo Finansowe Sp. z
                              o. o. wchodzą:

Piotr Jędrzejczak - prezes zarządu.
                              Działa w branży od 1992 r. Do października 1996 roku pełnił funkcję
                              zarządzającego Pierwotnym Rynkiem Papierów Wartościowych w strukturach Domu
                              Maklerskiego PBG SA, do marca 2003 r. był zaś Dyrektorem Wydziału Rynku
                              Pierwotnego Domu Maklerskiego BOŚ SA. Ponadto w całym okresie działał jako
                              tzw. "free lancer" realizując zlecenia dla różnych klientów instytucjonalnych i
                              osób fizycznych z zakresu doradztwa przy projektach wprowadzania papierów
                              wartościowych do obrotu publicznego i giełdowego oraz pozyskiwania kapitału. "

To nie leszcz on wiedział co robi, nie wchodził z dużym kapitałem bo i po co
                              wie że z tych 30 000 zrobi w niedługim czasie sporo więcej

• krajek-krajek Re: co praktycznie wynika z tej informacji? 18.06.07, 20:01
                                A może wsadził tak mało bo nie chciał za wiele stracić? Wiedział, że to bardzo
                                niepewna inwestycja, ale może jednak warto zaryzykować i włożył tylko te 30 tyś.
                                • siurak20 Fajne argumenty, btw ten watek jest juz za duzy 18.06.07, 20:20
                                  Gdzie tam glupoty gadasz.. kupil za 30 tys bo wie ze z tego bedzie 100 tys. Po
                                  co mu np 100 mln, lepsze 100 tys :| niektore argumenty naprawde zadziwiaja...
                                  przykladowo gosc ma 1 mln akcji ibsu, nagle sprzedaje prawie wszystko i
                                  zostawia sobie 1000 akcji. Zle? No gdzie tam jak najbardziej dobrze - to znak
                                  ze niedlugo bedzie taki wzrost ze wystarczy mu zarobek z 1000 akcji.

Od dzis analizujemy wykresy na odwrot. Spadki cen akcji oznaczaja ze inwestorzy
                                  pozbywaja sie nadmiarow akcji bo spodziewaja sie magicznych wzrostow a jak
                                  akcje rosna to zle bo inwestorzy kupuja - spodziewaja sie niskich wzrostow i
                                  inwestuja kupe kasy zeby chociaz na chleb zarobic. W sumie jaka tam nowosc..
                                  mysle ze wielu od dawna w ten sposob patrzy na gielde.

PS. Do glownych pisarzy z tego watku, zalozcie jesli laska nowy bo ten jest
                                  calkiem duzy i nieczytelny.
                                  • krajek-krajek Re: Fajne argumenty, btw ten watek jest juz za du 18.06.07, 20:53
                                    Proszę nie dobijaj mnie tekstami "wystarczy mu dorobek z 1000 akcji" skoro wie
                                    że będzie wzrost to woli zarobić mniej? Jeśli ma być wzrost to chyba każdy
                                    inteligentny inwestor dokupuje zamiast redukować.
                                  • aloha11 Re: Fajne argumenty, btw ten watek jest juz za du 18.06.07, 20:56
                                    IBS potrzebuje restrukturyzacji, uważam, że sama spółka tego nie przeprowadzi
                                    w najbliższym czasie i musi się znaleść grubas, który to wszystko ruszy.
                                    Jeśli na zbliżającym sie walnym, nie będzie konkretów i nazwisk możliwe jest że
                                    kurs wróci poniżej złotówki a spółka za jakiś czas zakończy przygodę na GPW.
                                    Ja trzymam do walnego,później sie zobaczy.
                                    Będę już w tym czasie na zasłuzonym odpoczynku w senatorium i myślę że na zawał
                                    to im tam nie zejde:-)
                                    Jak po walnym nie będzie po mojej myśli, kupuję Warimpex i pluskam sie w
                                    ciepłych kąpielach do końca lipca.
                                    Cóż wtedy to zarobię na IBS nie 400% a tylko jakieś marne 200%. PZDR

Mario
                                    • aloha11 Re: Fajne argumenty, btw ten watek jest juz za du 18.06.07, 20:59
                                      A czy grubas jakiś jest, czy tez go nie ma możemy sie już dowiedzieć do 21.06.

Mario
                                      • citro1 Re: Co widać na IBS 18.06.07, 23:41
                                        Papierek wyskoczył nad poziom 2,40 i to dosyć sporo.Jak wyskoczył tak spadł i
                                        dzisiaj zatrzymał się na szczycie z 10 kwietna.Mamy fałszywe wybicie i kierunek
                                        na 2zł.Poziom ten pokrywa sie z szybka linia poprowadzoną od startu na poziomie
                                        0,80 .Linia zadziałała na poziomie 1,6 i jak na razie ma dwa podparcia.Czy
                                        trzecie na 2zł zadziała?? no właśnie ,to jest pytanie:)Obroty na spadkach
                                        maleją,można to przyjąc za plus,średnie kroczące ok.
                                        A co na minus?? Jest i minus: Na dziennym wykresie wskażniki wygenerowały sygnał
                                        sprzedaży,tygodniowe zrobią to lada dzień i oczywiście ten szaleńczy wzrost od
                                        poczatku marca z poziomu 0,80 Wszyscy wiemy co było jego przyczyną - nadzieja i
                                        moda na deweloperke.Czy juz to mineło HGW?
                                        Długodystansowcy co maja ,albo mieli wirtualne 400/200% moga spokojnie jeszcze
                                        poczekać.Przebicie 1,60 ( oczywiście plus minus5/8% - taki papier) da sygnał do
                                        ucieczki.Na razie tyłkiem trzęsą ci co brali po 2,40 i wyżej.Strachu wielkiego
                                        jeszcze nie ma .Może papier wejdzie w kolejna dwu/trzy miesięczna konsolidacje w
                                        przedziale 1,8/2,2 zobaczymy .Na teraz 1,8/2zł jest wsparcie ( szybka linia
                                        trendu i sk 30/45.Natomiast oporem jest dalej 2,4 z jakimś hakiem .Do końca
                                        tygodnia coś się powinno wykluć.Powodzonka