tropfe36 17.09.07, 23:01 Zostałam sama, moje dziecię pojechało z tatą ( i nową rodzinką) na spóźnione wakacje...Zrobiło sie tak cicho i pusto.. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marie.walewska Re: Cisza... 17.09.07, 23:04 To moze ... odpocznij Wiem,ze Ci dziwnie ale masz, jedna z niewielu pewnie, okazje pobyc sama ze soba i wsluchac sie w cisze. Czasem nawet nie czujemy, ze to jest potrzebne, jak przychodzi to troche strach, ale to jest dobry stan. Pobyc tylko ze soba i pogadac tak szczerze od serca. Owocnej ciszy nocnej Ci zycze Odpowiedz Link
julka1800 Re: Cisza... 17.09.07, 23:05 Ktoz tego nie zna? Trzeba zakupic troche jadla i napitkow i zaprosic znajomych coby z hukiem tę cisze przegnali. Potem bedzie Ci juz lepiej Odpowiedz Link
bazyliada Re: Cisza... 17.09.07, 23:09 Jesteś Ty i cały piekny świat dookoła nawet gdy to czego pragniesz jest niedostępne- teraz- można znależc coś obok Ciebie co Ci pomoże poczuć się dobrze w takiej ciszy można dużo usłyszeć... pustka jest może po to żeby poczuć czym pragniesz ja zapełnić rozpoznac swoje pragnienia... dziecko wróci wypoczęte...gdy spotaksz się z nim zadowolona z siebie bedzie Wam fajnie razem pozdrawiam bazylka Odpowiedz Link
tropfe36 Re: Cisza... 17.09.07, 23:18 Tak.. dokładnie robię tak robię. Zagłuszam ciszę..Właściwie zaplanowałam już cały ten czas, kiedy Małego nie będzie...Wyjeżdżał już tak z tatą wiele razy..Tylko dzisiaj jakoś niespecjalnie się z tego cieszył i długo sie żegnał ze mną..Wiem,że wróci zadowolony, wypoczęty, opalony...Czasami jeszcze pojawia się ta myśl,że to ze mną i tatą powinien jechać a nie z tą ,,drugą"... Odpowiedz Link
julka1800 Re: Cisza... 17.09.07, 23:21 tropfe36 napisała: Czasami jeszcze pojawia się > ta myśl,że to ze mną i tatą powinien jechać a nie z tą ,,drugą"... Pytanie u kogo sie ta mysl pojawia? U dziecka? Zle. U Ciebie? Tez zle. Odpowiedz Link
aron95 Jakas impreza ? 17.09.07, 23:27 Pytanie u kogo sie ta mysl pojawia? U dziecka? Zle. U Ciebie? Tez > zle Dobrze już nie będzie . Jakas impreza tu się rozkręca Odpowiedz Link
tropfe36 Re: Jakas impreza ? 17.09.07, 23:45 Wiem,że źle...Dlatego szybko staram się odgonić te ciemne myśli..A cóż dziecko niestety coraz częściej wraca z takich ,,nowo rodzinnych" wyjazdów bardzo wyciszone i stęsknione za mamą..Pewno to fakt,że od i kilku miesięcy tata ma drugiego syna.. Odpowiedz Link
anja_pl Re: Jakas impreza ? 18.09.07, 21:42 może tak być, że to z powodu brata wraca przygaszony, może... ale moje dzieci nie mają przyrodniego rodzeństwa, a syn wraca też jakiś taki bardzo stęskniony, nie wiem Odpowiedz Link