Gość: sdfsdfgdf IP: *.chello.pl 27.08.09, 08:28 Payback w allegro jest od dawna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pops Re: PB: Wielki program lojalnościowy wkracza do P IP: 188.33.103.* 27.08.09, 08:39 zgadza sie. i to juz od stycznia 2007! News jak zwykle troche z dojpy... Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Dyletanci GW-Paybacku używam już od dawna... 27.08.09, 11:41 Dyletanci GW-Paybacku używam już od dawna... Ale jaka Gazeta, takie pismaki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@ Re: Dyletanci GW-Paybacku używam już od dawna... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.09, 18:46 Dyletancie!!!, Payback kończy działalność z dniem 15 wrzesień i na jego miejsce tj. od 16 wrzesień wchodzi ten o którym mowa w artykule. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ua 3 000 000 punktow i dostane dlugopis? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.09, 09:02 lub inna jeszcze wspanialsza nagrode? moze zeton do wozka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domektomek Śmiesznie jest w Citibanku IP: *.bielanski.med.pl 27.08.09, 12:36 Za założenie konta dostałem przed laty kubek.To znaczy chcieli mi go dać,ale chchocząc się odmówiłem.Gdybym wcielił się w rolę naganiacza,za każdego przyprowadzonego klienta dostałbym bodaj 50 czy 100 zł. Te wszystkie zabiegi sprawiły,że bardziej poczułem się jak przypadkowy domokrążca,niż poważny klient. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur_totalfit PB: Wielki program lojalnościowy wkracza do Polski IP: 77.255.247.* 27.08.09, 09:05 nie o tą namiastkę z allegro chodzi Moi Drodzy ;) rzućcie okiem na to o czym mowa www.payback.de/ będzie chodzić o DUŻO większą skalę i zasięg nie tylko w sieci ale przede wszystkim w realnym świecie i tradycyjnych sieciach sprzedaży BP przechodzi ze swojego starego systemu na TEN właśnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: PB: Wielki program lojalnościowy wkracza do P 27.08.09, 09:14 Same firmy schyłkowe jak telekomuna, lot czy jysk. Jedyna z wymienionych z której korzystam to allegro, a le tam od dawna juz jest. Marnie się zapowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c Re: PB: Wielki program lojalnościowy wkracza do P IP: 195.20.110.* 27.08.09, 12:28 dokładnie. payback allegro to całkiem co innego. przypadkowa zbieżność nazw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gść PB: Wielki program lojalnościowy wkracza do Polski IP: *.chello.pl 27.08.09, 09:05 co to za program lojalnościowy, w którym są wszyscy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byrcyn Żeby tak jeszcze banki zrozumiały co IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.08.09, 09:21 to jest program lojalnościowy. Mój bank, gdzie mam konto od ładnych kilkunastu lat, oferuje mi kredyt na gorszych warunkach, niż wiele innych ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan B A co to za firmy IP: *.multimo.pl 27.08.09, 09:46 Poza allegro nie korzystam i nie będę z żadnej z nich. Wielkie halo o nic. Jak zwykle. Byle coś napisać. A programy lojalnościowe dobre są albo dla tych co je organizują albo dla Frajerów. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 na tych programach zarabiaja tylko 27.08.09, 12:33 firmy. Dzieki Playback-karcie mozna zgromadzic mnostwo ciekawych informacji: co kupuje pan X, gdzie kupuje i w jakich godzinach. Do wspolczesny baz danych mozna dzieki karcie wprowadzic miliardy informacji, ktore mozna pozniej innym firmom drogo sprzedac. Odpowiedz Link Zgłoś
solardragon chodzi tylko o śledzeie konsumenta 27.08.09, 13:12 takich firm w Polsce jest/było kilka już wcześniej - Sudo bodajże jedna się nazywała. Mechanizm odcinania grosików i swego rodzaju piramida udziału w jedzeniu tych grosików. A wszystko po to, żeby wiedzieć kto i gdzie mieszkający, gdzie kupuje. Już nikt Was ni pyta o kod pocztowy, podajecie kartę. Nie podacie złego kodu bo oni 'muszą' mieć Wasze prawidłowe dane skoro potem chcą Wam wysłać trochę z tych pieniędzy z powrotem :) i PIT ----------------------------------------- www.slodkiezycie.pl - portal społecznościowy dla CUKRZYKÓW, ich rodzin i LEKARZY DIABETOLOGÓW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC i WSI Re: na tych programach zarabiaja tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 15:53 My tez takie dane lubimy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f. Re: PB: Wielki program lojalnościowy wkracza do P IP: 195.182.9.* 27.08.09, 09:54 Racja, a poza tym, to payback jest już od dawna w Polsce (ja mam od chyba 5 lat już), fakt, ze nie na taką skalę. Od kilku lat punkty można zbierać np. za zakupy w Komputroniku, a poza tym jest jeszcze kilka mniejszych firm, głównie z Poznania (np. sieć Tivoli). Odpowiedz Link Zgłoś
jestembond Re: PB: Wielki program lojalnościowy wkracza do P 27.08.09, 10:03 Gość portalu: sdfsdfgdf napisał(a): > Payback w allegro jest od dawna Pytanie czy to jest ta sama firma, czy "nasza" się tylko "przypadkiem" tak samo nazywa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leonidas Jest już od dawna! To jest zwykły PR IP: 195.187.251.* 27.08.09, 10:13 Jest już dostępny od kilku lat, nie tylko na Allegro. Efekt jest powiedziałbym niezbyt wielki. Dlatego PR musi kupić odpowiedni news w gazetach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Ale najpierw warto kupić rozum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 10:49 www.payback.de - to na pewno system stosowany i prowadzony przez Allegro... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Niejednemu psu Burek to NIE JEST Payback z Allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 10:51 www.payback.de A tylu mądrych "światowców" już się wypowiedziało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka prawda Re: Niejednemu psu Burek to NIE JEST Payback z Al IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 12:17 Tylko w Polsce trollu nazwa PAYBACK jest zastrzeżona więc albo to jest ten sam produkt albo sobie nie wejdą do Polski. Światowcu. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Payback.pl to część payback.de! 27.08.09, 12:41 Gość portalu: zenek napisał(a): > www.payback.de > A tylu mądrych "światowców" już się wypowiedziało... Warto sprawdzić fakty przed wyśmiewaniem się z innych, gdyż można samemu się ośmieszyć :-) Właścicielem payback.de jest jak widać: www.payback.de/pb/ueberpayback/id/12846/ Loyalty Partner GmbH. Które dawno temu kupiło Payback.pl: gielda.wp.pl/POD,3,a,1,b,1,c,11,index.html?P[numer]=9472083&P[obr]=pb&rfbawp=1197284585.492 Czyli Payback (po prostu) działa w Polsce od lat, a teraz zwiększy zasięg o kilka cienko przędących firm które rozpaczliwie poszukują metod utrzymania się na powierzchni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter dostaniesz kubek i t-shirt'a z logo firmy :) IP: 195.216.123.* 27.08.09, 10:52 Te programy to ściema ,najwięcej zyskują na nich same firmy które zbierają dane klientów i badają ich zachowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: test PB: Wielki program lojalnościowy wkracza do Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.09, 11:03 test Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fisch_ Re: PB: Wielki program lojalnościowy wkracza do P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.09, 11:34 Payback prowadzony przez QXL (Allegro) został sprzedany i zastąpi go właśnie Payback podobny do tego, który jest w Niemczech - czy będzie lepszy? Zobaczymy 16 września. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlasiciel_e_sklepu Wyjaśniłem sprawe w QXL i Payback IP: *.chello.pl 27.08.09, 12:23 Wiec moi drodzy jest tak, ze Payback w tej odsłonie co jest teraz jest w Polsce od 2000/2003 roku (!!!). Faktycznie. Ale teraz będzie to inna wersja na dużą skalę i zmienia się dosłownie wszystko. QXL nie sprzedał Payback'u nikomu tylko jest właścicielem takich marek jak: Allegro.pl, Ceneo.pl, PayU, Platnosci.pl i Payback. Zmieniają to na inną wersję. Oferta sklepów online widoczna na Ceneo.pl będzie zasysana do Payback.ceneo.pl. Dla mnie właściciela e-sklepu to korzyść bo płyną dodatkowi klienci. Ilu? To się okaże. Prowizja jest dosyć spora, ale cóż. Jak będą robić to kiepsko to po prostu zerwę umowę (30 dni wypowiedzenia). Mają być specjalne nagrody, karty indywidualne dla osób itp itd. Kampania w TV, radiu. Się okaże czy warto :) pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fisch_ Re: Wyjaśniłem sprawe w QXL i Payback IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.09, 12:43 Obecnie właścicielem domeny payback jest Loyalty Partner Polska Sp. z o.o. (mozesz sprawdzic na hrd.pl/pcenter/partner_frame/whois.php)Link do Payback-a zniknął także z strony głównej Allegro, dlatego sądzę, że QXL nie jest już właścicielem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc z Kaliforni PB: Wielki program lojalnościowy wkracza do Polski IP: *.socal.res.rr.com 27.08.09, 16:52 u nas jest American Expres i np United karta kredytowa ktora wymienia punkty na wszystko co chcesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość z Poland ojej a myślałem że was w ju-es-ej IP: 195.216.123.* 28.08.09, 09:12 jest tylko kryzys Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk PB: Wielki program lojalnościowy wkracza do Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 17:20 PayBack istnieje w Niemczech od nastu lat. To co wchodzi to kolejna piramida dla naiwnych Lyoness czy coś takiego ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: PB: Wielki program lojalnościowy wkracza do P IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.09, 19:05 Prywatność. Za ile jesteś w stanie sprzedaż swoją? Niestety dla większości kawałek plastiku jest wystarczający. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brs PB: Wielki program lojalnościowy wkracza do Polski IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.08.09, 12:21 Wszystko zależy od tego jaki będzie przelicznik zapłaconych pieniędzy za dane towary przy przeliczaniu na punkty payback. Do tej pory payback przeliczał przy rachunkach za allegro punkty tak, że można było sobie uzbierać jakąś fajną nagrodę (od 2 miesięcy jest już tragedia) - mam od nich stelaż (wysoki!) na kamerę, dysk twardy, 2 gry komputerowe (wiedźmin i call of duty), kilka filmów DVD (z tych droższych) i brałem kilkanaście razy kody 50zł do heyah. Oczywiście te nagrody zbierały się przez kilka lat płacenia średnio 300zł za allegro, ale czuć wtedy wymierną korzyść. Jeżeli jednak wyjdzie na to, że po zrobieniu zakupów na w sumie kilkanaście tysięcy złotych (nie za jednym zamachem oczywiście) dostanę punkty równoważne z nagrodą w stylu rolka papieru toaletowego to niech taki program sobie wsadzą w.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Payback Re: PB: Wielki program lojalnościowy wkracza do P IP: *.jmdi.pl 19.09.09, 23:07 W nowym programie sporo się zmieniło, niestety przelicznik punktów pozostawia wiele do życzenia..jednak lepsze to niz karta Tesco gdzie zeby zdobyc 100 zł za zakupy, nalezy wydać w sklepie 20 tys :D Payback jest tutaj dużo lepszy chociażby posiada całkiem sporo partnerów gdzi można uzbierac punkty.. Znalazłem ciekawy serwis na temat tego programu: Program Payback Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej PB: Wielki program lojalnościowy wkracza do Polski IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.10.09, 20:16 Nie wiem po co jako klient potencjalny muszę udzielać tyle danych na temat mojej osobowości Odpowiedz Link Zgłoś
fajnywigor Re: PB: Wielki program lojalnościowy wkracza do P 27.10.09, 14:42 payback jest bardzo mało opłacalny. Swoją drogą słyszeliście na temat zarabiania w internecie? Np programy partnerskie? Niedawno czytałem artykuł o pp.favore.pl. Możecie polecić mi jeszcze inne programy? Potrzebuję kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steniem PB: Wielki program lojalnościowy wkracza do Polski IP: *.chello.pl 14.01.10, 22:33 Według mnie nie rewelacja.Za wydane 1 do 3 złotych dostaje się jeden punkt,lecz nie ilość a wartość jest ważna.Wśród nagród jest między innymi termos który jest wart 5999 punktów lub 500 punktów + 54,99 złotych,albo np.1500pkt + 44,99 złotych.Nie trzeba doktora matematyki aby wyliczyć,że 1000 punktów warte jest 10.00 PLN wobec tego wartość 1 pkt wynosi 1 grosz.Czy warto jechać kilometr aby tankując np 30 litrów paliwa za co otrzymam 45 pkt.= 0,45 PLN gdyż tak premiuje BP.Ponadto również cena wspomnianego termosu nie jest rewelacyjna - 69,90 PLN - widziałem w którymś z dużych sklepów termosy w cenie 15,00 ; 25,00 ; 30,00 PLN.Naiwny pozdrawia kolegów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczęśliwy klient PB: Wielki program lojalnościowy wkracza do Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 15:24 sama rejestracja karty jest do dupy ,jak wszystko w naszym kochanym kraju.zalogowanie się to też nie lada wyczyn.Gratuluję pomysłodawcy,stworzył kolejny g...no warty program!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hepin2 PB: Wielki program lojalnościowy wkracza do Polski IP: 94.254.133.* 26.09.10, 17:57 Niestety ten program to wielka lipa , przywiązuje klienta do koncernu ale to wszystko , bo nagród wciąż brak . Sprawdziłem kilka stacji BP i ciągle pustki i obiecanki , to nie jest tak że mówisz i masz , żeby coś odebrać to trzeba się nachodzić . Dochodzę do wniosku że BP zauroczone polskim premierem tak jak on leje wodę ...... Odpowiedz Link Zgłoś