Dodaj do ulubionych

kurs językowy Angloville - Angielska Wioska

06.05.13, 10:28
Hej! Uczestniczył może ktoś w Kursie języka angielskiego organizowanym przez Angloville???
Zastanawiam się nad wakacyjnym kursem dla mojej 16 letniej córki. Z tego co mają w programie to dużo obiecują, w programie mają konwersacje z native speakerami 1-2, 1-1 z krajów anglojęzycznych przez cały dzień - i tak przez cały kurs. Czy taki kurs nie jest zbyt intensywny? jakie są opinie o tej szkole językowej? Nie chce wyrzucić pieniędzy w błoto.
Obserwuj wątek
    • mangomango123 Re: kurs językowy Angloville - Angielska Wioska 13.05.13, 15:41
      Ja ten kurs oceniam pozytywnie, 2 miesiące temu byłam na szkoleniu Angloville w Hotelu Stary Młyn w Suchedniowie. Zastanawiam czy aby nie pojechać jeszcze raz. Zaznaczę, że wybierając ten kurs trzeba przygotować się na intensywność rozmów w języku angielskim, jeśli ktoś składa tylko słowa w języku angielskim to dobrze nie skorzysta w pełni z tego kursu, nie można być zbytnio zielonym.
      • wl.o Re: kurs językowy Angloville - Angielska Wioska 13.05.13, 18:38
        Wakacje to dobry czas żeby podszkolić język na kursie za granicą, można połączyć przyjemne z pożytecznym np. wyjazd i nauka na Malcie. Jest kilka firm w Polsce które organizują takie wyjazdy ja mogę polecić T&T (Teaching & Travel) w Warszawie.
        • annakokoko Re: kurs językowy Angloville - Angielska Wioska 14.05.13, 16:09
          Ja wybieram się na kurs językowy w lipcu dla profesjonalistów organizowanym przez Angloville Angielska Wioska, a Syna posyłam w sierpniu na ich kurs dla młodzieży. Jak znalazł przed maturą.
          Od kolegi, który uczestniczył już w tym kursie wiem, ze są bardzo skuteczni. Antek dzięki temu kursowy chwycił kilka cennych kontaktów międzynarodowych. Za tym kursem przemawia przede wszystkim cena i możliwość rozmów z native speakerami od rana do nocy.
          Mi zależy przede wszystkim aby szlifować język. Kurs na Malcie, w Anglii jest stanowczo poza moim zasięgiem finansowym myślę, też że ciepłe morze bardzo rozpraszałoby mnie od głównego celu- nauki. Moja siostra była na kursie na Malcie i oczywiście głównie
          leżała na plaży przez co straciła wiele cennych rozmów....
          Warto sobie porównać koszt kursów zagranicznych i tego organizowanego przez Angloville w Polsce. Kolosalna różnica.
    • filipfilipowski1959 Re: kurs językowy Angloville - Angielska Wioska 14.05.13, 16:40
      Byłem na kursie 2 miesiące temu i było super, bardzo intensywnie i skutecznie. Teraz wysyłam w sierpniu na ten kurs dzieci, od wakacji mają ofertę skierowaną specjalnie dla młodzieży. Angielski jest bardzo ważny i moje dzieci muszą mieć jak najlepszą edukację. Zgadzam się z przedmówcą, że ten kurs jest najtańszy na rynku, ale za to bardzo profesjonalny. Kadra z krajów Anglojęzycznych. Rozmowy 1:1. Człowiek musi się przełamać. Byłem parę lat temu na kursie w Anglii i nie był tak fajny jak ten prowadzony przez Angloville.
      Minusem tego kursu jest to, że trudno było mi się przestawić na język Polski po przyjeździe do domu.
    • bettinek Re: kurs językowy Angloville - Angielska Wioska 04.06.13, 23:13
      Ja byłam i podobało mi się, ale ceny mają kosmiczne!!! W te wakacje znalazłam sobie coś lepszego i za połowę ceny. W lipcu będę się uczyć języka na luksusowej łajbie na Mazurach. Firma nazywa się NATIVE TRAVEL, pracują znaną metodą Colina Rose i mają tylko native speakerów. Z informacji na ich stronie wnioskuję, że czeka mnie fajna przygoda a jak bedzie to się okaże juz niedługo. :))))
      • lilianna_25 Re: kurs językowy Angloville - Angielska Wioska 05.06.13, 20:21
        Fajny pomysł z żaglami, ale obawiam się, że angielskiego się tam chyba nie nauczysz za bardzo. Ale może nie po to jedziesz. Jeśli chodzi o cenę to po sprawdzeniu obydwu ofert widzę, że relatywnie podobna (różnica kilkaset złoty). Ci pierwsi od wioski angielskiej, oferują jeden na jeden zajęcia z nativami przez 70 godzin. Ci drudzy, czyli żeglarze - mają tylko parę godzin zajęć dziennie w grupach. No ale za to można zawsze popływać w jeziorze. Mam nadzieję że nie będzie padać w tym roku.

• piotruspan50 Re: kurs językowy Angloville - Angielska Wioska 05.06.13, 20:56
        W sumie każdy inwestuje w to co lubi.
        Ja jeśli wykładam pieniążki to wymagam. Zdecydowałem się ze współpracownikami na kurs w Angielskiej Wiosce Angloville.
        70 h 1:1 z native speakerem to rewelacja, to ja muszę być w centrum uwagi i to przez cały dzień!!!
        W tej drugiej ofercie masz tylko kilka godzin zajęć z native speakerami i to w grupach...
        • ewas24 Re: kurs językowy Angloville - Angielska Wioska 02.09.13, 22:54
          Witam,
          poważnie myślę, żeby zapisać się na kurs w anglolive. Może ktoś jeszcze podzielić się swoimi doświadczeniami z przebytego kursu?
          • 3kasia72 Re: kurs językowy Angloville - Angielska Wioska 09.09.13, 17:34
            Byłam w zeszłym roku w angloville a w tym roku wysłałam córkę na wyjazd dla juniorów. Jestem zachwycona tym programem ponieważ daje dużo więcej niż pobyt w Anglii czy na Malcie(Malta to pomyłka Tam dzieciaki bawią się a nie uczą). Tu przez 6 dni rozmawiałam więcej po angielsku niż w Anglii przez 2 tygodnie kursu intensywnego. Kurs dla juniorów jest mniej intensywny niż dla dorosłych więc córka cieszy się że niedługo kończy 18 lat i będzie mogła wyjechać z dorosłymi. Na tym wyjeździe przestawiasz się całkowicie na angielski i naprawdę jest problem po powrocie mówić po polsku. Organizatorom bardzo zależy żeby wszyscy skorzystali jak najwięcej z wyjazdu i byli zadowoleni.Angloville polecam szczerze w 100% dla ludzi którzy jak ja uczą się angielskiego ale mają problem z mówieniem i ze stresem związanym z używaniem obcego języka. Ja planuję jechać ponownie.
    • klepsydra11 Re: kurs językowy Angloville - Angielska Wioska 19.09.13, 11:43
      Też czytałam o ich kursach. Wielu moich znajomych jest pod ich ogromnym wrażeniem.
    • sciopka Re: kurs językowy Angloville - Angielska Wioska 01.10.13, 08:53
      Dopiero teraz dowiedziałam się, że coś takiego jak Angloville istnieje! To rewelacja, na pewno taki kilku dniowy pobyt bardziej pomaga w nauce angielskiego niż roczny kurs w szkole językowej. Jak byłam na Erasmusie, to przez pół roku nauczyłam się więcej niż przez całe życie w szkole.
    • vitipl Re: kurs językowy Angloville - Angielska Wioska 15.10.13, 07:51
      Słyszałam w firmie pogłoski, że może szef zorganizuje tam nasz wypad integracyjny razem ze współpracującą z nami korporacja z Wielkiej Brytanii. To świetny pomysł, że istnieje miejsce w Polsce, gdzie nie tylko rozwijasz swoje jezykowe umiejętności, ale i możesz poznac inne ciekawe osoby, porozmawiać z nimi i wynienić się doświadczeniami. Znakomity pomysł!
    • krzysztoff1974 Re: kurs językowy Angloville - Angielska Wioska 16.10.13, 13:51
      Wysłałiśmy z firmy 3 osoby, włącznie ze mną. Jestem bardzo zadowolony, 6 dni w Angloville pozwoliło mi się rozgadać i przełamać barierę, którą już miałem od tak dawna. Duży plus kursu, to fakt, że każda godzina jest z innym nativem. Osłuchałem się z akcentami i zmienił się odbiór angielskiego w moim uchu. Wszystko obyło się w bardzo wyluzowanej, entuzjastycznej atmosferze. Będę naprawdę polecał ten kurs!
    • daliaj Re: kurs językowy Angloville - Angielska Wioska 22.11.13, 11:16
      Moja kolezanka byla na takim obozie. Wrocila bardzo zadowolona, mowi ze w ciagu 3 lat nauki angielskiego nie nauczyla sie tyle co w Angloville przez tydzien. Codzienne uzywanie jezyka angielskiego przelamalo jej wstyd w uzywaniu tego jezyka. Ma ladny akcent i pozbyla sie problemow w komunikacji
    • patrykijka841 Re: kurs językowy Angloville - Angielska Wioska 18.12.13, 10:22
      Moja koleżanka brała udział w tym kursie, faktycznie jest dużo zajęć z native speakeram, jest to co prawda intensywny kurs ale nie czuć zbyt dużego obciązenia. Szybko pozbyła się blokady językowej, przez to że rozmowy prowadzi się wyłącznie w języku angielskim. Na pewno nie są to pieniadze wyrzucone w błoto.
    • asia.ko1 Re: kurs językowy Angloville - Angielska Wioska 17.01.14, 08:13
      Od znajomych z pracy słyszałam że to wspaniały kurs nauki, można się wiele nauczyć w ciągu tych paru dni, zajęcia odbywają się w formule 1 na 1 z native speakerem, na terenie wioski obowiązuje całkowity zakaz mówienia po polsku, wszyscy znajomi którzy korzystali albo z oferty Anglowille albo znają osoby które były na tym kursie i bardzo sobie go chwalą
    • clavier12 Re: kurs językowy Angloville - Angielska Wioska 24.10.14, 18:49
      moja córa wróciła bardzo zadowolona i autentycznie rozgadana po angielsku. Możliwość rozmów 1:1 z nativami z różnych krajów daje namiastkę pobytu w kraju anglojęzycznym. Obudzona w środku nocy odpowiadała po angielsku ;))
    • elza1977 Re: kurs językowy Angloville - Angielska Wioska 20.05.15, 22:05
      czytając te wszystkie wpisy odnosi się wrażenie że poł Polski już korzystało z tej oferty, szefowie, znajomi, dzieci, znajomi znajomych..... i jakoś dużo ogólników w tych wpisach, ktore każdy może przeczytac na stronie, za to żadnych szczegółów...
      • anhaitaa Re: kurs językowy Angloville - Angielska Wioska 14.08.15, 10:19
        Ponieważ osób, które korzystały z tego kursu tutaj nie ma - to są wpisy osób (lub osoby), które są związane z Angloville - to widać na pierwszy rzut oka :( A szkoda, bo sama szukam rzetelnych opinii - 3700 zł to dla mnie bardzo dużo i muszę mieć pewność, że dostanę dobrą jakość.
        • zenon122 Re: kurs językowy Angloville - Angielska Wioska 23.08.17, 09:23
          Wysłałem dziecko na taki obóz. oprócz zajęć wyznaczonych kompletna porażka. Dzieciaki non stop siedzą w telefonach.
          Moja córka wysyłała mi 30 sms dziennie. Nie wychodzą na zewnątrz bo zimno, nie idą na basen bo nic tam się nie dzieje bo opiekunowie nawet zabawy w berka poza zajęciami nie organizują.
          Opiekunowie organizują czas w postaci zajęć a reszta dzieciaki puszczone samopas czyli siedzenie w komórkach... Porażka!!!
      • rejka232 Re: kurs językowy Angloville - Angielska Wioska 31.05.16, 14:00
        Ja wróciłam niedawno z kursu Angloville. Wrażenia generalnie pozytywne, ale uważam, że najlepiej żeby pojechała osoba która ma duży zasób słów, generalnie nie ma problemów z gramatyką jest minimalnie na poziomie B2. Native speakerzy są wolontariuszami nie nauczycielami. Czasami nie mają pojęcia o niektórych wyrażeniach które mają uczestnikom wytłumaczyć. Niektóre wyrażenia w ogóle się nie używają. Niektórzy podchodzą do zajęć bardzo luźnie, są mało kreatywni, zadają mało pytań, nie pilnują żeby używać nauczonych słówek, fraz. Generalnie nie nauczyłam się prawie w ogóle żadnych nowych słówek. Uważam że kurs jest zbyt drogi i przereklamowany.
        • krakus177 Re: kurs językowy Angloville - Angielska Wioska 12.06.16, 12:45
          Ciekawa opinia, aż zajrzałem co to za kurs. A nie było w ich opisie, że celem jest przełamanie bariery w mówieniu, a nie nauka słówek ? Tydzień to krótko na naukę nowego kontentu, generalnie w tego typu kursach zazwyczaj liczy się nacisk na "rozgadnie" - spodziewam się, że tam jest podobnie.
        • zenon122 Re: kurs językowy Angloville - Angielska Wioska 23.08.17, 09:24
          Dokładnie tak!
    • kokski Re: kurs językowy Angloville - Angielska Wioska 19.03.16, 13:04
      Nuaka ma sens jeżeli nie ma Polaków w grupie
      • maaakkreella Re: kurs językowy Angloville - Angielska Wioska 06.04.16, 17:39
        Dokładnie jeżeli są Polacy to jest porażka
    • mali456 Re: kurs językowy Angloville - Angielska Wioska 13.06.16, 17:06
      Zapraszam na darmowy kurs angielskiego online w serwisie WWW.OXWORD.PL .

Do końca czerwca 2016r. kurs 1000 słów angielskich jest zupełnie darmowy w pełnej wersji, ze wszystkimi funkcjami i z NAGRANIEM mp3 do pobrania do całego kursu.

Kliknij aby zamówić kurs oxword.pl/produkt/kurs-1000-slow-angielskich-3-miesieczna-subskrypcja/
      Zapraszam na www.oxword.pl
    • krania123 Re: kurs językowy Angloville - Angielska Wioska 19.07.17, 15:51
      Ja korzystałam z programu opisanego tutaj: www.klubturbulencja.pl/uslugi/ceny-wyjazdow-jezykowych/. Budżet jest kluczowym czynnikiem, który odgrywa praktycznie najważniejszą rolę i bez niego nie można wykonać wielu atrakcji, które sprawią, że na pewno wszyscy pracownicy będą z wyjazdu zadowoleni i wyniosą z niej wiele wiedzy. Oceniam pozytywnie
    • gosia_gosia2017 Re: kurs językowy Angloville - Angielska Wioska 04.09.17, 13:23
      Witam,
      moja córka, lat 13 uczestniczyła w tym obozie. Wróciła zachwycona. Na jej turnusie była dziewczynka na 3 tygodnie i druga, która była na zimowisku. Więc dzieci wracają. Ekipa native speakerów bardzo sympatyczna. Młodzi ludzie z całego świata; Kanady, Nowej Zelandii, Anglii. Uśmiechnięci, młodzi ludzie. Córka bardzo się ośmieliła z angielskim po tym obozie. Namiastka prawdziwej angielskiej wioski w Polsce. Wieczorami była wyeksploatowana psychicznie po całym dniu myślenia w obcym języku;) Polecam.
    • tymber Re: kurs językowy Angloville - Angielska Wioska 23.10.17, 14:10
      Jak dobrze trzeba znać język angielski żęby poradzić sobie na takim obozie? Sam chciałbym jechać na taki kurs angielskiego, uważam że to może być super sprawa.
    • peter-1976 Re: kurs językowy Angloville - Angielska Wioska 26.02.18, 14:44
      Muszę przyznać, że taki profil nauki wygląda całkiem zachęcająco
    • mikimki Re: kurs językowy Angloville - Angielska Wioska 20.11.19, 11:11
      na pewno nie wyrzucisz pieniędzy w błoto to zapewniam cie, moja córka była na takim kursie w wakacje i teraz wysyłam ją w ferie zimowe, zajecia odbywają się z native speaker i tak duży intesywnosc rozmów jest , ale to akurat u mojej córki podniosło efekt mówienia po angielsku.
    • danielwes Re: kurs językowy Angloville - Angielska Wioska 03.03.20, 11:03
      Swojego czasu trochę myślałem o wyjeździe, wymianie językowej itp. Koszta wiązały się z tym duże i nie podjąłem się tego. forumnauka.pl/forum-jezyk-angielskie/kurs-angielskiego-ef-opinie/ tutaj widziałem bardzo dobry wątek, z którego wyciągnąłem wiele metod do nauki. Każdy wie, że praktyka jest najlepsza, ale nie każdy potrafi praktycznie zacząć naukę. Na nic nam siadanie przed książką, warto się zastanowić nad tym co zmienić. Polecam poczytać.
    • agnes1930 Re: kurs językowy Angloville - Angielska Wioska 05.07.24, 18:33
      zdecydowanie odradzam family camp. Fatalna organizacja, dzieci w gole nie skorzystały, bo nie były podzielone na grupki. Kłamstwem jest, że jest 1 native na 3 dzieci. Wszystkie dzieciaki były razem, bez względu na wiek, czy znajomość języka. Jeden z projektów z dziećmi prowadziła Polka z ciężkim akcentem. Głównie malowały, wszystkie w jednej sali przy paru stolikach, a natives siedzieli wtedy w swoich telefonach lub rozmawiali między sobą. Dzieci w dużej mierze organizowały sobie czas same, grając np w piłkę nożną. Praktycznej żadnej inicjatywy ze strony natives by wejść w relację/rozmowę z dziećmi. wyrzucone PIENIĄDZE
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka