Dodaj do ulubionych

wniosek o separacje

23.09.12, 22:53
do kogo mam udać się po pomoc do radcy prawnego czy adwokata?
mam tysiąc pytań i wątpliwości,chce żeby ktoś rozjaśnił mi kilka kwesti i doradził.
dziękuję
Obserwuj wątek
    • szumewa76 Re: wniosek o separacje 24.09.12, 17:59
      Witam. Myślę, ze najlepszy w tym przypadku będzie adwokat. Mnie pozew o separację pisała pani adwokat, bo wolałam się jakoś przed kobietą wygadać. A teraz żałuję, że od razu nie złożyłam pozwu o rozwód, bo miałabym to już dawno za sobą. A tak, nie zeszłam się z mężem, ani on ze mną i za dwa tygodnie mamy rozwód. Totalnie bez sensu. Pozew o rozwód pisałam sama według wzoru, który można dostać w Sądzie.
    • yoma Re: wniosek o separacje 24.09.12, 18:22
      Raczej do adwokata, a z powodu, że radcowie prawni tego typu sprawami zajmują się od raptem bodaj siedmiu lat.
      • czekolada.mietowa Re: wniosek o separacje 24.09.12, 20:36
        Ja jestem prawnikiem... i powiem Wam, że to nie zależy od zawodu, ale charakteru prawnika. Wiem, że nie należy chodzić do wielkich sław bo one traktują człowieka jak kolejny numerek w zestawie klientów... raczej do takiego, który ma mniej klientów, ale za to się angażuje...
        A jak takiego szukać? pytać znajomych smile
        • yoma Re: wniosek o separacje 24.09.12, 21:45
          No i do takiego, który się specjalizuje w sprawach rodzinnych, nie dajmy na to gospodarczych czy karnych smile
    • one.way.ticket Re: wniosek o separacje 24.09.12, 21:41
      u nas radca spieprzył na całej lini. I to ze trzy razy, także teraz w naszym przypadku tylko adwokaci
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka