aloha11 26.09.06, 22:33 Polecam znów mało popularną spółkę. Czas już zacząc interesować się ACTION. Uważam, że po 29.09 może być już sporo drożej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
erkaplus Re: Mario poleca:) 28.09.06, 00:52 Kto na mikrusy stawia ten straty liczy w milionach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Mario poleca:) 28.09.06, 08:17 Dzięki za troskę, ale przy mojej inwestycji rzędu 5 tysiączków :).. straty w milionach mi nie zagrażają. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
mcdollar Re: Mario poleca:) 28.09.06, 08:23 zgadzam sie z Mario (pierwszy raz), spółka sprzedana poniżej ceny oczekiwanej, wyniki na razie ok, branża nadal modna, te 17 - 20 zł chyba lekko w zasięgu Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Mario poleca:) 28.09.06, 09:43 W najbliższym czasie powinna pozytywnie zaskoczyć inwestorów. Perspektywy na wzrost duże. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Mario poleca:) 28.09.06, 09:51 mcdollar napisał: > zgadzam sie z Mario (pierwszy raz)....:)) Dzięki mcdollar, do Pani Renaty też wszyscy się teraz przekonali i wszyscy (PO, SLD oraz media komercyjne)się z nią zgadzają. Też chyba pierwszy raz. Pozdrawiam. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
mcdollar Re: Mario poleca:) 11.10.06, 07:52 aloha11 napisał: Dzięki mcdollar, do Pani Renaty też wszyscy się teraz przekonali i wszyscy (PO, SLD oraz media komercyjne)się z nią zgadzają. Też chyba pierwszy raz. ja się nie przekonałem Odpowiedz Link Zgłoś
lewarek4 Re: Mario poleca:) 29.09.06, 22:24 mario dobrze poleca... I. Przychody netto ze sprzedaży produktów, towarów i materiałów ] 1 433 464 1 331 916 II. Zysk (strata) z działalności operacyjnej 26 657 -9 056 III. Zysk (strata) brutto 88 511 65 051 IV. Zysk (strata) netto 16 291 -14 125 4 kwartał(y) narastająco / 2005 okres od 2005-08-01 do 2006-07-31 kwartał(y) narastająco / okres od 2004-08-01 do 2005-07-31 Odpowiedz Link Zgłoś
lewarek4 Re: Mario poleca:) 29.09.06, 22:33 Mario, to Ty tak tego dużego kafelka po lewej stronie w piątek ustawiałeś...? bezczelnie, ha,ha na dodatek...? Odpowiedz Link Zgłoś
balcerek77 Re: Mario poleca:) 02.10.06, 16:10 Dzięki za zwrócenie uwagi na spółkę . Jak uważacie, czy nadal jest tania... bo nie powinno być źle.:-)poza tym dobra spółka i sektor rozwojowy:-) Ponoć dobre rekomendacje i wyniki nie będą chyba najgorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Mario poleca:) 02.10.06, 17:06 ction podtrzymuje prognozy na 06/07, chce poprawiać rentowność 16:31 02.10.2006 poniedziałek 2.10.Warszawa(PAP) - Dystrybutor sprzętu komputerowego Action po wynikach za czwarty kwartał roku obrotowego 2005/06 podtrzymuje prognozy na bieżący rok obrotowy i plan przeznaczenia 20 proc. zysku na dywidendę. Firma chce się skupić na poprawie rentowności, myśli też o akwizycji innych podmiotów. "Wyniki za ostatni rok obrotowy są dobrą prognozą na przyszłość. Podtrzymujemy szacunki na rok obrotowy, który kończy się 31 lipca 2007 roku" - powiedział na poniedziałkowy spotkaniu z dziennikarzami prezes Action Dariusz Jacek Krawiec. "Tak jak informowaliśmy w prospekcie emisyjnym 20 proc. zysku za ostatni rok obrotowy chcemy przeznaczyć na dywidendę. Raport roczny przedstawimy w styczniu, więc ustalenie prawa do dywidendy prawdopodobnie będzie miało miejsce w drugim kwartale przyszłego roku" - dodał dyrektor ds. finansowych Andrzej Biały. Po czterech kwartałach roku obrotowego 2005/06 Action wypracował 16,3 mln zł zysku netto przypadającego na akcjonariuszy jednostki dominującej, 26,4 mln zł zysku operacyjnego i 1,45 mld zł przychodów. Prognoza na rok obrotowy 2006/07 zakłada wzrost zysku netto do 22,9 mln zł, a przychodów do 1,75 mld zł. Krawiec poinformował, że w przyszłości spółka bardziej niż na zwiększaniu przychodów chce się skupić na poprawie marż. "Nie satysfakcjonuje nas obecny poziom rentowności. W przyszłości nie będziemy za wszelką cenę starali się zwiększać przychodów i udziałów w rynku, ale chcemy kontynuować działania zmierzające do poprawy efektywności" - powiedział prezes. Spółka chce uzyskać ten cel m.in. poprzez koncentrację na sprzedaży produktów o wyższych marżach i poprawiając efektywność działania. Action niedawno rozpoczął dystrybucję telefonów komórkowych od podpisania umowy z Samsung Polska. Przedstawiciele firmy poinformowali, że w najbliższym czasie planują podpisanie umów z kolejnymi dystrybutorami komórek. Action zadebiutował na GPW w drugiej połowie lipca. Jednym z celów, na które planował przeznaczyć pieniądze była internetowa platforma handlu "a.pl". Platforma oma zostać uruchomiona w przyszłym roku. "a.pl zostanie testowo uruchomiona w bieżącym kwartale, natomiast komercyjnie będzie dostępna w pierwszym kwartale przyszłego roku. Chcemy, aby była czymś w rodzaju galerii handlowej, planujemy zaoferować na niej ponad 200 tys. produktów z pięciu branż, od spożywczej po IT" - powiedział Krawiec. Action oprócz rozwoju organicznego myśli także o przejęciach. Przedstawiciele firmy na razie nie ujawniają szczegółów ewentualnych akwizycji. "Interesują nas spółki w dobrej kondycji finansowej, które poszerzą naszą ofertę i przyczynią się do zwiększenia udziału w rynku. Nasze zainteresowania nie ograniczają się do firm krajowych" - powiedział Krawiec. Grupa Action jest jednym z największych dystrybutorów sprzętu komputerowego w Polsce. Jej udział w krajowym rynku szacowany jest na około 17 proc.(PAP) gsu/ epo/ Wyniki jak przypuszczałem niczego sobie, widać po kursie, że rynek zwrócił na nie uwagę. To może kurs wraca na wyższe poziomy, gdzie jego miejsce. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Mario poleca:) 02.10.06, 17:23 Aby tradycji stało się zadość, muszę powiedzieć a nie mówiłem, że po 29.09 będzie drożej. I mam nadzieję, że po zakończeniu jutrzejszej sesji na drozapolu, znów powiem to magiczne a nie mówiłem. Mario DROZAPOL - RB (47 / 2006 ) 16:53 02.10.2006 poniedziałek KOMISJA PAPIERÓW WARTOŚCIOWYCH I GIEŁD Raport bieżący nr 47 Numer raportu / 2006 Rok Pole, w które można wprowadzić dodatkowe oznaczenie numeru raportu. Data sporządzenia: 2006-10-02 Skrócona nazwa emitenta DROZAPOL Pole zostanie uzupełnione automatycznie po wypełnieniu arkusza z informacjami o podmiocie i ponownym otwarciu arkusza raportu. Temat Rekordowe wyniki Podstawa prawna Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe Treść raportu: Zgodnie z przyjętymi zobowiązaniami, Zarząd Spółki informuje o osiągnięciu we wrześniu bieżącego roku rekordowych wyników sprzedaży. Przychody ogółem za wrzesień 2006 r. przekroczyły najlepszy jak dotychczas wynik z sierpnia br. i wyniosły w tym okresie 18,6 mln zł. Narastająco w 2006 roku Spółka osiągnęła już 104,8 mln zł sprzedaży, to jest o 27,5 % więcej jak w całym 2005 roku. Pod względem sprzedaży trzeci kwartał był najlepszym kwartałem w historii Spółki, z przychodami w wysokości około 48,7 mln zł, to jest o 32,7% wyższymi jak w najlepszym dotychczas II kwartale 2006 roku. Dane te, z jednej strony potwierdzają utrzymywanie się cały czas bardzo dobrej koniunktury w branży, z drugiej – świadczą o słuszności obranej strategii rozwoju. Placówki handlowe, które powstały ostatnio w dużych ośrodkach przemysłowych, nie obsługiwanych wcześniej przez DROZAPOL-PROFIL S.A., szybko osiągają założony poziom obrotów. Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Mario poleca:) 02.10.06, 20:50 ACTION: Kontrakt dystrybucyjny z Toshiba (Emitent - PAP - poniedziałek, 2 października 19:06) Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe Raport bieżący nr 20/2006 Zarząd ACTION S.A. informuje, że od dnia 1 października 2006 obowiązuje umowa, wg której spółka Action S.A. zostaje dystrybutorem notebooków jednego ze światowych liderów w tej branży oraz lidera na rynku polskim - firmy Toshiba . Podpisanie umowy oraz status dystrybutora pozwoli na znaczące rozszerzenie i uatrakcyjnienie oferty notebooków Toshiba oraz jest elementem stałej strategii Zarządu ACTION S.A.rozbudowywania palety produktów wiodących producentów Powiem tylko tyle. A NIE MÓWIŁEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Twistigen, nacinajem twista Twistigen nacinajem grać...........Mario Polecam do przeczytania art. z Zycia Warszawy z 07 września 2006, Sejm dopuścił także oferty polskich firm Po publikacji ŻW Kancelaria Sejmu zmieniła absurdalne warunki organizowanego przez siebie przetargu na 190 komputerów i 240 monitorów. W ubiegłym tygodniu napisaliśmy, że Kancelaria Sejmu chce, by obudowa stacji roboczych nie była większa niż 10 na 34 na 36 cm oraz była trwale oznaczonalogo producenta i numerem seryjnym. Podobny warunek dotyczył myszek i klawiatur. Dodatkowo komputery stacjonarne i monitory miały pochodzić od tego samego producenta. Na koniec zaznaczono, że kolor obudowy monitorów, myszy i klawiatur musi odpowiadać kolorowi obudowy komputerów lub z nim współgrać. Takie warunki - zdaniem specjalistów - dawały szansę dużym, światowym koncernom, jakHewlett-Packard czy Dell, ale skutecznie eliminowały z przetargu m.in. krajowe firmy. Jedna z nich złożyła więc protest, punktując wiele bezzasadnych wymogów. Zapisy specyfikacji skrytykował też przedstawiciel Polskiej Izby Informatyki i Telekomunikacji. W rozmowie z ŻW członkowie Sejmowej Komisji Regulaminowej i Spraw Poselskich, która nad-zoruje kancelarię, zapowiedzieli, że przyjrzą się temu przetargowi. W rezultacie urzędnicy Kancelarii Sejmu zdecydowali się skorygować warunki przetargowe. - Choć nasz protest w kilku punktach odrzucono, warunki przetargowe zostały tak zmodyfikowane, że obecnie j e spełniamy. W związku z powyższym nie będziemy składać odwołania do Urzędu Zamówień Publicznych - zapowiada w rozmowie z ŻW Edward Wojtysiakz firmy Ac-tion. Niezadowolony jest natomiast Michał Rogalski, wiceprezes PIIT. - W odpowiedzi na protest Kancelaria Sejmu powołuje się na stanowisko Izby, jednak przytacza tylko te fragmenty zdań, które pasują mu do strategii. Zdaniem Izby, wymagania zama-wiającego mogą dotyczyć m.in. rodzaju obudowy i jej wymiarów. Nie jest to jednak reguła, a wyłącznie specyficzny przypadek wymagający uzasadnienia - podkreśla Rogalski. I dodaje, że takiego uzasadnienia nie ma ani w specyfikacji, ani w odpowiedzi na protest. Jego zdaniem, nieprzekonujące jest też tłumaczenie, dlaczego na płycie głównej, klawiaturze i myszce wymagane jest logo producenta. - Dziwi fakt, że zamawiający, mimo braku mocnych argumentów, oddalił protest - mówi Rogalski. Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Mario poleca:) 03.10.06, 09:29 No to ruszamy na daleką północ. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
iwon710 Re: Mario poleca:) 03.10.06, 10:51 Mario trafiasz w dziesiątkę, obserwowałam Action i byłam ciekawa... a jednak wzrost i to nie mały jak myślisz warto jeszcze wejśc? Dzięki za odpowiedż Odpowiedz Link Zgłoś
adamlysy Re: Mario poleca:) 03.10.06, 11:49 spokojnie poczekaj. Zawsze po jakims artykule jest male szalenstwo przez kwadrans. Kupisz taniej za pare dni. I ja tez. Ale Tobie radze: rob jak chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Mario poleca:) 03.10.06, 12:23 ...z ty, że w najbiższym czasie nie obejdzie się bez bujanki i trzepania leszczy. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: Mario poleca:) 03.10.06, 14:00 Mario poleca: sanwil: kupno 1,20 zł sanwil: sprzedaż 0,83 wtopa 31% I to magiczne: A nie mówiłem ? Drozapol: dzisiaj wtopa 5% I to magiczne: A nie mówiłem ? Action: jak ktoś za namową alchemika giełdy kupił dziś po 15,9 zł to: wtopa 6,5% w parę godzin. I to magiczne: A nie mówiłem ? Gratulujemy i czekamy na kolejne propozycje. Podpisane: ci którym ciążą pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
syndicate Re: Mario poleca:) 03.10.06, 14:05 hehe a ja znowu sobie chwale :)) Dzieki Mario. Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: Mario poleca:) 03.10.06, 14:11 Bo ci się udało. A co maja powiedzieć ci, którym się nie udało ? Ale nimi nikt się nie przejmuje bo to oczywiście, jakby Mario powiedział, idioci. Odpowiedz Link Zgłoś
syndicate Re: Mario poleca:) 03.10.06, 14:40 Staram sie nie rozpatrywac inwestowania na gieldzie w kategoriach "udalo -nie udalo sie" -no i nie licze na zyski 100% na drugi dzien. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: Mario poleca:) 03.10.06, 15:59 Niestety. Ja mam dzisiaj bardzo dużą wtopę na Drozapolu i Action (kilka tysięcy). Chyba jestem faktycznie idiotą. Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Mario poleca:) 03.10.06, 17:06 stefek a może Ty jesteś burczymucha bo jakoś ta krytyka jak prawdziwego zawodowca. Nie próbuj takich zagrywek, wtopiłeś ponoć przez alchemika na sanwilu i jeszcze raz wszedłeś do do tej samej wody. Coś mi tu śmierdzi. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Mario poleca:) 03.10.06, 17:42 Aby tradycji stało się zadość, muszę powiedzieć a nie mówiłem, że po 29.09 będzie drożej. I mam nadzieję, że po zakończeniu jutrzejszej sesji na drozapolu, znów powiem to magiczne a nie mówiłem. Mario Wybacz Mario,ale dzisiaj Twoje magiczne "a nie mówiłem" dzisiaj nie padnie. Wydaje mi się,że często jesteś pewny swojej oceny.Na rynku nie ma ludzi nieomylnych.Rynek często płata figla,a Ty piszesz bardzo,bardzo pewnie.Kiedys pamietam w wątku o hutmenie przy cenie 125/130 tez pisałeś: każdy szanujący inwestor wie,że na hutmenie się zarobi" no pewnie kiedyś się zarobi,tylko czasami dopisz,że po drodze można stracić i to czasami nie mało.Miałes też dobre oceny trzeba to przyznać,tylko wiesz dobra passa nie trwa wiecznie.Drozapol oceniłeś wczoraj żle,facet kupił i ma żal.Czy słuszny nie mi oceniać,ale Ciebie też nie stać na jakąś samokrytykę,albo jedno słowo - pomyliłem się ( pomyłka to ludzka rzecz ) i jak stać Cię na: a nie mówiłem,miej odwage powiedzieć pomyliłem się . A co się tyczy Drozapolu to często jest tak - kup plotki,sprzedaj fakt ( widzisz jak mi się rymło ) i takie zdarzenie miało dzisiaj miejsce.POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: Mario poleca:) 03.10.06, 18:05 Sanwila nie miałem. Nie wiem o co Ci chodzi. A pretensji nie mam do nikogo, tylko do siebie. Idiotą jestem, że słucham innych a nie siebie. Tyle. A zawodowca czytam. Może być ale przegina co nieco. Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Mario poleca:) 03.10.06, 18:15 stefekmaly nadal nie masz powodu do płaczu, czy coś się tam takiego dzieje. Kiedyś w dawnych czasach w wątkach o sanwilu też spotykałem się z zarzutami, ze ktoś go kupił " wtopił" i miał pietra co dalej. Później okazywało się zupełnie coś innego. Polecam poczytać o tym w forum Honorci, jeżeli takowe jeszcze jest. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Mario poleca:) 03.10.06, 18:10 ok Citro i tu mógłbyś mieć nawet troszkę racji gdybyś drogi kolego zweryfikował to z datą postu w którym zacząłem pisać o action. Zwracam Ci na to uwagę bo jest to bardzo ważny element, wziąwszy pod uwagę to jaki sposób gram na giełdzie i do kogo się zwracam w moich postach. Widzisz syndicate załapał i zarobił i myślę, że nie tylko on. O drozapolu pisałem już troszkę wcześniej, jak sam w niego wchodziłem i uważam że nie dał mi dotychczas powodu do narzekania. Pozdrawiam... Mario Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Mario poleca:) 03.10.06, 18:42 Ja wiem kiedy zacząłeś pisać o Drozapolu.Widzisz ja tylko zwracam Ci uwagę,że w Twoich postach jest niesamowita pewność.Pisząc wczoraj o Drozapolu nie brałes pod uwagę wcześniejszego wzrostu??.Przecież papier skoczył z 4,5 do 10.To mogłeś dodać,ale UWAGA papier już urósł 100% radzę uważać z zakupami.Widzisz ja na takie posty,czy informacje się nie złapie,ale jak widzisz wielu się załapuje.To młodzi inwestorzy.Wiem,wiem powiesz muszą się tego nauczyć,tylko czy Ty nie możesz im w tym pomóc,czy może nie chcesz? I jeszcze jedno,co znaczy "wziąwszy pod uwagę to w jaki sposób gram na giełdzie i do kogo się zwracam w moich postach" Ja wiem ,ze nie piszesz tego do Sorosa,Elamigo,Fulara,Harego itd.Więdz do kogo się zwracasz? Bo mi sie wydaje ,że piszesz do ludzi trochę mniej obtrzaskanych z giełdą,więc weż to czasami pod uwagę.Jeszcze raz pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Mario poleca:) 03.10.06, 21:04 I tu znów się mylisz drogi Citro. W moich postach nie zwracam się, co próbujesz mi imputować do ludzi jak to ująłeś mniej otrzaskanych z giełdą. Takich ludzi jest mnóstwo na bankierze lub parkiecie / na tym drugim może troszkę mniej / i uwierz mi , że to właśnie tam znajdziesz tych mniej otrzaskanych, którzy jak to określasz załapują się na spadki. To forum już dawno nie jest odwiedzane przez tych "załapujących" się z czego zresztą bardzo jestem zadowolony. I mogę Ci kolego zagwarantować, że jak bym pisał tylko w takim celu, jaki tu mi imputujesz, to z wiadomych względów udzielałbym się na wymienionych forach. Po prostu polubiłem to forum i ludzi tu piszących:))... nic więcej. Ja zwracam się do tych co umieja grac szybko, wykazują większą aktywność, są gotowi podejmować większe ryzyko, szybciej i częściej decydują o zakupie czy sprzedaży akcji, bez obaw angażują się w spekulację. Ja piszę do pasjonatów szybko grających, którzy potrafią całymi dniami przesiadywać przed ekranem komputera, nie tylko śledząc ruch akcji, ale i prowadząc niekiedy wręcz szaleńcze operacje spekulacyjne, przede wszystkim na walorach śmieciowych lub takich na które mało kto zwraca uwage, marząc przy tym o jednym: szybko zbić wielką fortunę. Citro to jeszcze się nie nauczyłeś, że żeby zdobyć cokolwiek w życiu, czy to zysk pieniężny, czy podniesienie statusu społecznego, musimy ryzykować swoim kapitałem pieniężnym, czasowym lub emocjonalnym. Gracz giełdowy powinien o tym wiedzieć i zamiast unikać ryzyka świadomie powinien je podejmować. Przystępują do gry, spekulujesz zarabiasz lub tracisz. Ja nie twierdze co także próbujesz mi imputować, że nigdy się nie mylę. W świecie finansów nie ma nikogo, kto wiedziałby, co wydarzy się w przyszłości. Ceny zwyżkują lub zniżkują pod wpływem dezyzji inwestorów, którzy myślą, czują i którzy je kupują lub sprzedają. W świecie chaosu i spekulacji porządku nie ma. Też pozdrawiam Mario Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Mario poleca:) 03.10.06, 22:08 Drogi Mario: szaleńcze operacje spekulacyjne,szybko zbić wielką fortunę,są gotowi podejmować większe ryzyko.Mario toż to prosta droga do bankructwa i straty kapitału.Jak ten kapitał wynosi 5/10tyś to mały pryszcz.Dla wielu bedzie to dobra szkoła i nawet dodam tania.Ale co powiesz jeżeli ten kapitał będzie większy?? Ja uważam po pierwsze nie szkodzić,a jak mogę pomóc to zawsza pomogę.A Ty o tym ,że możesz komuś zaszkodzić to nie myślisz.Myśle,że robisz to nieświadomie i tylko to próbuje Ci powiedzieć.Bądż świadom,że to co piszemy,czytają bardzo różni ludzie,często z niewielką wiedzą i zaślepieni chęcią zysku mogą się zdrowo poobijać.Nie wiem czy Ty miałeś przykre doświadczenia z giełdą,ja miałem i dla tego zawsze będe przestrzegał ostrożność,ostrożność i jeszcze raz ostrożność.Kończe ten wątek to tyle. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Mario poleca:) 03.10.06, 22:36 Nie przeceniaj mojej roli........kto miałby się o Mario poobijać? Co do action i drozapu nie widzę na tych spółkach jakichkolwiek podstaw do spadków poza paniką leszczy i realizacją zysków pod wyniki . Do wtorku :) Mario PS. A i jeszcze jedno, jestem pewien, że usłyszycie znów to magiczne A NIE MÓWIŁEM:( Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: Mario poleca:) 03.10.06, 22:54 Oczywiście, spółki spadają bo siedzą na nich leszcze. Krach spółek internetowych w USA w 2000 roku nastąpił dlatego, że były tam....leszcze. I mario ma rację. Kurs spada gdy sprzedaja słabe ręce czyli leszcze. Nic nowego. Eh, citro. Dajmy spokój. Niech każdy pisze co popadnie. Mie mówmy o odpowiedzialności bo tu jest wolna amerykanka. Przeciez nikt nie wie kto tu pisze. Może mario jest księgowym, któremu nie wyszło. Może byłym wojskowym. Może to hermaszewski w ukryciu. Kto wie. Forum to forum. To generalnie lekka zgrywa, miejsce dyskusji, szansa na pokazanie się co ja nie tego itp itd. Ja bym tu nie stawiał jakichkolwiek barier. Wchodząc tu i czytając te różne posty musimy zdawać sobie sprawę, że to my w końcu składamy zlecenie bądź nie. I nikt nas nie zwolni od samodzielnego myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Mario poleca:) 03.10.06, 23:12 forum służy do wymiany poglądów, unikając tematów które nas żywo interesują sprawiamy że jest ono ubożesze. Chłodna i przemyślana wypowiedź boli wtedy gdy, pokazuje nasze wady, wykazuje, że nie mamy racji. Taka wypowiedź daje do myślenia czasem może nawet zmienić nasze zdanie na jakiś temat. Moim zadaniem pobudzanie innych do myślenia nad swoimi pogladami to gra warta świeczki. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Mario poleca:) 03.10.06, 23:13 ten hermaszewski podoba mi się najbardziej.. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Mario poleca:) 10.10.06, 21:22 stefekmaly napisał: > Mario poleca: > sanwil: kupno 1,20 zł > sanwil: sprzedaż 0,83 > wtopa 31% > > I to magiczne: A nie mówiłem ? > > Drozapol: dzisiaj wtopa 5% I to magiczne: A nie mówiłem ? > > Action: jak ktoś za namową alchemika giełdy kupił dziś po 15,9 zł to: wtopa > 6,5% w parę godzin. I to magiczne: A nie mówiłem ? > > Gratulujemy i czekamy na kolejne propozycje. > Podpisane: ci którym ciążą pieniądze. Wystarczyło słuchać rad innych ludzi i "nie wybiegać przed szereg" a teraz te pieniążki na pewno by ci ciążyły.... Do najbardziej sprawdzonych strategii życiowych należy przestrzeganie zasady <<nie wychylaj się i w ten sposób niekopnięty wnet dożyjesz starczej renty.>> Nie wygłaszaj swoich opinii i nie podejmuj decyzji wcześniej, niż jest to konieczne. Jeśli kilka razy złapiesz się na tym, że zrobiłeś/powiedziałeś coś, co później okazało się błędem, a nie było żadnych przeciwwskazań przed odczekaniem jakiegoś czasu zanim podjąłeś działanie, to w końcu się nauczysz. I widzisz stefku główną cechą odróżniającą ogólnie pojętego specjalistę od zwykłego człowieka jest to, że ten pierwszy jest pewny swoich decyzji ponieważ zgadzają się one z jego wiedzą i dotychczasowym doświadczeniem, a jeśli nie jest pewny, to zdaje sobie z tego faktu sprawę i idzie się douczyć. Taki sposób myślenia wymaga odwagi do kwestionowania wszystkiego i wszystkich. Nie da się zrobić czegoś lepiej niż inni, jeśli wychodzi się z założenia, że tak jak jest, jest najlepiej jak się da. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Mario poleca:) 05.10.06, 09:15 Większość osób tworzących Action to byli sportowcy, lekkoatleci, płotkarze i maratończycy.. kadrę narodową dałoby się uskładać. Ciekawe czy przejmie sportowe ambicje??? Na razie drudzy w branży ale to na razie jest znamienne. Sportowa ambicja??? Nieważne, że na pudle, liczy się jedynka. - Ale za dwa lata spółka chce być numer jeden. Ja w to wierzę..... Mario Odpowiedz Link Zgłoś
alibabka8 Re: Mario poleca:) 05.10.06, 19:01 Idziemy powoli, ale systematycznie do przodu. Prawie 7% up, a na wątku cisza, to chyba dlatego, że to Mario o niej mówił. Szczeny znów do dołu? Odpowiedz Link Zgłoś
szczooor Re: Mario poleca:) 05.10.06, 20:53 ja na action tez zarobilem - dzieki mario. aha a citro troche ma racji - czesc osob ktore tu bywa moze jedynie czytac to forum (to wlasnie Ci mniej obtrzaskani) a ci co cos pisza sa bardziej obtrzaskani. wiec moze to byc mylne spostrzezenie ze na tym forum nie ma "zielonych". Sam inwestuje dopiero od pol roku ale czytuje forum regularnie. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Mario poleca:) 06.10.06, 08:38 Ciekawe, co dzień przyniesie na action? Mario Odpowiedz Link Zgłoś
pk1111 Re: Mario poleca:) 06.10.06, 08:58 dzięki Mario, wsiadłem w Action dzięki Tobie Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Mario poleca:) 06.10.06, 09:13 :))) i dobrze, po to właśnie jest giełda żeby na niej zarabiać. Jak to 16.89 to nie podpucha to może być ciekawie. Nic jednak nie mówię, bo później znów będzie na mnie. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Mario poleca:) 06.10.06, 09:26 aloha11 13.04.06, 10:10 kryzysek napisał: > Mario dzięki za piasta. Nie za ma co. To była Twoja decyzja nie moja i sobie dziękuj że ją podjąłeś. Ja cieszę się, że mogłem trochę w tym pomóc, nic więcej. Widzę ostatnio wzrost zainteresowania inwestorów akcjami NFI. Trzeba bacznie obserwowac rynek i w odpowiednim czasie podłączyć się pod ten trend. Mario To z dawnego wątku o NFI PIAST. I cóż, kto się podłączył pod ten trend nie ma powodu do zmartwień. POZDRAWIAM . Mario Odpowiedz Link Zgłoś
toja9911 Re: Mario poleca:) 06.10.06, 12:42 mario czy warto jeszcze wejsc w Action? Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: Mario poleca:) 06.10.06, 12:58 Eh inwestorzy. Przestańcie zawracać człowiekowi d...ę pierdołami. Sami pomyslcie. Co, nie umiecie czytać ? Było troche artkułów w prasie o tej firmie. Wygląda nieźle a ten wzrost od około 14 zł to przecież prawie nic. Wycena tez nie jest przegięciem. Tutaj sierżant może mieć sporo racji typując tą spółkę do wzrostu. A nie stanie się to w tydzień czy dwa. Tu trzeba zainwestować. Wnioski wyciągajcie sami. A w przypadku tej spółki nie jest to zbyt trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
ffiill Re: Mario poleca:) 10.10.06, 12:49 Zastanawiam się czy wchodzić już dzisiaj w ACTION, czy może jeszcze trochę dzisiaj pojedzie do dołu.. Odpowiedz Link Zgłoś
balcerek75 Re: Mario poleca:) 10.10.06, 16:32 BRAWO BRAWO dla "sierżanta". Jak na forum pisał to mało kto wierzył, ja na szczescie sie zapakowalem wczesniej i to ladnie Wiedzialem, ze to dobra spolka !!! 10.10.Warszawa (PAP) - Analitycy Millennium DM w raporcie z 2 października zarekomendowali kupno akcji dystrybutora sprzętu komputerowego Action, wyceniając akcję spółki na 23,49 zł. W dniu wydania raportu kurs akcji Actiona wyniósł 13,65 zł. We wtorek, o 15.55, za jedną akcję spółki płacono 16,15 zł. "Wyniki spółki za zakończony w lipcu rok obrotowy pokazują realizację składanych podczas IPO obietnic dobrych wyników. Próby zdyskredytowania spółki podczas emisji publicznej oraz nie najlepsze dane historyczne spowodowały, że akcje sprzedawane były ze znacznym dyskontem. Oczekiwanie na potwierdzenie wynikami optymistycznych zapowiedzi spowodowało, że po debiucie spółka pozostawała silnie niedowartościowana" - napisano w raporcie. (PAP) Odpowiedz Link Zgłoś
wiktorsales Re: Mario poleca:) 10.10.06, 17:42 Dziękujemy i prosimy o wiecej. A tak poważnie to szacuneczek. Ja posłuchałem i wszedłem po 15,20 Odpowiedz Link Zgłoś
alibabka8 Re: Mario poleca:) 10.10.06, 19:43 Gratuluję!!!!!! Mistrzostwo świata. Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Mario poleca:) 10.10.06, 21:23 -------------------------------------------------------------------------------- stefekmaly napisał: > Mario poleca: > sanwil: kupno 1,20 zł > sanwil: sprzedaż 0,83 > wtopa 31% > > I to magiczne: A nie mówiłem ? > > Drozapol: dzisiaj wtopa 5% I to magiczne: A nie mówiłem ? > > Action: jak ktoś za namową alchemika giełdy kupił dziś po 15,9 zł to: wtopa > 6,5% w parę godzin. I to magiczne: A nie mówiłem ? > > Gratulujemy i czekamy na kolejne propozycje. > Podpisane: ci którym ciążą pieniądze. Wystarczyło słuchać rad innych ludzi i "nie wybiegać przed szereg" a teraz te pieniążki na pewno by ci ciążyły.... Do najbardziej sprawdzonych strategii życiowych należy przestrzeganie zasady <<nie wychylaj się i w ten sposób niekopnięty wnet dożyjesz starczej renty.>> Nie wygłaszaj swoich opinii i nie podejmuj decyzji wcześniej, niż jest to konieczne. Jeśli kilka razy złapiesz się na tym, że zrobiłeś/powiedziałeś coś, co później okazało się błędem, a nie było żadnych przeciwwskazań przed odczekaniem jakiegoś czasu zanim podjąłeś działanie, to w końcu się nauczysz. I widzisz stefku główną cechą odróżniającą ogólnie pojętego specjalistę od zwykłego człowieka jest to, że ten pierwszy jest pewny swoich decyzji ponieważ zgadzają się one z jego wiedzą i dotychczasowym doświadczeniem, a jeśli nie jest pewny, to zdaje sobie z tego faktu sprawę i idzie się douczyć. Taki sposób myślenia wymaga odwagi do kwestionowania wszystkiego i wszystkich. Nie da się zrobić czegoś lepiej niż inni, jeśli wychodzi się z założenia, że tak jak jest, jest najlepiej jak się da. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
all Re: Mario poleca:) 11.10.06, 21:27 Ale o co chodzi? Nawet nie wiedziałem, że tu taki fajny temat jest - szkoda bo bym pewnie zarobił kupę szmalu. Ten wzrost wygląda mi na mocno spekulacyjny - szczególnie po dzisiejszym spadku (10%). Jak sądzicie, co będzie dalej? Zarobieni siedzą cicho i liczą szmal, a wydymani siedzą cicho i nie przyznają się do strat? Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Mario poleca:) 12.10.06, 11:11 oj dziecioku, z takim dzieleniem inwestorów na dymających i wydymanych to Ty długo na tej giełdzie to sobie nie pograsz. Widzisz i już po strachu. Ucz się dziecko ucz. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
niebogaty Re: Mario poleca:) 12.10.06, 11:37 Czekamy na mario poleca 2, z tym samym finalem Odpowiedz Link Zgłoś
all Re: Mario poleca:) 12.10.06, 12:38 Naprawdę? a mnie się wydawało, że to od tego podziału zależy kurs akcji ;-) Tak naprawdę to oczywiście niewiadomo do końca, kto jest w której grupie - to się zmienia w czasie - aczkolwiek sprytniejsi są w grupie dymających częściej :- ) A jeśli chodzi o naukę to nauczyłem się, żeby nie wchodzić po wzrostach, tylko po dużych spadkach (oczywiście z dużą ostrożnością, żeby nie kupić umarlaka). P.S. Uczę się póki co i na razie szczęście początkującego mi sprzyja :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ffiill Re: Mario poleca:) 12.10.06, 12:57 all napisał: > Uczę się póki co i na razie szczęście początkującego mi sprzyja :-) udzielasz się to tu to tam a przeglądarki nie chce Ci się odpalić bo podobno nie jesteś leń tylko zarobiony gość.. jakoś tego nie widać.. Odpowiedz Link Zgłoś
all Re: Mario poleca:) 12.10.06, 14:34 O co ci człowieku chodzi? śledztwo prowadzisz? No to muszę zacząć uważać co piszę :-) Zadałem pytanie na forum, zgodne z jego tematyką - więc o co chodzi? Najpierw chciałem skorzystać z wiedzy starych wygów, ale jak widzę trafiłem na kilku czepiaczy. Po co się odzywasz? Nie umiesz pomóc lub nie chcesz to nie udzielaj się. Chcesz mnie uczyć jak być lepszym? Po cholerę jest to forum, jeśli niczego nie można się dowiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: Mario poleca:) 12.10.06, 14:37 Bo denerwujesz ludzi swoimi postami. Takimi troche dziwnymi. Nie wiem ale może coś Cię boli ? Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: stefekmaly 12.10.06, 17:46 I co masz chyba troszkę lepsze samopoczucie :) Trochę spokoju i cierpliwości a będzie wszystko dobrze nia ma podstaw do obaw. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: stefekmaly 12.10.06, 18:21 Jasne, Mario. Jest w porządku. Ja na szczęście nie pękam za bardzo więc wytrzymałem. Odpowiedz Link Zgłoś
alibabka8 Re: stefekmaly 12.10.06, 22:03 pewnie że mówiłeś /drozapol, action/ chyle czola nie tyle przed twoja intuicja ale przede wszystkim przed upartością. czyżby szykowane było coś ekstra? Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: stefekmaly 13.10.06, 09:35 Otwarcie niczego sobie, ale to jeszcze nie musi oznaczać dużego wzrostu, choć nie będę ukrywał, że na taki licze. Pozdrawiam. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
toja9911 Re: Mario poleca:) 18.10.06, 22:28 MArio, czy moglbys cos napisac o Action? CZy wychodzic czy cierpliwie czekac, ze w ciagu kilku tygodni, miesiecy da jeszcze zarobic? pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Mario poleca:) 19.10.06, 22:18 Czy wychodzić, czy też nie to już Twoja decyzja. Natomiast, czy da jeszcze zarobić...hm myślę, że napewno da. W niedługim czasie na walorze zostaną Ci, którzy potrafią odróżnić spekulacyjne przewartościowanie od fundamentów spółki. Podobną sytuację do obecnej na Action można zauważyć na Sanwilu, gdzie odbywa się powolne i systematyczne trzepanie leszcza. Na Sanwilu doszło ono już do fazy końcowej, gdyż od jakiegoś czasu drobny akcjonariat diametralnie się zmienił. Drobnych ciułaczy obracających niewielkimi kwotami z bardzo małym doświadczeniem jest już mniej, co widać po kursie, który nie reaguje już tak nerwowo na każdy niepokojący sygnał. I żeby zebrać więcej akcji z rynku trzeba podnieść już kurs o parę procent, oczywiście stale go pilnując. Trudniej jest także dobrze wytrzepać pozostałego leszcza, gdyż nie ma go czym już zdrowo nastraszyć. Na spółkach o takim potencjale rozwojowym trudno jest szukać informacji, które pozornie są niekorzystne i mogłyby doprowadzić do tego żeby drobnica wyprzedała akcje, które można taniej odkupić. Według mnie na tych akcjach gruby parkuje i wcale nie zależy mu na czasie. Podobną sytuację można było zaobserwować jakiś czas temu na NFI, gdzie także przed wzrostami zaczęto systematycznie i skutecznie trzepaś leszcza. Kto wówczas nie wytrzymał i sprzedał akcje NFI, pluje sobie w brodę dopiero teraz, gdy ich wartość rośnie z dnia na dzień. Mało kto pisał wtedy pozytywnie o NFI a wręcz przeciwnie starano się w ogóle nie poruszać tego tematu. W tym czasie rozprawiano na tym forum co to się w Stanach lub u chińczyków zadziało oraz oczywiście o tym jaka to wielka bessa nas czeka. Czas to zweryfikował i sytuację na NFI wykorzystali doświadczeni gracze, którzy uzupełnili swoje portfele a dzisiaj zacierając ręce licząc zyski w granicach kilkasut procent. Ja uważam,że podobna sytuacja może być na Sanwilu i Action. Życzę sobie „dwójki z przodu”, czyli wezwań w cenie powyżej 20 zł za akcję i tego żeby tacy entuzjaści rynku kapitałowego jak Mario znów mieli rację. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Mario poleca:) 19.10.06, 22:21 PS. Już upatrzyłem coś nowego i godnego polecenia. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Mario poleca:) 19.10.06, 22:26 Witam. Co Ty chcesz tych biedaków trzymac w niepewności.Jak upatrzyłeś,to dawaj - niech ludziska zarabiają Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Mario poleca:) 19.10.06, 22:31 No pewnie,że tak. Tylko proszę Cię nie pisz nic o sanwilu bo mi wszystko wykupią. Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: Mario poleca:) 19.10.06, 22:29 To się nazywa: A dziad wiedział nie powiedział ...... Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re:stefekmaly 19.10.06, 22:57 ....siała baba mak nie wiedziała jak, a dziad wiedział nie powiedział wtedy przyszedł Chuck! Dobrej nocki. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re:stefekmaly 20.10.06, 09:13 Na przełomie 2006/2007 (max I kwartał 2007) mozna sie spodziewać pierwszych debiutów społek wprowadzanych przez Inwestcon. Ponoć prowadzone są rozmowy z kilkunastoma spółkami na temat szybkiego zainwestowania pieniedzy z nowej emisji. Może dojdzie także do nowej emisji akcji już w 2007r gdyż spólka ma duzo pomysłów na nowe inwestycje. Spółka na razie ma za mały free float, ale to się zmieni ... może w krótkim czasie stać się atrakcyjna dla funduszy małych i średnich spółek . Klientami inwestcon jest ponad 300 jednostek samorządu terytorialnego w Polsce oraz kilkanaście przedsiębiorstw. No i oczywiście wyniki za III kwartał już nie długo. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
balcerek85 Re:stefekmaly 20.10.06, 13:39 troszkę ruszył, ale to nie wiele znaczący ruch.Lecz patrząc z drugiej strony to mamy dziś kolejnego maksa. Odpowiedz Link Zgłoś
lumploretariat Re:stefekmaly 20.10.06, 14:17 Co myślisz o hyperionie i odlewniach?? Warto?? Odpowiedz Link Zgłoś
lumploretariat Re:stefekmaly 20.10.06, 14:25 No niby tak ale jak wszyscy o nich mówią,to może nie ma po co się w nie pchać. Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re:stefekmaly 20.10.06, 15:15 Nie przewiduję. Dobre spółki nie potrzebują info. One żyja bez info. A info jest dobre dla informatyków. Odpowiedz Link Zgłoś
toja9911 Re:stefekmaly 03.11.06, 01:07 Mario, a jak sądziesz co bedzie z Inwestcon? Długo jescze według Ciebie będzie spadać? Odpowiedz Link Zgłoś
ffiill Sprzedaż we wrześniu 21.10.06, 17:32 Zarząd ACTION S.A. informuje, że poziom przychodów ze sprzedaży Spółki w wrześniu 2006 roku (01.09.2006-30.09.2006) wyniósł: 128 502 936,62 PLN i jest wyższy od analogicznego okresu za rok 2005 (01.09.2005-30.09.2005 r.) o 35,27 % %. We wrześniu 2005 roku przychody ACTION S.A wyniosły: 94 997 856,02 PLN. Istotnym czynnikiem wpływającym na poziom sprzedaży jest konsekwentna taktyka sprzedaży Spółki oraz pozyskiwanie nowych obszarów dystrybucyjnych przez ACTION S.A. Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Sprzedaż we wrześniu 27.10.06, 14:18 Spore obroty jak na tą spółke no i wzrost niczego sobie. Czyżby Sanwilek sie przebudzał powoli? Czy może jednak ktoś znów bawi się z leszczami? Mario Odpowiedz Link Zgłoś
pavele Re: Mario poleca:) 27.10.06, 18:30 Mario, a co sądzisz o inwestycji w akcje Multimedii w ofercie publicznej, czy warto? Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Mario poleca:) 27.10.06, 19:15 Spółka tajemniczo pilnuje aby podawać żadnych szczegółów dotyczących oferty akcji. Osobiście nie zastanawiałem się nad zainwestowaniem w jej akcje, ale nie wykluczam tego. Spółka rozwojowa i ma przed sobą na pewno świetlaną przyszłość. Planuje uczestniczyć w konsolidacji rynku operatorów kablowych, prowadziy rozmowy z małymi i średnimi firmami. Poczytaj trochę w necie i sam zdecyduj czy warto. Ogólnie mogę powiedzieć, że można spróbować. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
all Re: Mario poleca:) 02.11.06, 10:10 To już 2 listopada, ale jednak informacja niezła - szykuje się połączenie spółki z California Computer S.A. Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Mario poleca:) 02.11.06, 12:40 w sumie bardzo dobra informacja, ale już praktycznie znana od dawna. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
all Re: Mario poleca:) 02.11.06, 13:19 A możesz napisać gdzie tak wcześnie można o tym było przeczytać? Bo ja dopiero dzisiaj w ESPI to znalazłem :-( Odpowiedz Link Zgłoś
ffiill Re: Mario poleca:) 02.11.06, 13:24 Nawet na oficjalnej stronie ACTION www.action.com.pl/centrum_prasowe/index.php# Odpowiedz Link Zgłoś
all Do ilu może skoczyć kurs jak uchwalą zgodę? 02.11.06, 13:38 Szukam zwykle na interii i w ESPI - nie grzebię po stronach spółek bo trochę mam mało czasu - pracuję na etacie a w domu jeszcze nie mam internetu - chociaż to wkrótce się zmieni, więc się obiecuję poprawić :-) P.S. Czy moglibyście zasugerować jaką cenę mają szansę osiągnąć akcje po uchwaleniu zgody na połączenie? Jakoś rzadko mi się udaje trafić i zwykle sprzedaję dużo taniej niż mógłbym. Wogóle jest jakaś złośliwość w tych notowaniach. Jak sprzedam to mocno zaczyna rosnąć a jak kupię to zwykle leci na pysk :-( Pech jakiś czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
ffiill Re: Do ilu może skoczyć kurs jak uchwalą zgodę? 02.11.06, 13:43 Chwilowe podbicie jest widoczne np dzisiaj. Według mnie połączenie zostało już zdyskontowane. Ale średniookresowo powinno być bardzo OK!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Do ilu może skoczyć kurs jak uchwalą zgodę? 02.11.06, 13:59 No może potrzeba trochę zmiany na przyszłość w sposobie zdobywania wiedzy o spółkach, oczywiście jak chcesz dużo zarabiac. No ale to nie jest znów taki wielki problem, przecież od czego ma sie przyjaciół. Co do pytania trudno jednoznaczne odpowiedzieć. Dla mnie najlepsza cena do sprzedaży to ta wyższa niż 20 i na to czekam. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
toja9911 Re: Do ilu może skoczyć kurs jak uchwalą zgodę? 03.11.06, 01:09 Mario, a jak sądziesz co bedzie z Inwestcon? Długo jescze według Ciebie będzie spadać? Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Do ilu może skoczyć kurs jak uchwalą zgodę? 17.11.06, 09:36 no to dalej na daleką północ. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
all Re: Do ilu może skoczyć kurs jak uchwalą zgodę? 13.12.06, 16:29 Gratuluję Mario - szkoda, że ja nie wytrzymałem tak długo... Odpowiedz Link Zgłoś
nurekj Re: Mario poleca:) 17.11.06, 11:24 Mario jak myslisz do ilu dojdzie w najbliższym czasie? Chyba nie jest to jeszcze cena końcowa, myśle że na przyszłość ta spółka jest bardzo dobra, ale też można i na niej pospekulować. Różnica K/S czasami jest bardzo atrakcyjna.Muszę Ci powiedzieć że dolaczylem do akcjonariuszy po przeczytaniu Twoich rekomendacji i jestem szalenie zadowolony. Wiesz jak tak czytam to co piszesz to muszę powiedzieć masz pojęcie jak zarabiac na giełdzie. KOMISJA PAPIERÓW WARTOŚCIOWYCH I GIEŁD Raport bieżący nr 32 / 2006 Data sporządzenia: 2006-11-16 Skrócona nazwa emitenta INWEST CONSULTING S.A. Temat Zawarcie umowy - informacja poufna Podstawa prawna Art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ofercie - informacje poufne Treść raportu: Zarząd Spółki Inwest Consulting S.A. informuje o zawarciu w dniu 16 listopada 2006 r. umowy o doradztwo w procesie wprowadzania akcji na rynek regulowany ze spółką z branży teleinformatycznej. Spółka z uwagi na chęć zachowania planów debiutu giełdowego w poufności zastrzegła tymczasowe niepodawanie swojej nazwy. Inwest Consulting S.A. otrzyma wynagrodzenie określone proporcjonalnie do wielkości publicznej oferty. Inwest Consulting S.A. obejmie także akcje spółki, stanowiące do 10 % kapitału zakładowego tej spółki, za kwotę do 100.000 zł. Inwest Consulting S.A. będzie miał również prawo do objęcia warrantów subskrypcyjnych spółki. Warranty będą uprawniały do objęcia akcji spółki za kwotę do 535.000 zł. Umowa ta nie stanowi umowy znaczącej w rozumieniu art. 2 ust. 1 pkt 51 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych, jednakże Zarząd podaje fakt jej zawarcia do publicznej wiadomości, z uwagi na potencjalnie duże znaczenie dla przychodów Inwest Consulting S.A. w przyszłości. Zawarcie tej umowy następuje w ramach realizacji celu emisji akcji serii B. Jeszcze raz wielkie dzięki. Co myślisz o SNW na pewno sobie dobrze na nim poczynasz? PZDR dla szanownej rodzinki. Cześć Odpowiedz Link Zgłoś
alciarzyk Re: Mario poleca:) 27.11.06, 22:33 Czesc! Ja raczej dosyc rzadko sie na tym forum udzielam... zaczalem niedawno sie przygladac gieldzie z bardzo malym nakladem finansowym...ale w koncu jestem jeszcze mlody wiec mam troche czasu zebys sie porzadnie wzbogacic :) Trzeba by bylo troche na prezenty zarobic... ;) mowisz Mario, ze jeszcze warto teraz w action wchodzic? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alciarzyk Re: Mario poleca:) 05.12.06, 20:24 no i mamy info o umowie z Fujitsu... :) dzieki Mario ;D Odpowiedz Link Zgłoś
oldboys Re: Mario poleca:) 17.11.06, 11:43 Witam. Piękny wzrosty mamy oby tak dalej. Kurs spadał tylko z powodu korekty na rynku. Był to bardzo dobry moment do kupowania akcji. Też dzięki i to wielkie. Masz jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Mario poleca:) 27.11.06, 17:55 KOMISJA PAPIERÓW WARTOŚCIOWYCH I GIEŁD Raport bieżący nr 33 / 2006 Data sporządzenia: 2006-11-27 Skrócona nazwa emitenta ACTION S.A. Temat Umowa dystrybucyjna z firmą Microsoft Podstawa prawna Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe Treść raportu: Zarząd ACTION S.A. informuje, że spółka, na podstawie podpisanej umowy, rozpoczyna dziś tj. 27.11.2006r. sprzedaż produktów firmy Microsoft - jednego z największych światowych producentów z branży IT. Podpisana umowa umożliwia dystrybucję oprogramowania firmy Microsoft: systemów operacyjnych, aplikacji biurowych, oprogramowań serwerowych, jak również dystrybucję produktów hardware'owych Microsoftu (klawiatury oraz myszki komputerowe). Podpisana umowa z Microsoftem pozwoli na obrót od 8 do 10 milionów PLN miesięcznie z tytułu dystrybucji produktów tego producenta. Podpisanie umowy oraz status dystrybutora pozwoli na znaczące rozszerzenie i uatrakcyjnienie oferty produktów Microsoft oraz jest elementem stałej strategii Zarządu ACTION S.A. rozbudowywania palety produktów wiodących producentów Pozdrawiam wszystkich życzliwych. No cóż moi drodzy pozostaje mi tylko powiedzieć, a nie mówiłem. Jazda na 30 zeta pewna:) No może jeszcze nie jutro. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
violinist4 Re: Mario poleca:) 27.11.06, 19:43 siedzimy, siedzimy kolego.. z małą przerwą między 18 a 16,20 ale siedzimy ! i tak prędko się nie damy ! jutro test ;) (testuję też Qumaka; i zobaczymy czy wyżej wymienieni na dobrym oleju jeżdżą..?) Odpowiedz Link Zgłoś
cichaj Re: Mario poleca:) 28.11.06, 21:45 No to test wypadł mizernie. Ale wierzę, że ta spółeczka da zarobić /czekamy na 4Q/. Spadać to nie bardzo ma gdzie /myslę, że najniżej na 16 zł/ dlatego ryzyka wielkiego nie widzę a prawdopodobny zysk spory /jesli sprawdzi się "prognoza" Mario = 30zł :)/ Trzymamy i czekamy na nowe dobre infa Odpowiedz Link Zgłoś
eisenhower1112 Re: Mario poleca:) 28.11.06, 22:29 Komunikat o którym pisał mario jest juz najprawdopodobniej zawarty w cenie akcji i to od jakiegos czasu dlatego nie mógl wpłynac na kurs spólki.Nie spodziewalbym sie w najblizszym czasie wzrostów raczej delikatny tredn boczny z tendencja spadkową wydaje sie że ta jesien jest czasem dla innych branż. E 11 Odpowiedz Link Zgłoś
violinist4 Re: Mario poleca:) 04.12.06, 09:50 Panie Generale eisenhower1112 ! pilna depesza: przykro nam i meldujemy posłusznie, że wróg sforsował nasze pozycje obronne, wybił się z klina górą i w tej chwili skutecznie łamie ostatnie bastiony oporu zwane "opór 19".. dodatkowymi czynnikiami "negatywnymi", powodującymi, że droga na północ naszego terytorium została definitywnie otwarta, są bez wątpienia: zbliżający się okres publikacji raportu okresowego spółki - ilości i wielkości armat jakie posiadają, szeroki rajd wszystkich jednostek wroga w ramach Południowego Frontu MIDWIG a także wsparcie ze strony Kompanii Posiłkowej "Św. Mikołaj"; nie bez znaczenia może być takż fakt, iż oddział Action znalazł się w składzie portfela "Rynków dla Topornych".. (w momencie wysyłania postu nastąpiła zwyczajowa przerwa na cherbatę w oddziałach wroga, więc atak trochę się załamał; a jak będzie - zobaczymy) sierżant nicpoń Odpowiedz Link Zgłoś
eisenhower1112 Re: Mario poleca:) 04.12.06, 10:57 Zgadza się sierżancie.Ale siła ofensywy action jest pochodą ofensywy całego rynku a ten gna jak szalony na pólnocne linie wroga.Ostateczna bitwa przed nami a ta może okazac sie bardzo krwawa dlatego trzeba trzymac karabin mocno w dłoni. Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Mario poleca:) 05.12.06, 09:04 Dzisiaj może szykować się niezłe starcie, stoję przygotowany z karabinem zaciśniętym w dłoni. Odważni do ataku!!!!!!!!!!! sierżant Mario Odpowiedz Link Zgłoś
alibabka8 Re: Mario poleca:) 12.12.06, 20:46 witam pięknie nas rozpieszcza nasz actionik i tak dalej wyniki na pewno ok i wtedy dopiero zacznie sie jazda i jak spekuła do teo dołączy. Może macie jakieś przemyślenie co do kursu na najbliższe dni lub tygodnie? Proszę o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
radiotrwam Re: Mario poleca:) 12.12.06, 23:12 dryfuje na północ na tereny na których jeszcze nigdy nie był.... - któż to wie Odpowiedz Link Zgłoś
alibabka8 Re: Mario poleca:) 13.12.06, 16:24 dryfuje i to jak ładnie ale ja już nie wiem co robić. Zostać, czy wyskakiwać? Mario jak myślisz? Odpowiedz Link Zgłoś
all Trochę to trwało, ale się udało :-) 13.12.06, 17:30 Kawał czasu minęło od 26.09.2006 r... Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Trochę to trwało, ale się udało :-) 13.12.06, 22:09 nie tak znów długo:)))))))) dzisiejsz informacja może nadal napawać optymizmem. Zarząd ACTION S.A. informuje, że poziom przychodów ze sprzedaży Spółki w listopadzie 2006 roku wyniósł: 164 915 tys. PLN i jest wyższy od analogicznego okresu za rok 2005 o 13,4% W listopadzie 2005 roku przychody ACTION S.A. wyniosły: 145 485 tys. PLN. Istotnym czynnikiem wpływającym na poziom sprzedaży jest konsekwentna realizacja przyjętej strategii Zarządu Spółki oraz pozyskiwanie nowych obszarów dystrybucyjnych przez ACTION S.A., co ma pozytywny wpływ na dynamikę wzrostu, pomimo - niezależnego od działań spółki - znacznego spadku przychodów związanych z zamówieniami publicznymi w porównaniu z analogicznym okresem z poprzedniego roku. Dariusz Jacek Krawiec - Prezes Zarządu Piotr Bieliński - Wiceprezes Zarządu Tak swoją drogą, czy ktoś jeszcze pamięta cene Action z przed 29.09. Dla przypomnienia, nie przekraczała 13.40 Tu nawet nie ma co za wiele komentować aby znów nie produkować żółci u moich "przyjaciół" adwersarzy:) Myślę, że wiele mówi samo porównanie z ceną dzisiejszą. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
alciarzyk Re: Trochę to trwało, ale się udało :-) 13.12.06, 22:17 Witaj Mario! Ja wszedlem dzieki Tobie na poziomie 17.68 zl... i jak narazie jestem Twoim wielkim dluznikiem :) pozdrawiam, alciarzyk Odpowiedz Link Zgłoś
alciarzyk Re: Trochę to trwało, ale się udało :-) 13.12.06, 23:24 no i szczerze to zastanawiam sie kiedy bedzie ten moment... kiedy czas powiedziec see ya i wyskoczyc... alciarzyk Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Trochę to trwało, ale się udało :-) 13.12.06, 23:34 bardzo rozsądnie, zawsze on nadchodzi. Sztuką jest wiedzieć kiedy. Zależy kto się zapakował i w jakim celu. To dzisiejsze info było podane też w jakimś celu. Tylko w jakim ? :) Spółka po ostatnich wzrostach równie dobrze może ruszyć z górkim przed lub po podaniu wyników. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
alciarzyk Re: Trochę to trwało, ale się udało :-) 14.12.06, 09:34 Dzien dobry ludziska. Jak to dobrze miec czasem poranek wolny i od poczatku obserwowac co sie dzieje... Poki co spokojnie, ciekawe czy wczorajszy raport bedzie mial jakis wplyw na dzisiejszy kurs. alciarzyk Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Trochę to trwało, ale się udało :-) 14.12.06, 09:49 Witaj. Jak na razie zgodnie z moimi przewidywaniami, trochę z górki ale spokojnie to tylko łapanki macanki. Tu nie ma zagrożenia. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
alciarzyk Re: Trochę to trwało, ale się udało :-) 14.12.06, 09:52 Mam nadzieje.... :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Trochę to trwało, ale się udało :-) 14.12.06, 19:41 macanki macankami ale taki minus to nie ładnie. Zaraz zaczną się posty o krachu i bessie. Co to to nie jutro trzeba coś z tym zrobić. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
alciarzyk Re: Trochę to trwało, ale się udało :-) 14.12.06, 21:05 no alciarzyk oddal za 21.5 i odkupil pozniej za 20.9... nie wiem czy dobrze zrobilem wchodzac w nia znowu. zobaczymy jutro i w poniedzialek. poki co cierpie z fonem i ibsem... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Trochę to trwało, ale się udało :-) 14.12.06, 22:28 spokojnie kolego........spadki na szerokim rynku nie mogły ominąć Action. Byliśmy świadkiem niczego innego, jak tylko chwilowego ochłodzenia trendu wzrostowego. 15-12-2006 r. I kwartał 2006/2007 i 31-01-2007 r. Jednostkowy raport roczny 2005/2006 Mario Odpowiedz Link Zgłoś
alciarzyk Re: Trochę to trwało, ale się udało :-) 14.12.06, 22:30 no tak... ;) trzeba bedzie poczekac i sie cierpliwic... jak ze mna jest zawsze ciezko w tej kwestii.... no ale dam rade! alciarzyk Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Trochę to trwało, ale się udało :-) 14.12.06, 22:33 nie jesteś jeden mogę nawet zaryzykowac stwierdzenie, że jesteś w większości. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
alciarzyk Re: Trochę to trwało, ale się udało :-) 14.12.06, 22:34 ta wiem... ale chwala Panu jestem tego swiadomy i potrafie sobie uzmyslowic, ze to pieniadze a nie tylko cyferki na monitorze.... alciarzyk Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Trochę to trwało, ale się udało :-) 14.12.06, 22:36 a co za tym idzie szczęśliwośc i uśmiech na twarzy członków rodziny. Zasłyszałem w filmie, który właśnie ogladaja moje dziewczyny na TVN. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
alciarzyk Re: Trochę to trwało, ale się udało :-) 14.12.06, 22:38 i pomyslec, ze ja w samotnosci siedze przed tym lapkiem i marze chociazby o tvn... :P alciarzyk Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Trochę to trwało, ale się udało :-) 14.12.06, 22:44 zadzwoń sobie po kogoś :)) Mario Odpowiedz Link Zgłoś
alciarzyk Re: Trochę to trwało, ale się udało :-) 14.12.06, 22:50 nie tak latwo jak sie jest studentem na wygnaniu... w wielkim miescie od niedawna... :/ na szczescie jest net... lece spac! do jutra alciarzyk Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Trochę to trwało, ale się udało :-) 15.12.06, 09:40 ale sobie poczynają, nie ma obawy zaraz się ustabilizuje. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
pawarodi Re: mario 15.12.06, 20:59 Dobrałem po 18 i teraz z dużą niecierpliwością czekam poniedziałku. Jednak z tym papierem śpię spokojnie :-) Warren Buffett: giełda to miejsce transferu pieniędzy od aktywnych do cierpliwych Odpowiedz Link Zgłoś