Dodaj do ulubionych

"Fundamental" w maju!!

13.02.06, 23:44
Jak donosi oficjalna strona PSB premiera nowego albumu została przesunięta aż
na 22 maja!!!! Trochę szkoda, że każą nam fanom tyle czekać w niepewności sad.
Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. Chopaki szykują nam jeszcze 2
utwory bonusowe, które wg założeń mają sie ukazać razem z przyszłymi singlami.
Pozdrawiam!!
Obserwuj wątek
    • dafio1 Re: "Fundamental" w maju!! 14.02.06, 11:55
      Bardzo zła wiadomość. Przesunięcie terminu nastąpiło nie ze względu na jakieś
      problemy chłopaków, tylko DZIWNE zagrywki EMI-Parlophone.Co za idiotyzm, płyta
      nagrana w listopadzie, dziesiątki recenzji i opinii w zachodnich mediach, a tu
      taki klops.Myślę że fani PSB na całym świecie są poirytowani.
      • dafio1 Re: "Fundamental" w maju!! 14.02.06, 11:58
        Zapomniałem dodać, że na oficjalnej jest napisane, iż płyta nie ukaże się PRZED
        22 maja. Także równie dobrze może ukazać się po tym terminie. Parodiasad
        • verybilingual Re: "Fundamental" w maju!! 14.02.06, 15:48
          Taa uncertain Mam nadzieje że umieścili tam date 22 Maj 2006 bo niektórzy mogą myśleć
          że płyta ukaże się za rok albo 2uncertain Jeśli min. powodem przedłużenia oczekiwania
          jest to że PSb przygotowują banusiki dla fanów z tajwanu to jest to faktyczne
          irytyjuące bo chyba mieli jakieś odrzuty? i b-sidy powinny buć gotowe. Kolejny
          miesiąc czekania dłużej. A mogło być tak pięknie...Wielkanoc...płyta PSB sad
          • johnny85 Re: "Fundamental" w maju!! 14.02.06, 18:03
            To trochę lipa.Może chociaż singiel wyjdzie z miesiąc wcześniej.
            • verybilingual Re: "Fundamental" w maju!! 14.02.06, 18:51
              Mam nadzieję w różnych źródłach mówią co innego ale najwiecej jest opini (było)
              o przełomie lutego i marca (zresztą niewiem czy też ktoś tutaj o tym nie
              pisał) !!! choć może premiera nawet gdyby była zaplanowana na ten okres to
              zostanie przeniesiona.
              • eliks odpowiedz dla VB 14.02.06, 19:38
                VB - hej, jesli chodzi o te 144 tygodnie, to Elvis przez taki okres widnial na
                UK Charts na poczatku lat 60tych, ale to bylo kilka piosenek - chyba nie bylo
                jednego singla ktory by tyle wisial
                • eliks odpowiedz dla VB numer dwa 14.02.06, 19:43
                  juz wiem! "My Way" Sinatry!
    • marta.sz_t Re: "Fundamental" w maju!! 14.02.06, 21:19
      co za zła wiadomośćsad ... dopiero w maju?? ... nie wiem jak ja to zniosęsad((
      • verybilingual Sinatra 15.02.06, 07:39
        Tak smile niesamowite ponad 2 lata i chyba jeden z jego ostatnich przebojów. Tylko
        jak to możliwe że nie miał 1 miejsca smile Pet Shop Boys na 122 tygodni musiało
        pracować kilkanaście lat smile
        • krikra 122? 19.02.06, 12:39
          122 tygodnie? To jest zsumowany czas kilku singliwink czy naprawdę któryś kawałek
          PSB tyle balował na liscie?
          • verybilingual Re: 122? 19.02.06, 13:49
            Nie no co ty, przecież pisałem że 122 tyogdnie jeden singiel sinatry spędził na
            UK Chart a PSB musiało na taki wynik pracować kilka lat. Policzyłem że na UK
            Chart PSb spędzili 240 tygodni (o ile nie pomyliłem się dodając tygodnie z
            polyhexu
    • verybilingual Fundamental przełożony i to nie koniec mieszania.. 20.02.06, 18:29
      HRNNKK! etc etc etc: the Pet Shop Boys' new single has changed. Instead
      of 'Minimal', 'I'm With Stupid' will kick off the 'Fundamental' campaign and
      will be 'in stores' on May 8.

The track sequence for 'Fundamental' has also changed (BECAUSE IT'S NOT AS IF
      THE KIDS WILL JUST RE-ORDER IT ANYWAY IN iTUNES) and is now as follows:

1. 'Psychological'
      2. 'The Sodom & Gomorrah Show'
      3. 'I Made My Excuses And Left'
      4. 'Minimal'
      5. 'Numb'
      6. 'God Willing'
      7. 'Luna Park'
      8. 'I'm With Stupid'
      9. 'Casanova In Hell'
      10. 'Twentieth Century'
      11. 'Indefinite Leave To Remain'
      12. 'Integral' <<< THIS SHOULD HAVE BEEN THE SINGLE

The timely 'n' political lyrics for 'Integral' are up at Petshopboys.co.uk, but
      we'll have to wait and see how the also-very-political-don't-you-know lyrics
      to 'I'm With Stupid' are interpreted in vidular fashion. Let's hope they don't
      get 2DTV to do it. sad

TO BYŁO NA POPJUSTICE, z tego co zrozumiałem Minimal wycofany a ten drugi
      singiel wyjdzie dopiero 8 maja sad, zmienili trochę kolejnośc piosenek i widze
      że się dość buntują tam że podobno integral powinien byc pierwszym singlem.

PS - co to jest 2DTV?? i czy może mi ktoś przetłumaczyć to zdanie z tym słowem
      • dafio1 Re: Fundamental przełożony i to nie koniec miesza 21.02.06, 20:37
        Widziałem tą wiadomość na POPJUSTICE już 18-tego, ale nie wypowiadałem się,
        ponieważ mam już dość dziwnych zmian co do tej płyty. Niech to wreszcie
        wyjdzie, i niech nie wkurzają ludzi!!!
        • eliks Re: Fundamental przełożony i to nie koniec miesza 21.02.06, 22:44
          verybilingual - 2DTV to jest jakis program w brytyjskiej telewizji, zdaje sie
          ze satyryczny

dafio - a ja mam dosc rewelacji donoszonych przez PopJustice - jakos nie ufam
          tej stronie. ale ujme to inaczej - CO BEDZIE TO BEDZIE, wazne ze BEDZIE smile
          naprawde mam to gdzies co bedzie pierwszym singlem, chyba ze Wy chlopaki
          slyszeliscie juz demowki i uwazacie Minimal za murowany hicior. ale jesli
          pamietacie, przeciez na Bilingual tez byly caly czas takie akcje....
          • balshoy Re: Fundamental przełożony i to nie koniec miesza 22.02.06, 00:05
            święta prawda Eliks!dokładnie...to znaczy po polsku powinienem napisać no
            właśnie...
            "jeszcze nigdy tak nie było,żeby jakoś nie było"-jak powiedział wojak Szwejk wink
            ps. ktoś z Was zna, słyszał już Minimal?
            bo hula tego po necie cała masa, ale jakieś takie oszukane pliki co mają więcej
            niż kwadrans, jakieś rozszerzone pliki, które nie chcą się otworzyć...
            cholera wie, co za badziewie ściągnąłem sobie do kompa...
            • eliks Re: Fundamental przełożony i to nie koniec miesza 22.02.06, 11:49
              balshoy - ja na Twoim miejscu bym tym shitem w ogole sobie dysku nie zajmowal;
              najczesciej sa to podpuchy ktore maja Cie tylko zniechecic do P2P. nie ma
              sensu - stracisz czas, a tylko jakies smiecie sciagniesz

a nawet jesli uda sie sciagnac jakies "demo", to bedzie ono w fatalnej jakosci,
              bez czegokolwiek wspolnego z efektem koncowym. ja np. w ten sposob "skusilem"
              sie na sciagniecie i posluchanie Miracles zanim jeszcze oficjalnie ten single
              wyszedl - jakosc byla fatalna, i bardzo mnie to uprzedzilo do Miracles. ale gdy
              to juz wyszlo na powaznie, okazalo sie ze jest to super utwor smile
              • verybilingual Re: Fundamental przełożony i to nie koniec miesza 22.02.06, 15:48
                Tak, ja ściągnąłem kilka piosenek min. The Soddom Show, ale okazało się że to
                jest piosenka stworzona przez progran do mixowania bo była zapisania w pliku
                wmv chyba a taki rodzaj pliku mają właśnie takie programy, a szkoda bo ,,demo''
                świetne.

PS - trafiłem też na ciekawe demo od zaufanego usera i jestem pewnien że nie
                jest to żaden śmieć Pet Shop Boys - Press Fundamental - Minimal 2006. Utwór mp3
                o nazwie - 2(nazwałem go Minimal(demo 2) (na płycie jest 5 ale Vincevin jest
                niedostępny i nie mam jak zgrać)
                Chętnie wyśle komuś, warto posłuchać, Piszcie na gg - 9095191 (z meila nie mogę
                wysyłać bo wyskakuje mi error, a na drugim niechce się załączyć więc zostaje mi
                gg)
                • anthares_psb Re: Fundamental przełożony i to nie koniec miesza 28.02.06, 21:49
                  O ile pamiętam zawsze były zamieszania co do dat wydania płyty LP i singli smile. Miejmy nadzieję, że będzie jak niektórzy dziennikarze się wypowiadają przełomową płytą na poziomie co najmniej "Very", nie mówiąc już o "Behaviour". Ciekawe też będzie, jak wydawca muzyczny będzie promował single, bo teraz bez dobrej promocji wszystko może się okazać klapą. W ostatnich latach z promocją PSB było niestety kiepsko.
                  • eliks Re: Fundamental przełożony i to nie koniec miesza 28.02.06, 22:01
                    moze dlatego ze nie bylo zbytnio co promowac?
                    • anthares_psb Re: Fundamental przełożony i to nie koniec miesza 01.03.06, 19:08
                      Nie zupełnie. Myślę, że było co promować. "Nightlife" uważam za bardzo dobry album, utwory singlowe nie były już tak promowane a i nie rozumiem, dlaczego "In denial" nie był singlem nawiasem pisząc. W ogóle bez echa przeszedł też nowszy utwór "Miracles", który moim zdaniem jest świetny. Wszędzie reklamowany był zbór przebojów Queen na DVD, a PopArt miał marną reklamę.
                      • eliks Re: Fundamental przełożony i to nie koniec miesza 01.03.06, 21:26
                        nie uwazam ze Release i Nightlife to zle albumy - darze je oba wielka sympatia,
                        ale obu brakowalo prawdziwego hitu - moze NYCB, ale po latach brzmi jak ser smile
                        • peesbe Re: Fundamental przełożony i to nie koniec miesza 02.03.06, 02:58
                          witam... odbiegne troche od tematu: jestem w szoku, ze istnieje grupa dotyczaca
                          pet shop boys i to tak aktywna smile nie wiem czy to zblizajacy sie album, czy
                          zawsze tu tak bylo... ja wpadlem tu bo przypomnialem sobie o nich smile i to
                          wlasnie dzieki domniemanemu singlowi 'minimal' (wlasnie slucham i chcialbym
                          wiedziec czy to faktycznie ich muzyka smile. sluchalem czesto psb gdzies od plyty
                          actually do m/w very - bylo jeszcze relentless (bardzo fajny the men who has
                          everything) i genialny zbior alternative, o disco 2 wole nie pamietac wink nie
                          lubie remiksow - no oprocz ostatniego kawalka na plycie. pozniej coraz bardziej
                          zapominalem o grupie. strasznie nie lubilem binagual (wiem, ze niektorym moze
                          sie podobac), a o ostatnich albumach niewiele wiem. zainteresowal mnie tytul
                          singla minimal i niedawno wydanego psychological (w wersji instrumentalnej).
                          plyta tez ma dosc ciekawy tytul i jakos chce mi sie wierzyc, ze w koncu z ich
                          strony wyjdzie cos przelomowego - moze nawet na miare mojego faworyta
                          behaviour smile oby tylko nie probowali romansowac z jakimis tandeciarzami-
                          moralesami wink pozdro
                          • verybilingual Re: Fundamental przełożony i to nie koniec miesza 02.03.06, 14:26
                            A skąd ty masz Minimal? niewiem czy to prawdziwy utwór, to zależy czy jest
                            wokal lub nie, ja sam trafiłem na kilka piosenek które jednak okazały się być
                            zrobione przez jakiegoś DJ amatora wysłane do neta i nazwane np PSB - God
                            Willing big_grin
                            Prześlij mi piosenke na adres drunk7_13@tlen.pl lub napisz na gg - 9095191 -
                            mogę się nawet z tobą wymienić za inny Minimal big_grin
                            • eliks Re: Fundamental przełożony i to nie koniec miesza 02.03.06, 16:56
                              a VB to by tylko scigal po sieci najmniejsze nawet slady nowej plyty -
                              inspektorze, na luz prosimy smile

peesbe - Behaviour to i moja ulubiona plyta, choc tak naprawde uwielbiam
                              wszystkie, kazda za cos innego. mimo to, raczej nie chcialbym aby Fundamental
                              bylo zblizone klimatem, bo bedzie znowu klapa (Behaviour byla komercyjna
                              klapa!). Uwazam ze najlepiej byloby, gdyby PSB rozwijali sie, i wydali cos
                              calkiem nowego, choc moze nie az tak nowego jak Pancernik.

Osobiscie uwazam, ze nowa plyta bedzie podobna do Introspective - gdy czytalem
                              opisy na PopJustice (choc im nie ufam), czy innych serwisach, to brzmi to
                              wlasnie jak Intro, don't you think ?
                              • peesbe Re: Fundamental przełożony i to nie koniec miesza 02.03.06, 17:42
                                > Osobiscie uwazam, ze nowa plyta bedzie podobna do Introspective - gdy
                                czytalem
                                > opisy na PopJustice (choc im nie ufam), czy innych serwisach, to brzmi to
                                > wlasnie jak Intro, don't you think ?
                                dokladnie smile to czego wlasnie slucham tak wlasnie brzmi. surowe, syntezatorowe
                                brzmienie euro-beat. calkiem dobrze to brzmi, jezeli zrobil to amator to ma
                                talent smile zadna rewolucja: hurki, skrzypeczki, pady, arpedzia,
                                charakterystyczne pompujace brzmienie syntezatorowego basu, eurobeatowa stopa
                                no i miejscami jakis syntezatorowy trill wink same brzmienia syntezatora kojarza
                                mi sie strasznie z wirtualnymi syntezatorami w rodzaju clavia, virusa lub z3ta
                                vsti, hmmm sa jakby byly na podstawie niemal fabrycznych ustawien. bardzo to
                                surowo brzmi, bez masteringu jakby i napewno trzeba byloby jeszcze wlozyc duzo
                                pracy zeby dopracowac te kompozycje (taki szkic raczej niz finalna wersja).
                                moglbym uwierzyc, ze to ich przed spotkaniem z producentem i realizatorem smile

eliks: mysle, ze dobrze gdyby ta plyta bylaby zblizona klimatem do
                                introspective - mysle, ze moglaby byc teraz dobrze przyjeta. przykladem jest
                                taki mylo! genialna plyta, genialny ostatni remix podchodzacy pod madonne. inne
                                przyklady takiego bardziej niezaleznego popu romansujacego z synthpopem to
                                freeform five, royksopp (wydali w zeszlym roku dobra plyte) i wiele innych. psb
                                sa w tym dobrzy - od tego zaczynali i tu by chyba odnalezli smile zupelnie do mnie
                                nie przemowila ich proba laczenia lasnego klimatu z klubowym-housowym
                                brzmieniem. nie pamietam ktora to byla plyta, ale po pici to bylo wink. no i
                                co... madonna wydala nowa plyte w starym, tanecznym stylu, jest ok, a swego
                                czasu na listach psb i madonna byli zawsze obok smile dobry czas zeby cos takiego
                                wyposcic. niech za bardzo tego nie odkladaja.

no, a co do behaviur to kawalek ktorego lubie sobie posluchac to being boring w
                                wersji z albumu. a z introspective to its alright. a niech wypala podobnego
                                hiciora smile
                                • verybilingual Re: Fundamental przełożony i to nie koniec miesza 02.03.06, 22:13
                                  Cóż eliks tak już mamtongue_out na początku sobie obiecałem że gdyby album pojawił się
                                  w sieci to i tak wysłucham go dopiero w dniu premiery, ale teraz..tongue_out. Ja jestem
                                  jeszcze młody i od czasu kiedy słcuham psb będzie to moja pierwsza płyta(psb
                                  zainteresowałem się tak z kilka tygodni po release bo ciągle leciało gdzieś
                                  H&D) Wy przeżyliście już wiele ich płyt i jesteście bardziej wstrzemięźliwi.
                                  • eliks Re: Fundamental przełożony i to nie koniec miesza 03.03.06, 07:57
                                    VB - ale wtedy byl inny czas, nie bylo internetu i P2P smile ja zaczynalem od
                                    Actually, choc ciezko spekulowac ile czasu po premierze do Polski dotarla
                                    (Tonpress!). Szczerze powiedziawszy, to Fundamental tez jest moja pierwsza
                                    plyta na ktora "oczekuje". Ale prawda jest taka, ze jak ukazywalo sie
                                    Behaviour, Very, Bilingual itd. to nie bardzo bylo skad wiedziec o
                                    nadchodzacych plytach. Kazdy kolejny teledysk oznaczal, ze jest nowa plyta, i
                                    tylko po tym mozna sie bylo zorientowac. Moja sympatia do PSB bardzo oslabla po
                                    Nightlife, nie dlatego ze uwazam ja za slaba plyte, po prostu jakos tak wyszlo,
                                    a ze Release w ogole sie ukazal zorientowalem sie dopiero przy.... London :0).
                                    Wtedy tez, co za wstyd, odnalazlem oficjalna strone PSB i dopiero wtedy bylem
                                    na biezaco ze wszystkimi niusami.
                                    • eliks Re: Fundamental przełożony i to nie koniec miesza 03.03.06, 07:58
                                      poprawka - po drodze jeszcze bardzo oczekiwalem Disco 3 ktore uwielbiam smile
                                      • balshoy fundamental- kampania reklamowa - foto 21.03.06, 19:37
                                        zajrzyjcie na www.popjustice.com/
    • eliks Zaczelo mi sie udzielac... 25.03.06, 20:04
      ale tylko troszke smile... czytalem ostatnie Literally i ten fragment o nagrywaniu
      partii smyczkow do Luna Park i Integral. tutaj przeciek gotowego I'm With
      Stupid, tam dema Minimal i Psycho, remix dla Madonny tez calkiem ok, i przyznam
      ze zaczynam odczuwac juz pewne napiecie, szczegolnie po informacji ze ma byc
      Fundamentalism. Kochani, to bedzie bomba! ale to przeciez niewazne...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka