panna_ktos79 16.02.08, 10:48 Czy w waszych domach na meblach/biurkach itd znajduja sie oprawione w ramki zdjecia bylej zony waszego aktualnego partnera? Albo o zgrozo portrety na scianie. Jezeli nie, czy byscie cos takiego zaakceptowaly? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elakuz Re: Zdjecia ex w waszym domu 16.02.08, 12:24 Moj maz ma na biurku zdjecie swojej corki i moje/nasze zdjecia. Czy bym zaakceptowala? Pewnie tak, bo liczy sie to, jakim jest partnerem a nie zdjecia bylej. Skoro wzielam faceta z przeszloscia to nie moge wymazac tej przeszlosci. Jest jednak roznica miedzy zdjeciami na komodzie czy scianie a w albumach. Te na "komodzie" nie bylyby mile Odpowiedz Link
braktalentu Re: Zdjecia ex w waszym domu 16.02.08, 14:57 Są chyba ze trzy, czy cztery albumy wspólnych zdjęć (w tym "ślubny"). Na początku Młoda nosiła ze sobą wszędzie zdjęcie mamy, więc kiedyś zaproponowałam Jej, żeby zostało w Jej pokoju. W salonie raczej bym nie zaakceptowała. Nie pasuje do wystroju-)))))) Odpowiedz Link
rose25 Re: Zdjecia ex w waszym domu 16.02.08, 17:19 Nigdy. Zreszta moj mezczyzna nie zrobilby czegos takiego, z szacuknu dla mnie. Odpowiedz Link
to.ja.kas Re: Zdjecia ex w waszym domu 18.02.08, 10:29 Nie widze powodu by w pokoju dzieciecym badz albumach były zdjęcia eks. Na komodzie w sypialni nie mam nawet zdjec córki. Nie jest to miejsce w ktorym dzieja sie rzeczy dla "ich oczu" Odpowiedz Link
kicia031 Re: Zdjecia ex w waszym domu 18.02.08, 11:28 Zdjecia oprawione w ramki na komodzie - nie, chyba ze Exia zmarla i chlop jest wdowcem. Wtedy jak najbardziej. Raczej zbedna demonstracja, zreszta my nie wystawiamy zdjec w ramkach, nie ta estetyka. Zdjecia w albumach, kompach, na plytach CD - jak najbardziej. W koncu to matka siostry mojego syna. Exia nie jest dla mnie rywalka pod zadnym wzgledem, wiec mam do tematu stosunek obojetny. Odpowiedz Link
dyderko Re: Zdjecia ex w waszym domu 18.02.08, 13:41 Szczerze mówiąc to ja Ex nawet na zdjęciu nie widziałam. Z domu wyszedł jak stał, więc nawet albumy z ich życia tam zostały. Zdjęcia dzieci dostał od nich i te trzymamy w pudełku (jakoś nigdy nie ma czasu by zdjęcia wpiąć w album). Jakoś sobie nie wyobrażam eksponowania w domu zdjęć osób żyjących (mamy zdjęcia ukochanych dziadków w przedwojennych ramkach i traktujemy to i jako wspomnienie i ozdobę), a tym bardziej byłej małżonki! Tj. gdyby dzieci u nas pomieszkiwały i chciały w swoich pokojach takie zdjęcia wyeksponowane mieć, to uznałabym że ich sprawa ale poza tymi pokojami jakoś nie widzę na takie „pamiątki” miejsca. Odpowiedz Link
lilith76 Re: Zdjecia ex w waszym domu 18.02.08, 15:21 Nie ma żadnych zdjęć, na biurkach tym bardziej. W albumie też nie, bo M nie wziął ze sobą żadnych albumów, poza tymi ze swoimi kawalerskimi zdjęciami. Gdyby jednak w albumie była ex, to jakoś bym zniosła. Za to moja "teściowa" ma w salonie, ścianie, centralnie walnięte ślubne monidło (tzn. portret) M i ex. Jej dom - jej reguły. Odpowiedz Link
rose25 Re: Zdjecia ex w waszym domu 18.02.08, 20:14 U mojej tesciowej bylo podobnie. Jak pojechalam do niej z moim facetem po raz pierwszy w odwiedziny, to kazal jej ow monidlo zdjac. Odpowiedz Link
zonka77 Re: Zdjecia ex w waszym domu 18.02.08, 20:54 W albumach kilka zdjęć jest i to jest ok. Powieszone czy stojące na meblach - oczywiście że NIE. Pomijając to że dla mnie byłoby to delikatnie mówiąc dziwne i nieprzyjemne to dla czego mąż miałby chcieć eksponować zdjęcia exi?? Chyba głównie dla niego pomysł byłby idiotyczny. Mimo że mają dosyć poukładaną relację, stosunki są życzliwe. Ale zdjęcia ex żony w naszym domu na półkach? nie. Po co? Odpowiedz Link
nadal_stokrotka Re: Zdjecia ex w waszym domu 20.02.08, 11:58 To zależy - na JEGO biurku, na pewno nie. W pokoju dziecka (jeśli dziecko chce) to czemu nie, w albumach też może być. Odpowiedz Link
to.ja.kas Re: Zdjecia ex w waszym domu 21.02.08, 12:18 U mojej tesciowej tez stało zdjecie Mojego z ex z dnia ich slubu....znikneło nie wiem kiedy, ale ktoregos czasu przy wizycie zauwazyłam, ze nie ma. Szczerze mówiacani mi ono przeszkadzało, ani robiło wrazenie, ale to miłe z jej strony. Odpowiedz Link
lilianka1999 Re: Zdjecia ex w waszym domu 21.02.08, 16:10 Absolutnie nie - nie ma też zdjęć tamtych dzieci na widoku, ale są w albumach. Odpowiedz Link