Gość: Elvis Presley IP: *.uznam.net.pl 25.12.09, 22:48 Zdaję sobie sprawę, że większość intelektualistów wyjechało za chlebem na wyspy – ale, ci co pozostali niech nadrabiają! Uwierzcie mi – poziomem zbliżamy się do forum Kowalewa. Proszę! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jusytka Re: Forum Świnoujście 26.12.09, 11:40 Wielkim problemem tego forum jest brak moderatora, uważam jednak że zamiast krytykować warto stworzyć parę wątków "na poziomie" nie sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kocur Re: Forum Świnoujście IP: *.uznam.net.pl 27.12.09, 16:24 Nasi moderatorzy:Ryfczyński i Możejko to absolwenci szkół podwórkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elvis Presley Re: Forum Świnoujście IP: *.uznam.net.pl 27.12.09, 18:08 jusytka - masz absolutną rację. Moderator potrzebny na wczoraj. Mówię prawdziwy moderator, a nie gość pokroju Rywczyńskiego, zakochanego w sobie, który decyduje o prezentacji komentarzy, w sbosób nieznany nikomu, w sposób znany tylko jemu. Krytyka to element życia - otacza nas z każdej strony - jest potrzebna. Rzeczywiście, przykro było czytać krytyczne wypowiedzi letnich gości Świnoujścia, na temat poziomu naszego forum. Wątki "na poziomie", są bardzo potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
carmelaxxx Re: Forum Świnoujście 27.12.09, 22:25 ale jakie zadanie mialby miec moderator? kasowac wypowiedzi? blokowac niechciane/ nielubiane przez siebie osoby? wlasnie na forum to jest fajne ze kazdy moze sie wypowiedziec dosc swobodnie nawet jesli jego opinia jest kontrowersyjna. Osoby ktore uzywaja wulgaryzmow i obrazaja innych i tak sa zazwyczaj ignorowane. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Forum Świnoujście 28.12.09, 10:45 Owszem, jeśli uczestnicy forum reprezentują jakiś poziom dyskusji i nie łamią regulaminu. Niestety na naszym forum poziom niekiedy sięgał dna i nagminnie łamany jest regulamin. Osobiscie było mi nieraz wstyd za innych, bo niestety turyści którzy tu zagladaja, takie własnie będą mieli zdanie o nas wszystkich. Niedopuszczalne jest by jeden drugiego obrzucał wyzwiskami, czy też pomawiał uzywając cudzego nazwiska. Za takie zahowania grozi nawet odpowiedzialność karna. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Forum Świnoujście 28.12.09, 12:58 Przepraszam za literówkę, oczywiście chciałam napisać zachowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elvis Presley Re: Forum Świnoujście IP: *.uznam.net.pl 28.12.09, 19:10 carmela - myślę, że dobrze zrobiłaś opuszczając Świnoujście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mari Propozycja tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.09, 19:54 Może wyda się Wam to trywialne,ale czy ktoś z Was przekonał się o istnieniu życia po śmierci? O tym ,że osoba nam bliska nie od razu odchodzi od nas, choć już umarła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elvis Presley Re: Propozycja tematu IP: *.uznam.net.pl 27.12.09, 21:13 Czuję, że masz wiele do powiedzenia. Mów dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mari Re: Propozycja tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.09, 01:01 Pracowałam w prywatnym hospicjum, 3 lata.Ludzie odchodzili, średnio...co 2 dni.Miałam same nocne dyżury, czasami czekałam za przyjazdem firmy pogrzebowej parę godzin, zwłoki wtedy były na wózku, na korytarzu przy dyżurce.Początkowo czułam sie nieswojo, potem było juz lepiej. Którejś nocy, po odejsciu pewnego pacjenta, usłyszałam odgłos wyłączanego kontaktu od lampy na korytarzu.Światło jednak nie zgasło.I tak kilka razy. To była za życia tego pacjenta , jego ulubiona rozrywka w nocy gdy nie mógł spać. Po jego smierci na moich dyżurach powtarzało sie to notorycznie. 4 lata temu zmarła bliska mi osoba.Nie zdążyłam dojechać do niej gdy odchodziła(utknęłam w korku). Nie pogodziłam sie z tą smiercią, myślałam codziennie, zdjęcie stało na moim biurku...Często mi się śniła. Po kilku miesiącach od tej śmierci poznałam mojego męża, zamieszkaliśmy razem i wtedy się zaczęło- stukanie w nocy, raz w zamkniętej szafie rozbłysło światło(!)- widzieliśmy to obydwoje...Często budziłam się w nocy i czułam czyjąś obecność. Po jakimś czasie - nagle to ustało, w chwili gdy postanowiliśmy się pobrać.Pomyślałam ,że ta zmarła , bliska mi osoba jakby.... nie wiem jak to ująć- sprawdzała, testowała mojego narzeczonego, pilnowała czy będzie mi z nim dobrze. Ewidentnie nasiliły się te dziwne sytuacje, właśnie gdy zamieszkaliśmy razem. A może to ja swym intensywnym myśleniem o tej osobie , nie pozwalałam jej stąd odejść? Ostatni przykład z ubiegłego roku- w szpitalu nagle zmarła moja Ciocia która mnie wychowywała. O 6-30. Mnie o pół godziny potem, o 7-00 obudził czyjś dotyk, chwilę potem zadzwonił telefon z przykrą wiadomością. To tyle na ten temat.Choć przykładów z pracy miałam jeszcze więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edi Re: Propozycja tematu-nieżle sie zaczyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.09, 20:16 Duchy? Moze być, chociaż gratuluje odwagi by pisać taki post w nocy........................ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kmiotek Re: Forum Świnoujście IP: *.uznam.net.pl 28.12.09, 17:54 Zgłaszamy poważne zastrzeżenia do Ryfczyńskiego a zostawiamy na "boczku" tzw. redaktora z TVŚ. Tego "wykształciucha" już nie można oglądać a nawet słuchać.... W Swinoujściu mamy setki, młodych mgr i dziesiątki polonistów , którym zamknięto wrota bo "wesołe dziwadło" ogłosiło się redaktorem i "O RANY BOSKIE" nadaje.......... Odpowiedz Link Zgłoś