Dodaj do ulubionych

Najlepsza cecha tego forum to

24.07.05, 17:35
traktowanie wszystkich po ludzku, niezależnie na ile kto zawinił.
Mimo pojawiających się tu napaści chwilowych (najczęściej obcych,
jednorazowych, nerwowych, nagłych, niezrozumiałych, wywyołanych własnym bólem
itd.)udaje nam się doprowadzać do rzeczowych lub bezrzeczowych, czyli
niedorzecznych, nie mówiąc już o bezecnych dyskusji. I jest miejsce dla
porzuconych i zdradzających, dla samotnych na wieki i szukających towarzystwa
do porannego śniadania.

Ale zawsze podnosi mi się adrenalina, gdy ktoś (zauważyłam, że to cecha osób
pojawiających się nagle, bez własnej historii na tym forum jeszcze) pisze w
tonie oskarżycielskim, napastliwym z lekka itd.
Ja rozumiem, że można się z kimś nie zgadzać, ale, czy dlatego, że mnie się
nie ułożyło, to mam wyżywać się na reszcie świata?

A przecież tu można terapię niedrogą przejść, rozluźnić napięte mięśnie i
bezecne myśli obudzićsmile
Pozdrawiam wszystkich!
Obserwuj wątek
    • bezecnymen ech droga akacjo:( 24.07.05, 17:54
      mało to już razy prosiłem o umiar w wypowiedziach? zawsze jednak, a zamykać
      forum raczej nie bedziemy, ktoś swoje stresy będzie wyładowywał na kimś z
      obecnych tutaj w sposob dośc gwałtowny..i nie zawsze jest to osoba, która
      pojawia się znikąd... choć przyznam, że tak jest najczęściej... my też nie
      możemy wchodzacej osobie powiedzieć: proszę się położyć, rozluźnić i
      powiedzieć, co gryzie...
      niektóre wątki, posty na niezahartowanych mogą działać jak czerwona szmata na
      byka i trzeba troszkę czasu by się tutaj zadomowić i dostosować do formy, że
      wspomnę tylko naszego znakomitego kolegę z dawnych postówtongue_out
      • akacjax dobry przykład 24.07.05, 18:07
        podałeś
        Szkoda, że gorycz wylewając niektórzy nie widzą, że jad sieją wokół.

A jeżeli ktoś mnie skrzywdził, czy dał mi prawo do bycia bezwzględną wobec
        innych?
        A jeżeli ktoś zawinił wobec mnie, to należy w niego kamieniami? Ja bym nie
        śmiała i we mnie są winy...
        Ech, myślę, że może należy namówić jarkoniego by dopisał aneks we wstępniaku:
        " do nowych: proszę się położyć, rozluźnić i powiedzieć, co gryzie...cyt. z
        bezecnegosmile"
        • bezecnymen Re: dobry przykład 24.07.05, 18:12
          chyba pogadam z jarkonim na ten temattongue_out
          a tymi kamieniami to najczęściej rzucają ci, co mają jednak coś na sumieniu...i
          tym rumorem chcą je zagłuszyć pewnikiem...cóż , będzie jak będzietongue_out
    • movisz Re: Najlepsza cecha tego forum to 24.07.05, 19:09
      innych?
      Ech, myślę, że może należy namówić jarkoniego by dopisał aneks we wstępniaku:
      " do nowych: proszę się położyć, rozluźnić i powiedzieć, co gryzie...cyt. z
      bezecnegosmile"

Wyciagajac wnioski z waszych wypowiedzi prawdopodobnie powinnam wpierw przejsc
      przez przesluchanie, zdac sprawe ze swojego zycia i poprosic o pozwolenie na
      powiedzenie co mysle na jakis temat. Czy to jest przedszkole? To jest bardzo
      powazne forum mowiace o rozwodzie. A to nie jest klotnia o lopatke w
      piaskownicy tylko zakret o 180 stopni w ludzkim zyciu i czasami trzeba
      potrzasnac druga osoba bo to czesto dla jej dobra.
      Sa takie forum gdzie szanowne kolegium kolezenskie decyduje czy obywatel bedzie
      sie nadawal czy tez nie. W tym nie trzeba PROSIC o pozwolenie zatem prawo do
      wypowiedzi ma kazdy ktory sie zaloguje i nie wam jest oceniac czyjes wypowiedzi
      dopoki dana osoba nie lamie ogolnego regulaminu. A to ze nie kazdy ma ochote na
      smarowanie maslem wszystkiego tylko po to by usatysfakcjonowac sluchacza to
      powinno sie chwalic bo to wnosi cos nowego. Bo o koperku i rzadkiewce jakie
      zdrowe i piekne to mowi sie na forum ogrodnictwo.

> Ale zawsze podnosi mi się adrenalina, gdy ktoś (zauważyłam, że to cecha osób
      > pojawiających się nagle, bez własnej historii na tym forum jeszcze) pisze w
      > tonie oskarżycielskim, napastliwym z lekka itd.
      > Ja rozumiem, że można się z kimś nie zgadzać, ale, czy dlatego, że mnie się
      > nie ułożyło, to mam wyżywać się na reszcie świata?

innych?

Czyz to nie brzmi jak wlasnie oskarzenie i napastowanie osob ktore tak sie
      wypowiadaja? Przeciez ich nie znasz i nie wiesz czy byli skrzywdzeni czy tez
      moze swoje poglady maja z obserwacji innych roznych sytuacji zyciowych ludzi
      wokol.
      Brak konsekwencji akacjoX.
      W kazdym sa winy ale jezeli jest sie CZLOWIEKIEM to powinno sie probowac
      naprawic swoje winy a glaskanie ludzi i okazywanie zrozumienia ich czynienia
      zla do poprawy sytuacji nie prowadzi.

Wlasnie rozluznilam miesnie, mysli obudzilam bezecne i przechodze niedroga
      terapie. Czy naleze juz do was? Prosze!

• akacjax Re: Najlepsza cecha tego forum to 24.07.05, 19:26
        movisz napisała:

> Wyciagajac wnioski z waszych wypowiedzi prawdopodobnie powinnam wpierw
        przejsc
        > przez przesluchanie, zdac sprawe ze swojego zycia

W zasadzie tak każdy z nas zaczynał, bo najwięcej mówimy tu o sobie.

Czy to jest przedszkole? To jest bardzo
        > powazne forum mowiace o rozwodzie.

Czy ono jest poważne? Powaga polega na tym, że każdego z nas ten dramat życiowy
        dotyczy. Niezależnie od szczegółów sytuacji.

A to nie jest klotnia o lopatke w
        > piaskownicy tylko zakret o 180 stopni w ludzkim zyciu i czasami trzeba
        > potrzasnac druga osoba bo to czesto dla jej dobra.

Nie jestem od potrząsania (myślę, że większość znakomita stałych bywalców
        równieżsmile

> Sa takie forum gdzie szanowne kolegium kolezenskie decyduje czy obywatel
        bedzie
        > sie nadawal czy tez nie.

Każdy może mieć swoje forum i decydować co mu się podobasmile

>
        W tym nie trzeba PROSIC o pozwolenie zatem prawo do
        > wypowiedzi ma kazdy ktory sie zaloguje i nie wam jest oceniac czyjes
        wypowiedzi
        >
        > dopoki dana osoba nie lamie ogolnego regulaminu.

To jest prywatne forum i nie do końca jest prawdą, że każdy może tu pisać.

A teraz cytat z postu nagłówkowego-mojegosmile

>
        > > Ale zawsze podnosi mi się adrenalina, gdy ktoś (zauważyłam, że to cecha o
        > sób
        > > pojawiających się nagle, bez własnej historii na tym forum jeszcze) pisze
        > w
        > > tonie oskarżycielskim, napastliwym z lekka itd.
        > > Ja rozumiem, że można się z kimś nie zgadzać, ale, czy dlatego, że mnie s
        > ię
        > > nie ułożyło, to mam wyżywać się na reszcie świata?
        >
        > A jeżeli ktoś mnie skrzywdził, czy dał mi prawo do bycia bezwzględną wobec
        > innych?
        > A jeżeli ktoś zawinił wobec mnie, to należy w niego kamieniami? Ja bym nie
        > śmiała i we mnie są winy...

i odpowiedź na powyższe od movisz:

> Czyz to nie brzmi jak wlasnie oskarzenie i napastowanie osob ktore tak sie
        > wypowiadaja? Przeciez ich nie znasz i nie wiesz czy byli skrzywdzeni czy tez
        > moze swoje poglady maja z obserwacji innych roznych sytuacji zyciowych ludzi
        > wokol.
        > Brak konsekwencji akacjoX.

Miałam na myśli jeszcze-m. (własnego). Mnie wirtualnie nie można skrzywdzićwink A
        to, że mnie osobiście podnosi się adrenalina, to chyba nie krzywdzi nikogo.

> Wlasnie rozluznilam miesnie, mysli obudzilam bezecne i przechodze niedroga
        > terapie. Czy naleze juz do was? Prosze!

Nie do mnie z tym pytaniem/prośbą, to zależy od Ciebie samej.
        Pozdrawiam!

• bezecnymen Re: Najlepsza cecha tego forum to 24.07.05, 19:34
        nie wiem od jak dawna zaglądasz na to forum i ile innych odwiedzasz, to nie
        moja sprawa, fakt, że nie weryfikujemy wstępnie osób chcących coś napisać, nie
        znaczy że każdemu wolno wszystko czego zapragniesmile tak się jakoś ustrwaliło, że
        osoby zaczynające tutaj pisać, zwykle zaczynają od napisania czegoś o sobie,
        nie ma przymusu, ale nam jest łatwiej tłumaczyć sobie treść postów pisanych
        przez nowa osobę, wtedy nie dziwią nas ostrzejsze sformułowania wobec innych i
        nie zwracamy na to uwagi, bo po prostu rozumiemy stan ducha takiej osoby....
        natomiast jeśli ktoś ot tak sobie zaczyna oceniać kogoś odruchowo budzi się w
        nas solidarność z napastowanym obiektem i to bez względu na nasze zdanie o jego
        postępowaniu
        zauważyłaś na pewno, że forum założył facet mający na sumieniu swoje
        małżeństwo (nie wnikam w szczegóły podziału winy tutaj to nieistotne), z
        mindsailor jest podobnie, a my nie wyrzucamy za drzwi osób, które przyznają się
        do swoich błędów, nie jest to forum dla porzuconych tylko dla rozwodników w
        dowolnym tegoż rozwodu stanie
        nie wiem dlaczego uważasz, że główną cechą tego forum jest smarowanie masłem
        czy innym tłuszczem, jedni np. ja big_grin są mili dla wszystkich bez wyjątku inni
        wybiórczo a bywali i tacy którzy nikogo nie lubilitongue_out
        mam nadzieję, że mojego postu nie odbierzesz jako napaść
        pozdrawiam i życze miłego pisania w tym bezecnego jak najbardziej teżtongue_out
        • movisz Re: Najlepsza cecha tego forum to 24.07.05, 20:25
          Prawde mowiac na tym forum jestem od niedawna. Odwiedzam mnostwo innych i
          wszedzie sa podobne wypowiedzi, podobne problemy, itd.
          To, ze akurat dzisiaj wpadlam tutaj to byl jakis link z innego forum stad
          zatrzymalam sie na dluzej. Pisac o sobie nie zamierzam. Jak bede miala problem
          to napisze z uprzejma prosba o rade ale moze jestem zbyt zarozumiala ale
          wszystkie problemy rozwiazuje sobie sama i nie przypominam sobie by ktos z boku
          dal mi kiedykolwiek lepsza rade niz sama sobie dalam. Wydaje mi sie, ze mam ten
          dar wyciagania wnioskow z czyichs i wlasnych doswiadczen i w potrzebnej chwili
          po prostu staram sie z tego korzystac. W sumie jestem bardzo tolerancyjna osoba
          ale nie przejde obojetnie obok jak widze ze drugi czlowiek swiadomie i
          egoistycznie rani drugiego czlowieka. Czy to jest kobieta czy mezczyzna. Zalezy
          tylko czy chce mi sie stukac w klawisze by to wylac na komputerowy ekran.
          Taka jestem i nie zamierzam sie zmieniac.
          Nie uwazam wcale, ze cecha tego forum jest smarowanie maslem, nigdzie tego nie
          powiedzialam. Ja tylko tego nie robie bo szkoda mi czasu. Ja wszystkich lubie
          ale uwazam, ze czasami trzeba kims potrzasnac, by sie zatrzymal i zastanowil
          sie: "Quo vadis"?
          Pozdrawiam wszystkich forumowiczow z pelnym szacunkiem i wspolczuciem dla tych
          ktorzy przechodza przez rozwod bo ja to przeszlam i wiem co to za przyjemnosc.
          • bezecnymen Re: Najlepsza cecha tego forum to 24.07.05, 20:33
            Pisac o sobie nie zamierzam. Jak bede miala problem
            > to napisze z uprzejma prosba o rade ale moze jestem zbyt zarozumiala ale
            > wszystkie problemy rozwiazuje sobie sama i nie przypominam sobie by ktos z
            boku
            >
            > dal mi kiedykolwiek lepsza rade niz sama sobie dalam.
            szkoda...wiele osób tutaj nie bardzo umie sobie poradzićz rozmaitymi problemami
            okołorozwodowymi, Twoje doświadczenia mogłyby być bardzo pomocne, no ale nic na
            siłę, zechcesz to będziesz pisaćsmile
            • movisz Re: Najlepsza cecha tego forum to 24.07.05, 20:50
              Alez oczywiscie, ze zamierzam odwiedzac to forum.
              Wiem jedno, ze na tym etapie zwrotu w zyciu ludzi rozwodzacych sie na rowni z
              konkretnymi radami potrzebuja oni wsparcia duchowego. Moze nawet bardziej.
              Zwlaszcza ci ktorzy nie pamietaja juz bo tak dawno to bylo jak sie zyje samemu.
              Pozdrowienia
              • samosia75 Re: Najlepsza cecha tego forum to 24.07.05, 20:53
                ludzie. Na poziomie.
                • bezecnymen Re: Najlepsza cecha tego forum to 24.07.05, 21:10
                  nie uogólniaj samosiusmile ja ten poziom bezecnie zaniżamtongue_out
                  • samosia75 Re: Najlepsza cecha tego forum to 24.07.05, 21:13
                    Ależ Bezecny...forum bez szczypty bezecności to jak gotowane ziemniaki bez
                    soli. Niby zdrowe -zwłaszcza w prewencji choroby nadciśnieniowej-ale jakieś
                    takie bezpłciowe...
                    • bezecnymen Re: Najlepsza cecha tego forum to 24.07.05, 21:43
                      ciekawe jak jest płeć naszego forum bo formalnie to rodzaj nijakitongue_out
                    • movisz Re: Najlepsza cecha tego forum to 24.07.05, 21:50
                      ...gotowane ziemniaki bez
                      > soli. Niby zdrowe -zwłaszcza w prewencji choroby nadciśnieniowej-ale jakieś
                      > takie bezpłciowe...

Oj mozna sie przyzwyczaic i wtedy te z sola nie smakuja dobrze.
                      Sprawdzone. A procz tego to sos dodaje wlasciwego smaku lub w ostatecznosci
                      pieprz.
                      • samosia75 Re: Najlepsza cecha tego forum to 24.07.05, 21:59
                        Pieprz do ziemniaków bez soli?? fuj! fuj!

Bezecny - nasze forum- jak sama nazwa wskazuje -jest samcem. Rozwód ..i co
                        dalej? Ten rozwód - to raczej rodzaj męski a nie nijaki smile
                        • akacjax Re: Najlepsza cecha tego forum to 24.07.05, 22:09
                          Ale w cieniu jest też ona: separacjasmile
                        • bezecnymen Re: Najlepsza cecha tego forum to 24.07.05, 22:15
                          rozwód owszem męski ale to ..co dalej jest baaaaaaaardzo nijakietongue_out
                          • samosia75 Re: Najlepsza cecha tego forum to 24.07.05, 22:18
                            "ale to ..co dalej jest baaaaaaaardzo nijakietongue_out"

Więc to samiec z dzidziusiem smile
                            • bezecnymen Re: Najlepsza cecha tego forum to 24.07.05, 22:28
                              i to maluśkim bo liczy chyba 8 miesięcybig_grin
                              ciekawe czy wstaje przy kanapie?
                              • samosia75 Re: Najlepsza cecha tego forum to 24.07.05, 22:31
                                smile Ciekawa jaka jest płeć maleństwa? Może Jarkoni-tatuś wypowie się?
                                • bezecnymen Re: Najlepsza cecha tego forum to 24.07.05, 22:33
                                  jarkoni pewnie nie wie, zbyt rzadko je widujetongue_outtongue_outtongue_out ale mama??? tylko która to??
                                  • samosia75 Re: Najlepsza cecha tego forum to 24.07.05, 22:40
                                    Sprawdziłam w archiwum. W momencie jak Jarkonii zakładał to forum było dużo
                                    pań ,ale do dnia dzisiejszego nie przetrwały.
                                    Z tamtych czasów tylko Scripitus się ostał...
                                    • bezecnymen Re: Najlepsza cecha tego forum to 24.07.05, 22:43
                                      wiedziałem!!!!! scriptus jest rodzaju żeńskiego!!!! i ty sie popatrz jak się
                                      ukrywali ze swoimi uczuciami tudzież ich skutkiemtongue_out
                                      • hela74 Re: Najlepsza cecha tego forum to 24.07.05, 22:45
                                        Nieważna płeć, ważne uczucia smile
                                        • bezecnymen Re: Najlepsza cecha tego forum to 24.07.05, 22:47
                                          no nie wiem, bo jeśli wziąć pod uwagę rozmnażanie to chyba płeć wagę swoją masmile
                                          ale może adopcja? biedne to nasze forum.... sierotkasad
                                          • hela74 Re: Najlepsza cecha tego forum to 24.07.05, 22:49
                                            zawsze pozostaje seksmisja winknie, nie, wypluję to słowo, na psa urok...
                                            • bezecnymen Re: Najlepsza cecha tego forum to 24.07.05, 22:52
                                              noooooooo nie strsz mnie przed snem...koszmarny może byc
                                            • samosia75 Re: Najlepsza cecha tego forum to 24.07.05, 22:53
                                              Nie ma teraz Jarkoniego, nie ma Scripitusa....mmmm...ciekawe gdzie teraz są i
                                              co porabiają....
                                              • bezecnymen Re: Najlepsza cecha tego forum to 24.07.05, 22:56
                                                ja bym sugerował że.... zakładają nowe forumtongue_out
                                                • scriptus Re: Najlepsza cecha tego forum to 25.07.05, 07:12
                                                  Znowu jestem wink
                                                  Wyjechałem na weekend, by spojrzeć na wszystko z innej perspektywy. Chyba się
                                                  udało, spojrzałem. Z daleka wszystko wygląda jakby tak samo, tylko jest trochę
                                                  mniejsze. Tylko niestety nie mniej znaczące ;-(
                                      • scriptus Re: Najlepsza cecha tego forum to 25.07.05, 07:17
                                        bezecnymen napisał:

> wiedziałem!!!!! scriptus jest rodzaju żeńskiego!!!! i ty sie popatrz jak się
                                        > ukrywali ze swoimi uczuciami tudzież ich skutkiemtongue_out

Bezecny, sprawdziłem, zajrzałem w spodnie, Twoje podejrzenia co do zmiany mojej
                                        płci nie znajdują empirycznego potwierdzenia. Pierwszorzędna cecha płciowa, na
                                        podstawie której określa się płeć noworodka, jakoś nadal tam jest ;DDDDDDDDDDDDDDDD
                                        • bezecnymen Re: Najlepsza cecha tego forum to 25.07.05, 07:19
                                          odetchnąłem z ulgąbig_grin zatem jarkoni musiał począć forum z kimś innymtongue_out
                                          • scriptus Re: Najlepsza cecha tego forum to 25.07.05, 08:27
                                            Niestety, byłem obecny przy poczęciu tylko swoich dzieci, zatem nie wiem, jak
                                            Jarkoni to zrobił. W każdym razie, nieźle.
    • scriptus Re: Najlepsza cecha tego forum to 25.07.05, 08:00
      Najlepsza cecha tego forum...
      Dla mnie to fakt, że wśród pustki i samotności mogę wirtualnie spotkać ludzi,
      którzy myślą i czują podobnie, jak ja. Najbardziej mnie cieszą "czatowe"
      rozmowy, pojawiające się czasem w niektórych wątkach

Najgorsza ;-(((((((((((((((((((((((((((((((
      O pewnej godzinie wszyscy idą spać, a ja zostaję sam ;-((((((((((((((
      Wiem, że spać trzeba, czemu ja nieraz nie mogę???
      • mindsailor Re: Najlepsza cecha tego forum to 25.07.05, 08:16
        a dla mnie najlepszą cechą forum jest to, że mozna się wygadać. wylać z sibie
        cały potok słów, który w realu nie zawsze znajdzie rację bytu (ileż mozna
        zadręczać przyjaciół opowieściami o rozwodzie i perypetiach z tym związanych?).
        jak juz pisałam, to taki darmowy, zbiorowy psychoterapeutasmile czasem ktos
        pogłaszcze, gdy trzeba, czasem wyleje wiadro lodowatej wody na głowę - co tez
        się przydajesmile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka