Dodaj do ulubionych

Nigdzie ich nie grają

12.05.06, 23:00
Mam pytanie:Czy słyszeliście już IWS w jakiejś ogólnopolskiej stacji radiowej
lub telewizji muzycznej?Ja słucham radia całkiem sporo i próbowałem
"zapolować" na IWS,ale niestety na próżno.Telewizji muzycznych oglądam
ostatnio mało.Widziałem go raz na włoskiej stacyjce o czym już
pisałem.Największą frajdę daje słuchanie swojego zespołu w radiu lub oglądanie
w tv,bo wtedy czuje się,że zespół naprawdę żyje.Jak tak dalej będzie to w
Polsce już ich się chyba nie usłyszy.Podejrzewam,że mogą ich grać jakieś
stacje lokalne,a już na pewno gliwickie Radio Flash,ale to praktycznie
margines niestetysad.
Obserwuj wątek
    • balshoy Re: Nigdzie ich nie grają 13.05.06, 00:04
      gdyby się w miarę uważnie czytało wątki..i do tego jeszcze nie zakładało
      dziesiątki podobnych tematów..byłby miód...a tak jest trochę bałaganiarsko
      masz rację co do rozgłośni lokalnych...pisałem o tym , że słyszałem w Radio
      Gdańsk.. i tyle w temacie
    • dafio1 Re: Nigdzie ich nie grają 13.05.06, 09:54
      W ostatnim tygodniu słuchałem trochę Zetki, RMF-u i Jedynki. Słyszałem kilka
      piosenek PSB: AOMM,Se A Vida E, It's A Sin, In Private z Dusty...a nowej IWS
      nic zupełnie. Co za porąbany kraj...Jak ludzie maja poznać nowe PSB, gdy prawie
      nikt tego nie puszcza... sad
      • diesel46 Re: Nigdzie ich nie grają 13.05.06, 10:50
        dafio1 napisał:

> W ostatnim tygodniu słuchałem trochę Zetki, RMF-u

Te stacje puszczają, w kółko to samo..
        Stawiałbym raczej na trójke. Skoro mają w propozycji do listy, to powinni raz
        po raz puszczać.

--
        Andrzo

• johnny85 Re: Nigdzie ich nie grają 13.05.06, 16:18
          Trójka jak na razie ich nie puszcza.Zresztą nie liczyłbym na to bo Niedźwiedź za
          nimi nie przepada,a on tam sporo siedzi.Może pojawi się w propozycjach do pop
          listy.Ktoś mówił,że oddawanie głosów na PSB to forma promocji zespołu.Tylko,że
          polscy fani nie mają nawet takiej możliwości.Nie mam MTV UK,ale podejrzewam że
          tam IWS bardzo często można zobaczyć,a u nas nie ma go nawet na polskim VH1.
          • balshoy Re: Nigdzie ich nie grają 13.05.06, 23:30
            zgadza się..Niedzwiedź się do tego nie zapali..prędzej Stelmach, który ponoć
            miał to już puścić...Ale jak słyszę na liście Miecia"Mieczu"Szcześniaka
            ( przepraszam fanów Miecia, ale tak jest) to czuję się o niebo gorzej smile że
            pozwolę sobie sparafrazować tytuł jego piosenki... i ta jego piosenka się
            podoba a PSB wcale? sad
            może ten singiel PSB nie jest na tyle nośny?
            więcej obiecuję sobie po MINIMAL...
    • johnny85 Re: Nigdzie ich nie grają 14.05.06, 23:04
      Dzisiaj widziałem IWS na kolejnym włoskim kanale 102,5 Hit Chanel,czy jakoś
      tak.Klip chyba tam miał premierę bo ludzie w studiu przywitali go na prawdę
      sympatycznie i entuzjastycznie.Są jeszcze normalne kraje,ale Polska do nich nie
      należy niestetysmile))
      • misiasty75 Re: Nigdzie ich nie grają 14.05.06, 23:25
        Witajcie

no to dla poprawy nastroju powiem, ze moje oczy widziały IWS na VH1 POLSKA z
        jakies 2 tyg. temu i był jakis znaczek typu "premiera" czy "klip tygodnia" nie
        pamietam dokladnie
    • j.wojak Re: Nigdzie ich nie grają 15.05.06, 13:32
      Promocja PSB i wielu innych to robota tej firmy:
      www.emimusic.pl
      Jeśli robią to źle, centrala powinna ich rozliczyć. Nie sztuka sprzedać nowy
      album "starym" fanom, sztuka pozyskać nowych. Na palcach jednej ręki mogę
      policzyć plakaty PSB w sklepach muzycznych w ciągu wielu ostanich lat... Radio,
      tv ,prasa,sklepy - co robią ci starannie dobrani fachowcy od marketingu???
      • dafio1 Re: Nigdzie ich nie grają 15.05.06, 16:01
        j.wojak napisał:

> Promocja PSB i wielu innych to robota tej firmy:
        > www.emimusic.pl
        > Jeśli robią to źle, centrala powinna ich rozliczyć. Nie sztuka sprzedać nowy
        > album "starym" fanom, sztuka pozyskać nowych. Na palcach jednej ręki mogę
        > policzyć plakaty PSB w sklepach muzycznych w ciągu wielu ostanich lat...
        Radio,
        > tv ,prasa,sklepy - co robią ci starannie dobrani fachowcy od marketingu???

No właśnie, nie chciałem nic wcześniej o tym mówić, bo znowu ktos by powiedział
        że się wymądrzam smile Ale o to właśnie chodzi. Polski oddział EMI, jeśli chodzi o
        promocję PSB to jedno wielkie DNO. Zobaczcie oficjalną stronę EMI Polska, na
        parę dni przed premierą płyty nie ma na niej nawet okładki FUNDAMENTAL, nie
        mówiąc o spisie utworów. Jest tylko mało znacząca zapowiedż(najbardziej
        rozśmieszyła mnie informacja, że IWS już w radiu- którym o szerszym zasięgu?)
        Dlatego nie ma się co dziwić że w największych polskich sklepach internetowych
        typu MERLIN czy VIVID, tez nie ma ani okładki ani opisu. Po prostu jedna wielka
        żenada.
        • kocbor1 Re: Nigdzie ich nie grają 15.05.06, 16:26
          No właśnie, nie chciałem nic wcześniej o tym mówić, bo znowu ktos by powiedział
          >
          > że się wymądrzam smile

Skoro piszesz że nei napisałeś tego wcześniej bo ktoś by znowu powiedział ze
          się wymądrzasz,to skoro sie nie wymądrasz to czemu tego nie napisałeś ? coś w
          tym musi jednak byc....i Ty dobrze o tym wiesz..znowu nie na temat,ale nie
          lubie jak ktoś robi takei dziwne aluzje i nie powie wprost o kogo mu chodzi
          tylko czasi sie jak lis.

• dafio1 Re: Nigdzie ich nie grają 15.05.06, 18:18
            kocbor1 napisał:

> No właśnie, nie chciałem nic wcześniej o tym mówić, bo znowu ktos by powiedzia
            > ł
            > >
            > > że się wymądrzam smile
            >
            > Skoro piszesz że nei napisałeś tego wcześniej bo ktoś by znowu powiedział ze
            > się wymądrzasz,to skoro sie nie wymądrasz to czemu tego nie napisałeś ? coś w
            > tym musi jednak byc....i Ty dobrze o tym wiesz..znowu nie na temat,ale nie
            > lubie jak ktoś robi takei dziwne aluzje i nie powie wprost o kogo mu chodzi
            > tylko czasi sie jak lis.
            >

Kocbor1, naprawdę nie chcę się kłócić, ale NIE PRZESADZAJ.Zabierasz głos w
            sprawie mało istotnej, zawsze znajdzie się ktoś, kto będzie miał INNE ZDANIE.
            Nie robię aluzji, Tacy jak Ty robią niepotrzebny ferment. W tym momencie,
            zamiast dyskutować rzeczowo odnosisz się do nieporozumienia, którego wcale nie
            chciałem, ale w pewnym momencie szlag mnie trafił na wypowiedzi "pewnej fanki".
            Przestań wreszcie do tego nawiązywać, bo to Ty "przesadziłeś". Jakbym miał
            prześledzić moją wypowiedż w stosunku do Krikry, a Waszą razem z VB, wyszłoby
            na to że Wy naprawdę obrażiliście mnie, natomiast ja pokazałem TYLKO moją
            dezaprobatę wobec słów Krikry. Naprawdę, młody człowieku, ZLUZUJ!!!
          • j.wojak mógłbyś pisać na temat? 16.05.06, 09:29
            Byłoby lepiej, bo sprawa dość istotna!
            • acidpet Co sie z wami dzieje? 17.05.06, 11:28
              ludzie co z wami jest? nalezycie do jednego kregu do jednego zespolu a caly
              czas dosrywacie jeden drugiemu. Przejmijcie sie tym ze PSB naprawde nikt nie
              gra! to jest problem i zastanowmy sie co mozemy zrobic zeby to zmienic. I tu
              nie chodzi zeby IwS bylo numerem 1 w trojce i glosowac na nie kazdy po 100 razy
              ale zeby chociaz raz ten utwor zagrali. I nie troszcze sie o "publicity"
              i "marketing" PSB tylko mnie wqrwia ze nigdzie ich nie graja a zasluguja na to
              zeby chociaz raz o nich ze wzgledu na zblizajaca sie plyte i piosenki ktore
              dostarczali przez 20 lat, powiedziec na antenie. M a ktos jakis pomysl? moze
              zarzucic stacje radiowe mailami z jakims sarkastycznym tekstem? mam nadzieje ze
              ktos ma jakis pomysl
              Piotr
              • 1_and_1_make_5 Re: Co sie z wami dzieje? 17.05.06, 12:15
                Jest takie stare polskie przyslowie:" Zgoda buduje, niezgoda rujnuje" i tyle kometarza w sprawie wymiany opinii w tym watku...............
                Jesli chodzi o Trojke, to zawsze na poczatku Listy przedstawiane sa pierwsze
                10 List przebojow z Anglii i Stanow, wiec tym razem pojawi sie przynajmniej nazwa PSB, a moze i cos wiecej...........
                Mam jeden pomysl, ale uznacie go za dziecinade...
                Trudno co mam do stracenia:
                Mozemy zorganizowac akcje wlepkowa, ktora promowalaby plyte...
                Inne:
                Pisac maile to programow typu 'Wasza muzyka'. Moze gdzies uslyszymy...
                Czekac..........
                Pzdr
                1_and_1_make_5
              • verybilingual Re: Co sie z wami dzieje? 17.05.06, 12:24
                W 100% się z tobą zgadzam.
                Co do wypromowania PSB. Chciałem założyć radio z kilkoma znajomymi z internetu,
                ale nie wyszło ponieważ nie podobały się im moje pomysłu co do muzyki jaka ma
                być grana (proponowałem audycje o muzyce lat 80/90 - rock, electronika
                pop/dance, synthpop, alternative - 3 aucydje tygodniowo)
                Chciałem zacząć pracę smile i dać wam link do radia żebyście czasem wpadli
                posłuchać dobrej muzyki, ale jak widać nic z tego uncertain bo powiedzieli że to nie
                pasuje to radia uncertain ...Dajcie spokój....sad

Obecnie nie mam innego pomysłu na promowanie psb niż założenie radyjka
                jakiegoś, moglibyśmy się złożyć na jakieś ulotki big_grin, które byśmy wieszali po
                mieście, albo na megaplakat w centrum warszawy heh...
                • balshoy Re: Co sie z wami dzieje? 17.05.06, 18:48
                  a może omówimy to na ...zlocie wink
                  może tak w realu zastanowimy się jak przygotować się na występ PSB?
                  To sarkazm z mojej strony...
                  tak samo jak sie dziwicie ,że jest znikome zainteresowanie psb..
                  tak samo ja niezmiennie od lat dziwię sie,że niektórzy nie mają najmniejszej
                  ochoty spotykać się w gronie fanów
                  to forum już jest dwa lata..ale prawdę powiedziawszy mało kto z jego
                  uczestników wyraził chęc przybycia na zlot..w zasadzie to nikt! bo wszyscy
                  którzy tu potwierdzili swoją obecnośc to ekipa ludzi znanych mi dłużej...i w
                  większości znana mi również z tych zlotów...
                  • johnny85 Re: Co sie z wami dzieje? 19.05.06, 16:18
                    Myślę,że skoro PSB przyjeżdżają do Polski.To radia i telewizje zaczną ich grać.W
                    promocję festiwalu włączy się jakieś radio,które będzie chciało zarobić(RMF,ZET
                    lub Eska)i zacznie grać chłopaków.Dzisiejsze Metro lub Metropol nazwało PSB
                    ikoną muzyki POP.Może jeszcze nie wszystko stracone.
                    • balshoy Re: Coś si ę dzieje 19.05.06, 20:11
                      w dzisiejszym "Dzienniku" widziałem notkę w stylu :
                      "we wrześniu do Warszawy przyjeżdza KULTOWY duet pet shop boys"
                      taa...szczególnie podoba mi się tu słowo KULTOWY smile)
                      adekwatne, nieprawdaż ?
                      • anthares_psb Re: Coś si ę dzieje 19.05.06, 23:51
                        balshoy napisał:

> w dzisiejszym "Dzienniku" widziałem notkę w stylu :
                        > "we wrześniu do Warszawy przyjeżdza KULTOWY duet pet shop boys"
                        > taa...szczególnie podoba mi się tu słowo KULTOWY smile)
                        > adekwatne, nieprawdaż ?

"Kultowy" to słowo trafione w dziesiątkę smile.
                        • dafio1 Re: Coś si ę dzieje 20.05.06, 22:10
                          Kultowy, czyli nigdzie nie grany (w Polsce). Adekwatne..... smile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka