Dodaj do ulubionych

Pomoc ubogim w Polsce

22.09.04, 16:59
Mam do Was pytanie.Poszukuje organizacji charytatywnej,ktora pomaga materialnie ubogim
rodzinom w Polsce .W Belgii przeszukalam wszelkie mozliwe zasoby,i rezultat marny.Wyslalam tez
kilka @ proszac o informacje i czekam na odpowiedzi,chociaz na wiele nie licze.
Pomagam bardzo biednej rodzinie,ale jako osoba prywatna mam ograniczone mozliwosci,i na
dluzsza mete nie jestem w stanie 'zaspokoic' potrzeb tych ludzi,chodzi o przesylanie uzywanej
odziezy,rzeczy codzinnego uzytku jak mydlo etc;
Byc moze ktos zna stowarzyszenie tego typu w Holandii,z ktorym moglabym ewentualnie nawiazac
kontakt i tam popytac o mozliwosci.Wiem,ze Holendrzy duzo pomagaja na wybrzezu Polski,i
Mazurach.Natomiast nie wiem nic na temat pomocy w Polsce centralnej.Za wszelkie info wielkie
dzieki:)
Obserwuj wątek
    • marialudwika Re: Pomoc ubogim w Polsce 22.09.04, 17:56
      Niestety nie umiem Ci pomoc.Pomagam pewnej emerytce ze Szczecina,ale
      indywidualnie.Popytam jednak..
      ml
      • monna4 Re: Pomoc ubogim w Polsce 22.09.04, 19:57
        Kiedys przez przypadek trafilam do polskiej organizacji w Etten-Leur blisko
        Bredy , tam jest jedna Pani , ktora zalozyla fundacje pomocy dla Polakow , ale
        dziala przez polski Caritas. Chyba gdzies mam jeszcze adres , poszukam i jutro
        podam.pozdrowka
        • 3eti Re: Pomoc ubogim w Polsce 22.09.04, 20:07
          Bardzo dziekuje.Napisalam tez do "Caritas Polska",moze beda mogli pomoc.
          • payuta Re: Pomoc ubogim w Polsce 22.09.04, 20:43
            Same widzicie ze za daleko odemnie mieszkacie.Ja mam tu takiego pana ,ktory
            pomaga domom dziecka i domom opieki spolecznej .Ja mu zbieram po sasiadkach i
            po znajomych wszystko co sie da, ubrania ,buty, zabawki ,sprzet domowego
            uzytku,pieniadze i jak mi sie tego uzbiera to dzwonie po niego (,mieszka pare
            kilometow odemnie)zabiera to i wozi do polski.Do wielu miast w Polsce jezdzi ma
            ponoc 21 tych domow do obdarowanie i jesli chodzi ci o jakas konkretna
            miejscowosc to moge sie go wypytac co i jak.P.P.
    • monna4 Re: Pomoc ubogim w Polsce 23.09.04, 13:21
      Znalazlam : Stichting Etten-Leur helpt Polen
      A.van Laarhoven
      Bazuinlaan 99
      4876 AD Etten-Leur
      tel.(o76) 5020224
      lub drugi adres : Grauwe Polder 136 , 4876 NC Etten-Leur
      • 3eti Re: Pomoc ubogim w Polsce 23.09.04, 14:09
        Wielkie,wielkie dzieki !!!! :)))
        A ludzie Ci mieszkaja w miejscowosci Zychlin,to jest powiat kutnowski i wojewodztwo lodzkie.
        pozdrowienia !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka